Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

roth

CITAT (roth @ 27th September 2009, 15:40) *
Am citit si recitit tot ce ati scris despre roma si in primul rand apreciez utilitatea celer spuse. Plec si eu la Roma pe 16 oct. si as dorii sa stiu ceva preturi mai recente la romapass , intrarea la principalele obiective, daca merita romapass-ul avind cazarea la 300m statie de metrou linia b
ceea ce imi permite sa ajung ff usur in centrul istoric si alte chesti folositoare dar recente .Multumesc anticipat tuturor care isi vor sacrifica din timpul lor si ma vor indruma. Este prima oara la Roma. romit ca voi veni si eu cu impresii.pa si astept.

Scuze am uitat sa zic ca stau 4 zile pline 16-19 oct .Multumesc si mai astept detalii.
Imperator
CITAT (roth @ 27th September 2009, 17:25) *
Scuze am uitat sa zic ca stau 4 zile pline 16-19 oct .Multumesc si mai astept detalii.

Parerea mea este ca daca te duci la Roma, sa nu-ti petreci vremea doar in muzee... nu cred ca am cumparat niciodata pass, pentru ca vreau sa si "simt" orasul nu numai sa vezi muzeele - e drept, in Roma, sunt numeroase muzee care nu trebuie ratate, eu cred ca am vazut vreo 10 - 15, e drept am fost de vreo 20 ori la Roma. Dar de neratat sunt Forul Roman (care apropos, este gratuit duminica) si Muzeul Vaticanului... in rest, plimba-te prin Roma. Transportul in comun este relativ ieftin - o calatorie este 1 euro, un bilet de o zi este 4 euro si un bilet de 3 zile este 11 euro... Dar, din nou, farmecul Romei este s-o iei la pas, sa te pierzi pe stradute, sa intri prin biserici, etc, etc... Multe intrari sunt gratuite (Vatican, dar nu si urcatul pe cladire, Panteon, orice biserica din Roma). Ce e de vazut este relativ compact, se poate face pe jos si din cand in cand, mai sari intr-un metro sau autobuz.

roth
CITAT (roth @ 27th September 2009, 17:25) *

am observat ca fiind un subiect cu vechime daja nu mai prezinta mult interes, asa ca am sa dau eu cateva informatii ce deja le detin si am sa rog iar, pe cei ce se mai uita sa-mi raspunda la ceva interebari.

1 plec cu wizzair la 52e dus intors+taxe bucuresti baneasa roma ciampino .super cursa plec dimineata si vin seara. castig astfei 1 zi sejurul fiind de 3 nopti 4 zile pline. ca hotel am gasit unul de 4* la 92e/camera dubla + mic dejun american ( si astea conteaza unele sunt sarace cel gen traditional altele mai bogate cel continental sau american, cel mai tare ar fi cica cel englezesc) . hotelul se numeste PRIME AREEA si e la 5 stati metrou de coloseum pe linea b. zona mai noua am inteles. Astea ar fi informatiile pe care le detin ferm pana acum.

ca si intrebari as avea ceva si anume:

1 cum e vremea la jumate lui octombrie eu plec pe 16 si vin pe 19.

2 inca nu m-am lamurit daca merita romapass-ul si anume in aceasta perioada sunt cozi la obiectivele cuprinse pe el? daca ar fi asa ar merita sa il iau macar pt a scuti timp care la prima vizita e f pretios, altfel metrou si la pas nu vad ce mare scofala abonamentul pe bus si metrou.

3 stie cineva ceva de acest hotel? are ceva supermarket-uri pe langa el ? in general cam pana la ce ora sunt mgazinele alimentare deschise ? in noapre gen 12-1 gasesti ceva rapid de mancare sau trebuie sa ia stoc ceva?

MULTUMESC anticipat tuturor celer care imi vor raspunde . indiferent cat ai studia (eu deja pot spune ca studiez forumul sunt la a treia lecturare si acum fac rezumat cu creion si hartie la ce e mai interesant ) tot ai inpresia c ai vrea sa stii mai mult.
utopium
CITAT (roth @ 29th September 2009, 14:38) *
am observat ca fiind un subiect cu vechime daja nu mai prezinta mult interes, asa ca am sa dau eu cateva informatii ce deja le detin si am sa rog iar, pe cei ce se mai uita sa-mi raspunda la ceva interebari.

1 plec cu wizzair la 52e dus intors+taxe bucuresti baneasa roma ciampino .super cursa plec dimineata si vin seara. castig astfei 1 zi sejurul fiind de 3 nopti 4 zile pline. ca hotel am gasit unul de 4* la 92e/camera dubla + mic dejun american ( si astea conteaza unele sunt sarace cel gen traditional altele mai bogate cel continental sau american, cel mai tare ar fi cica cel englezesc) . hotelul se numeste PRIME AREEA si e la 5 stati metrou de coloseum pe linea b. zona mai noua am inteles. Astea ar fi informatiile pe care le detin ferm pana acum.

ca si intrebari as avea ceva si anume:

1 cum e vremea la jumate lui octombrie eu plec pe 16 si vin pe 19.

2 inca nu m-am lamurit daca merita romapass-ul si anume in aceasta perioada sunt cozi la obiectivele cuprinse pe el? daca ar fi asa ar merita sa il iau macar pt a scuti timp care la prima vizita e f pretios, altfel metrou si la pas nu vad ce mare scofala abonamentul pe bus si metrou.

3 stie cineva ceva de acest hotel? are ceva supermarket-uri pe langa el ? in general cam pana la ce ora sunt mgazinele alimentare deschise ? in noapre gen 12-1 gasesti ceva rapid de mancare sau trebuie sa ia stoc ceva?

MULTUMESC anticipat tuturor celer care imi vor raspunde . indiferent cat ai studia (eu deja pot spune ca studiez forumul sunt la a treia lecturare si acum fac rezumat cu creion si hartie la ce e mai interesant ) tot ai inpresia c ai vrea sa stii mai mult.

Pai daca ai de gand sa vizitezi oricum Colosseum-ul/Forumul Roman/Palatinul - astea toate inseamna o intrare, iar pe langa asta inca ceva muzeu de genul Muzeele Capitoline, Galeriile Borghese, etc. si stai la 5 statii de metrou de centru, atunci probabil ca merita un Roma Pass (mai ales daca mergi de mai multe ori pe zi la hotel ... dimineata/amiaza/seara). Daca nu ai de gand sa vizitezi muzee decat poate Vaticanul (care nu intra pe Roma Pass), atunci nu merita sa iei. Nu cred ca o sa fie mare problema in octombrie cu cozile la obiective ... dar imi dau doar cu parerea, nu am fost in octombrie. Oricum la Colosseum stai un pic la coada si daca ai Roma Pass, dar dupa ce treci de prima poarta nu mai stai la coada sa iei bilet (eu cel putin am stat vreo 10 minute la coada pana am trecut de prima poarta). La Vatican (muzeu) am intrat tot in vreo 15 minute ... toate astea in luna iulie. Ma gandesc ca in octombrie n-ar trebui sa fie mai aglomerat. Eu nu am folosit tot Roma Pass-ul, am intrat doar la Colosseum/Forumul Roman/Palatin ... as fi vrut sa mai merg la Borghese dar am auzit ca e greu fara rezervare asa ca am renuntat si m-am plimbat doar prin gradinile vilei Borghese intr-o dupa-amiaza (nici nu am avut timp suficient, am stat 2 zile jumate si m-am dus si pana la mare (Lido di Ostia) intr-o dupa-amiaza, tot cu Roma Pass-ul). Cel mai mult am asteptat ca sa urc in turnul bisericii San Pietro din Vatican, acolo am stat la coada vreo 40 de minute. Hotelul pe care l-ai rezervat pare a fi foarte aproape de statia de metrou si arata destul de bine ... important e ca e usor sa ajungi in centru cu metroul. Nu stiu noaptea cum e cu mancarea, banuiesc ca gasesti Non-Stop-uri pe undeva (prin Florenta erau magazine cu automate de unde iti puteai lua tot felul de chestii). Vremea ar trebui sa fie ok in octombrie (din ce zic site-urile pe internet) ... cauta "weather rome october" si o sa gasesti detalii cu temperaturi medii, cantitatea de ploaie, etc.
rodica_c
Ieri ne-am intors si noi dupa o saptamana petrecuta la Roma.Am zburzt cu Wizz Air din Cluj-1,5ore intarziere la plecare,fara intarziere la venire.

Cazare la apartament inchiriat pe www.homelidays.com- 2 camere,bucatarie, baie, terasa si balconel la geamul dormitorului( camera cu vedere frumoasa spre cupola Bazilicii San Pietro), situat chiar langa zidul Vaticanului, la 5 min de piata San Pietro, zona linistita dar sigura.Am inchiriat acest apartament pt self catering,avand un membru al familiei cu probleme de sanatate si dependent de o dieta stricta.
De la aeroport am luat un taxi public ce ne-a dus pana la intrarea in cladire(50 Euro-pt ca am prins perioada aglomerata de pe la 3 dupa masa si se pierdea mult timp la semafoare)iar la plecare am luat un tren din gara San Pietro (la vreo 3-400m de apartament)pana la gara Trastevere si apoi un tren direct Fiumicino(5.5Euro)

Nu enumar obiectivele vizitate, fiind prea multe si amintite de prea multe ori aici.
Am avut rezervare si plata pe net la muzeul Vatican, Colosseum si galeria Borghese incercand sa evitam cozile mai ales din cauza pb de sanatate amintite.Spre surprinderea mea, am stat totusi la ceva coada la Borghese unde mi s-a parut organizarea cam...dezorganizata.Cozi la bilete, la lasat bagaje, la audioghiduri.Altfel, mi-au placut f mult exponatele, mai ales sculpturile lui Bernini.
La Colosseum am ajuns dupa-amiaza in jur de ora 17 si am observat ca nu erau cozi la intrare.Mi s-a parut interesant de vazut Colosseumul spre asfintit...la fel si panorama din piata Spania vazuta de sus de la biserica Trinita dei Monti.
Nu am luat roma pass avand deja platite obiectivele amintite mai sus.Dar parerea mea este ca merita luat daca se sta mai putin de o saptamana.
Pentru transport noi am folosit in special autobuzele pentru ca mai si vezi ceva in timp ce te deplasezi...parerea mea.Noi am avut in aproapiere autobuze directe la piata Venezia si Colosseum,precum si busul turistic mic 116 care pleaca din terminalul subteran Gianicolo in stanga pietei San Pietro si te duce peste tot prin centru pana la Vila Borghese.In functie de cat ne-am gandit ca vom merge zilnic am luat abonamente de 1 zi sau doar bilete simple.Am fost si prin Trastevere si o zi la Tivoli unde mi-au placut f mult gradinile Vilei d'Este.Orasul Tivoli nu m-a impresionat in mod deosebit si nici zona adiacenta.

Ce nu mi-a placut de loc: piata de duminica la Porta Portese-un talcioc ordinar.Am crezut ca vom vedea o piata de antichitati si vechituri asemanatore cu cele din Provence dar nici vorba..doar haine la mana 2-a si tot felul de lucruri noi,ieftine si de calitate indoielnica.

In ce priveste supermarketurile eu am vazut destule prin centru dar sunt din cele mici, preponderent lantul "di per di"(GS) si "DESPAR".

Daca mai pot ajuta cu ceva lamuriri...astept intrebari.
utopium
CITAT (rodica_c @ 29th September 2009, 18:58) *
Cazare la apartament inchiriat pe www.homelidays.com- 2 camere,bucatarie, baie, terasa si balconel la geamul dormitorului( camera cu vedere frumoasa spre cupola Bazilicii San Pietro), situat chiar langa zidul Vaticanului, la 5 min de piata San Pietro, zona linistita dar sigura.

Cat e o astfel de cazare si cate persoane pot fi cazate intr-un apartament de genul asta? Pare a fi intr-o zona frumoasa.
greerica
salutare tuturor forumistilor!

tocmai ce m-am intors de la Roma, dupa o sedere de 10 zile. am sa incerc sa raspund la nelamuririle voastre si sa va vand niste ponturi utile, asta in primul rand ca si gest de multumire pentru toti cei care au impartasit aici experienta lor, lufcru extrem de util. inca o data multumiri tuturor celor care au postat aici sfaturi, impresii, parari, mie mi-au fost foarte folositoare si recomand tuturor sa faca acest lucru cand revin din calatorie.

Am zburat cu Wizzair si nu am avut nici o problema nici la dus nici la intors.

Cateva sfaturi utile:

1- nu plecati la drum fara o HARTA a ROMEI. strazile sunt bine semnalizate, dar trebuie sa aveti o harta sa va orientati. va veti descurca de minune.

2- ROMA este un oras de strabatut LA PAS si nu cu MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN.

Noi am locuit undeva langa Roma, intr-o localitate mica, MONTE COMPATRI se numeste, unde stau multi romani care lucreaza in Roma, asa ca nu va pot ajuta foarte mult la capitolul cazare, fiindca noi am fost invitatii unor prieteni. In orice caz, in fiecare dimineata acestia ne depuneau la statia de metrou Anagnina (cap de linie A) si noi coboram acolo unde stabileam cu o seara inainte ca va fi punctul de plecare. Nu va faceti griji, statiile de metrou sunt bine evidentiate si in dreptul fiecareia aveti si obiectivul turistic corespunzator. Biletul costa 1 euro/ persoana si poate fi achizitionat din statiile de metrou sau bus, fiind valabil si pentru autobuz, in limita a 75 de minute de la prima compostare.
Noi nu am luat Roma PAss fiindca nu intentionam sa ne suim decat in metrou dimineata si seara, iar de vizitat am vizitat numai Vaticanul (unde nu ai nevoie de Roma Pass) si Galeriile Borghese. La Colosseum erau niste cozi imense si nu am considerat ca trebuie vizitat si in interior, ne-a ajuns exteriorul.
Nu e cazul sa va faceti trasee prea fixe, strazile sunt atat de frumoase si de interesante incat va pot abate usor de la traseul initial.

3- ca si trasee de strabatut, am sa va spun pe unde am fost noi, sa va faceti o idee. In prima zi am plecat de la Colosseum- Bocca della Verita (trebuie sa dai 1 eur ca sa faci poza)- Capitoliul si Monumentul Vittorio Emanuelle- Pantheonul- Fontana di Trevi (puhoi de lume in weekenduri). a doua zi am oprit in piazza di spagna- piazza navona- apoi am mers pe Via dei Coronari unde este IMPERIOS NECESAR sa incercati GELLATERIA DEL TEATRO (are o inghetata bestiala facuta 100% din ingrediente naturale- multumim userului de pe forum care ne-a recomandat-o), apoi castelul St Angelo- Vatican (doar Biserica St Pietro- mormintele Papilor si cupola - se urca 550 de trepte- nu va pacaliti sa luati liftul fiinca el va scuteste doar de 220 de trepte, celelalte le urcati tot pe jos). a treia zi am revenit la muzeele Vaticanului, sa vedem celebra Capela Sixtina- am luat o aglomeratie atat de mare, nu la intrare si in timpul vizitarii- sunt sute de mii de vizitatori si este groaznic de obositor, a fost singura vizita din care nu am inteles nimic fiindca nu ne-am putut bucura de arta din cauza imbulzelii. am vizitat si cartierul Trastevere, plin de stradute inguste si magazine cochete.
Am vizitat si parcul si galeriile Borghese, acolo numarul de vizitatori este limitat la 360 si nu se intra decat pe baza de rezervare, insa noi nu am avut si ne-am "inteles" cu tipul de la bilete si am intrat. foarte frumos, si, spre deosebire de vatican, liniste, te puteai bucura in pace de toate operele de arta. am visitat si gradina zoologica, nu stiu daca merita cei 10 eur biletul, dar, daca sunteti pasionati, incercati.

4- OBLIGATORIU- INGHETATA- cine nu incearca inghetata italiana a fost degeaba acolo- este extrem de spectaculoasa si ca prezentare si ca gust.

5- Nu ocoliti TIVOLI. Este un orasel mic in apropierea Romei, unde sunt trei vile frumoase, Vila Gregoriana, Vila lui Hadrian si Vila D'este (ultima este absolut superba, are niste gradini spectaculoase si niste fantani impresionante).

6- nu va chinuiti sa vorbiti alte limbi, noi am vb romaneste peste tot si nu am avut probleme.

7- nu cheltuiti banii pe apa sau sucuri, roma este plina de fantani cu apa potabila si va puteti improspata rezervele mereu.

8- inainte de a pleca la drum in fiecare zi, consultati www.iltempo.it. Este un site meteo foarte bun ca sa stiti daca va ploua sau nu in ziua de vizita. de asemenea pentru metrou gasiti siteuri unde sunt toate statiile insirate, insa nu aveti nevoie, orice harta va semnalizeaza statiile si va veti descurca de minune.

9- un singur lucru nu se poate evita- sa va indragostiti de ROMA. Va ramane in sufletele voastre pentru totdeauna. Asa ca drum bun si vacanta de neuitat!

roth
CITAT (utopium @ 29th September 2009, 18:32) *
Pai daca ai de gand sa vizitezi oricum Colosseum-ul/Forumul Roman/Palatinul - astea toate inseamna o intrare, iar pe langa asta inca ceva muzeu de genul Muzeele Capitoline, Galeriile Borghese, etc. si stai la 5 statii de metrou de centru, atunci probabil ca merita un Roma Pass (mai ales daca mergi de mai multe ori pe zi la hotel ... dimineata/amiaza/seara). Daca nu ai de gand sa vizitezi muzee decat poate Vaticanul (care nu intra pe Roma Pass), atunci nu merita sa iei. Nu cred ca o sa fie mare problema in octombrie cu cozile la obiective ... dar imi dau doar cu parerea, nu am fost in octombrie. Oricum la Colosseum stai un pic la coada si daca ai Roma Pass, dar dupa ce treci de prima poarta nu mai stai la coada sa iei bilet (eu cel putin am stat vreo 10 minute la coada pana am trecut de prima poarta). La Vatican (muzeu) am intrat tot in vreo 15 minute ... toate astea in luna iulie. Ma gandesc ca in octombrie n-ar trebui sa fie mai aglomerat. Eu nu am folosit tot Roma Pass-ul, am intrat doar la Colosseum/Forumul Roman/Palatin ... as fi vrut sa mai merg la Borghese dar am auzit ca e greu fara rezervare asa ca am renuntat si m-am plimbat doar prin gradinile vilei Borghese intr-o dupa-amiaza (nici nu am avut timp suficient, am stat 2 zile jumate si m-am dus si pana la mare (Lido di Ostia) intr-o dupa-amiaza, tot cu Roma Pass-ul). Cel mai mult am asteptat ca sa urc in turnul bisericii San Pietro din Vatican, acolo am stat la coada vreo 40 de minute. Hotelul pe care l-ai rezervat pare a fi foarte aproape de statia de metrou si arata destul de bine ... important e ca e usor sa ajungi in centru cu metroul. Nu stiu noaptea cum e cu mancarea, banuiesc ca gasesti Non-Stop-uri pe undeva (prin Florenta erau magazine cu automate de unde iti puteai lua tot felul de chestii). Vremea ar trebui sa fie ok in octombrie (din ce zic site-urile pe internet) ... cauta "weather rome october" si o sa gasesti detalii cu temperaturi medii, cantitatea de ploaie, etc.

iti multumesc pt ajutor cred ca asa voi face . Am sa iau romapass-ul si in ltima zi ne descurcam noi. Multumesc si pt sait-ul de vreme am sa ma uit.

Multumesc tuturor celor care s-au intors si au pus parerile lor . Asta e important pt mine ca sa zic asa impresii la cald.

ceva preturi la obiective se pot afla de la proaspetii intorsi de la roma??
utopium
CITAT (roth @ 29th September 2009, 21:01) *
iti multumesc pt ajutor cred ca asa voi face . Am sa iau romapass-ul si in ltima zi ne descurcam noi. Multumesc si pt sait-ul de vreme am sa ma uit.

Multumesc tuturor celor care s-au intors si au pus parerile lor . Asta e important pt mine ca sa zic asa impresii la cald.

ceva preturi la obiective se pot afla de la proaspetii intorsi de la roma??

Apropo de harta Romei de care zicea greerica ca e imperios necesara, Roma Pass-ul include si o harta a Romei destul de buna, obiectivele importante fiind bine marcate. Si mai este ceva brosura cu mici descrieri a muzeelor si a locurilor unde poti intra cu Roma Pass gratuit/cu reducere. Vezi ca Roma Pass-ul nu e valabil 72 de ore, ci din ziua in care l-ai activat pana in a treia zi la ora 12 noaptea. Colosseum + Palatin + Forumul Roman + Muzeele Palatine costa 15.5 euro, Muzeul Vatican 14 euro, Galeriile Borghese 8.5 euro, 7 euro sa urci in cupola Basilicii Sf Petru cu liftul (5 euro fara lift) ... preturi cu aproximatie. Dupa parerea mea cei 2 euro in plus ar merita, alternativa fiind sa urci si sa cobori 220 de scari in plus. Oricum si cele 330 de scari de urcat pe jos (din 550 maxim total) sunt destule (mai ales ca sunt scari inguste si de obicei urcusul e continuu ... atat in fata cat si in spate fiind alte persoane care nu prea pot sa treaca pe langa tine). Interiorul Colosseum-ului nu e spectaculos, insa impreuna cu Forumul Roman si Palatinul probabil ca merita 15.5 euro daca esti cat de cat pasionat de istoria/civilizatia romana. La Vatican intradevar e cam ingramadeala ... poate daca mergi dimineata la prima ora ai sanse sa fie ceva mai lejer. In Capela Sixtina e chiar multa lume, toata lumea vrea acolo ... nu e iluminata foarte bine si paznicul striga "silenzio" din cand in cand pt ca se formeaza un murmur continuu smile.gif In graba lor spre capela Sixtina oamenii trec nepasatori pe langa o gramada de lucrari interesante/valoroase, am vazut vreo 3 Dali-uri pe care nu le baga efectiv nimeni in seama (e drept, nu foarte cunoscute) care nici macar nu apar prin ghiduri ... ceva sculpturi de Rodin total ignorate ... Rubens, Tizian, un Da Vinci neterminat la care putini se opreau, etc ... La Rafael, Carravagio ce se mai adunau cativa sa le admire (pt ca apar prin ghiduri si sunt mai cunoscute), altfel poti trece linistit pe langa tot felul de lucrari ale unor artisti importanti fara sa stii (mai ales ca mai exista unele care nu au descriere, decat un numar). Daca esti pasionat de arta o sa fii dezamagit de faptul ca e prea multa lume si nu prea poti admira nimic in liniste (decat in unele camere "secundare"), iar cantitatea de informatie/lucrari e enorma. Cred ca asta e cea mai mare problema a Romei, Parisului si a altor orase foarte populare ... masele prea mari de turisti.
rodica_c

CITAT (utopium @ 29th September 2009, 20:15) *
Cat e o astfel de cazare si cate persoane pot fi cazate intr-un apartament de genul asta? Pare a fi intr-o zona frumoasa.

Apartamentul a fost 700Euro/sapt constand in: 1 dormitor cu pat dublu,1 sufragerie cu doua canapele dintre care una extensibila cat un pat dublu generos, 1 bucatarie,1 baie ,un hol si o terasa marisoara.Suprafata : cam 75mp. Noi am fost doar 3 persoane deci a fost lejer.Fiind intr-o cladire pe stil vechi, traditional, camere erau mari cu tavane cam la 3,5m.Zona linistita cu toate utilitatile in apropiere.Excursia noastra a fost cam din scurt ,am rezervat cu doar o sapt inainte de plecare si asta a fost ceea ce am gasit mai aproape de asteptarile mele.Apartamentul a corespuns descrierii de pe site si si-a meritat banii.

@ceva preturi la obiective se pot afla de la proaspetii intorsi de la roma??

Eu am rezervat pe net, de acasa pt museul vatican, coloseum si borghese, in rest, tot ce am vizitat a fost gratuit.La cumparare pe net se adauga la pretul biletului taxa de rezervare care difera la fiecare obiectiv.De ex pt museul Vatican biletul a fost 14 Euro si taxa de rezervare 4 Euro/pers, cel mai scump.La Colosseum+ Forum +Palatin am luat cu 12 Euro+1,5 taxa bilet tiparit acasa si valabil doua zile consecutiv.La Borghese nu mai stiu exact ca am luat si un bilet cu reducere dar vezi www.ticketeria.it, oricum tb rezervare.Nu m-am uitat la intrari sa vad cat sunt biletele la fata locului.
Pt museul Vatican am luat audioghiduri (7 Euro/ buc),la fel si la Borghese( 5 Euro/buc)La Forumul roman a luat doar sotul meu unul si nu mai stiu cat a fost...cred ca 4 Euro.
greerica
TI-AM URMAT TOATE SFATURILE SI ITI MULTUMESC PENTRU PONTUL CU INGHETATA, A FOST INTR-ADEVAR DE VIS!
ROMA A FOST O EXPERIENTA FANTASTICA!

CITAT (greerica @ 30th September 2009, 13:30) *
TI-AM URMAT TOATE SFATURILE SI ITI MULTUMESC PENTRU PONTUL CU INGHETATA, A FOST INTR-ADEVAR DE VIS!
ROMA A FOST O EXPERIENTA FANTASTICA!

MESAJ PENTRU KALI SI POSTUL EI DIN AUGUST 2007.
rodica_c
Pt cei ce vor merge Roma in octombrie:

Museul Vatican se poate vizita si by night vinerea seara de la 19-23 pretul biletului fiind acelasi.
La galeriile Borghese incepand cu octombrie pana in ianuarie2010 va mai fi o expozitie temporara si s-ar putea sa fie ceva mai scumpe biletele .Am vazut ca pe site difera pretul in perioada amintita fata de ce am luat noi in septembrie.
ulitia
Pentru vizita gradinilor de la Vatican exista un program?Inteleg ca saptamana aceasta au fost inchise intr-una din zile,noi ,mergem in martie,deci mai avem timp,insa ma interesa daca este cineva in cunostinta de asta.
roth
CITAT (rodica_c @ 30th September 2009, 15:08) *
Pt cei ce vor merge Roma in octombrie:

Museul Vatican se poate vizita si by night vinerea seara de la 19-23 pretul biletului fiind acelasi.
La galeriile Borghese incepand cu octombrie pana in ianuarie2010 va mai fi o expozitie temporara si s-ar putea sa fie ceva mai scumpe biletele .Am vazut ca pe site difera pretul in perioada amintita fata de ce am luat noi in septembrie.

e interesanta informatia cu vizitat vaticanul noaptea dar e in fiecare vinei sau doar una anume in octombrie . ar fi util sa stiu daca in 17.09 e valabila oferta.
rodica_c
CITAT (roth @ 30th September 2009, 18:09) *
e interesanta informatia cu vizitat vaticanul noaptea dar e in fiecare vinei sau doar una anume in octombrie . ar fi util sa stiu daca in 17.09 e valabila oferta.

da, este in fiecare vineri seara in septembrie si octombrie...dar septembrie deja a trecut...vezi si pe http://www.vatican.va sauhttp://biglietteriamusei.vatican.va/musei/...a=17&step=1 se pare ca este necesara rezervarea.
roth
coolspeak.gif
CITAT (rodica_c @ 30th September 2009, 18:56) *
da, este in fiecare vineri seara in septembrie si octombrie...dar septembrie deja a trecut...vezi si pe http://www.vatican.va sauhttp://biglietteriamusei.vatican.va/musei/...a=17&step=1 se pare ca este necesara rezervarea.

multumesc rodica c esti foarte promta si vad ca destul de bine informata
rodica_c
CITAT (roth @ 30th September 2009, 19:14) *
coolspeak.gif

multumesc rodica c esti foarte promta si vad ca destul de bine informata

cu placere! pai de-abia ne-am intors si noi si inca mai sunt in concediu biggrin.gif
In putinul timp pe care l-am avut la dispozitie inainte de a pleca am cautat si eu cat mai multe informatii iar forumul mi-a fost de un real ajutor.Multumesc la randul meu celor care au postat aici experientele lor!

Vacanta frumoasa la Roma!
roth
CITAT (rodica_c @ 30th September 2009, 19:38) *
cu placere! pai de-abia ne-am intors si noi si inca mai sunt in concediu biggrin.gif
In putinul timp pe care l-am avut la dispozitie inainte de a pleca am cautat si eu cat mai multe informatii iar forumul mi-a fost de un real ajutor.Multumesc la randul meu celor care au postat aici experientele lor!

Vacanta frumoasa la Roma!

cate zile ai stat ? te intreb fiindca eu nu as dorii sa fac rezervari online ci sa le fac vineri dimineata (ajung pe la 7.30 ora lor) pt sambata sau duminica . am noroc ca plec spre tara seara destul de tarziu si am si luni la dispozitie.
sti cumva in zona macroni unde am eu hotelul sunt ceva magazine sau ar fi indicat sa ies la termini la cumparaturi si pe urma la hotel. nu as vrea sa pierd timpul pe cumparaturi dar nici fara nu se poate iar sa le caram cu noi prin oras exclus
mai astept pareri .
rodica_c
CITAT (roth @ 30th September 2009, 19:51) *
cate zile ai stat ? te intreb fiindca eu nu as dorii sa fac rezervari online ci sa le fac vineri dimineata (ajung pe la 7.30 ora lor) pt sambata sau duminica . am noroc ca plec spre tara seara destul de tarziu si am si luni la dispozitie.
sti cumva in zona macroni unde am eu hotelul sunt ceva magazine sau ar fi indicat sa ies la termini la cumparaturi si pe urma la hotel. nu as vrea sa pierd timpul pe cumparaturi dar nici fara nu se poate iar sa le caram cu noi prin oras exclus
mai astept pareri .

Noi am stat 7 zile pline, de luni pana luni.

Nu stiu ce sa spun de magazinele din zona marconi, nu am fost pe acolo si la o prima cautare am observat ca e la oarece distanta de centru,dar este metrou aproape,deci fara pb.Sunt sigura ca veti gasi si magazine in apropiere.Eventual intrebati la hotel,o sa va spuna si ei,nu tb sa mergeti pana la Termini.

Pentru rezervare la Borghese sfatul meu este sa inercati sa o faceti telefonic(vezi nr de tel pe site) pentru a nu pierde timp pretios cu o deplasare in plus pana acolo.La museul Vatican,daca ajungeti dimineata pana la 10-10:30 aveti sanse sa intrati direct fara coada prea mare.Noi am avut rezervare de la 10 si am observat ca la casele de bilete (sunt mai multe) nu era coada mare,max 10 persoane desi in jur era plin de turisti.Cred ca cel mai aglomerat este de la 11-12 cam peste tot.Chiar si la Borghese cred ca poti intra fara rezervare de la 15 sau 17 dupa-masa,nu cred sa se epuizeze toate biletele la acele ore.Eu asa am observat din vanzarile on-line.
greerica
CITAT (rodica_c @ 1st October 2009, 12:59) *
Noi am stat 7 zile pline, de luni pana luni.

Nu stiu ce sa spun de magazinele din zona marconi, nu am fost pe acolo si la o prima cautare am observat ca e la oarece distanta de centru,dar este metrou aproape,deci fara pb.Sunt sigura ca veti gasi si magazine in apropiere.Eventual intrebati la hotel,o sa va spuna si ei,nu tb sa mergeti pana la Termini.

Pentru rezervare la Borghese sfatul meu este sa inercati sa o faceti telefonic(vezi nr de tel pe site) pentru a nu pierde timp pretios cu o deplasare in plus pana acolo.La museul Vatican,daca ajungeti dimineata pana la 10-10:30 aveti sanse sa intrati direct fara coada prea mare.Noi am avut rezervare de la 10 si am observat ca la casele de bilete (sunt mai multe) nu era coada mare,max 10 persoane desi in jur era plin de turisti.Cred ca cel mai aglomerat este de la 11-12 cam peste tot.Chiar si la Borghese cred ca poti intra fara rezervare de la 15 sau 17 dupa-masa,nu cred sa se epuizeze toate biletele la acele ore.Eu asa am observat din vanzarile on-line.

NOI NU AM AVUT REZERVARE LA BORGHESE, AM MERS INITIAL NUMAI CU DORINTA SA VEDEM PARCUL, NE-AM APROPIAT DE MUZEU SI AM ZIS SA INCERCAM TOTUSI SA VEDEM DACA PUTEM INTRA FARA, SI TIPUL DE LA BILETE A FOST MAI MULT DECAT COOPERANT. A FOST UN DEAL CARE I-A CONVENIT SI LUI, FIINDCA NE-A VANDUT DOUA BILETE DIN ALEA GRATUITE (UNDE PLATEAUI DOAR REZERVAREA 2 EUR/ PERS) SI DECI BILETELE FIIND 10.5 EUR/ PERS LUI I-AU RAMAS VREO 17 EURO. ORICUM, A MERITAT!
doinice
Poate cineva sa-mi spuna pana la ce ora circula metroul de revelion din Piazza di Poppolo pana la Termini?
Multumesc!
sanddy1964
A caltorit cineva cu CarpatAir la Roma? ca e destul de scump , de ce oare?
magda911
intors si eu de la roma, venetia si florenta.. cazarea la roma a fost super, hotel langa colosseum, zbor la dus cu wizz la treviso intors cu blue air de la roma la baneasa.. am plecat la ora fixata, totul absolut fara probleme.. m-am decis sa ma intorc in februarie la sfarsit , am si luat bilete avion, blue air si cazare, totul 260 euro o saptamana.. la acelasi hotel, nu stiu daca e o afacere, dar mi-am dorit sa ma intorc cat mai curand acolo.....apropo, cam cum e vremea in roma la sfarsitul lui februarie? plec intre 21-27 februarie.. happy.gif ...
sebulbus
QUOTE (sanddy1964 @ 15th October 2009, 00:40) *
A caltorit cineva cu CarpatAir la Roma? ca e destul de scump , de ce oare?

Saab-urile alea turboprop sunt cele mai de rahat avioane posibile. Simti orice schimbare de altitudine fix in timpane. Mancarea in schimb e mai buna ca la majoritatea liniilor, dar e inghesuiala rau in avionete de-astea mici. Daca te intinzi un pic pui o mana pe hublou in stanga, una in dreapta.

Tot mai bun un ce-o fi da' sa zboare cu A320 sau alte astea mai conventionale.
stlx
CITAT (magda911 @ 18th October 2009, 18:13) *
m-am decis sa ma intorc in februarie la sfarsit , am si luat bilete avion, blue air si cazare, totul 260 euro o saptamana.. la acelasi hotel, nu stiu daca e o afacere, dar mi-am dorit sa ma intorc cat mai curand acolo.....apropo, cam cum e vremea in roma la sfarsitul lui februarie? plec intre 21-27 februarie.. happy.gif ...

Incearca cu gogal, goagal: "weather Rome February" si afli mai multe pareri. Se spune ca din noiembrie si pana in martie inclusiv, vremea la Roma e "impredictibila". Din aprilie si pana la inceputul lui iulie e frumoasa si stabila.
Acum, daca le-ai luat (biletele), gata...le-ai luat. Macar o sa te bucuri de spatiu pe acolo, nefiind sezon turistic scapi de imbulzeala. Si eu am fost acum cativa ani la Viena, tot in februarie, si a fost nemaipomenit de cald si bine desi am avut parte si de soare si de ninsoare.
M-as duce si eu intr-un weekend la Roma la sfarsitul lui noiembrie si ezit din aceleasi motive. Goagalu' zice ca in noiembrie ploua.

La ce hotel ai stat?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.