Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

drusu.sv

CITAT (utopium @ 10th September 2009, 19:16) *
Cred ca judeci Italia foarte superficial. Nu ma pronunt despre Spania pentru ca nu am fost inca, sunt convins ca e foarte fain si e pe lista mea pentru urmatorii ani. Dar Italia e pe primul loc ca numar de obiective de mare valoare/importanta (e tara cu cele mai multe obiective din patrimoniul mondial UNESCO - e drept, Spania e pe locul 2), ca istorie/importanta de-a lungul istoriei nu prea se compara nimic cu Roma (Atena ar mai fi un reper important, dar vremurile de glorie a Atenei au apus mult mai repede si apoi s-a cam "sters"), din punct de vedere religios e unul dintre cele mai importante centre ale lumii (pt multi e cel mai important), ca si muzee/opere de arta doar Paris si Londra (si poate Florenta) se pot compara in Europa, Colosseum-ul e singura dintre cele 7 noi minuni ale lumii care se afla in Europa (chiar daca pe tine nu te-a impresionat - poate nu te-ai gandit ca sta in picioare de 2000 de ani si ca avea o capacitate de 50.000 de oameni ... dupa 2000 de ani in Romania noi abia avem doua trei stadioane cu o capacitate la jumate si desi au doar cativa zeci de ani vechime sunt intr-o stare mai proasta) si in general e un oras unde si-au lasat amprenta cei mai mari artisti ai lumii (Michelangelo, Rafael, Da Vinci) si gasesti in biserici practic necunoscute (pe plan international) lucrari mai valoroase decat toate operele de arta de la muzeul nostru national de arta la un loc. Si ce uiti e ca mare parte din centrul Romei arata cam la fel si acum cateva sute de ani, multe din pietele/fantanile arteziene pe care le vezi tu astazi sunt cam in aceiasi forma din 1500-1600. Practic Roma e un mare muzeu in aer liber, poate cel mai spectaculos din lume. Dar e drept ca nu toata lumea apreciaza muzeele/istoria/operele de arta si vor altceva de la un oras. Unii prefera orase gen New York, cu cladiri moderne, viata de noapte mai vie, restaurante de toate felurile, etc sau orase exotice gen Barcelona cu influentele fanteziste arhitecturale ale lui Gaudi sau influente arabe.
Cat despre restul tarii ... in Italia gasesti tot ce vrei la superlativ: insule (Sardinia, Sicilia, Capri, Ischia, Eoliene), munti (Dolomiti, Matterhorn, chiar si Mont Blanc e o treime in Italia), poate cele mai frumoase zona de coasta din Europa (Amalfi, Cinque Terre), lacuri (Garda, Como, Lugano), vulcani (Etna, Vezuviu), orase in lagune (Venetia), printre cele mai bune regiuni viticole ale lumii (Toscana, Piedmont, etc), chiar si delte (Po). Nici Spania nu sta deloc rau, dar cel putin ca si notorietate e un pic sub Italia. Acum ca italienii au stiut sa-si promoveze mai bine valorile sau chiar isi merita notorietatea ... e greu de zis. Dar obiectivele italiene si artistii italieni sunt totusi mai renumiti. Cele mai renumite/recunoscute de public picturi din lume sunt Mona Lisa a lui Da Vinci (e drept, expusa la Paris) si Geneza din Capela Sixtina a lui Michelangelo - cea cu Adam cu mana intinsa spre Dumnezeu (am citit asta pe undeva, Wikipedia parca). Probabil cele mai celebre sculpturi sunt David si Pieta a lui Michelangelo (ar mai fi Venus din Milo si alte cateva antice grecesti, dar au autori necunoscuti). Cele mai celebre opere sunt scrise de Rossini (Barbierul din Sevilla), Verdi (Traviata, Aida, etc), Puccini (Madame Butterfly). Anotimpurile lui Vivaldi sunt printre cele mai cunoscute piese clasice (la concurenta cu Beethoven, Mozart si Strauss). Aproape oricine cu o minima cultura generala stie cum arata Colosseum-ul, turnul din Pisa, piata San Marco din Venetia, biserica San Pietro din Roma. Iar arhitectura romana/renascentista au influentat masiv toata arhitectura mondiala. E greu sa contesti valorile Italiei cand ai atat de multe exemple mai sus.

Bravo. Ai perfecta dreptate. n-am mai citit de mult o parere asa de avizata despre Italia. Mi-a placut la tine ca ai amintit de Cinque Terre si lacul Como, credeam ca numai mie mi s-au parut niste locuri rar intalnite, desi am calatorit si eu ceva prin europa.
la ce ai spus tu as mai adauga bolognia, cu cea mai veche universitate din europa si cu cele doua turnuri Asinelli (97m, inclinat cu 1,3 m) si Garisenda (49 m), datand din sec XII-XIII, un fel de zgarie nori medievali, verona cu celebrul balcon al julietei si arena construita in sec I d.Hr. si genova, orasul natal al lui cristofor columb si vechi port al europei.
pentru impatimitii curselor de masini e de vizitat muzeul ferrari din maranello (unde sunt expuse toate monoposturile si modelele de serie plus trofeele castigate in F1), circuitele de F1 de la Imola si Monza.
Italia ramane o destinatie turistica importanta, chiar daca e umbrita uneori de aspecte relatate aici precum gunoaiele de pe strazi (de care pot fi raspunzatori si multi cetateni de-ai nostri - vezi zona prima porta din Roma)

,
utopium
CITAT (drusu.sv @ 11th September 2009, 15:37) *
Bravo. Ai perfecta dreptate. n-am mai citit de mult o parere asa de avizata despre Italia. Mi-a placut la tine ca ai amintit de Cinque Terre si lacul Como, credeam ca numai mie mi s-au parut niste locuri rar intalnite, desi am calatorit si eu ceva prin europa.
la ce ai spus tu as mai adauga bolognia, cu cea mai veche universitate din europa si cu cele doua turnuri Asinelli (97m, inclinat cu 1,3 m) si Garisenda (49 m), datand din sec XII-XIII, un fel de zgarie nori medievali, verona cu celebrul balcon al julietei si arena construita in sec I d.Hr. si genova, orasul natal al lui cristofor columb si vechi port al europei.
pentru impatimitii curselor de masini e de vizitat muzeul ferrari din maranello (unde sunt expuse toate monoposturile si modelele de serie plus trofeele castigate in F1), circuitele de F1 de la Imola si Monza.
Italia ramane o destinatie turistica importanta, chiar daca e umbrita uneori de aspecte relatate aici precum gunoaiele de pe strazi (de care pot fi raspunzatori si multi cetateni de-ai nostri - vezi zona prima porta din Roma)

Am o mica observatie: balconul Julietei e doar un mit, a fost "inventat" de italieni in scop turistic, pentru a corespunde povestii lui Shakespare si pentru a aduce o gramada de turisti in Verona. Poate ca totusi se pricep destul de bine la promovare/imagine smile.gif Cumva cam cum e cu Dracula la noi, intai a aparut povestea, apoi au aparut si asocierile cu castelele din poveste (Bran, Tihuta, etc), farfuriile suvenir cu Dracula, etc.

Cinque Terre e o zona de coasta minunata, slab promovata turistic pana de curand ... insa acum recupereaza foarte rapid si a devenit deja foarte populara. Abia astept sa revin si sa o vizitez mai amanuntit (si acolo si pe Coasta Amalfi am stat putin si de atunci imi tot doresc sa revin). De fapt toata zona de la Portofino pana la Portovenere pare a fi superba. Lacul Como/Garda, Dolomitii, Matterhorn-ul (denumit Monte Rosa in Italia, Matterhorn in Elvetia), Sardinia, Sicilia, Siena (un orasel incantator se pare) si in general Toscana ... etc sunt inca o gramada de locuri pe care sper sa le vizitez cat mai repede. Eu am devenit fan Italia dupa vizita mea de o saptamana si abia astept sa revin ... insa de dragul varietatii mi-am propus sa merg totusi si in alte parti, asa ca va dura pana voi vizita tot ce vreau sa vizitez in Italia. Am facut vizite rapide in mai multe locuri superbe din Italia, doar Roma am aprofundat-o "o idee" mai bine (desi si acolo ar mai fi foarte multe de vazut/facut). De aceea pentru moment nu simt o atractie chiar asa de mare pentru Roma, in general am vazut ceea ce vroiam sa vad la Roma, dar au ramas multe altele pe care le-am vazut pe fuga si o mare majoritate pe care doar sper ca le voi vedea in curand.

rodica_c
Buna,

Stie cineva daca STUDCARD-ul eliberat de BRD este valabil pentru a achizitiona un bilet redus pentru muzeul Vatican?
Roberthoo
Salut

Am de gand sap lec si eu in Roma in luna februarie,in 16 sa plec.Atunci as avea timp.Insa as avea cateva intrebari.Nu stiti cam cum e vremea in acea perioada.Si as mai dori sa rog pe cineva daca poate sa imi ofere detalii despre cazare.sa fie cat mai aproape de centru si ceva ieftion.Nu vreau Hotel,m-ar interesa un BB sau Hostel.Sa fie pentru 4 nopti undeva intre 100-150 de euro.As aprecia daca ar veni si ceva recomandari.Merci
kitty82
CITAT (Roberthoo @ 18th September 2009, 18:11) *
Salut

Am de gand sap lec si eu in Roma in luna februarie,in 16 sa plec.Atunci as avea timp.Insa as avea cateva intrebari.Nu stiti cam cum e vremea in acea perioada.Si as mai dori sa rog pe cineva daca poate sa imi ofere detalii despre cazare.sa fie cat mai aproape de centru si ceva ieftion.Nu vreau Hotel,m-ar interesa un BB sau Hostel.Sa fie pentru 4 nopti undeva intre 100-150 de euro.As aprecia daca ar veni si ceva recomandari.Merci

Buna,
Eu plec pe 22 octombrie. Stau 4 nopti, dar prind 5 zile de vizitat, deoarece ajung la 7 dimineata si am avion la 10 seara la intoarcere. Iti recomand wizz air daca vrei sa mergi cu avionul. 2 bilete dus-intors m-au costat 4 milioane. Plus ca la wizz orele sunt mult mai ok decat la blue air. In ceea ce priveste cazarea, si eu am cautat ceva ieftin. La pensiuni nu am gasit mai jos de 50 de euro pe noapte, ceea ce insemna 200 de euro. Dar am avut noroc. Din greseala am dat peste un hotel de 3 stele, destul de central, unde 4 nopti costau 232 de euro. Hotelul are o oferta pe site. Daca faci rezervarea cu minim 20 de zile inainte si platesti tot atunci iti fac un discount de 25%. Ceea ce pentru mine a contat. Hotel Romulus. Bafta!
zuv
QUOTE (kitty82 @ 18th September 2009, 21:55) *
Hotel Romulus. Bafta!

Mie mi se pare prea departe de ce e de vazut prin Roma...E la vreo 10km.
euro_gandacel
CITAT (ApologetX @ 10th September 2009, 16:09) *
eu nu stiu ce ai vazut spectaculos pe acolo.. traficul ,agitatia, oameni ne-educati.. mizerie.. (poate iti place ca e ca la noi... mai bine viziteaza romania:) ), ne mai fac si tigani si lista poate continua... in fine ,asta a fost parerea mea... ,am fost si in venezia... (in poze arata super), cand esti acolo , strazi murdare, igrasie... si putin de vizitat... ,eu nu ma iau dupa top-urile unor reviste sau agentii de turism.. ,unde imi palce acolo merg... la cat de mafioti is italienii ,is aproape sigur ca s-au implicat activ sa ajunga in topuri ,nu pe merit oricum (unii merg in italia numai ca e in topuri) ,ii apreciez ca isi promoveaza f bine tara.. nota 10 si mancarea aia care arata bine dar nu are nici un gust...

vrei ceva spectaculos? viziteaza spania ,is tot latini dar altfel... Barcelona, Benidorm, Valencia, Ibiza, etc.. m-am simtit f bine in spania, am sa revin cu placere oricand.. poate am facut gresala sa vizitez spania intai de italia de aia italia mi-a lasat un gust acru...

Salut!
Imi permit sa-ti adresez o intrebare,ai vizitat Bazilica Sfantul Petru sau Vaticanul?..dar monumentul Vittorio Emanuelle(n-are legatura cu filmul respectiv)?..nu poti compara Ibiza cu Roma,e ca si cum ai compara Tiesto cu Leonard Cohen..
Cat despre Barcelona,impartasesc aproape aceeasi parere cu Abancor,daca nu ar fi fost Gaudi,Barcelona ar fi fost sub majoritatea capitalelor europene!
O zi buna!

zuv
Stie cineva daca mai e actual orarul asta pt Cotral?E luat de pe site de la ei,dar in notele de subsol se tot face referire la 2006...
Click pentru a vizualiza atașamentul

Din ce vad eu acolo,face cam 45 min de la Termini la Fiumicino?
Biletele se pot lua doar de la sofer?
Am vazut ca s-ar mai putea folosi pt Fiumicino si linia de tren FR1.Dar n-am gasit nicaieri cat dureaza calatoria...Banuiesc ca tot vreo 35-45 min,nu?
Despre autobuzele Terravision,pe site spune ca sunt suspendate temporar.Asa e?De costat cat costa?
Multumesc pentru(eventualele)raspunsuri.
Thomas-
CITAT (kitty82 @ 18th September 2009, 22:55) *
Buna,
Eu plec pe 22 octombrie. Stau 4 nopti, dar prind 5 zile de vizitat, deoarece ajung la 7 dimineata si am avion la 10 seara la intoarcere. Iti recomand wizz air daca vrei sa mergi cu avionul. 2 bilete dus-intors m-au costat 4 milioane. Plus ca la wizz orele sunt mult mai ok decat la blue air.

Sa vezi cand iti schimba wizzul orele de zbor si-n loc sa te intorci la 10 seara te intorci la 8 dimineata. Sunt patita, acum dupa noroc!
fly_dream

CITAT (euro_gandacel @ 19th September 2009, 11:59) *
..nu poti compara Ibiza cu Roma,e ca si cum ai compara Tiesto cu Leonard Cohen..
Cat despre Barcelona,impartasesc aproape aceeasi parere cu Abancor,daca nu ar fi fost Gaudi,Barcelona ar fi fost sub majoritatea capitalelor europene!

Ibiza, Mallorca, Tenerife si altele inrudite sunt pentru turism gen "palmier, nisip, balta", potrivite pentru relaxare, eventual luna de miere (desi eu, una, n-as zace intr-o astfel de locatie prea mult timp fie si in acea, sper eu, unica deplasare!), acolo nu mergi pentru a vizita cine stie ce obiective. Roma, Parisul, Florenta se inscriu in alta categorie, asa ca nu putem compara mere cu pere. Barcelona le are pe amandoua (palmier + cultura), insa nici eu nu am fost extrem de incantata de oras (intr-adevar, mana lui Gaudi a contribuit decisiv)... am plecat cu asteptari exagerate si inca nu m-am decis pe ce pozitie sa il asez in ierarhia oraselor europene....
carmen_elena
CITAT (fly_dream @ 19th September 2009, 13:27) *
Ibiza, Mallorca, Tenerife si altele inrudite sunt pentru turism gen "palmier, nisip, balta", potrivite pentru relaxare, eventual luna de miere (desi eu, una, n-as zace intr-o astfel de locatie prea mult timp fie si in acea, sper eu, unica deplasare!), acolo nu mergi pentru a vizita cine stie ce obiective. Roma, Parisul, Florenta se inscriu in alta categorie, asa ca nu putem compara mere cu pere. Barcelona le are pe amandoua (palmier + cultura), insa nici eu nu am fost extrem de incantata de oras (intr-adevar, mana lui Gaudi a contribuit decisiv)... am plecat cu asteptari exagerate si inca nu m-am decis pe ce pozitie sa il asez in ierarhia oraselor europene....

ma bag si eu...
am fost la roma, nu pe jos, ca badea cartan si nici doar ca sa vad columna lui traian.
roma e minunata, barcelona e aproape divina. stiu ca postez pe topicul roma, dar...
mi-a placut fiecare moment petrecut in roma, cand m-am racorit si odihnit in orice piata, piata care, invariabil, avea o fantana, din care curgea apa biggrin.gif spre deosebire de barcelona;
m-am simtit in siguranta cand vedeam, cam peste tot, carabinieri si polizia municipale patruland sau stationand, ceea ce in barcelona nu prea s-a intamplat;
totusi, intre roma si barcelona e o diferenta de cateva sute de ani- nu te duci la roma asteptandu-te sa gasesti acolo ceea ce ti-a placut la barcelona.
si invers.
in barcelona, ai avea ce sa vezi, chiar si fara lucrarile lui gaudi.
in roma, in centrul istoric, cladiri vechi,impresionante sau aproape obisnuite, erau nerestaurate, cu tencuiala cazuta, cu lemnaria putrezita, aproape lasate in paragina;
nu prea am vazut asa ceva in barcelona.
insa in roma am vazut colosseum-ul, care este unic.
sagrada familia e .... dar catedrala san pietro m-a inmarmurit. cat despre gradinile vaticanului...poate o sa va amuzati, dar m-am simtit in alt univers.
nu pot spune ce oras(din acestea doua) mi-a placut cel mai mult - eu cred ca fiecare loc e unic si are farmecul sau.
ce ar fi roma fara colosseum, fara pietele ei minunate, fara multele biserici, palate, parcuri, trastevere, campidoglio, panthenon?
cu si/sau fara tot ce am enumerat, tot trebuie sa ajungi in roma.
chiar daca doar pentru cateva zile si cu promisiunea ca o sa te intorci, sa vezi tot ce ai lasat pentru "data viitoare".
caci roma e roma. si atat.

utopium
CITAT (zuv @ 19th September 2009, 13:20) *
Stie cineva daca mai e actual orarul asta pt Cotral?E luat de pe site de la ei,dar in notele de subsol se tot face referire la 2006...
Click pentru a vizualiza atașamentul

Din ce vad eu acolo,face cam 45 min de la Termini la Fiumicino?
Biletele se pot lua doar de la sofer?
Am vazut ca s-ar mai putea folosi pt Fiumicino si linia de tren FR1.Dar n-am gasit nicaieri cat dureaza calatoria...Banuiesc ca tot vreo 35-45 min,nu?
Despre autobuzele Terravision,pe site spune ca sunt suspendate temporar.Asa e?De costat cat costa?
Multumesc pentru(eventualele)raspunsuri.

Trenul face cam 45 de minute din cate imi amintesc eu ... sunt doua trenuri, unul direct spre Termini, altul mai ieftin spre Tiburtina/Ostiense, de unde poti lua metroul spre Termini din statia Piramide (daca te dai jos in Ostiense). Cel direct e 11 euro, celalalt e 5.5 euro.
utopium
CITAT (fly_dream @ 19th September 2009, 13:27) *

Nu cred ca insulele Baleare (Ibiza, Mallorca, Menorca) pot fi incadrate atat de simplu: "palmier, nisip, balta" ... exista castele/catedrale vechi si interesante, urme ale unor civilizatii foarte vechi (fenicieni), zone de agroturism, arhitectura frumoasa, rezervatii naturale, muzee. In Tenerife e cel mai inalt varf din Spania, rezervatii naturale, etc. E adevarat ca majoritatea merg pentru plaja si distractie, dar asta nu inseamna ca nu exista si alte optiuni. Spun doar din ce am vazut pe la TV pe Travel Channel ... nu am fost inca in nici una dintre ele. E adevarat insa ca nu e tocmai usor sa compari locatii care cel putin la prima vedere sunt destul de diferite. Poate comparatia ar fi mai potrivita daca ar fi facuta intre Sicilia/Sardinia/Capri si Mallorca/Ibiza/Tenerife
kitty82
CITAT (Thomas- @ 19th September 2009, 13:24) *
Sa vezi cand iti schimba wizzul orele de zbor si-n loc sa te intorci la 10 seara te intorci la 8 dimineata. Sunt patita, acum dupa noroc!

Cum sa imi schimbe orele de zbor?? unsure.gif Nu pot sa cred ca fac chestia asta... sunt nebuni??? Macar te anunta cumva?
FireSky
Da,teoretic te anunta pe mail . Eu as zice totusi sa nu pui raul in fata. In primavara am fost in Roma tot cu Wizz air ul si nu au fost nici un fel de probleme, nici la Buc- Roma si nici Roma- Buc,am plecat si am ajuns la timp mereu.

Pe de alta parte, in timp ce asteptam sa plecam spre Roma trebuia sa plece si o cursa spre Londra,tot Wizz. A noastra a plecat la timp, cea de Londra au anuntat ca avea vreo 3 ore intarziere....Acum sa speram ca si la tine totul va fi in regula
Thomas-
CITAT (kitty82 @ 20th September 2009, 23:40) *
Cum sa imi schimbe orele de zbor?? unsure.gif Nu pot sa cred ca fac chestia asta... sunt nebuni??? Macar te anunta cumva?

Da, te anunta, pe mail si/sau telefon. Atentie, eu nu ma refeream la intarzieri, ma refeream la schimbarea orei. Aveam avion tot la 9 seara pe 1 aprilie. Cu cateva zile inainte ma anunta ca zborul de pe 1 aprilie si-a schimbat ora, de la 9 seara la 8 dimineata. Asa ca a trebuit sa-i sun (pe banii mei) si sa imi mut ziua de intoarcere pe data de 31 martie, la ora 9 seara.

Low cost, ce poti sa ceri?
Imperator

Se intampla, nu trebuie sa fie o surpriza smile.gif
euro_gandacel

..in unele cazuri se si anuleaza zborul..asa ca daca iti schimba doar orele de zbor,considera-te o mare norocoasa:)..nu te mai stresa,gandeste-te ce frumos va fi in concediu!!
o_dor

Nu ti-au schimbat orele de zbor. Au schimbat orele lor de zbor pentru ca regulamentul le permite. Citez:

"Orele de plecare și de sosire afișate în Orarul nostru de Zbor, programe de zbor sau în altă parte nu sunt garantate și ne rezervăm dreptul de a le modifica."
...

"În cazul in care Wizz Air modifică ruta sau orele programate de zbor incluse în Itinerariu în conformitate cu paragraful 15.1, omite Punctul de Escală Stabilit sau adaugă un nou punct de escală, puteți rezilia Contractul și veți avea dreptul la returnarea Prețului Total al biletului.

...

Înainte de a vă accepta rezervarea, vă vom informa cu privire la orele de zbor valabile la data rezervării, ore care vor fi menționate și în Itinerariul dvs. Există posibilitatea să fim nevoiți să modificăm orele de zbor sau ruta de zbor (inclusiv locul de plecare și locul de destinație) și după eliberarea Itinerariului dvs. Vă vom contacta pentru a vă informa despre orice astfel de schimbare prin e-mail sau prin telefon, la adresa de e-mail sau la numărul de telefon pe care ni le-ați furnizat în momentul rezervării, cu cel puțin 7 zile înainte de data programată a zborului, așa cum este indicată în Itinerariul dvs. În cazul modificării orarului sau a rutei zborului, dacă acceptați schimbările sub orice formă, contractul încheiat între dvs. și Wizz Air se consideră modificat în consecință În cazul în care noul orar de zbor sau ruta nu sunt acceptabile pentru dvs., aveți drepturile stabilite în paragraful 15.1.2. Dacă nu sunteți dvs. titularul adresei de e-mail sau al numărului de telefon pe care ni le-ați indicat în momentul rezervării, dvs. aveți responsabilitatea de a afla de la titularul adresei sau de la utilizatorul curent al numărului de telefon menționate în rezervarea dvs. despre modificările notificate. "

Trebuie citit tot regulamentul Wizz Air. Nu stiu daca inainte de a cumpara un bilet.

Iti spun ca toti ceilalti sa stai linistita, ce trebuie sa se intample, sigur se va intampla.

Ca masuri de prevedere:
- daca este la plecare - anunta hotelul, cauta de acasa si alte legaturi, mijloace de transport decat cele alese initial
- daca este la revenire - ai grija sa nu ramai fara bani, gandeste-te ce-ar fi daca trebuie sa cumperi un bilet de avion sau sa mai stai o zi-doua

kitty82
CITAT (euro_gandacel @ 21st September 2009, 11:48) *
..in unele cazuri se si anuleaza zborul..asa ca daca iti schimba doar orele de zbor,considera-te o mare norocoasa:)..nu te mai stresa,gandeste-te ce frumos va fi in concediu!!

Mda...linistitor gand... Multumesc frumos tuturor. Eu am citit regulamentul, dar am crezut ca se pot modifica doar in cazuri speciale. Oricum, sper sa nu mi se intample. Vreau sa profit de toate cele 5 zile la Roma. smile.gif
utopium
CITAT (kitty82 @ 22nd September 2009, 16:27) *
Mda...linistitor gand... Multumesc frumos tuturor. Eu am citit regulamentul, dar am crezut ca se pot modifica doar in cazuri speciale. Oricum, sper sa nu mi se intample. Vreau sa profit de toate cele 5 zile la Roma. smile.gif

Pai doar in cazuri speciale se modifica ... nu se intampla foarte des. Dar o data, de doua ori pe an se mai schimba programul de zbor. Eu zic ca poti sa stai linistita smile.gif

CITAT (euro_gandacel @ 21st September 2009, 11:48) *

Nu se intampla foarte des sa anuleze un zbor la Wizzair. Intarzieri apar des, dar anulari mai rar. Chiar si acum de exemplu cand aeroportul din Cluj va fi inchis vreo 4 zile pentru reparatii la pista, Wizzair nu a anulat cursele ci le-a mutat pe Targu Mures si asigura transport Cluj-Targu Mures. Alte companii aeriene insa au anulat zborurile (de fapt chiar putine sunt cele care nu le-au anulat).
metalactual
Spre rusinea mea, am uitat:
care este site-ul de unde pot rezerva bilete la Galleria Borghese ??

Eu am gasit aici ( http://www.galleriaborghese.it/info-en.htm ), dar se pare ca trebuie sa cumpar biletele inainte, nu doar sa le rezerv. Cand am fost eu, am gasit un site, unde am rezervat biletele ( ziua, ora ) si le-am platit cash la muzeu.

Cred ca am si scris aici despre asta, la un moment dat...acum nu mai gasesc.
Sau s-a mofificat schimbarea ?
carmen_elena
CITAT (metalactual @ 24th September 2009, 10:15) *
Spre rusinea mea, am uitat:
care este site-ul de unde pot rezerva bilete la Galleria Borghese ??

Eu am gasit aici ( http://www.galleriaborghese.it/info-en.htm ), dar se pare ca trebuie sa cumpar biletele inainte, nu doar sa le rezerv. Cand am fost eu, am gasit un site, unde am rezervat biletele ( ziua, ora ) si le-am platit cash la muzeu.

Cred ca am si scris aici despre asta, la un moment dat...acum nu mai gasesc.
Sau s-a mofificat schimbarea ?

incearca si aici:www.italianvisits.com
roth
Am citit si recitit tot ce ati scris despre roma si in primul rand apreciez utilitatea celer spuse. Plec si eu la Roma pe 16 oct. si as dorii sa stiu ceva preturi mai recente la romapass , intrarea la principalele obiective, daca merita romapass-ul avind cazarea la 300m statie de metrou linia b
ceea ce imi permite sa ajung ff usur in centrul istoric si alte chesti folositoare dar recente .Multumesc anticipat tuturor care isi vor sacrifica din timpul lor si ma vor indruma. Este prima oara la Roma. romit ca voi veni si eu cu impresii.pa si astept.
FireSky
Pai nu ai specificat cat stai:) Cand am fost in Roma mi s-a parut util Roma Pass si am stat relativ aproape de Colloseum,langa statia de metrou Cavour.

Noi am avut Roma and Piu Pass...avantajul a fost ca pentru 2 euro am avut si biletele dus intors pana la Tivoli + la plecare si biletul de autobuz Anagnina - Ciampino. In principiu merita, macar si pentru faptul ca te scuteste de coada de la Colloseum. Dacva iti alegi cu cap cele 2 obiective,numai alea 2 adunate ajunge la aproape 20 Euro,ceea ce inseamna ca te costa doar cativa Euro transportul pentyru 3 zile.

Eu zic ca renteaza...parerea mea de fost si viitor turist in Roma smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.