Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

valentinag

Ortega,ce ma bucur ca totul este ok la Sonya!Sora mea are rezervare acolo la sf lui mai,se duce in luna de miere si nu prea stiam ce-i cu hotelul!Ti-ai luat abonament la transportul in comun sau se poate ajunge pe jos la obiective?
ortega
Am ajuns acum 30 min in camera.
Am fost dimineta a Vatican si piata dei populi, iar dupa amiaza la pantheon si piata navona.
Totusi, nimic nu se compara cu fontana di trevi.
Vremea s fost super azi.
Am vazut vreo 2si la tricou, dar nu a fost asa cald.
Sunt concentrateobiectivele, dar nu se merita doar pe jos.
Si asa, cu abonament la metrou si bus, am facut febra musculara.
Am luat in prima zi roma pass pt 1 zi( 4 euro) si azi am luat Roma pass pt inca3 zile- 11 euuro pers.
Cu mancarea e naspa, bine ca e micul dejun consistent.
nu gasesti sa cumperi la pret rezonabil nici la supermarket.
In seara asta am mancat la MC Donalds (e cnvnabil si junk food la ce gasesti aici-numai paste, pizza si peste)langa Pantheon.
In seara asta am facut si via corso de la un capat la altul.
Putine reduceri cel putin acum, si niste preturi f mari(cautam o poseta pt mama si am vazutuna la 620 euro-am fugit)
Pana la yrma am gasit una de piele la reducere la 70 euro.
Maine merge pe via nationale(e aproape de hotelul nostru) sa cautam o geaca de piele pt logodnica, si ceva pt mine.
Azi cand m-am intors cu bus ul am vazut ca aproape orice magazin de pe via nationale avea reduceri, dar va spun maine concret daca se merita,
O seara buna la toata lumea.

ronnie09
QUOTE (ortega @ Feb 25 2009, 22:41) *
In seara asta am mancat la MC Donalds (e cnvnabil si junk food la ce gasesti aici-numai paste, pizza si peste)langa Pantheon.

smile.gif Cum poti sa te duci in Italia si sa mananci la Mac?
In Trastevere sunt restaurante ieftine si bune. Sau du-te si mananca o pizza la Baffetto (e pe langa Piazza Navona, pe Via del Governo Vecchio 11)
ortega
Am fost azi in piata navona, dar e destul de departe de mine, si nici nu e metrou prin zona.
aprin zona termini sau undva unde sa s poata ajunge cu metroul stii un pont?
adygta
Pentru cei care au mai fost la roma: mai dati-ne si noua niste sfaturi cu privire la locurile unde poti manca; am inteles ca restaurantele sunt foarte scumpe, iar cele mai ieftine sunt departe de centru. Cineva spunea ca e ieftina mancarea la "tavola calda". Unde se gasesc si ce reprezinta?
abancor
Nu va impacientati, sint crisme peste tot, sigur gasiti ceva sa va convina. Ar fi culmea sa flaminzesti in Roma! Toate crismele au meniul afisat afara, nu-ti convine, nu intri.

In zonele Panteon, Navona si Trastevere e plin de restaurante pe toate gusturile. Mergi pe strada si dai de ele. Dar te poate prinde prinzul si prin San Gioivanni sau Vatican, gasesti si acolo de mincare. In cel mai rau caz, sandvisuri de la rulote sau din piata.

Eu, pentru variatie, nu am mincat de 2 ori in acelasi loc, deci mi-ar fi imposibil sa recomand ceva (nu mai stiu niciun nume).

Tavola calda ar insemna mincare calda. Dar o fi si vreo circiuma cu numele asta.
mociulica
Pt toti cei care vor sa faca cumparaturi ieftine si bune mergeti duminica in P-za de Portese si o sa gasiti piata cu fel si fel de haine ieftine si care pot fi negociate la preturi foarte bune.

ortega
Dimineaata am mes din nou la vatican si nu am mai prins coada mare la basilica san pietro.
Super.
Am ramas uimit de basilica. Nu am mai vazut asa ceva,
Am urcat si in cupola, dar in afara de cateva poze faine,banii pt cupola nu se merita.
In basilica enemaipomenit!
Am mai incercat la shopping, la mall ul Coin de la statia de metrou San Giovanni, dar nu am gasit nimic sa ne placa(si in continuare pretui mari o camasacca 60 euro)
Apoi am intrebat si ne-a indrumat cineva la centrul comercial de la statia subaugusta.
Acolo e tot un mall Coin si un supermarket, de unde ne-am aprovizionat.
Un supermarket mai e in zona pietii Venetia, in Roma.
O pizza la preturoi acceptabile am gasit la iesirea din metrou de la piazza de spagna.
Sa vad maine ce pot sa cumpar de pe via nationale, ca azi nu am ajuns acolo...
ronnie09
QUOTE (ortega @ Feb 27 2009, 01:14) *
Dimineaata am mes din nou la vatican si nu am mai prins coada mare la basilica san pietro.
Super.
Am ramas uimit de basilica. Nu am mai vazut asa ceva,

Ai dreptate, e fenomenala. Te sfatuiesc sa intri in cat mai multe biserici, sunt multe care nu zic nimic de afara, dar sunt f frumoase in interior. Mie mi-au placut urmatoarele: Gesu, Sant'Ignazio di Loyola, Santa Maria sopra Minerva (ambele sunt pe langa Pantheon), Santa Maria in Aracoeli (Capitoliu), Sant'Andrea al Quirinale, Santa Maria Maggiore, San Giovanni in Laterano, Santa Maria in Cosmedin (mai mult pentru Bocca della Verita), Santa Maria in Trastevere, Santa Maria della Vittoria si mai sunt multe dar nu le mai stiu numele. Cred ca am intrat in peste 30 de biserici (mai mult decat in 29 de ani in Romania biggrin.gif )
Nici nu cred ca o sa gasesti ceva ieftin pentru ca nu e perioada de reduceri. Inainte sa te duci la COIN trebuia sa mergi pe Via Condotti. Totul ti se parea mult mai ieftin dupa aia wink.gif
Daca ai drum, mergi pe Via dei Coronarisi pe Via Margutta, doua strazi care mie mi-au placut mult.

Vacanta placuta in continuare! smile.gif

adb9000

QUOTE (adygta @ Feb 26 2009, 12:22) *
Pentru cei care au mai fost la roma: mai dati-ne si noua niste sfaturi cu privire la locurile unde poti manca; am inteles ca restaurantele sunt foarte scumpe, iar cele mai ieftine sunt departe de centru. Cineva spunea ca e ieftina mancarea la "tavola calda". Unde se gasesc si ce reprezinta?

Eu am fost la Jubileu in 2000 si m-au invatat si pe mine altii sa mananc la tratorii sau osterii unde mananca muncitorii.Si am ramas surprins cat de bine se poate manca daca nu ai pretentii.Nu prea poti alege (au meniul zilei) da o farfurie de spaghetti , o "bisteca" cum spun italienii la friptura, salata, juma' de vin varsat (la carafa) o sticla de jumatate de apa minerala si o cafea erau 1200 lire (circa 6 euro).Nu cred ca acum e tot asa de ieftin cred ca e 10 -12 euro da e proaspat ,gatesc in cantitati mari , si foarte gustos.Vedeti si voi unde se duc muncitorii la pranz si n-o sa va para rau!

P.S. Nu sunt cantine , sunt restaurante in toata regula si daca comandati de pe meniu o sa va cam arda la buzunar!
Thomas-
QUOTE (adb9000 @ Feb 27 2009, 01:58) *
Eu am fost la Jubileu in 2000 si m-au invatat si pe mine altii sa mananc la tratorii sau osterii unde mananca muncitorii.Si am ramas surprins cat de bine se poate manca daca nu ai pretentii.Nu prea poti alege (au meniul zilei) da o farfurie de spaghetti , o "bisteca" cum spun italienii la friptura, salata, juma' de vin varsat (la carafa) o sticla de jumatate de apa minerala si o cafea erau 1200 lire (circa 6 euro).Nu cred ca acum e tot asa de ieftin cred ca e 10 -12 euro da e proaspat ,gatesc in cantitati mari , si foarte gustos.Vedeti si voi unde se duc muncitorii la pranz si n-o sa va para rau!

P.S. Nu sunt cantine , sunt restaurante in toata regula si daca comandati de pe meniu o sa va cam arda la buzunar!

Vreun nume, vreo zona in care se intalnesc des tratoriile astea?
FireSky
Legat de Vatican: nu prea ma intereseaza sa vizitez Muzeele,dar as vrea totusi sa urc pana sus,in Dom (cupola)Care e costul daca urc pe jos scarile panain varf? Se poate doar asta,sau trebuie sa iau si bilet pentru Muzee?
fly_dream
QUOTE (FireSky @ Mar 1 2009, 10:05) *
Legat de Vatican: nu prea ma intereseaza sa vizitez Muzeele,dar as vrea totusi sa urc pana sus,in Dom (cupola)Care e costul daca urc pe jos scarile panain varf? Se poate doar asta,sau trebuie sa iau si bilet pentru Muzee?

Muzeele Vatican sunt una si cupola este alta. Mai precis, cupola de care vorbesti apartine basilicii San Pietro, care este total separata de muzee (in aceeasi zona, dar parcurgi cam 1 km intre ele). Domul (cupola) este motul basilicii. Ai doua variante: fie dai 7 euro si urci cu liftul pana sus, fie dai doar 4 si urci partial cu liftul, dupa care faci gimnastica 330 de trepte. Peisajul vazut de sus merita din plin efortul.... Cam astea erau preturile anul trecut. Nu trebuie sa iei bilet pentru muzee, intrarea in basilica este gratuita, platesti doar pentru dom.
anyany4
noi plecam tot luni
avionul e mare, multi mergem la termini
QUOTE (adygta @ Feb 24 2009, 17:47) *
Buna capsunika! Plecam si noi luni dimineata la Roma cu wizz. Ne cazam la Hotel Castelfidardo, langa Termini. Din pacate pe toate site-urile sunt numai previziuni naspa pentru vreme. In jur de 12 grade dar foarte multa ploaie pt urmatoarele zile incepand de luni mad.gif
Tu iti faci probleme din cauza celor vazute la TV?

Mai pleaca cineva luni dimineata cu wizz la roma? Poate ne intalnim pe aeroport si macar pana la Termini mergem impreuna!

lunaticu18
pentru cei ce se duc in roma le recomand
Villa D'Este
din Tivoli (un oras cam la 20 km de Roma). dar sa isi dedice o zi intreaga, pentru ca acolo ai ce vedea. si e foarte linistitor. iar daca au norocul sa mearga si noaptea(vara au si program noaptea) e minunat.
iar daca tot ajungeti la tivoli, puteti sa treceti si pe la Montecelio, un sat asezat pe un deal, mai vechi decat Roma din cate am inteles eu. Acolo este un castel deschis publicului.
sincer, in roma 2 zile mi-au ajuns. in 2 zile deja eram satul de "pietre moarte". cel putin Castel Sant'Angelo asa mi s-a parut.
Se merita sa mergi in cupola Vaticanului. Eu am fost pe scari (gratis) si a fost super.
De mancare gasesti peste tot, si pentru toate gusturile. Daca vreti sa mancati pizza va recomand
ROSSOPOMODORRO
Acolo se face pizza la cuptor cu lemne. E restaurant napoletan (lant de restaurante), asa ca puteti comanda si altceva.
Daca vi se face foame pe strada si vreti sa mancati ceva repede, puteti lua o pizza (recomand pizza la cuptor cu lemne) sau un kebab (foarte bun). Preferata mea e Margherita. Ar mai fi si cea cu cartofi, cu ardei, sau cu rosii. Oricum, gustul e total diferit fata de pizza de la noi.
Alta recomandare in materie de mancare: Mister Fish, un mic restaurant in zona Centocelle unde am mancat cel mai bun meniu de peste din viata mea(nu imi place pestele). Meniul se numea Fish MENU, dar am mancat aproape orice "oratanie" din mare/ocean, mai putin peste. Si am mancat pe saturate, iar la sfarsit nu m-am simtit "greu la stomac". Daca aveti ocazia.... GO 4 IT!
Si ar fi bine sa stiti engleza, daca nu stiti italiana. Cel putin la mine a fost greu, nu prea banghesc italiana. Si multi dintre ei nu stapanesc engleza.
Si daca va saturati de "pietrele" din Roma si vreti sa iesiti undeva in natura, va recomand Lago di Nemi sau Lago di Castel Gandolfo , unde isi are si Papa resedinta de vara. Tot in aceasta zona o sa gasiti si porcheta de Aricia. O mancare specifica zonei Aricia(de aici isi are si numele) facuta din carne de porc sare si rozmarin daca nu ma insel. Oricum, FOARTEEEEE buna. Daca o mai combini si cu un vin rosu sec. Eu nu as vrea sa mai mananc altceva:D.
Acestea fiind spuse.... Va doresc o sedera cat mai placuta!
BR

simona69
QUOTE (lunaticu18 @ Mar 2 2009, 03:27) *
Villa D'Este
din Tivoli (un oras cam la 20 km de Roma). dar sa isi dedice o zi intreaga, pentru ca acolo ai ce vedea. si e foarte linistitor. iar daca au norocul sa mearga si noaptea(vara au si program noaptea) e minunat.
iar daca tot ajungeti la tivoli, puteti sa treceti si pe la Montecelio, un sat asezat pe un deal, mai vechi decat Roma din cate am inteles eu. Acolo este un castel deschis publicului.
sincer, in roma 2 zile mi-au ajuns. in 2 zile deja eram satul de "pietre moarte". cel putin Castel Sant'Angelo asa mi s-a parut.
Se merita sa mergi in cupola Vaticanului. Eu am fost pe scari (gratis) si a fost super.
De mancare gasesti peste tot, si pentru toate gusturile. Daca vreti sa mancati pizza va recomand
ROSSOPOMODORRO
Acolo se face pizza la cuptor cu lemne. E restaurant napoletan (lant de restaurante), asa ca puteti comanda si altceva.
Daca vi se face foame pe strada si vreti sa mancati ceva repede, puteti lua o pizza (recomand pizza la cuptor cu lemne) sau un kebab (foarte bun). Preferata mea e Margherita. Ar mai fi si cea cu cartofi, cu ardei, sau cu rosii. Oricum, gustul e total diferit fata de pizza de la noi.
Alta recomandare in materie de mancare: Mister Fish, un mic restaurant in zona Centocelle unde am mancat cel mai bun meniu de peste din viata mea(nu imi place pestele). Meniul se numea Fish MENU, dar am mancat aproape orice "oratanie" din mare/ocean, mai putin peste. Si am mancat pe saturate, iar la sfarsit nu m-am simtit "greu la stomac". Daca aveti ocazia.... GO 4 IT!
Si ar fi bine sa stiti engleza, daca nu stiti italiana. Cel putin la mine a fost greu, nu prea banghesc italiana. Si multi dintre ei nu stapanesc engleza.
Si daca va saturati de "pietrele" din Roma si vreti sa iesiti undeva in natura, va recomand Lago di Nemi sau Lago di Castel Gandolfo , unde isi are si Papa resedinta de vara. Tot in aceasta zona o sa gasiti si porcheta de Aricia. O mancare specifica zonei Aricia(de aici isi are si numele) facuta din carne de porc sare si rozmarin daca nu ma insel. Oricum, FOARTEEEEE buna. Daca o mai combini si cu un vin rosu sec. Eu nu as vrea sa mai mananc altceva:D.
BR

O cazare pentru luna mai recomanzi? Suntem 2 adulti si un copil de 12 ani.
Astept de la toti o recomandare.
Va multumesc anticipat.
thumbup.gif
lunaticu18
QUOTE (simona69 @ Mar 2 2009, 13:02) *
O cazare pentru luna mai recomanzi? Suntem 2 adulti si un copil de 12 ani.
Astept de la toti o recomandare.
Va multumesc anticipat.
thumbup.gif

din pacate nu am stat la hotel/motel. dar sunt sigur ca daca citesti posturile de mai sus o sa gasesti ceva recomandari bune.
FireSky
QUOTE (lunaticu18 @ Mar 2 2009, 03:27) *
Villa D'Este
ROSSOPOMODORRO
BR

Salut. Cu ce se poate ajunge la Lago di Nemi? Exista tren?
lunaticu18
QUOTE (FireSky @ Mar 2 2009, 22:15) *
Salut. Cu ce se poate ajunge la Lago di Nemi? Exista tren?

ori cu masina , ori cu autobuzele Cotral care pleaca din Anagnina! Aici ai orarele autobuzelor ce pleaca spre Nemi.
Aici aveti harta cu cele doua lacuri: Lago di Nemi si Castel Gandolfo.
si inca o recomandare, pentru cei ce aleg sa mearga la Villa D'Este. Cam pe la jumatatea drumului se afla baile cu apa sulfurica
Tivoli Terme
pentru o relaxare si o curatire a pielii(apele sulfurice fac bine la piele, mai ales in privinta cosurilor, probleme de acnee, etc). si dupa ce iesi de acolo nu te va mai pisca nicio insecta(ex. tantar) sau alta vietate mica.

BR
lar
[quote name='fly_dream' date='Nov 25 2008, 16:13' post='5574343']
Salutare
Am gasit cazare la un hotel pe Via Napoleone III 48 - 00185 Rome. Este OK locatia ? Vreau sa fie cat mai aproape de obiectivele turistice (nu-mi place sa merg cu mijloacele de transport in comun) si usor de ajuns de la aeroport .

Multumesc
sill.rds
Salut,

Pe 4 Aprilie voi ajunge (hopefully) la Roma pentru o zi (mai precis 7-8 ore). Am nevoie sa ajung cat mai repede de la Ciampino la Termini sau Vatican. Teoretic avionul ajunge la 7:05 dar practic nu se stie niciodata smile.gif. Din cate mi-am dat seama cea mai rapida varianta este cu trenul de la Ciampino la Termini. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
1. In afara de COTRAL si SCHIAFFINI mai exista alte autobuze intre aeroport si gara Ciampino?
2. Am vazut pe internet ca statia COTRAL este intre cele doua ronduri de langa autostrada. Este corect? De unde pleaca SCHIAFFINI? Din acelasi loc?
3. Am inteles ca biletul de autobuz se ia de la sofer. Este corect?
4. De unde se ia bilet de tren in statia CIAMPINO? Exista automate sau se ia de la casa? Se poate lua din tren?
5. In varianta ca voi lua metroul de la Anagnina, stiti cumva cam cat face acesta pana la Ottaviano - S. Pietro?

Daca aveti si alte sugestii ref. la subiect va rog sa mi le spuneti.

In aceasta zi intentionez sa vizitez catedrala San Pietro (inclusiv urcat pe cupola) si eventual sa parcurg pe jos traseul Vatican, Pantheon, Fontana di Trevi, Altare della Patria, Coloseum, Termini, in functie de cat timp voi avea la dispozitie. In afara de San Pietro si Pantheon nu imi propun sa intru la vre-un obiectiv.

Legat de cele de mai sus mai am o serie de intrebari smile.gif:
6. La mormantul papilor intrarea este gratuita?
7. Pantheonul este cumva inchis Sambata? Parca am vazut ceva de genul asta pe undeva.
8. Cam cat de mare credeti ca va fi aglomeratia in aceasta perioada (Sambata, 4 Aprilie) la San Pietro? Se sta la coada la intrarea in catedrala? La urcarea pe cupola? Dar la Pantheon?

Multumesc anticipat si calduros tuturor celor care imi vor raspunde.
FireSky
O Intrebare as avea,pentru ca se apropie plecarea catre Roma: as vrea sa ajung si la Tivolo. Din ce am gasit pe net,am vazut ca " Take the subway Line B until Ponte Mammolo, then the blue regional Cotral bus (app. 4 US$ or 3 Euro or 2 GBP) to Tivoli".
Ce ma interseaza: Rome Pass & piu (25 euro ) acopera acest autobuz regional cotral?
Multumesc
blueschertz
a fost cineva la Zoo in Roma? Bioparc...? Cum e...?
lunaticu18
QUOTE (FireSky @ Mar 7 2009, 16:51) *
O Intrebare as avea,pentru ca se apropie plecarea catre Roma: as vrea sa ajung si la Tivolo. Din ce am gasit pe net,am vazut ca " Take the subway Line B until Ponte Mammolo, then the blue regional Cotral bus (app. 4 US$ or 3 Euro or 2 GBP) to Tivoli".
Ce ma interseaza: Rome Pass & piu (25 euro ) acopera acest autobuz regional cotral?
Multumesc

nu acopera. pentru tivoli iei metro B pana la ponte mammolo dupa care iei orice autobuz pe care scrie ROMA-Tivoli. autobuzele sunt exact cum iesi de la metro.
pretul unui bilet pana la tivoli e 3e (capat de linie). dar poti lua un bilet de 1,2e si daca te intreaba zici ca te duci la tivoli terme biggrin.gif . ca sa faci economie.
Thomas-
Am o nelamurire. Cum se pot rezerva biletele pentru Borghese? Si cu cat timp inainte trebuie sa fac asta>?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.