Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

PicuTex

@diesel , salut omule , am luat un white de 12000 btu, problema este ca atunci cand apas butonul economy nu se intampla nimic , decat ca se aprinde ecranul , in rest orice buton as apasa se aude un beep in unitate cum ca a inteles comanda , e posibil sa fie fara functiade economi sau e defect?
Cand l-au montat au zis ca nu are economy , dar de ce au pus led pe unitate si buton pe telecomanda daca nu are modulul in interior?
docxp
Salut,

@mdoru51 : au venit cei de la firma care monteaza White , firma este Keyston Textel, care ia marfa de la o firma din Otopeni. Am platit 15.300.000 aparatu, + 800.000 traseul in plus (era gratuit 3 m, dar la mine au pus 4,5 m, + cablu si pat de cablu), plus 500.000 bacsis ca au venit 3 oameni, dar era un timp cand erau si 4, unu a venit sa ia ceva scule de la ei (erau 2 echipe) si a mai stat si ala pe acolo. In total 16.500.000 ... cam mult fata de ce mi-am propus.

Modelul este ceva mai nou, cu display pe spliter ul de pe perete... arata bine, face treaba, dar nu l-am prea folosit pe ca a venit ploaia si este destul de frig, merge binishor si pe incalzire, ce ma surprinde este ca de luni pana miercuri s-au dus 8 KW fara sa folosesc prea mult aparataul, cred ca o sa ma usuce la bani..

@PicuTex : daca apas butonul economy apare semnul smile.gif pe telecomanda, sub temperatura...
Dar eu nu am pe telecomanda buton de lock si de reset precum arata in cartea tehnica..

Sper sa fifacut alegerea buna, daca nu ma supar ..

diesel
Salutare la toata lumea. Am fost plecat putin in concediu si de-asta n-am mai dat pe aici!! :cool: :cool: :cool:
Sa revenim la oile noastre....

Originally posted by PicuTex
@diesel , salut omule , am luat un white de 12000 btu, problema este ca atunci cand apas butonul economy nu se intampla nimic , decat ca se aprinde ecranul , in rest orice buton as apasa se aude un beep in unitate cum ca a inteles comanda , e posibil sa fie fara functiade economi sau e defect?
Cand l-au montat au zis ca nu are economy , dar de ce au pus led pe unitate si buton pe telecomanda daca nu are modulul in interior?

Picule,nu stiam,sincer,ca nu merge functia asta. Oricum e de reclama mai mult. Cred ca au scos-o sa fie aparatul mai ieftin. Nu cred ca are led acolo, este doar numai locul in carcasa. Eu nu am dat niciodata sa vad ce face acesta functie, dar nimeni de pe aici nu s-a plans de asa ceva. Nus ce sa zic, la primul montaj o sa ma interesez sa vad daca merge sau nu si te anunt.
Dar aparatul iti place cum merge? wink.gif
diesel
Originally posted by docxp
Salut,  

@mdoru51 : au venit cei de la firma care monteaza White , firma este Keyston Textel, care ia marfa de la o firma din Otopeni. Am platit 15.300.000 aparatu, + 800.000 traseul in plus (era gratuit 3 m, dar la mine au pus 4,5 m, + cablu si pat de cablu), plus 500.000 bacsis ca au venit 3 oameni, dar era un timp cand erau si 4, unu a venit  sa ia ceva scule de la ei (erau 2 echipe) si a mai stat si ala pe acolo. In total 16.500.000 ... cam mult fata de ce mi-am propus.

Modelul este ceva mai nou, cu display pe spliter ul de pe perete...  arata bine, face treaba, dar nu l-am prea folosit pe ca a venit ploaia si este destul de frig, merge binishor si pe incalzire, ce ma surprinde este ca de luni pana miercuri s-au dus 8 KW fara sa folosesc prea mult aparataul, cred ca o sa ma usuce la bani..

@PicuTex : daca apas butonul economy apare semnul smile.gif pe telecomanda, sub temperatura...
Dar eu nu am pe telecomanda buton de lock si de reset precum arata in cartea tehnica..

Sper sa fi facut alegerea buna, daca nu ma supar ..

Ai modelul nou de aparat. E cu freon ecologic R407C. Trebuie sa te bucure treaba asta. In privinta telecomenzii intr-adevar este modificata fata de cea veche si manualul este pentru aparatul vechi. Inca nu au facut manuale pt. modelul nou. Cred ca reset-ul este unde bagi bateriile. Verifica acolo. O sa fii multumit de aparat ai sa vezi.
PicuTex
@diesel ...pana acu sunt multumit , dar cine stie ce va fi....sielentios, raceste ....la mine a costat 14.500 pe oferta de la metro si am mai dat 150 sau 200 la ce 2 care l-au montat (oricum sau cam chinuit ca nu au verificat daca e destul de mare gaura din perete si au bagat tot traseul de cupru , au vazut ca nu iese si teava de dren , l-au tras afara iar si astfel au farmat izolatia!!!!!!!!!!!!! apoi la mufare la freon cred ca au scapat ceva freon pentru ca erau cam speriati si au dat jos ca nu avea nush ce presiune!
Noi sa fim sanatosi si vom vedea ce se va intampla
@docxp la mine nu apare nimic pe telecomanca cand apas economy dar am reset si lock ...sac!
docxp
Intradevar chestia cu freon ecologic si ca este modelul mai nou, ma bucura..

Ce nu ma bucura este ca ploua de 3 zile si este frig si nu am putut sa ma bucur de aparat. l-am tinut tot inchis.. sau sa ma bucur ca este frig si nu consum curent cu aparatul ? smile.gif
Amedio_67
Nu mai zice nimeni, nimic, de Americool???? sad.gif

diesel
Ce sa mai zica, vara e aproape gata.
Amedio_67
Da' mai vine una.....biggrin.gif.
diesel

...cu preturi si mai mici smile.gif
danez
Eu mi-am cumparat ieri, de la ALTEX, un LG JET COOL GREEN de 12000 BTU.
Azi vin sa-l monteze.Are cineva idee despre acest model?Eu zic ca am facut o afacere buna la 17999000lei.Este made in Koreea si nu China.
burvi2001
Da, e o afacere buna.
Numai ca nu pentru tine, pentru firma care ti l-a vindut...
diesel
scump danez, foarte scump.
danez
asta vom vedea in timp.
ovisod
Am un aparat de AC White Westinghouse de 9000 BTU.

Azi am observat bucatele de gheata la unitatea exterioara pe unul dintre racordurile tevilor (sunt niste suruburi de bronz pe unitatea exterioara in care intra cele doua tevi). In mod normal stiu ca ele erau umede, datorita diferentei de temperatura. In schimb azi unul prezenta un strat subtire de gheata, iar de pe ambele se scurgeau picaturi de apa. Este normal acest lucru sau e vorba de o scurgere de freon ?
suri
teoretic nu ar trebui sa fie nici o problema, fiind sanse foarte mari ca explicatia sa fie urmatoarea: prin acele (tevi si racorduri) circula agent frigorific, care este ... rece. data fiind umezeala de afara, din cauza condensului apare umiditatea de care stiai 'in modul normal'. cel mai probabil tu ai observat gheata dupa o perioada de functionare ceva mai sustinuta (peste o jumatate de ora) a aparatului in modul de racire, si din aceasta cauza a apucat sa se formeze gheata.

problema este oarecum fara solutie (daca este vorba despre ceea ce am spus mai sus) in sensul ca nu prea am vazut aparate de a/c care sa aiba izolate acele racorduri. in schimb am vazut o gramada care aveau racordurile (si uneori parti neizolate din teava) acoperite de gheata. partea buna a acestui rau este ca gheata este (oricat ar parea de ciudat) izolator termic, astfel ca pierderile de 'caldura' pe portiunile expuse vor fi mai mici (dar nu inexistente) dupa acoperirea cu gheata decat inainte.

pentru orice eventualitate suna si la firma care iti asigura service-ul, dar aproape sigur asta ca fi si explicatia lor. tine-ne la curent.
motoc cristian
ce parere aveti de Hyundai. Am achizitionat unul de 9000 BTU din METRO cu 3 ani garantie si 10 ani compresorul.
Cum sta la consum?
docxp
10 ani la compresor ? esti sigur ? mie mi se pare foarte mult !! (enorm)
motoc cristian
scrie pe factura de la metro, compresorul este Toshiba, cam imi face galagie unitatea exterioara dar din cauza "meseriasilor" de instalatori. :cya:
motoc cristian
stie cineva o formula de calcul pentru dimensionarea aerului conditionat? :help:
diesel
este un program care face treaba asta. COOLPACK.
Sau incearca la www.aston.ro pt. ca si ei au un calculator de BTU online foarte bun.
Kidu
URGENT!!!
caut un sistem multi split ( 3 unit int+1 unit exterioara ) ziceti mi unde gasesc,Eventual link/contact. 10x
burvi2001
Bucharest
Trane Romania
Sfantul Elefterie, 24, Sector 5
Bucuresti, Romania 050525

Phone
Web
40.21.410.87.33
www.trane.com/Romania
ypmen
AM SI EU O PROBLEMA MAI DELICATA ! in urma cu ceva timp Ac (daewoo 18000btu), nu mai racea, am chemat un "meserias" care mi-a zis ca s-a spart o teava la unitatea exterioara si tr lipita, zis si facut dar in momentul in care l-a umplut cu freon, a mers 10min dupa care pierdea iar freon, l-a lipit si umplut a doua oara si a mers 1luna, treaba asta m-a costat 2mil. Dupa o luna in care a functionat non-stop iarasi aceeasi treaba, de data asta a schimbat o portiune din teava de la compresor spre radiator a mai mers 2saptamani si gata, iarasi 2mil. dupa care mi-a zis ca nu mai are ce sa-i faca pt ca are teava subtire si nu mai rezista.
Intrebari:
1. Cam cat costa freonul pt o umplere? nu de altceva dar a zis ca si el a iesit in paguba pt ca l-a umplut de 3ori in conditiile in care a primit in total4mil.
2. Se mai poate repara? confused.gif Este folosit 3ani, vara la greu!
3. A avut vreo influenta faptul ca a fost montat intr-o zona in care era expus in permanenta la soare(un alt motiv invocat)?
AAA! am uitat sa va spun ca l-am dat jos si am cumparat un Vortex la 24.000btu(aveam nevoie urgenta de aer biggrin.gif ) iar acum se roaga de mine "meseriasu" sa-mi dea 5mil pe unitate in conditiile in care compresorul nu are nimic dupa spusele lui.
Acum nu stiu ce sa fac cu el sa incerc sa-l repar sau sa-l vand?
CE MA SFATUITI?
ypmen
Ce zici DIESEL de cele expuse mai sus?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.