Cipsu
30th July 2005, 19:00
QUOTE(andreic @ Jul 29 2005, 16:26)
Heck, no

Dar e interesant sa compari prospectul de la Yuetu, AUX, Romstal si alte zeci de marci, sa vezi ca sunt total identice, si la parametrii tehnici

Eu am 2 aparate ASW-H09A4/HSA, sunt eficiente.
Dar pe cate aparate de A/C scrie la codul produsului "ASW" ai remarcat?
dino
31st July 2005, 16:18
desi m-am trezit cam tarziu dat fiind faptul ca miine este 01.08 nu mai suport caldura (astm) si trebuie neaparat sa cumpar un aparat de aer conditionat. Din pacate sunt nevoit sa il cumpar in rate. Ce ma sfatuiti sa cumpar si de unde? Am tot scotocit pe la magazinele cu vanzare in rate si m-as putea incadra in 13.5-14 milioane(rata e de 500 k pe luna) cu tot cu "montaj si spaga la montatori".
ALTEX------Panasonic(CSCUYW12DKE )sau LG( LSQ096ABL )
DOMO------Samsung(SH-12ZS4 Deluxe )
In alta parte nu am gasit site pe net sau nu am access( Metro, Carrefour, Bricostore).
CE MA SFATUITI SA FAC SI CE SA ALEG?
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI
PS Am gasit in oferta la METRO
Hyunday 12000 BTU la 7990000 dar nu spune modelul
ionutm
31st July 2005, 19:48
QUOTE(dino @ Jul 31 2005, 16:18)
desi m-am trezit cam tarziu dat fiind faptul ca miine este 01.08 nu mai suport caldura (astm) si trebuie neaparat sa cumpar un aparat de aer conditionat. Din pacate sunt nevoit sa il cumpar in rate. Ce ma sfatuiti sa cumpar si de unde? Am tot scotocit pe la magazinele cu vanzare in rate si m-as putea incadra in 13.5-14 milioane(rata e de 500 k pe luna) cu tot cu "montaj si spaga la montatori".
ALTEX------Panasonic(CSCUYW12DKE )sau LG( LSQ096ABL )
DOMO------Samsung(SH-12ZS4 Deluxe )
In alta parte nu am gasit site pe net sau nu am access( Metro, Carrefour, Bricostore).
CE MA SFATUITI SA FAC SI CE SA ALEG?
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI
PS Am gasit in oferta la METRO
Hyunday 12000 BTU la 7990000 dar nu spune modelul
Toata lumea pe forumul asta spune ca WHITE WESTINGHOUSE(mai exact, cei care pareau ca stiu ce vorbeau cand vorbeau despre aparate de A.C) ar fi cele mai bune d.p.d.v. al superofertelor si fiabilitatii. Eu zic ca merita(la Metro era modelul cu 9000 BTU la 11 mil., modelul cu AGENT FRIGORIFIC ECOLOGIC R407C).
Cauta pe www.whitewestinghouse.ro poate gasesti acolo un dealer din zona ta. Cred ca o sa te intelegi pana la urma cu dealerul d.p.d.v al ratelor (dupa cate stiu se dau rate in limita a 30000000 pt. un venit de aprox. 3000000-3500000). Si eu as lua o Whitewestinghouse dar mai astept pana in 10-15 august ca vreau s-o iau cu banii jos.
puricele
31st July 2005, 22:41
Cipsule, tu te pricepi, spune-mi si mie plz, ca ma roade o chestie. Am vazut la multi ca au montata unitatea externa montata sub geam dar matele intra pe jos, imediat langa unitate. Asta e estetic nimic de zis si imi place, dar nu stiu. Unitatea interna o pun tot jos, sau trag cablurtile prin interior pana sus la unitatea interioara, ceea ce ar fi o crima si mai mare dpdv estetic ?
Din cate stiu eu, aerul rece e mai greu decat cel cald si unitatea interioara ar trebui pusa sus, pentru ca aerul rece sa coboare fiind mai greu si sa inlocuiasca aerul cald, care se ridica si vine racit la randul lui si tot asa, realizandu-se astfel un bun circuit al aerului.
Daca pui unitatea interioara jos, ai podeaua rece si partea de sus a camerei calda, ceea ce e o prostie zic eu si nici sanatos. Plus ca daca pui unitatea interioara si sa sufle aerul direct pe tine e o prostie si mai mare.
Cam asa cred. Spune-mi te rog care e parerea ta fata de cele de mai sus, pentru ca eu vreau sa pun unitatea interioara sus (mi se pare mai firesc din considerentele de mai sus) si sa o fac sa sufle aer rece pe geam, pentru ca in fond el trebuie racit, fiind sursa de caldura. Daca racesc peretele cu geamul, scap de cauza si nu de efect.
Merci.
SoSlow
31st July 2005, 22:58
Fratilor am si eu de vreo 3 ani un aparat de aer conditionat in Sufragerie. Cum ai mei erau plecati intr-o vara in concediu am dormit vreo 2 saptamani la "racoare". Dupa 3 saptamani am fost diagnosticat cu pleurezie si am luat antibiotic 10 zile. Mama mea a avut exact aceeasi problema, insa, la ea, intial au vrut sa-i extirpeze colecistul crezand ca e vorba de durere de colecist nu de pleura (defapt nici nu stiau idiotii de medici de aici despre ce e vorba), noroc ca am mers la Cluj unde cei din clina au elucidat "misterul" avea si ea tot pleurezie. Ea dormea in camera cu AC tot timpul, mai ales vara. O alta boala legata de utilizarea AC-ului e Legionela so, intr-adevar e comod da nu stiu cat e de sanatos!
H725
31st July 2005, 22:58
Cine cumpara de la metro, selgros si orice magazin trebuie sa aibe in vedere ca termenul de montare e de citeva saptamini. Eu l-am cumparat la inceputul in iunie din metro si montajul a fost dupa vreo 3 saptamini. Dupa ce il cumperi, suni la un nr de telefon al firmei cu care are contract de montaj importatorul si poti sa ai surpriza sa il monteze dupa ce trece vara. Alta solutie e sa il cumperi de la o firma care face si montajul, dar acelea au precis preturile mult mai mari. Ma refer la acele firme care comercializeaza si aparate de AC industriale, de care nu gasesti in metro.
andreic
1st August 2005, 02:48
QUOTE(puricele @ Jul 31 2005, 23:41)
Cipsule, tu te pricepi, spune-mi si mie plz, ca ma roade o chestie. Am vazut la multi ca au montata unitatea externa montata sub geam dar matele intra pe jos, imediat langa unitate. Asta e estetic nimic de zis si imi place, dar nu stiu. Unitatea interna o pun tot jos, sau trag cablurtile prin interior pana sus la unitatea interioara, ceea ce ar fi o crima si mai mare dpdv estetic ?
Din cate stiu eu, aerul rece e mai greu decat cel cald si unitatea interioara ar trebui pusa sus, pentru ca aerul rece sa coboare fiind mai greu si sa inlocuiasca aerul cald, care se ridica si vine racit la randul lui si tot asa, realizandu-se astfel un bun circuit al aerului.
Daca pui unitatea interioara jos, ai podeaua rece si partea de sus a camerei calda, ceea ce e o prostie zic eu si nici sanatos. Plus ca daca pui unitatea interioara si sa sufle aerul direct pe tine e o prostie si mai mare.
Unitatea interna se pune numai sus. Nu stiu de ce unii pun tezile pe jos, probabil nu au simt dezvoltat de estetica sau au o mobila ceva care le mascheaza.
>Fratilor am si eu de vreo 3 ani un aparat de aer conditionat in Sufragerie. Cum ai mei erau plecati intr-o vara in concediu am dormit vreo 2 saptamani la "racoare". Dupa 3 saptamani am fost diagnosticat cu pleurezie si am luat antibiotic 10 zile.
Probabil ai igrasie in casa/bloc si aparatul atunci favorizeaza imprastierea sporilor prin ventilatie, sau un aparat vechi, neintretinut, cu ciuperci pe interior etc... Iti imaginezi ca aparate de AC sunt in toate spitalele bune de copii, care sunt mult mai sensibili la boli de plamani, si alea evident merg 24h daca nu stiai, si setate aiurea la temperaturi mici de genul 20 grade... deci daca era ceva periculos la modul general cu aceste aparate, nu cred ca puneau in spitale, mai ales in sectiile de terapie intensiva sau e sugari.
Ce cred eu, presa a preluat informatii incomplete (e un articol aparut intr-un ziar prost, l-am vazut fugitiv nu mai tin minte, acu 3-4 zile), in care se spunea cum spuneai si tu ca Boala Legionarului etc... e un caz vechi care insa stipuleaza clar ca e valabil la instalatiile de tip water cooled, tower system, adica un sistem folosit la zgarienori unde sus au un evaporizator care e permanent ud si puternic ventilat, ploua inauntru vorba aia, si acolo in zonele mai linistite se pot forma bacterii samd in lipsa unui agent chimic de curatire, ca nu se foloseau pe vremuri, cum e in celebrul caz, oricum in nici un caz in unitatea interioara.
Avand in vedere gradul mare de utilizare la scara mondiala a acestor aparate populare la noi sub denumirea de "mono split", si a lipsei problemelor medicale serioase care sa apara ca o epidemie (ca asa ar fi trebuit daca erau rele cu adevarat), concluzionez ca este o exagerare si probabil o proasta reglare a aparatelor la frig prea mult, cea care duce de fapt la imbolnaviri puse pe seama aparatului. Temperaturile decente dupa mine sunt 24-25 grade, nu mai jos.
dino
1st August 2005, 10:58
Deci, am incercat la mai multi distribuitori ai celor de la WW si nu suporta un regim de rate propus de mine pe 3 ani (deh lucrez in invatamantul universitar -salariu foarte mic -rate mici si multe).
Raman la cele pe care le enumerasem inainte. Care din ele ar fi mai potrivite?
Chiar e adevarat ca daca cumpar aparatul de la un supermarket pot astepta saptamani intregi la montare? Acum lumea e in vacanta si poate cu o mica spaga se poate mai repede cred eu. Ce parere aveti sau cam ce firme de montaj recomandati?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
draku
1st August 2005, 14:49
fratele meu si-a luat ieri, duminica, din Bricostore Pantelimon, un aer conditionat InClima de 9000 BTU, 3 ani garantie, compresor japonez, etc. cu 8.000.000 lei. Astazi a sunat la firma care le monteaza si l-au programat joi, asa ca......
Mai aveau un model, EcoClima, identic (ma rog, exteriorul si "scociurile" de pe ele pot diferi un pic, dar interiorul este identic la 75% din modelele de pe piata, made in PRC), tot 9000 BTU, tot 3 ani garantie, la 7.500.000 lei dar cu montajul GARANTAT in 3 zile lucratoare....
puricele
1st August 2005, 16:31
QUOTE(dino @ Aug 1 2005, 10:58)
Deci, am incercat la mai multi distribuitori ai celor de la WW si nu suporta un regim de rate propus de mine pe 3 ani (deh lucrez in invatamantul universitar -salariu foarte mic -rate mici si multe).
Raman la cele pe care le enumerasem inainte. Care din ele ar fi mai potrivite?
Chiar e adevarat ca daca cumpar aparatul de la un supermarket pot astepta saptamani intregi la montare? Acum lumea e in vacanta si poate cu o mica spaga se poate mai repede cred eu. Ce parere aveti sau cam ce firme de montaj recomandati?
Dino, am vazut la Metro WW si aia dau in rate prin Tiriac sau Raiffeisen.
De asteptat, am auzit si eu. Nu stiu cum e. Si eu sufar CUMPLIT de caldura. Stau cu geamurile la soare si parca sint in incubator. Aerul de langa fereastra pe exterior e 45 de grade, pe pervaz 60 de grade si pe partea exterioara a geamului vreo 50. Iti dai seama ce e la mine in casa. Dar am suportat cat am putut vara asta. Acum mai e o luna si gata pe anul asta. Ma gandesc sa-mi iau de la anul. Pentru ca dupa septembrie aparatul va soma si se va uza stand (eu stiu, intermperii, etc). Asa ca nu dau niste milioane bune ca sa stea vreo 9 luni pana vara viitoare. Mai ales daca stau si 3 sapt. pana vin sa-l monteze. Am auzit ca la unii il monteaza repede, dar nu stiu. Depinde si de unde il ei. La noi in oras (Timisoara) sint doar vreo 2-3 firme care monteaza asa ca sint probabil plin. Si nu cred ca rezolvi nimic cu o "mica" spaga. Numai cu una mare. Plus ca mai trebe sa le dai si la montaj.
Vorba lui Cipsu - Bafta.
dino
1st August 2005, 21:32
Se poate acolo la Timisoara in oferta Metro din BUCURESTI nu apare WW. Miine fac un drum pina acolo. Se poate intra la Metro fara legitimatie doar pentru informatii? Ca apoi fac io rost de o legitimatie sa cumpar daca e.
puricele
1st August 2005, 21:58
QUOTE(dino @ Aug 1 2005, 21:32)
Se poate acolo la Timisoara in oferta Metro din BUCURESTI nu apare WW. Miine fac un drum pina acolo. Se poate intra la Metro fara legitimatie doar pentru informatii? Ca apoi fac io rost de o legitimatie sa cumpar daca e.
In principiu nu se poate intra, dar parca stai tu sa discuti cu ei. Intri hotarat. Eu de fiecare data cand intram treceam cu tupeu pe langa aia care stateau sa arate legitimatiile si nimeni nu m-a intrebat nimic. Dar mai stii ? Nici la noi in oferta nu e WW, dar l-am vazut palmat pe rafturi. Cauta-l bine, ca si la noi era ascuns dupa alea cu nume ciudate (Veryo, Platinium, etc) si Samsung, LG, etc.
Eu urlu ca nu am legitimatie de Selgros. Acolo au chestii ieftine si de vreo 2 zile au decis sa nu mai dea decat pe legitimatie si ei. Si nu pot sa fac, pentru ca la Metro mi-a facut-o un cunsocut dupa care a plecat din tara. Si nimeni nu vrea sa ma treaca fictiv pe firma lui, ca sa-mi pot face card pe numele meu.
white noise
2nd August 2005, 12:03
QUOTE(draku @ Aug 1 2005, 14:49)
fratele meu si-a luat ieri, duminica, din Bricostore Pantelimon, un aer conditionat InClima de 9000 BTU, 3 ani garantie, compresor japonez, etc. cu 8.000.000 lei. Astazi a sunat la firma care le monteaza si l-au programat joi, asa ca......
Mai aveau un model, EcoClima, identic (ma rog, exteriorul si "scociurile" de pe ele pot diferi un pic, dar interiorul este identic la 75% din modelele de pe piata, made in PRC), tot 9000 BTU, tot 3 ani garantie, la 7.500.000 lei dar cu montajul GARANTAT in 3 zile lucratoare....
Tot duminica mi-am luat si eu din Bricostore un EcoClima de 12000btu, l-am ales pe asta tomai datorita montajului "Garantat in 48h". Bineinteles ca atunci cand am fost sunat de cei de la firma care se ocupa cu instalarile mi s-a spus foarte clar ca mai devreme de joi nu pot veni, ca au multe instalari etc. Asa ca pana la urma nu am facut nici o afacere
cdflorin
2nd August 2005, 12:32
Toata lumea vorbeste de White Westinghouse. Ok! Sunt foarte bune...compresoare ..tubulatura.OK! Asta am inteles! Pe mine ma intereseaza mai mult la un aparat de aer conditionat decat garantia si durata de viata a compresorului. De pilda as vrea sa stiu care aparat filtreaza cel mai bine aerul impotriva virusilor, germenilor, bacililor, polen, praf...etc. Panasonic merge pe filtrul cu Catekin, Lg-ul a introdus filtru cu plasma, Samsung o kestie antibacteriana. Care este cel mai bun? Pareri! Ce parere aveti de AC Panasonic ? Ca tot vb de compresoare....are MAtushita 5 years waranty. Sincer, vreau sa cumpar un AC dar nu vreau sa stranut in casa 15 ani pentru ca am un compresor bun, iara filtru de aer o carpa ordinara de-i zice lavabila. White Westinghouse nu se lauda deloc cu o buna filtrabilitate. Deci hai sa nu-l ridicam pe piedestal. Va rog ...pareri...certitudini
diesel
2nd August 2005, 15:08
dupa parerea mea filtrele astea sunt mai mult de reclama. WW are si filtru antibacterian si pt. polen plus filtrele uzuale de praf. Dar nu in asta consta fiabilitatea unui aparat.
dungatu
2nd August 2005, 19:12
de aerele panasonic nu zice nimeni nimic?
nu am citit toate posturile asa ca ma scuzati...
merita sa fie luate in seama, macar atat vreau sa stiu...
multumesc
insanemind
2nd August 2005, 20:13
Sal. M-am hotarat sa cumpar si eu un aer conditionat si nu as vrea sa-l cumpar din Metro, Selgros etc. Daca stiti cumva o firma serioasa care se ocupa numai cu AC si care-l si monteza ar fi super. M-ar interesa ceva in jur de 18.000 BTU, filtre, sleep mode, cool jet etc. Multumesc
dino
2nd August 2005, 20:51
Buna seara,
Dupa lupte seculare, alergatura si stat la usa la banca am reusit sa iau astazi din metro ultimul WW de 12000 Btu de pe raft.(noroc ca am pus primul mana pe el) Acum pe aparat scria 24 luni garantie dar pe certificatul de garantie scrie 3 ani la aparat si 5 ani la compresor. Sper sa fie adevarat. Acum mi-au fost recomandate o serie de firme la care sa aplelez pt montaj (inclus in pret)Cu permisiunea dumneavoastra am sa le enumer aici poate imi puteti indica vreuna dintre ele mai serioasa:
MICROCLIMA
EURO CLIMA SERVICES
CLIMA PRO SERVICES
EUROTECH TRADING
ROMINSTRUMENTS
QUICK SERVICE
MP AEROCLIMA
GENERAL PARTENER
SIMA CLIM
DAMINO PRODCOM
FLOMAL GROUP
RHERMA SERVICE
Din cate am inteles in contractul cu metro sunt obligati sa vina in maxim 7 zile. Asta e bine. Acum ce trebuie sa le cer eu celor de la montaj? Ce sa aiba la ei, sa le spun la telefon cand fac programare sa vina si cu butelia de R407A?
A si inca o intrebare: Garantia la montaj de cat este(1 an 2 ani...)?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
andreic
2nd August 2005, 22:35
Nu vine nimeni cu butelii la instalare, totul e in aparat.
Ca firma ICS e buna, vin de regula a doua zi... dar se pare ca e numai la Carrefour ca nu o vad in lista ta. In 1 ora ti-l pune, face putin fas la tevi si gata.
La proba sa fi atent la unitatea exterioara sa nu vibreze aiurea, ca se poate intampla de la console proaste, gratare sau chiar din interior.
puricele
2nd August 2005, 23:43
Dino, cat ai dat pe el ? Face treaba ? Raceste bine ? Cat consuma ? Sa-l folosesti sanatos.
dino
3rd August 2005, 02:16
QUOTE(dino @ Aug 2 2005, 19:51)
Buna seara,
Dupa lupte seculare, alergatura si stat la usa la banca am reusit sa iau astazi din metro ultimul WW de 12000 Btu de pe raft.(noroc ca am pus primul mana pe el) Acum pe aparat scria 24 luni garantie dar pe certificatul de garantie scrie 3 ani la aparat si 5 ani la compresor. Sper sa fie adevarat. Acum mi-au fost recomandate o serie de firme la care sa aplelez pt montaj (inclus in pret)Cu permisiunea dumneavoastra am sa le enumer aici poate imi puteti indica vreuna dintre ele mai serioasa:
MICROCLIMA
EURO CLIMA SERVICES
CLIMA PRO SERVICES
EUROTECH TRADING
ROMINSTRUMENTS
QUICK SERVICE
MP AEROCLIMA
GENERAL PARTENER
SIMA CLIM
DAMINO PRODCOM
FLOMAL GROUP
RHERMA SERVICE
Din cate am inteles in contractul cu metro sunt obligati sa vina in maxim 7 zile. Asta e bine. Acum ce trebuie sa le cer eu celor de la montaj? Ce sa aiba la ei, sa le spun la telefon cand fac programare sa vina si cu butelia de R407A?
A si inca o intrebare: Garantia la montaj de cat este(1 an 2 ani...)?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ceeace era mai important uitasem. Nu mi-au dat kit de instalare. Au spus ca vin cei de la firma de montaj cu el. Eu oricum nu le mai dau nici un fel de ban in plus. Si apoi de unde stiu eu ca acel kit nu e de la alt aparat?
A costat 1450 RON in 4 ani cu 45 Ron pe luna
andreic
3rd August 2005, 04:23
Kitul de instalare inseamna niste tevi si niste fiare de prins in zid care pot sa fie incluse in cutia cu unitatea exterioara... normal ca le aduce echipa. Ele nici nu se dau cu aparatul, sunt universale (tevile).
>A costat 1450 RON in 4 ani cu 45 Ron pe luna
Pai asta inseamna de fapt 2160 RON... cam scump, mai bine faceai un efort, rabdai 1- 2luni si luai cu banu jos.
gabitza
3rd August 2005, 07:49
De la o vreme din AC-ul de la servici cand nu raceste dar merge ventilatorul din spliter in camera apare un miros specific, cred ca de mucegai. Ce se poate face pentru inlaturarea mirosului?
dino
3rd August 2005, 08:07
Nimeni nu ma obliga sa stau 4 ani cu ratele. La astia la Tiriac pot plati in avans fara penalizari. Cred ca pina la iarna il termin de achitat. Dar aveam musai nevoie de el acum cand mor de cald ce rost avea sa astept doua luni si sa ma uit la el frumos pina cand venea vara viitoare? Pierdeam si vreo 10 luni de garantie degeaba.
andreic
3rd August 2005, 08:14
QUOTE(gabitza @ Aug 3 2005, 08:49)
De la o vreme din AC-ul de la servici cand nu raceste dar merge ventilatorul din spliter in camera apare un miros specific, cred ca de mucegai. Ce se poate face pentru inlaturarea mirosului?
Hm... destul de naspa, sunt 2 cauze posibile, ori se produce o cultura bacteriana (ciuperca) in vaporizatorul umed si necuratat periodic, ceea ce nu e bine din motivele medicale, ori in incapere exista vapori mirositori (transpiratie, fum de tigara, igrasie etc...) care nu se simt in mod normal dar care ajung pe evaporizator si de acolo cedeaza mirosul odata cu ventilatia.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.