pentru cei ce se duc in roma le recomand
Villa D'Este
din Tivoli (un oras cam la 20 km de Roma). dar sa isi dedice o zi intreaga, pentru ca acolo ai ce vedea. si e foarte linistitor. iar daca au norocul sa mearga si noaptea(vara au si program noaptea) e minunat.
iar daca tot ajungeti la tivoli, puteti sa treceti si pe la Montecelio, un sat asezat pe un deal, mai vechi decat Roma din cate am inteles eu. Acolo este un castel deschis publicului.
sincer, in roma 2 zile mi-au ajuns. in 2 zile deja eram satul de "pietre moarte". cel putin Castel Sant'Angelo asa mi s-a parut.
Se merita sa mergi in cupola Vaticanului. Eu am fost pe scari (gratis) si a fost super.
De mancare gasesti peste tot, si pentru toate gusturile. Daca vreti sa mancati pizza va recomand
ROSSOPOMODORRO
Acolo se face pizza la cuptor cu lemne. E restaurant napoletan (lant de restaurante), asa ca puteti comanda si altceva.
Daca vi se face foame pe strada si vreti sa mancati ceva repede, puteti lua o pizza (recomand pizza la cuptor cu lemne) sau un kebab (foarte bun). Preferata mea e Margherita. Ar mai fi si cea cu cartofi, cu ardei, sau cu rosii. Oricum, gustul e total diferit fata de pizza de la noi.
Alta recomandare in materie de mancare: Mister Fish, un mic restaurant in zona Centocelle unde am mancat cel mai bun meniu de peste din viata mea(nu imi place pestele). Meniul se numea Fish MENU, dar am mancat aproape orice "oratanie" din mare/ocean, mai putin peste. Si am mancat pe saturate, iar la sfarsit nu m-am simtit "greu la stomac". Daca aveti ocazia.... GO 4 IT!
Si ar fi bine sa stiti engleza, daca nu stiti italiana. Cel putin la mine a fost greu, nu prea banghesc italiana. Si multi dintre ei nu stapanesc engleza.
Si daca va saturati de "pietrele" din Roma si vreti sa iesiti undeva in natura, va recomand
Lago di Nemi sau
Lago di Castel Gandolfo , unde isi are si Papa resedinta de vara. Tot in aceasta zona o sa gasiti si porcheta de Aricia. O mancare specifica zonei Aricia(de aici isi are si numele) facuta din carne de porc sare si rozmarin daca nu ma insel. Oricum, FOARTEEEEE buna. Daca o mai combini si cu un vin rosu sec. Eu nu as vrea sa mai mananc altceva:D.
Acestea fiind spuse.... Va doresc o sedera cat mai placuta!
BR