Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

mafete

Stie cineva cu ce se poate din aeroportul Ciampino in oras? Multumesc
petru_
Exista un bus (1.20Euro/one way) pana la o statie de metrou.

QUOTE (FireSky @ Jan 5 2009, 21:44) *
Va rooooog,ajutati-ma si pe mine sa gasesc cazare ptr.34 nopti in Roma,la 60-80 Euro ptr. sfarsitul lui februarie/inceputul lunii Martie.
Am ametit cautand pe net.
Sitit cumva daca exista vreun hotel la care sa platesc lacazare,fara avans?Nu de alta,da'nu am decat un amarat de Visa Global de la BT.
Si vremea?Vremea cum e la inceputul lui Martie?

Din cate stiu eu, majoritatea hotelurilor de pe booking si venere nu iau avans, dar fac verificarea cardului. De fapt, cred ca nici pe asta nu o fac toti.

Hey23
Cel mai ieftin e sa iei autobuzul din fata terminalului pana la Anagnina (costa 1.2 euro), iar de acolo metroul, 15 statii, pana la Termini(1 euro).
Mai e varianta cu autobuzul direct pana in oras (5-6 euro).
Sau cea mai scumpa : taxi - 30 de euro.
mikapumpy
QUOTE (turist_ul @ Jan 5 2009, 20:41) *
Multumesc Codruta. Multumesc Petru. Am gasit o varianta de transport low cost pe www.edreams.it la 132 EUR dus intors 2 persoane Roma - Venetia - Roma. Ciao

QUOTE (petru_ @ Jan 6 2009, 15:11) *
Exista un bus (1.20Euro/one way) pana la o statie de metrou.

Din cate stiu eu, majoritatea hotelurilor de pe booking si venere nu iau avans, dar fac verificarea cardului. De fapt, cred ca nici pe asta nu o fac toti.

Am fost acum in decembrie la Roma si ne-am cazat la hotel de Petris(68euro/noapte).Am facut rezervarea pe booking dar am intampinat o problema cu cardul.Ne-a refuzat cardul chit k era Visa (nici cand am ajuns acolo nu am inteles de ce , pt k , cardul l-am mai folosit in afara si ne-a mers).Pana la urma comunicand cu ei la tel si ajungand seara acolo am constatat k totusi ne-au tinut camera(chit k nu ne suparam dk nu o retinea pt k in aceea zi s-a ieftinit cu 7 euro:))...).in fine , hotelul a aproape de Fontana di Trevi , l-am ales de pe venere si booking si vreau sa spun k spre deoseb de alte hot care nu prea iti dau de mancare la micul dejun , acesta a fost mai mult decat satisfacator(mezeluri , cascaval , oua , fructe , iaurt , cereale , etc).Il recomand:)
zion12345
A stat careva aici http://www.centroromanocolosseo.com? Ma intereseaza daca sunt doua dormitoare sau un dormitor si o camera de zi. Am dat email si mi-au raspuns cu pretul, 360 de euro pentru 3 nopti, insa nicaieri nu apare un plan al apartamentului. Multumesc!
melany72
Am reusit in sfarsit sa citesc tot topicul, eu plec la Roma pe 2 martie pt doua nopti si 3 zile.Ma bucur ca am gasit informatii care le cautam, updatate si promit sa vin si eu cu vesti cat mai noi.

Am cumparat biletele de avion de la wizzair cu numai 228 ron pt 2 persoane(si un bagaj).Am gasit si un hotel care sa fie mai in centru ca sa ma pot deplasa pe jos pe la obiective.Incerc sa-mi fac un plan, sa cuprind cat de cat punctele principale cu dorinta de a reveni pt amanunte.
O sa fac rezervare prin veltravel.ro pt ca nu am card de platit pe net.Hotelul pe care intentionez sa-l " atac" e VIRGILIO, Adresa: VIA PALERMO N 30
00184 ROME, 173 euro pe 2 nopti de cazare cu mic dejun.
FireSky
Gata,am luat bilete prin Wizzair cu plecare in 11 si intoarcerea in 14.
O intrebare acum:Am vazut ca Roma Pass s-a facut 23 ,iar Roma& piu pass costa 25 Euro. Ca diferente,am vazut ca Roma& Piu pass ofera si gratuitate la :extra-urban coaches Cotral and regional railways Trenitalia - 2nd class" . Ce sunt astea?Pana unde pot merge in afara Romei cu avest Rome& Piu pass? Ma intereseaza sa ajung cat mai aproape de Napoli (daca nu se poate chiar in napoli) urmand sa platesc diferenta pana in Napoli.
Multumesc

cip_76
QUOTE (FireSky @ Jan 10 2009, 18:08) *
Gata,am luat bilete prin Wizzair cu plecare in 11 si intoarcerea in 14.
O intrebare acum:Am vazut ca Roma Pass s-a facut 23 ,iar Roma& piu pass costa 25 Euro. Ca diferente,am vazut ca Roma& Piu pass ofera si gratuitate la :extra-urban coaches Cotral and regional railways Trenitalia - 2nd class" . Ce sunt astea?Pana unde pot merge in afara Romei cu avest Rome& Piu pass? Ma intereseaza sa ajung cat mai aproape de Napoli (daca nu se poate chiar in napoli) urmand sa platesc diferenta pana in Napoli.
Multumesc

Nu cred ca poti iesi din aria Romei cu Roma& piu pass. Eu am fost in octombrie la Roma nu mi-am luat Roma pass ci doar un abonament pe 3 zile la mijloacele de transport in comun. Acesta nu a fost valabil si la trenul regional care strabate Roma. La acesta cred ca se refera valabilitatea cardului de Roma. Eu am aterizat tot cu wizz air din Cluj la Fiumicino si acolo e capatul unei linii de tren regional care pleaca in toate directiile in Roma dar doar in aria Romei. Eu am luat trenul pana la Stazione Termini (gara principala a Romei) si un bilet a costat 5 euro. Ai grija ca dupa ce ai luat bilet la tren acesta trebuie stampilat la un aparat care se gaseste pe peron. Iar Cotral coaches face transferul de la aeroportul Ciampino in oras, la aeroportul acesta neexistand gara. Deci Roma& piu pass se refera la transferul de la aeroport pe care nu il platesti cu cardul acesta. Iar daca vrei sa mergi cu trenul ai toate detaliile pe www.trenitalia.com. Sper ca ti-am fost de folos. Daca te mai pot ajuta cu ceva intreaba.
simona69
QUOTE (cip_76 @ Jan 10 2009, 20:19) *
Nu cred ca poti iesi din aria Romei cu Roma& piu pass. Eu am fost in octombrie la Roma nu mi-am luat Roma pass ci doar un abonament pe 3 zile la mijloacele de transport in comun. Acesta nu a fost valabil si la trenul regional care strabate Roma. La acesta cred ca se refera valabilitatea cardului de Roma. Eu am aterizat tot cu wizz air din Cluj la Fiumicino si acolo e capatul unei linii de tren regional care pleaca in toate directiile in Roma dar doar in aria Romei. Eu am luat trenul pana la Stazione Termini (gara principala a Romei) si un bilet a costat 5 euro. Ai grija ca dupa ce ai luat bilet la tren acesta trebuie stampilat la un aparat care se gaseste pe peron. Iar Cotral coaches face transferul de la aeroportul Ciampino in oras, la aeroportul acesta neexistand gara. Deci Roma& piu pass se refera la transferul de la aeroport pe care nu il platesti cu cardul acesta. Iar daca vrei sa mergi cu trenul ai toate detaliile pe www.trenitalia.com. Sper ca ti-am fost de folos. Daca te mai pot ajuta cu ceva intreaba.

Eu merg pe 01.02.2009 la Roma -Hotel Sonya.
Ceva sfaturi , cum ajung?
fly_dream

QUOTE (simona69 @ Jan 12 2009, 15:55) *

Cu autobuzul pana la gara Termini, dupa care iesi in Piazza Cinquecento, mergi cateva minute pe strada din stanga garii, paralela cu sinele, Via Giolitti, pana la intersectia cu Via del Viminale, faci la stanga pe ea si la nr. 58 este hotelul tau. Uite o harta pe care sunt marcate gara si hotelul:

http://en.venere.com/hotels_rome/repubblic...9&#location

Mike Grunger
salut,

stie cineva la ce gen de vreme sa ma astept la sfarsitul lui martie la roma? nu ma intereseaza neaparat gradele, pe astea le-am vazut pe wikipedia, ma intereseaza in primul rand daca e sezon ploios sau nu.

multumesc

PS aveti vreo recomandare de hotel civilizat cat mai in centru? de preferat 4 stele, dar undeva pana in 140 euro camera cu mic dejun inclus
simona69
QUOTE (fly_dream @ Jan 12 2009, 16:15) *
Cu autobuzul pana la gara Termini, dupa care iesi in Piazza Cinquecento, mergi cateva minute pe strada din stanga garii, paralela cu sinele, Via Giolitti, pana la intersectia cu Via del Viminale, faci la stanga pe ea si la nr. 58 este hotelul tau. Uite o harta pe care sunt marcate gara si hotelul:

http://en.venere.com/hotels_rome/repubblic...9&#location

Ceva impresii? Ati fost cumva la hotel? In zona?
Multumesc tongue.gif
mociulica
cartela de care zici u este valabila si de la aeroportul Fiumicino?ce pot sa cumpar sa ajung mai ieftin la transport, dar sa cuprinda si transport de la acest aeroport (4zile stau la roma)
mersi anticipat
QUOTE (mirelaRACIANU @ Oct 15 2008, 23:03) *
Pentru transport noi am achizitionat o cartele cu nr nelimitat de calatorii/ sapt si am dat pe ea 16E/pers. Merita toti banii. Te deplasezi in toata Roma cu orice mijloc de transport si nu trebuie sa introduci cartela decat la metro pentru ca pe verso are marcata perioada de valabilitate pentru celelalte mijloace de transport. Nu ne-a controlat nimeni dar noi ne-am scos banii pe cartela de 16 euro prin faptul ca ne-am urcat in ce autobuz am vrut , tramvai sau metro (ATENTIE NUMAI PENTRU LINIA ATAC) . COTRAL este linia pentru ce-i care stau in imprejurimile
Romei( sunt de culoare albastra). Daca mai vreti detalii nu ezitati sa mi le cereti. biggrin.gif

liflone
In Roma poti sa vezi urmatoarele obiective in 5 zile :
- ziua 1: muzeul Capitolin, film Time Elevator, Biserica Santa Maria Maggiore, noaptea Fontana di Trevi
- ziua 2: Vatican – este bine sa ajungi acolo pe la 9 (e mai liber, altfel stai la cozi interminabile) – de vizitat Biserica + cupola + piata San Pietro (noua ne-a luat cam 3 ore). De pe cupola (dom) poti vedea Roma, dar sunt vreo 500 trepte de urcat. Dupa aia poti vizita Muzeele Vaticanului (aici gasesti si Capela Sixtina) – si astea iau vreo 3 -4 ore. Dupa aceea iesi din Piata San Pietro si te indrepti spre Catelul Sant Angelo (chiar la iesirea din piata pe partea stanga, cum stai cu spatele la Biserica, este o gelaterie – ia o inghetata de fistic, e divina!!). Poti vizita Castelul (dar pana in varful lui nu e absolut nimic, decat ziduri din caramida, iar de sus admiri Vaticanul) si apoi traversezi Podul din fata Castelului
Costuri: Biserica San Pietro – gratuit, Mormintele papilor (in Biserica) – parca vreo 8 eur, Domul (cupola) – 5 eur, Muzeele Vaticanului – 18 eur, Castelul – 5 eur
Atentie: ca sa intri in Biserica trebuie sa ai fusta peste genunchi sau pantaloni lungi si tricou cu maneca (asta vara smile.gif )
- ziua 3: Piata Venetia – urci pe monument Altare de Patria (monumentul Vittorio Emanuele II ), Piata Campidoglio aflata in dreapata Monumentului Vittorio Emanuele II cum te uiti la el, iar in stanga lui, peste drum este Columna lui Traian. De la Columna mergand pe Via dei Fori Imperiali poti vizita Mercati Traiani, Forumul Roman si apoi Colosseumul, Dealul Palatin si Forumul Imperial. Langa Colosseum se afla Arcul lui Constantin. Dupa ce vizitezi toate astea de langa intrarea la Palatin, cum stai cu spatele la ea, te intrepti catre dreapta catre Templul Vestei si in fata lui vei gasi Biserica Santa Maria in Cosmedin (aici este Boca della Verita) – toata distractia iti ia cam 6 ore
Costuri: Monumentul Altare de la Patria (Vittorio Emanuele II), Columna lui Traian, Mercati Traiani, Forumul Imperial, Boca de la Verita, Templul Vestei , Arcul lui Constantin – gratuite, cu intrare doar la Palatin+Forum Imperial+Coloseum (este acelasi bilet pt toate, ia-l de la Palatin ca acolo nu e coada cum e la Colosseum)

- ziua 4: piata Venetia- pe Via de Corso (aici sunt magazine de haine, pantofi si alte alea) pana in piata del Popolo unde poti vizita atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga diverse puncte turistice: piata di Spagna, piata Navona, Pantheon, Fontana di Trevi). Cand ajungi pe la Piata Spania o sa vezi magazinele de la Armani si prietenii lui. Cand ajungi in Piata del Popolo poti urca pana sus la Belvedere Pincio si aici (e de fapt un parc) gasesti si Galeria Borghese (are tablouri si scupturi celebre) si Zoo (f misto)
Costuri: Pantheon-ul, Belvedere de pe Pincio, Fontana di Trevi – gratuit, Galeria Borghese – 12 eur si Zoo – 12 eur.

Ziua 5: - inainte de plecare ne-am plimbat pe langa Coloseum, Fontana di Trevi si Piazza Navona

Nu mai stiu pe unde sunt localizate, dar cele mai frumoase biserici din Roma sunt: San Giovanni in Laterano, San Paolo Fuori le Muri, Santa Maria Maggiore.

De un ghid foarte bun am facut rost la TIME ELEVATOR, un cinema 5D. Daca plateai biletul integral iti dadea un ghid cadou. Filmul se numeste „ROMA, intalnirea cu trecutul” si tine vreo 30 min, e tare dragut si te misti odata cu sala smile.gif Sala ca de cinema se afla pe Via dei Sisti Apostoli. Straduta asta unde se afla Time Elevator se desprinde din Via del Corso (care e cea mai mare strada comerciala a Romei, uneste piata Venetia cu piata di Popolo). Biletul era 11 eur.

Ce nu merita vazut daca ai doar 5 zile la dispozitie:
1. Baile lui Diocletian si ale lui Caracalla
2. Circo Masimo (asta cel putin e un teren oval cu iarba si atat, daca nu scria pe harta ca e Circo Masimo nici nu ne prindeam)

De la Aeroport Ciampino stiu ca trebuie sa iei un autobuz Cotral pana la statia de tren Ciampino si apoi cu trenul pana la Termini. De la Aeroport Fiumicino este tren express pana la Termini (gara din Roma).

Nota: atractiile sunt foarte apropiate. Noi am stat la un hotel de langa Gara Termini si faceam 15 min pana la Colloseum, tot atat pana la Panteon, Fontana di Trevi etc. Am luat autobuzul doar pt a ajunge la Vatican. De aceea ne-am descurcat foarte bine cu bilete de bus cumparate atunci cand aveam nevoie.

Va recomand sa mergeti vara, noi am fost la inceputul lui august si a fost perfect: temperatura, turisti nici prea multi nici prea putini, nu am stat la cozi, am prins reduceri (si ce reduceri!!!) la haine, totul e verde si inflorit.
softpedic
QUOTE (liflone @ Jan 14 2009, 14:53) *
In Roma poti sa vezi urmatoarele obiective in 5 zile :
- ziua 1: muzeul Capitolin, film Time Elevator, Biserica Santa Maria Maggiore, noaptea Fontana di Trevi
- ziua 2: Vatican – este bine sa ajungi acolo pe la 9 (e mai liber, altfel stai la cozi interminabile) – de vizitat Biserica + cupola + piata San Pietro (noua ne-a luat cam 3 ore). De pe cupola (dom) poti vedea Roma, dar sunt vreo 500 trepte de urcat. Dupa aia poti vizita Muzeele Vaticanului (aici gasesti si Capela Sixtina) – si astea iau vreo 3 -4 ore. Dupa aceea iesi din Piata San Pietro si te indrepti spre Catelul Sant Angelo (chiar la iesirea din piata pe partea stanga, cum stai cu spatele la Biserica, este o gelaterie – ia o inghetata de fistic, e divina!!). Poti vizita Castelul (dar pana in varful lui nu e absolut nimic, decat ziduri din caramida, iar de sus admiri Vaticanul) si apoi traversezi Podul din fata Castelului
Costuri: Biserica San Pietro – gratuit, Mormintele papilor (in Biserica) – parca vreo 8 eur, Domul (cupola) – 5 eur, Muzeele Vaticanului – 18 eur, Castelul – 5 eur
Atentie: ca sa intri in Biserica trebuie sa ai fusta peste genunchi sau pantaloni lungi si tricou cu maneca (asta vara smile.gif )
- ziua 3: Piata Venetia – urci pe monument Altare de Patria (monumentul Vittorio Emanuele II ), Piata Campidoglio aflata in dreapata Monumentului Vittorio Emanuele II cum te uiti la el, iar in stanga lui, peste drum este Columna lui Traian. De la Columna mergand pe Via dei Fori Imperiali poti vizita Mercati Traiani, Forumul Roman si apoi Colosseumul, Dealul Palatin si Forumul Imperial. Langa Colosseum se afla Arcul lui Constantin. Dupa ce vizitezi toate astea de langa intrarea la Palatin, cum stai cu spatele la ea, te intrepti catre dreapta catre Templul Vestei si in fata lui vei gasi Biserica Santa Maria in Cosmedin (aici este Boca della Verita) – toata distractia iti ia cam 6 ore
Costuri: Monumentul Altare de la Patria (Vittorio Emanuele II), Columna lui Traian, Mercati Traiani, Forumul Imperial, Boca de la Verita, Templul Vestei , Arcul lui Constantin – gratuite, cu intrare doar la Palatin+Forum Imperial+Coloseum (este acelasi bilet pt toate, ia-l de la Palatin ca acolo nu e coada cum e la Colosseum)

- ziua 4: piata Venetia- pe Via de Corso (aici sunt magazine de haine, pantofi si alte alea) pana in piata del Popolo unde poti vizita atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga diverse puncte turistice: piata di Spagna, piata Navona, Pantheon, Fontana di Trevi). Cand ajungi pe la Piata Spania o sa vezi magazinele de la Armani si prietenii lui. Cand ajungi in Piata del Popolo poti urca pana sus la Belvedere Pincio si aici (e de fapt un parc) gasesti si Galeria Borghese (are tablouri si scupturi celebre) si Zoo (f misto)
Costuri: Pantheon-ul, Belvedere de pe Pincio, Fontana di Trevi – gratuit, Galeria Borghese – 12 eur si Zoo – 12 eur.

Ziua 5: - inainte de plecare ne-am plimbat pe langa Coloseum, Fontana di Trevi si Piazza Navona

Nu mai stiu pe unde sunt localizate, dar cele mai frumoase biserici din Roma sunt: San Giovanni in Laterano, San Paolo Fuori le Muri, Santa Maria Maggiore.

De un ghid foarte bun am facut rost la TIME ELEVATOR, un cinema 5D. Daca plateai biletul integral iti dadea un ghid cadou. Filmul se numeste „ROMA, intalnirea cu trecutul” si tine vreo 30 min, e tare dragut si te misti odata cu sala smile.gif Sala ca de cinema se afla pe Via dei Sisti Apostoli. Straduta asta unde se afla Time Elevator se desprinde din Via del Corso (care e cea mai mare strada comerciala a Romei, uneste piata Venetia cu piata di Popolo). Biletul era 11 eur.

Ce nu merita vazut daca ai doar 5 zile la dispozitie:
1. Baile lui Diocletian si ale lui Caracalla
2. Circo Masimo (asta cel putin e un teren oval cu iarba si atat, daca nu scria pe harta ca e Circo Masimo nici nu ne prindeam)

De la Aeroport Ciampino stiu ca trebuie sa iei un autobuz Cotral pana la statia de tren Ciampino si apoi cu trenul pana la Termini. De la Aeroport Fiumicino este tren express pana la Termini (gara din Roma).

Nota: atractiile sunt foarte apropiate. Noi am stat la un hotel de langa Gara Termini si faceam 15 min pana la Colloseum, tot atat pana la Panteon, Fontana di Trevi etc. Am luat autobuzul doar pt a ajunge la Vatican. De aceea ne-am descurcat foarte bine cu bilete de bus cumparate atunci cand aveam nevoie.

Va recomand sa mergeti vara, noi am fost la inceputul lui august si a fost perfect: temperatura, turisti nici prea multi nici prea putini, nu am stat la cozi, am prins reduceri (si ce reduceri!!!) la haine, totul e verde si inflorit.

Clar si la obiect !
marilena_dr
QUOTE (liflone @ Jan 14 2009, 14:53) *

Multumiri pentru relatarea ta. smile.gif Si... totusi, nu e prea cald in august? Noi speram sa ajungem pe la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie. Cum ati suportat caldura? A depasit 30 de grade?
cip_76
QUOTE (marilena_dr @ Jan 15 2009, 14:04) *
Multumiri pentru relatarea ta. smile.gif Si... totusi, nu e prea cald in august? Noi speram sa ajungem pe la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie. Cum ati suportat caldura? A depasit 30 de grade?

Eu am fost in octombrie si au fost aproape 30 de grade, in august cu siguranta trece de 30 de grade.
liflone
QUOTE (marilena_dr @ Jan 15 2009, 14:04) *

Eu am fost chiar la inceputul lui august si am prins o vreme de 28 grade, insa aerul nu era lipicios ca la noi. Cu o sapca si niste lotiune solara in combinatie cu 2l apa/zi - e ok smile.gif
ortega
Daca ma ajuta cineva cu un sfat, in special Metalactual.
De la hotelul Cascina palace trb sa imi fac abonament pt a ajunge in centru, sau sa iau bilete la fiecare calatorie?
Stau 3 nopti.
Ce nr au autobuzele care ma duc la hotel?
ortega
QUOTE (simona69 @ Jan 12 2009, 15:55) *

Mi-a placut si hotelul asta.
Care din cele 2 (sonya sau Cascina Palace)e cel mai convenabil ca pozitie, ca pretul e acelasi?
fly_dream
QUOTE (ortega @ Jan 19 2009, 03:37) *
Care din cele 2 (sonya sau Cascina Palace)e cel mai convenabil ca pozitie, ca pretul e acelasi?

De foaaaaarteeee departeeeeeee, hotelul Sonya imi pare alegerea optima! Este practic langa statia Termini, de acolo ajungi pe jos aproape peste tot in zona de interes a Romei, pe cand Cascina Palace este la "numai" 10-11 km de centru! Cele doua hoteluri au cam acelasi nivel al conditiilor oferite, singurul criteriu de departajare fiind distanta fata de centru. Parerea mea: hotel Sonya si nici un abonament pe transportul in comun, o sa vezi ca nu merita! Roma nu este Paris ca sa ai nevoie sa parcurgi zeci de statii de metrou pe zi; daca ai o conditie fizica medie, te descurci per pedes..... cu exceptia, poate, a drumului la Vatican, catre care ai si autobuz, si metrou de langa hotel.Ca si la Venetia, farmecul orasului se simte umbland pe stradute/strazi...
bogysan
QUOTE (fly_dream @ Dec 9 2008, 11:51) *
Pentru doar doua nopti ai nevoie de o cazare nu romantica, ci cat mai aproape de mijloacele de transport si obiective. Zona Termini ar fi cea mai potrivita pentru optimizarea timpului, acolo te lasa autobuzul de la aeroport si tot de acolo poti ajunge pe jos si cu metroul/autobuzul la multe puncte de interes. Aya a testat acum cateva zile hotelul Giorgina si l-a gasit ok, eu m-am gandit sa te "indepartez" o idee de gara (ai 500 m pana la ea) pentru a scapa de "fauna dubioasa" si am gasit unul care mi se pare atractiv: Flann O'Brien Rooms pe Via Nazionale (artera de shopping!), la 500 m de Fontana di Trevi. Review-urile sunt bune, mobilierul modern, 65 euro/noapte.... Interesant pare sa fie si WRH Suites, chiar mai aproape de gara (300 m) si cu review-uri foarte bune, 68 euro/noapte, cred ca pe asta l-as testa...

Un posibil traseu pentru timpul pe care il ai ar arata asa:

Prima zi (dupa-amiaza)

Cazare hotel
Galeriile Borghese (8,5 euro, deschis pana la 19:30)
Piazza del Popolo
Piazza di Spagna
Fontana di Trevi (night view)
Piazza Repubblica

A doua zi

Zona antica:

- Colosseum (9 euro)
- Forul roman
- Palatin (bilet combinat cu Colosseumul si Forul roman - 13,5 euro)
- Columna lui Traian
- Pantheon (gratis)

Piazza Navona
Basilica San Pietro (se platesc doar urcarea in cupola si vizitarea mormintelor papilor)
Muzeul Vatican (13 euro)
Cartirul Trastevere

A treia zi (dimineata)

Fontana di Trevi (day view)
Corso, Via Nazionale (shopping, inghetata?)
... arrivederci, Roma!

Salut Fly_dream,
Se pare ca tu esti unul dintre "ghizii" cei mai in tema de pe acest forum, asa ca am sa iti formulez si eu cateva intrebari.
Plec si eu la Roma pentru 2 nopti, 3 zile cu prietena mea. Este prima data cand vizitam Roma. Plecam din Baneasa vineri dim. pe 6 martie - ajungem la Roma pe Ciampino la ora 7:30 dim., iar la intoarcere, duminica seara - pe 8 martie, din Ciampino de la 20:30. Deci am avea cam 3 zile pline.

AEROPORT
La Ciampino am inteles ca nu exista statie de tren. La ora respectiva ( 7:30 ) gasesc autobuz care sa ma duca la cea mai apropiata statie de tren? Trenurile catre Roma (Termini) circula des ?

HOTEL
Am platit 2 nopti ( camera dubla - 750 RON ) la hotel Valle*** de pe Via Cavour nr. 134. Stii ceva de acest hotel, sau a mai fost cazat cineva de pe acest forum la acest hotel? Pe venere.com il situeaza destul de central, si arata bine in interior, dar as fi vrut o parere de la cineva care a mai fost !

ITINERARIU
Daca iau ROMAPASS, nu ar trebui sa incep din prima zi cu zona antica ( ziua 2 - propusa de tine ) avand in vedere ca majoritatea obiectivelor de pe RomaPass sunt in zona antica? Si tot in acest sens, este timp intr-o zi de vizitat tot ce ai propus tu pentru ziua 2 - zona antica + muzeul vatican + basilica san pietro si capela sixtina?

BTW: Stie careva cum e vremea la inceputul lui martie ? A fost cineva in aceasta perioada in trecut ?

Va multumesc !

georgetocila
QUOTE (bogysan @ Jan 19 2009, 15:48) *
Salut Fly_dream,
Se pare ca tu esti unul dintre "ghizii" cei mai in tema de pe acest forum, asa ca am sa iti formulez si eu cateva intrebari.
Plec si eu la Roma pentru 2 nopti, 3 zile cu prietena mea. Este prima data cand vizitam Roma. Plecam din Baneasa vineri dim. pe 6 martie - ajungem la Roma pe Ciampino la ora 7:30 dim., iar la intoarcere, duminica seara - pe 8 martie, din Ciampino de la 20:30. Deci am avea cam 3 zile pline.

AEROPORT
La Ciampino am inteles ca nu exista statie de tren. La ora respectiva ( 7:30 ) gasesc autobuz care sa ma duca la cea mai apropiata statie de tren? Trenurile catre Roma (Termini) circula des ?

HOTEL
Am platit 2 nopti ( camera dubla - 750 RON ) la hotel Valle*** de pe Via Cavour nr. 134. Stii ceva de acest hotel, sau a mai fost cazat cineva de pe acest forum la acest hotel? Pe venere.com il situeaza destul de central, si arata bine in interior, dar as fi vrut o parere de la cineva care a mai fost !

ITINERARIU
Daca iau ROMAPASS, nu ar trebui sa incep din prima zi cu zona antica ( ziua 2 - propusa de tine ) avand in vedere ca majoritatea obiectivelor de pe RomaPass sunt in zona antica? Si tot in acest sens, este timp intr-o zi de vizitat tot ce ai propus tu pentru ziua 2 - zona antica + muzeul vatican + basilica san pietro si capela sixtina?

BTW: Stie careva cum e vremea la inceputul lui martie ? A fost cineva in aceasta perioada in trecut ?

Va multumesc !

de la Ciampino este autobus Cotral pana la gara Ciampino sau poti sa mergi pana la statia de metro Anagnina si costa cred 1€uro . Am fost anul trecut in martie pe 13 si vremea a fost super ,
ortega
@bogysan: Uite-te si tu in urma cu cateva pagini,vrei totul de-a gata?

@flydream: Multumesc, am rezervat la Sonia smile.gif
bogysan
QUOTE (ortega @ Jan 19 2009, 22:06) *
@bogysan: Uite-te si tu in urma cu cateva pagini,vrei totul de-a gata?

@flydream: Multumesc, am rezervat la Sonia smile.gif

grrr....smile.gif Pastrez intrebarea cu hotelul. A fost cineva la acest Hotel Valle ?
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.