Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

christin

QUOTE (codruta @ Apr 10 2009, 19:02) *
Daca scopul principal al excursiei nu este vizitarea Romei cred ca as alege Bracciano - un "satuc" foarte aproape de Roma - la o ora cu trenul - extrem de pitoresc. Aveam pe undeva si o adresa de la o rezidenta superba de acolo (sper ca o gasesc) pe malul unui lac. Daca vrei in Roma cred ca as alege ca si locatie de stat cartierul Trastevere sus pe deal (o sa caut prin fotografii, ca nu imi amintesc cum se numea piata si vad ca nu o gasesc printre obiectivele turistice obisnuite). Din pacate nu prea pot zice despre nici una dintre recomandarile mele ca ar fi neturistice, doar mai putin calcate de hoardele de turisti decat alte locuri celebre din Roma.

cred ca e vorba de piata garibaldi din zona trastevere. e cat de cat mai linistita zona, iar sus, pe deal e loc de belvedere. se zice ca acolo au (sau aveau) loc intalnirile intre indragostiti.
mihaiela_jian
buna ,ma poate ajuta cineva cu cateva informatii legate de excursie de la roma la napoli si de acolo la insula capri 1 zi apoi pompei si verzuviu alta zi ?mergem 6 zile la roma si 2 vreau sa le sacrific pentru napoli si imprejurimi.am rezervat apartamente la roma si napoli super pret adresa este:only-apartments.it au super pret tot cu ei am luat si la paris in martie si e super pe 3 zile la roma apt. de 6 pers.dar e foarte mare poti dormi si 10 lejer au paturi imense (daca nu sunt pretentii mari) la315 euro si la napoli la fel 2 zile 250 euro .Ca si localizare ,la roma e langa gara termini iti da si harta map si poti sa vezi unde sunt localizate .Va multumesc anticipat.Am prins super oferta la wizz cu 45 ron dus intors timisoara roma de pe 5 iunie pana pe 10.Daca mai e cineva interesat trimit mai multe informatii

codruta
QUOTE (mihaiela_jian @ Apr 22 2009, 21:24) *
buna ,ma poate ajuta cineva cu cateva informatii legate de excursie de la roma la napoli si de acolo la insula capri 1 zi apoi

De la Roma la Napoli cel mai rapid ajungi cu trenul. Du-te in prima zi la Roma si cumpara bilete dus - intors pentru Napoli la trenul rapid si cere tariful Amica (vei avea o reducere de 20 %). Daca stai numai 2 zile la Napoli eu as zice sa renunti la Pompei si Vezuviu pentru ca ambele sunt cumva destinatii "de ajuns dimineata si stat pana dupa masa", amandoua intr-o zi nu apuci sa le faci, decat asa pe fuga.
La Capri ajungi cam intr-o ora cu barca de la Napoli. Ideal ar fi sa plecati dimineata (in jur de 8 - 9 ), vizitezi Capri si apoi sa iei returul Capri - Sorrento (te invarti un pic si pe-acolo) iar seara intoarcere la Napoli cu trenul (faci am jumatate de ora si circula trenurile pana pe la 1 noaptea. Undeva pe forum am dat adresa unui restaurant exceptional (La fenice) din Sorrento unde chiar iti recomand sa luati cina inainte de intoarcerea in Napoli - preturi foarte accesibile.
A 2-a zi as aloca-o ori pentru Positano, Amalfi si Ravello (tren pana la Sorrento si bus de acolo) si returul cu barca pana la Napoli din Amalfi, ca sa vezi toata coasta si de pe mare, ori pentru Napoli.
Daca vrei sa faci si un pic de shopping, tine banii pentru Napoli, exista o sumedenie de magazine pe bulevardele din jurul garii cu preturi extraordinar de bune.
Incearca sa ajungi intr-o seara si la pizzeria Brandi in Napoli - locul unde teoretic s-a inventat pizza.

mihaiela_jian
Multumesc pentru sfaturi dar eu tot as opta pentru pompei macar daca verzuviu nu mai am timp,dar nu sti din napoli spre pompei e ceva excursie sau tot cu trenul si daca e excursie si pentru verzuviu de unde se poate lua? multumesc inca o data
bogdanene08
pleaca cineva la Roma pe 19 mai din Bucuresti?
mihaiela_jian
se pare ca nu mai prea circula lumea ,noi plecam pe 5 iunie pana in 10 dar din tm
utopium
QUOTE (mihaiela_jian @ Apr 23 2009, 14:52) *
Multumesc pentru sfaturi dar eu tot as opta pentru pompei macar daca verzuviu nu mai am timp,dar nu sti din napoli spre pompei e ceva excursie sau tot cu trenul si daca e excursie si pentru verzuviu de unde se poate lua? multumesc inca o data

Trenul (mai degraba un fel de metrou usor) care merge din Napoli (din gara principala) spre Sorrento opreste si in Pompei si nu e scump deloc (nu mai stiu exact pretul). Spre Capri cred ca e mai ieftin sa mergi din Sorrento sau Positano (e mai aproape). Si eu recomand coasta Amalfi, Positano e super, preferabil de mers din Sorrento cu autobuzul (peisaje superbe). Pompei nu am vizitat ca nu am mai avut timp, dar trenul a oprit si acolo. Eu mi-am propus sa revin cat de repede pentru a vizita si restul obiectivelor din zona, adica Pompei, Napoli, Ravello, etc. Personal cred ca e printre cele mai frumoase zone din Italia (combinatia de munte/mare/insule/obiective istorice)

kftea
Salutare
Voi pleca la Roma luna aceasta. As vrea sa stiu, de la cei care au fost la Roma in luna mai, cum e vremea in aceasta luna ? E indicata costumatia in tricou si pantaloni scurti, sau inca e o vreme schimbatoare care reclama haine mai grose ?
metalactual
Daca iei un blug si o geaca in bagaj, nu cred ca strica. Teoretic vremea e ok, dar nu se stie...nu uita umbrela.
amonra_71

Anul trecut în aprilie am umblat în pantaloni trei sferturi și tricouri. Noaptea se cerea blugul și geaca.
kftea
Multumesc pentru sfaturile legate de vreme.
Avand in vedere ca e prima vizita in Italia, implicit si la Roma, si ca voi avea doar 5 zile de cutreierat, am incercat sa aflu cat mai multe despre oras. Sfaturile de pe forumul de fata sunt nepretuite, cu siguranta ma vor ajuta. Mi-am luat si ghidul TOP 10, care mi se pare bunicel.
Si pentru ca am luat (informatie utila de pe forum), vreau sa si las ceva. Am descoperit niste chestii interesante pe un site despre Italia - http://www.italyguides.it/us/roma/rome_italy_travel.htm
Sper sa fie de folos.
nuti_barbu
Anul acesta ma duc in Italia,septembrie, cu masina.La Roma stau 5 zile ,vreau sa-mi fac rezervare prin Homelidays si nu ma pot hotari unde ar fi mai bine,masina vreau sa o las acolo unde ma casez.Unde ar fi mai bine in imprejurimile Romei sau chiar in oras,daca e in oras am putea sa-mi recomandati si zona?
Multumesc
danecu
As vrea sa merg in Roma la sfarsitul lui august vreo saptamana. Daca tot nu ajung in Grecia, m-am gandit sa merg si 2-3 zile la plaja ca am inteles ca este aproape (in jur de 40km pana la Fiumicino). Cateva intrebari pentru voi:

- Se ajunge usor la plaja din Roma?

- Arata cat de cat bine plaja? (macar ca la Mamaia smile.gif)
amonra_71
QUOTE (nuti_barbu @ May 7 2009, 15:53) *
Anul acesta ma duc in Italia,septembrie, cu masina.La Roma stau 5 zile ,vreau sa-mi fac rezervare prin Homelidays si nu ma pot hotari unde ar fi mai bine,masina vreau sa o las acolo unde ma casez.Unde ar fi mai bine in imprejurimile Romei sau chiar in oras,daca e in oras am putea sa-mi recomandati si zona?
Multumesc

ViaRoma!
Părerea mea e să stai în oraș, dacă nu mai vrei să șofezi zilnic. Că cât mai în centru, că atât mai bine, pentru a lua pulsul Romei și noaptea. O zonă mai liniștită este zona Vaticanului, un pic mai departe de centru (câteva stații de autobuz - 7-8 dar nu te speria că distanța între stații este foarte mică).
nuti_barbu
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat daca stiti.
-Am gasit un apartament in Roma-Monteverde.Este bine in aceasta zona sa fac rezervare?
Aceasta este adresa apartament
-Ar mai fi unul la iesirea din Roma intre Cinecittà si castelli Romani,ca mijloc de transport metroul,masina o pot parca in incinta curti sale

Claudiufcb
QUOTE (bogdanene08 @ Apr 26 2009, 22:02) *
pleaca cineva la Roma pe 19 mai din Bucuresti?

Salut,
sunt nou pe forum-ul vostru tongue.gif Plec Luni (11 mai) dimineata la Roma si ma intorc seara.... Am vazut post-urile voastre despre cum sa ajungi de la Ciampino la Roma, dar....m-ati cam pierdut...care ar fi cea mai simpla si ieftina varianta ? tongue.gif ( dk nu cer prea multe)....as vrea sa mai vizitez Colosseum-ul si Fontana di Trevi si nu stiu cum sa ajung acolo. De fapt, intr-o zi, care ar fi destinatiile cele mai frumoase de vizitat. Despre mancare ce pareri aveti? au pe acolo all you can eat buffet? sau ceva alternativ, pt ca am auzit ca mancarea e scumpa rau acolo.... sad.gif( .. O harta a Romei de unde pot downloada ?
any help is much appreciated tongue.gif
Imperator
QUOTE (Claudiufcb @ May 9 2009, 11:35) *
Salut,
sunt nou pe forum-ul vostru tongue.gif Plec Luni (11 mai) dimineata la Roma si ma intorc seara.... Am post-urile voastre despre cum sa ajungi la Ciampino in Roma, dar....m-ati cam pierdut...care ar fi cea mai simpla si ieftina varianta ? tongue.gif ( dk nu cer prea multe)....as vrea sa mai vizitez Colosseum-ul si nu stiu cum sa ajung acolo. Despre mancare ce pareri aveti? au pe acolo all you can eat buffet? sau ceva alternativ, pt ca am auzit ca mancarea e scumpa rau acolo.... sad.gif(
any help is much appreciated tongue.gif

Iei autobuzul pentru statia de metro Anagnina si de acolo cu metroul mai departe. Ca sa ajungi la Colosseum-ul se poate merge pe jos, cu matroul, cu autobuzul sau cu taxiul. All you can eat buffet n-am auzit, dar probabil exista pe undeva. Mancarea nu este chiar ingrozitor de scumpa.
Claudiufcb
QUOTE (Imperator @ May 9 2009, 12:41) *
Iei autobuzul pentru statia de metro Anagnina si de acolo cu metroul mai departe. Ca sa ajungi la Colosseum-ul se poate merge pe jos, cu matroul, cu autobuzul sau cu taxiul. All you can eat buffet n-am auzit, dar probabil exista pe undeva. Mancarea nu este chiar ingrozitor de scumpa.

multumesc mult de info, preturile la metrou nu sunt exagerate, nu ? adik, mai mult 5 euro/bilet/zi nu sunt? orice alta sugestie e bine-venita biggrin.gif
utopium
QUOTE (danecu @ May 7 2009, 22:44) *
As vrea sa merg in Roma la sfarsitul lui august vreo saptamana. Daca tot nu ajung in Grecia, m-am gandit sa merg si 2-3 zile la plaja ca am inteles ca este aproape (in jur de 40km pana la Fiumicino). Cateva intrebari pentru voi:

- Se ajunge usor la plaja din Roma?

- Arata cat de cat bine plaja? (macar ca la Mamaia smile.gif)

Da, cam in 45 de minute esti la mare la Lido di Ostia cu un fel de tren/tramvai luat din Tiburtina parca (e o statie de tren/metro din Roma). Daca ai Roma Pass poti merge gratuit cu el, daca nu mergi cu un bilet normal cred (eu am avut Roma Pass - iti asigura transport 3 zile gratuit si intrarea la 2 obiective - exceptand Vatican). Nisipul e ceva mai inchis la culoare decat la Mamaia dar statiunea (Lido di Ostia) e decenta, gen Mamaia poate dar mai putin aglomerata. Multe plaje sunt contra cost, eu am gasit una undeva in nord gratuita (te dai jos in Lido di Ostia Centro, mergi spre mare pe Via del Mare si cand ajungi la mare o iei spre nord. La vreo 300 de metri undeva pe-acolo este o plaja gratuita - chiar daca are gard la strada, e gratuita - platesti evident pt sezlong si chestii extra, dar poti sa stai si pe cearsaful tau daca vrei. Poate sunt si altele gratuite, n-am incercat). E cam ca la noi la mare doar ca nu e aglomeratie deci nici multa mizerie. Pe undeva pe-acolo este si un McDonalds sau poti manca pizza de alea mici daca vrei sa iesi ieftin cu mancarea. Daca ai chef de vizitat ruine romane (gen Forum-ul roman) poti merge si la Ostia Antica care e undeva cu ceva statii mai devreme (n-am fost ca n-am avut timp). Apa nu e chiar asa albastra cum te-ai astepta de la Mediterana, dar ti-am spus, e comparabil sau chiar peste litoralul romanesc. Daca nu ai ocazia sa mergi altundeva eu zic ca e decent si la Lido di Ostia.

QUOTE (Claudiufcb @ May 9 2009, 14:24) *
multumesc mult de info, preturile la metrou nu sunt exagerate, nu ? adik, mai mult 5 euro/bilet/zi nu sunt? orice alta sugestie e bine-venita biggrin.gif

Daca vrei sa vizitezi Colosseumul un Roma Pass poate fi o alegere buna. Asigura intrarea gratuita la Colosseum (sau altceva) si inca un obiectiv (muzeu, dar nu din Vatican, eventual galeriile Borghese). Si la restul mai ai reduceri. In plus ai 3 zile transportul gratuit. Toate astea cu vreo 20-23 de euro parca. In plus, la Colosseum nu stai la coada mare ci mergi la o coada mai mica care dureaza putin (initial stai la coada mare, dar cand treci de prima poarta daca ai Roma Pass mergi in alta parte si nu mai stai sa iei bilet). La Galeriile Borghese am inteles ca trebuie sa te programezi, doar daca mergi chiar de dimineata ai sanse sa intri fara programare (de obicei te lasa aia). Daca mergeti cu avionul, din aeroport e mai ieftin sa iei trenul spre Tiburtina decat sa mergi direct in Termini, iar din Tiburtina intri pe linia de metrou. Preturile sunt ceva de genul 11 euro spre Termini si 5.5 euro spre Tiburtina. Un bilet de metro cred ca e un euro si poti sa-l folosesti 75 de minute de la compostare. Pe toata ziua e vreo 4 euro dar cred ca e valabil doar in ziua respectiva, deci nu e 24 de ore.

A, si din cate imi amintesc daca ai intrat cu Roma Pass la Colosseum, e gratuit sa intri si la Palatin de unde intri si la Forumul Roman (se calculeaza doar o intrare). Eu sincer nu am ajuns sa-mi folosesc a doua intrare gratuita de aia nu sunt chiar convins de chestia asta, dar e bine sa stiti ca odata consumata intrarea la Colosseum puteti merge si la Palatin/Forumul Roman care e in zona.
christin

Daca vrei sa vizitezi Colosseumul un Roma Pass poate fi o alegere buna. Asigura intrarea gratuita la Colosseum (sau altceva) si inca un obiectiv (muzeu, dar nu din Vatican, eventual galeriile Borghese). Si la restul mai ai reduceri. In plus ai 3 zile transportul gratuit. Toate astea cu vreo 20-23 de euro parca. In plus, la Colosseum nu stai la coada mare ci mergi la o coada mai mica care dureaza putin (initial stai la coada mare, dar cand treci de prima poarta daca ai Roma Pass mergi in alta parte si nu mai stai sa iei bilet). La Galeriile Borghese am inteles ca trebuie sa te programezi, doar daca mergi chiar de dimineata ai sanse sa intri fara programare (de obicei te lasa aia). Daca mergeti cu avionul, din aeroport e mai ieftin sa iei trenul spre Tiburtina decat sa mergi direct in Termini, iar din Tiburtina intri pe linia de metrou. Preturile sunt ceva de genul 11 euro spre Termini si 5.5 euro spre Tiburtina. Un bilet de metro cred ca e un euro si poti sa-l folosesti 75 de minute de la compostare. Pe toata ziua e vreo 4 euro dar cred ca e valabil doar in ziua respectiva, deci nu e 24 de ore.

A, si din cate imi amintesc daca ai intrat cu Roma Pass la Colosseum, e gratuit sa intri si la Palatin de unde intri si la Forumul Roman (se calculeaza doar o intrare). Eu sincer nu am ajuns sa-mi folosesc a doua intrare gratuita de aia nu sunt chiar convins de chestia asta, dar e bine sa stiti ca odata consumata intrarea la Colosseum puteti merge si la Palatin/Forumul Roman care e in zona.
[/quote]

parerea mea e ca Roma Pass e inutil, mai ales daca stai decat o zi. oricum, e scump si nu poti sa il folosesti decat la collosseum (dintre cele mai interesante obiective turistice la care se plateste. sunt foarte multe la care intrarea este libera). iar la colloseum intrarea e f mica. am fost noi acu o luna jumate si am platit 4 euro, respectiv 9. (4 euro - redus pt pers sub 25 de ani, 9 euro bilet intreg. si odata ce iti cumperi bilete pentru collosseum, intri cu ele si la palatin si forul roman. deci, atentie, a nu se arunca biletele!) coada era aceeasi pt toata lumea. era maricica dar se mergea super repede. eu zic ca nu tb sa te sperii de cozi. se merge cat ai clipi. iar transportul in comun nu e scump deloc. si pe deasupra, daca parerea mea, e ca nici nu iti trebuie sa mergi cu metroul de la un obiectiv la altul, pentru ca toate sunt foarte aproape. singurul loc mai indepartat de centrul istoric este vaticanul pentru care se poate lua metroul.
Imperator
QUOTE (Claudiufcb @ May 9 2009, 13:24) *

O calatorie - 1 euro
1 zi - 4 euro
3 zile - 11 euro
Claudiufcb
....as vrea sa ajung mai intai la Vatican, si de acolo la restul obiectivelor (in special Fontana di Trevi)...stie cineva drumul (ce trebuie sa iau de la Ciampino catre Vatican si apoi spre Fontana) ?
Multumesc !
Imperator
QUOTE (Claudiufcb @ May 10 2009, 10:59) *
....as vrea sa ajung mai intai la Vatican, si de acolo la restul obiectivelor (in special Fontana di Trevi)...stie cineva drumul (ce trebuie sa iau de la Ciampino catre Vatican si apoi spre Fontana) ?
Multumesc !

1. Autobuz Ciampino - Anagnina.
2. Metro Anagnina - Ottaviano (direct). Mai mergi putin pe jos pana in Vatican
3. Vatican - Fontana pe jos, traversezi Tibrul pe la Angelo, apoi Piazza Navona, apoi Panteon, traversezi Corso si ajungi la Trevi. Sau alternativ, te intorci la metro, iei acelasi metro inapoi, te dai jos la Spagna si apoi pe jos spre Trevi.
utopium
QUOTE (christin @ May 10 2009, 11:04) *
parerea mea e ca Roma Pass e inutil, mai ales daca stai decat o zi. oricum, e scump si nu poti sa il folosesti decat la collosseum (dintre cele mai interesante obiective turistice la care se plateste. sunt foarte multe la care intrarea este libera). iar la colloseum intrarea e f mica. am fost noi acu o luna jumate si am platit 4 euro, respectiv 9. (4 euro - redus pt pers sub 25 de ani, 9 euro bilet intreg. si odata ce iti cumperi bilete pentru collosseum, intri cu ele si la palatin si forul roman. deci, atentie, a nu se arunca biletele!) coada era aceeasi pt toata lumea. era maricica dar se mergea super repede. eu zic ca nu tb sa te sperii de cozi. se merge cat ai clipi. iar transportul in comun nu e scump deloc. si pe deasupra, daca parerea mea, e ca nici nu iti trebuie sa mergi cu metroul de la un obiectiv la altul, pentru ca toate sunt foarte aproape. singurul loc mai indepartat de centrul istoric este vaticanul pentru care se poate lua metroul.

A, daca stai doar o zi clar nu merita Roma Pass. Daca stai 3 zile, ai peste 25 de ani smile.gif si vrei sa vizitezi Colosseum/Palatin/Forum + Galeriile Borghese sau Muzeele Capitoline sau alte obiective (non-Vatican) si mai ai si hotelul altundeva decat in centru atunci eu zic ca merita macar pentru faptul ca scapi partial de coada de la Colosseum - eu nu am mai stat sa iau bilet dupa ce am trecut de prima poarta, si coada mai avea inca vreo 100 de oameni in fata si banuiesc ca tot dura un pic pana cumpara fiecare bilet, desi cozile merg relativ repede. In plus nu iti bati capul cu bilete pt transport. Iar daca calculezi 9 euro Colosseum + 8.50 Galeriile Borghese + 4 euro pe zi transport x 3 = 29.5 euro ar fi fara Roma Pass si 23 cu Roma Pass. Asta daca faci minim 4 calatorii pe zi si ai de gand sa vizitezi peste doua obiective (sunt reduceri si la restul peste 2 cu Roma Pass). In plus Roma Pass-ul include harta detaliata cu locatia fiecarui obiectiv major din Roma, o mini prezentare pentru toate obiectivele la care ai gratuitate/reducere, harta metro-ului si inca ceva ghid cu evenimente. Sigur ca in Roma multe obiective sunt in centru si le poti vizita mergand pe jos ... dar de la Termini la Vatican deja e o distanta apreciabila. Iar Galeriile Borghese sunt si ele destul de departe. Si poate vrei sa mergi si in Trastevere, unde sunt restaurante mai ieftine (si mai bune din experienta mea) si merg mai mult italienii decat turistii ... si poti vedea o Roma mai autentica decat ce vezi in centru. Sau chiar la mare, pana la Lido di Ostia. Dar pentru toate astea ai evident nevoie de mai multe zile.
utopium
QUOTE (Claudiufcb @ May 10 2009, 11:59) *
Multumesc !

Daca ai doar o zi e preferabil sa te misti repede (deci poate un abonament de 4 euro pe metro pentru o zi). Din statia Termini mergi spre Vatican (Ottaviano), faci vreo 300-400 de metri pana la Vatican, eventual vizitezi doar piata si basilica Sf. Petru, muzeul deja dureaza vreo 2-3 ore chiar si in graba (plus coada de rigoare la intrare, care totusi merge repede). Apoi te intorci cu metroul pana in Piata Spagna tot din Ottaviano, vizitezi piata Spagna, mergi pe jos spre Fontana di Trevi care e relativ aproape (200 m), iti iei o inghetata de la magazinele din apropiere smile.gif, apoi spre Coloseum sau pe jos (sub 1 km) sau cu metroul din statia Barberini aflata la vreo 200m. La Coloseum preferabil sa nu intri ca nu prea ai timp (si oricum cel mai frumos arata dinafara dupa parerea mea), o iei pe la dreapta forumului roman spre Piata Venezia (vreo 300 m), te uiti in dreapta si vezi columna lui Traian si ajungi in piata Venezia. Aici ai monumentul lui Vittorio Emmanuel (o chestie mare, oarecum interesanta desi cam greu isi gaseste locul acolo), iar la vreo 100 de metri in dreapta-spatele lui (cum stai cu fata spre monument) urci la Campidoglio, o piata interesanta a carui design e facut de Michelangelo si unde sunt si muzeele Capitoline (pe care nu le vizitezi evident). In spate la Campidoglio in schimb, daca mergi 50 de metri (prin spate-stanga pietei) vei vedea forumul roman de sus - merita daca tot nu ai timp sa-l vizitezi. Te intorci in piata Venezia, de unde o iei spre Pantheon pe jos, e la vreo 300 m. Asta e gratuit, intri 5-10 minute si te odihnesti pe o bancuta si e suficient pentru o idee rapida. De aici mai faci vreo 200 de metri pana in piata Navona. Mai mergi vreo 250 de metri spre nord-vest si ajungi la raul Tibru si vezi podul Sant'Angelo si castelul cu acelasi nume pe partea cealalta + vezi Vaticanul de pe pod. Traseul asta poate fi realizat in 6 ore sau mai putin daca nu faci opriri prea lungi (eu l-am facut intr-o dupa-amiaza). Evident poti sa faci si invers, de la Vatican sa mergi pe jos drept in fata spre Sant'Angelo (300-400 m), treci podul din fata castelului, apoi Navona, Pantheon, Piata Venezia (vezi columna si monumentul Vittorio Emanuel), Campidoglio (vezi Forumul de sus), Colosseum, Trevi, Spagna (si mergi cu metroul doar pana la Vatican din Termini si din Spagna in Termini cand pleci). Pentru doar o zi in Roma, e suficient sa vezi obiectivele astea (oricum astea sunt principalele). Evident, e bine sa ai o harta buna, eventual una cu obiectivele principale marcate pe harta. Iar de mancat iei ceva pizza de pe strada ca sa nu pierzi prea multa vreme cu masa, sau poti manca chiar la McDonalds sau ceva (este unul in Piazza Spagna, mai este unul in Termini parca). E putin probabil sa gasesti un restaurant bun si ieftin in centru la intamplare, doar daca ai un pont, eu nu am reusit in 3 zile sa gasesc decat un restaurant decent dar nu in centru asa ca nu-ti bate capul cu ele (si iti mai pun si taxe gen Servizio si Coperto, adica un fel de bacsis si taxa pt paine si fata de masa). Ca si altora de pe forum, mie mi s-au parut atat pizza cat si pastele mai putin bune decat gasesti in Romania intr-o pizzerie serioasa (sau poate n-am avut noroc). De fapt dupa 7 zile de Italia nu am ramas cu o impresie prea buna despre mancare, am mancat doar odata niste paste bune, in rest mediocre si proaste + o pizza decenta + alte cateva mediocre + mai multe inghetate foarte bune (astea parca toate au fost bune). Pana si McDonalds-urile sunt mai proaste decat a noastre, cozi mai mari, servicii proaste, angajati plictisiti, aproape imposibil sa mergi la baie fara sa stai la coada, nici plata cu cardul nu acceptau in general.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.