Salutare la toata lumea.
Cautand cate ceva pe net, am dat de discutiile voastre, si am observat cativa care se pricep destul de bine la aparatele de aer conditionat. Asa ca, daca tot e bal, bal sa fie !
Fratilor, nu va mai luati atata dupa etichetele de de aparatele de aer conditionat. Avand in vedere ca lucrez la OPC am destule plangeri si probleme cu cumparatorii de aparate de aer conditionat de la hyper-market-uri ...
Vortex, Hyunday, Alizee, Americool, Top, Habitat, Inclima, Spring (vreti sa mai continui ?!), toate astea sunt unul si acelasi lucru, nu difera decat eticheta si grila de la interior. ATAT.
[COLOR=red] CORECT
Poate sa-mi spuna dintre voi cineva SIGUR ca are in casa un aparat de 12 000 Btu/h ?
Va spun eu ca nu, pentru ca jmeckerii pun la raft aparate de 7 mii ca fiind de 9, de 9mii ca fiind de 12 mii, de 12 mii ca fiind de 18 mii si de 18 mii ca fiind de 24 mii Btu/h.
[COLOR=red]90% CORECT, pana la 18000, acolo nu mai merge asa...
Si daca ati avea timpul si rabdarea sa cautati mai mult, sa puteti face o diferenta, ati vedea ca un adevarat aparat de 12 mii btu/h trebuie sa aibe anumite dimensiuni atat la interior cat si la exterior, caracteristici tehnice care sa corespunda cu producatorul original...
[COLOR=red] Nu e chiar asa, poate sa difere doar compresorul, desi in mod normal trebuie sa difere si puterea turbinei(ma refer ca aspect, nu ca dimensionarea interna a instalatiei)
Asta nu inainte de a arunca pe piata 2-3-4 "NUME" pentru a vedea care se vinde cel mai bine. Apoi, gata promotiile si vanzarea ...
[COLOR=red]CORECT
Stiti cu cat le cumpara astia din China ? Va spun eu, cu maxim 100$ bucata. La gramada, ca la second-hand-uri. Apoi le fac aici cutii si etichete si gata vanzarea.
[COLOR=red] CAM 80-100
De garantie nu mai vorbesc ... unii dau un an, altii dispar dupa 3 luni sau o vara.,,
[COLOR=red]Nu e chiar asa, nu oricine plateste intrarea in Hypermarket, si deci nu are interes sa dispara. Dispar din firmele de montaj, asta da!
Si daca ar fi sa dau un exemplu BUN (sa nu sara cineva ca nu exista decat aparate proaste in Romania), acesta ar fi Henson, brand american. De curiozitate, cand mergeti prin oras, uitati-va pe sus sau la institutiile publice si o sa le vedeti. Importatorul lor e de 6 ani in top si asigura garantie de 5 ani. Plus ca aparatele astea ale lor chiar au capacitati btu/h reale. Numai ca ei nu vand in hyper-market-uri, au dealerii lor.
[COLOR=red] CORECT, dar: Brand american inseamna ca ai o firma in State si ti-ai patentat un brand, nu ca vinzi in State, Brandul e facut pentru Romania si atat. Calitate e ok, serviciile de asistenta dealer si service ok, seriozitatea ok. Institutiile - ma abtin, stiti si voi achizitiile publice cum se fac. In rest-le-ai facut o publicitate meritata
Cam atat. Feriti-va de excroci si nu umpleti buzunarul nimanui cu banii vostri munciti, ca si mine, din greu.