Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

danye

wallbash.gif Imi poti spune in ce harta te uiti? Ce zona sa fie ok -aproape de centru?

In Trastevere - adresa este viale Trastevere.
abancor
M-am uitat pe maps.google.com

Viale Trastevere e lunga. Un capat e OK, e linga podul Garibaldi, e linga centru, celalalt e mai departe, si nu e nici in zona animata.

In centru e zona Navona, zona Trevi, merge si Piazza Venezia, si Corso.

lili08
Salut!

In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care scriu pe forum si ne ajuta cu sfaturile lor!

As avea nevoie de o sugestie: voi merge la Roma pt 5 nopti (sase zile), in perioada revelionului, si ma gandesc daca ar fi bine ca intr-o zi sa mergem la Florenta, sa luam un tren de dimineata si sa ne intoarcem seara.

Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? Vom avea timp suficient pt Roma?
Sau e mai bine sa lasam Florenta pe alta data? Sunt sigura ca merita mai mult de o zi, dar, poate e bine si asa deocamdata.

Multumesc anticipat!
adrian1956
QUOTE (lili08 @ Oct 24 2008, 23:06) *
Salut!

In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care scriu pe forum si ne ajuta cu sfaturile lor!

As avea nevoie de o sugestie: voi merge la Roma pt 5 nopti (sase zile), in perioada revelionului, si ma gandesc daca ar fi bine ca intr-o zi sa mergem la Florenta, sa luam un tren de dimineata si sa ne intoarcem seara.

Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? Vom avea timp suficient pt Roma?
Sau e mai bine sa lasam Florenta pe alta data? Sunt sigura ca merita mai mult de o zi, dar, poate e bine si asa deocamdata.

Multumesc anticipat!

Eu zic ca se merita sa te duci o zi si la Florenta, cred ca iti ajung 4 zile pentru Roma.
Sunt multe trenuri dar daca cumperi pe internet din timp pretul e mult mai convenabil.
codruta
QUOTE (danye @ Oct 24 2008, 12:19) *
Va multumesc pentru ajutor.
Ne-am decis la un apartament care se afla in zona San Lorenzo cu adresa: Via dei Marrucini, Rome
Cum e?

Nu as recomanda-o. Am ajuns pe-acolo din greseala si am vazut zona doar din autobuz. Periferiile din Bucuresti sunt minunate prin comparatie. Mie mi s-a parut ca arata cam ca toate zonele industriale de la marginea oraselor.
Cauta cazare neaparat in zonele recomandate.

anusca1984
IMI PUTETI SPUNE SI MIE CUM ESTE VREMEA DE REVELION LA ROMA????
mociulica
QUOTE (mirelaRACIANU @ Oct 15 2008, 22:03) *
m-am intors de curand de la Roma. Un oras frumos, plin de istorie. Nu va speriati, o sa va descurcati si cu transportul si cu gasirea obiectivelor turistice. Daca aveti la voi o harta nu puteti rata absolut nici un obiectiv turistic. Toate mijloacele de transport in comun (atat cele de suprafata cat si metroul) sunt marcate pe panourile din statii atat cu traseul cat si cu timpul de asteptare (care de altfel nu depaseste 5-10 min la autobuze si 3 minute la metrou). Obiectivele turistice (Colusseum, Foro Romano, Palatino , Columna lui TRaian etc..) sunt concentrate intr-o zona relativ mica pe care o strabati cu lejeritate la pas. De altfel chiar daca dupa o zi intreaga simti ca esti frant de oboseala poti foarte bine sa spui ca ai vazut cam tot . Nu vorbesc aici de vizitare ci doar de vizionare de la exterior. Preturile sunt mari chiar si pentru suveniruri (min 3 Euro/buc) sa nu mai spunem de mancare care o gasesti la restaurante de la min 7 Euro/portie . Cel mai convenabil este sa ai in apropiere un supermarket de la care sa-ti iei ceva de mancare si neaparat apa sau suc (2,5 E/bax) fata de oras unde este 3 euro sticla de 250ml. Noi ne-am cazat in conditii excelente in Camping Village Rome ( o zona foarte buna a Romei) cu 18 E/pers/noapte in bungalow , cu apa calda, toaleta si dus in camera + aer conditionat. In plus sunt multi romani care lucreaza acolo atat la receptie( 2) cat si la intretinere . Pentru transport noi am achizitionat o cartele cu nr nelimitat de calatorii/ sapt si am dat pe ea 16E/pers. Merita toti banii. Te deplasezi in toata Roma cu orice mijloc de transport si nu trebuie sa introduci cartela decat la metro pentru ca pe verso are marcata perioada de valabilitate pentru celelalte mijloace de transport. Nu ne-a controlat nimeni dar noi ne-am scos banii pe cartela de 16 euro prin faptul ca ne-am urcat in ce autobuz am vrut , tramvai sau metro (ATENTIE NUMAI PENTRU LINIA ATAC) . COTRAL este linia pentru ce-i care stau in imprejurimile
Romei( sunt de culoare albastra). Daca mai vreti detalii nu ezitati sa mi le cereti. biggrin.gif

ai cumva un site unde pot sa fac si eu rezervare la camping-ul unde ai fost u?
sau tu cum ai facut rezervari?
mersi

mociulica
stie cineva cum este vremea in perioada ian-feb si daca se merita sa vezi roma in perioada aceasta?
reducerile am inteles ca in ianuarie sunt, este adevarat?
multumesc anticipat
tovarasu
Hy
Am inchiriat 1 apartament langa Colosseum, suntem 6 persoane , apartamentul este foarte frumos in poze acum sa vedem ce o fi la fata locului.As vrea sa stiu cu e zona acesta, daca stie cineva sa imi zica, daca a stat cineva prin zona, ap. e la 5 minute se Colosseum.Mersi
hyperionx21

QUOTE (mociulica @ Nov 3 2008, 15:37) *
stie cineva cum este vremea in perioada ian-feb si daca se merita sa vezi roma in perioada aceasta?
reducerile am inteles ca in ianuarie sunt, este adevarat?
multumesc anticipat

Eu am fost acum doi ani, pe la inceputul lui februarie. Daca nu ploua, nu sunt mari probleme, temperaturile sunt acceptabile. Noi am prins si cateva zile de ploaie sacaitoare si e destul de aiurea sa faci turism cu umbrela in mana smile.gif.
amonra_71
QUOTE (tovarasu @ Nov 3 2008, 18:07) *
Hy
Am inchiriat 1 apartament langa Colosseum, suntem 6 persoane , apartamentul este foarte frumos in poze acum sa vedem ce o fi la fata locului.As vrea sa stiu cu e zona acesta, daca stie cineva sa imi zica, daca a stat cineva prin zona, ap. e la 5 minute se Colosseum.Mersi

Trebuie sa fie intr-o cladire veche, zona e plina de istorie. Agitatie. Frumos. Poti bantui linistit. Probabil ca nu vei avea liniste nici noaptea, dar cred ca asta nu conteaza. Atentie la suvenirurile din zona. Scumpeeeeeee.... dincolo era mai ieftin. Sunt absolut convinsa ca e o alegere buna. Cat e pretul pe noapte?
NAZARINA
Va multumesc mult pentru efortul, timpul si pasiunea pe care le-ati pus in informatiile din aceste pagini. Miercuri, 5 noiembrie, voi zbura spre Roma. Voi fi acolo 7 zile.
Mi-am conspectat, ca la scoala, ceea ce am crezut ca imi va fi de folos. Simt ca am multi prieteni necunoscuti, (destepti, sufletisti, cultivati, curajosi), care vor sa impartaseasca ceva din sufletul lor, impreuna cu o bucatica de lume. Va iubesc pe toti! Multumesc mult...
tovarasu
QUOTE (amonra_71 @ Nov 3 2008, 19:18) *
Trebuie sa fie intr-o cladire veche, zona e plina de istorie. Agitatie. Frumos. Poti bantui linistit. Probabil ca nu vei avea liniste nici noaptea, dar cred ca asta nu conteaza. Atentie la suvenirurile din zona. Scumpeeeeeee.... dincolo era mai ieftin. Sunt absolut convinsa ca e o alegere buna. Cat e pretul pe noapte?

poi cam 265E de cuplu, in total vreo 800E pt 4 nopti si 5 zile cam asa ceva, mersi pt informatii
Aya
Apelez la ajutorul vostru caci sunt disperata.Voi pleca la Roma in 26 noiembrie.Toate planurile de vacanta sunt date peste cap.
Dupa ce am parcus ceea ce s-a scris aici am decis sa aleg 4roomsroma insa prietenii cu care ma intalnesc acolo si-au rezervat hotelul Ambra Palace Hotel - 4* Via Principe Amedeo 257 langa gara Termini si doresc sa fiu cat mai aproape de ei.
Ma uit ca matza-n calendar la toate hotelurile de pe acolo si nu stiu ce sa aleg(hotelul lor imi depaseste bugetul dat fiind faptul ca voi avea si camera single se pare). sad.gif
Sunt bosumflata,total dezamagita pentru ca vacanta mult asteptata s-a transformat in ultimul moment intr-o chestie extrem de complicata plus ca doua zile voi bantui singura prin Roma.

fly_dream
QUOTE (Aya @ Nov 24 2008, 11:41) *
Apelez la ajutorul vostru caci sunt disperata.Voi pleca la Roma in 26 noiembrie.Toate planurile de vacanta sunt date peste cap.
Dupa ce am parcus ceea ce s-a scris aici am decis sa aleg 4roomsroma insa prietenii cu care ma intalnesc acolo si-au rezervat hotelul Ambra Palace Hotel - 4* Via Principe Amedeo 257 langa gara Termini si doresc sa fiu cat mai aproape de ei.
Ma uit ca matza-n calendar la toate hotelurile de pe acolo si nu stiu ce sa aleg(hotelul lor imi depaseste bugetul dat fiind faptul ca voi avea si camera single se pare). sad.gif
Sunt bosumflata,total dezamagita pentru ca vacanta mult asteptata s-a transformat in ultimul moment intr-o chestie extrem de complicata plus ca doua zile voi bantui singura prin Roma.

In ce buget trebuie sa te incadrezi? Cate zile vrei sa stai?

In zona Termini sunt o droaie de hoteluri nu prea grozave (in general ocupand cate un etaj al unei cladiri). In aprilie am platit 70 euro/noapte pe camera dubla care te ducea cu gandul la caminele de pe vremuri... Sa vedem ce putem gasi pentru tine.... (raspunde la intrebari intre timp).
fly_dream
Pana diseara iti gasesc ceva in vecinatatea prietenilor tai. Deocamdata am cateva idei privind hoteluri la preturi de 35-55 euro/single pe strada lor, dar la cateva zeci de case distanta (Acropoli, Ferrarese, Sallechia, Casa di Amy, Milo, Orbis, Gabriele, Hollywood Roma).
Aya
Eu ma gandeam la maxim 60 de euro pe noapte pt o camera single stau 5 nopti din 26.11 pana in 01.12.Mentionez ca nu sunt pretentioasa .
Multumesc din suflet pentru ajutor.Pentru un om obisnuit sa fie cat de cat organizat nu pot sa iti spun prin ce emotii trec in ideea ca poimaine plec si nu stiu pe unde o sa dorm.
Imi cer scuze ca am reactionat asa tarziu.
marilena_dr
[quote name='Aya' date='Nov 24 2008, 11:41' post='5566946']

Urmaresc si eu zona de ceva timp, e drept, doar virtual (sper sa ajungem pe acolo la vara). Din ce se vede pe Google Earth, Via Principe Amedeo , ar incepe de la intersectia cu Via del Vinimale si ar fi paralela cu calea ferata, pana pe la Piazza Vittorio Emanuele II, unde e si statie de metrou. Dupa nr. 257, cred ca e mai aproape de Vittorio Emanuele decat de gara. Pe Venere am vazut cateva hoteluri cu preturi in jur de 40 euro/noapte, camera single(care par rezonabile in reviews de pe Venere, dar mai ales in cele de pe Tripadvisor) dar toate par mai aproape de gara decat de hotelul prietenilor tai. Sper sa-ti raspunda si cineva care a fost prin zona, dar cred ca te poti orienta destul de bine si pe Google Earth, mai ales ca au si varianta "street view", care-ti permite sa te deplasezi pe strada, din aproape in aproape, intrand in "baloanele" acelea.
Iti doresc o vacanta superba si astept impresii live. smile.gif
Aya
Marilena bine te-am regasit. smile.gif
Dupa minunata experienta din Londra din primavara roma a devenit un bau-bau pentru mine.
Imi pun toate sperantele in flerul lui fly-dream vis-a-vis de cazarea mea.

Eu in momentul de fata sunt in incapacitatea de a privi lucrurile obiectiv si a ma bucura de experienta pe care urmeaza sa o traiesc.Sper doar ca famecul Romei si dorul de a fi eu impreuna cu aparatul meu foto sa ma scoata din start din starea asta.
Acum buchisesc forumul si incerc sa imi fac un traseu.Pana acum reusita vancatelor din ultimii ani sfaturilor celor de aici se datoreaza si sper ca si de data asta sa fie asa. smile.gif

O alta intrebare cu ce mijloc de transport ajung din aeroportul Fiumicino la hotel care se presupune ca e langa gara? smile.gif
Sau mai precis am alta alternativa in afara taxiului?
Si vremea inteleg ca e f ploios si nu atat de frig ca la noi....cei de acasa ma tot bat la cap sa am grija sa imi iau haine groase iar eu nu vreau sa fiu un Yeti. smile.gif
fly_dream
QUOTE (Aya @ Nov 24 2008, 22:13) *
Imi pun toate sperantele in flerul lui fly-dream vis-a-vis de cazarea mea.

Eu in momentul de fata sunt in incapacitatea de a privi lucrurile obiectiv si a ma bucura de experienta pe care urmeaza sa o traiesc.Sper doar ca famecul Romei si dorul de a fi eu impreuna cu aparatul meu foto sa ma scoata din start din starea asta.

Relax! Va fi OK!

Este adevarat ce spunea marilena, Via Principe Amedeo este o ditamai strada, paralela cu calea ferata, iar hotelul prietenilor tai se afla in capatul mai putin populat cu hoteluri, de aceea a fost un pic mai dificil de gasit ceva OK. In final, am gasit 3 variante (toate pe venere.com, pe booking sunt mai scumpe), zic eu acceptabile din punct de vedere al pozitiei, review-urilor si pretului, 2 se afla pe aceeasi strada, la circa 10 minute de hotelul prietenilor tai, iar ultimul pe o straduta perpendiculara pe Via Principe Amedeo (foarte aproape de prietenii tai).

1. Hotel RomAntica - Via Principe Amedeo 77/C (pozitia 190 pe Trip Advisor)
Pret: 55 euro (cu mic dejun)

2. Hotel Giorgina - Via Principe Amedeo 69 (pozitia 446)
Pret: 57 euro (cu mic dejun)

3. Hotel Mamiani - Via Mamiani 28 (pozitia 684)
Pret: 58 euro (cu mic dejun)

Exista si variante mai ieftine (40-50 euro/noapte), insa conditiile si opiniile turistilor nu suna incurajator, daca vrei sa te simti totusi bine la Roma, 10-15 euro/noapte in plus merita. Uita-te pe cele 3 variante (le gasesti pe venere.com, dar nu numai) si spune-mi daca iti convine una. Daca nu, mai caut.

Zona Termini nu este cea mai grozava din punct de vedere al "peisajului", noaptea pe stradute sunt indivizi mai mult sau mai putin dubiosi, dar in general nu se ia nimeni de tine, noi ne-am plimbat pana la 2-3 noaptea (2 single ladies!) si nu ne-a fost teama. In plus, hotelurile la care m-am oprit au si ceva facilitati pe-aproape (supermarket, cafenea, pizzerie, souveniruri etc.).

Acum buchisesc forumul si incerc sa imi fac un traseu.Pana acum reusita vancatelor din ultimii ani sfaturilor celor de aici se datoreaza si sper ca si de data asta sa fie asa. smile.gif

Te ajutam, spune ce te intereseaza sa vezi (muzee, catacombe, chestii antice, romantice, shopping)...

O alta intrebare cu ce mijloc de transport ajung din aeroportul Fiumicino la hotel care se presupune ca e langa gara? smile.gif
Sau mai precis am alta alternativa in afara taxiului?

Evident ca ai! Tren (Leonardo Express) care face 31 minute (orar: la fiecare x:06 si x:36) si costa 11 euro, autobuz Terravision - 70 minute (plecare din Fiumicino la 8:30, 10:50, 12:30 etc.), 7 euro (nu stiu de ce pe site-ul lor scrie ca este temporar suspendat!) (noaptea si Cotral)... Toate ajung in Termini.
Aya
O sa aleg una din cele 3 variante.Sunt ok.smile.gif
Acum le studiez.

Muzee as vrea sa vad de fapt sa dau nas in nas cu opere de arta.Ceea ce nu cred ca o sa fie o problema.Inteleg ca galeriile Borghese o sa le indragesc, smile.gif
O zi clar o sa fiu cu aparatul foto lipit de ochi pentru arhitectura.

Ce m-ar interesa in mod special (sa nu radeti) acel talcioc despre care pomenea cineva la un moment dat aici.Imi plac mult bijuteriile vechi si atmosfera specifica.
Ca o obsedata de shoping ce sunt sper sa reusesc sa ma abtin de data asta.

Fly_dream iti multumesc din suflet pentru tot. smile.gif

DragosMD
eu am fost prin '95 in talciocul din porta portese (despre "faima" caruia cred ca e suficient sa spun ca un ziar al lor de genul "Anuntul AZ" al nostru a fost botezet cu acest nume: "Porta Portese" smile.gif ). desi atunci numarul de romani si mai ales de rrrrrrrrrrromanes in roma era extrem de mic, tot a fost o experienta destul de riscanta. am impresia ca e o chestie universala - sa fie o zona nesigura talciocul. te sfatuiesc sa mergi acolo fara nimic in buzunare, fara camera (sau cu una de duzina) si cu multa grija!

vacanta placuta!
Aya
Multumesc frumos pt sugestie Dragos.Intrucat am un ditamai aparatul foto o sa evit sa risc.
Italia cred ca o sa fie diferita ca experienta de ce am trait pana acum si marturisesc ca mi-e groaza de romanasii nostrii ciorditori.
fly_dream
QUOTE (Aya @ Nov 25 2008, 00:50) *
Muzee as vrea sa vad de fapt sa dau nas in nas cu opere de arta.Ceea ce nu cred ca o sa fie o problema.Inteleg ca galeriile Borghese o sa le indragesc, smile.gif
O zi clar o sa fiu cu aparatul foto lipit de ochi pentru arhitectura.

Ce m-ar interesa in mod special (sa nu radeti) acel talcioc despre care pomenea cineva la un moment dat aici.Imi plac mult bijuteriile vechi si atmosfera specifica.
Ca o obsedata de shoping ce sunt sper sa reusesc sa ma abtin de data asta.

Ca sugestii pentru traseele romane as recomanda

- Basilica San Pietro (ai voie sa faci poze si ai ce poza, interiorul este plin de statui, picturi etc., exeriorul la fel, urca-te in cupola si vei avea o imagine panoramica exceptionala a Romei!)
- Muzeul Vatican (si aici ai voie sa faci poze, cu exceptia Capelei Sixtine, aloca-ti cel putin 4 ore pentru vizita!)
- Galeriile Borghese
- zona antica
- pietele si fantanile.

Despre talcioc nu stiu..., dar probabil vei da o raita pe celebrul Corso (si stradutele din jur) si pe Via Nazionale pentru shopping. Mie una nu mi s-a parut ca ar fi chestii nemaipomenite, mai ales pentru buzunarul obisnuit, dar cum nici Milano nu m-a impresionat in postura de paradis al cumparaturilor nu te lua dupa mine!

Daca nu stai prea bine cu banii si ai o conditie fizica ok, nu te sfatuiesc sa folosesti autobuzele pentru turisti, Roma turistica poate fi parcursa cu piciorul in cele 5 zile pe care le ai la dispozitie. Cu exceptia poate a Catedralei San Pietro si a Muzeului Vatican, poti vedea obiectivele fara sa apelezi la mijloace de transport motorizate. Nu uita sa ceri o harta a orasului de la centrul de informare din aeroport sau de la hotel, toti folosesc aceeasi harta, aproximativ in format A3, care cuprinde tot ce-ti trebuie si cu care nu te ratacesti pe strazile Romei.

Fly_dream iti multumesc din suflet pentru tot. smile.gif

Cu placere, oricand. Daca avem un pic de experienta si putem ajuta, de ce nu?
Aya
Merci mult din nou fly_dream intre timp situatia a devenit mult mai ok pentru ca vine si prietena mea cu mine asa ca am scapat de stressul de a fi singura.:)Am rezolvat cu biletele de avion.Cazarea urmeaza la unul din hotelurile recoamandate de tine.Sper sa fe ok.
Imi doresc din tot sufletul ca vacanta asta scurta sa fie una reusita.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.