diesel
14th July 2004, 22:41
Originally posted by mdoru51
:help:
Oare pe un split de firma fara pretentii se poate monta un filtru deosebit? Filtrele astea sunt standardizate ca dimensiuni si sistem de prindere sau fiecare in legea lui. MERCI.
Filtrele sunt de mai multe tipuri si dimensiuni, dar , in general, se potrivesc. Oricum filtrele astea sunt cam degeaba, mai mult de reclama.
burvi2001
15th July 2004, 07:04
diesel,
Imi pare bine ca nu mi-ai montat tu aparatul.
Auzi, sa-l montezi unde iti convine tie...
Fac pariu ca esti in stare sa gasesti un milion de argumente tehnice, doar sa nu-l montezi in locuri periculoase.
Atunci banii de montaj pentru ce ii mai iei ?
diesel
15th July 2004, 10:02
Nici n-aveam cum sa ti-l montez eu. Pt. ca nu eu montez. Am echipe.
In privinta alegerii locului unde se monteaza sa stii ca decizia este a montatorului. Beneficiarul habar n-are cum se monteaza ce probleme pot aparea, etc. El stie ca vrea sa-i raceasca toata casa. Sunt clienti care vin la mine si-mi cer aparat de AC pt. 2 camere, 3 camere, etc. La ei puterea aparatului se masoara in cate camere are omul, nu in BTU.
Am avut si eu divergente cu anumiti clienti care voiau sa-l montez in pozitii imposibile numai sa nu plateasca teava in plus sau gauri in plus. Credeau ca sunt Omu-Paianjen.
Cand le-am spus sa ridice unit. ext care are 40-60 de Kg si sa o dea peste geam la etajul 9 au dat din umeri.
Aerele astea sunt foarte imprevizibile la defecte. Poate sa mearga ok 2 ani de zile si dupa aia sa crape instantaneu.
Burvi du-te si tu de curiozitate la un service de AC si atunci o sa-mi dai dreptate.
In privinta banilor pt. montaj sa stii ca pt. max 1,2 milioane cat costa nu cred ca ai face montajul unde vrea omul. Si-asa din banii astia nu mai ramai cu mai nimic.
Socoteste si tu 1,2 mil pt. o firma care trebuie sa dea din astia la o echipa de 2 oameni, benzina pt. transport la domiciliul clientului, consumabile (burghie, dibluri, holsuruburi, suruburi, piulite, suporti pt. unit. externa, banda de matisat, banda izoler, coliere, izolatie, cablu de alim, etc. ), mai platesti din banii astia si o secretara care rasp. la telefon, o chirie, niste dari la stat, si un profit(care as vrea sa-l calculezi TU).
Mai trebuie luat in calcul si eventualele service-uri in garantie(tot in banii astia).
Asa ca pt 35$(montajul standard) nu cred ca ai mai misca nici un deget, dar sa o mai faci pe Spiderman pe blocul omului.
burvi2001
15th July 2004, 11:31
Aici ai dreptate diesel.
Scuze pentru postul de mai sus.
PicuTex
15th July 2004, 21:14
Cumparat azi LA SFATUL TAU DIESEL una bucata white westinghouse de 12K btu!
Astept echipa de montaj zilele astea! Pret la metro era de 14,500,000 iar cand am sunat la firma care asigura service mi s-a spus ca e vreo 13 la ei ...dar montajul e 70 euro asa ca l-am luat pe asta ca ieseam la 15 si ceva.
sper sa fie o afacere buna , in primul rand sa dispara mirosul de aer inchis si umezeala (are functie DRY)
diesel
15th July 2004, 21:42
Picule o sa fii multumit.
Burvi uita-te la Observator la stirile de la 22, 30 de azi 15 iulie si ai sa vezi cum a murit unul ca a cazut de la 4m incercand sa monteze un aparat de AC.
burvi2001
16th July 2004, 07:17
diesel,
Uita-te la miile de alti instalatori care au montat AC la inaltime si n-au murit...
Tu imi dai exemplu doar un caz ?
Daca ti se pare ca e periculos, schimba meseria, nu cred ca te obliga cineva..
diesel
16th July 2004, 07:34
Iti spun ca se pot intampla si nenorociri. Atat.
Kidu
16th July 2004, 18:18
A intrat pe piata AC Baymak ( Face parte din grupul BAXI ) arata OK, fabricate in China ( normal ) display si leduri pe unitatea interioara, telecomanda micutza. Nu stiu preturi
dar promite
.Puteri 7000, 9000, 12000 si 18000 btu. Momentan numai splituri.
Haffer
18th July 2004, 16:21
Multumesc, Diesel.
Ideea este ca la mine nu il poate monta in balcon, pt ca nu are unde. Pur si simplu nu exista perete de beton destul de lat cat sa incapa unitatea exterioara...Nici macar 1/4 din ea :-)
Asha ca solutia ar fi, zic eu sa mai coboare unitatea ext. fata de cea interioara, pt a putea manevra mai ushor. Altfel, nu prea vad cum...
O sa-l chem si pe alpinist, just in case.
Unde mai pui ca eu nu voi fi acasa maine cand se laudau baietzii ca vin la montaj.
Va tin la curent!
Robot
19th July 2004, 22:27
De ceva vreme, de cand am inceput sa-mi caut aer conditionat, traiesc o stare de confuzie maxima cu privire la ofertele existente pe piata.
Jde' mii de firme cu jde' mii de marci similare la pret si performante.
Si pentru ca mi-am propus sa mai caut maxim o saptamana va supun atentiei 2 marci, in speranta ca o sa aflu ceva care sa incline balanta in favoarea uneia sau alteia.
E vorba de Spring si Henson. Ati auzit de ele, are cineva, e multumit?
Thnx.
burvi2001
20th July 2004, 06:47
Robot,
Ca sa-ti fie mai usor sa alegi, poate iti e de folos sa stii ca majoritatea AC de pe piata de la noi sint facute in China, cu compresoare japoneze, nu conteaza ce scrie pe eticheta.
Sint foarte bune, restul e reclama...
diesel
20th July 2004, 15:01
burvi are dreptate. Pe cat sunt de bune pe atat sunt de proaste.
docxp
20th July 2004, 15:29
As vrea sa il intreb pe diesel. vad ca el are multa experienta:
Vreau sa imi cumpar aparat de aer conditionat, multa lume de aici de pe forum zice "white westinghouse este super bun" - este adevarat??? , pt ca am gasit la Metro aparat de aer conditionat White Westinghouse de 9000btu pe la 13.900.000. Este buna oferta ? merita ? cred ca are 3 ani garantie , si daca este buna oferta, de ce ? cu ce este mai bun decat altele, la ce capitol se evidentiaza calitatea lui ?
Multumesc anticipat.
docxp
21st July 2004, 11:51
?? stie cineva despre aceasta oferta ? merita banii ??
si inca o intrebare: cam cat consuma aceste tipuri de aparat ?
diesel ? tu sti ceva despre aceste tipuri de aparate ?
alex_rom007
21st July 2004, 17:52
De curand mi-am luat si eu un YOKO de 9000Btu. Instalat gratis, frumos, cu afisaj,fara zgomot si consum mare, compresor japonez etc. Acum am si eu o intrebare (mai ales pt zippo123 si diesel) : Exista aparate care sa nu elimine apa ? La al meu cel putin eu nu am gasit acea teava care elimina apa...si m-am uitat bine si in casa si in exterior, si cu aparatul dat la maxim. Au uitat sa o monteze ? Sau e pe alt principiu ?
Kidu
21st July 2004, 23:33
Au uitat sa o monteze ?
Tare
...adica nu au scos o tzavujca afara ? de la unitatea exterioara sau cea interioara ? Eu am un Ferroli ( hehe..de la mama lui, Made in Italy
K: ) care are tevi la ambele unitati...si pe caldura curge de la cea ext, pe racire sau deumidificare de la cea int...sau invers
:cya:
addicted
22nd July 2004, 03:15
cred ca toate au teava de condens..
la mine au fost si mai grabiti... au lasat furtunu sa atarne in jos.. nici bride, nici nimic.. pur si simplu.. si e furtun flexibil, nu e tub din ala cum am vazut peste tot..
kinda messy
Kidu
22nd July 2004, 17:22
yup..dar fu' ieftina ?
Amedio_67
23rd July 2004, 05:27
@diesel
Te rog da o veste daca afli ceva despre Americool-urile alea. Poate iti incape vreo unul pe mana. Cica Egiptenii fac treaba buna, dar.... Multzam.
suri
23rd July 2004, 12:41
americool am avut la fostul serviciu (pina anul trecut pe vremea asta). din multe aparate (vreo 20) eu personal stiu de unul singur ca a avut probleme, cam la un an de la montare: nu mai racea. a venit servisu, a desfacut, a masurat, a constatat: presiune de freon PREA MARE (?!?!?!). a mai eliberat ceva freon si i-a dat drumu, a inceput sa mearga bine.
pe de alta parte, cei de la care mi-am luat eu aer conditionat (frigidaire) mi-au spus ca au vandut si ei americool pana vara trecuta cand s-au lasat de sportul asta din cauza costurilor prea mari ale interventiilor in garantie.
esti conditionat musai pe americool?
Amedio_67
23rd July 2004, 16:41
Este si montat
. Sper sa nu imi faca probleme. Oricum am 3 ani garantie
. Eram curios sa aflu ceva mai multe detalii despre produs. Cum am mai spus, a fost un impuls de moment atunci cand l-am luat.
Kidu
23rd July 2004, 17:35
preturi la AC de la producatori. Se ia un calcul un discount de 10-15% in functie de cantitate.
docxp
24th July 2004, 17:35
Ok, m-am hotarat sa-mi iau White Westinghouse de 12000 BTU, cu 15.300.000 (montaj inclus), ultimul model zic ei, cu telecomanda cu display mare si cu display si pe splitter-ul de pe perete. Luni vin sa il monteze, sunt curios cum o sa se comporte.
Inca nu este tarziu sa renunt, asa ca daca stiti ceva despre acest model, nu ezitati sa o faceti !
mdoru51
28th July 2004, 14:11
docxp, au venit? Ce firma face montajul? Cum s-a desfasurat lucrarea?
Am si eu o poveste, de la CORA. Am s-o spun dar nu acum. Stati sa-mi mai treaca...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.