Diesel... cu tot respectul pt tot ce ai scris pana acum pe forumu asta(ai ajutat ceva oameni) dar ce-i cu postu' asta asa dramatic? Pe mine, ca si client, ma doare fix undeva care sunt costurile tale, sau ca sa ma intelegi mai bine, costurile unui prestator de servicii, in general. Asta ca sa nu o interpretezi personal.
Eu cred ca se scot superi bani din treaba asta cu montatul de AC-uri.
Tipii care au venit sa imi monteze mie... ziceau ca fac pe zi cam 10-13 instalari. Si instalarea vine cam 2,5 mil... chit ca da omu spaga sa il instaleze mai repede, chit ca e o instalare normala(unde 30 usd + tva ii decontateaza de la magazinul de unde a fost cumparat si 5-600 mii mai da omu ca sa isi faca treaba normal si sa nu regrete apoi ca i-a chemat).
Scuza-ma, dar asta e businessu tau... nimeni nu face acte de caritate. Ai uitat sa zici ca s-au scumpit tigarile si deci au crescut si costurile pt meseriasi care fumeaza cate un pachet pe zi.
Iar legat de costurile unei echipe...
salariile?? - eu cred ca multi le dau salariu minim... si restu traiesc din spagi, atentii, comisioana, bacsis sau cum vrei sa le zici... exact ca asistentele la spital.
Darile catre stat - nu cred ca spaga se impoziteaza, iar restul ce ramane mi se pare normal sa platesti daca ai firma.
Telefoanele - telefoanele le folositi intre voi... In toata interactiunea cu firma care mi-a montat numai eu am sunat. ei dadeau bip-uri
secretara - well... aici nu am ce zice... daca merita, merita

Dupa cum vezi se pot gasi oricate argumente pro sau contra pretului ridicat de instalare.
Eu le-am dat la bajeti 2,5 mil nu pt ca mi-au spus cat costa fiecare surub folosit sau fiecare furtun... Le-am dat atat doar pt faptul ca au venit in aceeasi zi cand l-am luat, pt ca au venit dupa programu lor si pt ca au lucrat frumos.
ce te rog si eu diesel din curiozitate, poti face un tabel cu codurile aparatelor de aer conditionat si cu ce semnifica codurile, se potrivesc codurile la toate aparatele? merci