M-am intors aseara din Roma. Vreau sa va spun doar cateva lucruri pe care le consider utile si sa raspund cu placere intrebarilor voastre.
- Biletul de metrou/autobuz este 1E,dar mare grija, este valabil doar 75 de minute din momentul calatoriei.
- n Bilet pentru toata ziua 4EUR, 3 zile - 11 EUR si o saptamana -16 EUR. In functie de unde aveti hotelul va spun din experienta ca nu prea merita sa faci abonament. Roma e frumos sa o faci pe jos cu harta in mana de la primele ore ale diminetii pana la cat te tine...

Bilete poti lua de la metrou sau de la orice chisc care are afisat un T mare...o sa te prinzi la momentul respectiv.
De la Ciampino pleaca autobuze direct spre termini ( se poate lua bilet din aeroport sau direct de la sofer 5/6 EUR Terravision sau Bus shuttel) sau pana la metrou la Anagnina si de acolo te duci incotro ai hotel.
Referitor la temerile vizavi de atitudinea italienilor fatza de romani..nu sunt justificate...nu am avut nici un fel de problema cat am stat...si personal mi s-a parut un pic exgerata si teama de pick pocket-ti ...sincer am intalnit destul de putini...poate am fost eu norocoasa..
Basilicile sunt in general inchise intre 12,30 si 16. Dar in week end desi este acelasi program sunt deschise si nu te intreaba nimeni nimic, poti intra oricand. Sunt in gratuite, si multe dintre ele au un aparat care, pentru 1 EUR iti da un minim de informatii despre locul respectiv.
Autobuzele vin destul de repede ( daca vorbim de cele care se misca prin centru), cele care merg spre periferie cam la 15-20 minute. Metrourile ajung cam la 2 minute si fac foarte putin intre statii.
In Roma turistica ( centru) nu prea exista ceea ce noi numim alimentara, ca sa nu mai zic de supermarket.

biletul pentru terravision din ciampino chiar costa decat 5 euro? ar fi fain. are cineva programul autobuzelor? eu plec maine seara. ajung la 20.20 in ciampino.