Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

custas

QUOTE(zarone @ Mar 24 2006, 04:49) *
De Frigidaire stie cineva cum sunt? Eu am auzit lucruri bune si am sunat la importator si mi-au dat preturi bunicele, 1325 RON cel de 12.000, 1168 RON cel de 9000, TVA si montaj inclus, 36 luni garantie. Merita diferenta de pret pana la WW sau diferenta de la Delonghi pana la Frigidaire?

1. Diesel zice ca merita, dar lamuriti-ma si pe mine: pt. aceeasi putere, ca pret DeLonghi < Frigidaire < Westinghouse ?
2. Si Westinghouse si Frigidaire au fost cumparate de Electrolux, in Romania care din ele sint vazute mai bine?

Cineva din Ro (care n-are calculator) m-a rugat sa fac sapaturi si sa vin cu ceva recomandari (marci, firme care instaleaza) pt. racirea a doua dormitoare (standard, de bloc, cu ferestrele spre nord). Bugetul este mediu.
Pe aici pe unde sint eu split-urile nu sint raspindite; cind zici aer conditionat (pt. casa) zici Trane, Ruud, Carrier, York. (Nu pun la socoteala chestiile monobloc / de fereastra). Asa ca nu pot sa imi dau cu parerea cu privire la split-uri. Din ce am citit pe formul asta am facut prin metode "empirice" biggrin.gif topul asta:

Buget mare
  1. Daikin
  2. Tadiran
Buget mediu
  1. Westinghouse / Electrolux
  2. Frigidaire
  3. Panasonic
Buget mic
  1. AUX (toate marcile ce au AUX inauntru)
Cum au evoluat preturile dupa ce freonul R22 a fost interzis?
Se vorbea pe forum de niscaiva accize. Cum stau acum lucrurile?

In ce marja de preturi (cu instalare cu tot) se incadreaza 2 split-uri de 9000 BTU? (Am inteles ca - monetar vorbind - nu prea se merita sa iei un dublu-split)

Numai bine,
C.
mihaivoy
QUOTE(custas @ Mar 27 2006, 04:39) *
1. Diesel zice ca merita, dar lamuriti-ma si pe mine: pt. aceeasi putere, ca pret DeLonghi < Frigidaire < Westinghouse ?
2. Si Westinghouse si Frigidaire au fost cumparate de Electrolux, in Romania care din ele sint vazute mai bine?

Cineva din Ro (care n-are calculator) m-a rugat sa fac sapaturi si sa vin cu ceva recomandari (marci, firme care instaleaza) pt. racirea a doua dormitoare (standard, de bloc, cu ferestrele spre nord). Bugetul este mediu.
Pe aici pe unde sint eu split-urile nu sint raspindite; cind zici aer conditionat (pt. casa) zici Trane, Ruud, Carrier, York. (Nu pun la socoteala chestiile monobloc / de fereastra). Asa ca nu pot sa imi dau cu parerea cu privire la split-uri. Din ce am citit pe formul asta am facut prin metode "empirice" biggrin.gif topul asta:

Buget mare
  1. Daikin
  2. Tadiran
Buget mediu
  1. Westinghouse / Electrolux
  2. Frigidaire
  3. Panasonic
Buget mic
  1. AUX (toate marcile ce au AUX inauntru)
Cum au evoluat preturile dupa ce freonul R22 a fost interzis?
Se vorbea pe forum de niscaiva accize. Cum stau acum lucrurile?

In ce marja de preturi (cu instalare cu tot) se incadreaza 2 split-uri de 9000 BTU? (Am inteles ca - monetar vorbind - nu prea se merita sa iei un dublu-split)

Numai bine,
C.

Cam asa ar sta lucrurile :
Manufacturer or Brand Made Where Perceived Position*
Hitachi Jap/Spain/Malaysia/ROC Joint Top
Mitsubishi Electric Jap/UK/ROC Joint Top
Daikin Jap/Belgium Joint Top
Toshiba Jap/UK/Thailand Joint Top
Fujitsu Japan Joint Second
Panasonic Japan/ROC Joint Second
Samsung Japan/Italy/Malaysia Joint Second
Sanyo Japan Joint Second
Airwell France/Australia Joint Second
Chigo ROC Joint Best Chinese Brand
Gree ROC Joint Best Chinese Brand
Haier ROC Joint Best Chinese Brand
Anything else ROC/Thailand/UAE/Israel/Italy Runners up
Despre Tadiran am lucrat cu ele si mai lucrez dar nu mai sunt ce au fost
http://www.airconwarehouse.com/pdf/Aircon%...ase%20guide.doc

suri
nu-mi vin in minte decat doua nume: carrier si york. astea sunt incadrate la 'anything else / runners up'? biggrin.gif
mihaivoy
QUOTE(suri @ Mar 28 2006, 09:01) *
nu-mi vin in minte decat doua nume: carrier si york. astea sunt incadrate la 'anything else / runners up'? biggrin.gif

Parerea mea despre YORK s-a cam schimbat ,cam de un an de zile, adica dupa ce au inceput sa semene mai mult cu alea chinezesti si iti spune unu care lucreaza destul de des cu YORK .Au mai ramas bune doar cele mari peste 25000 Btu chillere si rooftop facute la ROCA YORK in Spania.
mihaivoy
Sa va mai arat ceva nou:
zarone
QUOTE(diesel @ Mar 26 2006, 16:54) *
merita.

Diesel, stiu ca esti asaltat cu intrebari, dar eu nu am inteles exact ce merita? Diferenta de la Delonghi la Frigidaire sau diferenta de la Frigidaire pana la WW?
diesel
diferenta de la frigidaire la ww wink.gif

Ion_de_la_Raion
Intrebare de baraj. De unde stiu daca la aparatul care il iau mai trebuie completat cu agent frigorific (sau cum s-o numi) ? "meseriasii", adica cei care il instaleaza zic ca e bun, eu n-am de unde sa stiu, nestiind exact cat anume trebuie sa raceasca, acest lucru fiind subiectiv. Deci ce-i de facut ? Exista niste norme de testare obiective pentru a vedea daca aparatul functioneaza la capacititatea optima ?
melvil
Click pentru a vizualiza atașamentul
QUOTE(diesel @ Apr 7 2006, 21:50) *
diferenta de la frigidaire la ww wink.gif

Buna zia tuturor!

As dori la rindul meu un sfat avizat, daca se poate. Tocmai amenajam un apartament de trei camere (sper c-am reusit sa postez attachment-ul), situat la etajul patru din patru. L-am preluat de la fostii proprietari cu aparat de aer conditionat cu tot (nu retin in momentul de fata marca, oricum merge doar pe rece, aparatul e din 2002), insa ne-am gindit sa-l schimbam cu unul nou. Aparatul vechi este amplasat chiar deasupra usii camerei 6, usa care da intr-un hol lung - deci apartamentul e tip vagon, din sufragerie se intra in hol, din hol, pe stinga, sint cele doua dormitoare. In capatul holului e baia. Bun.
Intrebare: daca luam un aparat de 12 000 BTU putem sa pastram vechea amplasare? N-am vrea sa punem aparatul in sufragerie, pentru ca multa lume se plinge de tot felul de raceli si inconforturi cauzate de aerul conditionat. Mai vrem sa facem si-un bebe, deci ne intereseaza sa obtinem o temperatura rezonabila in camere (in jur de 23-24 cind afara e canicula). Ma gindeam ca daca aparatul raceste aerul din hol, tre' sa se simta si in celelalte camere, dar poate ma insel?
A doua intrebare: unitatea externa are consola fixata pe zidul dintre sufragerie si dormitorul mic (nr. 6 pe schema), ceea ce presupune ca prin acest dormitor trec in jur de 3 metri si ceva de traseu frigorific. E-n regula, sau pierdem din capacitatea de racire?
Si-n fine, daca solutia asta nu e buna, si finantele nu ne permit decit un singur aparat, unde ar trebui amplasat?

Cu multumiri,
Melvil
yonutss

Salut!Am si eu o problema.Am cumparat un aparat de AC,marca Whirlpool,de la DOMO.Cred ca am luat una din marile tepe din viata!Modelul este 857G.Asa scrie pe el,de fapt dracu stie ce este!Unitatea exterioara este imensa,cu toate ca modelul este de 9000 BTU.Toate insemnele cu Whirlpool sunt aplicate cu abtibilduri si cel de pe unitatea interioara este lipit cu scotch dublu adeziv de 3mm grosime.Am desfacut cutia si m-am uitat la compresor.Chinezesc 100%,marca HIGHLY!De fapt pecutii scrie fabricat in china,dar cel putin la magazin,mi-au spus ca este compresor japonez Mitshubishi sau echivalent.Nu l-am montat inca,ce sa fac?Are rost sa ma duc la OPC,la reprezentanta Whirlpool...Multumesc celor ce imi vor raspunde!
Ninja
Pai n-are rost, in cazul tau e "sau echivalent"...
diesel
rar mai gasesti aere cu compresoare pur japoneze. in nici un caz cele care se vand prin supermarketuri.
melvil
QUOTE(diesel @ Apr 9 2006, 19:58) *
rar mai gasesti aere cu compresoare pur japoneze. in nici un caz cele care se vand prin supermarketuri.

Diesel, te rog da-mi si mie un sfat! (vezi doua mesaje mai sus) kisstogether.gif

Multumesc,
Melvil
mihaivoy
QUOTE(melvil @ Apr 8 2006, 13:51) *
Click pentru a vizualiza atașamentul

Buna zia tuturor!

As dori la rindul meu un sfat avizat, daca se poate. Tocmai amenajam un apartament de trei camere (sper c-am reusit sa postez attachment-ul), situat la etajul patru din patru. L-am preluat de la fostii proprietari cu aparat de aer conditionat cu tot (nu retin in momentul de fata marca, oricum merge doar pe rece, aparatul e din 2002), insa ne-am gindit sa-l schimbam cu unul nou. Aparatul vechi este amplasat chiar deasupra usii camerei 6, usa care da intr-un hol lung - deci apartamentul e tip vagon, din sufragerie se intra in hol, din hol, pe stinga, sint cele doua dormitoare. In capatul holului e baia. Bun.
Intrebare: daca luam un aparat de 12 000 BTU putem sa pastram vechea amplasare? N-am vrea sa punem aparatul in sufragerie, pentru ca multa lume se plinge de tot felul de raceli si inconforturi cauzate de aerul conditionat. Mai vrem sa facem si-un bebe, deci ne intereseaza sa obtinem o temperatura rezonabila in camere (in jur de 23-24 cind afara e canicula). Ma gindeam ca daca aparatul raceste aerul din hol, tre' sa se simta si in celelalte camere, dar poate ma insel?
A doua intrebare: unitatea externa are consola fixata pe zidul dintre sufragerie si dormitorul mic (nr. 6 pe schema), ceea ce presupune ca prin acest dormitor trec in jur de 3 metri si ceva de traseu frigorific. E-n regula, sau pierdem din capacitatea de racire?
Si-n fine, daca solutia asta nu e buna, si finantele nu ne permit decit un singur aparat, unde ar trebui amplasat?

Cu multumiri,
Melvil

Daca tot ai aparatul acolo si functioneaza pastreaza-l eventual cheama sa ii faca o revizie si iti mai poti pune unul in sufragerie.apropo de traseu nu este lung,am montat aparate si cu 20m de traseu si functioneaza inca.Daca vrei iti fac un calcul pe camere.
mortal
In sfarsit am luat un WW de 12.000 BTU de la Metro. Mi-au dat o lista cu mai multe firme care ar putea sa faca instalarea.
Voi la ce firme ati apelat din toate cele care se gasesc pe lista? Isi cunosc meseria sau dau 7 gauri in perete pana gasesc loc printre armaturi?
Asta este lista de firme:
- Euro Clima Services
- Clima Pro Services
- Microclima
- Euroteh Trading
- Rominstruments
- Quik Service
- Site Service TP
- Sima Clim
- Damino Prodcom
- Flomal Group
- Therma service
- Frigo Construct
- Metalocasnica U49
- Termo Klima Grup
- Master Heat Constr.
melvil
QUOTE(mihaivoy @ Apr 9 2006, 22:04) *
Daca tot ai aparatul acolo si functioneaza pastreaza-l eventual cheama sa ii faca o revizie si iti mai poti pune unul in sufragerie.apropo de traseu nu este lung,am montat aparate si cu 20m de traseu si functioneaza inca.Daca vrei iti fac un calcul pe camere.

Multam mult, Diesel!
Ma gindeam sa cumpar totusi un aparat nou: la Metro am vazut o promotie Simbio, 12 000 btu, 10 milioane cinci sute. Merita?
Am mai cautat si oferte pe internet si am picat pe o oferta Henson USA split inverter, in jur de 11 milioane
http://www.omniaplus.ro/aer-conditionat-de.../products_id/17
Marturisesc ca reclama m-a convins. Stii ceva despre aparatele astea?

Melvil
Dende
Avem la firma 2 Aparate HENSON 9000 BTU de 2 ani si am curatat doar filtrele de praf. In rest merg OK si sunt si silentioase (interior, ca exterior nu am cum sa-mi dau seama)
Dende
DIESEL (Salutare) vad ca ai ajutat pe multi sa nu arunce cu banu pe fereastra si ... apelez si eu
1. Am 20 m patrati si lumea spune 12.000 BTU si nu 9.000 cum vroiam. Nu sunt suficienti 9.000??
2. Stiu ca ai spus ca iarna nu este eficient AC ptr. incalzire dar eu as vreau sa-l folosesc toamna si primavara cand babele din bloc zic sa nu dea drumul la caldura (sau sa o opreasca) ca e intretinerea mare si stau eu in pestera. Varianta cu caloriferul electric e OK, dar parca e mai comod sa butonez telecomanda decat sa scot caloriferul din debara.
Astea fiind zise m-am oprit la urmatoarele variante:
1. DAIKIN - invertor (rece - cald) 12.000 BTU 900EUR (cica are consumul pana la 50% mai mic o fi adevarat??)
2. DAIKIN - invertor (rece) 12.000 BTU 500 EUR
3. DAIKIN AC 12.000 BTU 600 EUR (dar nu mai am consumul ala mic console.gif )
4. WW sau FRIGIDAIRE (plus un frigider nou ptr. nevasta)
Pastrasem 600 EUR ptr AC dar cu renovarile am ajuns la 500, se poate face rost de inca 400 dar tre sa reduc cheltuielile ptr urmatoare 2-3 luni si nu stiu daca merita DAIKIN 900 EUR (nevasta zica ca NUUUUU)
PLEASE HELP
diesel
iti recomand 12000btu si ca marca WW smile.gif).
Daikin-ul nu-l cunosc, n-am montat niciodata, dar e foarte scump.
mihaivoy
QUOTE(Dende @ Apr 11 2006, 00:32) *
DIESEL (Salutare) vad ca ai ajutat pe multi sa nu arunce cu banu pe fereastra si ... apelez si eu
1. Am 20 m patrati si lumea spune 12.000 BTU si nu 9.000 cum vroiam. Nu sunt suficienti 9.000??
2. Stiu ca ai spus ca iarna nu este eficient AC ptr. incalzire dar eu as vreau sa-l folosesc toamna si primavara cand babele din bloc zic sa nu dea drumul la caldura (sau sa o opreasca) ca e intretinerea mare si stau eu in pestera. Varianta cu caloriferul electric e OK, dar parca e mai comod sa butonez telecomanda decat sa scot caloriferul din debara.
Astea fiind zise m-am oprit la urmatoarele variante:
1. DAIKIN - invertor (rece - cald) 12.000 BTU 900EUR (cica are consumul pana la 50% mai mic o fi adevarat??)
2. DAIKIN - invertor (rece) 12.000 BTU 500 EUR
3. DAIKIN AC 12.000 BTU 600 EUR (dar nu mai am consumul ala mic console.gif )
4. WW sau FRIGIDAIRE (plus un frigider nou ptr. nevasta)
Pastrasem 600 EUR ptr AC dar cu renovarile am ajuns la 500, se poate face rost de inca 400 dar tre sa reduc cheltuielile ptr urmatoare 2-3 luni si nu stiu daca merita DAIKIN 900 EUR (nevasta zica ca NUUUUU)
PLEASE HELP

In primul rind Daikin este taticul lor iar cele inverter sunt super bune,intradevar pretul e cam mare dar mai exista ceva de top cum ar fi Mitsubishi si Samsung tot inverter la preturi mai accesibile,iti recomand Samsungurile inverter din clasa lux (vezi ca sunt si niste poze postate de mine acum ceva timp).
dtancu
QUOTE(mihaivoy @ Apr 11 2006, 23:17) *
In primul rind Daikin este taticul lor iar cele inverter sunt super bune,intradevar pretul e cam mare dar mai exista ceva de top cum ar fi Mitsubishi si Samsung tot inverter la preturi mai accesibile,iti recomand Samsungurile inverter din clasa lux (vezi ca sunt si niste poze postate de mine acum ceva timp).

Un 9000 BTU Daikin am eu. Nu stiu cum sa spun sa fie mai clar...e TATICUL LOR.
Depinde ce model vrei tu, daca e un Prestige (FTXG), ala e virful de gama de la Daikin. Invertor, unitatea interioara cu geometrie variabila, senzor de prezenta cu infrarosu, consum 650 W pe incalzire, 600 W pe racire, filtre active cu schimbare la 3 ani, incalzire pina la temperaturi exterioare de -15, etc. etc.
N-am vazut deocamdata ceva mai bun pe piata noastra. Am destule aparate de A/C si deocmdata Daikin-ul e singurul cu care pot dormi fara probleme, are 7 trepte de turatie la ventilator, orientare jet aer perfect orizontal, practic nu-l simti noaptea.
Costa in schimb de rupe, anul trecut pe vremea asta a fost 40 mil. cu tot cu montare cel de 9000 BTU (Prestige-ul).
Samsung e mult sub nivelul de calitate al Daikin. Mult. Singurul care se apropie e York-ul. Restul, GE, White Westinghouse, alti producatori de frigidere.TV etc. smile.gif sunt undeva mai la spatele lui Daikin.
toni.p
Vreau sa iau un AC Whirlpool de 12.000 BTU de la Metro (nu mai stiu exact modelul). Ce parere aveti despre ele? Mai am unul care are 4-5ani si n-am avut probleme cu el, astea mai noi cum se comporta?
netcupeter
QUOTE(mortal @ Apr 10 2006, 09:24) *
In sfarsit am luat un WW de 12.000 BTU de la Metro. Mi-au dat o lista cu mai multe firme care ar putea sa faca instalarea.
Voi la ce firme ati apelat din toate cele care se gasesc pe lista? Isi cunosc meseria sau dau 7 gauri in perete pana gasesc loc printre armaturi?
Asta este lista de firme:
- Euro Clima Services
- Clima Pro Services
- Microclima
- Euroteh Trading
- Rominstruments
- Quik Service
- Site Service TP
- Sima Clim
- Damino Prodcom
- Flomal Group
- Therma service
- Frigo Construct
- Metalocasnica U49
- Termo Klima Grup
- Master Heat Constr.

Eu am pus cu cei de la Quik Service. Mie mi s-a parut ca au stiut ce au avut de facut. Au facut o singura gaura in perete. smile.gif
Am pus tot un White-Westinghouse de 12.000BTU. Aparatul este meserias. M-a impresionat ca este foarte silentios, atat unitatea interna cat si cea externa. La unitatea interna daca este pe Low nu se aude cand functioneaza. La High se aude un pic mai tare din cauza zgomotului pe care il produce aerul care trece prin acele disipatoare (sau cum s-or numi). In nici un caz nu se aude vreun zgomot mecanic.
mihaivoy
QUOTE(dtancu @ Apr 12 2006, 10:02) *
Un 9000 BTU Daikin am eu. Nu stiu cum sa spun sa fie mai clar...e TATICUL LOR.
Depinde ce model vrei tu, daca e un Prestige (FTXG), ala e virful de gama de la Daikin. Invertor, unitatea interioara cu geometrie variabila, senzor de prezenta cu infrarosu, consum 650 W pe incalzire, 600 W pe racire, filtre active cu schimbare la 3 ani, incalzire pina la temperaturi exterioare de -15, etc. etc.
N-am vazut deocamdata ceva mai bun pe piata noastra. Am destule aparate de A/C si deocmdata Daikin-ul e singurul cu care pot dormi fara probleme, are 7 trepte de turatie la ventilator, orientare jet aer perfect orizontal, practic nu-l simti noaptea.
Costa in schimb de rupe, anul trecut pe vremea asta a fost 40 mil. cu tot cu montare cel de 9000 BTU (Prestige-ul).
Samsung e mult sub nivelul de calitate al Daikin. Mult. Singurul care se apropie e York-ul. Restul, GE, White Westinghouse, alti producatori de frigidere.TV etc. smile.gif sunt undeva mai la spatele lui Daikin.

Apropo de Daikin vs Samsung daca vrei pot sa iti trimit niste comparatii si ai sa vezi ca nu e chiar asa(gindestete ca au cam aceleasi principii de functionare pe partea frigorifica dar samsungul are avantajul unor electronici mult mai flexibile) ,despre York nu pot sa iti spun ca ma mai incinta deoarece le-au adus in stadiul de chinezarii.Tot ce iti spun este parerea unui om care lucreaza cu asemenea aparate de ceva timp si nu montaje ci service unde practic te lovesti de toate problemele care pot aparea.
dtancu
QUOTE(mihaivoy @ Apr 14 2006, 20:03) *
Apropo de Daikin vs Samsung daca vrei pot sa iti trimit niste comparatii si ai sa vezi ca nu e chiar asa(gindestete ca au cam aceleasi principii de functionare pe partea frigorifica dar samsungul are avantajul unor electronici mult mai flexibile) ,despre York nu pot sa iti spun ca ma mai incinta deoarece le-au adus in stadiul de chinezarii.Tot ce iti spun este parerea unui om care lucreaza cu asemenea aparate de ceva timp si nu montaje ci service unde practic te lovesti de toate problemele care pot aparea.

Trimite-mi.
In special comparatii la caracteristici agent de racire folosit, constructie compresor, constructie ventilator, tip magneti, tip motor DC, tip filtre active/periodicitate de inlocuire.
Pentru referinte, uite modelul pe care il am eu http://global.daikin.com/global/our_produc...ries/index.html
Ai avut multe de-astea in service? biggrin.gif
Ca eu pot sa-ti dau cifra aproximativa in bucati importate in Bucuresti si m-as mira sa fi trecut multe FTXG-uri prin miinile service-urilor.

Redevenind seriosi, a compara un compresor Daikin cu unul Samsung e oarecum deplasat, ca sa fiu politicos.
Hai sa nu discutam de randament, dar un Prestige Inverter de la Samsung (care e cam virful de gama) merge pe incalzire pina la minim zero grade temperatura exterioara roll2.gif
Un FTXG Daikin merge pe hirtie pina la -15 temp. exterioara, in iarna asta incalzea la -20 afara fara probleme.

Electronica e buna si frumoasa dar daca in spate n-ai instalatia frigorifica de virf, poti sa ai toata flexibilitatea din lume.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.