Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

stavros77

eu, acum cind scriu acest msg sunt cazat aici

http://www.hotelsanpietrino.it

camerele curate, 3 paturi-stam 2 eu si sotia, liniste a,aproape de vatican.

ieri de la 9 dimineata am plecat pe jos si am vazut Vaticanul,Piata Navona, Trevi, Centrul istoric cu Columna lui Traian si Coloseumul;

am venit franti ......nu am mototolit cerceaful:)) asa am dormit; in 1 ora plecam spre tara;autostrada sa traiasca:)
pa
moschino
QUOTE (Anca_18 @ Feb 2 2007, 23:47) *
Reducerile sunt pana pe 18 februarie, au inceput pe 13 ianuarie.Noi ne-am intors acum 5 zile si am prins reduceri intre 20 si 70%, dar deja introduc colectiile noi. Sper sa ai noroc si sa mai gasesti, magazine au pe strada principala, via del corso , nationale dar si pe stradutele adiacente. De la super firme pana la low si medium budget . Noi am mai mers si in centrul comercial leonardo (este aproape de aeroportul fiumicino) , este un mall in care am gasit magazine pe care nu le-am vazut in centru.

esti sigura ca sunt pana pe 18 feb?doarece cele de vara au fost pana la 1 august sigur.
vreau sa ma duc in ianuarie,pe la sfarsit,oricum este bine si asa.

bembo
buna! in octombrie as vrea sa merg si eu in roma.cunoaste cineva hotelul Gioberti? este langa gara Termini. Am citit in pagina anterioara ca este o zona "rau famata"? chiar asa este? noi ziceam ca e central si ne va fi usor sa vizitam ...
daca ati stat acolo, sau l-ati vazut in plimbarile voastre, astept un sfat.
multumesc
Paperotzi
QUOTE (bembo @ Oct 1 2008, 23:37) *
buna! in octombrie as vrea sa merg si eu in roma.cunoaste cineva hotelul Gioberti? este langa gara Termini. Am citit in pagina anterioara ca este o zona "rau famata"? chiar asa este? noi ziceam ca e central si ne va fi usor sa vizitam ...
multumesc

Nu se poate spune ca e o zona rau famata. Termini e gara centrala din Roma si e la vreo 3 statii de metrou de centrul istoric.
geo13ana
QUOTE (Paperotzi @ Oct 2 2008, 00:56) *
Nu se poate spune ca e o zona rau famata. Termini e gara centrala din Roma si e la vreo 3 statii de metrou de centrul istoric.

Si eu am stat in Termini, nu mai retin numele hotelului dar pot spune ca e foarte OK ca zona. Daca esti atent in gara sa nu te fure vre-un roman, totul va fi bine. Mi se pare a fi un nod bun in transport. Ai de ales intre autobuze, tren, metrou taxi si tramvai! Pacat ca au doar doua linii de metrou in Roma ca in rest eu nu am avut ce sa le reprosez. Partea frumoasa e ca din Termini poti lua ambele linii de M.
the_punkreas2003
Atentie in care parte a Termini-ului e hotelul. Vezi pe harta. Daca este spre via Cavour e ok, in fata garii. Daca e in spate e nasol RAU. E ghetou, ce sa mai! Ceva gen Ferentari-ul cel mai intunecat.
Nu rata Capela Sixtina!
bembo
multumesc pentru precizari. m-am uitat pe harta si este situat in fata garii. deci e bine inteleg.

codruta
QUOTE (bembo @ Oct 1 2008, 22:37) *
multumesc

Termini nu e o zona chiar centrala, ci mai degraba o zona din care ajungi foarte usor in multe locuri din Roma. Sincer, daca e posibil, mai bine plateste cativa bani in plus si stai mai in centru. Zona nu e nici pe departe asa nasoala si periculoasa pe cat se spune, dar sincer dai pe-acolo nas in nas cu niste personaje pe care poate n-ai vrea sa le vezi in vacanta. Eu cred ca zona garii arata cam la fel peste tot (cel putin in Europa).
Alta chestie care nu mi-a placut este ca e singurul loc in care poti schimba linia A cu linia B la metrou. In prima zi, am pierdut vreo 2 metrouri de aglomerat ce era, asa ca din a 2-a zi, am preferat sa ne plimbam cateva minute pana la o statie de metrou B in loc sa mai facem schimbul la Termini.
bembo
stii cumva sa imi recomanzi un hotel in zona spanish steps? am inteles ca acolo ar fi mai bine.
codruta

QUOTE (bembo @ Oct 3 2008, 20:23) *
stii cumva sa imi recomanzi un hotel in zona spanish steps? am inteles ca acolo ar fi mai bine.

Eu evit sa stau la hoteluri, prefer apartamentele, dar cauta pe forum, ca s-au dat destul de multe adrese de hoteluri. Cel mai bine ar fi sa cauti pe venere.com, acolo iti indica si pozitionarea hotelului pe zone, asa ca e destul de simplu sa te orientezi.
mociulica
cine stie cand este perioada reducerilor la roma??
tovarasu
As vrea sa inchiriez un apartment pt 6 persoane in februarie, 5 zile, ma poate ajuta cineva cu ceva informatii ? ceva site-uri, un nr. de tf. etc mersi
elanis
http://www.rentalinrome.com/

QUOTE (tovarasu @ Oct 6 2008, 20:10) *
As vrea sa inchiriez un apartment pt 6 persoane in februarie, 5 zile, ma poate ajuta cineva cu ceva informatii ? ceva site-uri, un nr. de tf. etc mersi

Iuliux
Intrebare pentru cei care au fost prin gara Roma Termini: sunt dulapioare cu cheie pentru bagaje? Daca da, cat costa (sa stiu cat sa am marunt).
Am avut o experienta neplacuta cu gara din Milan, unde nu erau.
Nu sunt interesat de ghisee care au program si pot sa-ti umble angajatii in bagaj.

//
se pare ca am gasit informatia
Baggage consignment:
Hours: 24 hour service
Rates
* ? 3.80 for the first 5 hours
* ? 0.60 for each additional hour from the 6th-12th
* ? 0.20 for each additional hour from 12th and on
elanis
In gara serviciul nu este de tip "self service". Cineva pe un alt forum recomanda spalatoria Bolle Blu
"There is a laundromat that provides luggage storage for 2e on the northside of Termini. It's on Via Milazzo #20 just after the cross-street Via dei Mille. There is a yellow laundromat sign hanging over it easy to see from down the block and it's called 'Bolle Blu', in the window is a sign saying '2euro Deposit Baggages Open 0800-2200'."

QUOTE (Iuliux @ Oct 8 2008, 21:27) *
Intrebare pentru cei care au fost prin gara Roma Termini: sunt dulapioare cu cheie pentru bagaje? Daca da, cat costa (sa stiu cat sa am marunt).
Am avut o experienta neplacuta cu gara din Milan, unde nu erau.
Nu sunt interesat de ghisee care au program si pot sa-ti umble angajatii in bagaj.

//
se pare ca am gasit informatia

Iuliux
Eu ajung seara si plec dimineata, imi trebuie ceva deschis 24 din 24.
Pana la urma as accepta si daca nu e "self service", nu mai iau laptopul cu mine, insa nu vreau sa am surprize si sa nu aiba deschis dupa o anumita ora (eu ajung in jurul orei 00:00).
elanis
Programul de Left Luggage in Termini este 6.00-24.00. vezi http://www.grandistazioni.it/cms/v/index.j...0003f16f90aRCRD

QUOTE (Iuliux @ Oct 9 2008, 18:33) *
Eu ajung seara si plec dimineata, imi trebuie ceva deschis 24 din 24.
Pana la urma as accepta si daca nu e "self service", nu mai iau laptopul cu mine, insa nu vreau sa am surprize si sa nu aiba deschis dupa o anumita ora (eu ajung in jurul orei 00:00).

Iuliux
Atunci, sper ca ajung pana la 24 smile.gif
mirelaRACIANU
m-am intors de curand de la Roma. Un oras frumos, plin de istorie. Nu va speriati, o sa va descurcati si cu transportul si cu gasirea obiectivelor turistice. Daca aveti la voi o harta nu puteti rata absolut nici un obiectiv turistic. Toate mijloacele de transport in comun (atat cele de suprafata cat si metroul) sunt marcate pe panourile din statii atat cu traseul cat si cu timpul de asteptare (care de altfel nu depaseste 5-10 min la autobuze si 3 minute la metrou). Obiectivele turistice (Colusseum, Foro Romano, Palatino , Columna lui TRaian etc..) sunt concentrate intr-o zona relativ mica pe care o strabati cu lejeritate la pas. De altfel chiar daca dupa o zi intreaga simti ca esti frant de oboseala poti foarte bine sa spui ca ai vazut cam tot . Nu vorbesc aici de vizitare ci doar de vizionare de la exterior. Preturile sunt mari chiar si pentru suveniruri (min 3 Euro/buc) sa nu mai spunem de mancare care o gasesti la restaurante de la min 7 Euro/portie . Cel mai convenabil este sa ai in apropiere un supermarket de la care sa-ti iei ceva de mancare si neaparat apa sau suc (2,5 E/bax) fata de oras unde este 3 euro sticla de 250ml. Noi ne-am cazat in conditii excelente in Camping Village Rome ( o zona foarte buna a Romei) cu 18 E/pers/noapte in bungalow , cu apa calda, toaleta si dus in camera + aer conditionat. In plus sunt multi romani care lucreaza acolo atat la receptie( 2) cat si la intretinere . Pentru transport noi am achizitionat o cartele cu nr nelimitat de calatorii/ sapt si am dat pe ea 16E/pers. Merita toti banii. Te deplasezi in toata Roma cu orice mijloc de transport si nu trebuie sa introduci cartela decat la metro pentru ca pe verso are marcata perioada de valabilitate pentru celelalte mijloace de transport. Nu ne-a controlat nimeni dar noi ne-am scos banii pe cartela de 16 euro prin faptul ca ne-am urcat in ce autobuz am vrut , tramvai sau metro (ATENTIE NUMAI PENTRU LINIA ATAC) . COTRAL este linia pentru ce-i care stau in imprejurimile
Romei( sunt de culoare albastra). Daca mai vreti detalii nu ezitati sa mi le cereti. biggrin.gif
danye
Am si eu nevoie de putin ajutor. Am gasit cazare in 5 zone diferite si nu stiu care din ele este cea mai "buna" , cea mai aproape de centru. Ma puteti ajuta? Multumesc

Nomentano-Bologna
San Pietro -Vaticano
San Giovanni
Navona - Campo de' Fiori
Trastevere
abancor
Prima e departe de centru si de obiective. Eu as zice pas!
A doua e linga Vatican, dar departe de toate celelalte obiective si de centru. Pas si aici!
Navona e in centru. Animatie, crisme etc.
San Giovanni e la marginea centrului, vei avea mereu de luat metroul sau autobuzul, esti la 15 minute de centru, dar nu poti beneficia de situarea in zona animata.
Trastevere e cea mai animata zona, plina de crisme si de populatie pina noaptea tirziu, dar poate fi departe de centru, si nu are metrou. Desi are parti aproape de zona centrala.

Deci cauta in Navona si Trastevere si zi adresele, ca sa vedem pe unde sunt.
Mai sunt zone centrale misto. Eu as sta in zona Panteon - Trevi. E mai central si mai misto decit Navona. Vezi ce gasesti si pe aici.
amonra_71
Eu am stat lângă Vatican. Cu otobuzul lor, preț de 7 stații, max. 10 minute eram în centru. Mi-a plăcut zona pentru că era liniștită, am parcat mașina într-o parcare publică, fără cea mai mică problemă. Seara, obosiți după cutreierat, mâncam la un restaurant în zonă, liniștit, curat. Chiar simțeam nevoie pe seară de liniște.
abancor
Eu seara stateam in centru cit mai mult posibil, la masa de seara, si nu mai aveam cum sa ajung la hotel (zona San Giovanni). Mi s-a parut greu sa prinzi un taxi pe strada. La hotel mai stateam la niste beri, in liniste, pe terasa.
danye
Va multumesc pentru ajutor.
Ne-am decis la un apartament care se afla in zona San Lorenzo cu adresa: Via dei Marrucini, Rome
Cum e?
abancor
Pina la urma ati ales in afara acelor 5 zone. Asta e in dosul garii centrale. Nu stiu cum e zona. Dupa harta, pare departe si ne-turistica. Dar e posibil sa fie misto. Eu nu as alege-o daca m-as uita pe harta. Numai daca as afla mai multe despre cartier si daca ar parea sa fie ceva interesant in zona.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.