Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

diesel

au montat asa sau mai bine zis li s-a montat asa ca e mai usor de dat gaura jos decat pe scara, sus.
Adica toata mataraia e in casa. Splitul tot sus este montat, nicidecum jos.
Sau nu are loc de dat gaura daca fereastra este fix pana in perete si se opteaza pentru a se da gaura sub fereastra dar e mai inestetic.
Kirin
hai ca a venit ziua cea mare;

- programare cu 5 zile inainte, cer pat de cabluri(200 000/ml) si montari unit externa pe perete si sau pardoseala, in functie de ce cred meseriasii la fata locului.

- zic, e bine sa veniti sa vedeti locuita, sa vedem se poate nu se poate.. "Nu e nevoie avem ce trebuie si decidem acolo", zice sefu

-ieri, cu o zi inainte , suna frate-miu sa reconfirme comanda si sa reaminteasca ce trebuie. sa aiba oamenii la ei"haide domne' , ne luati la misto", zice sefu;

-azi vin baietii, la living vrem unit externa jos pe pardoseala. Nu avem pridere de pardoseala, doar de perete, zic baietii!. A, nici pat de cablu nu avem, nu mai era in magazie, se duce Fratele la Brico sa cumpere.

- "noi nu ne suim pe pereti, n-avem scara mare si nu suntem specializati in lucrari la inaltime", baietii. Le dam scara si zic ca vreau unitatea sub geam, dau schita, ei il monteaza ca in poza. Sincer, cu greu as fi montat asa ceva in pozitia asta, vezi poza! Initial l=au pus si mai in geam, apoi l-au mutat mai bine...

astept pareri.

sincer si fara stat pe ganduri; daca eram acolo si auzeam ca n-au pat de cablu, ca n-au suporti de pardoseala, ca nu lucreaza la inaltime, etc...ii trimiteam acasa din poarta! Prea pretentios? se poate

ce zici diesel, parca promisesi o instalare la messerie> poze

Casual
Am si eu o intrebare: pot sa-i reclam pe cei care instaleaza la OPC sau altundeva pentru ca nu au venit cand au fost programati si in prezent ma tot amana de pe o zi pe alta ?...
Kirin
QUOTE(Casual @ Jul 26 2006, 16:09) *
Am si eu o intrebare: pot sa-i reclam pe cei care instaleaza la OPC sau altundeva pentru ca nu au venit cand au fost programati si in prezent ma tot amana de pe o zi pe alta ?...

pai ce, ai programare semnata? vreo dovada? nu cred.. Nu au prestat nimic , nici nu te cunosc
Casual
QUOTE(Kirin @ Jul 26 2006, 16:16) *
pai ce, ai programare semnata? vreo dovada? nu cred.. Nu au prestat nimic , nici nu te cunosc

Deci practic daca ei n-au chef sa vina eu pot sa stau si 2 ani cu aparatul in cutie? cursing.gif
iulp
e nu au prestat nimic, ai dai in judecata si ceri companiei telefonice inregistrarile apelurilor cu ei si cum... sa nu poti, dupa aia ceri daune materiale.
Kirin
QUOTE(iulp @ Jul 26 2006, 17:32) *
e nu au prestat nimic, ai dai in judecata si ceri companiei telefonice inregistrarile apelurilor cu ei si cum... sa nu poti, dupa aia ceri daune materiale.

asta in filme cu James Bond...nu la Romanika

Smok3
sal cine se pricepe si poate sa imi spuna si mie despre marca GALANZ

http://www.prointercasa.ro/aer_conditionat.html

vreau cat mai rpd si din cate am obs instalarea se face in 48h max gratuit ... deci ar fi foarte bine

daca stiti voi din alta parte si puteti sa imi recomandati fiinca am vazut vreo 30 siteuri pana acum si ori pretul unui aer era de minim 13 14 ..ori instalararea se face "CAM" in 2 sapt deci clar mai mult de atat!
URSUS2
QUOTE(iepureleindungi @ Jul 10 2006, 20:46) *
nu aveti un nr de la un tehnician specializat pe sisteme de aer conditionat care poate sa ma ajute?

0722506900 / 6303650 .Face treaba repede si bine! coolspeak.gif
Evergreen

QUOTE(Smok3 @ Jul 26 2006, 18:47) *
sal cine se pricepe si poate sa imi spuna si mie despre marca GALANZ

pot sa ti spun ca se transforma in Citizen laugh.gif asta cind vrei sa vezi unitatea exterioara mai mare
preturile sint bune la cite chinezarii sint pe piata
cam nebune sint preturile de la manopera, transport si materiale
si se zice ca o duc rau oamenii astia ... tongue.gif
URSUS2
QUOTE(Casual @ Jul 26 2006, 16:44) *
Deci practic daca ei n-au chef sa vina eu pot sa stau si 2 ani cu aparatul in cutie? cursing.gif

NU 2 ANI,DAR 2 LUNI E POSIBIL.LA PANASONIC AU 6 LUNI LA DISPOZITIE SA VINA SA TI-L PUNA.

[quote name='blimpyway' date='Jul 19 2006, 20:14' post='1696940']
Salut,

Stie cineva firme care reincarca instalatia de aer conditionat cu refrigerant?
Am nevoie si la masina si la apartament.

SIGUR SI RAPID: 0722 506 900 FIX: 6303650

Vrei sa mai ploua la parter?
diesel
QUOTE(Kirin @ Jul 26 2006, 16:04) *
hai ca a venit ziua cea mare;

- programare cu 5 zile inainte, cer pat de cabluri(200 000/ml) si montari unit externa pe perete si sau pardoseala, in functie de ce cred meseriasii la fata locului.

- zic, e bine sa veniti sa vedeti locuita, sa vedem se poate nu se poate.. "Nu e nevoie avem ce trebuie si decidem acolo", zice sefu

-ieri, cu o zi inainte , suna frate-miu sa reconfirme comanda si sa reaminteasca ce trebuie. sa aiba oamenii la ei"haide domne' , ne luati la misto", zice sefu;

-azi vin baietii, la living vrem unit externa jos pe pardoseala. Nu avem pridere de pardoseala, doar de perete, zic baietii!. A, nici pat de cablu nu avem, nu mai era in magazie, se duce Fratele la Brico sa cumpere.

- "noi nu ne suim pe pereti, n-avem scara mare si nu suntem specializati in lucrari la inaltime", baietii. Le dam scara si zic ca vreau unitatea sub geam, dau schita, ei il monteaza ca in poza. Sincer, cu greu as fi montat asa ceva in pozitia asta, vezi poza! Initial l=au pus si mai in geam, apoi l-au mutat mai bine...

astept pareri.

sincer si fara stat pe ganduri; daca eram acolo si auzeam ca n-au pat de cablu, ca n-au suporti de pardoseala, ca nu lucreaza la inaltime, etc...ii trimiteam acasa din poarta! Prea pretentios? se poate

ce zici diesel, parca promisesi o instalare la messerie> poze

am zis dar nu am mai avut timp de poze, dar o sa vina si alea cool.gif

intradevar exista taxa de scara = 300.000 lei pentru montajele ce depasesc 2,5 metri de la sol (la externe ma refer)
taxa schela = 3 milioane!!!
aplinist utilitar este cam 5 milioane.
Cand aud clientii preturile astea se lasa pagubasi si il monteaza clasic. w00t.gif
ideea este ca lumea nu asculta sfaturile montatorilor, au unii niste idei cretze de zici ca sunt asi in aere conditionate.
Se pierde mult timp convingand clientul ca nu e bine asa cm vrea el sau practic nu se poate monta sau montajul depaseste acel GRATIS. Da omu, nu. El o tine pe a lui. De-asta sunt preturile mari ca sa se potoleasca cu ideile.
Sunt care vor sapat peretele si ingropat traseul - asta in montaj gratis. Vor sa punem externa exact langa gaura sa poata recupera traseu in plus sa putem monta interna in mijlocul casei. Asta se intampla la etajul 10, de ex. Si altele...
Evergreen
de aia vor oamenii sa scuteasca metrul ala de teava ....datorita tarifelor nesimtite:lipiturile sau un metru de teava in plus sint ENORM de scumpe, dar nu discutam politica tarifara a omului.......

nu prea cred ca sint ca sa ii potoleasca pe astia cu idei...sa fim seriosi de o schela sau de scara ai nevoie la un P+1

daca exista posibilitatea montarii unitatii unde vrea beneficiarul de ce sa nu se faca???? numai ca asa sint toti meseriasii...ce te pricepi tu bai nene....eu am avut discutii de genul asta cu flacaii care au facut istalatia de incalzire, care voiau sa imi puna tevile si caloriferele cum le venea lor mai usor si sa termine cit mai repede.
Ex.:
1. caloriferul din baie, tip gratar, il monta un flacau de vreo 2 metri....si logic ca el dadea gauri la nivelul lui biggrin.gif, sa nu se aplece prea tare sa il doara cumva spatele....i-am zis stop exact cind il poza si am chemat si pe altii mai mici din casa (mama = 1,60 m) sa inteleaga ca trebuie sa il lase mai jos sa ajunga si astia din liga mica, nu sa pun scara in baie cu 500mii lei/treapta tongue.gif ...bine ca nu am copii biggrin.gif pt ei era si mai si
2. tur/retur au pus intr-un loc pe jos (noroc ca sint protejate de biblioteca),
3. ...mai am exemple destule, dar nu e cazul

Vremurile alea cu meseriasii care trebuiau ascultati s-au dus; acum se califica la locul de munca si nu stiu cum sa traga chiulul ori sa faca lucrari de mintuiala dar multe sa faca norma, si fraierii trebuie sa plateasca reincarcari cu freon si se da vina pe aparate ca is proaste si nu pe manopera si calitatea lucrarii.
diesel
ai facut un pret la un metru de traseu sa vezi cat costa?
Du-te la un m,agazin si intreaba preturile componentelor care intra intr-un metru de traseu si dupa aia mai vorbim.
Ion_de_la_Raion
QUOTE(diesel @ Jul 26 2006, 15:42) *
au montat asa sau mai bine zis li s-a montat asa ca e mai usor de dat gaura jos decat pe scara, sus.
Adica toata mataraia e in casa. Splitul tot sus este montat, nicidecum jos.
Sau nu are loc de dat gaura daca fereastra este fix pana in perete si se opteaza pentru a se da gaura sub fereastra dar e mai inestetic.

Merci de raspuns, Diesel. E total inacceptabil sa ai "mataraie" in casa. Dealtfel, si afara. Dar, daca pui unitatea interioara jos (sa stea spate in spate), e chiar asa ineficient ?

Si mai am doua intrebari. Fereastra mea e pana in capat, dar ma rog, sint cam vreo 25 cm deasupra de fereastra si cam 20-25 cm pana in perete. Vrei sa spui ca nu pot da o gaura sus ? Cat spatiu trebuie sa fie pentru a incapea masina de gaurit ?

In final, unitatea interioara nu se poate monta lipita de perete pe o parte ? Adica pe lateral, fara a se vedea deloc nici un cablu, conducta, fir, etc ? E mai estetic.

Merci.
Evergreen
QUOTE(diesel @ Jul 26 2006, 21:44) *
ai facut un pret la un metru de traseu sa vezi cat costa?
Du-te la un m,agazin si intreaba preturile componentelor care intra intr-un metru de traseu si dupa aia mai vorbim.

am citit pe site-ul omului ce contine si e exagerat smile.gif si nu iti cer tie sa zici ca e asa

traseu frigorific care include:
tevi de cupru, 1 - 3 euro/ml
izolatie, 0,2 - 0,7 euro/ml
furtun de scurgere, 0.3 - 0,5 euro/ml
cabluri electrice - 0,2 - 0,5 euro/ml
banijon pentru aspect estetic - 0,5 - 1 euro/ml

canal cable 60x60 2,5 - 3 euro/ml

Total 4,7 euro / ml - 5 euro/ml plus inca 1 ori 2 euro ca TVA..........fata de 70 - 90 RON e o diferenta MARE

PS: Preturile in euro le-am pus din manualul inginerului biggrin.gif , si eu ca firma nu ma duc la un magazin(decit in cazuri exceptionale) deoarece am contracte cu furnizori de materiale si trebue sa le iau la pret mult mai mic.
diesel
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ Jul 26 2006, 21:59) *
Merci de raspuns, Diesel. E total inacceptabil sa ai "mataraie" in casa. Dealtfel, si afara. Dar, daca pui unitatea interioara jos (sa stea spate in spate), e chiar asa ineficient ?

Si mai am doua intrebari. Fereastra mea e pana in capat, dar ma rog, sint cam vreo 25 cm deasupra de fereastra si cam 20-25 cm pana in perete. Vrei sa spui ca nu pot da o gaura sus ? Cat spatiu trebuie sa fie pentru a incapea masina de gaurit ?

In final, unitatea interioara nu se poate monta lipita de perete pe o parte ? Adica pe lateral, fara a se vedea deloc nici un cablu, conducta, fir, etc ? E mai estetic.

Merci.

nu stiu daca este ineficient dar aerul va sufla in podea si o sa-ti ridice praful. Plus ca nu este nici estetic sa-l pui jos. Splitul este proiectat si gandit sa-l pui undeva sus.
Solutia cea mai buna in privinta montajului cred ca ti-o va da echipa de instalare. cool.gif

QUOTE(Evergreen @ Jul 26 2006, 22:14) *
am citit pe site-ul omului ce contine si e exagerat smile.gif si nu iti cer tie sa zici ca e asa

traseu frigorific care include:
tevi de cupru, 1 - 3 euro/ml
izolatie, 0,2 - 0,7 euro/ml
furtun de scurgere, 0.3 - 0,5 euro/ml
cabluri electrice - 0,2 - 0,5 euro/ml
banijon pentru aspect estetic - 0,5 - 1 euro/ml

canal cable 60x60 2,5 - 3 euro/ml

Total 4,7 euro / ml - 5 euro/ml plus inca 1 ori 2 euro ca TVA..........fata de 70 - 90 RON e o diferenta MARE

PS: Preturile in euro le-am pus din manualul inginerului biggrin.gif , si eu ca firma nu ma duc la un magazin(decit in cazuri exceptionale) deoarece am contracte cu furnizori de materiale si trebue sa le iau la pret mult mai mic.

teava Cu 1/4 - 75.000/ml + TVA
teava CU 1/2 - 150.000/ml + TVA
izolatie 1/4 - 15.000/ml +TVA
izolatie 1/2 - 20.000/ml +TVA
furtun condens - 30.000/ml + TVA
cablu MYY 5*1,5 - 25.000/ml + TVA
cablu MYYM 2*1(pentru sonda) - 10.000/ml + TVA
banda matisare 30.000/ml + TVA
-----------------------------------------------------------
TOTAL: 355.000lei + TVA = 422.450 lei

Pretul unui metru de traseu cam la orice firma este de 500.000- 600.000 lei cu TVA.
Un adaos de 77.500 lei ti se pare mult? Nu am pus si manopera de instalare a unui metru de traseu la 2 oameni. naughty.gif
Casual
QUOTE(URSUS2 @ Jul 26 2006, 23:34) *
NU 2 ANI,DAR 2 LUNI E POSIBIL.LA PANASONIC AU 6 LUNI LA DISPOZITIE SA VINA SA TI-L PUNA.

Nu asta e problema, cat au la dispozitie. Pt aparatul meu termenul era de 15 zile. Au trecut alea 15 zile si sunt tot amanat de pe o zi pe alta cu diferite motive. Si m-am saturat ...
URSUS2
QUOTE(Casual @ Jul 27 2006, 01:29) *
Nu asta e problema, cat au la dispozitie. Pt aparatul meu termenul era de 15 zile. Au trecut alea 15 zile si sunt tot amanat de pe o zi pe alta cu diferite motive. Si m-am saturat ...

Mai bine cumperi un aparat fara montaj inclus si apoi apelezi la o echipa pt. montaj.
rocsa
ww merg mai ales ca acum au scos noile aparate cu R410A si cu clasa A de consum
Nu am gasit la metro aparatul. Se mai gaseste? Cat costa? Cum as putea sa cumpar direct de la firma care-l monteaza? Parca zicea cinva pe aici ca e si mai ieftin asa...As fi vrut sa imi cumpar si sa-l montez rapid, dar se pare ca tot ventilatorul...help
iulp
QUOTE(diesel @ Jul 26 2006, 23:34) *
nu stiu daca este ineficient dar aerul va sufla in podea si o sa-ti ridice praful. Plus ca nu este nici estetic sa-l pui jos. Splitul este proiectat si gandit sa-l pui undeva sus.
Solutia cea mai buna in privinta montajului cred ca ti-o va da echipa de instalare. cool.gif
teava Cu 1/4 - 75.000/ml + TVA
teava CU 1/2 - 150.000/ml + TVA
izolatie 1/4 - 15.000/ml +TVA
izolatie 1/2 - 20.000/ml +TVA
furtun condens - 30.000/ml + TVA
cablu MYY 5*1,5 - 25.000/ml + TVA
cablu MYYM 2*1(pentru sonda) - 10.000/ml + TVA
banda matisare 30.000/ml + TVA
-----------------------------------------------------------

Pretul unui metru de traseu cam la orice firma este de 500.000- 600.000 lei cu TVA.
Un adaos de 77.500 lei ti se pare mult? Nu am pus si manopera de instalare a unui metru de traseu la 2 oameni. naughty.gif

categoric ca va fii ineficient daca al pui jos pt ca aerul rece coboara in jos, ori tu daca ai pui jos vei avea rece numai la picioare nu si pt restul corpului, daca al pui sus cum e normal, aerul rece va racii unde este mai cald, tavanul camerei si va cobora i njos si a ajunge si pt restul corpului.
Ion_de_la_Raion

sigur, ca o sa si ascult eu de "echipa de instalare"... nono.gif mie trebuie sa-mi placa. sugestia lor e in asa fel incat sa le iasa lor cat mai usor.
Evergreen
nu stiu daca este ineficient dar aerul va sufla in podea si o sa-ti ridice praful. Plus ca nu este nici estetic sa-l pui

in procente, adaosul tau e de 20% - Mi se pare cam maricel fata de 5 - 15 care se practica de obicei, si ma repet, daca iei materiale de la un distribuitor pretul e mai mic

Cit despre montajul splitului la partea de jos, nu poate fi montat la 180 grade ca sa sufle in sus??? Nu poate sa colecteze apa si in pozitia asta?
marius_pana
Prieteni, va explic eu de ce dureaza atata!
Se pare ca romanul a uitat proverbul "sa-ti faci iarna car si vara sanie". Conform bunului obicei romanesc, oamenii nostrii reactioneaza doar in situatii extreme. Majoritatea critica guvernantii pentru neanticiparea unor situatii, dar mentalitatea lor este aceeasi. Cand temperatura ajunge afara la 30C, romanul i-si aduce aminte sa-si cumpere aer conditionat. Dar vrea pe loc, instantaneu, pentru ca el nu mai suporta caldura. De fapt romanul nostru este un american nascut si crescut in Alaska care se confrunta pentru prima data cu clima din Romania.
Procedura de achizitie si instalare a aerului conditionat este urmatoarea: comerciantul de aer conditionat face importul, dupa care se fac contracte cu diferite firme pentru instalarea acestuia. O firma medie de montaj aer conditionat are 10,12 oameni pe teren organizati in 4,5 echipe. Un montaj dureaza de la 2 la 6 ore in functie de complexitatea acestuia. La o medie de 3 ore pe montaj, 4 echipe, in 12 ore de munca realizeaza 16 montaje pe zi, in cazul fericit. Cine a asistat la un montaj a vazut volumul de munca necesar. In 6 zile a unei saptamani se vor instala in jur de 90 de aparate la comenzi de circa 150 de aparate. Nu vreau sa va mai povestesc cum sunt oamenii la sfarsitul unei astfel de saptamani de munca.
Fiecare echipa de montaj are nevoie de transport si o serie de scule, investitie de 10000 euro.
Sezonul de montat aer conditionat se intinde pe 4 maxim 5 luni, investitia necesara numai pentru echipele de teren fiind in jur de 50 000 euro.
Manopera platita pentru un montaj de catre comerciant este in jur de 30 de euro.
Cum a trecut caldura, romanul nostru curat uita de climatizare si sezonul se incheie pana la vara urmatoare.
Este momentul bilantului. Pentru societatile care nu au o alta activitate incepe agonia si asteptarea acelor putine montaje comandate de oamenii cu scaun la cap ce nu au uitat proverbul mai inainte mentionat.
Pentru a supravietui, unele societati din domeniu, pe perioada iernii se reprofileaza pe instalarea de centrale termice. Aici povestea se repeta. Cand temperatura ajunge la -10C romanului nostru neaos i se face frig. El cumpara o centrala si instantaneu vrea caldura. Si ciclul se reia spre incantarea unora.

Iata de ce prieteni se asteapta atata!!!!!
Kirin
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ Jul 27 2006, 13:15) *
sigur, ca o sa si ascult eu de "echipa de instalare"... nono.gif mie trebuie sa-mi placa. sugestia lor e in asa fel incat sa le iasa lor cat mai usor.

innebunesc cu meseriasii lu peste oceanic; am spus unitatea ext sa fie dupa usa ca in poza, dar nu m-as fi gandit ca fac gaura in perete in partea stanga a unit interne.
Diesel, tevile ies numai printr-o parte din unit interna(respectiv, stanga)? La mine aici, nici nu se vad pevile in casa, ies direct prin unit int-perete

DACA STIAM CA ARE DOAR O IESIRE, PUNEAM UNIT EXTERNA IN PARTEA CEALALTA. vai de capu nostru sa ajungem la mana lu manivela!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.