Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

adygta

Salutare! Am si eu o intrebare pentru cei care s-au intors recent de la Roma sau au prieteni care locuiesc acolo. Poate vi se pare stupida intrebarea dar toate cunostiintele noastre care ne-au auzit ca plecam peste o saptamana au zis ca RISCAM foarte mult avand in vedere ce se intampla acum cu romanii acolo. Chiar asa sa fie cum e prezentata situatia la TV? Adica sa ne ferim sa vorbim romaneste pe strada ca poate riscam sa fim agresati? Sau batuti? Avem rezervare la hotel prin agentie si deja am platit, dar cineva spunea ca nu ar fi o surpriza sa ajungem acolo si sa ni se spuna la hotel ca nu e valabila rezervarea si sa riscam sa ramanem fara camera DOAR PT CA SUNTEM ROMANI!!!! Ce spuneti? Ce atmosfera este acolo?
Imperator
QUOTE (adygta @ Feb 22 2009, 20:01) *
Salutare! Am si eu o intrebare pentru cei care s-au intors recent de la Roma sau au prieteni care locuiesc acolo. Poate vi se pare stupida intrebarea dar toate cunostiintele noastre care ne-au auzit ca plecam peste o saptamana au zis ca RISCAM foarte mult avand in vedere ce se intampla acum cu romanii acolo. Chiar asa sa fie cum e prezentata situatia la TV? Adica sa ne ferim sa vorbim romaneste pe strada ca poate riscam sa fim agresati? Sau batuti? Avem rezervare la hotel prin agentie si deja am platit, dar cineva spunea ca nu ar fi o surpriza sa ajungem acolo si sa ni se spuna la hotel ca nu e valabila rezervarea si sa riscam sa ramanem fara camera DOAR PT CA SUNTEM ROMANI!!!! Ce spuneti? Ce atmosfera este acolo?

Ma duc si eu prin aprilie in drum spre Iran (am tranzit de o zi prin Roma). M-am gandit sa-mi pun tricoul cu "I love NY" pe care apoi sa-l arunc inainte de a lua avionul de Teheran si sa vorbesc doar in engleza

ronnie09
QUOTE (Imperator @ Feb 22 2009, 22:42) *
Ma duc si eu prin aprilie in drum spre Iran (am tranzit de o zi prin Roma). M-am gandit sa-mi pun tricoul cu "I love NY" pe care apoi sa-l arunc inainte de a lua avionul de Teheran si sa vorbesc doar in engleza

Ai grija totusi! Italienii nu ii inghit nici pe americani!

adygta: E imposibil sa ai probleme la hotel din cauza faptului ca esti romanca. Eu am fost asta vara, dupa scandalul cu Mailat, si nu am avut nici cea mai mica problema. Roma e asa frumoasa...Prietenii care te-au avertizat probabil sunt invidiosi wink.gif
flc
QUOTE (ronnie09 @ Feb 22 2009, 23:04) *
Ai grija totusi! Italienii nu ii inghit nici pe americani!

cred ca stie asta...
ronnie09
QUOTE (flc @ Feb 22 2009, 23:08) *
cred ca stie asta...

Am vrut sa fiu sigur ca stie ce riscuri isi asuma rolleyes.gif
abancor
Ronnie09 si flydream, nu am vrut sa zic ca zonele Vatican sau San Giovanni sint periculoase, ci doar ca sint departe de centru. Scuze daca s-a inteles altceva! Mi se pare misto sa poti sa iesi din hotel direct in aglomeratie, si invers, sa stai noaptea cit ai chef si sa ajungi in camera in 5 minute. Eu sint patit, am gasit greu taxi in 2 seri la rind. In prima seara chiar am avut de mers pe jos peste 30 de minute pina am reusit sa agatam un taxi. Veneam din Trastevere si am prins unul abia la Circus Maximus. E drept ca am fi putut astepta cine stie cit in statia de taxi din Trastevere (Ponte Garibaldi), dar era coada mare si nicio masina!
ronnie09
QUOTE (abancor @ Feb 23 2009, 10:01) *
Ronnie09 si flydream, nu am vrut sa zic ca zonele Vatican sau San Giovanni sint periculoase, ci doar ca sint departe de centru. Scuze daca s-a inteles altceva! Mi se pare misto sa poti sa iesi din hotel direct in aglomeratie, si invers, sa stai noaptea cit ai chef si sa ajungi in camera in 5 minute.

Ideal asa ar fi, dar depinde de bugetul fiecaruia. Am preferat sa dam mai putin pe cazare si sa mergem 30-40 de min in plus pe jos. Nu a fost asa rau

fly_dream
QUOTE (abancor @ Feb 23 2009, 11:01) *
Ronnie09 si flydream, nu am vrut sa zic ca zonele Vatican sau San Giovanni sint periculoase, ci doar ca sint departe de centru. Scuze daca s-a inteles altceva! Mi se pare misto sa poti sa iesi din hotel direct in aglomeratie, si invers, sa stai noaptea cit ai chef si sa ajungi in camera in 5 minute.

Eu am inteles ideea si sunt perfect de acord cu ea, si eu am facut compromisul de a alege cazare intr-o zona nu tocmai romantica (Termini in cazul Roma) pentru a impaca si capra (bugetul) si varza (distanta fata de centru), a merge cu taxiul depasea oricum finantele! In general hotelurile aflate mai departe de centru au camere mai aratoase, iar imprejurimile sunt mai placute la vedere, dar cum nu te afli acolo ca sa te bucuri prea mult de peisajul interior si de cel oferit de fereastra camerei, mai bine iei ceva central.

Din mica mea experienta de calator pe cont propriu (care nu depaseste circa 2 ani), pot sa va spun ca la inceput exista tentatia de a alege hoteluri dragute, in zone bune, am mers pe ideea asta de cateva ori si apoi, cand am constatat ca nu aveam niciodata timp sa ne bucuram de avantajele camerei alese, am schimbat tactica in favoarea uneia care sa aiba ca prioritati bugetul si distanta fata de obiectivele principale (curatenia si relativa siguranta a zonei au fost intotdeauna pe lista).
vladut_v
Vinerea care vine ar fi trebuit sa plecam la Roma, 4 persoane. Un weekend-city-break de 1 Martie. Am facut rezervarile din 15 Ianuarie. Entuziasmul era urias dar nu mai avem curajul necesar sa mergem. Oricat de frumos e orasul, oricat de frumoasa de peninsula mediteraneana, ne-am cam luat gandul de la ea. Probabil definitiv ! sad.gif Rahat !
ronnie09

QUOTE (vladut_v @ Feb 23 2009, 12:01) *
Vinerea care vine ar fi trebuit sa plecam la Roma, 4 persoane. Un weekend-city-break de 1 Martie. Am facut rezervarile din 15 Ianuarie. Entuziasmul era urias dar nu mai avem curajul necesar sa mergem. Oricat de frumos e orasul, oricat de frumoasa de peninsula mediteraneana, ne-am cam luat gandul de la ea. Probabil definitiv ! sad.gif Rahat !

De ce? Sa nu-mi spui ca din cauza "conflictelor" dintre romani si italieni... bash.gif
fly_dream
QUOTE (vladut_v @ Feb 23 2009, 12:01) *

Tu vorbesti serios?!? Daca chiar te temi, poti sa nu vorbesti romaneste in zonele aglomerate, cine ar sti ca esti roman? Nu vad insa de ce ai renunta la excursie! Si noi am plecat mai demult 2 zile la Roma dupa niste incidente similare si nu am avut nici o problema, nu se ia nimeni de turisti tam-nesam.
amicu
Stie cineva sa-mi spuna daca BTI – Integrated Tourist Ticket de 3 ziel=11 EURO e valabil si pentru trenurile FR4 catre Ciampino ?
Pe site-ul ATAC sunt exemplificate :regional trains: Rome–Lido, Rome–Viterbo, Rome–Pantano..
AM gasit un hotel lg.aeroport si-ar fi util de stiut daca abonamentul respectiv il pot folosi pana la Termini

Multzam Anticipat !!
ccioflec
Salut,

va rog sa ma mai ajutati cu o informatie: am facut rezervarea online a biletelor pentru galeria Borghesse, din cate am inteles altfel nu prea sunt sanse sa o vizitezi.

Puteti sa imi spuneti daca ajuta cu ceva rezervarea biletelor online si pt Vatican - salveaza timp, nervi, stat la coada.. merita?
Si mai ales: pentru ce anume e nevoie de bilete in Vatican? Care sunt locatiile care pot fi vizitate cu bilet si care fara - muzeul, biserici...?

Multumesc!
ronnie09
QUOTE (ccioflec @ Feb 23 2009, 19:05) *
Salut,

va rog sa ma mai ajutati cu o informatie: am facut rezervarea online a biletelor pentru galeria Borghesse, din cate am inteles altfel nu prea sunt sanse sa o vizitezi.

Puteti sa imi spuneti daca ajuta cu ceva rezervarea biletelor online si pt Vatican - salveaza timp, nervi, stat la coada.. merita?
Si mai ales: pentru ce anume e nevoie de bilete in Vatican? Care sunt locatiile care pot fi vizitate cu bilet si care fara - muzeul, biserici...?

Multumesc!

Bineinteles ca e mai bine sa iei online. La muzeu sunt cozi uriase. Biletul iti asigura intrarea la muzeu si la Capela Sixtina. La Biserica Sf. Petru intrarea e libera. In plus poti sa-ti mai iei un tur pentru gradinile Vaticanului.
http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html
mociulica
ai facut ceam mai mare prostie...eu m-am intors ieri de la roma, am fost cazati langa Termini (hotel Corallo-super conditii la pret f bun)
si nu am avut nici un fel de probleme.Am fost 2 cupluri si in 2 seri la rand ne-a prins ore 3 noaptea pe stradute in Roma si nu a avut nimeni treaba cu noi.

QUOTE (vladut_v @ Feb 23 2009, 00:01) *

Ieri ne-am intors de la Roma, a fost minunat cu o vreme de 20 grade si cu niste italieni mult peste asteptari si ca civilizatie si ca absolut tot, nu ma asteptam.Rahatele astea de televiziuni ne tampesc de cap vor sa ne i-a mintile...Am stat langa Termini la hotel Corallo, iar conditiile au fost excelente, camere mari, bai mari si mic dejun inclus si copios (pateuri de 3 feluri, branza topita, paine prajita, paine, miere, unt, cornuri si briose cu cicolata, vanilie, gem, ceai, cafea, capucino, suc de portocale sau fructe).Stiu...nici mie nu mi-a venit sa cred biggrin.gif
Multumec inca odata persoanelor care m-au ajutat si mi-au facut weekendul mult mai frumos si usor.
ccioflec
QUOTE (ronnie09 @ Feb 23 2009, 19:31) *
Bineinteles ca e mai bine sa iei online. La muzeu sunt cozi uriase. Biletul iti asigura intrarea la muzeu si la Capela Sixtina. La Biserica Sf. Petru intrarea e libera. In plus poti sa-ti mai iei un tur pentru gradinile Vaticanului.
http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html

Multumesc pentru sfat, asa voi face!

Prin gradini inteleg ca poti sa te plimbi doar in tur cu ghid, sau gresesc? Cam cat dureaza o plimbare de genul asta?
abancor
Si la biserica iti trebuie bilet pentru cupola. Dar acolo oricum e coada la lift, nu stiu daca poti cistiga timp. Poate scrie pe internet - vizite rezervate la ore fixe sau ceva de genul.
capsunika
QUOTE (mociulica @ Feb 24 2009, 07:39) *
ai facut ceam mai mare prostie...eu m-am intors ieri de la roma, am fost cazati langa Termini (hotel Corallo-super conditii la pret f bun)
si nu am avut nici un fel de probleme.Am fost 2 cupluri si in 2 seri la rand ne-a prins ore 3 noaptea pe stradute in Roma si nu a avut nimeni treaba cu noi.

Ieri ne-am intors de la Roma, a fost minunat cu o vreme de 20 grade si cu niste italieni mult peste asteptari si ca civilizatie si ca absolut tot, nu ma asteptam.Rahatele astea de televiziuni ne tampesc de cap vor sa ne i-a mintile...Am stat langa Termini la hotel Corallo, iar conditiile au fost excelente, camere mari, bai mari si mic dejun inclus si copios (pateuri de 3 feluri, branza topita, paine prajita, paine, miere, unt, cornuri si briose cu cicolata, vanilie, gem, ceai, cafea, capucino, suc de portocale sau fructe).Stiu...nici mie nu mi-a venit sa cred biggrin.gif
Multumec inca odata persoanelor care m-au ajutat si mi-au facut weekendul mult mai frumos si usor.

sigur erau 20 grade???? io am vazut pe internet ca vremea este rece. cam 11-12 grade. plec ssi io duminica si vreau sa stiu cum este exact: cald sau rece, ca sa stiu cum sa ma imbrac
adygta
QUOTE (capsunika @ Feb 24 2009, 17:26) *
sigur erau 20 grade???? io am vazut pe internet ca vremea este rece. cam 11-12 grade. plec ssi io duminica si vreau sa stiu cum este exact: cald sau rece, ca sa stiu cum sa ma imbrac

Buna capsunika! Plecam si noi luni dimineata la Roma cu wizz. Ne cazam la Hotel Castelfidardo, langa Termini. Din pacate pe toate site-urile sunt numai previziuni naspa pentru vreme. In jur de 12 grade dar foarte multa ploaie pt urmatoarele zile incepand de luni mad.gif
Tu iti faci probleme din cauza celor vazute la TV?

Mai pleaca cineva luni dimineata cu wizz la roma? Poate ne intalnim pe aeroport si macar pana la Termini mergem impreuna!
capsunika
QUOTE (adygta @ Feb 24 2009, 17:47) *
Buna capsunika! Plecam si noi luni dimineata la Roma cu wizz. Ne cazam la Hotel Castelfidardo, langa Termini. Din pacate pe toate site-urile sunt numai previziuni naspa pentru vreme. In jur de 12 grade dar foarte multa ploaie pt urmatoarele zile incepand de luni mad.gif
Tu iti faci probleme din cauza celor vazute la TV?

Mai pleaca cineva luni dimineata cu wizz la roma? Poate ne intalnim pe aeroport si macar pana la Termini mergem impreuna!

Mmm, nu imi este teama...nu o sa vb deloc romaneste biggrin.gif. noi ne-am rezervat locuri tot in centru la hotelul Principe Di Piemonte. am prins o oferta cu 143 euro pt 3 nopti, prin agentia vel travel. thumbsup.gif si noi tot cu wizz plecam numai k plecam duminica smile.gif. abia astept :x
ortega
Si eu sunt acum la Roma, am plecat in dim asta cu wizz,
Sunt a hotelul Sonya in termini, super, ce pot sa spun....
Eu am vb si romaneste pe strada, dar prietena oo da numai in engleza.
Azi am vizitat piata venetia, forum lui traian si ot ce e impprejur, via corso care era aproape pustie seara, iar mag inchise, si fontana di trevi0 magnifica noaptea
Nu va mai luati dupa jurnalisti, ca n0au ce sa scrie si fac din tantar armasar,
Noapte buna

mociulica
QUOTE (capsunika @ Feb 24 2009, 10:28) *
Mmm, nu imi este teama...nu o sa vb deloc romaneste biggrin.gif. noi ne-am rezervat locuri tot in centru la hotelul Principe Di Piemonte. am prins o oferta cu 143 euro pt 3 nopti, prin agentia vel travel. thumbsup.gif si noi tot cu wizz plecam numai k plecam duminica smile.gif. abia astept :x

sambata asta pe la ora 11 am vazut pe un ecran temperatura si era afisat 16 grade, iar mai tarziu era mult mai cald...aproximez 20 grade biggrin.gif
Nu va inteleg de ce va faceti atatea griji cu vb in romana huh.gif ...nu va mai luati dupa balariile idiotilor de la tv.Chiar nu vedeti scopul acestor intoxicari?
Fiti fara griji, toate natiile au hotii lor, vorba celor de la hotelul unde am stat biggrin.gif
simona69
QUOTE (ortega @ Feb 25 2009, 00:33) *
Si eu sunt acum la Roma, am plecat in dim asta cu wizz,
Sunt a hotelul Sonya in termini, super, ce pot sa spun....
Eu am vb si romaneste pe strada, dar prietena oo da numai in engleza.
Azi am vizitat piata venetia, forum lui traian si ot ce e impprejur, via corso care era aproape pustie seara, iar mag inchise, si fontana di trevi0 magnifica noaptea
Nu va mai luati dupa jurnalisti, ca n0au ce sa scrie si fac din tantar armasar,
Noapte buna

Cum este hotel Sonya?
Am vrut si eu sa merg in februarie si am renuntat din motive medicale.
E departe hotelul de obiective? Cum e micul dejun?
worthy.gif
ortega
Pana acum absolut totul de nota 20.
Camera super, Curatenie, personal f politicos, aproppe de metrou si de via nationale, unde sunt haine la preturi accesibile, nu ca pe viaa corso.
Mi0au dat moka laptop in camera, internet wireless, mic dejun f consistent
capsunika
QUOTE (ortega @ Feb 25 2009, 15:10) *
Pana acum absolut totul de nota 20.
Camera super, Curatenie, personal f politicos, aproppe de metrou si de via nationale, unde sunt haine la preturi accesibile, nu ca pe viaa corso.
Mi0au dat moka laptop in camera, internet wireless, mic dejun f consistent

vai c tare...super misto. coolspeak.gif spune cum este vremea acolo si daca sunt reduceri pe acolo la haine. eventual spune-ne si noua care st magazinele mai ieftine sa stim si noi pe unde sa colindam ... mersi mult tongue.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.