AEROPORT
La Ciampino am inteles ca nu exista statie de tren. La ora respectiva ( 7:30 ) gasesc autobuz care sa ma duca la cea mai apropiata statie de tren? Trenurile catre Roma (Termini) circula des ?
La Ciampino am inteles ca nu exista statie de tren. La ora respectiva ( 7:30 ) gasesc autobuz care sa ma duca la cea mai apropiata statie de tren? Trenurile catre Roma (Termini) circula des ?
Autobuzele Schiaffini ar fi fost cele mai potrivite, te duc direct la Roma Termini si costa 4.50 euro, insa, din nefericire, orarul lor nu se prea potriveste cu cel al avioanelor tale, asa ca fie iei autobuz Terravision (8 euro un drum sau 14 euro dus-intors), fie combini autobuz cu metrou (la dus ai autobuz Schiaffini pana la statia de metrou Anagnina la 8:00 sau 8:40, respectiv la 18:00 sau 18:30 la intors, faci 20 minute si costa 1.20 euro, apoi iei metroul pana la Termini), fie autobuz cu tren (iei autobuz Schiaffini pana la gara Ciampino la 8:00 sau 8:20, respectiv la 18:20 la intors, costa 1.30 euro, apoi tren pana la Termini, costa 1.30 euro si vin al 12 minute si sunt sincronizate cu autobuzele). Daca esti "in bani", ia autobuzul direct Terravision, daca nu, alege una din celelalte variante.
HOTEL
Am platit 2 nopti ( camera dubla - 750 RON ) la hotel Valle*** de pe Via Cavour nr. 134. Stii ceva de acest hotel, sau a mai fost cazat cineva de pe acest forum la acest hotel? Pe venere.com il situeaza destul de central, si arata bine in interior, dar as fi vrut o parere de la cineva care a mai fost !
Am platit 2 nopti ( camera dubla - 750 RON ) la hotel Valle*** de pe Via Cavour nr. 134. Stii ceva de acest hotel, sau a mai fost cazat cineva de pe acest forum la acest hotel? Pe venere.com il situeaza destul de central, si arata bine in interior, dar as fi vrut o parere de la cineva care a mai fost !
De la Termini, mergi pe jos pana la hotel, nu faci mai mult de 10 minute. Pozitia este ok, ajungi per pedes practic oriunde (5-10 minute pana la Colosseum si zona antica, 15 pana la Trevi, 25-35 pana la Vatican). Nu uita sa ceri de la receptie o harta a orasului, exista una standard care iti va fi deosebit de utila.
ITINERARIU
Daca iau ROMAPASS, nu ar trebui sa incep din prima zi cu zona antica ( ziua 2 - propusa de tine ) avand in vedere ca majoritatea obiectivelor de pe RomaPass sunt in zona antica? Si tot in acest sens, este timp intr-o zi de vizitat tot ce ai propus tu pentru ziua 2 - zona antica + muzeul vatican + basilica san pietro si capela sixtina?
Daca iau ROMAPASS, nu ar trebui sa incep din prima zi cu zona antica ( ziua 2 - propusa de tine ) avand in vedere ca majoritatea obiectivelor de pe RomaPass sunt in zona antica? Si tot in acest sens, este timp intr-o zi de vizitat tot ce ai propus tu pentru ziua 2 - zona antica + muzeul vatican + basilica san pietro si capela sixtina?
Nu stiu cum este cu RomPassul... 23 euro, 2 obiective gratis si la restul reduceri... plus transport (asta nu este necesar). Ai aproximativ 3 zile.... nu are rost sa inghesui intr-o zi Vaticanul, basilica si zona antica. As zice asa:
Vineri
Fontana di Trevi (day view)
Zona antica
Cartierul Trastevere
Sambata
Muzeul Vatican (cu autobuzul 40 sau 64 pana acolo, apoi restul traseului pe jos) (Capela Sixtina este in muzeul Vatican)
Basilica San Pietro
Castelul Sant'Angelo (merge si doar pe afara, vizitarea nu este spectaculoasa)
Piata Navona
Panteon
Corso (for the fun of it sau/si... shopping)
Fontana di Trevi (night view)
Duminica
Piazza Spagna
Piazza del Poppolo
Galleria Borghese
BTW: Stie careva cum e vremea la inceputul lui martie ? A fost cineva in aceasta perioada in trecut ?
La inceputul lui aprilie anul trecut era acceptabil.... cateva grade in plus fata de Romania.