Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

Courage

1. functia Dry este de dezumidificare. Ea trebuie folosita max 30 mn in special dupa ploaie, cand aerul e umed.

2. Fct de ionizator e un semiplacebo. Teoretic elimina ioni incarcati negativ, care sunt benefici sistemului nervos.
diesel
eu am ferestre de la Suki si sunt super ok. Au profesionisti la montaj. Mergi cu incredere la ei.

fun.kee
deci merge pusa mai sus unitatea ext? si furtunul de evacuare
a apei de la splitter direct prin perete afara biggrin.gif ? dry.gif
diesel
merge dar trebuie facut un sifon sa nu curga uleiul in interna.
sorin
eu mi-am luat acum vreo 2 luni, pana sa dea caldurile, un dinamic de 12000btu de la metro. povestea merita timpul pierdut pt citit...

sun si ma programeaza in 2 zile. vine echipa. din start se excludea montajul in dormitoare. pe sufragerie zice ocu ca nu poate sa monteze, ca am afara sub geamuri niste rahaturi ornamentale si nu se poate aseza. asa ca trebuie niste suporti mai mari sau montat pe bloc (stau la ultimul etaj). dupa parlamentari ramane versiunea pe bloc. baietii harnici, hai sa dam gaura si il prindem ... adica sa imi gaureasca tavanul death.gif . dupa 1 ora de la sosire, ramane ca eu sa torn o placa de beton sus, si sa ma reprogramez. imi dau dimensiunile, eu torn placa, repogramarea deja peste mai mult de o saptamana. vine alt geniu, vede treaba (venise in recunoastere doar, fara aboslut nimic dupa el...stia ceva...) si zice ca placa aia e prea subtire (avea vreo 10cm si 100kg) si ca nu poate sa prinda unitatea exterioara de ea, ca nu are dibluri asa scurte. imi zice sa o fac si mai mare (20 cm grosime), si se face reprogramare-> peste cateva zile sambata. intre timp torn placa (100x60x20cm, densitatea betonului e de ~2400kg/mc => faceti voi socoteala...). sambata stau ca prostu, si dupa 4h sun la un mobil pe care mi l-a dat tanti de la importator. "aaaa baietii sunt la sts la un montaj urgent, nu puteam sa ii refuzam ca stiti cum sunt aia" (hmm wallbash.gif ma intreb daca ii ziceam unde lucrez eu mi-l facea si mie mai repede smile.gif ). whatever, vin marti parca... altii normal... "ce-ai turnat domne placa asta asa mare?! 1/3 din ce e aici era suficient!" bandit.gif bandit.gif bandit.gif se apuca de montaj (CU BORMASINA SI SCULA DE GAURIT RIGIPS DE LA MINE!!!). se termina treaba ->unitatea exterioara pe acoperis, venit prin aerisire si iesit langa unitatea interioara; in casa se vad 30cm de teava, dar alta solutie nu am avut. scurgerea inapoi prin aerisire, elegant direct in scurgerea blocului. am folosit fix traseul din cutie. mi-a placut cum a iesit. dat spaga. incep niste calduri monstru, aparatu merge parfum. se termina caldurile, nu-l mai folosesc. dau drumul acum vreo 3-4 zile, nu mai raceste decat asa daca iti imaginezi. ma urc pe bloc, aia de afara se invartea, una din tevi ingheta vreo 10-15 cm langa unitatea exterioara, montajul pe ultima jumatate de metru de traseu de rahat complet (niste fire atarnate p-acolo). sun la service, dupa ore raspunde o tanti, care ma programeaza peste ... 2 saptamani. sun obii care mi l-au montat "n-avem timp, nu azi, poate maine"... sun la importator sa fac circ, si acolo una spasita, ca o sa vorbeasca cu ei, sa vina mai repede. ya right! am incercat din nou peste o zi sa imi iasa din pareri ca nu i-am chemat pe aia degeaba. dupa 5 minute aparatul se opreste, afiseaza clipitor codul E5 in loc de temperatura si mai clipesc si ledurile de la racire si ventilatie (ce-o insemna si asta?!). ...astept ziua de luni...
intre timp copilul meu de 7 zile sta in 28-31*C, din camera in camera, ca sa pot sa fac un pic de curent in rest... deh, mi-am luat aer conditionat ca sa ma incalzesc cu el la iarna, ca instalarea a durat o luna, aparatul a mers 5 zile, iar reparatul dureaza alte 2 saptamani (+dracu stie ce alte termene)... cursing.gif
diesel
E5 inseamna ca ai pierdut freonul. Daca zici ca ingheata teava mica, asta e. Trebuie vazute legaturile la tevi si daca scapa pe acolo pe la robineti. se rezolva...
kosmin
QUOTE(diesel @ Jul 8 2006, 10:34) *
vrei sa-ti fac un desfasurator de pret materiale de montaj? Da benzina ai pus-o?Salariile oamenilor? Darile catre stat? Telefoanele ? Secretara? Chiria? Papetaria? Profitul?
Vezi ce calcul iti da la astea si dupa aia mai vorbim. ok?
Stiti ca, Cuprul s-a scumpit cu 40-50% fata de anul trecut pe plan mondial?
I-a interesati-va cat este un metru liniar de teava de cupru?
Nu vorbiti in necunostinta de cauza....
sau vezi cat costa o masina de gaurit mare, cat costa un burghi de fi 24-26mm, cat costa o pompa de vacuum, o baterie de manometre, o statie de recuperare freon, un aparat de sudura special?, etc, etc...Mai detaliez?
E simplu sa zici: eee ce mare lucru 2 tevi acolo si un furtun si gata. Nu e chair asa.

Diesel... cu tot respectul pt tot ce ai scris pana acum pe forumu asta(ai ajutat ceva oameni) dar ce-i cu postu' asta asa dramatic? Pe mine, ca si client, ma doare fix undeva care sunt costurile tale, sau ca sa ma intelegi mai bine, costurile unui prestator de servicii, in general. Asta ca sa nu o interpretezi personal.

Eu cred ca se scot superi bani din treaba asta cu montatul de AC-uri.

Tipii care au venit sa imi monteze mie... ziceau ca fac pe zi cam 10-13 instalari. Si instalarea vine cam 2,5 mil... chit ca da omu spaga sa il instaleze mai repede, chit ca e o instalare normala(unde 30 usd + tva ii decontateaza de la magazinul de unde a fost cumparat si 5-600 mii mai da omu ca sa isi faca treaba normal si sa nu regrete apoi ca i-a chemat).

Scuza-ma, dar asta e businessu tau... nimeni nu face acte de caritate. Ai uitat sa zici ca s-au scumpit tigarile si deci au crescut si costurile pt meseriasi care fumeaza cate un pachet pe zi.

Iar legat de costurile unei echipe...

salariile?? - eu cred ca multi le dau salariu minim... si restu traiesc din spagi, atentii, comisioana, bacsis sau cum vrei sa le zici... exact ca asistentele la spital.

Darile catre stat - nu cred ca spaga se impoziteaza, iar restul ce ramane mi se pare normal sa platesti daca ai firma.

Telefoanele - telefoanele le folositi intre voi... In toata interactiunea cu firma care mi-a montat numai eu am sunat. ei dadeau bip-uri

secretara - well... aici nu am ce zice... daca merita, merita biggrin.gif

Dupa cum vezi se pot gasi oricate argumente pro sau contra pretului ridicat de instalare.
Eu le-am dat la bajeti 2,5 mil nu pt ca mi-au spus cat costa fiecare surub folosit sau fiecare furtun... Le-am dat atat doar pt faptul ca au venit in aceeasi zi cand l-am luat, pt ca au venit dupa programu lor si pt ca au lucrat frumos.

iulp
ce te rog si eu diesel din curiozitate, poti face un tabel cu codurile aparatelor de aer conditionat si cu ce semnifica codurile, se potrivesc codurile la toate aparatele? merci
Evergreen
corect! oricine vrea sa isi amortizeze cit mai repede investitiile in firma dar nici chiar asa biggrin.gif
clientului nu ii oferi suma cheltuielilor directe, indirecte si profit??
io le-as lua jumatate din spaga de urgenta ca de nu ar fi angajati la tine ar sta cu burta la soare ....
allben

QUOTE(Kirin @ Jul 8 2006, 01:38) *
cu tot cu instalare si transport? de unde?

de la un magazin din Craiova. E în complexul comercial BĂNIE. Dacă îți spune ceva.
allben
și totuși , nu are nimeni Whirlpool AMB 867 G ? O părere despre acest a.c. ?
diesel
QUOTE(kosmin @ Jul 8 2006, 16:57) *
Diesel... cu tot respectul pt tot ce ai scris pana acum pe forumu asta(ai ajutat ceva oameni) dar ce-i cu postu' asta asa dramatic? Pe mine, ca si client, ma doare fix undeva care sunt costurile tale, sau ca sa ma intelegi mai bine, costurile unui prestator de servicii, in general. Asta ca sa nu o interpretezi personal.

Eu cred ca se scot superi bani din treaba asta cu montatul de AC-uri.

Tipii care au venit sa imi monteze mie... ziceau ca fac pe zi cam 10-13 instalari. Si instalarea vine cam 2,5 mil... chit ca da omu spaga sa il instaleze mai repede, chit ca e o instalare normala(unde 30 usd + tva ii decontateaza de la magazinul de unde a fost cumparat si 5-600 mii mai da omu ca sa isi faca treaba normal si sa nu regrete apoi ca i-a chemat).
Scuza-ma, dar asta e businessu tau... nimeni nu face acte de caritate. Ai uitat sa zici ca s-au scumpit tigarile si deci au crescut si costurile pt meseriasi care fumeaza cate un pachet pe zi.

Iar legat de costurile unei echipe...

salariile?? - eu cred ca multi le dau salariu minim... si restu traiesc din spagi, atentii, comisioana, bacsis sau cum vrei sa le zici... exact ca asistentele la spital.

Darile catre stat - nu cred ca spaga se impoziteaza, iar restul ce ramane mi se pare normal sa platesti daca ai firma.

Telefoanele - telefoanele le folositi intre voi... In toata interactiunea cu firma care mi-a montat numai eu am sunat. ei dadeau bip-uri

secretara - well... aici nu am ce zice... daca merita, merita biggrin.gif

Dupa cum vezi se pot gasi oricate argumente pro sau contra pretului ridicat de instalare.
Eu le-am dat la bajeti 2,5 mil nu pt ca mi-au spus cat costa fiecare surub folosit sau fiecare furtun... Le-am dat atat doar pt faptul ca au venit in aceeasi zi cand l-am luat, pt ca au venit dupa programu lor si pt ca au lucrat frumos.

nu se scoate nici un ban. Ce iei pe mere dai pe pere. Se scoate bani daca esti importator direct, le vinzi si le si montezi. Dar daca esti doar montator(cum sunt eu) e naspa. Castigul este infim.
Daca au zis ca fac 10-13 montaje pe zi te-au mintit. Poate firma lor care poare are 4-5 echipe face 10-13 montaje. Mai mult de 3 montaje nu se pot face. Nu e timp. Doar nu ma apuc de dat gauri la 11-12 noaptea. Plus ca angajatii nu rezista in ritmul asta. Poati sta la o gaura si 2 ore daca e numai beton si fiare.
In legatura cu salariul eu le dau peste salariul minim, sa poata si ei sa faca o rata, ceva. Nu sta nimeni sa munceasca pentru 3 milioane, sa nu mai zic ca sambata sunt platiti dublu, si mai primesc si bonuri de masa. Deci nu-i chiar asa.
De regula marea majoritate a aparatelor vin numai cu tevile. Restul accesoriilor trebuie sa le pun eu in cei 30$. Practic raman in mana cu 200 mii lei dintr-un montaj. Daca zici ca asta e afacere...

QUOTE(iulp @ Jul 8 2006, 17:12) *
ce te rog si eu diesel din curiozitate, poti face un tabel cu codurile aparatelor de aer conditionat si cu ce semnifica codurile, se potrivesc codurile la toate aparatele? merci

nu exista coduri. Fiecare producator isi pune orice cod.
referitor la ce da omul: max 100 de mii. la 3 oameni. Am intalnit cazuri cand nici macar apa nu a dat. Omu stie ca are montaj gratuit si gata. Nu da nici de o maslina.... Rari sunt cei care scapa cate ceva, foarte rari...
GEBER
QUOTE(diesel @ Jul 8 2006, 21:33) *
nu se scoate nici un ban. Ce iei pe mere dai pe pere. Se scoate bani daca esti importator direct, le vinzi si le si montezi. Dar daca esti doar montator(cum sunt eu) e naspa. Castigul este infim.
Daca au zis ca fac 10-13 montaje pe zi te-au mintit. Poate firma lor care poare are 4-5 echipe face 10-13 montaje. Mai mult de 3 montaje nu se pot face. Nu e timp. Doar nu ma apuc de dat gauri la 11-12 noaptea. Plus ca angajatii nu rezista in ritmul asta. Poati sta la o gaura si 2 ore daca e numai beton si fiare.
In legatura cu salariul eu le dau peste salariul minim, sa poata si ei sa faca o rata, ceva. Nu sta nimeni sa munceasca pentru 3 milioane, sa nu mai zic ca sambata sunt platiti dublu, si mai primesc si bonuri de masa. Deci nu-i chiar asa.
De regula marea majoritate a aparatelor vin numai cu tevile. Restul accesoriilor trebuie sa le pun eu in cei 30$. Practic raman in mana cu 200 mii lei dintr-un montaj. Daca zici ca asta e afacere...
nu exista coduri. Fiecare producator isi pune orice cod.
Mai Diesel, ceva nu e in regula. Nu e posibil sa faci 2 sau 3 montaje pe zi cand ai programari pe 4 august.
Baga i puțin în priză pe oamenii tăi, sau importă niște olteni, cei care au montat la mine au avut în ziua anterioară 8 montaje, fapt spus de ei și confirmat de șeful lor, care mi e priten și i a recomandat.
De acord ca pot apărea probleme la fiecare montaj, dar du te în teren cu ei și pune i tati la treabă, că nimeni nu o să ți dea bani dacă stai cu Codu Muncii în brațe (ești primul patron pe care îl aud de asta).
Sau vor fi oare pereții din Galați dintr un material special ce nu suporta mai multe montaje pe zi? smile.gif

QUOTE(allben @ Jul 8 2006, 18:10) *
și totuși , nu are nimeni Whirlpool AMB 867 G ? O părere despre acest a.c. ?
Daca citeai cu atenție posturile sau dacă aveai okii un pic mai larg deschiși în noianulm de oferte de piașă de la noi ți-ai fi dat seama că 95% din electrocasnice sunt fabricate în Kina, toate firmele mici sau mari, branduite sau no-name comandă produsele la chinezi și le vând sub marca lor.
La marile concerne cca 40-60% din profit este investit în reklama, deci tu ai plîătit pe aerul tau taxa pe numele cunoscut de tot muritoru.
Uneori ceea de nu este de firmă este mai fiabil datorită dorinței producătorului de a intra și s emenține pe piață.
diesel
De ce nu e posibil? Nu se pot face 8 montaje pr zi. Nu ai cum in 9-10 ore de munca ar trebui sa faci un montaj pe ora. Imposibil. numai cat iti ia sa gassesti adresele oamenilor, transportul, mai iei o pauza de masa....nu cred ca se pot face 8 montaje. As angaja si eu o echipa care face asa ceva. Minciuni. Sau BULEALA DE MONTAJE. Am facut montaje si stiu. Si la Galati intradevar sunt niste pereti de mori.
Angajatii stiu codul muncii mai bine ca mine daca vrei sa stii. Imediat daca nu le convine ceva se duc la ITM. S-au dus vremurile cand angajatul era considerat sclav...
Evergreen
QUOTE(diesel @ Jul 8 2006, 22:19) *
S-au dus vremurile cand angajatul era considerat sclav...

Ai incercat sa mai schimbi din flacai cu unii mai dornici de munca??? Si trebuie sa rulezi ceva personal pina iti faci cu adevarat echipe. La spagi merg da sa traga pentru firma nu..TRebuie sa schimbi politica:)
Cind lucram cu diverse echipe si vedeam ca o lalaie fara motiv le spuneam simplu ca la intoarcere ne vedem la patron in birou:D si ala pe mine o sa ma creada cind o sa ma vait ca nu termin la timp lucrarea iar oameni ca ei sint destui la poarta.

Am mers si eu in Galati si nu mi s-a parut asa de complicat si de aglomerat. Daca baietii tai ar trebui sa plece din militari in colentina ai avea un montaj pe zi....

La capitala se dau gauri si la ora 22...spaga ori ba nu am de unde sa stiu smile.gif
diesel
QUOTE(Evergreen @ Jul 8 2006, 22:26) *
Ai incercat sa mai schimbi din flacai cu unii mai dornici de munca??? Si trebuie sa rulezi ceva personal pina iti faci cu adevarat echipe. La spagi merg da sa traga pentru firma nu..TRebuie sa schimbi politica:)
Cind lucram cu diverse echipe si vedeam ca o lalaie fara motiv le spuneam simplu ca la intoarcere ne vedem la patron in birou:D si ala pe mine o sa ma creada cind o sa ma vait ca nu termin la timp lucrarea iar oameni ca ei sint destui la poarta.

Am mers si eu in Galati si nu mi s-a parut asa de complicat si de aglomerat. Daca baietii tai ar trebui sa plece din militari in colentina ai avea un montaj pe zi....

La capitala se dau gauri si la ora 22...spaga ori ba nu am de unde sa stiu smile.gif

daca dai gauri la ora aia deja te trezesti cu politia la usa. Sunt destui la poarta la bucuresti. Eu in Galati caut instalatori din martie si nika. Numai rapanosi, hoti, mincinosi, etc... Nu mai sunt meseriasii de alta data, au plecat peste hotare biggrin.gif, au ramas rapciugile care nu au chef de munca. Prefera sa ia somaj decat sa munceasca. La noi e o criza de negrii. Toata lumea vrea la birou sa munceasca, la racoare, chiar daca are scoala profesionala...Sunt di 96 in prestari si e foarte greu sa gasesti oameni care sa faca treaba de calitate. Si nu din cauza salariului. Nu vor sa munceasca. Freaca matza de coada. puke.gif
Si daca mai ai si un angajat care ii imbarliga pe ceilalti, gata, s-a terminat. Nu ai ce sa faci. Ei stiu ca n-ai oameni si mizeaza pe chestia asta.
fun.kee
imi poate recomanda si mie cineva pentru bucuresti care sa imi moteze un a/c cat mai repede? adica m-ar interesa atat vreo firma care ar putea instala in 1 sapt (cum imi ziceau la nu-mai-stiu ce magazin) cat si o echipa care sa vina a 2a-3a zi contra unei taxe.
GEBER
QUOTE(diesel @ Jul 8 2006, 22:34) *
Eu in Galati caut instalatori din martie si nika. Numai rapanosi, hoti, mincinosi, etc... Nu mai sunt meseriasii de alta data, au plecat peste hotare biggrin.gif, au ramas rapciugile care nu au chef de munca. Prefera sa ia somaj decat sa munceasca. La noi e o criza de negrii. Toata lumea vrea la birou sa munceasca, la racoare, chiar daca are scoala profesionala...Sunt di 96 in prestari si e foarte greu sa gasesti oameni care sa faca treaba de calitate. Si nu din cauza salariului. Nu vor sa munceasca. Freaca matza de coada. puke.gif
Si daca mai ai si un angajat care ii imbarliga pe ceilalti, gata, s-a terminat. Nu ai ce sa faci. Ei stiu ca n-ai oameni si mizeaza pe chestia asta.
Aici cam ai dreptate.
Dar tu nu prea mergi în teren cu ei, sau mi se pare mie?
ar fi bine să stai cu ei pt a i impulsiona, mai ales că ai lucrat efectiv la montaje.
diesel
La marea majoritate a montajelor merg inainte pentru a stabili cu omu pozitiile de instalare sa nu mai piarda baietii timplu cu explicatii.
Romanul e puturos, oricum...
kosmin
Diesel, recunosc ca am observat o abordare diferita a ta in ceea ce priveste serviciile pe care le prestezi.... poate la tine nu e asa... e posibil, dar tipii aia chiar faceau... hai poate nu 13 instalari, dar 10 tot faceau. Chiar i-am intrebat: "Si merge bine?". Ei:"Domne' e multa munca,(uneori ajungem acasa la ora 2-3 noaptea) dar si satisfactia e mare". Mi-e mi-au montat in 1h si 30 min. Intr-adevar nu aveau prea mult de muncit(stau la garsoniera... totu e simplu).

Si, daca dupa ora 19, ei fac numai comenzi "express", iti dai seama ca ajung sa castige vreo 5-6 mil pe zi.
Ca si faza, nici macar nu au vrut sa stea sa le dau o bere... sa fumeze o tzigare... Oamenii stiau clar ca noaptea e lunga si portofelu' gros.

Cat despre montaj, cel putin aparent, nu mi s-a parut mare scula... doar de gaurit peretii e naspa... in rest e piece of cake.

Repet... poate tu nu faci asa si nu te supara pe mine pt ce mai zic despre montatu de AC-uri... dar altii fac super bani.

Daca e asa... poate renunt la programare si ma apuc de montat AC-uri smile.gif ... ce atata design, scris cod, debug-uit, stress, deadline-uri, munca sedentara si altele?!?

Spor la treaba! wink.gif
diesel
dupa 2 gauri date in beton cu armatura te lasi pagubas. Iti zic eu. Mai bine butonezi. E mai usor fizic.
Montajul de AC e greu dpdv fizic nu intelectual. Care e amplificat si de caldura de afara, transpiratie, disconfort, praf, zgomot, etc..
si daca stai sa calculam: 1,5 ore X 10 montaje = 15 ore. Da cand incep oamenii astia treaba? La 6-7 dimineata? Eu stiam ca bucurestenii incep programul la 9. Nu-ti dai seama ca daca incepi sa dai gauri in bloc la 8 dimineata te arunca vecinii pe geam? Ai mei incep montajul efectiv pe la 10 si la 18-19 termina. Nici oamenii nu rezista in ritmul asta.La un moment dat cedeaza fizic si gata, nu mai ai ce face cu ei. Nu mai sunt buni de nimic. Treaba trebuie facuta si cu cap zic eu, nu haos total. Chiar daca ai un castig imediat.
costyn_man
Diesel, Evergreen are dreptate, chiar daca am numai doua zile pina iese din garantie, legal, firma este obligata sa introduca freon gratuit, cit despre montarea AC, am luat un dinamic din metro, l-am instalat singur, merge impecabil, este o joaca de copil ce faceti voi.
Dece l-am instalat singur? pentru ca un "meserias" cu figuri in cap nu a vrut sa-l monteze unde voiam eu, ca este prea greu.
Garantia? am chemat doi baieti de la o alta firma, le-am facut proba la aparat, le-am dat 50 RON si am obtinut garantia!
Simplu nu? biggrin.gif

QUOTE(diesel @ Jul 9 2006, 14:30) *
Romanul e puturos, oricum...

Scuze, acum am vazut postul asta, tu ce esti?
diesel
mai vorbim noi...cu garantia.
Apropo, nu vrei sa te angajezi? laugh.gif
Evergreen
ai dreptate, diesel...bucurestenii care lucreaza in birou incep la 9. Cind eram la "munca de jos", la ora 7 eram in baza si cel tirziu la 7.30 eram pe drum spre lucrari (ca si ai mei abia se dezmeticeau, o cafea, o tigara, ce a mai facut Rapidu, etc.), mincam ce prindeam pe traseu si masa de prinz era la ora 22.

La montatorii de AC, daca ne punem pe calcule, au la dispozitie de la 8 la un 22 cam 14 ore, deci cu un anumit efort, organizare din partea sefilor(sa nu stea o zi pe drum ca traverseaza orasul de 3 ori intr-o zi), precum si propria lor organizare pe lucrari(daca se misca repede mai pica de-o maslina), cred ca se apropie de valoare.

PS: la firma, o echipa de 2 oameni au demontat si montat in alta parte un aer conditionat intr-o ora, si nici nu i-am vazut ca transpira de graba ca mai au si altceva de facut dupa (si asta era in noiembrie)
Kirin
QUOTE(diesel @ Jul 9 2006, 17:39) *
mai vorbim noi...cu garantia.
Apropo, nu vrei sa te angajezi? laugh.gif

e usor sa-ti montezi un AC si sa vrei sa-ti schimbi meseria... in fine. Asa suntem noi, ne pricepem la toate! Dar dupa 2zile de munca bruta zi-ci ca-i mai bine la birou.

Pot sa spun ca intr-ul mall am vazut combine-lazi frigorifice Haier. Ceea ce-mi confirma ca sunt recunoscuti si in Jp. N-am vazut inca AC-uri dar tot e bine...

Am vazut ca Haier a mai adaugat un model pe pagina lor.
Acum au si Nikei la preturi similare cu Excell. A auzit cineva ceva de Nikei? (stiu ca e bursa din Tokyo-Nikkei)
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.