Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

diesel

ca fiabilitate nu-i ca cea a Haierului. Am montat Excel si nu s-a plans nimeni pana acum.
maly
QUOTE(Kirin @ Jul 4 2006, 16:44) *
vad ca Haier/Excel nu zic nimic de programare start/stop

Zice de programator 24 H

diesel
QUOTE(maly @ Jul 4 2006, 16:27) *
Si eu am primit oferta imediat de la Milcom. Mi s-a parut acceptabil ca pret Excel-ul de 12.000 BTU - 13 milioane. Este produs tot de Haier, nu-i asa? Oare ca fiabilitate este la fel ca celelalte de 20-30 de milioane?
Am mai gasit pe net niste AC Haier de 12.000 BTU - model HSU 12HL03, model HSU 12H03 / Z1, model HSU 12R03/H care sunt tot in jur de 13 milioane. Numai ca la modelele astea se adauga 2 milioane montajul.
Oare difera cu ceva de modelul Excel?

Diesel ai idee?

Da. Asa cred. Nu montez Haier si nu stiu.
maly
Blindshutter, daca ti-ai cumparat Excel cum ti se pare? Si eu vreau sa-mi cumpar unul de 12.000 BTU.
Clayman
diesel, cum sunt sanyo? (in afara de scumpe)...fata de ww
fanelulu
Solutzie montaj rapid...

1. Se cumpara x buc A/C de unde vretzi "cu montaj gratuit" eventual in 3-4 sapt.
2. Se cauta echipa de instalatori neagreatzi de vanzator, se monteaza A/C in 2 zile (exemplul meu) contra cost (1,5-2,5 mil)
3. Se cauta in lista de instalatori agreatzi shi se alege o firma la intamplare. In cazul meu prima sunata a "mushcat". Se mrg la firma de instalatzii cu certificatele de garantzie, se shtampileaza de catre aceasta, garantzia este asigurata chiar daca nu au montat ei A/C.
Succes!
Petruta
Diesel,

scuze ca te deranjez din nou, dar la mesajul anterior nu ai avut probabil timp sa raspunzi...
Pe 29.06 am scris:

".....multumesc mult pentru raspuns; intre timp lucrurile s-au precipitat si am acum un aparat de 12000BTU/h (sa-l pun pe hol), model CALKFR35HIT (Calor-Hitachi Compresor) (am sunat la firma calor si au zis ca e Summec ??), cu R22, si cu totul, ma costa 11 milioane; cine mi l-a adus, se ocupa si de montare si de service; nu mi l-a montat inca, peste o zi, si nu stiu ce garantie imi ofera, dar pe cutii scrie 2 ani; am facut o afacere proasta ?"

Sambata l-am montat, pe hol, cu unitatea exterioara in hornul blocului (un fel de gol de 2.5/2.5 m, in aer liber), traseul fiind sub 4 m. M-a costat 11 milioane cu tot cu montaj; e bine, ce poti sa-mi spui despre aparat?

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Petruta

costyn_man
Diesel, te rog sa ma lamuresti si pe mine intr-o problema, asa cum am spus mai inainte am montat un AC Akai in sufragerie, eu sint foarte multumit de el,.
Simbata am luat de la Metro un aparat Dinamic de 9000 de BTU ,pentru dormitor, a venit cel cu montajul pentru a-mi arata unde sa dau gaura (angajament luat de mine) si mi-a zis ca cel care mi-a montat Akai-ul nu a procedat corect, ca ar fi trebuit sa foloseasca pompa de vacuum, daca continui sa-l folosesc asa se v-a duce in curind.
Ce sa fac, sa il las sa foloseasca pompa de vacuum si sa mai bage freon in el sau sa-l las asa?
Cind a montat Akai-ul, nenea de la montaj a lasat valva deschisa in aer pentru citeva secunde, a fost corect?
Mentionez ca traseul conductelor este cam de 3 metri.
magic_CT
QUOTE(fanelulu @ Jul 4 2006, 17:54) *
Solutzie montaj rapid...
1. Se cumpara x buc A/C de unde vretzi "cu montaj gratuit" eventual in 3-4 sapt.
2. Se cauta echipa de instalatori neagreatzi de vanzator, se monteaza A/C in 2 zile (exemplul meu) contra cost (1,5-2,5 mil)
3. Se cauta in lista de instalatori agreatzi shi se alege o firma la intamplare. In cazul meu prima sunata a "mushcat". Se mrg la firma de instalatzii cu certificatele de garantzie, se shtampileaza de catre aceasta, garantzia este asigurata chiar daca nu au montat ei A/C.
Succes!

Da, e si asta o varianta. Dar risti sa pierzi garantia daca nu "muscha" nimeni. Prefer varianta urmatoare:
1. imi urc fizicul in masina:
2. ma deplasez la dealeri;
3. ii intreb de nr. de telefon a firmei care asigura service-ul;
4. pun mana pe telefon, sun si ii intreb cand ma pot programa si pe mine. Sfarsit
Am avut neplacerea sa imi spuna o firma ca pana pe 07 august nu se poate insa am mai incercat la alta si BINGO: doua zile.
De ex. eu vreau sa imi cumpar un a.c.. Citind forumul mi-am facut o idee despre ce anume sa iau. Pentru un apartament "cutie de chibrituri", de trei camere, cu o supr. totala de 47mp oscilez intre 2 variante:
1. o unitate WW de 12k (1500 RON) pusa undeva in sufragerie,
2. 2 unitati AUX de la Sellgross (740 RON) culmea, tot de 12k fiecare, una in sufragerie si alta in dormitorul cel mai indepartat (nu ca ar fi prea departe pt. ca oricum sunt numai 47mp toti).
Cine a montat sau se mai pricepe, ce parere aveti? Multumesc anticipat celor care se deranjeaza sa "ma lumineze".
P.S. m-am interesat la dealer despre WW: clasa A nu B cum erau cele de pana acum, compresor ELECTROLUX (oare), made in Malayesia (informatiile sunt cum spuneam de la dealer care mi-a mai zis ca azi a venit containerul in port si abia pe vineri ajung si in magazine). Despre AUX nu stiu nimic. O sa dau o fuga pana la Sellgross sa vad cum sta treaba.
magic_CT

QUOTE(magic_CT @ Jul 4 2006, 19:09) *
Da, e si asta o varianta. Dar risti sa pierzi garantia daca nu "muscha" nimeni. Prefer varianta urmatoare:
4. pun mana pe telefon, sun si ii intreb cand ma pot programa si pe mine. Sfarsit
Am avut neplacerea sa imi spuna o firma ca pana pe 07 august nu se poate insa am mai incercat la alta si BINGO: doua zile.
De ex. eu vreau sa imi cumpar un a.c.. Citind forumul mi-am facut o idee despre ce anume sa iau. Pentru un apartament "cutie de chibrituri", de trei camere, cu o supr. totala de 47mp oscilez intre 2 variante:
2. 2 unitati AUX de la Sellgross (740 RON) culmea, tot de 12k fiecare, una in sufragerie si alta in dormitorul cel mai indepartat (nu ca ar fi prea departe pt. ca oricum sunt numai 47mp toti).
Cine a montat sau se mai pricepe, ce parere aveti? Multumesc anticipat celor care se deranjeaza sa "ma lumineze".
P.S. m-am interesat la dealer despre WW: clasa A nu B cum erau cele de pana acum, compresor ELECTROLUX (oare), made in Malayesia (informatiile sunt cum spuneam de la dealer care mi-a mai zis ca azi a venit containerul in port si abia pe vineri ajung si in magazine). Despre AUX nu stiu nimic. O sa dau o fuga pana la Sellgross sa vad cum sta treaba.

RECTIFICARE DE PRET: am fost la sellgross. Este 740 RON fara TVA pretul la AUX. Cu totul 880 RON.
Dar sunt aiuriti de tot aia acolo. Nu a stiut numeni sa imi zica ce marca e compresorul. Am fost si la service clienti. Mi-a dat manual de utilizare sa ma uit pe el dar a zis ca nu are carte tehnica. Tot ce am aflat este ca sunt facute in Polonia.
iulp
QUOTE(magic_CT @ Jul 4 2006, 21:28) *
RECTIFICARE DE PRET: am fost la sellgross. Este 740 RON fara TVA pretul la AUX. Cu totul 880 RON.
Dar sunt aiuriti de tot aia acolo. Nu a stiut numeni sa imi zica ce marca e compresorul. Am fost si la service clienti. Mi-a dat manual de utilizare sa ma uit pe el dar a zis ca nu are carte tehnica. Tot ce am aflat este ca sunt facute in Polonia.

eu pot sa iti zic ca sunt multumit de aux, am de 3 ani, si nu am avut probleme cu el avand in vedere ca sunt la et4 si al folosesc taoata vara, iar cand au fost caldurilea astea nu l-am oprit de tot decat 3ore pe zii dimineata sa aerisesc apartamentul, in cartea lui zice ca are compresor Mathushita.
Clayman
QUOTE(iulp @ Jul 4 2006, 22:04) *
eu pot sa iti zic ca sunt multumit de aux, am de 3 ani, si nu am avut probleme cu el avand in vedere ca sunt la et4 si al folosesc taoata vara, iar cand au fost caldurilea astea nu l-am oprit de tot decat 3ore pe zii dimineata sa aerisesc apartamentul, in cartea lui zice ca are compresor Mathushita.

decat caci mai intereseaza si consumul....
nirolf00
QUOTE(fanelulu @ Jul 4 2006, 17:54) *
Solutzie montaj rapid...
Succes!

HELP : vreau si eu un contact in Buc cu o echipa de montaj in 2 zile la 1,5-2 mil cu factura si garantie doar la montaj. Am aranjat cu importatorul sa-mi asigure garantia indiferent cu cine instalez.
Serbadi
QUOTE(nirolf00 @ Jul 4 2006, 00:25) *
Sa scrii ce raspuns ai de la Alexa, ca eu am de gind sa-i amenint cu OPC-ul azi..Eu n-am atitea firme pe lista mea de la Brico, parca mai seriosi mi s-au parut la telefon si din ce am citit Quik ,Aquarys si Clima Consult - oricum au si site-uri. Restul ,daca iti raspund la telefon, iti vorbesc de parca i-ai pune la cazne grele....(uita ca iau o suma frumusica de la vinzator pt fiecare aparat instalat + "atentia" de la client sau taxa de urgenta )
Si eu fac service (in domeniul medical), dar daca as proceda asa ar trebui sa-mi caut urgent alt serviciu sau clientii alt serviceman. E o chestiune de respect. Probabil aceste firme trebuie sa ne creeze un sentiment de culpabilitate ca ne-am permis vara sa ne luam AC (de parca ar fi vreun Maybach) ca sa fim trendy, nu ca am avea nevoie de un minim de conditii civilizate de trai tot pe banii nostrii........

Iata raspunsul de la Alexa Trading :

From: "alexatr" <alexatr@xnet.ro>
Subject: Re: Instalatori Aparatura AUX
Date: Tue, 4 Jul 2006 14:48:36 +0300

Stimate domn,

Va multumim pentru sesizarea facuta. Am incercat si eu sa contactez firma Celfar pentru a primi o explicatie si nu am reusit. dry.gif Din cauza termenelor foarte mari la montaj am fost nevoiti sa contractam noi firme intr-un termen foarte scurt neavand posibilitatea de a verifica seriozitatea acestora. Va ofer posibilitatea sa gasiti Dvs. o firma sau persoana specializata (frigotehnist) care sa va monteze mai repede aparatul, firma noastra suportand c/val. de 100 ron/montaj aparat (valoare inclusa in pretul de cumparare al aparatului), in baza facturii si chitantei emise pe numele societatii noastre - copie dupa buletin in cazul persoanei fizice - si a procesului verbal de instalare completat de la pag.13-14 din manualul de utilizare.
In ce priveste garantia, va acordam in continuare 3 ani la aparat.

Cu stima
Predescu O.

Oricum am sunt eu inca o data la "firma" Celmar si m-au reprogramat pt. maine la 8:00.
Sunt curios daca vor cere si taxa de "urgenta". Ii astept sii trimit la plimbare.
Am gasit o alta firma care o sa-mi instaleze aerul dupa ce vin din concediu.

QUOTE(magic_CT @ Jul 4 2006, 19:09) *

Ce firma ai gasit cu montaj in 2 zile si in ce conditii, ce garantii, cati banuti...?
Din Bucuresti?
Eu am gasit firma Celfar care a cerut 120 Ron cu programare la 6 zile si nu au venit.
M-au lasat cu ochii in soare si am pierdut o saptamana de pomana. cursing.gif
kosmin
Salut...

Acum vreo 2 saptamani m-am decis sa cumpar un AC si cautand topic-uri pe tema asta am ajuns aici.

Drept urmare...
Mi-am luat un Panasonic YWDKE 9000 btu(stau intr-o garsoniera... nu imi bate mai deloc soarele in casa... asa ca e de ajuns 9000) de la www.centrale.ro.

Despre achizitionare si instalare...
A fost simpla treaba... i-am sunat, le-am zis ce model vreau si mi-au spus ca e ok... si ca dupa 24 iulie o sa vina cu tot cu aparat si o sa il monteze(tipii au echipa lor de instalatori si nu prea accepta pe altii). Auzind acestea le-am zis clar... "nu puteti veni totusi mai devreme, pt un modest comision? biggrin.gif" si au venit in aceeasi zi biggrin.gif. (250 ron)
Baietii care au venit au fost super de treaba... s-au miscat repede... si au lucrat foarte curat. Nu stiu cati practica asta, dar tipii vazand ca am aspirator mi-au zis asa "eh... daca aveti aspirator... exact asa o sa arate locul dupa ce terminam". Si ar fi avut dreptate daca nu murea aspiratorul pe la jumatea drumului printr-un stalp de beton. Este vorba de gaurit si aspirat on the fly biggrin.gif. Acum aspiratorul si-a revenit smile.gif si am putut sa termin de curatat ce mai ramasese pe jos.

Despre aparat...
Primul lucru bun care pot sa il zic este ca e foarte silentios si baga rece instant... Are garantie 2 + 5 ani(compresor MATSUSHITA).
Sunt multumit de el pana acum...

Sfat pt oamenii care s-au trezit ieri/azi sa isi cumpere AC si care acum sunt in perioada de documentare(l-as fi aplicat si eu daca stiam cum e treaba):
Hotarati-va repede pe un model... si programati-va inca de pe acum la o firma d-aia... chiar daca o sa cumparati aparatu peste o saptamana, doua... Castigati niste timp... wink.gif

Toate cele bune...
magic_CT
QUOTE(Serbadi @ Jul 4 2006, 23:10) *

Stimate domn,

Va multumim pentru sesizarea facuta. Am incercat si eu sa contactez firma Celfar pentru a primi o explicatie si nu am reusit. dry.gif Din cauza termenelor foarte mari la montaj am fost nevoiti sa contractam noi firme intr-un termen foarte scurt neavand posibilitatea de a verifica seriozitatea acestora. Va ofer posibilitatea sa gasiti Dvs. o firma sau persoana specializata (frigotehnist) care sa va monteze mai repede aparatul, firma noastra suportand c/val. de 100 ron/montaj aparat (valoare inclusa in pretul de cumparare al aparatului), in baza facturii si chitantei emise pe numele societatii noastre - copie dupa buletin in cazul persoanei fizice - si a procesului verbal de instalare completat de la pag.13-14 din manualul de utilizare.

Cu stima
Predescu O.

Oricum am sunt eu inca o data la "firma" Celmar si m-au reprogramat pt. maine la 8:00.
Sunt curios daca vor cere si taxa de "urgenta". Ii astept sii trimit la plimbare.

Ce firma ai gasit cu montaj in 2 zile si in ce conditii, ce garantii, cati banuti...?
Din Bucuresti?
Eu am gasit firma Celfar care a cerut 120 Ron cu programare la 6 zile si nu au venit.
Serbadi
AUX are tot compresor Matushita si e doar 880RON de la SelGros cu 3 ani garantie.
Problema se pune cand contactezi firmele din lista agreeata de producator. Parca toti sunt vorbiti cu termene la peste 3 saptamani pentru a putea primi acel comision de urgenta. Cei mai seriosi si cei mai buni consider ca sunt cei care nu primesc taxa de urgenta. Din punctul meu de vedere asta inseamna ca sunt cu adevarat ocupati si nu mai au loc de "urgente". Daca promotiile la aer s-ar face si pe perioada de primavara poate ca nu ar mai fi asa aglomeratie la instalari.

?????????????????
Serbadi
QUOTE(Serbadi @ Jul 4 2006, 23:10) *

Stimate domn,

Cu stima
Predescu O.

Oricum am sunt eu inca o data la "firma" Celfar si m-au reprogramat pt. maine la 8:00.

Din Bucuresti?
AndreeaR
Stie cineva cand vin AC Dinamic in Metro? Adica, cand au de gand sa onoreze comanda facuta cei de la firma distribuitoare?
Ma refer la cele de 12000btu ... le astept de 3 zile si nu mai vin.

Disel ... jos palaria! Esti meserias! Poate se nimereste sa vii si la noi sa montezi aparatul ... daca o sa mai am ce sa cumpar confusedsmiley.png ...
maly
QUOTE(AndreeaR @ Jul 5 2006, 01:56) *
Stie cineva cand vin AC Dinamic in Metro? Adica, cand au de gand sa onoreze comanda facuta cei de la firma distribuitoare?
Disel ... jos palaria! Esti meserias! Poate se nimereste sa vii si la noi sa montezi aparatul ... daca o sa mai am ce sa cumpar confusedsmiley.png ...

Duminica aveau Dinamic la Metro Militari
diesel
QUOTE(AndreeaR @ Jul 5 2006, 01:56) *

Ai ce sa cumperi ca Are la Metro de 12000. A primit ieri. Daca esti din Galati, da-mi un pm si vb in legatura cu montajul.
Clayman
M-au sunat de la metro, mumu WW pe moment, le inlocuiesc cu nu`s ce Whirpool! death.gif

Diesel spune-mi te rog ceva despre Sanyo....comparat cu WW merita au ba?
diesel
marca Sanyo nu o cunosc. Nu stiu ce sa-ti zic. sad.gif
maly
Diesel ce parere ai de AC Citizen?
Am primit o oferta: Citizen de 12.000 BTU - 14 milioane cu montaj.
diesel
Fac si Ac-uri? Eu stiam ca fac numai ceasuri, dar...ma rog...cam scump.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.