Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

truffa

buna!
O sa plec pe 11 mai la roma, dar nu o sa stau decat vreo 10 ore...din pacate.
As vrea sa stiu cam ce as putea sa vizitez intr-un timp atat de scurt.Merg cu wizz, asa ca avionul o sa aterizeze la Ciampino.
Daca aveti cateva sfaturi sau sugestii, le astept cu nerabdare.
Va multumesc anticipat si sa aveti o zi minunata! smile.gif
fly_dream
QUOTE (truffa @ Mar 18 2009, 13:18) *
buna!
As vrea sa stiu cam ce as putea sa vizitez intr-un timp atat de scurt.Merg cu wizz, asa ca avionul o sa aterizeze la Ciampino.

Fuguta de la Termini la Vatican cu un autobuz (nr 64 parca), vizitat bazilica (cu sau fara cupola), apoi fie un autobuz vreo 2 stati, fie pe jos, cater Piazza Navona, Panteon, Colosseum, Columna lui Traian, pe Corso spre Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Termini, Ciampino.

Ma uit acasa cu atentie pe harta pentru un traseu mai exact!

truffa
QUOTE (fly_dream @ Mar 18 2009, 14:03) *
Fuguta de la Termini la Vatican cu un autobuz (nr 64 parca), vizitat bazilica (cu sau fara cupola), apoi fie un autobuz vreo 2 stati, fie pe jos, cater Piazza Navona, Panteon, Colosseum, Columna lui Traian, pe Corso spre Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Termini, Ciampino.

Ma uit acasa cu atentie pe harta pentru un traseu mai exact!

multumesc mult!!sper sa am timp sa le vizitez pe toate!oricum, scopul e sa vad cat mai mult si sa plec un pic din bucurestiul asta prafuit, inainte de sesiune. Asa ca.. imi propun sa fac un tur de forta biggrin.gif
ankasan
Curajoasa idee! O zi la Roma.... si eu care regretam ca o sa stau doar 6 zile ....

Am reusit sa incropesc un traseu pentru fiecare zi dar as avea nevoie de cateva sfaturi din partea voastra.
Plecarea e saptamana viitoare si cum vremea e cam sucita ma tot gandesc ce sa fac daca e fffff urata afara - ploaie/ vant...

In afara de muzeul Vatican, celelalte obiective sunt spre bucuria mea in aer liber.
Ce-as putea sa fac in Roma daca ploua?

O sa mergem si cu baietelul nostru de un an si 3 luni.
truffa
stiu ca e foarte putin doar 1 zi..dar nu pot mai mult..am licenta in iunie, asa ca tot timpul meu s-a comprimat drastic.
De aceea mi-ar fi de mare folos toate sugestiile voastre tongue.gif
Multumesc inca o data, fly_dream!

christin
[quote name='Imperator' date='Mar 18 2009, 08:53' post='6196268']
Nu costa 24 euro, ci 14 euro plus eventual 4 euro in caz ca ti-l rezervi pe net. Si eu zic ca merita cu prisosinta.
Din cate stiu, doar Muzeele + cupola costa. Intrarea in bazilica e gratis.

. uite, eu am gasit aici
ar fi super bine sa coste doar 14 euro intrarea la muzeele vaticanuluihttp://www.rome-museum.com/tickets.htm si aici apare chiar 26.50 euro /persoana.
denky
QUOTE (truffa @ Mar 18 2009, 13:18) *
buna!

Salut,

in intervalul scurt pe care-l ai, du-te si stai in piata Vaticanului, va fi probabil vreme frumoasa, nu incerca nimic altceva, cred ca vei avea un randament maxim de "senzatie de Roma". Eu asta as face in timpul asta.
O sa te intorci urgent la Roma, e un oras extraordinar.
Bafta

QUOTE (truffa @ Mar 18 2009, 15:02) *
stiu ca e foarte putin doar 1 zi..dar nu pot mai mult..am licenta in iunie, asa ca tot timpul meu s-a comprimat drastic.
De aceea mi-ar fi de mare folos toate sugestiile voastre tongue.gif
Multumesc inca o data, fly_dream!

Acum vad ca esti dispus la alergatura, ai de ce sa-i multumesti lui fly_dream, traseul pe care ti l-a sugerat e ergonomic si denota cunoasterea situatiei de pe teren.
Bafta din nou

ankasan
Si eu am verificat pretul biletelor pentru Muzeul Vatican si pe site-ul oficial http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html pretul e de 14 euro.
Daca vrei sa-l cumperi on-line se adauga inca 4 euro de bilet.

anda-profeanu
M-am intors aseara din Roma. Vreau sa va spun doar cateva lucruri pe care le consider utile si sa raspund cu placere intrebarilor voastre.
- Biletul de metrou/autobuz este 1E,dar mare grija, este valabil doar 75 de minute din momentul calatoriei.
- n Bilet pentru toata ziua 4EUR, 3 zile - 11 EUR si o saptamana -16 EUR. In functie de unde aveti hotelul va spun din experienta ca nu prea merita sa faci abonament. Roma e frumos sa o faci pe jos cu harta in mana de la primele ore ale diminetii pana la cat te tine... tongue.gif Bilete poti lua de la metrou sau de la orice chisc care are afisat un T mare...o sa te prinzi la momentul respectiv.

De la Ciampino pleaca autobuze direct spre termini ( se poate lua bilet din aeroport sau direct de la sofer 5/6 EUR Terravision sau Bus shuttel) sau pana la metrou la Anagnina si de acolo te duci incotro ai hotel.

Referitor la temerile vizavi de atitudinea italienilor fatza de romani..nu sunt justificate...nu am avut nici un fel de problema cat am stat...si personal mi s-a parut un pic exgerata si teama de pick pocket-ti ...sincer am intalnit destul de putini...poate am fost eu norocoasa.. smile.gif

Basilicile sunt in general inchise intre 12,30 si 16. Dar in week end desi este acelasi program sunt deschise si nu te intreaba nimeni nimic, poti intra oricand. Sunt in gratuite, si multe dintre ele au un aparat care, pentru 1 EUR iti da un minim de informatii despre locul respectiv.

Autobuzele vin destul de repede ( daca vorbim de cele care se misca prin centru), cele care merg spre periferie cam la 15-20 minute. Metrourile ajung cam la 2 minute si fac foarte putin intre statii.

In Roma turistica ( centru) nu prea exista ceea ce noi numim alimentara, ca sa nu mai zic de supermarket. smile.gif
ankasan

Buna Anda,

Ma bucur ca ai venit cu vesti proaspete.
Cum a fost vremea?

Intrebare despre metrou: cat de usor de folosit este cu un carucior de copil? Adica sunt multe trepte sau au acces special pentru carucioare/ oameni cu handicap?
Ma tot gandesc daca se merita sa fac abonament de o saptamana sau nu...

Ai fost si la Villa Borgheze? La parc ma refer. Din cate am inteles e un parc normal, fara intrare si programari ....

Cam in ce zona ai stat?

christin
QUOTE (anda-profeanu @ Mar 19 2009, 11:13) *
M-am intors aseara din Roma. Vreau sa va spun doar cateva lucruri pe care le consider utile si sa raspund cu placere intrebarilor voastre.
- Biletul de metrou/autobuz este 1E,dar mare grija, este valabil doar 75 de minute din momentul calatoriei.
- n Bilet pentru toata ziua 4EUR, 3 zile - 11 EUR si o saptamana -16 EUR. In functie de unde aveti hotelul va spun din experienta ca nu prea merita sa faci abonament. Roma e frumos sa o faci pe jos cu harta in mana de la primele ore ale diminetii pana la cat te tine... tongue.gif Bilete poti lua de la metrou sau de la orice chisc care are afisat un T mare...o sa te prinzi la momentul respectiv.

De la Ciampino pleaca autobuze direct spre termini ( se poate lua bilet din aeroport sau direct de la sofer 5/6 EUR Terravision sau Bus shuttel) sau pana la metrou la Anagnina si de acolo te duci incotro ai hotel.

Referitor la temerile vizavi de atitudinea italienilor fatza de romani..nu sunt justificate...nu am avut nici un fel de problema cat am stat...si personal mi s-a parut un pic exgerata si teama de pick pocket-ti ...sincer am intalnit destul de putini...poate am fost eu norocoasa.. smile.gif

Basilicile sunt in general inchise intre 12,30 si 16. Dar in week end desi este acelasi program sunt deschise si nu te intreaba nimeni nimic, poti intra oricand. Sunt in gratuite, si multe dintre ele au un aparat care, pentru 1 EUR iti da un minim de informatii despre locul respectiv.

Autobuzele vin destul de repede ( daca vorbim de cele care se misca prin centru), cele care merg spre periferie cam la 15-20 minute. Metrourile ajung cam la 2 minute si fac foarte putin intre statii.

In Roma turistica ( centru) nu prea exista ceea ce noi numim alimentara, ca sa nu mai zic de supermarket. smile.gif
biletul pentru terravision din ciampino chiar costa decat 5 euro? ar fi fain. are cineva programul autobuzelor? eu plec maine seara. ajung la 20.20 in ciampino.
anda-profeanu
QUOTE (ankasan @ Mar 19 2009, 13:00) *
Buna Anda,

Ma bucur ca ai venit cu vesti proaspete.
Cum a fost vremea?

Intrebare despre metrou: cat de usor de folosit este cu un carucior de copil? Adica sunt multe trepte sau au acces special pentru carucioare/ oameni cu handicap?
Ma tot gandesc daca se merita sa fac abonament de o saptamana sau nu...

Ai fost si la Villa Borgheze? La parc ma refer. Din cate am inteles e un parc normal, fara intrare si programari ....

Cam in ce zona ai stat?

Vremea a fost superba. 18-20 grade, soare.ne-am bronzat (dupa o zi de umblat pe strazi).
Sunt foarte multe scari rulante..dar nu pot sa iti raspund cu precizie la ce m-ai intrebat vizavi de carucior...nu prea am luat seama la astfel de detalii din pacate.
La vila Borgheza nu am fost, dar din cate stiu intr-adevar nu e intrare in ceea ce priveste parcul..oricum cred ca e foarte frumos.
fly_dream
QUOTE (christin @ Mar 19 2009, 15:07) *
biletul pentru terravision din ciampino chiar costa decat 5 euro? ar fi fain. are cineva programul autobuzelor? eu plec maine seara. ajung la 20.20 in ciampino.

Biletul la Terravision din Ciampino costa 6 euro daca il cumperi pe Internet (12 euro dus-intors) sau 8 euro la fata locului (sau 14 euro dus-intors). Te lasa la Termini, pe Via Marsala n. 29 F/G in fata barului TerraCafe. Nu exista un orar al autobuzelor, dar ele pleaca des, in general in functie de zborurile de la Ciampino.

Alta varianta ar fi autobuzele Schiaffini, care costa 4,50 euro daca sunt cumparate de la persoane insarcinate cu vanzarea lor sau 6,50 euro de la sofer. Orarul arata cam asa:

Ciampino -> Termini:

06.47 - 09.22 - 09.52 - 10.27 - 11.52 - 12.12 - 12.52 - 13.42 - 14.52 - 15.47 - 16.27 - 18.18 - 19.12 - 19.52 - 20.18 - 20.57 - 22.18 - 23.18 - 23.50 - 00.15

Termini -> Ciampino:

04.45 - 04.50 - 07.35 - 10.15 - 10.45 - 11.15 - 12.45 - 13.45 - 14.30 - 15.40 - 16.45 - 17.15 - 19.05 - 20.05 - 21.05 - 21.45 - 00.25
ccioflec
QUOTE (ankasan @ Mar 19 2009, 13:00) *
Buna Anda,

Salut,

noi am fost acu o saptamana la Roma si am vizitat vila Borghese: parcul, muzeul si gradina zoologica. Parcul este superb, iar accesul e gratuit. Pentru muzeu aveti nevoie de bilete rezervate online din timp, altfel nu puteti intra. La zoo tot aveti nevoie de bilete, recomandarea este sa le luati si pe acestea online, ca sa nu stati la coada. Cu 1-2 pagini mai devreme am dat si link catre pagina gradinii zoo.

QUOTE (christin @ Mar 19 2009, 15:07) *

Da, costa 5 sau 6 euro si sunt mai multe. Poti lua bilet de la un chiosc chiar din aeroport, sau mergi in parcarea de unde pleaca toate autozele si platesti direct la sofer. Acestea pleaca aprox. la 10-15 min.

Pentru altii care au mai intrebat: confirm si eu ca temerile referitor la diverse atacuri pe strada a romanilor sunt absolut nefondate. Ne-am plimbat 3 zile de dimineata pana seara, am vorbit romaneste si nu s-a uitat nimeni urat la noi.
Lasati prostiile gen "sa-mi anulez biletul la avion?" Mergeti cu bine si bucurati-va de o vacanta frumoasa, intr-un oras civilizat! wink.gif
christin
multumesc mult pentru raspunsuri!!! abia astept sa plec. la intoarcere voi posta impresiile! numai bine!
moschino
m-am intors si eu de la Roma,o fuga mai scurta...
mai mult ne-am plimbat ...oricum eu am mai fost la Roma...duminica am fost la pranz la Vatican si Papa a iesit pe geam si a vb zece minute...
vremea superba...20 de grade...cand am ajuns marti seara...la noi era asa frig...si mai este...
aaa si pizza este super buna...chiar nu inteleg persoanele care spun ca pizza este mai buna la noi...ciudat nu?
Thomas-
Care sunt cele mai scumpe muzee din Roma? Nu stiu pentru ce sa imi folosesc Roma Pass-ul.
claudiuj
Buna/Salut,

La sfarsitul lunii aprilie incepe sezonul sau este vreo sarbatoare importanta la ei ?
Vreau sa-mi fac o rezervare in perioada 24-29 aprilie si vad ca preturile sunt cu cel putin 50% mai mari sad.gif

Si-a facut cineva rezervare in perioada aceea la un pret cat de cat convenabil ? (80-90 EURO)

Multumesc.
adb9000
QUOTE (claudiuj @ Mar 23 2009, 09:23) *
Buna/Salut,

La sfarsitul lunii aprilie incepe sezonul sau este vreo sarbatoare importanta la ei ?
Vreau sa-mi fac o rezervare in perioada 24-29 aprilie si vad ca preturile sunt cu cel putin 50% mai mari sad.gif

Si-a facut cineva rezervare in perioada aceea la un pret cat de cat convenabil ? (80-90 EURO)

Multumesc.

25 aprilie e ziua republicii in Italia, si dupa aia vine 1 Mai!Si cred ca sunt destul de multi care isi iau o minivacanta!Altfel nu se explica!
Sau sa nu fie vreo etapa de ciclism(Giro d'Italia) pentru ca italienii sunt morti dupa ciclism,aproape ca dupa fotbal.
Imperator
QUOTE (adb9000 @ Mar 23 2009, 14:22) *
25 aprilie e ziua republicii in Italia, si dupa aia vine 1 Mai!Si cred ca sunt destul de multi care isi iau o minivacanta!Altfel nu se explica!
Sau sa nu fie vreo etapa de ciclism(Giro d'Italia) pentru ca italienii sunt morti dupa ciclism,aproape ca dupa fotbal.

Fi sigur ! Am ajuns din greseala acum cativa ani la Roma pe 28 aprilie (eram in drum spre Tunisia, schimbam avionul la Roma si aveam vreo 5 - 6 ore la dispozitie), nu am reusit sa ajung la Fontana di Trevi, sa intri in Piazza di Spagna, trebuia sa astepti sa iasa vreun turist din masa aia imensa, am fugit de urgenta la gara, la Termini sa iau avionul spre Tunisia smile.gif
Sfatul meu ? Nu te du atunci la Roma sau in Italia ca o sa ai parte de cea mai mare inghesuiala de care poti avea parte. Si preturile... normal, in consecinta...
adrian1956
QUOTE (adb9000 @ Mar 23 2009, 14:22) *

Giro d'Italia incepe pe 9 mai din cate stiu. Mai cauta oferte nu vad de ce sa fie scump.
kondordv
merg si eu in mai la Roma si vreau sa stiu daca pot sa fac rezervare online pentru trenul ce leaga Airport Fiumicini de centru, a facut cineva?
anda-profeanu
QUOTE (fly_dream @ Mar 19 2009, 22:41) *
Biletul la Terravision din Ciampino costa 6 euro daca il cumperi pe Internet (12 euro dus-intors) sau 8 euro la fata locului (sau 14 euro dus-intors). Te lasa la Termini, pe Via Marsala n. 29 F/G in fata barului TerraCafe. Nu exista un orar al autobuzelor, dar ele pleaca des, in general in functie de zborurile de la Ciampino.

Alta varianta ar fi autobuzele Schiaffini, care costa 4,50 euro daca sunt cumparate de la persoane insarcinate cu vanzarea lor sau 6,50 euro de la sofer. Orarul arata cam asa:

Ciampino -> Termini:

06.47 - 09.22 - 09.52 - 10.27 - 11.52 - 12.12 - 12.52 - 13.42 - 14.52 - 15.47 - 16.27 - 18.18 - 19.12 - 19.52 - 20.18 - 20.57 - 22.18 - 23.18 - 23.50 - 00.15

Termini -> Ciampino:

04.45 - 04.50 - 07.35 - 10.15 - 10.45 - 11.15 - 12.45 - 13.45 - 14.30 - 15.40 - 16.45 - 17.15 - 19.05 - 20.05 - 21.05 - 21.45 - 00.25

Eu la Terravision am dat 5 Euro pe bilet cumparat din aeroport, acum o saptamana.
wizard1234
pt. kondordv:

Nu are nici un rost sa faci rezervare de pe net pt. "Leonardo express" - asa se numeste trenul ala ce merge direct, fara oprire de la Fiumicino (Leonardo da Vinci Aeroporto) pana la statia Termini - un bilet one-way costa 11 euro/pers daca il iei de la ghiseurile garii sau de la automate (eu zic ca sunt destul de usor de utilizat automatele -> alegi limba engleza, alegi destinatia, ziua si zici ca platesti cash -> bagi 1 bancnota de 10 euro + 1 moneda de 1 euro si iti tipareste tichetu' -> bagi bine mana in fanta aia de bilete si o sa-l gasesti; e destul de intuitiv).

Alta varianta - sunt "agentii" - o sa le vezi chiar cand intri din aeroport in gara imediat dupa intrare care in schimbul unui comision de 1 eur - iti tiparesc biletul (deci costa 12 eur/pers).

In oras mai poti ajunge si cu trenurile regionale - dar opresc in mai multe statii pe drum si nu ajung chiar in Termini -> costa 5.5 eur/pers/one-way.

Eu am fost sapt. trecuta la Roma.
Pt. cei ce tem de scandalul cu romanii in Italia -> n-am avut nici o problema.
lucrurile si viata in general - scumpe
pizza - proasta (poate m-am obisnuit eu cu pizza degenerata de pe la noi)
camere la hoteluri - mici (baia - minuscula)
inghetata - excelenta.

kondordv
Multumesc pentru info!

Stie cineva daca Roma PASS-ul poate fi folosit si pentru trenul regional din Fiumicino (Leonardo da Vinci Aeroporto) - cel cu 5,5 euro?
Daca a folosit cineva Roma Pass-ul, imi spuneti si mie cam ce discount asigura la intrari?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.