Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

fly_dream

QUOTE (bogysan @ Jan 19 2009, 15:48) *
AEROPORT
La Ciampino am inteles ca nu exista statie de tren. La ora respectiva ( 7:30 ) gasesc autobuz care sa ma duca la cea mai apropiata statie de tren? Trenurile catre Roma (Termini) circula des ?

Autobuzele Schiaffini ar fi fost cele mai potrivite, te duc direct la Roma Termini si costa 4.50 euro, insa, din nefericire, orarul lor nu se prea potriveste cu cel al avioanelor tale, asa ca fie iei autobuz Terravision (8 euro un drum sau 14 euro dus-intors), fie combini autobuz cu metrou (la dus ai autobuz Schiaffini pana la statia de metrou Anagnina la 8:00 sau 8:40, respectiv la 18:00 sau 18:30 la intors, faci 20 minute si costa 1.20 euro, apoi iei metroul pana la Termini), fie autobuz cu tren (iei autobuz Schiaffini pana la gara Ciampino la 8:00 sau 8:20, respectiv la 18:20 la intors, costa 1.30 euro, apoi tren pana la Termini, costa 1.30 euro si vin al 12 minute si sunt sincronizate cu autobuzele). Daca esti "in bani", ia autobuzul direct Terravision, daca nu, alege una din celelalte variante.

HOTEL
Am platit 2 nopti ( camera dubla - 750 RON ) la hotel Valle*** de pe Via Cavour nr. 134. Stii ceva de acest hotel, sau a mai fost cazat cineva de pe acest forum la acest hotel? Pe venere.com il situeaza destul de central, si arata bine in interior, dar as fi vrut o parere de la cineva care a mai fost !

De la Termini, mergi pe jos pana la hotel, nu faci mai mult de 10 minute. Pozitia este ok, ajungi per pedes practic oriunde (5-10 minute pana la Colosseum si zona antica, 15 pana la Trevi, 25-35 pana la Vatican). Nu uita sa ceri de la receptie o harta a orasului, exista una standard care iti va fi deosebit de utila.

ITINERARIU
Daca iau ROMAPASS, nu ar trebui sa incep din prima zi cu zona antica ( ziua 2 - propusa de tine ) avand in vedere ca majoritatea obiectivelor de pe RomaPass sunt in zona antica? Si tot in acest sens, este timp intr-o zi de vizitat tot ce ai propus tu pentru ziua 2 - zona antica + muzeul vatican + basilica san pietro si capela sixtina?

Nu stiu cum este cu RomPassul... 23 euro, 2 obiective gratis si la restul reduceri... plus transport (asta nu este necesar). Ai aproximativ 3 zile.... nu are rost sa inghesui intr-o zi Vaticanul, basilica si zona antica. As zice asa:

Vineri

Fontana di Trevi (day view)
Zona antica
Cartierul Trastevere

Sambata

Muzeul Vatican (cu autobuzul 40 sau 64 pana acolo, apoi restul traseului pe jos) (Capela Sixtina este in muzeul Vatican)
Basilica San Pietro
Castelul Sant'Angelo (merge si doar pe afara, vizitarea nu este spectaculoasa)
Piata Navona
Panteon
Corso (for the fun of it sau/si... shopping)
Fontana di Trevi (night view)

Duminica

Piazza Spagna
Piazza del Poppolo
Galleria Borghese

BTW: Stie careva cum e vremea la inceputul lui martie ? A fost cineva in aceasta perioada in trecut ?

La inceputul lui aprilie anul trecut era acceptabil.... cateva grade in plus fata de Romania.
ortega
In afara de Borghese, care au intrare si cat este?

bogysan
QUOTE (fly_dream @ Jan 20 2009, 12:08) *

WOW.

Asta da raspuns !

Multumesc mult. Avand in vedere ca e prima noastra vizita la Roma, am sa merg pe itinerariul propus de tine.
Multumesc mult si pentru celelalte informatii. F F utile.

Numai bine !
christin
salutare! am urmarit cat am putut forumul! foarte tare, numai ca am cam ametit... ideea e urmatoarea: am bilete pentru roma in perioada 20 - 23 martie. si acum sunt in cautare de cazare. avand in vedere timpul foarte scurt, nu ma intereseaza decat un pat ieftin si comod unde sa dorm, nu foarte departe de punctele turistice. m-am orientat la hotel center 2. am gasit o oferta foarte buna pe site-ul www.olotels.com cu 146 euro, 3 nopti, pat dublu. mi se pare foarte ok! pe venere.com am gasit cu 180 de euro! numai ca...am intrat pe site ul propriu al hotelului si am vazut ca acolo, aceeasi perioada, aceeasi camera, costa 405 euro! poate sa imi spuna cineva de ce e diferenta asta? daca rezerv pe un site intermediar am certitudinea ca platesc pretul care este afisat? am certitudinea ca nu e o teapa? spuneti-mi voi, cum procedati cand va rezervati camera pe net? ati avut probleme? e ok?
multumesc mult pentru orice informatii...si daca mai cunoasteti hoteluri, b&b uri, pensiuni, accesibile, recomandati-mi, please:)
va pup!
p.s. merge careva in perioada aceasta la roma?
christin
salutare! am urmarit cat am putut forumul! foarte tare, numai ca am cam ametit... ideea e urmatoarea: am bilete pentru roma in perioada 20 - 23 martie. si acum sunt in cautare de cazare. avand in vedere timpul foarte scurt, nu ma intereseaza decat un pat ieftin si comod unde sa dorm, nu foarte departe de punctele turistice. m-am orientat la hotel center 2. am gasit o oferta foarte buna pe site-ul www.olotels.com cu 146 euro, 3 nopti, pat dublu. mi se pare foarte ok! pe venere.com am gasit cu 180 de euro! numai ca...am intrat pe site ul propriu al hotelului si am vazut ca acolo, aceeasi perioada, aceeasi camera, costa 405 euro! poate sa imi spuna cineva de ce e diferenta asta? daca rezerv pe un site intermediar am certitudinea ca platesc pretul care este afisat? am certitudinea ca nu e o teapa? spuneti-mi voi, cum procedati cand va rezervati camera pe net? ati avut probleme? e ok?
multumesc mult pentru orice informatii...si daca mai cunoasteti hoteluri, b&b uri, pensiuni, accesibile, recomandati-mi, please:)
va pup!
fly_dream
QUOTE (christin @ Jan 20 2009, 16:03) *

Hotel Center 1-2-3 se afla un pic cam departe de zonele de interes: de la Termini mergi pe jos - tarand de bagaje - cam trei statii de autobuz, iar de la hotel la atractii iarasi mergi destul, dar daca asta nu este o problema si daca nu gasesti altceva mai convenabil, poti ramane la varianta asta. Timp ai destul, iar hoteluri sunt aproape 1000, sa tot alegi!

Cat vrei sa fie suma maxima pe care esti dispus sa o platesti pentru cazare? Sunteti doua persoane?
ortega
QUOTE (christin @ Jan 20 2009, 16:03) *
va pup!

http://www.hotelsonya.it/
Site ul asta mi-a fost recomandat mie cu 2 pagini in urma.

christin
QUOTE (fly_dream @ Jan 20 2009, 16:31) *
Hotel Center 1-2-3 se afla un pic cam departe de zonele de interes: de la Termini mergi pe jos - tarand de bagaje - cam trei statii de autobuz, iar de la hotel la atractii iarasi mergi destul, dar daca asta nu este o problema si daca nu gasesti altceva mai convenabil, poti ramane la varianta asta. Timp ai destul, iar hoteluri sunt aproape 1000, sa tot alegi!

Cat vrei sa fie suma maxima pe care esti dispus sa o platesti pentru cazare? Sunteti doua persoane?

!
iti multumesc frumos pt raspuns! cu bagajul nu ar fi o problema. suntem 2 persoane si vom avea in spate cate un rucsac. atat! iar ca suma pe care as vrea sa o dau la cazare as zice undeva pana in 180 de euro pe 3 seri, amandoi. am vazut ca se mai gasesc si la suma mai mici si scopul meu nu e sa stau intr-un super hotel. hotel center, e intr-adevar putin cam departe, dar sunt multe altele in zone mult mai indepartate. dar eu inca nu sunt lamurita cu pretul. care este cel real de fapt? preturile de pe site urile intermediare sau pretul afisat pe site ul oficial al hotelului? ca daca as da 150 -180 de euro pe 3 nopti la hotel center, eu zic ca e destul de ok. nu?
oricum, mai astept discutii pe forum, pentru ca, cel putin pentru 2 luni de zile am sa raman fidela smile.gif
va pup
FireSky
Eu o sa stau la centro romano,e tot pe langa termini.175 Euro ptr. 3 nopti,tot in martie,intre 11 si 14.Sper sa fie bine,am rezervat direct la ei,prin mail + card
christin

QUOTE (ortega @ Jan 20 2009, 16:53) *
http://www.hotelsonya.it/
Site ul asta mi-a fost recomandat mie cu 2 pagini in urma.

multumesc pentru sfat! hotel sonya arata suuuuper, recunosc ca nu e f scump tinand cont de locatie si design, numai ca....o sa caut ceva mai ieftin (aici e deja 400 de euro pt 3 nopti:( )
ortega
Ce faza...
Am dat si eu in martie si am vazut ca e 90 euro camera dubla.
eu merg in februarie si de pe data de 25 feb e 53 euro camera dubla.
Am platit tot si am obtinut reducerea de 15% si astfel 3 nopti de cazare m-au ajuns 130 euro.
Du-te in februarie atunci, si asa e ieftin si avionul tongue.gif
christin
QUOTE (ortega @ Jan 21 2009, 12:56) *
Ce faza...
Am dat si eu in martie si am vazut ca e 90 euro camera dubla.
eu merg in februarie si de pe data de 25 feb e 53 euro camera dubla.
Am platit tot si am obtinut reducerea de 15% si astfel 3 nopti de cazare m-au ajuns 130 euro.
Du-te in februarie atunci, si asa e ieftin si avionul tongue.gif

foarte tare! probabil ca in februarie e inca extrasezon, iar la sfarsitul lui martie considera deja sezon de au dublat preturile... asta e! f bine ca ai prins redus. cred ca se va merita din plin sa stai la sonya. distractie placuta! :-)

QUOTE (FireSky @ Jan 21 2009, 12:29) *
Eu o sa stau la centro romano,e tot pe langa termini.175 Euro ptr. 3 nopti,tot in martie,intre 11 si 14.Sper sa fie bine,am rezervat direct la ei,prin mail + card

te rog, da-mi si mie site-ul unde ai gasit centro romano. eu am gasit ceva, tot un centro romano, dar este langa colloseum. si este si mai scump si...nici nu au camere in perioada in care merg eu...
FireSky
QUOTE (christin @ Jan 21 2009, 13:44) *
foarte tare! probabil ca in februarie e inca extrasezon, iar la sfarsitul lui martie considera deja sezon de au dublat preturile... asta e! f bine ca ai prins redus. cred ca se va merita din plin sa stai la sonya. distractie placuta! :-)
Eu m-am gandit ca e prea frig in februarie,asa ca am preferat dupa 10 martie

te rog, da-mi si mie site-ul unde ai gasit centro romano. eu am gasit ceva, tot un centro romano, dar este langa colloseum. si este si mai scump si...nici nu au camere in perioada in care merg eu...

Cred ca e acelasi de care zici si tu. Aveam impresia ca Termini nu i f.departe de colosseum.Am avut "noroc" si mi-au rezervat o camera,sper sa nu intervina nimic
anyany4
QUOTE (melany72 @ Jan 8 2009, 11:10) *
Am reusit in sfarsit sa citesc tot topicul, eu plec la Roma pe 2 martie pt doua nopti si 3 zile.Ma bucur ca am gasit informatii care le cautam, updatate si promit sa vin si eu cu vesti cat mai noi.

Am cumparat biletele de avion de la wizzair cu numai 228 ron pt 2 persoane(si un bagaj).Am gasit si un hotel care sa fie mai in centru ca sa ma pot deplasa pe jos pe la obiective.Incerc sa-mi fac un plan, sa cuprind cat de cat punctele principale cu dorinta de a reveni pt amanunte.
O sa fac rezervare prin veltravel.ro pt ca nu am card de platit pe net.Hotelul pe care intentionez sa-l " atac" e VIRGILIO, Adresa: VIA PALERMO N 30
00184 ROME, 173 euro pe 2 nopti de cazare cu mic dejun.

Buna, de la ce agentie ai luat bilete Wizzair, pentru ca difera adaosul lor, de la o firma la alta, iar pe net, nu am reusit..ceva de eroare.
iti multumesc
melany72
QUOTE (anyany4 @ Jan 27 2009, 15:17) *
Buna, de la ce agentie ai luat bilete Wizzair, pentru ca difera adaosul lor, de la o firma la alta, iar pe net, nu am reusit..ceva de eroare.
iti multumesc

Eu am facut rezervare pe net pe pag lor si am platit de la ING prin transfer bancar.

Deci, mai incearca. biggrin.gif

Am uitat sa va zic ca am schimbat hotelul, adica nu am mai rezervat acolo, am gasit unul parca mai dragutz din poze..Flower Garden.

A, la wizz air am platit pana in 12 ian cat a fost super oferta.
blueschertz
buna!
am si eu cateva probleme legate (momentan exclusiv) de cazare in Roma.
am cumparat biletele de avion pentru 18-24 aprilie si am gasit pentru cazare urmatoarele:

1. hotel G ( www.ghotel.it ), l-am gasit pe www.wizzhotel.com - aprox 374 eur / 6 nopti cu mic dejun inclus...hotel de 4 stele...suna destul de bine doar ca e relativ departe (si nu stiu cu ce as putea sa ajung...mai ales ca eu aterizez la ora 9 seara pe Ciampino)
2. hotel Romulus pe booking.com, are 3 stele si e 348 eur/6 nopti fara mic dejun
3. hotel Veio Park tot pe booking.com, 354 eur/6 nopti cu mic dejun...
4. http://www.rentalinrome.com/caltagironeapt...tagironeapt.htm - apartament la 65 eur pe zi...ma tenteaza si asta (pe site-ul respectiv am mai gasit pana in 70-80 pe noapte si arata foarte bine)

si acum intrebarea : la care m-ati sfatui sa stau? si eventual cu ce sa ajung la hotel dupa ora 10 seara? (la romulus se pare ca de la aeroport iau tren si de acolo taxi...it's the only way)

va multumesc anticipat!
EDGE
la Romulus am vrut sa aleg eu pe booking.com dar am citit review-urile si e departe rau..plus ca e in partea cealalta fata de aeroporturi si daca ai cursa foarte dimineata o sa dai pe taxi cat ai dat pe biletele de vion (daca mergi cu low-cost:) )
Corcodusa
QUOTE (mociulica @ Jan 14 2009, 09:43) *
cartela de care zici u este valabila si de la aeroportul Fiumicino?ce pot sa cumpar sa ajung mai ieftin la transport, dar sa cuprinda si transport de la acest aeroport (4zile stau la roma)
mersi anticipat

Salutare tuturor!

Si eu ma pregatesc sa plec pt 6 zile la Roma, incepand cu 27 febr.
Dupa ce am citit si am rascitit ce a fost pe aici, s-au iscat si mai multe intrebari.
Poate ma ajuta cineva si ma lumineaza smile.gif
1. Sa iau sau nu Roma Pass pentru 7 zile? Multi au spus ca peste tot a fost perpedes si daca m-as plimba cu metroul as pierde o gramada de frumuseti de la suprafata.
2. Care sunt reducerile la muzee daca am pass-ul? Pot intra 'prin fata' daca am pass?
3. Biletul la Colosseum este 10, 12 sau 15.5 euro? Dar cel de la galeriile Borghese?
4. Cat costa plimbarea la Vatican? Am inteles ca Basilica e gratuita, dar sunt cate?? muzee? Capela Sixtina inteleg ca este considerata muzeu ohmy.gif
5. Miercuri este audienta generala la Vatican. Poate merge si un muritor de rand sau musai trebuie sa ai invitatie? Pe la ce ora ar trebui sa fiu pe acolo?
6. Hotelul meu este in piata San Giovanni. Cu ce ar trebui sa incep intr-o vineri? Cu Colosseum-ul sau cu vizitarea piatetelor?
7. Am citit ca mancarea nu este prea grozava, nici macar renumita pizza. Cum nu sunt fan fast-food, unde gasesc niste supermarket-uri? Exista ceva gen Aldi, Billa, cu mancare ce se poate incalzi la microunde?
8. De la aeroportul Ciampino am inteles ca ajung la metrou cu un autobuz Cotral. Are cineva idee cum ajung la aeroport la 6 dimineata? La ce ora pleaca primul metro? Am legaturi cu Cotral-ul? Exista o mai buna solutie (inafara taxi-ului)?
9.Pentru 6 zile imi puteti recomanda un split pe zile? Ce sa vad, ce sa evit?
10 Si ultima: exista undeva un orar al muzeelor, locurilor de vazut? Cand sunt inchise intreaga zi? Cand au pauza de masa?

Nu cred ca mai este necesar sa va spun ca merg la Roma pt prima data si vreau sa fie o experienta de neuitat. Placuta smile.gif

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre worthy.gif
OanaO8
Corcodusa,poti sa intrebi tot ceea ce te intereseaza pe cei de la hotelul unde o sa stai. Si eventual sa le ceri un ghid al restaurantelor si o harta a Romei. Sunt sigura ca or sa te ajute.
Iar despre mancare...mie mi-a placut.
Have fun !!!
fly_dream
QUOTE (OanaO8 @ Feb 6 2009, 11:43) *
Corcodusa,poti sa intrebi tot ceea ce te intereseaza pe cei de la hotelul unde o sa stai. Si eventual sa le ceri un ghid al restaurantelor si o harta a Romei. Sunt sigura ca or sa te ajute.

Nu i-as recomanda sa lase la mana receptionerului programul de vizitare, este prea riscant. Nu costa nimic sa faci "investigatii" pe cont propriu, cu acces la Internet asta se rezolva destul de simplu. La receptie ceri o harta a orasului, in Roma exista una standard, care este foarte buna. In rest.... cauti pe Internet obiectivele importante, mai ceri opinii pe-aici, dar nu inainte de a intra pe site-urile respective, acolo gasesti cam toate informatiile necesare (orar de vizitare, pret, reduceri, adresa, modalitati acces etc.). Tot pe Internet se afla si informatii privind eventualele abonamente (obiective, transport in comun). Multe din intrebarile pe care ni le-a pus isi gasesc raspunsul pe acele site-uri, raman de rezolvat probleme cum ar fi cele legate de mancare, vreme, cozi....

P.S. Daca nu se descurca, o ajutam, insa bine ar fi ca oamenii sa inteleaga ca nu exista site-uri pe care cineva sa adune si sa actualizeze permanent informatii privind toate obiectivele dintr-un oras.

QUOTE (blueschertz @ Jan 29 2009, 16:05) *
buna!
am si eu cateva probleme legate (momentan exclusiv) de cazare in Roma.
am cumparat biletele de avion pentru 18-24 aprilie si am gasit pentru cazare urmatoarele:

1. hotel G ( www.ghotel.it ), l-am gasit pe www.wizzhotel.com - aprox 374 eur / 6 nopti cu mic dejun inclus...hotel de 4 stele...suna destul de bine doar ca e relativ departe (si nu stiu cu ce as putea sa ajung...mai ales ca eu aterizez la ora 9 seara pe Ciampino)
2. hotel Romulus pe booking.com, are 3 stele si e 348 eur/6 nopti fara mic dejun
3. hotel Veio Park tot pe booking.com, 354 eur/6 nopti cu mic dejun...
4. http://www.rentalinrome.com/caltagironeapt...tagironeapt.htm - apartament la 65 eur pe zi...ma tenteaza si asta (pe site-ul respectiv am mai gasit pana in 70-80 pe noapte si arata foarte bine)

si acum intrebarea : la care m-ati sfatui sa stau?

Primele 3 sunt extrem de departe de centru! Apartamentul de la 4 arata acceptabil, dar..... tot departisor este! Mai cauta!
abancor
QUOTE (Corcodusa @ Feb 6 2009, 09:36) *
Salutare tuturor!

Si eu ma pregatesc sa plec pt 6 zile la Roma, incepand cu 27 febr.
Dupa ce am citit si am rascitit ce a fost pe aici, s-au iscat si mai multe intrebari.
Poate ma ajuta cineva si ma lumineaza smile.gif
1. Sa iau sau nu Roma Pass pentru 7 zile? Multi au spus ca peste tot a fost perpedes si daca m-as plimba cu metroul as pierde o gramada de frumuseti de la suprafata.
2. Care sunt reducerile la muzee daca am pass-ul? Pot intra 'prin fata' daca am pass?
3. Biletul la Colosseum este 10, 12 sau 15.5 euro? Dar cel de la galeriile Borghese?
4. Cat costa plimbarea la Vatican? Am inteles ca Basilica e gratuita, dar sunt cate?? muzee? Capela Sixtina inteleg ca este considerata muzeu ohmy.gif
5. Miercuri este audienta generala la Vatican. Poate merge si un muritor de rand sau musai trebuie sa ai invitatie? Pe la ce ora ar trebui sa fiu pe acolo?
6. Hotelul meu este in piata San Giovanni. Cu ce ar trebui sa incep intr-o vineri? Cu Colosseum-ul sau cu vizitarea piatetelor?
7. Am citit ca mancarea nu este prea grozava, nici macar renumita pizza. Cum nu sunt fan fast-food, unde gasesc niste supermarket-uri? Exista ceva gen Aldi, Billa, cu mancare ce se poate incalzi la microunde?
8. De la aeroportul Ciampino am inteles ca ajung la metrou cu un autobuz Cotral. Are cineva idee cum ajung la aeroport la 6 dimineata? La ce ora pleaca primul metro? Am legaturi cu Cotral-ul? Exista o mai buna solutie (inafara taxi-ului)?
9.Pentru 6 zile imi puteti recomanda un split pe zile? Ce sa vad, ce sa evit?
10 Si ultima: exista undeva un orar al muzeelor, locurilor de vazut? Cand sunt inchise intreaga zi? Cand au pauza de masa?

Nu cred ca mai este necesar sa va spun ca merg la Roma pt prima data si vreau sa fie o experienta de neuitat. Placuta smile.gif

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre worthy.gif

1. Da. Merita, pentru comoditate si reduceri la muzee. Nu e scump. Din cite tin minte, e aproximativ cit ar fi un abonament de transport pentru perioada respectiva plus un bilet la un muzeu.
2. Primele doua muzee incluse, urmatoarele reduceri (nu stiu cit, depinde de muzeu). La primele doua muzee intri direct, fara sa mai stai la bilete, la celelalte tot stai la bilete.
3. Nu mai stiu.
4. Sint mai multe muzee, dar se plateste un singur bilet. Nu iei bilet separat pentru Capela.
5. -
6. Colosseum. E cel mai aproape de tine, si inaugurezi Roma Pass-ul cu un muzeu mai scump. De unde ai tu hotelul e musai metrou sau autobuz, deci pica ce zici la punctul 1, cu per-pedes-ul. Eu am stat tot in zona San Giovanni, si cel mai la indemina mi s-a parut Colosseum-ul, pentru inceput.
7. Mincarea e buna, la restaurante si la unele cafenele. La alte cafenele sint semipreparate/congelate.
8., 9., 10. -

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=5191507 Aici am povestit mai in detaliu (e mesajul 520, pagina 29), si in mesajele urmatoare - 521 si 523.
Corcodusa

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=5191507 Aici am povestit mai in detaliu (e mesajul 520, pagina 29), si in mesajele urmatoare - 521 si 523.
[/quote]
Sar'manaaaa!
lungulucian
Am fost in 2008 in august la roma si vreau sa va impartasesc cateva impresii. Am zburat cu wizz si am fost multumit de serviciile oferite, chiar daca este o companie low, personalul este amabil. NU vad de ce asa da 850 lei pentru un drum dus intors la tarom, cand pot merge cu 200 la low. Nu-mi da sandwich? In doua ore nu-mi trebuie. La Roma am ramas uimit de Vatican, totul e impresionant si va recomand cu multa caldura sa vizitati acest obiectiv . Se poate fotografia in Basilica San Pietro si in muzeu, cu exceptia Capelei Sixtine, unde este interzis fotografierea si chiar vorbitul. Nu va grabiti in muzeu, acesta este organizat in circuit, continuati sa mergeti. La ora 15 se inchide asa ca mergeti dimineata pentru a evita aglomeratia. Am vizitat Galeriile Borghesse, unde se face programare,
si intrarea se face fara aparatura foto sau video, insa aici, spre deosebire de alte muzee, majoritatea exponatelor au etichete si explicatii. La Vatican se gasesc doar cifre, pe care tastandu-le pe un dispozitiv pe care-l inchiriezi de la intrare contra cost, primesti explicatii in cateva limbi de circulatie internationala. Romana NU. Ca oras Roma iti poate oferi oricand cave de vazut. Oamenii, ca orice locuitori ai unei capitale aglomerate, nu sunt amabili, greu primesti o explicatie de la cineva, asa ca va recomand sa va aduceti harti si ghiduri. Pe strazi insa gasesti tot timpul ceva de admirat, o cladire veche, o piata, un pod peste Tibru (Tevere) si vreau sa va spun ca sunt exagerari posturile anterioare despre gunoiul de pe strada ori hotii din metrou. lNu am vazut hoti de buzunare in metrou insa am vazut ca exista anunturi prin care esti atentionat de existenta lor. Despre cumparaturi pot sa va spun ca pe Via del Corso erau in august o groaza de reduceri. Se putea cumpara o poseta de piele de la firme de renume cu doar 60 euro. La alte magazine abundau reduceri de toate felurile in special la haine. Pe strada poti gasi vanzatori ambulanti care vand tot felul de copii ale produselor originale cu preturi mici, in special posete din inlocuitori, pe care le poti cumpara si cu 15 euro, functie de calitatile de negociator. Cu 10 euro se poate cumpara o legitimatie de calatorie cu care se poate circula cu metroul si trenul in toata provincia Lazio care se intinde in jurul Romei, si merge in sud aprox. 150 km, pentru 24 de ore. Concluzia mea este ca Roma nu este o destinatie foarte scumpa si un loc unde merita sa mergi, insa adevaratul spirit al Italiei nu-l vei gasi la Roma ci putin mai in sud.
vanillagxg
Salutare ! Dupa ce am inebunit cautand informatii despre Roma in topicul "Totul despre Italia" am descoperit, total intamplator, via google , ca exista si acest topic !!!
Foarte tare ... duh me !
Tinand cont ca plecam pe 11 feb , o sa cer ajutorul inainte sa citesc toate post-urile !
1. A folosit cineva Roma Pass sau Roma Pass e piu, cumparat online si ridicat de la aeroportul Ciampino ?!
Daca da, cum poate fi utilizat pentru a ajunge cu el in zona Marconi, mai precis la H10 Roma Citta, care este pe Via Pietro Blaserna, 101 (Quartiere Marconi)
?? Ma refer la legaturile traditionale, optime ...
Intreb pt ca am de gand sa achizitionez acest abonament si e pacat sa nu-l folosesc pt TOT transportul ...
2. A mers cineva cu autobuzele si bagaj de cala plus bagaj de mana ?! Ai loc in ele sau te injura lumea ??
3. E cineva din italia pe forum ? Cum e vremea acum ?! Cum se traduce ..." minime de 0-3 grade si maxime de 10-12 grade " in dialect roman ?

merci mult.

o sa mai revin cu intrebari ...

PS : Pentru cei care cauta cazare in Roma si vor oferte bune, le recomand acest hotel ... am navigat la greu pana m-am decis la el dpdv calitate/pret/amplasare. De ce ? Pt ca : e deschis in 15 dec 2008 deci miroasea a nou ... ; hotelurile H10 le stiu din Spania, sunt excelente, asta chiar are 4 stele reale ; cazarea , direct pe site-ul hotelului, 5 nopti, dubla cu mic dejun (copios) costa 360 euro !!! come on, vorbim de Roma ... ; nu e la periferie, e destul de aproape de centru ...

Sunt mai mult decat incantat de oferta lor, o sa va povestesc si dupa ...
danye
Nu as vrea sa spun ceva aiurea insa nu cred ca vei putea folosi Roma Pass - de la si spre aeroportul Ciampino. Din cate am vazut, exista niste autobuze "speciale" care deservesc zona si pentru care trebuie sa platesti la sofer. ( fie ca vorbim despre Cotral sau Terravision si ce-o mai fi ). Noi am avut cazare langa Colosseum si am procedat asa: la dus am luat un autobuz Cotral pentru care am platit 2.4 euro/persoana ( cu bagaj cu tot ), am mers cu el pana la Ciampino ( o statie intr-un sat? ) de unde am luat un tren pana la Termini si de acolo metroul 2 statii pana la Colosseum. Cred ca ne-am complicat noi putin insa a fost ok pana la urma.
Aceste autobuze sunt special pentru transportul de la aeroport spre oras si nu deranjeaza pe nimeni faptul ca ai bagaje de cala/de mana cu tine, atata vreme cat le asezi sa nu impiedici accesul tongue.gif .
Toata saptamana trecuta a fost ok vremea ( din cand in cand burnita usor si de vreo 2 ori a plouat cu galeata ) insa n-a fost frig. Adica de o geaca mai subtire ca cea de iarna, fara nimic pe cap...zic eu ca destul de ok pentru perioada asta.
Calatorie placuta!
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.