ronnie09
26th May 2008, 16:21
QUOTE (miss_bianco @ May 26 2008, 15:21)

Hello pe 26 iunie vreau sa merg la roma cu prietenul.vom sta 5 zile.ne puteti recomanda ceva pana in 80 de euro pe noapte,de preferabil apartament.
harta orasului,ce e de vazut...
Nu stiu dar mi-e c-am frica sa merg la cate s-au intamplat in Italia cu tiganii care ne-au facut de ras.
Eu mi-am rezervat aici: http://www.4roomsroma.com/
75 de euro pe noapte cu mic dejun. E langa Vatican
miss_bianco
26th May 2008, 18:08
QUOTE (ronnie09 @ May 26 2008, 17:21)

Eu mi-am rezervat aici:
http://www.4roomsroma.com/75 de euro pe noapte cu mic dejun. E langa Vatican
mersi.ai si situri cu harta orasului,obiecte turistice?
miss_bianco
26th May 2008, 18:54
QUOTE (ronnie09 @ May 26 2008, 17:21)

Eu mi-am rezervat aici:
http://www.4roomsroma.com/75 de euro pe noapte cu mic dejun. E langa Vatican
gata am rezervat si noi,noua ni l-au dat cu 70 de euro.Am vb la telefon cu ei.Voi in ce luna va duceti?
babydoll09
26th May 2008, 18:57
QUOTE (codruta @ May 26 2008, 11:14)

Pentru plaja poti merge la Lido. Tranferul pana acolo (se merge cu un trenulet, faci ~ 30 de minute) e acoperit de abonamentul de 16 euro pe o saptamana. Din pacate nu imi amintesc cum se cheama statia de plecare, dar e statia de langa Piramide/Porta San Paolo.
Sunt si plaje publice, chiar ok. Intrarea pe plajele private era in jur de 8 euro, daca mergi o zi intreaga merita, daca nu mai bine stai pe plaja publica.
Mie nu mi-a placut deloc acolo, am ramas cu senzatia ca e o zona foarte poluata. La un moment dat s-a lasat o ceata foarte ciudata (n-am mai vazut asa ceva pana atunci) pe plaja de nu vedeai la 3 metri de tine. Apa marii e foarte mica asta in principal din cauza unor indiguiri paralele cu plaja. Dar una peste alta e ok pentru vreo 2 - 3 zile la mare.
Mai vroiam sa mergem intr-o zi la pranz (ca tot la 40 de grade am bantuit pe-acolo) la o piscina in Roma (vazusem niste adrese bune intr-un ghid, dar din pacate am uitat tot). Aratau superb si costul de intrare era rezonabil. Poti lua in calcul si varianta asta. Informatii despre ele gasesti sigur la centrul de informatii turistice.
iti multunesc codruta pentru raspuns. imi spui te rog cum este apa acolo curata/ tulbure? plaja e cu nisip, cu pietricele, e curata? banuiesc ca fata de plaja publica cele private au sezlonguri si umbrelute. trebuie sa platesti separat pentru ele?! daca zici ca este trenulet pana acolo atunci cu transportul o sa ne descurcam noi. tu in ce perioada a anului ai fost?
ronnie09
26th May 2008, 21:04
QUOTE (miss_bianco @ May 26 2008, 19:08)

mersi.ai si situri cu harta orasului,obiecte turistice?
Despre obiective turistice gasesti in acest topic. Daca nu ai chef sa citesti, vezi aici: http://www.rome.info/. Ai si harta.
Si noi plecam tot pe 26 iunie
miss_bianco
27th May 2008, 04:51
QUOTE (ronnie09 @ May 26 2008, 22:04)

Despre obiective turistice gasesti in acest topic. Daca nu ai chef sa citesti, vezi aici:
http://www.rome.info/. Ai si harta.
Si noi plecam tot pe 26 iunie

Opa,stam la acelasi hotel?Si noi tot pe 26.Da-u o bere pt informatie!!!
Noi vom fi pe 27 acolo,pt ca din pacate nu aveau camere pe 26,asa ca o zi o sa stam la alt hotel.
Al meu gasise un hotel in zona Termini dar dupa ce am citit putin pe topic mi-am schimbat parerea,l-am rugat sa rezerva camera la hotelul recomandat de tine.
codruta
27th May 2008, 09:20
QUOTE (babydoll09 @ May 26 2008, 18:57)

iti multunesc codruta pentru raspuns. imi spui te rog cum este apa acolo curata/ tulbure? plaja e cu nisip, cu pietricele, e curata? banuiesc ca fata de plaja publica cele private au sezlonguri si umbrelute. trebuie sa platesti separat pentru ele?! daca zici ca este trenulet pana acolo atunci cu transportul o sa ne descurcam noi. tu in ce perioada a anului ai fost?
Eu am fost in septembrie. Am prins o vreme superba, chiar usor torida. Plaja e cu nisip, foarte curata. Apa e usor tulbure din cauza nisipului. Seamana mult zic eu cu plaja de la Mamaia. Plaja privata are sezlonguri si umbrele care intra in pretul accesului pe plaja (sper sincer sa imi fi amintit corect pretul. Mai ieftin sigur nu e, dar e posibil sa fie mai scump). Daca nu tii neaparat sa stai pe sezlonguri, plaja publica e chiar langa una dintre plajele private. Ai la dispozitie un barulet foarte simpatic cu scoruri normale si cu un pic de terasa, sa mai fugi de soare.
Pentru transport, daca tot stai o saptamana cumpara-ti un abonament de 16 euro. Iti permite accesul pe toate mijloacele de transport din Roma inclusiv pe trenuletul de care vorbesc.
babydoll09
27th May 2008, 22:19
merci mult codruta pentru raspunsuri. iti doresc o vara placuta
Dic84
28th May 2008, 08:10
QUOTE (elanis @ Apr 21 2008, 09:01)

Am o intrebare pentru cei care au avut cazare in zona Termini. Este chiar asa de nesigura zona (de intors la hotel seara sau de mers pe jos pe acolo)? Este mult zgomot noaptea? Exista supermarketuri in apropiere? Sunt de preferat autobuzele metroului? Am gasit cazare ieftina la BB Flower House
http://www.pensioni-roma.com/Roma/pension_Roma.asp?bb=2 A fost cineva acolo?
eu am stat la acelasi hotel.pot zice ca e super tare varianta daca nu ai pretentii de 5 stele.ai un pat confortabil unde dormi si o baie draguta.Noi plecam pe la 6.30 de acolo si ajungeam inapoi pe la 23.00.Mai stateam un pic si adormeam.Zona e linistita si ce e cel mai important ca toate legaturile de transport le ai la 1 min de scara blocului.Ajungi unde vrei in max 15 min iar la intoarcere ai mai multe variante care merg in Zona TERMINI.Mie unul nu mi-a lasat impresia de un CAMIN DEZAFECTAT cum zicea cineva de mai sus.Daca m-as duce din nou , tot pentru aia as opta.Acolo lucreaza si un roman.In fiecare dimineata ne facea proprietara micul dejun , ce cosnta intr-un croasant si o cana cu lapte sau cafea (COLATIONE).Nu prea mancam pt ca preferam sa mergem in gara la cafenele(pt ca si aia tot acolo e) si luam de acolo(era mai sigur
).In rest ce sa zic...aveti grija la bilete pt ca colcaie controalele prin autobuze.Probleme cu sutii nu am avut.La vatican plecati de la 6 dim sa ajungeti pe acolo la coada la 7 chiar daca se deschide de abia la 10.Se formeaza o coada imensa....si neaparat sa mancati in VATICAN.Fac aia o mancare de te lingi pe degete.La galeriile Borghese nu va duceti fara rezervare facuta de aici si vedeti ca mai nou , am auzit ca in vatican s-a deschis iar zona cu cele 22 de morminte dupa 10 luni de restaurare.daca mai vreti ceva...puneti intrebari.
DianaCristela
28th May 2008, 08:51
Eu mi-am rezervat aici: http://www.4roomsroma.com/
75 de euro pe noapte cu mic dejun. E langa Vatican
[/quote]
Buna,
Sper ca informatia sa ajute pe cei interesati...
Eu si sotul meu am stat in Roma la jumatatea lunii mai 2008 aici: http://www.dulbecco-bedandbreakfast.it/
60 eur/ noapte camera pt. 2 persoane, fara mic dejun, noua ne-a placut. Camera micuta, foarte dragut decorata, o alegere excelenta, avand in vedere ca am stat doar 2 zile in Roma, timp in care am mers pe jos cate 10-12 ore pe zi, iar camera am inchiriat-o doar ca sa dormim. Locatia ni s-a parut foarte buna, la 1 km de Colosseum, mers lejer pe jos.
A! camerista e romanca, noi am rezervat pe mail, fara probleme.
miss_bianco
28th May 2008, 15:14
heeelp.am inchis camera la 4 rooms dar ceva nu imi place.Pe situl lor la informatiile cum sa ajungem la hotel trebuie sa coboram la San Pietro Porta Cavalleggeri.
Cea ce nu imi place este ca e ca ruta lor de a ajunge la hotel indiferent din ce aeroport este Termini si autobuzul nr 64.
pe situl www.romeinfo.com la sectiunea ce e de evitat in roma sunt exact 2.Termini extrem de perisculos noaptea si autobuzul 64 care este ruta preferata a hotilor(cica tigani,copii si femei,in timp ce te intreaba daca cumperi o floare celalalt iti face nevazut portofelul).
Stiti cumva un alt mode de a ajunge acolo,cu metroul si nu cu autobuzul?
Ma gandeam sa avem borsete la noi cu actele,sau sa ne luam rucsac,dar asa nu o sa batem putin la ochi?adica sa atragem mai mult hotii?
QUOTE (metalactual @ Apr 21 2008, 14:31)

Da !
Nu au legatura.
Rezervarea se face pt. ca ei lasa inauntru doar un anumit nr. de turisti, pe fiecare interval de 2 ore.
Rezerva !
Stii cumva linkul unde pot rezerva?
si pt roma pass bb?
codruta
28th May 2008, 15:25
QUOTE (miss_bianco @ May 28 2008, 15:06)

heeelp.am inchis camera la 4 rooms dar ceva nu imi place.Pe situl lor la informatiile cum sa ajungem la hotel trebuie sa coboram la San Pietro Porta Cavalleggeri.
Cea ce nu imi place este ca e ca ruta lor de a ajunge la hotel indiferent din ce aeroport este Termini si autobuzul nr 64.
pe situl www.romeinfo.com la sectiunea ce e de evitat in roma sunt exact 2.Termini extrem de perisculos noaptea si autobuzul 64 care este ruta preferata a hotilor(cica tigani,copii si femei,in timp ce te intreaba daca cumperi o floare celalalt iti face nevazut portofelul).
Ma gandeam sa avem borsete la noi cu actele,sau sa ne luam rucsac,dar asa nu o sa batem putin la ochi?adica sa atragem mai mult hotii?
Vad ca e relativ aproape de Vatican. Deci probabil ca ai putea lua metro-ul pana la Vatican si de acolo pe jos, desi nu cred ca e cazul sa iti faci atatea griji. Eu cred ca am fost cu autobuzul ala si nu e chiar asa de nasol (acum e drept ca am fost in timpul zilei). Tine actele si banii cat mai aproape de piele si in fata. In autobuz tine tot timpul mana pe geanta/poseta/borseta etc si nu o sa ai nici un fel de probleme. Hotii nu sunt totusi David Copperfield.
Pot sa iti zic ca noi ne-am plimbat si noaptea pe-acolo si nu mi s-a parut a fi o zona mai suspecta decat altele, asa ca nu iti face ganduri negre de pe-acum.
ronnie09
28th May 2008, 15:44
QUOTE (miss_bianco @ May 28 2008, 16:14)

Stii cumva linkul unde pot rezerva?
si pt roma pass bb?
Poti lua trenul de la fiumicino, schimbi la trastevere si cobori la san pietro. statia e aproape de apartament. Costa 5,5 euro si dureaza maxim o ora. Nu inteleg de ce iti faci atatea griji cu hoti, parca te duci in Somalia. Cu putina atentie nu cred ca se poate intampla ceva
Pentru Borghese: http://www.ticketeria.it/
Roma pass: http://www.romapass.it/english/index.html
miss_bianco
28th May 2008, 15:53
QUOTE (ronnie09 @ May 28 2008, 16:44)

Poti lua trenul de la fiumicino, schimbi la trastevere si cobori la san pietro. statia e aproape de apartament. Costa 5,5 euro si dureaza maxim o ora. Nu inteleg de ce iti faci atatea griji cu hoti, parca te duci in Somalia. Cu putina atentie nu cred ca se poate intampla ceva
Pentru Borghese:
http://www.ticketeria.it/Roma pass:
http://www.romapass.it/english/index.html
in Ciampino aterizam.
ms de site am rezevat pt sambata dimineatsa la 9 la galerii.o sa stam 6 zile.
ronnie09
28th May 2008, 15:59
QUOTE (miss_bianco @ May 28 2008, 16:53)

in Ciampino aterizam.
ms de site am rezevat pt sambata dimineatsa la 9 la galerii.o sa stam 6 zile.
De la Ciampino nu stiu 
Dar vezi pe metroroma.it sau trenitalia.it
ApologetX
28th May 2008, 16:02
cei care merg si ei odata prin Roma li se pare frumos orice.. li se pare frumos ptr ca e prima data si ptr ca in comparatie cu ce ai la tine acasa e ceva diferit .... si adori sa vezi ceva nou ... (oricare ar fi ala)
Italia e ca o cisma si Roma e soseta murdara..(scuze ,nu incerc sa fiu dur) , ei is si mai duri.. (mai ales in circulatie) , traficul din Roma e mai rau ca cel din Bucuresti.. cine nu ma crede, sa isi ia inima in dinti si sa conduca (cu numere de Italia) 2-3 zile prin Roma.. si se va convinge... ,acolo daca nu ai plecat la semafor exact in momentul cand sa facut verde ,esti inpins din spate, pur si simplu te bruscheaza.., blitzatul cu farurile ,e bun simt la ei... (is mai rai ca romanii cateodata.. vb serios) (in comparatie cu Italia ,Spania, Franta, in Italia am circulat cel mai greu si am dat de oameni nesi..)
Va zic din proprie experienta.... ca in Anglia civilizatie .. nu este in europa.. (asa am obs eu pana acum.. in tarile pe unde am circulat..).. in Anglia am ramas blocat pe o strada si sa facut coloana in spatele meu si nimeni nu a claxonat.. soferul din prima masina a inceput sa citeasca ziarul dar nu mi-a zis nimic... am ramas impresionat..
am zis ptr aia care au laudat circulatia din Roma ... iar cat despre turisti si cat is de dragutzi .. e normal ca turist sa te ia alfel.. ca vrea banii tai..
elanis
2nd June 2008, 12:08
Poate sa-mi spuna cineva daca este posibil ca abonamentul de 1 zi (4€) sa fie valabil si pe trenul FR1 care te aduce de la Fiumicino in oras? Daca da, unde poate fi cumparat? In statia de tren de la Fiumicino?
kekodu
2nd June 2008, 13:05
NU E VALABIL! PT FIUMICINO E ALT BILET! COSTA VREO 5 EURO!
robert_d23
2nd June 2008, 13:53
si mare atentie la biletele de tren.Acestea trebuie compostate inainte de a va urca in el.Nu e ca la noi unde vine controlorul si ti-l taxeaza el.Acolo daca te-ai urca cu el necompostat si vine control....gata amenda de 50 E(parca).De ex , la mine nu a venit nici un control nici cand m-am dus nici cand m-am intors FIUMICIONO-ROMA.
Ce am scris mai sus este valabil pentru biletele e carton,luate de la automate.Acolo mai sta si un nene care da bilete la o taraba gen chitanta si alea nu se composteaza.
elanis
11th June 2008, 20:57
Am o intrebare pentru cei care au vizitat si majoritatea bisericilor. Este adevarat ca sunt inchise intre 13 si 16 (aproximativ)? In ghidurile turistice vad ca aproape toate au pauza aceasta, ceea ce inseamna ca trebuie sa ma orientez pentru altceva in interval.
kekodu
12th June 2008, 15:48
depinde de biserica!!! dar multe sunt deschise tot timpul zilei!!! San Pietro e de la 8 la 19!!! mormintele papilor si cipola se inchid la 18!!!
Hey23
28th June 2008, 17:55
Cum se procedeaza de obicei cu bagajele in autobuzele care fac legatura intre aeroport si oras, se iau inauntru in autobuz sau se baga afara in portbagajul lateral?
Intrebarea nu se refera doar la Roma ci la toate orasele in general.
PestelePrajit
28th June 2008, 19:05
QUOTE (Hey23 @ Jun 28 2008, 18:55)

Cum se procedeaza de obicei cu bagajele in autobuzele care fac legatura intre aeroport si oras, se iau inauntru in autobuz sau se baga afara in portbagajul lateral?
Intrebarea nu se refera doar la Roma ci la toate orasele in general.
Depinde de marimea bagajelor. Daca sunt bagaje mari atunci cu siguranta ti se va "recomanda" portbagajul.
gelu_u
1st July 2008, 09:18
Salut,
In septembrie, 17 - 22 voi fi la Roma. Pentru prima data. Nu ma pot hotara asupra zonei unde sa fac rezervarea pentru cazare: Am primit peste 150 de oferte de cazare de la B&B si apartamente de inchiriat . Vom fi 4 persoane, 2 familii
- zona Vatican 65 - 70 euro/ noapte/ camera
- Trastevere - S. Pietro 70 - 80 euro/camera
- zona Termini 70 - 80 euro / noapte/camera ( si am auzit ca este cam ''colorata'' zona )
- zona Colosseo Vittorio Emanuele 80 - 90euro/ camera / noapte
Am nevoie de sfaturi in privinta alegerii zonei.
Daca imi puteti sugera un B&B va raman recunoscator. Nu imi trebuie decat de o camera cu baie proprie si liniste.
Va multumesc
codruta
1st July 2008, 10:04
QUOTE (gelu_u @ Jul 1 2008, 09:18)

Daca imi puteti sugera un B&B va raman recunoscator. Nu imi trebuie decat de o camera cu baie proprie si liniste.
Va multumesc
Eu as alege Colosseo Vittorio Emanuele. Eu am stat intr-un apartament inchiriat situat la vreo 10 minute de mers pe jos de la Colloseum (http://www.homelidays.com/roma/appartement47617fr1.htm) si ti-l recomand (daca vrei detalii da-mi un pm).
Vaticanul si Trastevere sunt ok, dar daca vrei sa te mai plimbi noaptea prin oras, esti cam departe de o parte din pietele si fantanile celebre ale Romei. Pe langa Termini e adevarat ca ai parte de o fauna mai colorata, dar nu ai fi in pericol nici acolo si ai marele avantaj ca ai avea aproape legaturi cu mijloacele de transport catre orice zona a Romei.
Totusi dintre toate, luand in calcul si diferentele de pret as merge pe Colosseo.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.