Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

gabip

QUOTE(Imperator @ Sep 24 2007, 00:28) *
Daca hotelul tau este in oras, te sfatuiesc sa iei trenul pana in gara Termini si de acolo un taxi. Aeroportul Fiumicino - Leonardo da Vinci este destul de departe de oras si economisesti destui bani.
500 euro pentru 4 zile ? Depinde ce vrei sa faci, ce vrei sa cumperi, etc. Daca bagi si hotelul in banii astia, ei bine, nu sunt de ajuns.

Daca ia trenul pana la Termini, sigur "suporta" si un metrou/autobuz pana la hotel biggrin.gif. Pentru restul perioadei merge perfect un Roma Pass. Atentie la tren, la validarea biletelor. Am citit de n ori pe aici si prin alte parti si tot era sa uit biggrin.gif Iar aia nu prea au auzit de conceptul de nas. Mai mult, prin trenuri tot anuntau ca pe 24.09 amenda se mareste de la 25 la 50 de euro.
"Mancarea de turist" inseamna cam 4-5 euro la pranz (un panini si o cola), plus vreo 10-15 seara (mancare gatita plus niste vin). Pentru o vizita de 3-4 zile, singurele muzee pe care le recomand sunt cel al Vaticanului, muzeele Capitoline si Galeria Borghese. Restul nu-si merita banii, decat pentru cineva care are timp si e pasionat. In rest, atmosfera, fantani si biserici din plin, toate moca tongue.gif
lovely_girl
QUOTE(Imperator @ Sep 24 2007, 00:28) *
Daca hotelul tau este in oras, te sfatuiesc sa iei trenul pana in gara Termini si de acolo un taxi. Aeroportul Fiumicino - Leonardo da Vinci este destul de departe de oras si economisesti destui bani.
500 euro pentru 4 zile ? Depinde ce vrei sa faci, ce vrei sa cumperi, etc. Daca bagi si hotelul in banii astia, ei bine, nu sunt de ajuns.

ajung in aeroportul fiumicino si hotelul este pe via prenestina,la vreo 40 km de hotel,aproape de termini.ce iau pana la termini?500 euro sunt de cheltuiala,hotelul e deja platit....ms pt informatii:*

Imperator
QUOTE(lovely_girl @ Sep 24 2007, 16:31) *
ajung in aeroportul fiumicino si hotelul este pe via prenestina,la vreo 40 km de hotel,aproape de termini.ce iau pana la termini?500 euro sunt de cheltuiala,hotelul e deja platit....ms pt informatii:*

Via Prenestina nu e chiar langa Termini, e la vreo 17 km de gara si la peste 50 km de aeroportul Fiumicino - Leonardo da Vinci... Verifica insa daca ajungi in Fiumicino - Leonardo da Vinci sau Ciampino (unele low cost-uri zboara in Ciampino). Din Ciampino sunt 15 km si e bine sa iei taxi - nu exista tren, ci doar un autobuz care te duce la metro. Oricum Via Prenestina nu e langa nici o statie de metro daca vad eu bine.
abburell
QUOTE(Imperator @ Sep 24 2007, 16:56) *
Via Prenestina nu e chiar langa Termini, e la vreo 17 km de gara si la peste 50 km de aeroportul Fiumicino - Leonardo da Vinci... Verifica insa daca ajungi in Fiumicino - Leonardo da Vinci sau Ciampino (unele low cost-uri zboara in Ciampino). Din Ciampino sunt 15 km si e bine sa iei taxi - nu exista tren, ci doar un autobuz care te duce la metro. Oricum Via Prenestina nu e langa nici o statie de metro daca vad eu bine.

ca turist evita taxiurile la roma si mai ales de la aeroport, daca nu te simti cu @@

oricum exista o gramada de modalitati de a ajunge in roma de la aeroport smile.gif

http://www.adr.it/content.asp?Subc=2019&am...1&idMen=204
valya
Salutare!
pe 13 octombrie decolez spre Roma. Am bilete la avion, insa a ramas problema la cazare. Merg cu sora mea care este putin mai pretentioasa. Doreste sa achizitionam voucherele direct din tara de la o agentie de turism de prin Bucuresti.
Dupa o analiza a mai multor oferte venite de la diferite agentii, am selectat hotel Marsala, Hotel Alex si Hotel Seiler (venit cu o recomandare, desi personal nu prea imi place din ce am vazut pe net). Stie cineva ceva despre hotelurile astea?

Sau aveti o alta recomandare pentru un hotel mai pe langa Termini Station, aproape de mijloace de transport, mai pe langa centru?
Ideea este ca vrem neaparat camera cu baie, sa nu fie la comun. Iar in ceea ce priveste bugetul ar fi pe undeva in jur de 600 euro/5nopti; 120 euro/camera/noapte.
gabip
Nu stiu de hotelurile tale, dar eu am stat acum 2 saptamani la Hotel Selene, pe care l-am ales singur, cu rezervare direct la ei, fara agentie. Nu ca as avea ceva cu agentiile, dar ce voiam eu nu aveau ei in baza de date biggrin.gif Alegerea a venit in urma review-urilor de pe tripadvisor - are 4/5 ceea ce e mai mult decat multumitor pt un hotel de 3*. Pretul a fost cam de 120E/noapte - medie (am avut 3 nopti pe la 110 si o noapte mai scumpa, dar cred ca a fost din cauza we cu notte bianca). Din vreo 5 hoteluri in care am stat, aici am fost cel mai multumit. E aproape de gara, de metrou, ai un butic in apropiere si, cel mai important, e antifonat.. Din cauza asta aici am dormit ca un prunc, iar la Sorrento si Florenta m-am umplut de spume. Hotelul e intr-o cladire veche, dar e curat si (ma repet) antifonat. Micul dejun e ok, rece, dar suficient. De ajuns, ajungi pe jos de la gara, cam in 10 min.
Linkuri:
http://www.hotelseleneroma.it/en/index.htm
http://rome-hotels.tripadvisor.com/Hotel_R...Rome_Lazio.html

PS Daca o fi cazul, iti trimit niste poze din camera pe PM
babyblu
QUOTE(valya @ Sep 25 2007, 14:53) *
Salutare!
pe 13 octombrie decolez spre Roma. Am bilete la avion, insa a ramas problema la cazare. Merg cu sora mea care este putin mai pretentioasa. Doreste sa achizitionam voucherele direct din tara de la o agentie de turism de prin Bucuresti.
Dupa o analiza a mai multor oferte venite de la diferite agentii, am selectat hotel Marsala, Hotel Alex si Hotel Seiler (venit cu o recomandare, desi personal nu prea imi place din ce am vazut pe net). Stie cineva ceva despre hotelurile astea?

Sau aveti o alta recomandare pentru un hotel mai pe langa Termini Station, aproape de mijloace de transport, mai pe langa centru?
Ideea este ca vrem neaparat camera cu baie, sa nu fie la comun. Iar in ceea ce priveste bugetul ar fi pe undeva in jur de 600 euro/5nopti; 120 euro/camera/noapte.

Eu am stat la Hotel Vila Torlonia si am fost super multumita. Nu este chiar in centru insa cu autobuzul 62 de la coltul strazi ajungi oriunde in centru in 5-10 min. Este un hotel curat, prosoapele sunt schimbate zilnic, asternuturile de pat la fiecare doua zile, curatenie si liniste. Micul dejun cam ca in toate partile, insa suficient. Pretul a fost de 85 euro/noapte cu mic dejun inclus.
vezi aici mai multe: http://villatorlonia.hotelinroma.com/rooms...l+vila+torlonia

Dic84
sal.pe 27 plec si eu la ROMA pt 5 zile.Stau acolo pe langa TERMINI la un hotel B&B(sau mini hoteluir,ce or fi ele).Sper sa vad cat mai multe.Vreau sa va intreb cum e mai bine sa fac pt GALERIILE acelea Borghese.Sa-mi iau ROMA PASS sau sa fac rezervare pe net?Adika cum pot sa evit coada.Sper sa fiu super incantat si sa am ce povesti.Va multumesc.
gabip
QUOTE(Dic84 @ Sep 25 2007, 23:12) *
sal.pe 27 plec si eu la ROMA pt 5 zile.Stau acolo pe langa TERMINI la un hotel B&B(sau mini hoteluir,ce or fi ele).Sper sa vad cat mai multe.Vreau sa va intreb cum e mai bine sa fac pt GALERIILE acelea Borghese.Sa-mi iau ROMA PASS sau sa fac rezervare pe net?Adika cum pot sa evit coada.Sper sa fiu super incantat si sa am ce povesti.Va multumesc.

N-are sens sa-ti faci rezervare, in momentul de fata traficul de vizitatori e destul de scazut. Eu nu credeam sa ajung la Borghese, dar daca timpul mi-a permis, am facut o incercare. Am asteptat vreo 45 de minute, pana incepea urmatorul tur. Am facut rezervari prin alte locuri, dar concluzia e ca se merita doar pt locurile in care altfel nu intri (vezi catacombele de la San Pietro - din pacate cred ca e cam tarziu, mie mi-au spus ca nu mai au locuri cu vreo 3 saptamani inainte). Roma Pass-ul ia-ti-l, dar de folosit, foloseste-l cum iti vine la indemana pentru traseu, nu pentru bani=cele 2 intrari libere (bani pe care oricum ti-i scoti dupa o zi, maxim doua). Asta pentru ca citisem pe aici ca cineva a folosit primele 2 intrari gratuite la Borghese si la Colosseum, locatii diametral opuse, deci timp pierdut cu deplasarea.
valya

QUOTE(gabip @ Sep 25 2007, 17:09) *
Nu stiu de hotelurile tale, dar eu am stat acum 2 saptamani la Hotel Selene, pe care l-am ales singur, cu rezervare direct la ei, fara agentie. Nu ca as avea ceva cu agentiile, dar ce voiam eu nu aveau ei in baza de date biggrin.gif Alegerea a venit in urma review-urilor de pe tripadvisor - are 4/5 ceea ce e mai mult decat multumitor pt un hotel de 3*. Pretul a fost cam de 120E/noapte - medie (am avut 3 nopti pe la 110 si o noapte mai scumpa, dar cred ca a fost din cauza we cu notte bianca). Din vreo 5 hoteluri in care am stat, aici am fost cel mai multumit. E aproape de gara, de metrou, ai un butic in apropiere si, cel mai important, e antifonat.. Din cauza asta aici am dormit ca un prunc, iar la Sorrento si Florenta m-am umplut de spume. Hotelul e intr-o cladire veche, dar e curat si (ma repet) antifonat. Micul dejun e ok, rece, dar suficient. De ajuns, ajungi pe jos de la gara, cam in 10 min.
Linkuri:
http://www.hotelseleneroma.it/en/index.htm
http://rome-hotels.tripadvisor.com/Hotel_R...Rome_Lazio.html

PS Daca o fi cazul, iti trimit niste poze din camera pe PM

mersi frumos pt pont!
recunosc ca la galagie nu prea m-am gandit. Chiar daca voi fi super obosita noaptea, tot am nevoie de liniste!
valya
QUOTE(babyblu @ Sep 25 2007, 18:02) *
Eu am stat la Hotel Vila Torlonia si am fost super multumita. Nu este chiar in centru insa cu autobuzul 62 de la coltul strazi ajungi oriunde in centru in 5-10 min. Este un hotel curat, prosoapele sunt schimbate zilnic, asternuturile de pat la fiecare doua zile, curatenie si liniste. Micul dejun cam ca in toate partile, insa suficient. Pretul a fost de 85 euro/noapte cu mic dejun inclus.
vezi aici mai multe: http://villatorlonia.hotelinroma.com/rooms...l+vila+torlonia

Arata bine!

Mersi mult, Babyblu!
Dic84
@gabip mersi frumos pt explicatie.aseara mi-am facut rezervare si pt galeriile acelea.Sper sa vad cat mai multe in cele cinci zile.Inca ceva...metroul merge repede?pt ca eu am plecarea pe la ora 19.00 si trebuie sa fiu cam cu 2 ore mai devreme in aeroport.Vreau sa mai vizitez ceva pana atunci!E OK metroul?Plecarea o am de pe FIUMICIONO(sau tren ce circula pana acolo? )
Atasez mai jos o harta cu mijloacele in comun,poate ajuta pe cineva.
gabip
QUOTE(Dic84 @ Sep 26 2007, 13:13) *
@gabip mersi frumos pt explicatie.aseara mi-am facut rezervare si pt galeriile acelea.Sper sa vad cat mai multe in cele cinci zile.Inca ceva...metroul merge repede?pt ca eu am plecarea pe la ora 19.00 si trebuie sa fiu cam cu 2 ore mai devreme in aeroport.Vreau sa mai vizitez ceva pana atunci!E OK metroul?Plecarea o am de pe FIUMICIONO(sau tren ce circula pana acolo? )
Atasez mai jos o harta cu mijloacele in comun,poate ajuta pe cineva.

Ca sa ajungi la aeroport iei un tren din Termini, (Da Vinci Expres), care te lasa in incinta aeroportului (de pe peron pana la aeroportul propriu-zis mai mai faci vreo 10 minute, la pas). Valabil si pt ajunsul de la aeroport la Roma. Biletul e 11E, nu uita de faza cu validatul biletelor, ca altfel se transforma in 50E biletul biggrin.gif Circula la fiecare jumatate de ora, deci ai timp de vizitat.
Metroul e ok. Cam aglomerat (dimineata) si jegos (toata ziua), dar vine la intervale de maxim 5 min. Si daca ai noroc, pe linia A prinzi si garnitura cu AC biggrin.gif
abburell
grija mare la buzunare pe metrou si grija la electronicele la vedere.

sint si anunturi, chiar si in engleza

de fapt grija e tot fatza de romanasii nostri care domina in business

a.
abburell
daca uitati sa tipariti biletu in cutia aia galbena, puteti merge, o data urcati , direct la controlor si sa-i cereti sa scrie el data pe bilet, explicand ca nu ati avut timp ( operatia se numeste "timbrare il biglietto" ). in felul asta evitati amenda.

a.
Dic84
ince ceva.transportul in comun cum este???e lejer sau e mai bine cu metroul?Eu am cazarea pe langa TERMINI...cum e zona seara?E linistita?Ma pot plimba in voi?
gabip
QUOTE(Dic84 @ Sep 26 2007, 16:46) *
ince ceva.transportul in comun cum este???e lejer sau e mai bine cu metroul?Eu am cazarea pe langa TERMINI...cum e zona seara?E linistita?Ma pot plimba in voi?

Pot sa te plimbi linistit pe unde vrei, nu e dracul atat de negru. Trebuie doar sa fii atent, cum probabil faci si pe aici. Tii geanta de umar in fata, si in metrou/autobuz nu-ti iei ochii de pe ea si cu asta basta. Mai mult, ai avantajul ca ii auzi pe eventualii romanasi veniti "la munca". biggrin.gif
Eu unul nu am folosit autobuzele din 2 motive. 1 ca Roma se cam face la pas si 2 e mai complicat cu statiile, directiile (pe o strada merge intr-un sens, dar intoarcerea se face de pe alta strada). Singura data cand am folosit autobuzul a fost cand am mers in Trastevere, ca acolo n-ajunge metroul. Altfel, cu metroul ajungi rapid si sigur.
Dic84
multumesc pentru explicatii.Acum e 5.18 si am avion la 9.Vreau sa va zic ca am dormit decat de la 00.00 la 4.00.De abia astept sa plec.Acum aprox 1h cand m-am trezit am deschis TV-ul pe NAtional Geografic si ghiciti ce EMISIUNE ERA?Da aia : AIRCRASH INVESTIGATIONS(episodul cu CHINA AIRLINES).Stau un pic cu frica dar sa speram ca o sa fie bine.biggrin.gif
fly_dream
QUOTE(Dic84 @ Sep 26 2007, 16:46) *
ince ceva.transportul in comun cum este???e lejer sau e mai bine cu metroul?

Asa cum s-a mai spus, este de preferat metroul, numai ca nu merge pana tarziu, am avut surpriza ca la 21:30 sa nu mai putem intra! Cu exceptia Vaticanului, partea turistica a Romei se poate bate cu piciorul foarte bine, obiectivele sunt relativ grupate in centru.

Eu am cazarea pe langa TERMINI...cum e zona seara?E linistita?Ma pot plimba in voi?

Am stat langa Termini si asta a fost prima intrebare pe care i-am adresat-o receptionerului de la hotel. Raspunsul a fost afirmativ, zona este linistita, am verificat! Numai strict in jurul garii sunt personaje semisuspecte, dar nici acelea nu se iau de tine, in rest totul e OK.
codruta
QUOTE(fly_dream @ Sep 27 2007, 11:51) *
Asa cum s-a mai spus, este de preferat metroul, numai ca nu merge pana tarziu, am avut surpriza ca la 21:30 sa nu mai putem intra!

Pai vezi daca nu ai luat notite de pe forum? biggrin.gif
S-a mai scris, dupa ora 21:30, metroul e substituit de autobuze pana la ora 23:30. Deci, dupa 21:30, uitati-va la suprafata dupa statiile de autobuz. In mod normal, autobuzul trebuie sa aibe acelasi cod ca si metroul (ex. MA1) sau sa scrie pe stalpi din statiile de autobuz ce linii il substituie.
fly_dream
QUOTE(codruta @ Sep 27 2007, 15:00) *
Pai vezi daca nu ai luat notite de pe forum? biggrin.gif
S-a mai scris, dupa ora 21:30, metroul e substituit de autobuze pana la ora 23:30. Deci, dupa 21:30, uitati-va la suprafata dupa statiile de autobuz. In mod normal, autobuzul trebuie sa aibe acelasi cod ca si metroul (ex. MA1) sau sa scrie pe stalpi din statiile de autobuz ce linii il substituie.

Pe vremea aia nu stiam nimic despre acest forum, m-am desteptat intre timp! Oricum, la Roma, prefer circularea per pedes... sunt piete dragute si fantani la tot pasul.... si centrul nu este prea mare...
lovely_girl
I'm baaaaaaaaack....a fost super la roma.Multumesc mult gabip pentru explicatii,mi-au fost de folos...nu va recomand hotelul eurostars roma congress...e f departe de centru.Din fericire m-am descurcat cu mijloacele de transport in comun,si cu banii si a iesit ffff bine.N-as mai repeta experienta unui zbor,pentru k am stat tintuita in scaun biggrin.gif ,dar in rest a fost foarte frumos.Vaticanul m-a lasat masca, w00t.gif dar si fontana di trevi si pantheonul thumbup.gif .eu nu prea le am cu muzeele,asa k m-am plimbat 3 zile de dimineata de la 8-9 pana seara,si parca tot nu a fost destul.poze la greu,pe care o sa vi le si arat maine poimaine photo.gif .si totusi...cred k nu mananci nicaieri mai bine k in romania...oi fii eu nebuna,dar TOT MAI BINE E ACASA!!!!!
Va poop pe toti si mersi tuturor care m-au ajutat. kisstogether.gif kisstogether.gif kisstogether.gif
Fubar`
cum ajung de la Termini pe Olimpico? voi fi acolo , cind se joaca Lazio -Real si poate am sanse sa vad si eu un meci de CL.stie cineva cum ajung?ce iau unde cobor ce schimb ?multumesc
Bebeluska
La H. Waldorf a stat cineva? As dori cateva impresii...
gabip
QUOTE(Bebeluska @ Oct 2 2007, 20:02) *
La H. Waldorf a stat cineva? As dori cateva impresii...

In caz ca nu a stat nimeni... Eu am folosit cu succes tripadvisor.com. Sigur, nu trebuie luate toate comentariile de bune (deh, romanu' e mai calit decat altii tongue.gif), dar dupa cateva zeci de comentarii se poate trage o concluzie destul de corecta. In afara de treaba hilara cu depozitul de 30 de euro pt telecomanda de la AC, pare ok. Departe, dar ok - 3/5 e un punctaj decent smile.gif Totusi, sunt curios de pret. La ce ofera ei pe site, iese binisor peste 100 de euro pe noapte (spre 150). La banii astia gasesti mult mai in centru.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.