Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42

metalactual

1-Merge si asa, de ce nu ?

2-Nu stiu cu luminile.
elanis
Am o intrebare pentru cei care au avut cazare in zona Termini. Este chiar asa de nesigura zona (de intors la hotel seara sau de mers pe jos pe acolo)? Este mult zgomot noaptea? Exista supermarketuri in apropiere? Sunt de preferat autobuzele metroului? Am gasit cazare ieftina la BB Flower House http://www.pensioni-roma.com/Roma/pension_Roma.asp?bb=2 A fost cineva acolo?

DragosMD
zona garii atrage o fauna foarte ciudata si bogata, in orice oras din lumea asta (sau cel putin, asa era prin toate cele pe unde am umblat eu). cred ca daca ai putin curaj, multa inconstienta, si in plus, un dram de noroc, e OK.

oricum, e bine sa nu iesi din 'casa' cu multi bani in buzunar.

supermarketuri sunt cam peste tot in oras, nu iti face griji!

autobuzele sunt de preferat daca vrei sa vezi orasul.. metroul e mai bun daca te grabesti sa ajungi dintr-un loc in altul. parerea mea. eu le-am folosit pe ambele cu rezultate bune. hoti de buzunare circula in toate mijloacele de transport (sunt si afise multilingve care avertizeaza turistii in aceasta privinta!).
fly_dream
QUOTE (elanis @ Apr 21 2008, 08:01) *
Am o intrebare pentru cei care au avut cazare in zona Termini. Este chiar asa de nesigura zona (de intors la hotel seara sau de mers pe jos pe acolo)? Este mult zgomot noaptea? Exista supermarketuri in apropiere? Sunt de preferat autobuzele metroului? Am gasit cazare ieftina la BB Flower House http://www.pensioni-roma.com/Roma/pension_Roma.asp?bb=2 A fost cineva acolo?

Am cautat cazare special in zona Termini datorita usurintei de a ajunge la aeroport si apropierii de obiectivele turistice. Este adevarat ca zona nu arata fantastic, dar este foarte potrivita daca esti la Roma ca sa vizitezi orasul si folosesti camera doar cateva ore pe noapte. Noi am stat la hotel Lucia, pe prima strada paralela cu gara Termini, unul din acele hoteluri care ocupa un etaj al unei cladiri de 6 etaje. Camera nu arata prea grozav, ziceai ca-i de spital sau camin dezafectat, dar era curata si la 5 minute de Termini. Zona..... nu ridica probleme deosebite, stiu ca este oarecum rau famata, dar nimeni nu se leaga de tine daca nu te bagi in vorba. Noi am ajuns la hotel la 12 noaptea, ne-am lasat bagajul si am plecat pe jos la Fontana di Trevi. Desi nu aveam niciun picior de mascul cu noi, iar in apropierea garii am vazut si cativa betivani rataciti, nu am avut nicio problema, desi am circulat pe strazi pana la 3 dimineata. Poate ca era din cauza alegerilor ce urmau sa fie sau poate ca nu, cert este ca am vazut o multime de politisti pe strazi in noaptea aceea (cu masini, cu motorete sau per pedes).

Zgomot nu este peste noapte, chiar deloc, poate ziua, dar nu stiu, noi am umblat tot timpul. Supermarketuri nu am vazut, dar magazine micute cu fel de fel de chestii (inclusiv mancare) am gasit. In cel mai rau caz, mergeti chiar la Termini, au acolo de toate. Transportul.... metrou versus autobuz.... hmmmm.... metroul nu are decat doua linii.... ar fi de preferat autobuzul, insa poate doar pentru Vatican, in rest, de la Termini poti face tot centrul pe jos, nu merita sa folosesti transportul in comun.
ronnie09
Daca imi iau Roma Pass tb sa mai fac rezervare pt galeriile Borghese?
metalactual
QUOTE (ronnie09 @ Apr 21 2008, 12:36) *
Daca imi iau Roma Pass tb sa mai fac rezervare pt galeriile Borghese?

Da !
Nu au legatura.
Rezervarea se face pt. ca ei lasa inauntru doar un anumit nr. de turisti, pe fiecare interval de 2 ore.
Rezerva !
guerila
Tocmai ce am platit beletele de avion pt perioada 28 iulie-8 august pt roma.Acuma caut cazare.Am gasit www.fullrome.com la 60 euro/ noapte. atata ca "am un sentiment" in ceea ce priveste apartamentele de inchiriat.ce sfat dati sa mai caut hoteluri sau sa il iau pe asta?

ronnie09
Eu te-as sfatui sa-l iei pe asta. E un pret bun pentru zona. In plus, fata de hotel, ai si bucatarie.
elanis
QUOTE (guerila @ Apr 22 2008, 15:59) *
Tocmai ce am platit beletele de avion pt perioada 28 iulie-8 august pt roma.Acuma caut cazare.Am gasit www.fullrome.com la 60 euro/ noapte. atata ca "am un sentiment" in ceea ce priveste apartamentele de inchiriat.ce sfat dati sa mai caut hoteluri sau sa il iau pe asta?

Unde ai gasit pretul asta? La ei pe site scrie min 70 - max 120 euro pe noapte.
guerila

QUOTE (elanis @ Apr 22 2008, 16:37) *
Unde ai gasit pretul asta? La ei pe site scrie min 70 - max 120 euro pe noapte.

l-am sunat si am negociat :-D
_kali_
Si eu am stat la Roma intr-un apartament, chiar langa Vatican. Seara cand ma intorceam din oras mai petreceam inca jumatate de ora in piata Vaticanului, si apoi in 5 minute eram in apartament. Am fost 3 oameni, 80 de euro pe noapte, mic dejun inclus, proprietara ne facea cumparaturile pt masa de dimineata si ni le lasa in apartament. A fost o varianta excelenta de cazare, o recomand.
ronnie09
QUOTE (_kali_ @ Apr 23 2008, 14:42) *
Si eu am stat la Roma intr-un apartament, chiar langa Vatican. Seara cand ma intorceam din oras mai petreceam inca jumatate de ora in piata Vaticanului, si apoi in 5 minute eram in apartament. Am fost 3 oameni, 80 de euro pe noapte, mic dejun inclus, proprietara ne facea cumparaturile pt masa de dimineata si ni le lasa in apartament. A fost o varianta excelenta de cazare, o recomand.

Cum se numea apartamentul? 4rooms?
nicupetchescu
Ceau, in iulie mergem in Italia 2 nopti la Roma si 7 la marea Tireniana la 35 km de Roma in statiunea Marina di Cerveteri. Daca poate cineva sa-mi spuna cum este cel mai usor si ieftin sa ajungem de la Fiumicino la Termini. Noi am gasit o camera la SAMROOMS cu 90 euro cvadrupla in apropiere de Termini. De asemenea orice sugestii legate de obiectivele turistice si transportul in oras ne-ar fi de mare ajutor.Multam fain.
PixulMeu
QUOTE (nicupetchescu @ May 5 2008, 23:38) *
Ceau, in iulie mergem in Italia 2 nopti la Roma si 7 la marea Tireniana la 35 km de Roma in statiunea Marina di Cerveteri. Daca poate cineva sa-mi spuna cum este cel mai usor si ieftin sa ajungem de la Fiumicino la Termini. Noi am gasit o camera la SAMROOMS cu 90 euro cvadrupla in apropiere de Termini. De asemenea orice sugestii legate de obiectivele turistice si transportul in oras ne-ar fi de mare ajutor.Multam fain.

Cu trenul Leonardo Express (din oră în oră).

La mijlocul lui martie era teribil de cald. În iulie e moartea în vacanță ... cred . Vrei să alergi cu limba scoasă prin Roma ?
fly_dream
QUOTE (nicupetchescu @ May 5 2008, 23:38) *
Ceau, in iulie mergem in Italia 2 nopti la Roma si 7 la marea Tireniana la 35 km de Roma in statiunea Marina di Cerveteri. Daca poate cineva sa-mi spuna cum este cel mai usor si ieftin sa ajungem de la Fiumicino la Termini. Noi am gasit o camera la SAMROOMS cu 90 euro cvadrupla in apropiere de Termini. De asemenea orice sugestii legate de obiectivele turistice si transportul in oras ne-ar fi de mare ajutor.

In iulie nu stiu sa-ti spun cat de mult scoti limba, in septembrie era OK (te plimbai si noaptea in tricou, iar ziua sa tot fi fost vreo 25 de grade), iar la inceputul lui aprilie comme ci, comme ca.... mai racoare decat ma asteptam si cam ploios.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu spera prea mult de la cazarea in apropierea garii Termini, camerele din bloculetele acelea cu cateva etaje, la nivelul fiecaruia se afla cate un hotel, arata a camin/spital dezafectat, desi pretul n-ar "zice" asta (la 70 euro/dubla cat am platit noi sau 90 euro/cvadrupla te astepti la mai mult, in general). In fine, pentru doua nopti nu conteaza cine stie ce....

Obiective turistice in doua zile? Aici iti pot da niste sugestii intrucat am "vazut" Roma in doua secvente foarte scurte (2 zile si 1 zi), dintre care ultima de curand.

Daca vrei sa valorifici la maximum timpul petrecut la Roma si daca nu ajungi foarte tarziu acolo, data fiind pozitia hotelului, iti sugerez o incursiune nocturna la Fontana di Trevi, pe care o incepi de la Piazza della Repubblica (remarcabile fantana si biserica!), palatul Quirinale (si acolo ai niste statui interesante si un obelisc), iar la intoarcere mergi pe Via Tritone, treci pe la Piazza Barberini (alta fantana) si ajungi la Piazza della Repubblica. Roma tarziu in noapte are un farmec aparte (mai ales Fontana di Trevi!), pe strazi te simti in siguranta, patruleaza si o droaie de politisti (per pedes sau motorizati).

Ziua 1 ar fi bine sa inceapa cu vizitarea basilicii San Pietro (pentru care iti recomand autobuzul 64 sau 40, luat din Piazza dei Cinquecento, te duce pana la intrare, spre deosebire de metrou, care te lasa mult mai departe) - biletul se ia de la un ghiseu din piata, costa 1 euro (sper sa nu ma insel) si este valabil in orice mijloc de transport in comun timp de 75 minute din momentul in care il taxezi la aparatul din autobuz. Vizitezi basilica, poti cobori la cripte sau urca in dom, dar asta te costa cativa euro (iti recomand urcarea in varf, cu lift si pe scari sau doar pe scari, perspectiva este superba...., pe "traseu" gasesti magazine de souveniruri), pe urma fuga la muzeul Vatican. Iti ia ceva timp sa ocolesti zidul Vaticanului, mergi de te plictisesti, dar.... nu cred ca ai cum sa optimizezi asta.... Pentru muzeu aloca-ti minimum 3 ore, chiar daca nu esti foarte pasionat...., parcurgerea, fie si in viteza, a salilor dureaza mult, iar Capela Sixtina.... este ultima, desi toate sagetile te "pacalesc" ca in secunda urmatoare dai de ea! Daca mai ai suficienta energie, dupa ce iei pranzul in zona, poti vizita castelul San Angelo. Un autobuz te poate duce pe Via Nazionale, unde doamnele ar fi incantate de ceva shopping sau poti da o fuga din nou la Fontana di Trevi.

Ziua 2 ar putea incepe tot cu un drum cu autobuzul (64 sau 40 sunt OK) pana la Piazza Navona. Acolo poti bea o cafea la o terasa si admira peisajul (fantani, artisti care isi expun panzele, turisti etc.). La 5 minute de piata, gasesti Pantheonul, pe care il vizitezi (gratuit). Iesi la Piazza Argentina si un autobuz te duce la Colosseum (ai putea merge si pe jos, dar nu are rost pentru ca oricum vei parcurge o parte din el in sens invers). Vizitezi Colosseumul sau doar ii faci poze din exterior, apoi o iei pe Via Fori Imperiali ca sa te familiarizezi cu vestigiile romane. In capat vei da peste Columna lui Traian. Ai ajuns la Piazza Venetia, cu al sau celebru monument Vittorio Emanuele. De aici, nua i incotro, dai satisfactie doamnelor, care vor fi incantate sa parcurga Via del Corso de la cap la coada (lucru care cu siguranta va lua ceva timp!), undeva, pe partea stanga, in Piazza Colonna, vei vedea columna lui Marcus Aurelius. Via del Corso se termina la Piazza del Popolo (alt obelisc, alte fantani), de acolo o iei catre Piazza Spagna, un alt "must-do" al Romei. Plimbarea se poate incheia cu un drum scurt cu metroul pana la Termini daca timpul nu mai permite altceva.

Cere de la hotel harta orasului, este aceeasi de ani de zile, dar foarte buna, nu ai cum sa te ratacesti daca o ai la tine! Sa ne povestesti!!!
nicupetchescu
QUOTE (fly_dream @ May 6 2008, 10:52) *
In iulie nu stiu sa-ti spun cat de mult scoti limba, in septembrie era OK (te plimbai si noaptea in tricou, iar ziua sa tot fi fost vreo 25 de grade), iar la inceputul lui aprilie comme ci, comme ca.... mai racoare decat ma asteptam si cam ploios.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu spera prea mult de la cazarea in apropierea garii Termini, camerele din bloculetele acelea cu cateva etaje, la nivelul fiecaruia se afla cate un hotel, arata a camin/spital dezafectat, desi pretul n-ar "zice" asta (la 70 euro/dubla cat am platit noi sau 90 euro/cvadrupla te astepti la mai mult, in general). In fine, pentru doua nopti nu conteaza cine stie ce....

Obiective turistice in doua zile? Aici iti pot da niste sugestii intrucat am "vazut" Roma in doua secvente foarte scurte (2 zile si 1 zi), dintre care ultima de curand.

Daca vrei sa valorifici la maximum timpul petrecut la Roma si daca nu ajungi foarte tarziu acolo, data fiind pozitia hotelului, iti sugerez o incursiune nocturna la Fontana di Trevi, pe care o incepi de la Piazza della Repubblica (remarcabile fantana si biserica!), palatul Quirinale (si acolo ai niste statui interesante si un obelisc), iar la intoarcere mergi pe Via Tritone, treci pe la Piazza Barberini (alta fantana) si ajungi la Piazza della Repubblica. Roma tarziu in noapte are un farmec aparte (mai ales Fontana di Trevi!), pe strazi te simti in siguranta, patruleaza si o droaie de politisti (per pedes sau motorizati).

Ziua 1 ar fi bine sa inceapa cu vizitarea basilicii San Pietro (pentru care iti recomand autobuzul 64 sau 40, luat din Piazza dei Cinquecento, te duce pana la intrare, spre deosebire de metrou, care te lasa mult mai departe) - biletul se ia de la un ghiseu din piata, costa 1 euro (sper sa nu ma insel) si este valabil in orice mijloc de transport in comun timp de 75 minute din momentul in care il taxezi la aparatul din autobuz. Vizitezi basilica, poti cobori la cripte sau urca in dom, dar asta te costa cativa euro (iti recomand urcarea in varf, cu lift si pe scari sau doar pe scari, perspectiva este superba...., pe "traseu" gasesti magazine de souveniruri), pe urma fuga la muzeul Vatican. Iti ia ceva timp sa ocolesti zidul Vaticanului, mergi de te plictisesti, dar.... nu cred ca ai cum sa optimizezi asta.... Pentru muzeu aloca-ti minimum 3 ore, chiar daca nu esti foarte pasionat...., parcurgerea, fie si in viteza, a salilor dureaza mult, iar Capela Sixtina.... este ultima, desi toate sagetile te "pacalesc" ca in secunda urmatoare dai de ea! Daca mai ai suficienta energie, dupa ce iei pranzul in zona, poti vizita castelul San Angelo. Un autobuz te poate duce pe Via Nazionale, unde doamnele ar fi incantate de ceva shopping sau poti da o fuga din nou la Fontana di Trevi.

Ziua 2 ar putea incepe tot cu un drum cu autobuzul (64 sau 40 sunt OK) pana la Piazza Navona. Acolo poti bea o cafea la o terasa si admira peisajul (fantani, artisti care isi expun panzele, turisti etc.). La 5 minute de piata, gasesti Pantheonul, pe care il vizitezi (gratuit). Iesi la Piazza Argentina si un autobuz te duce la Colosseum (ai putea merge si pe jos, dar nu are rost pentru ca oricum vei parcurge o parte din el in sens invers). Vizitezi Colosseumul sau doar ii faci poze din exterior, apoi o iei pe Via Fori Imperiali ca sa te familiarizezi cu vestigiile romane. In capat vei da peste Columna lui Traian. Ai ajuns la Piazza Venetia, cu al sau celebru monument Vittorio Emanuele. De aici, nua i incotro, dai satisfactie doamnelor, care vor fi incantate sa parcurga Via del Corso de la cap la coada (lucru care cu siguranta va lua ceva timp!), undeva, pe partea stanga, in Piazza Colonna, vei vedea columna lui Marcus Aurelius. Via del Corso se termina la Piazza del Popolo (alt obelisc, alte fantani), de acolo o iei catre Piazza Spagna, un alt "must-do" al Romei. Plimbarea se poate incheia cu un drum scurt cu metroul pana la Termini daca timpul nu mai permite altceva.

Cere de la hotel harta orasului, este aceeasi de ani de zile, dar foarte buna, nu ai cum sa te ratacesti daca o ai la tine! Sa ne povestesti!!!

Merci tare mult pentru informatii dar de la aeroport ce-i mai convenabil de luat pana la Termini, cat costa un bilet cu trenul sau autobuzul.Aterizam pe la ora 15 asta daca Wizz Air nu ne face surprize.
oink
Pe langa Leonardo Express de care vorbea PixulMeu, mai sunt si alte trenuri care pleaca din aeroport spre oras: Fiumicino - Fara Sabina / Orte. Astea pleaca la intervale de 15 minute din aeroport, dar nu ajung in Termini. Ar trebui sa cobori la Ostiense si de acolo sa iei linia de metrou B.
Dupa mine asta e varianta cea mai rapida si comoda. Biletul din aeroport pana in oras sa fie intre 5 si 10 euro, nu stiu exact pretul. La metrou stiu sigur ca e 1 euro biletul valabil pentru 75 de minute. De la Ostiense pana la Termini cu metroul ajungi cam in 10 minute, sunt cateva statii.
Cu taxiul e pret fix de 40 de euro de la Fiumicino pana in centrul orasului (oriunde in interiorul zidurilor aureliane).

Esti sigur ca Wizz Air aterizeaza pe Fiumicino si nu pe aeroportul Ciampino? De la Ciampino nu stiu cum poti ajunge in centru cu mijloace de transpot, dar taxiul costa 30 de euro.

Vacanta placuta! smile.gif
fly_dream
QUOTE (oink @ May 6 2008, 12:41) *
Esti sigur ca Wizz Air aterizeaza pe Fiumicino si nu pe aeroportul Ciampino?

Cei din Cluj sunt mai smecheri.... aterizeaza pe Fiumicino, Ciampino este pentru amaratii de "capitalisti"! biggrin.gif

Transportul de la Fiumicino la Termini ar fi OK cu autobuzul, ai aici (pe site-ul aeroportului) variante si preturi:

http://www.adr.it/content.asp?Subc=1675&am...3&idMen=731

Pentru tren uita-te aici:

http://www.adr.it/content.asp?Subc=1361&am...3&idMen=731
_kali_
QUOTE (ronnie09 @ Apr 23 2008, 17:52) *
Cum se numea apartamentul? 4rooms?

Nu. ABC apartments parca. I-am gasit pe net. Am dat 80euro/noapte, era loc pt 4 persoane, proprietara ne facea cumparaturile pt masa de dimineata, si zona era f ok. Ajungeam usor cu transportul pe unde voiam.
adrian1956
Cu privre la transport in zona Romei, vreau asa va spun ca am fost in toamna la o ruda in Velletri la vreo 40 km de Roma si de la un bar de la gara cumparam un bilet care costa 6 euro si era valabil pana la ora 24 a zilei, il validai la gara inainte sa te urci in tren. Cu biletul asta mergeai cu trenul, autobuzul regional, metroul si cu autobuzul in Roma, totul fara dureri de cap si la un pret foarte convenabil.
nicupetchescu
Ceau, la sfarsitul lui iulie ajungem la Roma.Ajungem vineri pe la 4 si sambata la 4 plecam spre mare la Marina di Cerveteri. Iar sambata urmatoare de pe la 11 cand ne intoarcem de la mare pana duminica la ora 15 cand avem avion.Am schitat un program cu ce sa vizitam. Va rog sa-mi spuna cineva daca se pot vizita cum le-am grupat eu.Si evident alte sugestii. Vineri : PANTEON - PIATA NAVONA - FONTANA DI TREVI – PIATA SPANIA
Sambata : VATICAN
Sambata : COLLOSEUM – FORUMUL ROMAN – FORUMUL LUI TRAIAN - CAPITOLIUL

babydoll09
in mai am fost 2 zile la roma si ne-a placut atat de mult ca la toamna mergem din nou. de data aceasta vom sta 8 zile si am dori sa mergem si la mare vreo 2-3 zile. as vrea sa va intreb unde anume ne-am putea duce si cu ce (bus, tren ?) ca sa plecam dimineata din roma si sa ne intoarcem seara si daca sunt si plaje publice si nu doar cu plata.
codruta
QUOTE (babydoll09 @ May 26 2008, 01:19) *
in mai am fost 2 zile la roma si ne-a placut atat de mult ca la toamna mergem din nou. de data aceasta vom sta 8 zile si am dori sa mergem si la mare vreo 2-3 zile. as vrea sa va intreb unde anume ne-am putea duce si cu ce (bus, tren ?) ca sa plecam dimineata din roma si sa ne intoarcem seara si daca sunt si plaje publice si nu doar cu plata.

Pentru plaja poti merge la Lido. Tranferul pana acolo (se merge cu un trenulet, faci ~ 30 de minute) e acoperit de abonamentul de 16 euro pe o saptamana. Din pacate nu imi amintesc cum se cheama statia de plecare, dar e statia de langa Piramide/Porta San Paolo.
Sunt si plaje publice, chiar ok. Intrarea pe plajele private era in jur de 8 euro, daca mergi o zi intreaga merita, daca nu mai bine stai pe plaja publica.
Mie nu mi-a placut deloc acolo, am ramas cu senzatia ca e o zona foarte poluata. La un moment dat s-a lasat o ceata foarte ciudata (n-am mai vazut asa ceva pana atunci) pe plaja de nu vedeai la 3 metri de tine. Apa marii e foarte mica asta in principal din cauza unor indiguiri paralele cu plaja. Dar una peste alta e ok pentru vreo 2 - 3 zile la mare.
Mai vroiam sa mergem intr-o zi la pranz (ca tot la 40 de grade am bantuit pe-acolo) la o piscina in Roma (vazusem niste adrese bune intr-un ghid, dar din pacate am uitat tot). Aratau superb si costul de intrare era rezonabil. Poti lua in calcul si varianta asta. Informatii despre ele gasesti sigur la centrul de informatii turistice.

elanis
Pentru Domus Aurea (Casa lui Nero) trebuie facuta rezervare? Merita vazuta sau nu s-a mai pastrat mare lucru din ea?

Desi nu am fost inca la Roma, pot sa le spun celor care vor sa mearga sa vada sapaturile de sub Basilica Sf. Petru unde se gaseste mormantul Sf. Petru ca trebuie sa faca rezervare cu mult mult timp inainte (90 de zile). Acolo nu pot intra decat 200 de persoane pe zi din cauza conditiilor stricte. Eu am facut cu o luna inainte si nu mai erau locuri. Succes!
miss_bianco
Hello pe 26 iunie vreau sa merg la roma cu prietenul.vom sta 5 zile.ne puteti recomanda ceva pana in 80 de euro pe noapte,de preferabil apartament.
harta orasului,ce e de vazut...
Nu stiu dar mi-e c-am frica sa merg la cate s-au intamplat in Italia cu tiganii care ne-au facut de ras.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.