Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

gigix

QUOTE(figo1988 @ Jun 5 2005, 18:43)
mi-am luat si eu 3 aparate de aer conditionat AUX de 9000 BTU pentru ca, dupa ce am citit pe forum, am fost atras de faptul ca are toate componentele japoneze si ca pana acum nu s-a plans nimeni. Acum, eu nu stiu la ce sa fiu atent cand o sa vina baietii sa-l monteze (cantitatea de freon etc.). Mi-au mai dat si o lista cu firme, si nu stiu pe care sa o aleg.
- Clima Confort 2003
- Clima Consult
- Alcor Sud
- Climatic Ehs
- Quik Service (asa e scris aici)
- Aquarys Company
- Master Heat Construct
- Alex System Clima
- Climelec Instal
Acum, daca ati avut de a face cu una dintre firme, va rog sa-mi spuneti parerea voastra (promptitudine, rapiditate, calitatea lucrarii) pentru ca pentru mine numele firmelor astea nu inseamna nimic si nu prea as vrea sa fiu nevoit sa dau cu zarul ca sa vad pe care sa o aleg.
*

Eu mi-am pus contoare cu Aquarys si am fost foarte multumit de calitatea lucrarii .A lucrat instalatorul foarte curat si destul de repede.
george_p
OAMENI BUNI!!!

UNDE SUNT TEVILE??????
Am batut toate magazinele si in afara de ceva aparate Simbio de la Metro nici unul nu avea kit de instalare inclus!!!

cursing.gif cursing.gif cursing.gif

lucian123
QUOTE(george_p @ Jun 5 2005, 22:34)
OAMENI BUNI!!!

UNDE SUNT TEVILE??????
Am batut toate magazinele si in afara de ceva aparate Simbio de la Metro nici unul nu avea kit de instalare inclus!!!

cursing.gif  cursing.gif  cursing.gif
*

La echipa de montaj.
tongue.gif tongue.gif
george_p
Si nu gasesc niciunde un aparat "de firma" care sa aiba si chit inclus?
ilenutza
QUOTE(figo1988 @ Jun 5 2005, 18:43)
mi-am luat si eu 3 aparate de aer conditionat AUX de 9000 BTU pentru ca, dupa ce am citit pe forum, am fost atras de faptul ca are toate componentele japoneze si ca pana acum nu s-a plans nimeni. Acum, eu nu stiu la ce sa fiu atent cand o sa vina baietii sa-l monteze (cantitatea de freon etc.). Mi-au mai dat si o lista cu firme, si nu stiu pe care sa o aleg.
- Clima Confort 2003
- Clima Consult
- Alcor Sud
- Climatic Ehs
- Quik Service (asa e scris aici)
- Aquarys Company
- Master Heat Construct
- Alex System Clima
- Climelec Instal
Acum, daca ati avut de a face cu una dintre firme, va rog sa-mi spuneti parerea voastra (promptitudine, rapiditate, calitatea lucrarii) pentru ca pentru mine numele firmelor astea nu inseamna nimic si nu prea as vrea sa fiu nevoit sa dau cu zarul ca sa vad pe care sa o aleg.
*

Mi-am luat AUX de 12000 pe 1 iunie, mi s-a dat aceasi lista de firme si am ales Clima Confort . Motive: mai auzisem pe aici pareri bune, tipa care face program. era documentata si extrem de cooperanta, sediul firmei e  f. aproape de locuinta si in caz de probleme zic ca e mai bine sa fie asa. Programarea mi-au facut-o la 5 zile, cam mult fata de cit ofereau celelalte, dar am zis ca si asta e un indiciu...
Trebuie sa vina astazi seara , asa ca miine pot da mai multe detalii (daca nu pt tine, atunci pt alta lume interesata).
figo1988
QUOTE(george_p @ Jun 6 2005, 09:26)
*
pai nu cred k se incadreaza in categoria "de firma" dar eu mi-am luat ieri aux de 9000 care au si kitul de instalare inclus.
george_p
De unde l-ai luat?

ilenutza
QUOTE(figo1988 @ Jun 6 2005, 10:53)
pai nu cred k se incadreaza in categoria "de firma" dar eu mi-am luat ieri aux de 9000 care au si kitul de instalare inclus.
*

Confirm ca si AUX de 12000 are kit-ul inclus. L-am luat de la Bricostore.
diesel
Nu conteza daca ai tevile in aparat sau vine echipa de montaj cu ele. E acelasi lucru.
Sleeepy

revin si eu dupa o scurta perioada de absentza.

Tzevile se primesc separat intr-o cutie, ori de la depozitul/magazinul de unde se cumpara. este specificat la fiecare aparat ce lungime are kitul de instalare.

Sfatul meu este ca inainte de a cumpara produsul este sa vedeti ce firme asigura motarea si in ce conditii. De preferat sa discutati personal... daca se poate. La mine desi stau la etajul 4, montajul a fost facut in tronoson, desi la inceput echipa a spus ca nu fac montaje in zone riscante, pana la urma au ajuns la concluzia ca tot mai bine este acolo.

Montajul dureaza f. putin daca echipa este operativa. Singura problema mai mare este cu datul gaurii sau gaurilor in perete, aceasta dureaza cel mai mult si poate creea surprize. Mai mult a durat scosul prafului si demontatul/montatul/mutatul mobilierului, decat acctiunea de montaj propriu zisa.

Eu am optat pt. un simbio de 12.000 BTU luat acum 1 luna si jumate promotie la Metro. Desi s-au anuntzat cu mare zgomot ...accize de 20% la acelste aparate incepand cu 1 mai acestea nu s-au reflectat in pretzul produselor. aparatul are garantie 3 ani, la tot. iar firma care asigura service-ul este una serioasa. Si nu ma refer la numele firmei ci doar la oamenii care lucreaza in ea.

Desi inca nu au fost calduri asa de mari ..inca ...pot sa spun ca acest aparat face fata cu bine intr-un ap. cu 2 camere. iar intr-o camera(15mp) scade temperatura cu 6 grade(de la 28 la 22) in 30 min. Cosumul inca nu l-am calculat exact ...dar pana acum se observa o crestere de 120 KWh pe luna. Astept vara si caldurile de 35 de grade ...sa vedem ce si cum mai duce jucaria biggrin.gif
figo1988
s-ar putea sa vi se para o intrebare ciudata, dar aparatul exterior se poate monta intr-un balcon inchis?
Cipsu
QUOTE(Sleeepy @ Jun 6 2005, 16:55)
Eu am optat pt. un simbio de 12.000 BTU luat acum 1 luna si jumate promotie la Metro. Desi s-au anuntzat cu mare zgomot ...accize de 20% la acelste aparate incepand cu 1 mai acestea nu s-au reflectat in pretzul produselor.
*

He he he...stai sa vezi si acciza...e pe vine!!!
Deocamdata se vad pe raft contracte vechi si stocuri neaccizate. Si surpriza este alta..desi acciza este de 20% la pretul de IMPORT(achizitie) o sa vedetzi cum la pretul de End-User o sa apara 20% (adik se accizeaza cu 20% si adaosul comercial, TVA-ul, montajul).
Si ca sa va mai zic o noutate, deja au inceput sa intre pe piatza A/C neaccizat!!! Dar la End-User dijma ramane...hahaha si sa mai zica cineva ca nimeni nu e deasupra legii..............sunt doar unii de o survoleaza.
Bafta la cumparaturi!
Cipsu
QUOTE(figo1988 @ Jun 6 2005, 21:04)
s-ar putea sa vi se para o intrebare ciudata, dar aparatul exterior se poate monta intr-un balcon inchis?
*

Sigur ca da...numai ca va trebui sa ai in fata unitatii exterioare geamuri mobile pe care sa le deschizi cand folosesti A/C-ul....un pic cam incomod, nu crezi?
Bafta la cumparaturi!!!
Cipsu
QUOTE(ilenutza @ Jun 6 2005, 14:37)
Confirm ca si AUX de 12000 are kit-ul inclus. L-am luat de la Bricostore.
*

Sa-ti fie racoare cu el peacefingers.gif . Te-ai descurcat cu montajul?
Cipsu
QUOTE(george_p @ Jun 6 2005, 09:26)
*

Pai si nu-ti imaginezi de ce?
Eu nu cred ca un echipament cu pretentii vine conditionat de dimensiunea traseului....daca e mai lung decat kitul din cutie ce faci?!? Il sudezi, da? Mie ca firma care sustine un brand in a carui imagine investeste bani nu mi-ar conveni sa ma apuc sa sudez trasee din doua motive:
1. riscul defectarii
2. riscul pierderii din capitalul de imagine

Kitul este solutia financiara..un echipament cu pretentzii nu se monteaza pe 50 de dolari....ia intrebatzi voi pe la Daikin, York, Trane, Sanyo.
ilenutza
QUOTE(Cipsu @ Jun 6 2005, 21:18)
Sa-ti fie racoare cu el  peacefingers.gif . Te-ai descurcat cu montajul?
*

E coolspeak.gif la propriu wink.gif
M-am descurcat si cu montajul, cu toate ca imi propuneau cea mai simpla varianta pt. ei, in detrimentul esteticii (in aceeasi lungime de traseu), i-am convins sa munceasca un pic mai mult si a iesit f. bine.
Bineinteles ca nu au vidat traseul , dar l-au "purjat" (daca am retinut bine) si sper ca au facut-o bine adica nu s-a pierdut freon. Traseul a iesit pina in 3 m. Echipa a intirziat 20 de min., dar am fost anuntata.
Spliterul nu e zgomotos, e eficient si urmeaza sa verific consumul de energie....

Acum vreau sa te intreb ceva: Alimentarea au facut-o cu cablul lui la o priza shuko, dar eu stiam ca e indicata alimentarea direct la panou, la o siguranta separata, tinind cont ca instalatia electrica a blocului e veche de 30 ani. Asa mi-au facut si la instantul de apa. Ce zici?

Aaa, am uitat sa multumesc pt sfaturile tale si ale tuturor celor de aici care m-au ajutat sa fiu informata. Thks. kisstogether.gif
george_p
Ok. Am intzeles cum sta treaba cu tzevile.
Care e diferenta intre invertor si/sau pompa de caldura?
ltaloi
Ce ziceti de aerele conditionate VORTEX?

Tot in China sunt facute, dar sunt mai ieftine.

Liviu.
ilenutza
QUOTE(ltaloi @ Jun 7 2005, 12:18)
Ce ziceti de aerele conditionate VORTEX?

*

Vezi ca s-a tot discutat de ele in pag. anterioare!
Cipsu
QUOTE(ilenutza @ Jun 7 2005, 09:12)
Acum vreau sa te intreb ceva: Alimentarea au facut-o cu cablul lui la o priza shuko, dar eu stiam ca e indicata alimentarea direct la panou, la o siguranta separata, tinind cont ca instalatia electrica a blocului e veche de 30 ani. Asa mi-au facut si la instantul de apa. Ce zici?

*

Ideal ar fi sa-l legi pe un circuit electric separat asa incat sa nu ai probleme cu sigurantele sarite din cauza consumului mare al echipamentului.
Ca si putere absorbita un 12000 Btu/h ar lua 1,2-1,3 Kw. Iar daca circuitul il asiguri cu o siguranta de minim 6 A (ideal ar fi 10A) atunci totul va fi ok.
Cipsu
QUOTE(george_p @ Jun 7 2005, 10:14)
Ok. Am intzeles cum sta treaba cu tzevile.
Care e diferenta intre invertor si/sau pompa de caldura?
*

Inverterul foloseste un compresor dublu rotativ. Comparativ cu tipul de compresor conventional cu un singur cilindru, compresorul dublu rotativ reduce vibratiile si zgomotul, ajustandu-si functionarea (capacitatea) permanent in concordanta cu plaja de temperatura care trebuie acoperita.
Pompa de caldura este piesa care permite aparatului sa faca si cald.
figo1988
ok, deci am citit ce a zis si ilenutza, eu am gasit pentru sambata dimineata doar la aquaris sper sa se descurce, o sa va tin la curent. Dar, spuneti-mi, la ce trebuie sa fiu atent, adica ce sa ii spun sa faca? sa videze traseul, sa verifice presiunea freonului?
ilenutza
QUOTE(figo1988 @ Jun 7 2005, 20:04)
La ce trebuie sa fiu atent, adica ce sa ii spun sa faca? sa videze traseul, sa verifice presiunea freonului?
*

Na ca am ajuns sa dau sfaturi...
So, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:
- traseul frigorific sa fie cit mai scurt posibil., chiar daca pt ei asta poate inseamna un pic mai multa munca.
- traseul frig. sa aiba cadere pt a se elimina usor condensul (am vazut aparate montate la care traseul urca pina la unitatea externa, nu inteleg cum au putut face asa ceva...);
- asa cum am citit pe aici, nu cred ca vei vedea sa vina cu pompa de vid, doar il purjeaza, adica aerisesc traseul. Cei care au venit la montaj ziceau ca au lucrat cu pompa de vid numai la traseele lungi (in special la cele industriale). Dar e bine sa le atragi atentia.
- sa verifice presiunea freonului;
- daca spliterul il pui pe un perete subtire de BCA sa ai grija sa nu dea gaura folosind percutia pt. ca exista riscul sa se crape peretele. Cei care au venit la mine nu au fol. percutia,au lucrat cu grija si a fost OK.
- sa acoperi cit poti in camera pt ca se face praf fin chiar daca stau cu aspiratorul atunci cind dau gaura.

Cipsu, multumesc inca o data! Cred ca sigurantele Merlin Gerin sunt OK.
kwark
Traseul frigorific trebuie vidat. Altfel va jucati cu viata compresorului care o sa va produca o foarte "placuta" surpriza, eventual la putin timp dupa ce iese din garantie. smile.gif Si tot atunci veti constata ca firma importatoare s-a evaporat dupa un an de activitate. Procedura standard. wink.gif

Deci sfatul meu ar fi sa "ungeti" baietii care vin la instalare si sa insistati sa va curete ca lumea traseul frigorific.
ilenutza
QUOTE(kwark @ Jun 8 2005, 12:03)
Traseul frigorific trebuie vidat. Altfel va jucati cu viata compresorului care o sa va produca o foarte "placuta" surpriza, eventual la putin timp dupa ce iese din garantie. smile.gif Si tot atunci veti constata ca firma importatoare s-a evaporat dupa un an de activitate. Procedura standard. wink.gif

Deci sfatul meu ar fi sa "ungeti" baietii care vin la instalare si sa insistati sa va curete ca lumea traseul frigorific.
*

OK, dar degeaba 'ungi' daca ei nu au scule pt asa ceva. Cred ca nici una din firmele de instalare cu care are conventie importatorul de AUX nu asigura vidarea.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.