Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

Dic84

pentru 2 zile nu se merita ROMA PASS.Foloseste buletinul pentru reducerile pe care le au tinerii sub 26 de ani.Probabil ca in 2 zile nu o sa apuci sa vezi mare lucru.Ti-as recomanda sa vezi tot ce se poate by foot.Sunt multe obiective prin centru care sunt legate unul de altu.Si inca o zi pentru VATICAN.
SFAT:daca te duci la VATICAN fugi de dimineata si viziteaza prima data muzeul.Cam pe la 9 sa fi acolo pentru a apuca o coada cat mai mica.Dupa aia du-te in biserica si urca in CUPOLA.Daca faci invers nu apuci sa vizitezi tot.Nici asa nu-ti garantez dar merita incercat.
fly_dream
QUOTE (Dic84 @ Nov 5 2007, 14:42) *
pentru 2 zile nu se merita ROMA PASS.Foloseste buletinul pentru reducerile pe care le au tinerii sub 26 de ani.Probabil ca in 2 zile nu o sa apuci sa vezi mare lucru.Ti-as recomanda sa vezi tot ce se poate by foot.Sunt multe obiective prin centru care sunt legate unul de altu.Si inca o zi pentru VATICAN.
SFAT:daca te duci la VATICAN fugi de dimineata si viziteaza prima data muzeul.Cam pe la 9 sa fi acolo pentru a apuca o coada cat mai mica.Dupa aia du-te in biserica si urca in CUPOLA.Daca faci invers nu apuci sa vizitezi tot.Nici asa nu-ti garantez dar merita incercat.

Intr-adevar, nu merita cumparat nici un abonament care include transportul, mai ales daca stai 2-3 zile, singurul drum mai lung este cel pana la Vatican, in rest mergi pe jos atat in zona istorica ( a "ruinelor"), cat si in piete (fantanile sunt de vis!), pe stradute....

Pentru eventuale reduceri, noi ne-am facut aici card Euro<26, este bine pentru ca te alegi si cu asigurarea de sanatate gratis, plus ca, daca e facut la banca, are dubla intrebuintare.

In privinta Vaticanului, ei bine, noi am purces la actiune pe la ora 10 si ceva si am procedat pe dos (era prin septembrie, anul trecut): intai am vizitat catedrala (interiorul si, evident, cupola - am ratat mormintele pentru ca erau prea mari cozile, asa ca am preferat cupola), apoi am mers la muzeu (trebuie luat in calcul si drumul pe langa "metereze" care are si el mai bine de un kilometru!), unde nu era enorma coada, probabil pentru ca se facuse ora 13 si cei mai multi procedau cum ai zis tu, adica intrau de dimineata (am reusit sa vedem cam tot pana la ora inchiderii, intr-un ritm extrem de sustinut, ce-i drept, si fara ghid).

A trece prin Roma fara a vizita Vaticanul nu are nici un farmec.... catedrala mi s-a parut extraordinara (nu numai ca dimensiune), iar muzeul fantastic, zici ca inoti in plina Renastere! Eu as recomanda in prima zi plimbare de voie prin oras (Fontana di Trevi, Piazza Navona, Piazza Spagna, Piazza Venezia etc.), ziua intreaga sa fie la Vatican si seara ceva shopping, iar ultima zi in Roma istorica (Columna lui Traian, Coloseumul, Panteonul etc.).

dantes87

[/quote]iti recomand sa nu iti faci un plan orar rigid ci sa iti lasi intervale generoase intre obiectivele pe care doresti sa le vezi. sunt atatea lucruri faine de vazut in cetatea eterna incat te vei pierde. iti recomand sa mergi linistit pe stradute cu harta in mana eventual... efectul garantat!!!
Rey
esti cu capul frate!
rog sa se stearga postul "Reclama" !!
esperando
Salve !

Azi m-am intors de la Roma , o experienta unica , deosebita si de neuitat . Am stat 4 zile , si am reusit sa vizitez aproape tot ce era mai important , cu ceva exceptii . Pina sa plec am citit indelung posturile anterioare legate de Roma , si sunt putin nedumerit de un lucru ce inseamna sezon de virf in Roma? ?E u am venit acum -deci noiembrie- iar in Roma la toate obiectivele turistice era absolut nebunie ca dealtfel in oras si ma refer aici in principal la turisti pe toate arterele orasului.
O sa revin cu un post mai detaliat zilele urmatoare.
Imperator
QUOTE (esperando @ Nov 7 2007, 00:55) *
Salve !

Azi m-am intors de la Roma , o experienta unica , deosebita si de neuitat . Am stat 4 zile , si am reusit sa vizitez aproape tot ce era mai important , cu ceva exceptii . Pina sa plec am citit indelung posturile anterioare legate de Roma , si sunt putin nedumerit de un lucru ce inseamna sezon de virf in Roma? ?E u am venit acum -deci noiembrie- iar in Roma la toate obiectivele turistice era absolut nebunie ca dealtfel in oras si ma refer aici in principal la turisti pe toate arterele orasului.
O sa revin cu un post mai detaliat zilele urmatoare.

Cea mai mare nebunie e in jurul zilei de 1 mai. 25 aprilie e Ziua Nationala, 1 mai e liber si multi au liber o saptamana. In perioada aceea a fost cea mai mare masa de turisti care am putut-o vedea in Roma. Vara, mai ales in august este in schimb extrem de relax pentru ca toti italienii sunt in vacanta si orasul se depopuleaza de localnici, iar alti italieni prefera samaerga in strainatate sau la mare.
dantes87
QUOTE (Imperator @ Nov 7 2007, 08:27) *
Cea mai mare nebunie e in jurul zilei de 1 mai. 25 aprilie e Ziua Nationala, 1 mai e liber si multi au liber o saptamana. In perioada aceea a fost cea mai mare masa de turisti care am putut-o vedea in Roma. Vara, mai ales in august este in schimb extrem de relax pentru ca toti italienii sunt in vacanta si orasul se depopuleaza de localnici, iar alti italieni prefera samaerga in strainatate sau la mare.

ai perfecta dreptate... eu am fost in perioada 1-4 mai la roma si am prins un val de turisti (fie straini, fie italieni).. ce m-a surprins a fost ospitalitatea si amabilitatea tuturor fata de noi desi eram romani... dupa cum stiti romanii nu prea sunt adulati in Italia. cu toate astea m-am simtit chiar confortabil si puteam striga ca sunt roman... turist !

esperando
QUOTE (dantes87 @ Nov 7 2007, 09:38) *
ai perfecta dreptate... eu am fost in perioada 1-4 mai la roma si am prins un val de turisti (fie straini, fie italieni).. ce m-a surprins a fost ospitalitatea si amabilitatea tuturor fata de noi desi eram romani... dupa cum stiti romanii nu prea sunt adulati in Italia. cu toate astea m-am simtit chiar confortabil si puteam striga ca sunt roman... turist !

Nu stiu ce spuneti de zilele de 1-4 mai dar uitati o imagine din 4 noiembrie din Piata Spagna ( aceasta fiind doar una din imaginile sugestive ale acestei perioade, si pot spune ca nu era loc unde sa stai in Piata , dar sa mai treci prin ea, ca de altfel si la Fontana di Trevi ... si lista poate continua.
Legat de sejur am stat la un hotel de 3*** aproape de Piazza Bologna , hotel foarte curat , cu toate utilitatile dotat , tv , aer conditionat, baie cu feon , schimbat lenjerie si prosoape in fiecare zi , mic dejun bufet , cu tot ce se poate lapte , cafea, iaurt, miere , gem , cornuri , sucuri de fructe vreo 3 feluri mezeluri , cascaval , cereale . O nebunie in oras in Roma , lume f. f. multa si ma refer aici la turisti . Italienii erau amabili la toate intrebarile pe care le-am pus ,cert e un lucru ca nu sunt deajuns 3 , 4 zile pentru a vedea tot ce trebuie in Roma . Trebuie sa faci abstractie de citeva lucruri , si anume de curatenia in zonele centrale ale orasului , sunt si unele cartiere curate si foarte cochete , de autobuze care nu sunt mai presus de cele ale noastre . Din punctul meu de vedere trebuie acordata o zi intreaga doar pentru Vatican si basilica Sf. Petru , Colosseum si Forul Roman cu Platin si Capitoliul o alta zi pentru Galeria Borghese , Piazza del Popolo , Piazza Navona , Pantheon , a treia zi , si lista continua Castelul Sant Angelo , Campo dei Fiori , Piazza Spagna , Fontana di Trevi .Pentru cei care merg 4 zile si vor sa vada cit mai multe Roma pass este super ok .
cipri2205
Salut... multumesc de raspunsuri... o sa tin cont de ele...dar o sa-mi fac si un program ... ca sa pot vedea cat mai multe... nu vreau sa ma grabesc.... dar nici s apierd timpul prin cozi... o sa revin mai tarziu exact cu programul care mi l-am facut sa va intreb ce parere aveti... (o sa plec pe 22 noi si ma intorc pe 25)... Legat de cazare ..mi-a zis cineva...nu stiu cat e de adevarat ca cand te cazezi trebuie sa le arati un act pe care scria varsta si cica cartea de identitate nu e ok??? ati avut ceva probleme..noi o sa fim cazati la un bed & breakfast.
Mai astept idei dak mai aveti... avionul imi ajunge joi la 15:30 si plec duminica 17:00 ... ideea e ca in seara de joi vreau sa vizitam fontana di trevi piazza di spagna si tot ce e prin jur de vizitat pana pe la 12:00 noapte ca stam relativ aproape de termini.mersi si astept rasp voastre...o sa revin cu un program mai complet
metalactual

QUOTE (cipri2205 @ Nov 14 2007, 14:56) *
...nu stiu cat e de adevarat ca cand te cazezi trebuie sa le arati un act pe care scria varsta si cica cartea de identitate nu e ok??? ati avut ceva probleme..

Ai grija, era o vorba: ca cand, te pomenesti mancand.....stiu ca limba romana e grea, eu insumi am mari probleme... laugh.gif .
cipri2205
QUOTE (metalactual @ Nov 15 2007, 09:22) *
Ai grija, era o vorba: ca cand, te pomenesti mancand.....stiu ca limba romana e grea, eu insumi am mari probleme... laugh.gif .

scuze cacofonia...se mai intampla... dupa ultimile evenimente din roma cand ajungem acolo trebuie sa vorbim alta limba.... si se pare ca eu deja am inceput sa vorbesc biggrin.gif
codruta
QUOTE (cipri2205 @ Nov 15 2007, 15:33) *
scuze cacofonia...se mai intampla... dupa ultimile evenimente din roma cand ajungem acolo trebuie sa vorbim alta limba.... si se pare ca eu deja am inceput sa vorbesc biggrin.gif

Chiar sa scrii un review cand te intorci. Eu chiar sunt curioasa daca situatia e chiar asa de grava (incat sa nu mai fii in siguranta daca vorbesti in romaneste) sau ceea ce citim e mai degraba intoxicare de presa.
olivette
Si eu as dori sa stiu care este exact situatia in Roma referitor la turisti. Noi vrem sa plecam in perioada 26-30 decembrie. Am cumparat biletele de avion, am dat avansul la cazare si pana la sfarsitul lunii trebuie sa dam diferenta....si stam in dubiu daca sa mai mergem sau nu. Multumesc si te asteptam cu vesti de la fata locului. Sejur placut!
metalactual
QUOTE (olivette @ Nov 16 2007, 09:21) *
....si stam in dubiu daca sa mai mergem sau nu.

Mergeti linistiti, vorbiti incet intre voi, in rest sunteti turisti si nu va streseaza nimeni, interactionati cu bastinasii in limba lor, a perfidului albion sau dati din maini. Daca va intreaba cineva de unde sunteti, spuneti: din Bulgaria tongue.gif . Prea e frectie toata povestea. Nu o sa va deranjeze absolut nimeni, poate doar voi singuri.
O sa va intoarceti si o sa va spuneti: ne-am facut griji degeaba, ce frumos a fost !!!!
cipri2205
hm..nu mi-a raspuns nimeni la intrebare... eu stiu ca nu e asa..dar am auzit un zvon ciudat: cica la unele companii aeriene sau cand te cazezi la numite hostluri /hosteluri iti cer pasaportul, nu era suficient cartea de identitate... a patit cineva asa ceva?

Noi o sa mergem.....nu o sa transmitem live de la fata locului...dar dak ne intoarcem teferi o sa facem o prezentare generala... la cum a fost... va salut de fapt buena sera...sau pana atunci cine stie ce limbi mai invat... si ce o sa ajungem in Italia
olivette
QUOTE (metalactual @ Nov 16 2007, 09:55) *

Mergeti linistiti, vorbiti incet intre voi, in rest sunteti turisti si nu va streseaza nimeni, interactionati cu bastinasii in limba lor, a perfidului albion sau dati din maini. Daca va intreaba cineva de unde sunteti, spuneti: din Bulgaria tongue.gif . Prea e frectie toata povestea. Nu o sa va deranjeze absolut nimeni, poate doar voi singuri.
O sa va intoarceti si o sa va spuneti: ne-am facut griji degeaba, ce frumos a fost !!!!

Da, cam asa ne gandeam si noi. Am zis ca daca e, o sa vorbim numai in engleza intre noi, sa nu cumva sa ne trezim cu ceva in cap pt ca ne aud italienii vorbim romaneste. Practic n-o sa stie ca suntem romani decat cei de la aeroport si cei de la hotel, ca doar acolo aratam pasaportul. Eu tot sper sa nu fie situatia atat de grava pe cat se aude si sa fie doar un mare scandal in presa.
Merci de sfaturi
dianacar
QUOTE (esperando @ Oct 29 2007, 02:37) *
Cum se face rezervarea pentru Galleriile Borghese ?se si plateste in momentul rezervarii sau platesti la fata locului? Care sunt cele mai scumpe intrari la muzee , vestigii in Roma?

Rezervarea se face pe site - ul lor, cu cateva zile inainte.Din cate stiu eu numai asa se poate face.Si merita....!!!!
metalactual
[quote name='olivette' date='Nov 19 2007, 12:49' post='3670907']
Da, cam asa ne gandeam si noi. Am zis ca daca e, o sa vorbim numai in engleza intre noi, sa nu cumva sa ne trezim cu ceva in cap pt ca ne aud italienii vorbim romaneste.

Puteti vorbi si in klingoniana biggrin.gif . Eu mai fac asta cateodata si unii pe strada intorc capul, nu stiu de unde sa ia "limba" - asa la sto', e haios - nu ma tine mult, ca nu ma lasa "remorca".

Cum se face rezervarea pentru Galleriile Borghese ?se si plateste in momentul rezervarii sau platesti la fata locului? Care sunt cele mai scumpe intrari la muzee , vestigii in Roma?

Pe net rezervi, platesti la fata locului, aratand rezervarea. Teoretic, chiar si practic, poti gasii bilete si la fata locului, dar nu esti sigur la ce ora si pierzi timpul pe acolo...de aceea este bine sa rezervi. Nu accepta un nr. f mare de vizitatori odata si este f. placut sa nu te imbulzesti.

Aici gasesti cat costa si nu numai, diversele atractii din Roma - cele mai cautate.

http://www.rome-museum.com/procedure.htm
sau
http://www.rome.info/museums/cards/
adrian1956
M-am intors duminica din Italia. Am fost in multe locuri Padova, Verona, Florenta, Assisi, Roma etc. Nu sunt nici un fel de probleme cu turistii romani. Din ce am observat eu au fost exagerari mai ales din partea presei. Cand eram la Roma ma uitam la ProTv si m-am ingrozit ce putea sa minta acel reporter ca romanii sunt legitimati pe strada de 5 ori pe zi etc., aiureli de sobolani de presa.
esperando
QUOTE (adrian1956 @ Nov 20 2007, 17:53) *
M-am intors duminica din Italia. Am fost in multe locuri Padova, Verona, Florenta, Assisi, Roma etc. Nu sunt nici un fel de probleme cu turistii romani. Din ce am observat eu au fost exagerari mai ales din partea presei. Cand eram la Roma ma uitam la ProTv si m-am ingrozit ce putea sa minta acel reporter ca romanii sunt legitimati pe strada de 5 ori pe zi etc., aiureli de sobolani de presa.

Am fost la Roma la inceputul lunii noiembrie , dar stii ca am vazut legitimari ale romanilor acolo pe strada o data si apoi in statia Termini , deci ele sunt , dar probabil ca citeste si pe fata oamenilor care par degajati si sunt turisti .De exagerari sigur ca sunt dar sunt si multe realitati , imi aduc aminte ca eram in metrou si 2 italieni vorbeau despre discutia din parlamentul italian legat de situatia cu expulzarile.
marilena_dr
QUOTE (esperando @ Nov 24 2007, 16:59) *
Am fost la Roma la inceputul lunii noiembrie , dar stii ca am vazut legitimari ale romanilor acolo pe strada o data si apoi in statia Termini , deci ele sunt , dar probabil ca citeste si pe fata oamenilor care par degajati si sunt turisti .De exagerari sigur ca sunt dar sunt si multe realitati , imi aduc aminte ca eram in metrou si 2 italieni vorbeau despre discutia din parlamentul italian legat de situatia cu expulzarile.

Nu s-a mai intors nimeni din Italia? Nici un supravietuitor? blink.gif
Laurentiu B
helloooooo

care ati fost la hotel giotto ....ce puteti spune despre el????amplasare...conditii...etc....
Dic84
QUOTE (marilena_dr @ Dec 5 2007, 15:50) *
Nu s-a mai intors nimeni din Italia? Nici un supravietuitor? blink.gif

stati linistitit.duceti-va si vizitati ROMA pt ca e un oras frumos si nu va faceti griji.Credeti ca ei nu stiu sa distinga care sunt romanii aia care nu ar trebui primiti nici aici,si care sunt cei cu capul pe umeri???
cris24gb
buna ziua.
as vrea sa intreb daca a fost cineva la Roma in perioada Pastelui Catolic.
popovicias
Salut,
Vreau sa plec cu sotia la sfarsitul lui Aprilie, inceputul lui Mai pentru circa 5 zile la Roma. Zborul cred ca o sa-l iau de la WizzAir ca par cele mai avantajoase, circa 400-500 RON pt. amandoi.

Vreau daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi legate de cazare. Unde recomandati sa stam? Din experienta voastra imi puteti spune vreun hotel/motel decent?

Pe noi ne intereseaz sa vizitam cat mai mult asa ca ne intereseaza sa fie usor accesibil ca transport. Nu vrem sa aiba nu stiu cate stele. Totusi sa fie cat de cat civilizat.

Multumesc pentru sfaturi.

Am fazut ca mai sunt topice despre roma, dar multe sunt destul de vechi.

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.