Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

ronnie09

QUOTE (Thomas- @ Mar 9 2009, 22:42) *
Am o nelamurire. Cum se pot rezerva biletele pentru Borghese? Si cu cat timp inainte trebuie sa fac asta>?

Vezi aici: http://www.ticketeria.it/
fly_dream
QUOTE (sill.rds @ Mar 6 2009, 13:55) *
Pe 4 Aprilie voi ajunge (hopefully) la Roma pentru o zi (mai precis 7-8 ore). Am nevoie sa ajung cat mai repede de la Ciampino la Termini sau Vatican. Teoretic avionul ajunge la 7:05 dar practic nu se stie niciodata smile.gif. Din cate mi-am dat seama cea mai rapida varianta este cu trenul de la Ciampino la Termini.

Da, trebuie sa iei autobuzul (1,20 euro + 1,20 euro/bagaj) pana la gara Ciampino (5 minute) (7:20, 8:40,...) si apoi trenul pana la Termini (la fiecare 15 minute ai unul, care face 12 minute pana la Termini si costa aproximativ 2 euro).

Mai bun este autobuzul direct de la aeroport la Termini. O varianta este autobuzul Terravision, care te costa 6 euro daca cumperi biletul pe Internet si 8 euro la fata locului, si care te duce in 40 minute pana la Termini (mai precis Via Marsala 29). Alta varianta este autobuzul Schiaffini care te duce tot la Termini (Via Giolitti) si tot in 40 minute cu 5 euro daca il iei de oriunde in afara de sofer si 6 euro altfel (numai ca trebuie sa consulti orarul, asta pleaca de la Ciampino la 6:47, 9:22, 9:52...., nu se potriveste cu ora ta) .

Mai poti merge cu autobuzul (1,20 euro + 1,20 euro/bagaj) pana la statia de metrou Anagnina (20 minute) (asta pleaca la 7:20, 8:00,...) si apoi cu metroul pana in centru.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
1. In afara de COTRAL si SCHIAFFINI mai exista alte autobuze intre aeroport si gara Ciampino?

Nu.

3. Am inteles ca biletul de autobuz se ia de la sofer. Este corect?

In principiu, da, insa uita-te si pe Internet, unele au pret mai mic, plus ca s-ar putea sa poti cumpara si de la ghisee in aeroport, conform informatiilor de pe site ar fi mai ieftine decat la sofer.

4. De unde se ia bilet de tren in statia CIAMPINO? Exista automate sau se ia de la casa? Se poate lua din tren?

S-ar putea sa fie si casa de bilete normala, si automate, nu mai tin minte. NU lua din tren!!! Si nu uita: biletul de tren cumparat in Italia trebuie compostat la automatele galbene de pe peron inainte de urcarea in tren!!!

5. In varianta ca voi lua metroul de la Anagnina, stiti cumva cam cat face acesta pana la Ottaviano - S. Pietro?

Mult! Si este si aglomerat! Ia mai bine autobuzul.

In aceasta zi intentionez sa vizitez catedrala San Pietro (inclusiv urcat pe cupola) si eventual sa parcurg pe jos traseul Vatican, Pantheon, Fontana di Trevi, Altare della Patria, Coloseum, Termini, in functie de cat timp voi avea la dispozitie. In afara de San Pietro si Pantheon nu imi propun sa intru la vre-un obiectiv.

Cam obositor pentru o zi, dar daca ai conditie fizica si nu intri la muzeul Vatican se poate.

6. La mormantul papilor intrarea este gratuita?

Nu, se plateste si destul de mult: 12 euro. Urcatul pe cupola este 5 euro pe jos si 7,5 euro cu liftul.

7. Pantheonul este cumva inchis Sambata? Parca am vazut ceva de genul asta pe undeva.

Nu, este deschis 8:30-19:30.

8. Cam cat de mare credeti ca va fi aglomeratia in aceasta perioada (Sambata, 4 Aprilie) la San Pietro? Se sta la coada la intrarea in catedrala? La urcarea pe cupola? Dar la Pantheon?

Aglomeratie? Mare! Da, se sta la coada cam peste tot (poate mai putin la Pantheon).

sill.rds
QUOTE (fly_dream @ Mar 10 2009, 10:43) *
Da, trebuie sa iei autobuzul (1,20 euro + 1,20 euro/bagaj) pana la gara Ciampino (5 minute) (7:20, 8:40,...) si apoi trenul pana la Termini (la fiecare 15 minute ai unul, care face 12 minute pana la Termini si costa aproximativ 2 euro).
...
Cam obositor pentru o zi, dar daca ai conditie fizica si nu intri la muzeul Vatican se poate.
...

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Nu mi-am propus sa intru la muzeu pentru ca sunt foarte multe de vazut pe gratis si timpul e oricum foarte limitat smile.gif

florypuf
Ok ..pai pe 3 aprilie zboara si avionul meu spre destinatia Roma...sincer abia astept dar parca m-au terorizat toti prietenii cu :" esti nebuna sa te duci acum la aia ca poate se iau de tine"!! So...ce care ati venit de curand de acolo care mai e atmosfera si mai merge careva la inceputul lui aprilie in roma? Poate ne facem si noi o "gashcuta". biggrin.gif
ccioflec
QUOTE (blueschertz @ Mar 9 2009, 17:51) *
a fost cineva la Zoo in Roma? Bioparc...? Cum e...?

Am fost noi duminica. Este foarte frumoasa gradina zoologica (cel putin in comparatie cu cea din Bucuresti, care e... crybaby.gif )

Cu cat ajungi mai dimineata, cu atat mai mica va fi coada la bilete wink.gif

Aici ai site-ul: http://www.bioparco.it/forma//utilita/utilita_ID28.php , cu orarul gradinii, preturi, precum si posibilitatea de a cumpara biletele online. Noi din pacate nu am stiut de aceasta optiune - am gasit adresa online abia pe pliantul din parc - asa ca am stat vreo 45 de minute la coada wallbash.gif
Dar nu e mare tragedie, mai ales daca iti iei o inghetata de la chioscurile de la intrare wink.gif

Sa vizitezi neaparat si reptilariul - sunt specii foarte frumoase, pe care nu ai ocazia sa le vezi in fiecare zi (pentru asta se ia bilet separat, care costa 2,5 euro pt adulti, daca ai luat bilet pt zoo).

Spune-mi daca mai ai nevoie de alte detalii.

QUOTE (florypuf @ Mar 11 2009, 08:54) *
Ok ..pai pe 3 aprilie zboara si avionul meu spre destinatia Roma...sincer abia astept dar parca m-au terorizat toti prietenii cu :" esti nebuna sa te duci acum la aia ca poate se iau de tine"!! So...ce care ati venit de curand de acolo care mai e atmosfera si mai merge careva la inceputul lui aprilie in roma? Poate ne facem si noi o "gashcuta". biggrin.gif

Ne-am intors ieri de la Roma si inainte sa scriu "raportul complet", as vrea sa iti spun ca terorizarile prietenilor tai sunt absolut exagerate. Noi (eu impreuna cu sotul iubit) am stat 4 zile si nu am avut nici cea mai mica problema. Am vorbit in limba romana si nici macar nu s-a uitat nimeni suspect la noi.

Asa ca mergeti linistiti, planificati-va bine toata calatoria, unde puteti - faceti rezervari de bilete online si luati-va incaltaminte cat mai comoda wink.gif
florypuf
QUOTE (ccioflec @ Mar 11 2009, 19:38) *
Am fost noi duminica. Este foarte frumoasa gradina zoologica (cel putin in comparatie cu cea din Bucuresti, care e... crybaby.gif )

Aici ai site-ul: http://www.bioparco.it/forma//utilita/utilita_ID28.php , cu orarul gradinii, preturi, precum si posibilitatea de a cumpara biletele online. Noi din pacate nu am stiut de aceasta optiune - am gasit adresa online abia pe pliantul din parc - asa ca am stat vreo 45 de minute la coada wallbash.gif
Dar nu e mare tragedie, mai ales daca iti iei o inghetata de la chioscurile de la intrare wink.gif

Sa vizitezi neaparat si reptilariul - sunt specii foarte frumoase, pe care nu ai ocazia sa le vezi in fiecare zi (pentru asta se ia bilet separat, care costa 2,5 euro pt adulti, daca ai luat bilet pt zoo).

Ne-am intors ieri de la Roma si inainte sa scriu "raportul complet", as vrea sa iti spun ca terorizarile prietenilor tai sunt absolut exagerate. Noi (eu impreuna cu sotul iubit) am stat 4 zile si nu am avut nici cea mai mica problema. Am vorbit in limba romana si nici macar nu s-a uitat nimeni suspect la noi.

Asa ca mergeti linistiti, planificati-va bine toata calatoria, unde puteti - faceti rezervari de bilete online si luati-va incaltaminte cat mai comoda wink.gif

iti multumesc frumos pt ca mi-ai zis asta...si eu tot cu iubitul ma duc si staudecat 3 zile.Chiar as vrea sa vizitez gradina zoo pt ca am inteles ca e destul de aproape de hotelul nostru.Imi poti spune cam ce e de vazut in 3 zile ?adik un must see si daca se pot ua bilete on-line.ms frumos
blueschertz
QUOTE (ccioflec @ Mar 11 2009, 19:38) *

multumesc mult de raspuns. (am citit tot ce era pe aici si n-am gasit nicaieri ceva despre zoo...) eu sunt mare fan zoo si in orice tara merg, ma interesez de gradina.
cum e vremea acolo? (eu merg la mijlocul lui aprilie si mi-e frica sa nu prind frig...)

christin

cum e vremea acolo? (eu merg la mijlocul lui aprilie si mi-e frica sa nu prind frig...)
[/quote]
nu cred ca trebuie sa iti faci problema daca o sa fie sau nu frig. ci siguranta nu va fi. pana pe la sf lui martie temparaturile vor fi intre 14 si 18 grade. asa ca la jumatatea lunii aprilie va fi mai cald. numai ploaie sa nu fiecald va fi cu siguranta. eu zic ca e cea mai buna perioada, cu temperaturi in jur de 20 de grade. in general, la roma temperatura e cam cu 10 grade mai mare decat cea din bucuresti. (perioada asta)
Thomas-
QUOTE (ronnie09 @ Mar 10 2009, 00:50) *

Pana la urma le-am cumparat online, noi voiam numai sa le rezervam. Eh, asta e.

Cu Roma Pass ce combinatie ati sugera? Altfel spus, care sa fie muzeele cu intrare gratuita?

La Vatican e liber in fiecare ultima duminica a lunii, asa-i?
metalactual

F. bine ca le-ai cumparat, dar sa ajungi cu macar 5 min. inainte de ora programata.
La Vatican o fi liber dar daca pleci acum, inainte de Pastele catolic, sincer nu recomand - nu o sa poti arunca un ac.
Thomas-
QUOTE (metalactual @ Mar 15 2009, 15:04) *
F. bine ca le-ai cumparat, dar sa ajungi cu macar 5 min. inainte de ora programata.
La Vatican o fi liber dar daca pleci acum, inainte de Pastele catolic, sincer nu recomand - nu o sa poti arunca un ac.

Da, asta o sa fie o problema. Eu o sa fiu acolo pe 29 martie.
furnica2008
Buna,

O intrebare pentru cei care au fost la Roma anul acesta: au avut probleme cu italienii datorita campaniei duse impotriva romanilor? Ideea este ca noi vrem sa ajungem la sfarsit de mai , am cumparat deja biletele de avion, am rezervat hotelul ( hotel Sonya , vis-a vis de Opera). Hotelul doar l-am rezervat, nu si achitat, in schimb biletele de avion sunt deja achitate, si ne intrebam acum daca sa renuntam sau nu.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
christin
QUOTE (furnica2008 @ Mar 16 2009, 11:10) *
Buna,

O intrebare pentru cei care au fost la Roma anul acesta: au avut probleme cu italienii datorita campaniei duse impotriva romanilor? Ideea este ca noi vrem sa ajungem la sfarsit de mai , am cumparat deja biletele de avion, am rezervat hotelul ( hotel Sonya , vis-a vis de Opera). Hotelul doar l-am rezervat, nu si achitat, in schimb biletele de avion sunt deja achitate, si ne intrebam acum daca sa renuntam sau nu.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

parerea mea e sa nu iti faci probleme din cauza asta. mi se pare absurd sa anulezi niste bilete din cauza unor astfel de evenimente. cu siguranta nu se leaga nimeni de tine daca iti vezi de treaba, ca simplu turist. citeste ca s-a mai scris si mai sus de lucrul acesta. eu am sa plec vineri. la intoarcere am sa postez impresii, inclusiv referito la asta. acum singura mea grija este vremea...sper sa nu ploua weekend ul asta la roma....
xwh
Eu as evita Roma o buna perioada smile.gif
furnica2008
Multumesc christin.

Ma gandesc ca 1 zi sa o dedic Venetiei. Ce ziceti? Cum s-ar ajunge mai repede acolo si daca se merita?
FireSky
QUOTE (xwh @ Mar 16 2009, 13:22) *
Eu as evita Roma o buna perioada smile.gif

Prostii,noi am fost saptamana trecuta,am vorbit in Romaneste peste tot si la orice ora,nu s-a luat absolut nimeni de noi,chiar ne-am simtit foarte bine.

fly_dream
QUOTE (furnica2008 @ Mar 16 2009, 15:36) *
Eu as evita Roma o buna perioada

Eu nu. Pacat cu criza asta.....

Ma gandesc ca 1 zi sa o dedic Venetiei. Ce ziceti? Cum s-ar ajunge mai repede acolo si daca se merita?

Da, merita. Cu trenul faci 4 ore si jumatate si te costa peste 50 euro doar dus, iti recomand zbor cu Ryanair, am facut adineauri o simulare pentru oricare din zilele 25-28 mai si uite ce ieftin am gasit:

Roma (Ciampino) - Venetia (Treviso) (6:30-7:35) 9,90 euro!!!
Venetia (Treviso) - Roma (Ciampino) (18:55-19:55) 9,90 euro!!!

Apuci 8 ore de Venetia si te costa nici 20 euro/persoana!!!!!! Eu sunt de parere sa rezervi URGENT biletele de avion!
wwmarc
Unde fac rezervare pentru Galeria Borghese?

salut, in mai plec la roma pentru 2 zile, si vreau sa imi iau rome pass si cu el sa intru la colosseum si la Galeria Borghese
am citit forumul si toata lumea spune ca trebuie o rezervare prealabila facuta aici: http://www.ticketeria.it/, dar pe site vad doar optiunea de a cumpara biletele, nu si de a face rezervarea, cum sa fac?

multumesc
Thomas-
QUOTE (wwmarc @ Mar 16 2009, 20:01) *
Unde fac rezervare pentru Galeria Borghese?

salut, in mai plec la roma pentru 2 zile, si vreau sa imi iau rome pass si cu el sa intru la colosseum si la Galeria Borghese
am citit forumul si toata lumea spune ca trebuie o rezervare prealabila facuta aici: http://www.ticketeria.it/, dar pe site vad doar optiunea de a cumpara biletele, nu si de a face rezervarea, cum sa fac?

multumesc

Exact problema asta am avut-o si eu (citeste nitelus mai sus pe pagina), pana la urma am cumparat biletele si cu asta basta.
furnica2008
QUOTE (fly_dream @ Mar 16 2009, 16:56) *

Da, merita. Cu trenul faci 4 ore si jumatate si te costa peste 50 euro doar dus, iti recomand zbor cu Ryanair, am facut adineauri o simulare pentru oricare din zilele 25-28 mai si uite ce ieftin am gasit:

Apuci 8 ore de Venetia si te costa nici 20 euro/persoana!!!!!! Eu sunt de parere sa rezervi URGENT biletele de avion!

multumesc mult. chiar acumo sa intru la ei pe site.
blueschertz
QUOTE (fly_dream @ Mar 16 2009, 16:56) *

Mi-am luat eu bilet mai-nainte...63 euro 2 persoane cu tot cu taxele lor...bla bla ... fara asigurare , fara bagaj, check in online. cool.gif
florypuf
Si cine mai pleaca la Roma la inceputul lui aprilie?Apropos, e necesar sa imi iau bilete on-line pt vatican si coloseum sau merge si de acolo?
christin
va intreb pe cei care ati fost la roma - vatican si ati vizitat capela sixtina. m-am interesat sa vad cat costa intrarea (muzeele vaticanului) si mi s-a parut cam scump: 24 euro. ce ziceti, isi merita banii?!? la vatican ce altceva se mai plateste in afara de muzee si cupola basilicii san piedro? mersi anticipat de raspunsuri!
Imperator
QUOTE (christin @ Mar 18 2009, 01:25) *
va intreb pe cei care ati fost la roma - vatican si ati vizitat capela sixtina. m-am interesat sa vad cat costa intrarea (muzeele vaticanului) si mi s-a parut cam scump: 24 euro. ce ziceti, isi merita banii?!? la vatican ce altceva se mai plateste in afara de muzee si cupola basilicii san piedro? mersi anticipat de raspunsuri!

Nu costa 24 euro, ci 14 euro plus eventual 4 euro in caz ca ti-l rezervi pe net. Si eu zic ca merita cu prisosinta.
Din cate stiu, doar Muzeele + cupola costa. Intrarea in bazilica e gratis.

QUOTE (florypuf @ Mar 17 2009, 23:33) *
Si cine mai pleaca la Roma la inceputul lui aprilie?Apropos, e necesar sa imi iau bilete on-line pt vatican si coloseum sau merge si de acolo?

Merge si de-acolo daca te duci la inceputul lui aprilie. Daca te duceai dupa 20 aprilie, erau cozi imense pentru ca 25 aprilie e Ziua Italiei, de 1 Mai e liber si multi isi iau zile libere si Roma e luata cu asalt de turisti.
fly_dream
QUOTE (Imperator @ Mar 18 2009, 08:53) *
Nu costa 24 euro, ci 14 euro plus eventual 4 euro in caz ca ti-l rezervi pe net. Si eu zic ca merita cu prisosinta.
Din cate stiu, doar Muzeele + cupola costa. Intrarea in bazilica e gratis.

Da, asa este (mai costa vizitarea mormintelor din subsolul bazilicii). Ceea ce observ ca nu prea stie lumea este faptul ca bazilica San Pietro si muzeele Vaticanului nu au nici o legatura in privinta vizitarii (sunt cladiri separate, aflate la circa 1 km distanta, in "zona" Vatican). Bazilica San Pietro are ca "centre de interes" interiorul in sine (gratuit), sus cupola (contra cost) si jos mormintele papilor (contra cost). In cadrul muzeelor se gaseste faimoasa Capela Sixtina, dar ea nu este unicul punct interesant, te invarti vreo 3-4 ore pana ajungi la ea si ai ce vedea!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.