Daca autocarul il iei din Roma si ai 4 ore la dispozitie, atunci eu zic ca merita sa vizitezi ceva. Vaticanul (biserica/piata) mie mi-au placut foarte mult, dar cred ca e mai simplu sa ajungi rapid la Colosseum. Iei metroul direct pana la Colosseum si in jurul lui vei gasi diverse obiective (forumul roman, piata Venetia/columna lui Traian, Campidoglio, Pantheon, Piata Navona). In 4 ore ai timp sa le vezi pe toate pentru ca sunt apropiate, insa evident doar pe exterior (la Pantheon poti intra si in interior ca e rapid de vazut si e gratuit).
Daca trebuie sa pleci cu autocarul tot din Fiumicino, atunci e mai complicat ... e la vreo 30-35 km de oras si nu stiu daca ai timp sa mergi pana in Roma si sa vii si inapoi (teoretic ai timp, dar esti cam la limita).
Eu zic ca daca sunteti activi puteti vizita obiectivele importante in 2-3 zile. Eu am stat 2 zile jumate la Roma (3 nopti), din care jumate de zi am fost si la mare (Lido di Ostia) si am vazut obiectivele majore, unele de mai multe ori: Vatican (vizitat muzeu, urcat in turnul bisericii), Colosseum/Forum Roman/Palatin (vizitate si pe interior), Piata Navona, Piata del Popolo, Piata Spania, Piata Venetia, Pantheon, Campidoglio, fantana Trevi, monumentul Vittorio Emanuel (ceva muzeu neinteresant), gradinile Borghese (fara muzeu), castelul/podul Sant'angelo (exterior), cartierul Trastevere (restaurante ieftine si bune si atmosfera frumoasa), diverse biserici a caror nume nu le mai stiu (dar care aveau lucrari de Michelangelo, Carravagio, Rafael, etc). Evident ca asta insemna ca plecam dimineata pe la 9:30 si ma intorceam seara la ora 24:00 (eventual cu o pauza mica de odihna la pranz). E drept, prin magazine nu prea am intrat (maxim 1-2 ore in tot sejurul), iar unele mese au fost rapide, adica fast-food.
Oricum, banuiesc ca e frumos de revelion ... insa tine cont ca poate unele muzee/obiective vor fi inchise.
Daca trebuie sa pleci cu autocarul tot din Fiumicino, atunci e mai complicat ... e la vreo 30-35 km de oras si nu stiu daca ai timp sa mergi pana in Roma si sa vii si inapoi (teoretic ai timp, dar esti cam la limita).
Eu zic ca daca sunteti activi puteti vizita obiectivele importante in 2-3 zile. Eu am stat 2 zile jumate la Roma (3 nopti), din care jumate de zi am fost si la mare (Lido di Ostia) si am vazut obiectivele majore, unele de mai multe ori: Vatican (vizitat muzeu, urcat in turnul bisericii), Colosseum/Forum Roman/Palatin (vizitate si pe interior), Piata Navona, Piata del Popolo, Piata Spania, Piata Venetia, Pantheon, Campidoglio, fantana Trevi, monumentul Vittorio Emanuel (ceva muzeu neinteresant), gradinile Borghese (fara muzeu), castelul/podul Sant'angelo (exterior), cartierul Trastevere (restaurante ieftine si bune si atmosfera frumoasa), diverse biserici a caror nume nu le mai stiu (dar care aveau lucrari de Michelangelo, Carravagio, Rafael, etc). Evident ca asta insemna ca plecam dimineata pe la 9:30 si ma intorceam seara la ora 24:00 (eventual cu o pauza mica de odihna la pranz). E drept, prin magazine nu prea am intrat (maxim 1-2 ore in tot sejurul), iar unele mese au fost rapide, adica fast-food.
Oricum, banuiesc ca e frumos de revelion ... insa tine cont ca poate unele muzee/obiective vor fi inchise.
foarte utile informatiile oferite pe acest forum
am incercat sa citesc cat mai mult, dar din pacate nu am reusit sa acopar azi decat vreo 30 pag si deja ma copleseste volumul informational
pe la jumatatea sau sfarsitul lui octombrie as vrea sa merg si eu 4 zile la Roma, de fapt ar fi doar 2 zile de vizitat efectiv, pt ca celelalte 2 sunt pe drum, stiu ca este insuficient si o sa incerc sa fiu cat mai activ si sa vad cat mai multe, intr-un timp atat de scurt (nu am nici un buget rezonabil - doar 200 euro pt avion si cazare si eventuale obiective)
am rezervat deja bilete la Blue Air la 70 euro (dus-intors), Buc-Fiumicino (16,50 - 18,00) si retur 18,50-22,00, ma duc joi sa le achit si ma tot intrebam unde ar fi mai bine sa ma cazez, ca sa nu pierd prea mult timp si bani cu transportul, dar sa fie si cazarea ieftina totodata...cred ca e un deziderat aproape imposibil de realizat, realist vorbind, dar cred merita incercat totusi...ma gandeam la niste bungalowuri, camping sau vreun hotel la 40-50 euro, dar nu prea cred ca o sa gasesc asa ceva..
voi ce ma sfatuiti?
multumesc mult pentru orice recomandari