Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

yvonna

QUOTE (dianacar @ Nov 19 2007, 15:08) *
Rezervarea se face pe site - ul lor, cu cateva zile inainte.Din cate stiu eu numai asa se poate face.Si merita....!!!!

Am facut si eu rezervare cand am fost anul trecut la sfarsit de martie, dar am intrat fara. Pentru mai multa siguranta poti sa-ti faci, merita vazuta, partea nasoala e ca nu poti face poze.
Dic84
QUOTE (popovicias @ Jan 30 2008, 12:16) *
Salut,
Vreau sa plec cu sotia la sfarsitul lui Aprilie, inceputul lui Mai pentru circa 5 zile la Roma. Zborul cred ca o sa-l iau de la WizzAir ca par cele mai avantajoase, circa 400-500 RON pt. amandoi.

Vreau daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi legate de cazare. Unde recomandati sa stam? Din experienta voastra imi puteti spune vreun hotel/motel decent?

Pe noi ne intereseaz sa vizitam cat mai mult asa ca ne intereseaza sa fie usor accesibil ca transport. Nu vrem sa aiba nu stiu cate stele. Totusi sa fie cat de cat civilizat.

Multumesc pentru sfaturi.

Am fazut ca mai sunt topice despre roma, dar multe sunt destul de vechi.

eu am stat anul trecut langa TERMINI.Este un bloc facut hotel si fiecare apartament are alt nume.Era ceva cu B&B Flower,B&B Valentino.Camerele sunt curate,dragute,nu de 4 stele,dar ai avantajul ca te dai jos din scara si in fata ta este capatul de linie la apox 90% dn mij lor in comun.Eu am platit in sept 80E camera.Din punct de vedere al pretului,eu zic ca a fost acceptabil,dar cel mai bine a fost d p d v al transportului.Daca ma mai duc tot acolo m-as duce sa stau.

yvonna
QUOTE (popovicias @ Jan 30 2008, 12:16) *
Salut,
Vreau sa plec cu sotia la sfarsitul lui Aprilie, inceputul lui Mai pentru circa 5 zile la Roma. Zborul cred ca o sa-l iau de la WizzAir ca par cele mai avantajoase, circa 400-500 RON pt. amandoi.

Vreau daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi legate de cazare. Unde recomandati sa stam? Din experienta voastra imi puteti spune vreun hotel/motel decent?

Pe noi ne intereseaz sa vizitam cat mai mult asa ca ne intereseaza sa fie usor accesibil ca transport. Nu vrem sa aiba nu stiu cate stele. Totusi sa fie cat de cat civilizat.

Multumesc pentru sfaturi.

Am fazut ca mai sunt topice despre roma, dar multe sunt destul de vechi.

Intradevar in zona Termini sunt f multe hoteluri, majoritatea intre 2-3 stele, majoritatea la limita decentei, nimic pretentios si in acelasi timp scump. Adica in luna aprilie nu cred sa gasesti ceva sub 80 de euro.
Eu ti-as recomanda sa stai undeva pe langa Vatican, e mai select, mai frumos. Mie Roma mia placut doar din perspectiva vestigiilor antice pe care le pastreaza, dar nu mi-a placut atmosfera, mi s-a parut destul de nesigur iar mizeria m-a dat pe spate. Am stat cu un servetel in mana jumatate de ora in zona Fontana di Trevi si nu am gasit uhn cos de gunoi, iar cand l-am gasit era plin dadea pe afara.
In alta oridine de idei trebuie vazuta macar o data in viata.
popovicias
multumesc pentru sfaturi. imi puteti da un nume exact de hotel sau un site unde se poate rezerva?

Zona Termini suna bine daca exista mijloace de transport accesibile.

Langa Vaticat suna si mai bine dar probabil ca nu incadram in buget... sad.gif

In principiu as vrea ceva <=100EUR camera.

Multumesc
yvonna
QUOTE (popovicias @ Jan 31 2008, 12:21) *
multumesc pentru sfaturi. imi puteti da un nume exact de hotel sau un site unde se poate rezerva?

Multumesc

Incearca www.gtahotels.com sau octopustravel.ro - mai scump.
Eu am stat la un hotel de 3 stele in Termini, intr-o cladire de 4 etaje la fiecare etaj era un hotel. Destul de trist aratau toate. confusedsmiley.png
Dic84
QUOTE (yvonna @ Jan 31 2008, 13:09) *
Incearca www.gtahotels.com sau octopustravel.ro - mai scump.
Eu am stat la un hotel de 3 stele in Termini, intr-o cladire de 4 etaje la fiecare etaj era un hotel. Destul de trist aratau toate. confusedsmiley.png

exact acolo am stat si eu...la ce hotel ai stat sau la ce etaj.pot sa-ti zic la etajul 4 se renova un apartament super tare.era un roman care se ocupa de asta si zicea ca baga inclusiv plasme in fiecare camera.Mie nu mi-au displacut camerele.Puteai ajunge usor la orice mij de tansport.tie ce nu ti-a placut la ele?
tonio
poti incerca siteuri precum venere.com, booking.com ori octopustravel.. gasesti hoteluri, apartamente ori hosteluri la preturi bune....
Pentru reviewuri foloseste tripadvisor!

metalactual
QUOTE (tonio @ Jan 31 2008, 23:22) *
poti incerca siteuri precum venere.com, booking.com ori octopustravel.. gasesti hoteluri, apartamente ori hosteluri la preturi bune....
Pentru reviewuri foloseste tripadvisor!

si nu numai....venere si booking au deasemenea f. multe review-uri extrem de folositoare pentru fiecare hotel in parte...
yvonna
QUOTE (Dic84 @ Jan 31 2008, 22:31) *
exact acolo am stat si eu...la ce hotel ai stat sau la ce etaj.pot sa-ti zic la etajul 4 se renova un apartament super tare.era un roman care se ocupa de asta si zicea ca baga inclusiv plasme in fiecare camera.Mie nu mi-au displacut camerele.Puteai ajunge usor la orice mij de tansport.tie ce nu ti-a placut la ele?

Eu am stat la hotel TRE STELLE etajul 4-5. Camera era mare, baia nerenovata, trist per ansambu. Micul dejun se servea intr-un barulet din receptie si era format dintr-un croissant si o cafea. In general Italia mi se pare scumpa cu servicii hoteliere extraordinar de proaste.
metalactual

Pai daca vrei sa stai central...platesti. Eu am stat la 45 min. mers cu transportul public pana in centru, la 3* reale, hotel f. bun - curatenie zilnica, baie bec nou-nouta, frigider, bufet suedez bogat dimineata intr-o sala spatioasa, de plecam la drum cu ceva inertie rolleyes.gif si astea toate la 56 eur/noapte.

Daca vrei sa dai max. 80 eur/noapte si sa stai central, atunci mai trebuie sa lasi din pretentii....fara o suta sau peste nu se discuta.
Nu plecati la drum fara sa cititi review-uri pentru hotelurile alese. Se poate si fara, dar nu ai garantie. Chiar si cu o buna pregatire in prealabil mai poti avea surprize.
popovicias
QUOTE (metalactual @ Feb 1 2008, 14:15) *
Pai daca vrei sa stai central...platesti. Eu am stat la 45 min. mers cu transportul public pana in centru, la 3* reale, hotel f. bun - curatenie zilnica, baie bec nou-nouta, frigider, bufet suedez bogat dimineata intr-o sala spatioasa, de plecam la drum cu ceva inertie rolleyes.gif si astea toate la 56 eur/noapte.

Daca vrei sa dai max. 80 eur/noapte si sa stai central, atunci mai trebuie sa lasi din pretentii....fara o suta sau peste nu se discuta.
Nu plecati la drum fara sa cititi review-uri pentru hotelurile alese. Se poate si fara, dar nu ai garantie. Chiar si cu o buna pregatire in prealabil mai poti avea surprize.

poti sa-mi spui si mie la ce hotel ai stat?
era aproape de metrou sau alte mijloace de transport?
popovicias
o sa caut rewiew-uri pentru hotelul unde vom sta, dar mi-ar fi de ajutor daca cei care au fost in roma si au fost multumiti ar putea da niste nume.
recomandati hotel sau apartament? am vazut pe venere.com destule...

Multumesc
metalactual
QUOTE (popovicias @ Feb 1 2008, 14:25) *
poti sa-mi spui si mie la ce hotel ai stat?
era aproape de metrou sau alte mijloace de transport?

Vreau sa spun: ce e bun pt. mine poate nu e bun pt. tine. Si nu poti sta in centru pe bani putini si conditii bune.
Eu pot sa-ti spun cum se numeste hotelul, dar: ai de mers 5 min. pana in statia de autobus, 20 min. pana la metrou si 20 min. cu metroul pana in centru.

Aici am stat - am pus pagina cu review-uri ca sa vezi daca ti se potriveste !

Ai 126 de pareri....
Dic84
@metalactual...bine puncatat.Eu am vrut sa stau aproape de centru si cand am vazut ca dau doar 80 E mi-am zis ca nu osa fie cine stie ce.Mie mi-a placut pt ca patul era mare,ma odihneam calumea si ma dadeam jos din bloc chiar la 30 de sec de TERMINI.
metalactual
Exact.
Eu nu spun ca la 80 eur/noapte nu poti sta in centru in conditii decente, ci doar ca nu poti prinde un 3* bun ( cu papa buna, italienii sunt un pic "mai zgarciti" la potol ) si sa dai sub 60 / noapte. Sau mai stii....
Hogfather
Am fost la Roma de marti pana ieri si a fost super ok.
Am gasit Wizz 2 persoane la 425 RON dus intors, cazare la 80 de euro 3 nopti - la hostel, foarte ok.
Cazarea era aproape de Basilica San Paolo si faceam cam 20 de minute pana in centru cu metroul (am luat un abonament de 3 zile (11 euro) pentru metrou + autobuze si am fost roman get beget.

Am vizitat in cele 2 zile asa:
Museul Vaticanului
San Pietro (am prins un gagiu care dadea un tur gratuit in speranta ca o sa il angajam pentru un tur al vaticanului)
Apoi am vazut de departe castelul San'Angelo, Pantheon-ul, Piata dei Popolo, Piazza Columna, am fost la muzeul Restauratiei si am urcat pe acoperis (ziceau ca e cel mai inalt punct din Roma exceptand San Pietro), ne-am plimbat pe Corso, unde teoretic erau reduceri dar am gasit doar sosete la un pret bun.
Am trecut si pe langa columna lui Traian, am ajuns si la Colloseum si la Palatin (multumesc Megara pentru pont).

Cazarea mea la hostel a fost super ok, se numeste twincities si l-am reperat prin hostelworld.

Am intalnit zeci de romani (chiar era un cuplu care ne-a fost umbra toata excursia, pe unde mergeam ne intalneam cu ei), multi romani la Anagnina (un capat de linie de metrou), erau si afise cu Guta si La familia...
In rest oamenii au fost ok si ne-au ajutat in toate limbile smile.gif

luminita_ariadna
QUOTE (popovicias @ Jan 31 2008, 12:21) *

Multumesc

Pot sa-ti spun ca la sfarsitul lui martie plecam la Roma pt 1 saptamana si vom sta la un bed&breakfast pe numele lui IL CAPITELLO aproape de Vatican cu 99 euro camera si mic dejun inclus.La intoarcere pot sa-ti impartasesc din experienta noastra -suntem 4 persoane in jur de 40 de ani si in principiu dorim ceva civilizat fara pretentii exagerate.Daca te intereseaza o sa-ti comunic impresii.Nu ne propunem sa vedem toata Roma ci vrem sa facem o excursie de placere nu cu carnetelul in mana sa bifam ce mai e de vazut.Vom lua un tur al Vaticanului cu ghid pt. ca am inteles ca merita-si autobuzul hop on hop off probabil varianta cu 48 ore in prima zi facem cele 2 tururi iar a 2-a zi ne oprim unde ne-a placut in prima zi.
vermy
Si eu plec pe 13 martie la Roma...pana pe 16...foarte putin, dar asta este , e bine si atat. Am gasit o super oferta la hotel Raganelli , pe langa Vatican, 180 euro / 3 nopti - 2 persoane., cu mic-dejun inclus. Acum, sincera sa fiu nu imi pot da seama de distanta .... hotel - centru...credeti ca este departe? Ar fi bine sa im icumpar acel rom pass?
fly_dream
QUOTE (vermy @ Feb 27 2008, 13:32) *
Si eu plec pe 13 martie la Roma...pana pe 16...foarte putin, dar asta este , e bine si atat. Am gasit o super oferta la hotel Raganelli , pe langa Vatican, 180 euro / 3 nopti - 2 persoane., cu mic-dejun inclus. Acum, sincera sa fiu nu imi pot da seama de distanta .... hotel - centru...credeti ca este departe? Ar fi bine sa im icumpar acel rom pass?

Este cam departisor.... Legat de acces, la ei pe site scrie asa:

From the Main airport Fiumicino: Catch the Train from the Airport Terminal to the Termini Station ( about 20 min.) and then take the Metro A direction Battistini . Get off in Cornelia station, then catch the bus 246 (Malagrotta) for 4 Stops and get off in Aurelia/Pironti, then walk for about 100 Meters and you'll see The Raganelli Hotel.

Oferta este ok ca pret (m-am uitat acum si pretul unei camere duble in 13 martie este de 90 euro), dar cam ai de mers pana in centru. Eu am facut o rezervare adineauri (pentru o noapte, in aprilie, ce-i drept) la un hotel nu departe de Termini (70 euro/noapte, camera dubla, cu baie, dar fara mic dejun) din ratiuni de distanta fata de obiectivele turistice. Am mai fost o data la Roma si mijloacele de transport nu mi s-au parut exceptionale (metroul se inchidea la... 21:30), asa ca prefer sa stau intr-o zona de unde pot ajunge pe jos in punctele de interes, inclusiv noaptea tarziu.

Nu am cumparat Rom pass pentru ca am stat tot in apropiere de Termini si am strabatut centrul per pedes, singura data cand am luat metroul a fost pentru Vatican. Depinde ce conditie fizica aveti si ce program turistic v-ati propus. O idee ar fi sa va luati bilet pe bus-ul turistic (pe 24 sau 48 de ore), este stil hop-on hop-off, cu 9 statii, dintre care una la Vatican, de unde l-ati putea lua. LInk pentru pret si alte detalii ai aici:

http://www.viator.com/tours/Rome/Rome-Open...511-3523ROMOPEN

Daca va plimbati cu el o zi, va faceti o idee asupra orasului, puteti vizita o parte din ele pe loc, apoi in celelalte doua zile stiti exact unde sa va duceti (folosind, de aceasta data, autobuzul/metroul). Parerea mea este sa faci un calcul estimativ al transportului in varianta abonament, respectiv bilete separate sau bus turistic si bilete separate, apoi sa decizi care iti este mai avantajoasa.
yvonna
QUOTE (vermy @ Feb 27 2008, 13:32) *

Am vazut toata Roma in 3 zile, timp in care am mers f mult pe jos ( sunt fan walking). Ce mai mare distanta parcursa Vatican - Termini ( unde aveam hotelul) cam 1 jumate ora cu tot cu cascat gura ( tot in martie cand poti sa ai norocul sa prinzi 18-23 grade)
Distractie placuta!
Ricone
QUOTE (yvonna @ Feb 27 2008, 17:11) *
Am vazut toata Roma in 3 zile, timp in care am mers f mult pe jos ( sunt fan walking). Ce mai mare distanta parcursa Vatican - Termini ( unde aveam hotelul) cam 1 jumate ora cu tot cu cascat gura ( tot in martie cand poti sa ai norocul sa prinzi 18-23 grade)
Distractie placuta!

Plecam si noi (eu,sotia si fiica) pe 22 martie cu trenul la ROMA ,avem rezervare 4 nopti la hotel VIRGINIA(105 euro/noapte camera tripla) langa Termini.A mai fost cineva la acest hotel?Merita la acest pret?...Cred ca o sa cumparam Roma Pass dupa tot ce s-a spus pana acum smile.gif .avem de vizitat 5 zile... nu stiu inca cum o sa ne planificam traseele...astept sugestii,va rog!!! rolleyes.gif ...
haxthor_1923
am rezervat pe un site o camera la un hostel in roma, 25 euro pe noapte de persoana...ok k pret dar pana acum nu am primit nici o confirmare..am facut rezervarea sambata seara iar acum e marti seara. in mod normal nu ar fi trebuit sa primesc imediat ceva de la ei? sper sa nu am surpriza sa ajung acolo si sa-mi zica: ba imi pare rau n-am primit nimic, nu te cunosc
Icelemon
QUOTE (Ricone @ Mar 3 2008, 12:03) *
Plecam si noi (eu,sotia si fiica) pe 22 martie cu trenul la ROMA ,avem rezervare 4 nopti la hotel VIRGINIA(105 euro/noapte camera tripla) langa Termini.A mai fost cineva la acest hotel?Merita la acest pret?...Cred ca o sa cumparam Roma Pass dupa tot ce s-a spus pana acum smile.gif .avem de vizitat 5 zile... nu stiu inca cum o sa ne planificam traseele...astept sugestii,va rog!!! rolleyes.gif ...

trenul e direct?
cat costa de persoana ?
ce e inclus in pretu' biletului ?
Ricone
QUOTE (Icelemon @ Mar 8 2008, 13:58) *
trenul e direct?
cat costa de persoana ?
ce e inclus in pretu' biletului ?

Datorita faptului ca sunt CFR-ist (sau Rapidist,cum vrei) biggrin.gif eu si familia beneficiem anual de o calatorie anuala gratuita asa ca nu ne-a costat decat patul la vagonul de dormit ( doua milioane lei vechi/persoana dus-intors).Este vagon de dormit si clasa (numai la sfarsit de saptamana) direct Bucuresti Nord (plecare 23,58-vineri/sambata) -Venezia Santa-Lucia (sosire-luni dimineata -ora 7,16).Numarul trenului este 625 .Din Venezia cu EuroStar Italia 9467 (plecare -8,43)se mai fac 4,5 ore pana la Roma Termini(sosire-13,08) thumbsup.gif ...Toata calatoria dureaza 36 ore(se trece prin Ungaria-Budapesta,Zagreb-Croatia-aici trebuie neaparat pasaport si Slovenia-Liubliana)...Pentru noi merita avand in vedere reducerile,dar si calitatea confortului datorita noilor tipuri de vagoane ...si nu v-o spun doar ca lucrez in domeniu ,dar acesta-i adevarul,chiar va rog sa va convingeti ca nu spun minciuni... rolleyes.gif Daca te intereseaza, iti pot da si traseul trenurilor la intoarcere...Cat costa nu stiu,dar cu un telefon la casa de bilete internationale(134608-telefon CFR) poti afla toate amanuntele... rolleyes.gif Astept in continuare sugestii vizavi de ce nu trebuie ratat sub nici o forma in Roma in trei zile pline de vizitat:peacefingers: ...
abburell
QUOTE (Ricone @ Mar 3 2008, 13:03) *

suna-i ptr confirmare, ca netul nu a ajuns peste tot prin partile astea . poate au email dar nu-l citesc niciodata, de ex

a.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.