Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

Icelemon

Roma Pass

* The overleaf form must be filled in with name,surname and validation date;
* It is validated when the first site/museum is visited;
* Direct access for the first 2 sites. From the 3rd site onwards please apply to the ticket office for discount;
* It must be produced along with your identity papers when required by the staff in charge;
* It will be valid for 3 days from the first entrance

* Direct access for the first 2 sites. >>> ce recomandari aveti pt. primele 2 vizite ???? cool.gif
From the 3rd site onwards please apply to the ticket office for discount; >>> si daca ma fac ca ploua ???? dry.gif
* It will be valid for 3 days from the first entrance >>> deci am 3 zile la dispozitie de la prima vizita ???? ohmy.gif

It expires at midnight of the third day, from the first day of validation inclusive. death.gif
pacapescarul
QUOTE(Icelemon @ Jun 18 2007, 16:54) [snapback]2983413[/snapback]
* Direct access for the first 2 sites. >>> ce recomandari aveti pt. primele 2 vizite ???? cool.gif
From the 3rd site onwards please apply to the ticket office for discount; >>> si daca ma fac ca ploua ???? dry.gif
* It will be valid for 3 days from the first entrance >>> deci am 3 zile la dispozitie de la prima vizita ???? ohmy.gif

It expires at midnight of the third day, from the first day of validation inclusive. death.gif

Colosseum cred ca ar trebui sa fie una din cele 2 intrari gratuite, asta fiindca e cel mai scump bilet.
Roma Pass e o cartela magnetica, atat pentru transportul in oras cu orice mijloc de transport public, cat si pentru intrarile la obiective turistice. Cartela e valabila 3 zile de la validare. Asta inseamna ca pentru intrari la obiective trebuie folosita 3 zile consecutiv. O prezinti la intrare si la primele 2 obiective pretul este 0, iar la urmatoarele reducerea difera de la un obiectv la altul. Deci nu iti poti alege tu care din intrari sa fie gratuite, pur si simplu vor fi in ordinea cronologica. La al treilea obiectiv cartela electronica iti va indica ca nu mai ai gratuitati.

Icelemon
QUOTE(pacapescarul @ Jun 18 2007, 16:23) [snapback]2983557[/snapback]
Deci nu iti poti alege tu care din intrari sa fie gratuite, pur si simplu vor fi in ordinea cronologica. La al treilea obiectiv cartela electronica iti va indica ca nu mai ai gratuitati.

si mereu sunt aceleasi sau difera de anotimp, perioada, sex, religie sau random ?
RomaPass are aceeasi structura mereu sau cum e ?
babyblu
[quote name='pacapescarul' date='Jun 18 2007, 17:23' post='2983557']
Colosseum cred ca ar trebui sa fie una din cele 2 intrari gratuite, asta fiindca e cel mai scump bilet.

Nu mi se pare deloc scump biletul. Ba mai mult mi se pare convenabil pretul, dat fiindca monumentul trebuie intretinut, platite salariile, platite utilitatile, etc.

distress22
QUOTE(hyperionx21 @ Jun 18 2007, 13:31) [snapback]2982468[/snapback]
Salut!
Eu am scos bani de la ATM-uri folosind un card Maestro. Nu stiu daca toate ATM-urile accepta,
dar eu am gasit destule care afisau si sigla MAESTRO si am putut folosi card-ul meu.

Multumesc de raspuns.

Poate cineva sa faca un sumar cu obiectivele de vizitat la care se poate face rezervare online?
multam
pacapescarul
Nu mi se pare deloc scump biletul. Ba mai mult mi se pare convenabil pretul, dat fiindca monumentul trebuie intretinut, platite salariile, platite utilitatile, etc.
[/quote]

Nici mie nu mi se pare scump. Am zis doar ca e mai scump decat alte bilete de intrare.
distress22
Pana la urma cum e cu gradinile Vaticanului? Pe site-ul oficial nu exista nici o mentiune ca ar fi niste "gradini" de vizitat huh.gif

touche
Am fost la Roma anul trecut si consider ca e cel mai frumos oras din Europa (cu mult peste Paris, Viena, Budapesta, Atena, Amsterdam sau Barcelona).
Ca o recomandare, cred ca ar fi cel mai indicat ca in prima zi sa mergetzi cu autobuzul descoperit. Vetzi merge pe la mai toate obiectivele, si va facetzi o idee despre ce vetzi vizita.
Taxiul nu e scump, dar metroul e foarte ieftin si cele 2 linii existente te duc la toate obiectivele importante. Daca statzi mai multe zile putetzi lejer sa mergetzi pe jos. E frumos si avetzi ce vedea.
Am stat la un hotel de 3 stele superb si ieftin (aveau de toate - de la aer conditzionat la cameriste romance biggrin.gif)
Pizza e buna, dar nu e chiar asa de deosebita, berea - Peroni e ok, dar inghetzata e superba - de departe cea mai buna, pastele ok, iar la mancari pe baza de peste sunt mult in spatele nostru. Inca o constatare: romanii omniprezentzi (mai ales in zona Garii - e un restaorant pe acolo unde se mananca ieftin si 90% din omuletzi sunt de'ai nostri romanashi)
Chiar daca e ieftin nu va recomand sa mergetzi la McDonald (PS: La capitolul macare, stau destul de rau - in schimb Viena e no. 1 pentru mine)
Obiective: multe. Cel mai mult mi'a placut la Fontana di Trevi si Castel Sant'Angelo find un pic dezamagit de Columna lui Traian.
Ca tacamul sa fie complet, daca se poate nu ratatzi o fuga pana la Pompei.
O groaza de magazine cu tot ce vrei (evitatzi sa intratzi cu sotzia prin ele cool.gif )

Bafta

PS: Bine zicea cineva "Roma e un muzeu in aer liber"

cata_2007
As avea si eu o intrebare pentru cei care s-au intors de curand din Roma si au avut rezervari la hotel.
Chiar se cere pasaportul la hotel?(am citit undeva in topic) pentru ca in Italia se poate intra cu buletinul si nu vad ce sens mai are pasaportul
Intreb pentru ca al meu expira acum in iulie, eu voi ajunge acolo in august si chiar nu mi-as face acum un alt pasaport.
Multumesc pentru o eventuala lamurire
crissa

Tocmai ne am intors din Italia dupa 2 saptamani de concediu .Nu ne a cerut nimeni niciunde pasaportul . In Roma am stat doar o zi dar am incercat sa vedem cat mai multe obiective posibile , am mers doar pe jos metroul folosindu-l doar pentru a ajunge la masina parcata la periferie Rebibia (era atat parcare cat si statie de metrou) ...Roma e ffffff frumoasa merita vizitata pe cat posibil ..la pas . Nici la hoteluri nu ni s-au cerut pasapoarte ,doar buletine .
cata_2007
QUOTE(crissa @ Jul 1 2007, 19:17) [snapback]3041991[/snapback]
Tocmai ne am intors din Italia dupa 2 saptamani de concediu .Nu ne a cerut nimeni niciunde pasaportul . In Roma am stat doar o zi dar am incercat sa vedem cat mai multe obiective posibile , am mers doar pe jos metroul folosindu-l doar pentru a ajunge la masina parcata la periferie Rebibia (era atat parcare cat si statie de metrou) ...Roma e ffffff frumoasa merita vizitata pe cat posibil ..la pas . Nici la hoteluri nu ni s-au cerut pasapoarte ,doar buletine .

Multumesc crissa
Icelemon
care ar fi diferenta de pret pt a vizita obiectivele turistice fara RomaPass ?
nu as vrea sa fiu "obligat" sa vizitez in 3 zile si vreau sa imi spuneti daca reducerile facute cu RomaPass merita sa ma grabesc
dennda
QUOTE(Icelemon @ Jul 3 2007, 11:42) [snapback]3049566[/snapback]
care ar fi diferenta de pret pt a vizita obiectivele turistice fara RomaPass ?
nu as vrea sa fiu "obligat" sa vizitez in 3 zile si vreau sa imi spuneti daca reducerile facute cu RomaPass merita sa ma grabesc

Daca ai sub 26 de ani, primesti reduceri la majoritatea obiectivelor si fara RomaPass. Trebuie sa arati doar buletinul. Eu nu am luat RomaPass pentru ca mi s-a parut scump fata de abonamentul normal. Oricum sunt destul de putine obiectivele tursitice mari la care intrarea se plateste ! Cred ca RomaPass se merita doar daca vrei sa vezi mai mult muzeele, unde intrarea costa.
crixtall
Vreau sa plec la Roma cu masina.
Imi poate recomanda cineva un hotel de 3 stele cu parcare gratuita, de unde sa am acces usor la metrou sau alt mijloc de transport in comun?
Agilul
Roma e o poezie fratilor. Metroul e ieftin ca braga si ai ce vedea. Acuma ma duc la Paris peste 10 zile si o sa pot sa compar. Oricum stradutele alea din Roma sunt mirifice. Nu va tot stresati cu muzeele, ales sunt pentru cei pasionati si cunoscatori. merita sa savurezi orasul. ce va recomand mergeti si la mare daca mergeti vara. Am fost la Ostia anul trecut, mirific. Merita sa intrati inv orba cu oamenii daca stiti limba. Sa vedeti ce gindesc, sunt simpatici, simpatici.Nu ratati catedrala din Piata republica, e proiectata de Michelangelo. E o ruina pe dinafara, dar inauntru e un rai. Am ramas masca. Putina lume pomeneste de ea. Cum stati cu spatele la columnele din Piata Republica se vede catedrala in fata, ruina defapt.
cata_2007
Salut
Merg pentru prima data la Roma si doresc sa stiu daca exista posibilitatea cumpararii unor bilete pt transport in comun valabil pe 24 ore sau 3 zile; daca raspunsul este da atunci de unde se pot cumpara
Multumesc
babyblu
Le poti cumpara de la orice tabacherie din Roma.
mark19
VAND bilete avion Buc-Roma Fiumincino , 2 pers,
17aug -3 sept, 150 euro/pers, plecare ora 17:00, ajunge la 18:00 locala. intoarcere 18:45 - ajunge la 21:45. zbor direct.
Calatoria este cu compania BlueAir
Se pot schimba datele.

Le am cumparat de mult, dar sotia nu are cetatenia romana, si nu a resusit sa ia viza pt Italia.

Pretul include schimbarea numelui si datelor de calatorie.

dragos.petre@rdsmail.ro
codruta
Pentru cei care vor fi la Roma in 7 si 8 septembrie, nu ratati Noaptea alba. Mai multe informatii despre eveniment gasiti aici: http://www.lanottebianca.it. Eu am prins-o anul trecut si a fost de exceptie. A doua zi ziarele scriau ca numarul estimat de participanti a fost de 2.500.000 persoane.
mojito
QUOTE(crixtall @ Jul 11 2007, 00:52) *
Vreau sa plec la Roma cu masina.
Imi poate recomanda cineva un hotel de 3 stele cu parcare gratuita, de unde sa am acces usor la metrou sau alt mijloc de transport in comun?

daca nu e prea tarziu.... un hotel de 3 stele aproape de transportul in comun - hotel victor. statia de autobus e la 100 m de hotel. biletul costa 1 euro/pers., e valabil 75 minute si dupa ce cobori din autobuz (la arco di travertino) iei metroul cu acelasi bilet (linea A) si ajungi in centrul romei. in total calatoria dureaza cca. 30 min, de a iesirea din hotel la coborarea in centrul romei. mai ieftin nu exista crede-ma pentru ca si daca mergi cu masina platesti parcare si oricum nu ai ce face cu masina in centrul romei.
cata_2007
QUOTE(babyblu @ May 7 2007, 15:48) *
Pentru Vila Borghese rezervarea se poate face on-line la: http://www.ticketeria.it/ticketeria/borghese-ita.asp#. Iti recomand din toata inima sa vizitezi acest muzeul pentru ca este superb.

Muzeul Vatican + Bazilica San Pietro mie mi-au luat cam 7 ore cu tot cu urcatul in cupola. Asa ca nu cred ca o sa ai timp sa vizitezi Vaticanul (muzeu + bazilica), Colosseumul si Foro Romano in aceeasi zi.

P.S.: Eu iti recomand in cele doua zile cat stai tu la Roma, sa iti faci un plan precis cu obiectivele prioritare, iar daca iti mai ramane timp vezi tu acolo.

Cam la ce ora se dechide Muzeul Vatican pt ca am inteles ca atunci nu e inca aglomeratie mare?
Care sunt costurile vizitarii Capelei Sixtine?

codruta
QUOTE(cata_2007 @ Jul 26 2007, 20:59) *
Cam la ce ora se dechide Muzeul Vatican pt ca am inteles ca atunci nu e inca aglomeratie mare?

Noi am facut Vaticanul in 2 zile si iti recomand sa faci la fel:
- incearca sa ajungi dimineata in jur de 8 - 9 dimineata. Viziteaza in prima zi biserica si de fapt cand ajungi urca prima data in cupola (noi am urcat direct, fara sa stam la nici o coada - costa parca 4 euro fara lift. Portiunea pe care urca liftul e cea mai usor de urcat, asa ca nu merita sa dai cei 3 euro in plus ca sa urci o parte din scari cu liftul). Apoi continua vizitele in alte zone din Roma.
A 2-a zi dimineata du-te la muzee tot de dimineata. Capela Sixtina e la capatul muzeelor Vaticanului. Acolo o sa vezi probabil o coada destul de lunga, dar merge repejor. Noi am platit daca nu ma insel 16 euro, dar am facut o prostie. E mai bine sa iei intrare cu audioghid care e un pic mai scumpa, caci in multe sali statuile au cate un numar pe ele, asa ca noi la multe ne-am uitat cam ca boul la poarta noua. Nu rata Muzeul de Arta Moderna si Contemporana. E o zona in care turistii nu se prea inghesuie desi mie mi-a placut mai mult decat orice altceva.
Noi am petrecut in muzeele Vaticanului intre 5 si 6 ore. Dar crede-ma ca poti sta si 9 ore. Sub 4 ore nu cred ca iesi si daca te incapatanezi sa faci si biserica si muzeele intr-o zi, e clar ca intr-un loc o sa ajungi in jur de 12 - 13 cand caldura e ametitoare si numarul de turisti dinauntru e infernal de mare. Sunt sali in care se merge ca in autobuzele supraaglomerate de pe la noi.
mojito
QUOTE(cata_2007 @ Jul 26 2007, 22:59) *

la Vatican sa mergi duminca dimineata ca sa prinzi slujba. e f. frumoasa atmosfera. apoi urca-te in turnul catedralei San Pietro si cobori de acolo direct in biserica. nu pierde vremea cu muzeele. Roma e prea mare si frumoasa ca sa merite sa stai in muzee.
mark19
VAND 2 bilete la ROMA.

17 aug - 3 sept.

pretz 100 euro de persoana. cu blue air.

mai costa inca 70 euro schimare de nume, deci 170 euro de persoana.

oferata e valabila pana marti, 7 august.

gogu0000
Salut tuturor,

In primul rand multumesc tuturor forumiștilor care au avut răbdarea să scrie câteva rânduri cu impresii despre Roma, tips and tricks-uri etc. Am fost la Roma la sfârșitul lunii iulie 5 zile. Avion dus-intors Wizzair (90 EUR/pers dus-intors, bilete luate din iunie). Zborul a fost placut si la timp. Aterizare pe Ciampino. De acolo chiar din fata aeroportului (aeroportul este mic) de la iesiri se ia autobuzul COTRAL. Pretul biletului 1,20/pers si 1,20 bagaj mare. Se merge cu el pana la capat, adica la statia de metrou Ananigna. De acolo iei metroul catre orice directie in Roma. Exista doua linii: LINEA A si LINEA B. Te poti orienta usor. Statiile se anunta in metrou. Biletele se pot lua si de la automate. Costa 1 EUR pentru 75 minute de mers cu metroul si autobuzul. Noi am stat in zona Termini. Zona este OK. Doar daca stai in gara este agitatie si mizerie pe langa. Dar la o strada distanta totul era OK. Am rezervat bilete la Hotel Giorgi 3 stele , via Magenta, (80 EUR/zi), dar cand am ajuns nu mai erau locuri si ne-au oferit o camera la Hotel Luce 4 stele, pe aceeasi strada. A avut dezavantajul ca se vopsea fatada exterioara. Dar nu am auzit deloc zgomot, oricum obloanele erau trase si geamurile erau termopan. Camera
micuta dar curata, pat dublu, aer conditionat, minibar golit ca sa iti pui apa, bere etc. Baie cu dus, bideu (pentru cine e interesată) uscator de păr, prosoape schimbate zilnic.
Micul dejun: Timp de 5 zile aceleasi produse, dar destul de consistent: doua tipuri de salam, cascaval, iaurt,
sucuri, fructe, ceva dulciuri, cafea, lapte, ceai.

Nu intru in amanunte cu trasee pe zile, ce si cum sa vizitati. Ma rezum doar la a sugera sa vizitati Vaticanul in ultima zi (sa fie cireasa de pe tort).
Recomand ROMA PASS. Costa 20 EUR, dar isi merita banii. Poti intra gratuit la primele 2 muzee si la urmatoarele ai reducere, plus gratis metrou + bus 3zile. Atentie la transport: daca ai folosit cardul luni la ora 18:00 este valabil pana miercuri ora 24:00 si nu joi ora 18:00. Cu intrarile la muzee am procedat in felul urmator. La Borghese trebuie sa ai rezervare, noi am fost la ora 9:00 ora deschiderii si am resit sa intram cu ROMA PASS gratis. Suberba Galeria.
A doua intrare gratis a fost la Colosseum si Palatin (e intrare speciala pentru Roma Pass). Apoi merita intrat la Castel S.Angelo (redus 4,50 EUR). Ai o priveliste superba asupra orasului si a bisericii San Pietro. La San Pietro trebuie ca fetele sa aiba umerii acoperiti, baietii fara short si maieu. Biserica impresionanta, superba. Se poate urca in cupola cu 7EUR (3 EUR lift + 4EUR pe scari). Merita cu virf si indesat efortul fizic facut pana sus. Atentie la cei cu inima!!! Privelistea este magnifica. Se pot vizita gratis mormintele papilor inclusiv Papa Ioan PAul al II-lea, sub biserica.
La Vatican sunt niste cozi imense de te dezarmeaza sa mai stai la coada. Am incercat varianta cu trezit la 6 sa fii primul la coada, dar am renuntat la idee. In schimb dupa ce am vazut San Pietro a doua oara pe la ora 11 ne-am asezat la coada aceea imensa unde am avut surpriza placuta sa observam ca se misca, chiar repejor. Si cred ca in max 20 minute am intrat in Vatican, unde esti coplesit realmente de ce se afla acolo (Bilet intrare 13 EUR).
Daca vreti sa vorbiti acasa cu mama, bunica, matusa, copii si tot neamul, recomand cardurile "for international calls", costa 5 EUR si poti vorbi pana la 30 minute. Convorbirile cele mai ieftine sunt pe fix, daca suni pe mobil scade numarul de minute vorbite. Oricum te anunta robotul cate minute mai ai de vorbit, la inceputul convorbirii in functie de tipul de apel, pe fix sau mobil.
LA intoarcere am vrut sa folosim autobuzul Terravision care costa 8 EUR, dar exista o alta companie (www.sitbusshuttle.com) care face legatura Termini - Ciampino cu doar 6 EUR. Sunt in aceeasi parcare cu Terravision si au aceleasi ore de plecare.
Un singur minus care vreau sa il remarc: caldura din aceasta perioada iti taie mult din elan. In rest nota 10. photo.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.