Dic84
4th October 2007, 17:58
M-am intors din ITALIA.O tara care m-a uimit.Nu credeam sa fiu asa impresionat.Sper sa ma intorc acolo cat de curand.Daca vrea cineva o informatie,sa ma intrebe.
marilena_dr
7th October 2007, 08:57
QUOTE(Dic84 @ Oct 4 2007, 18:58)

M-am intors din ITALIA.O tara care m-a uimit.Nu credeam sa fiu asa impresionat.Sper sa ma intorc acolo cat de curand.Daca vrea cineva o informatie,sa ma intrebe.
Bine ai venit! M-ar interesa in ce zona ai locuit, cum au fost hotelul si imprejurimile, cat te-a costat cazarea, cum ai facut rezervarile. Te-ai simtit in siguranta, mai ales seara tarziu? Am inteles ca in apropierea garii ar ar fi o fauna cam suspecta... Crezi ca merita diferenta de pret intre holelurile din zona centrala si cele din nordul sau sudul garii? (Intrebarile mele se refera la Roma
). Daca ai trecut si prin Napoli, ce impresie ti-a facut?
Dic84
7th October 2007, 12:49
QUOTE(marilena_dr @ Oct 7 2007, 08:57)

Bine ai venit! M-ar interesa in ce zona ai locuit, cum au fost hotelul si imprejurimile, cat te-a costat cazarea, cum ai facut rezervarile. Te-ai simtit in siguranta, mai ales seara tarziu? Am inteles ca in apropierea garii ar ar fi o fauna cam suspecta... Crezi ca merita diferenta de pret intre holelurile din zona centrala si cele din nordul sau sudul garii? (Intrebarile mele se refera la Roma

). Daca ai trecut si prin Napoli, ce impresie ti-a facut?
eu am stat langa TERMINI exact vis-a-vis de gara.Era un bloc transformat in HOTEL.Eu chiar nu am simtit diferenta fata de cela luxoase pt ca pur si simplu ajungeam la 11 seara,faceam un dus,ma culcam si ma trezeam pe la 7 dim CEL TARZIU(m-am trezit si la 6).Cazarea m-a dus 80 e/noapte,nu super conditii dar curat si frumos(ideea e ca am vazut in ofertele lor ca in perioada asta e EXTRA SEZON la ei).De la TERMINI de acolo iei ce vrei si in toate directiile.E un fel de GARA DE NORD de la noi numai ca acolo au capatul mai toate bus-urile.Nu mai vb despre trenurile care tot acolo vin si te duc in orice colt al Italiei.Imprejurimile sunt super OK.Intr-o seara i-am vazut pe unii care se drogau langa gara dar nimeni nu are nicio treaba cu tine.Eu am mers si pe drumurile luminate si pe bulevardele mari.Probabil ca au si ei strazile lor,dar nu am fost pe acolo.Decat odata am luat-o prin spatele unor blocuri sa caut niste telefoane si mi s-a parut un tip cam suspect,dar in rest a fost OK.Mai toata zona lor centrala e populata si nu ai d c sa-ti faci griji.Din pacate am fost cu avionul direct la ROMA iar prin NAPOLI nu am trecut.daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu cea mai mare placere.
gabip
7th October 2007, 23:10
QUOTE(marilena_dr @ Oct 7 2007, 09:57)

Daca ai trecut si prin Napoli, ce impresie ti-a facut?
Pentru Napoli exista un topic, aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=275410
Acum, ca "am scapat cu viata" (exagerez
), pot sa zic ca Napoli it's a must see. Atmosfera ca acolo probabil ca nu mai vezi decat mult mai in sud (unde e cam greu de ajuns).
marilena_dr
8th October 2007, 11:58
QUOTE(Dic84 @ Oct 7 2007, 13:49)

eu am stat langa TERMINI exact vis-a-vis de gara.Era un bloc transformat in HOTEL.Eu chiar nu am simtit diferenta fata de cela luxoase pt ca pur si simplu ajungeam la 11 seara,faceam un dus,ma culcam si ma trezeam pe la 7 dim CEL TARZIU(m-am trezit si la 6).Cazarea m-a dus 80 e/noapte,nu super conditii dar curat si frumos(ideea e ca am vazut in ofertele lor ca in perioada asta e EXTRA SEZON la ei).De la TERMINI de acolo iei ce vrei si in toate directiile.E un fel de GARA DE NORD de la noi numai ca acolo au capatul mai toate bus-urile.Nu mai vb despre trenurile care tot acolo vin si te duc in orice colt al Italiei.Imprejurimile sunt super OK.Intr-o seara i-am vazut pe unii care se drogau langa gara dar nimeni nu are nicio treaba cu tine.Eu am mers si pe drumurile luminate si pe bulevardele mari.Probabil ca au si ei strazile lor,dar nu am fost pe acolo.Decat odata am luat-o prin spatele unor blocuri sa caut niste telefoane si mi s-a parut un tip cam suspect,dar in rest a fost OK.Mai toata zona lor centrala e populata si nu ai d c sa-ti faci griji.Din pacate am fost cu avionul direct la ROMA iar prin NAPOLI nu am trecut.daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu cea mai mare placere.
Informatii utile, multumesc mult
Din ceea ce am vazut pe Venere si Booking. com, sunt diferente mari de preturi intre hoteluri, care par de aceeasi clasa dar, in zone diferite. Ceea ce poti inchiria pe langa gara cu 80-90€, am vazut in zona Colosseum, de pilda(pe Venere) cu 115-120€... si la 10 zile cat vrem noi, se cam aduna ceva
marilena_dr
8th October 2007, 12:02
QUOTE(gabip @ Oct 8 2007, 00:10)

Pentru Napoli exista un topic, aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=275410Acum, ca "am scapat cu viata" (exagerez

), pot sa zic ca Napoli it's a must see. Atmosfera ca acolo probabil ca nu mai vezi decat mult mai in sud (unde e cam greu de ajuns).
Multumesc, citisem topicul dar... speram la ceva noutati. Sper sa ajungem si pe acolo, la vara
metalactual
8th October 2007, 12:13
QUOTE(marilena_dr @ Oct 8 2007, 11:58)

Ceea ce poti inchiria pe langa gara cu 80-90€, am vazut in zona Colosseum, de pilda(pe Venere) cu 115-120€... si la 10 zile cat vrem noi, se cam aduna ceva

noi am stat la :
Cascina Palace Hotel 3*
Address: Via Attilio Benigni, 7 00156 Rome
54 EUR/noapte/camera ( raport pret/calitate f.f. bun ) - asa am prins noi pe :
http://www.gtahotels.com/hotels/cascina_pa..._hotel_rome.htm
Se ajunge in centru in 45 min. ( bus + metrou ) - bufet suedez dimineata f. bun, camere functionale, f. curate, schimbat zilnic prosoape + curatenie, baie f. draguta. Nu este central, este singura hiba - pt. noi nu a fost.
Poate iti foloseste, daca stai mai multe zile salvezi ceva banuti
. Il recomand.
Dic84
9th October 2007, 16:29
1-undeva deasupra BUCURESTIULUI..
2-piata VENETIA
3-stanga COLLOSEUM,dreapta cateva ruine din FORUMUL ROMAN
4-in drum spre VATICAN dar m-a uimit parcarea asta de scutere
5-BALDACHINUL din BASILICA SAN PIETRO
6-vedere de sus catre BASILICA SAN PIETRO,in cupola pictata de MICHELANGELO(vai de picioarele mele cat am urcat pana acolo,dar asta a fost joaca de copil fata de ce scari sunt pentru a urca pe acoperisul acesteia)
7-vedere d p acoperisul CUPOLEI catre VATICAN(aici imi tremurau picioarele de nu mai stiam de mine - credeam ca nu se mai termina scarile alea)
8-o poza din curtea VATICANULUI(cred ca acolo doarme PAPA)
9-mormantul pui PAPA IOAN PAUL II
10-COLLOSEUMUL
11-vedere catre arena unde se bateau aia in COLLOSEUM
12-coada pentru CAPELA SIXTINA(in spate)
13-coada pentru CAPELA SIXTINA(in fata) - eu eram exact la un colt iar intrarea era pe la ultimul semn de circulatie vizibil
14-in interiorul MUZEULUI VATICANULUI
15-Catelul S`ANT ANGELO
16-in stalele podului,undeva,era insula TIBERINA
17-piata SPANIEI - primavara e o adevarata atractie tursitica pt ca se umple cu flori
18-fantana TREVI,noaptea(cine se duce pe acolo sa o viziteze si noaptea si ziua)
19-PANTEONUL
20-poza din interiorul unei biserici de a lor pe langa PANTEON - undeva in fata era o sculptura facuta de MICHELANGELO
21-fantana TREVI,ziua
22-piata BARBERINI,opera facuta de catre BERNINI
23-piata de langa TERMINI...imi scapa numele...fanta asta era intr-un rond
metalactual
10th October 2007, 09:07
QUOTE(Dic84 @ Oct 9 2007, 16:29)

20-poza din interiorul unei biserici de a lor pe langa PANTEON - undeva in fata era o sculptura facuta de MICHELANGELO
Biserica se numeste Santa Maria sopra Minerva - in fata ei este un monument ( un elefant purtand pe spate un obelisc egiptean ) proiectat se pare de catre un anume Giuseppe Paglia si nu de catre Bernini ( asa cum se spune in mod traditional ).
Obeliscul egiptean este cel mai mic dintre cele 11 buc. care se gasesc in Roma, majoritatea fiind plasate in fata unor biserici crestine - obeliscul fiind prin esenta un simbol pagan ( reprezinta un falus - in toate religiile pagane care venerau fertilitatea ) - culmea ironie, sau poate ca nu.....
Biserica a fost construita pe locul unui templu inchinat zeitei Minerva ( de unde si numele bisricii ), evident tot pagan....Roma....ce babilonie.
Cat despre Michelangelo, saracul nu are nicio vina in toata povestea
.
http://www.basilicaminerva.it/home.htm
si
http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_sopra_Minerva
Dic84
10th October 2007, 16:01
asa citisem intr-un ghid....nu te contrazic...se poate sa mai greseasca si ei.
crazydoctor
10th October 2007, 17:10
Am stat acum cateva zile ( 5) la un hotel in roma langa Termini. Ferrari sau Casali cum vreti sa i ziceti pentru ca in zona aceea sunt numa caldiri cu hoteluri si la fiecare etaj este un alt hotel. Am ajuns in roma tarziu pe la 23:00 pt ca traficul si la ei pe autostrada e infernal in apropierea iesirilor catre orasele mari ( ex Firenze unde am stat la o coada de n am vazut in viatza mea ) si initial am incercat sa gasesc un hotel aproape de intrare ( Roma Est) dar fara sanse si mi am adus aminte k pe forum lumea statea in jurul garii la hoteluri. Dupa ce n am gasit la periferie hotel am prog GPS pt Termini ( sa nu va asteptati sa vadea cineva indicatii sau sa vb in engleza macar, poate vreun roman ratacit) , am ajuns aproape de gara si am inceput sa iau la rand cred k vreo 20 de hoteluri care erau full. AM gasit chiar langa gara hotelul de mai sus, camera pt 3, nimic inclus 120 E. Baia arata binisor ,singura problema e ca nu avea geam si lumina se stingea automat la 4 minute( foarte enrvant), dar camera era cam nezugravita si paturile cam obosite.
esperando
10th October 2007, 20:07
QUOTE(crazydoctor @ Oct 10 2007, 16:10)

Am stat acum cateva zile ( 5) la un hotel in roma langa Termini. Ferrari sau Casali cum vreti sa i ziceti pentru ca in zona aceea sunt numa caldiri cu hoteluri si la fiecare etaj este un alt hotel. Am ajuns in roma tarziu pe la 23:00 pt ca traficul si la ei pe autostrada e infernal in apropierea iesirilor catre orasele mari ( ex Firenze unde am stat la o coada de n am vazut in viatza mea ) si initial am incercat sa gasesc un hotel aproape de intrare ( Roma Est) dar fara sanse si mi am adus aminte k pe forum lumea statea in jurul garii la hoteluri. Dupa ce n am gasit la periferie hotel am prog GPS pt Termini ( sa nu va asteptati sa vadea cineva indicatii sau sa vb in engleza macar, poate vreun roman ratacit) , am ajuns aproape de gara si am inceput sa iau la rand cred k vreo 20 de hoteluri care erau full. AM gasit chiar langa gara hotelul de mai sus, camera pt 3, nimic inclus 120 E. Baia arata binisor ,singura problema e ca nu avea geam si lumina se stingea automat la 4 minute( foarte enrvant), dar camera era cam nezugravita si paturile cam obosite.
Pret pe zi?
Dic84
11th October 2007, 08:24
pt cine mai ajunge pe langa TERMINI..cautati hotelurile B&B sunt pe via RATTAZI...a-4-a straduta in stanga dupa Mc.Sunt curate si primitoare.tot asa,este un bloc transformat in hotel.La B&B Valantine este un roman care are in grija un Hotel.Eu am stat exact la ap de langa el.Data viitoare stiu unde ma duc pt ca mi-a zis,ca la etajul 4 renoveaza un ap unde o sa puna plasme in camere.
Dic84
11th October 2007, 16:04
QUOTE(metalactual @ Oct 10 2007, 10:07)

Biserica se numeste
Santa Maria sopra Minerva - in fata ei este un monument ( un elefant purtand pe spate un obelisc egiptean ) proiectat se pare de catre un anume Giuseppe Paglia si nu de catre Bernini ( asa cum se spune in mod traditional ).
Obeliscul egiptean este cel mai mic dintre cele 11 buc. care se gasesc in Roma, majoritatea fiind plasate in fata unor biserici crestine - obeliscul fiind prin esenta un simbol pagan ( reprezinta un falus - in toate religiile pagane care venerau fertilitatea ) - culmea ironie, sau poate ca nu.....
Biserica a fost construita pe locul unui templu inchinat zeitei Minerva ( de unde si numele bisricii ), evident tot pagan....Roma....ce babilonie.
Cat despre Michelangelo, saracul nu are nicio vina in toata povestea

.
http://www.basilicaminerva.it/home.htmsi
http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_sopra_Minerva
stai un pic ca acum mi-a picat fisa.Eu vorbeam despre sculptura din biserica din fata altarului....acel om cu crucea in mana.Despre ea era vb ca era facuta de MICHELANGELO...tu cred ca vb despre cea din afara biserici.Am dreptate?
esperando
11th October 2007, 20:23
QUOTE(Dic84 @ Oct 11 2007, 07:24)

pt cine mai ajunge pe langa TERMINI..cautati hotelurile B&B sunt pe via RATTAZI...a-4-a straduta in stanga dupa Mc.Sunt curate si primitoare.tot asa,este un bloc transformat in hotel.La B&B Valantine este un roman care are in grija un Hotel.Eu am stat exact la ap de langa el.Data viitoare stiu unde ma duc pt ca mi-a zis,ca la etajul 4 renoveaza un ap unde o sa puna plasme in camere.
Care sunt preturile pentru o camera dubla , stii cumva?
Dic84
11th October 2007, 21:15
@ESPERADO eu am dat 80E/noapte.Este cea mai scumpa perioada a lor.Pleaca de la 40 si prin sept ajung la 80.Nu stiu daca isi fac neaparat banii din punct de vedere al luxului,dar cu siguranta isi fac banii din ount de vedere al transportului.Nu pierzi nici un pic de timp ca sa pleci oriunde de acolo.Nu mai zic ca si la intoarcere e la fel.Mai toate masinile pleaca de la TERMINI si ajung la TERMINI.Mie mi-a fost suficient : curatenie,pat de dormit,apa calda,frigider,TV(cu antena de camera
)
metalactual
15th October 2007, 11:16
QUOTE(Dic84 @ Oct 11 2007, 16:04)

stai un pic ca acum mi-a picat fisa.Eu vorbeam despre sculptura din biserica din fata altarului....acel om cu crucea in mana.Despre ea era vb ca era facuta de MICHELANGELO...tu cred ca vb despre cea din afara biserici.Am dreptate?
da, vezi ce iti este si cu limba romana, eu am inteles in fata bisericii, tu ziceai de in fata - inauntru...
asa este, inauntru se afla Cristo della Minerva - semnata Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cristo_della_Minerva
http://www.basilicaminerva.it/visita/visita.htm
Statua del Redentore di Michelangelo
in fine, e clara treaba acum
. Putem dormii linistiti.
dasreft
18th October 2007, 18:11
sal,
ieri m-am intors din roma si pot spune ca este superba,
vestigiile istorice sunt impresionante si la fiecare pas ai ceva de vazut;
am fost insa putin dezamagit sa observ ca italienii nu sunt foarte interesati sa conserve frumusetile pe care le au - mizerie pe strada, zidurile cladirilor scorojite si pline de grafitti.
in plus, trebuie sa ai mare grija la traversare, deoarece soferii italieni sunt foarte grabiti si destul de neatenti - in special motociclistii;
o alta impresie negativa este legata de faptul ca foarte putini italieni stiu sa vorbeasca limba engleza, insa cu niste cunostinte minime de limba italiana te poti descurca;
in rest roma este foarte frumoasa si chiar merita vazuta
esperando
18th October 2007, 21:11
Va rog sa imi spuneti si mie ceva hoteluri mai ieftine , adresa , tf. , pentru Roma , sau site-uri de unde as putea gasi ceva rentabil.Thx!
esperando
29th October 2007, 01:37
Cum se face rezervarea pentru Galleriile Borghese ?se si plateste in momentul rezervarii sau platesti la fata locului? Care sunt cele mai scumpe intrari la muzee , vestigii in Roma?
ionut23
29th October 2007, 13:50
QUOTE (esperando @ Oct 29 2007, 01:37)

Cum se face rezervarea pentru Galleriile Borghese ?se si plateste in momentul rezervarii sau platesti la fata locului? Care sunt cele mai scumpe intrari la muzee , vestigii in Roma?
Fie prin internet fie la fata locului.
Eu am mers la Galeria Borghese - la casa, am platit biletul si am obtinut rezervarea a treia zi din momentul platii. Dar mentionez ca era august, adica foarte mare aglomeratie.
Dic84
30th October 2007, 23:02
QUOTE (esperando @ Oct 29 2007, 01:37)

VATICANUL e pe primul loc-13 E fara nicio reducere.nu au auzit de asa ceva.La GALLERII faci rezervare pe net si te duci sa o iei de la casa.Platesti acolo.Sa nu ajungi mai devreme de 30 de min pt ca nu ai ce face.Nu-ti da drumul inauntru decat atunci cand ai facut rezervarea.
marilena_dr
31st October 2007, 15:19
A rezervat cineva camere la hotel prin "EasyToBook.com ? Vad ca au preturi mult mai mici decat pe Venere sau Booking.com, la aceleasi hoteluri in aceeasi perioada.
cipri2205
5th November 2007, 10:06
In cateva zile am reusit si eu sa citesc tot ce s-a scris despre Roma pe acest forum(au fost atat de multe informatii incat probabil va trenbui sa mai citesc inca o data)
O sa plec si eu cu prietana in perioada 22- 25 noiembrie...cam 2 zile jumate....inca lucrez la programul de vizita...probabil ca voi sari peste muzee....si le voi lasa pe alta data...Voi ce recomandati?
Cum e vremea in perioada aceasta si ce reduceri au tinerii pana in 26 de ani ? ca sa stiu dak se merita sa ne luam romepass sau nu? am mai vizitat si alte locuri ..si suntem persoane dispuse la efort fizic ca sa zic asa...
Imperator
5th November 2007, 11:54
QUOTE (cipri2205 @ Nov 5 2007, 10:06)

In cateva zile am reusit si eu sa citesc tot ce s-a scris despre Roma pe acest forum(au fost atat de multe informatii incat probabil va trenbui sa mai citesc inca o data)
O sa plec si eu cu prietana in perioada 22- 25 noiembrie...cam 2 zile jumate....inca lucrez la programul de vizita...probabil ca voi sari peste muzee....si le voi lasa pe alta data...Voi ce recomandati?
Cum e vremea in perioada aceasta si ce reduceri au tinerii pana in 26 de ani ? ca sa stiu dak se merita sa ne luam romepass sau nu? am mai vizitat si alte locuri ..si suntem persoane dispuse la efort fizic ca sa zic asa...
Depinde ce iti place sa faci, ce iti doresti. Exista reduceri pentru studenti ici si colo, nu pe limita de varsta. Romepass e bun daca vizitezi tot ce poti vizita, pentru transport nu se justifica. Roma se vede si simte pe jos, nu in autobuz...
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.