mirwoona
17th May 2007, 12:57
QUOTE(kraMMer @ May 17 2007, 13:27) [snapback]2847355[/snapback]
metroul se inchide la ora 9... adica de la capetele de linie la ora 9 pleaca ultimul metrou.
da, asa stiu si eu, caci am patit-o sa cobor la termini la metrou la ora 10 si ceva si erau grilajele puse
insa am impresia ca numai linia A se inchide la ora 9, iar cealalta circula pana pe la 23-24. cu toate astea, dupa ora 9 incepe sa circule un autobuz de seara, exact pe traseul liniei A de metrou..parca 6A sau ceva de genul asta
codruta
17th May 2007, 14:22
Citat de pe metroroma.it
"Linea A: ultima corsa alle ore 21.00
Dal 10 gennaio 2005 e per i prossimi tre anni l'ultima corsa della linea A parte alle ore 21.00, per permettere la realizzazione di importanti lavori di ammodernamento. Nei prossimi 36 mesi il servizio viene intergrato da due linee bus sostitutive ad alta frequenza, la MA1 e la MA2. Le due navette, messe in campo da Trambus, garantiscono le corse dalle ore 21 alle ore 23.30 dal lunedì al venerdì e nei giorni festivi, ed il sabato fino alle ore 00,30, coprendo l'intera tratta della linea A."
Pentru cine nu stie italiana, intr-o traducere aproximativa inseamna ca pe linia A ultima cursa pleaca la ora 21:00. Dupa ora 21:00, traseul este "acoperit" de doua linii de autobuz MA1 si MA2, care vor circula pana la ora 23:30 de luni pana vineri si in zilele de sarbatoare (duminica inclusiv) si pana la ora 00:30 sambata.
Statiile de autobuz se afla de obicei in apropierea intrarilor la metrou si din cate tin minte, erau lipite afise pe stalpi care iti indicau in ce directie sa o iei. In cel mai rau caz, intrebati un trecator
Megara
17th May 2007, 16:29
QUOTE(codruta @ May 17 2007, 15:22) [snapback]2847930[/snapback]
Citat de pe metroroma.it
"Linea A: ultima corsa alle ore 21.00
Dal 10 gennaio 2005 e per i prossimi tre anni l'ultima corsa della linea A parte alle ore 21.00, per permettere la realizzazione di importanti lavori di ammodernamento. Nei prossimi 36 mesi il servizio viene intergrato da due linee bus sostitutive ad alta frequenza, la MA1 e la MA2. Le due navette, messe in campo da Trambus, garantiscono le corse dalle ore 21 alle ore 23.30 dal lunedì al venerdì e nei giorni festivi, ed il sabato fino alle ore 00,30, coprendo l'intera tratta della linea A."
aaa... pai faza asta este doar din 10 ianuarie 2005 si va dura timp de aproximativ 3 ani din cauza unor lucrari de modernizare a liniei (deci pana la inceputul lui 2008). Ultima oara cand am fost la Roma nu am mers deloc cu metroul.
M-am uitat si eu acu pe site-ul ala si normal ultimul tren era la 23.30 iar duminica la 0.30. Pe linia B se circula normal, adica ultimul tren la 23.30 exceptie duminica cand ultimul tren este la 0.30. Deci retinusem eu bine ca metrolul circula pana pe la 11 noaptea.
inexcess
22nd May 2007, 01:35
Poate cineva sa-mi recomande din proprie experienta un hotel low-cost, curatel si amplasat in asa fel incat sa nu-mi pierd toata ziua pe drumuri? As vrea o camera tripla, si o sa ma duc cu masina personala asa incat si parcarea e o problema (am stat in Paris si am platit pe parcare aproape cat pe camera). Mentionez ca m-am uitat pe site-uri de booking si ma cam sperie review-urile negative de acolo...
mianna
22nd May 2007, 02:11
QUOTE(irina2005 @ May 17 2007, 13:21) [snapback]2847310[/snapback]
Salutare!
Pentru galeria Ufizii din FLorenta trebuie rezervare?
"rezervare" la modul urmator: cand ajungi acolo (si vezi coada de care te ingrozesti
) te duci in fata si zici ca vrei prenotazione. asta inseamna ca platesti 3 euro in plus si iti alegi o ora la care sa intri. eu am ajuns la 11 si 5, si am intrat la 11 jumate, dar puteam alege si ora 3, de exemplu, si in timpul ala sa ma plimb prin alte parti. e atat de frumoasa Florenta incat e pacat sa pierzi timpul stand la coada. (inca-s uimita ca, din tot autocarul, doar 3 persoane am ales varianta asta, ceilalti preferand sa stea la coada. si nu stateam o saptamana in Florenta, ci o singura zi).
metalactual
22nd May 2007, 11:29
QUOTE(inexcess @ May 22 2007, 01:35) [snapback]2869220[/snapback]
Poate cineva sa-mi recomande din proprie experienta un hotel low-cost, curatel si amplasat in asa fel incat sa nu-mi pierd toata ziua pe drumuri? As vrea o camera tripla, si o sa ma duc cu masina personala asa incat si parcarea e o problema (am stat in Paris si am platit pe parcare aproape cat pe camera). Mentionez ca m-am uitat pe site-uri de booking si ma cam sperie review-urile negative de acolo...
am stat aici:
http://en.venere.com/hotels_rome/hotel_cas....html?ref=34990
faci 45 min. pana in centru cu transportul in comun ( cu totul, gen titan-piata victoriei dimineata/seara ), hotel de 3* curat, bufet suedez dimineata consistent ( tinand cont ca hotelurile mai centrale sunt cam saracute la acest capitol ), ac/incalzire centralizata, tot confortul necesar, caratenie in fiecare zi - daca pui semnul la clanta, minibar, receptia mica. A costat sub 60 eur camera dubla, 2 pers. Parca are si parcare, nu am fost cu masina, oricum e mai ferit de la strada si ai loc de parcare moca, daca am ochit eu bine...poti face si o intrebare la hotel....in centru te rupe.
Am gasit superpret pe :http://www.gtahotels.com/
atentie, au vandut biletele mai ieftin decat oricare alt site ( venere, fastbooking, octopus, etc. ), dar au tras banii de pe card imediat, daca ma razgandeam pierdeam toti banii ( rezervare cu 2 luni inainte ).
poate iti foloseste...
Icelemon
29th May 2007, 17:54
o intrebare scurta cu un raspuns pe masura
cat cost dus-intors un drum Brasov-Roma masina Diesel @4.5% consum ?
Viamichelin spune ca @200 eur numai dus, ceea ce mi se pare mult
cei care au fost cu masina, diesel dus-intors pe acesta ruta, rog sa ma ajute
mark19
30th May 2007, 14:55
QUOTE(Icelemon @ May 29 2007, 18:54) [snapback]2900804[/snapback]
o intrebare scurta cu un raspuns pe masura
cat cost dus-intors un drum Brasov-Roma masina Diesel @4.5% consum ?
Viamichelin spune ca @200 eur numai dus, ceea ce mi se pare mult
cei care au fost cu masina, diesel dus-intors pe acesta ruta, rog sa ma ajute
Vezi calcul, am pus cu 5% consum, dar iti spun eu ca o sa scoti 6.
In loc de $ pune Euro, ca nu am putut sa aleg euro.
Nu uita ca pana la Roma, doar in Italia, te costa 100 euro dus, autostrzile+ 10 euro Ungaria, 15-20 euro Austria.
Eu am vrut sa plec in august, dar am mi am luat bilet de avion, ieseam mai ieftin cu 50% per total.
pune mancarea pe drum, cazare cel putin 2 nopti. si o sa te coste dublu decat cu avionu, asta daca vrei sa vezi decat Roma.
Pe autostrazi nu vezi nimic, din Italia, pe drumurile nationale vezi, dar trebe sa mergi cu viteaza mica.
M am interesat de la un var care sta de 2 ani in Italia. si mi a zis sa vin cu avionu.
indianbob
2nd June 2007, 13:34
M-am intors saptamana tecuta de la Roma. Vreau sa vb despre rezervari pe net.
Am facut urmatoarele rezervari:
-galeriile Borghese - ticketeria.it
-galeriile Uffizi - florence-museum.com (am fost o zi la Florenta)
-gradinile Vaticanului - presto tours (vatican-tours.com).
Primele 2 au fost OK.
La a treia am luat tzeapa. Presto Tours mi-a luat 20E de pe card, iar cand am ajuns la vatican numele noastre nu erau pe lista celor care urmau sa intre. Am sunat imediat la nr lor (de notat ca nu au adresa postala, ci doar email si telefon
- aici ar fi trebuit sa mi se aprinda un beculetz), mi-a raspuns o tipa care s-a aratat f mirata ca numele noastre nu-s pe lista, intr-un final si-a cerut scuze si mi-a promis ca voi primi banii inapoi pe card
. Noi nu am putut intra sub nici o forma la gradini, hartiile printate cu rezervarea primita pe mail de la presto erau zero. Cei de la poarta vaticanului nu auzisera in viata lor de presto tours. Probabil din mila ne-au propus urmatorul tur de peste 2 zile (desi rezervarile se fac cu 2 luni inainte si mi-au spus ca se fac DOAR pe fax). Din cauza programului strans am refuzat.
In tara am verificat cardul si banii n-au intrat. A urmat un schimb de emailuri cu ala de la presto, in care m-a aburit cu tot felul de scenarii: vaticanul ne-a sters de pe lista in ultimul moment, turul a fost anulat etc., numai gogosi: tipul de la poarta a verificat in calculator si ne-a zis ca nici o rezervare nu s-a facut vreodata pt noi, iar turul nu era anulat caci era multa lume care intra. Pt 20E tot ce aveau de facut era sa trimita un fax!
In final tipul se jura ca banii mi i-a returnat, desi nu i-am vazut nici pana azi. Cand am facut rezervarea cardul a fost debitat in secunda 2, invers e mai greu...
Asa ca bagati la cap: NU rezervati cu PRESTO TOURS (www.vatican-tours.com), ca sa nu luati tzeapa!
Rezervarea am facut-o cu card Taifun de la BancPost. Au zis ca daca mi-au luat banii avand toate informatiile necesare nu e nimic de facut. Oare e politica generala la toate bancile sau altele se implica mai mult pt recuperarea banilor clientilor?
claudita
2nd June 2007, 15:44
QUOTE(inexcess @ May 22 2007, 02:35) [snapback]2869220[/snapback]
Am stat la sfarsitul lui ianuarie la hotel Stella, aproape de gara deci aproape de toate mijloacele de transport si relativ aproape de Fontana di Trevi, Monumentul lui Victor Emanuelle, Columna lui Traian, Coloseum etc. Hotelul ne-a placut din mai multe puncte de vedere: o camera cu pat dublu a costat 65 euro cu mic dejun inclus, era o camera moderna, cocheta, cu aer conditionat (dat pe caldura ca era doar sezon de iarna, nu si iarna in sine) cu baie f. curata si moderna. Noi am ajuns acolo cu Sky Europe pe Fiumicino si pana la Termini in Roma am ajuns cu trenul. Asa ca ne-a convenit pozitia si din acest punct de vedere. Rezervarea am facut-o on line cu aproape o luna inainte si, desi a fost prima noastra rezervare outside on line, a fost ok si plata cu cardul, si rezervarea si seriozitatea lor.
As vrea insa sa va recomand cu mare caldura un restaurant numit Tratoria Moderna, aflat in Piata Argentina, un restaurant unde m-am simtit mai acasa decat acasa, unde am mancat mancare specific romana - coda di muca - paste cu coada de vaca extraordinara. Credeam ca nici macar nu vreau sa vad cum arata dar sa mai si mananc. Si surpriza, patronii sunt niste romani de-ai nostri, sufletisti nevoie mare, pasionati de munca lor si bucurosi de oaspeti, mai ales de cei care vorbesc romaneste. Am fost in acel restaurant si am simtit ca ma aflu la masa unor prieteni. Preturile sunt de departe accesibile iar calitatea e mai mult decat garantata cu atat mai mult cu cat, romanca fiind ca si ei, m-au chemat in bucataria restaurantului sa fac niste poze pentru a le trimite celor dragi lor de acasa. Si acolo era curat si igienic si m-am simtit mandra ca sunt fiica de romani.
Roma e o poveste, trebuie strabatuta la pas pentru a nu pierde nimic din mirajul acestei feerii. Am strabatut-o si ziua si noaptea iar la Fontana di Trevi, unde am ajuns de nu mai putin de 7 ori in cele 4 zile, mi-am lasat un pic din suflet pentru a avea motiv sa ma reintorc in etrna Cetate.
indianbob
3rd June 2007, 19:02
QUOTE(indianbob @ Jun 2 2007, 14:34) [snapback]2916459[/snapback]
Asa ca bagati la cap: NU rezervati cu PRESTO TOURS (www.vatican-tours.com), ca sa nu luati tzeapa!
Rezervarea am facut-o cu card Taifun de la BancPost. Au zis ca daca mi-au luat banii avand toate informatiile necesare nu e nimic de facut. Oare e politica generala la toate bancile sau altele se implica mai mult pt recuperarea banilor clientilor?
Acum sunt dator cu o corectie pt ca tocmai mi-au intrat banii pe card. Nu stiu daca atat trebuia sa dureze (> 10 zile) ori s-au speriat de amenintarile mele ca-i reclam la politie...
Despre Presto puteti trage ce concluzie vreti... oricum nu vreau sa mai aud de ei.
adina_chi
8th June 2007, 13:12
Servus!!!
M-am intors de la Roma ieri. Totul a fost superb!! Va recomand inchirierea unui apartament prin www.rentalinrome.com. Sunt super seriosi si parolisti. Noi am fost 6 si am ales un apartament in zona Vaticanului, cu 3 dormitoare, living, 2 bai, bucatarie, 3 terase - in total 160 mp!!! Ne-a costat 180 Euro / noapte / ap. De asemenea, daca nu vreti batai de cap cu schimbat autobuze si metrouri de la aeroport la destinatie, va recomand Rome Shuttle Limousine - 50 Euro transferul pt 6 persoane - super punctuali!! Am fost cu Wizz Air (300 lei / pers dus - intors, toate taxele incluse). Intr-o zi am vizitat Florenta (315 km departare de Roma). Am ales un treno regionale care ne-a costat 15 euro dus! Am facut 3 ore 3/4, iar daca alegeam Eurostar faceam 3 ore si costa dublu! Merita insa efortul, Florenta e de vis!!!
Am facut multe obiective pe zi, daca cineva e interesat va pot da itinerariul.
Postez niste poze cu Roma si Florenta!!
wanda
10th June 2007, 10:19
Pe la mijlocul lui mai am fost intr-o mini-vacanta de 3 zile la Roma.
Doar cateva lucruri, utile sper, as vrea sa punctez. Am avut un buget modest, scopul a fost "vizitarea" orasului, nu neaparat confortul.
Am plecat cu Wizzair, bilete cumparate in februarie, doar taxele de aeroport, 70 eur.
Am stat la un hotel, de 3 stele zic ei, cam la periferie, zona de S-V, dar foarte curatel - http://www.il-castelletto.com/it/index.php, 25 eur de persoana pe noapte, camera dubla. Mic dejun inclus - destul de consistent - croissant, paine alba/ prajita, unt, branza, gem, pandispan si alte prajiturele, cappuccino, suc ananas.
Singura problema a fost accesul cu transportul in comun, metroul n-a mai circulat incepand cu 9 seara, iar autobuzele si-au modificat traseele dupa ora 22 (ne intorceam din oras pe la ora 11 noaptea si ne-a dus in alta parte).
Rezervarea am facut-o telefonic si pe mail, am dat CC pentru a rezerva camera, dar am platit la receptie fara probleme, n-au tras bani de pe card.
De la aeroport am ajuns la metrou la Anagnina cu un bus al liniei Schiaffini, 1 eur / persoana/ bagaj. De acolo ne-am luat de la un butic un pass de 3 zile, Metrebus Biglietto Turistico Integrato, care a costat 11 eur. Valabil pe autobuze si metrou si care oferea - suplimentar - gratuitate pentru primele 2 intrari la muzee. Din fericire, am prins sfarsitul saptamanii culturale italiene si am intrat gratuit la majoritatea muzeelor si obiectivelor turistice.
Programul nostru a fost urmatorul:
- prima zi - plimbare de voie, Piata Spaniei, Via del Corso si stradutele adiacente, birra la 600 ml
si gelato
- a doua zi - Basilica San Pietro (daca urcati in cupola luati bilet de 4 euro, nu alegeti liftul pentru ca liftul urca doar o mica parte, urcusul greu abia apoi incepe); Castel Sant Angelo, Panteon, Fontana di Trevi, Piazza del Popolo, dealul Pincio, Templul lui Aesculap (o mica oaza paradisiaca), Accademia di Romania, unde am votat 
- a treia zi - piata Navona, Foro Romano, Dealul Palatin, Colosseum, insula Tiburina.
Roma se strabate cu piciorul, la autobuz&metrou am apelat doar cand oboseam sau cand ne intorceam la hotel. Am asteptat foarte mult, 20-25 minute. La Vatican se gasesc suveniruri la cele mai mici preturi iar la periferie se mananca la fel de bine ca si in oras, dar la jumatate de pret. O inghetata in zona Corso costa 2 euro cu 2 cupe, pe cand in cartierul in care am stat am mancat o inghetata imensa si la fel de gustoasa la acelasi pret. Oamenii sunt prietenosi, dar neglijenti. Daca esti calcat pe picior in autobuz nu te astepta sa-ti spuna cineva scuze 
Roma e murdara, din cauza turistilor si a vanzatorilor ambulanti cred, e pestrita, forfotitoare, ametitoare, cuceritoare. Surprinzatoare si de neuitat mi s-a parut combinatia de briza si aer de munte. O alta particularitate sunt Madonnine-le, picturi sau mozaicuri ale Fecioarei, prezente peste tot in Roma pe peretii exteriori ai cladirilor; similare troitelor de la noi.
Una peste alta, e de revenit la Roma...
indianbob
10th June 2007, 11:16
QUOTE(adina_chi @ Jun 8 2007, 14:12) [snapback]2941036[/snapback]
Intr-o zi am vizitat Florenta (315 km departare de Roma). Am ales un treno regionale care ne-a costat 15 euro dus! Am facut 3 ore 3/4, iar daca alegeam Eurostar faceam 3 ore si costa dublu! Merita insa efortul, Florenta e de vis!!!
Eu am mers cu Eurostar (33 EUR calatoria) Roma - Florenta si a facut cam 1h35min. (www.trenitalia.it)
La intors a avut intarziere o ora
, insa a contat ca la dus a ajuns la timp.
adina_chi
11th June 2007, 13:29
Intr-adevar, este un calvar sa mergi cu autobuzul prin Roma!!! Circula foarte greu si traseele sunt foarte alambicate, ocolesti enorm sa ajungi intr-un punct relativ apropiat.
Ziua 1: Quirinal, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Piazza Bucarest(!!!), parcul Villa Borghese, Galeria Borghese, Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi (noaptea!!! sa nu o ratati)
Ziua 2: Piazza San Pietro (doar exterior), Castel San Angelo (merita doar pentru priveliste), Piazza Venetia, Campidolio, Forul Roman, Coloseum.
Ziua 3: Biserica San Pietro (urcati in CUPOLA, pe jos, nu cu liftul), catacombele, Muzeul Vatican (7 km de mers prin sali, dar merita tot efortul!!!), Campo dei fiori (pentru cei interesati de shopping).
Ziua 4: FLORENTA - Domul si Campanilla, Baptisteriul, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti (vizitati gradinile Boboli, daca va mai tin picioarele, sunt incredibile!!). Distantele intre obiective sunt foarte mici in Florenta!!
T Irina
11th June 2007, 15:35
Intr-adevar cu Eurostar se face cam o ora jumatate. Am fost si noi anul trecut in august. Numai ca la dus am luat bilete din gara cu jumatate de ora inainte si nu mai aveau la cls. II!!!! Asa ca am mers cu a Ia!!! la pret de a Ia normal! Florenta merita oricum!
crss2099
14th June 2007, 19:12
Am fost in Roma in perioada 20-28 mai si vreau sa spun si impresiile mele pt ca zic ca e corect ca cei care folosit de infomatiile date de alti forumisti, sa intoarca la randul lor serviciul pt cei ce vor urma... Pe aceasta cale vreau sa multumesc tuturor celor care au dat informatii despre Roma, mi-au fost f utile.
A fost foarte frumos dar foarte obositor! Ne-am 'rupt' picioarele! Incredibil cate sunt de vazut acolo! Am vazut Vatican (am urcat in basilica - nu mi s-a parut ca merita efortul, nu am vazut gradinile si mormantul Papei), Castel San't Angelo, Colloseum, Dealul Palatin, For Roman, Musei Capitolini, Vila Borghese, San Giovani in Laterano (cel mai mult mi-a placut), Trevi, piata Spania, Navona, piata Popolo, Ostia Antica, magazin Leonardo (preturi mai mari ca pe Via Corso), Maria Maggiore, San Giovani in Laterano cu Moise, muzeul Altemps, Pantheon, statuia lui David (nu mai stiu unde era), jumatate de zi plaja la mare si cam atat cred. La fiecare colt de strada ar fi de vazut ceva.
Super inghetata! si pizza aia luata pe strada la gramaj (cu funghi porcini sau 4 branzeturi)! dar inghetata de fistic.... cred ca ma voi gandi toata viata la ea!
Am mai mancat niste paste f bune, cu ciuperci de padure (funghi porcini) pe langa piata Navona; 12 euro portia cam mica.
Italienii sunt tare de treaba! Haine misto in magazine dar cam scumpe!
M-au deranjat romanii care erau prin autobuze, trenuri: tigani, betivi, coate-goale, injurau, agresau verbal si prin priviri scarboase fetele dragute! Am vazut si o banda de vreo 6 hoti (romani) super bine imbracati care asteptau autobuzul potrivit de aglomerat in care sa poata opera; isi spuneau ca a doua zi era sambata si va fi mai liber si mai greu de furat.... asa ca ar fi trebuit sa-si faca planul de vineri. Daca as fi vazut un politist m-as fi dus la el.
Astia nu ar trebui lasati sa iasa din tara!
Stradutele asa de mici....; am luat o harta cu traseele autobuzelor (2,5 euro) din Termini. Aveam impresia uneori ca hartile sunt facute invers, adica daca o iei la dreapta ajungi unde arata pe harta in stanga... ma rog! Pt mine a foste mai greu pe jos pt ca ne invarteam aiurea prin labirintul lor de stradute. Oricum am facut vreo 80 km pe jos in 7 zile.
Autobuzele se duc pe o strada si uneori se intorc pe alta, adica daca speri ca in locul de unde ai coborat vei putea lua acelasi autobuz in sens opus - poti sa te inseli. Metroul naspa, nu prea am mers cu el; ma deprima aglomeratia si era cam mult de asteptat!
Am luat Roma Pass dar le-am vizitat intr-o ordine aiurea, la Galeria Borghese am platit bilet intreg pt ca nu aveam rezervare si tocmai renuntasera 2 persoane Ar fi bine sa fie vizitate intr-o ordine.., totusi oricum ai lua-o merita Roma Pass. La unele obiective reducerea e mai mica asa ca acelea ar tb vizitate primele ca gratuite (musei CApitoline). Alte 3 zile am luat abonament pe 3 zile (11 euro).
Am stat intr-un apartament in care nu locuiau proprietarii si inchiriau cate o camera... cu acces la baie si bucatarie; 60 euro pe noapte, 10 metri de o statie de autobuz (si de noapte, dar noaptea eram prea franti ca sa circulam), 5min de Termini si 5min de metrou Victor Emannuel; aaaa, si inca ceva: sa nu credeti ca metrou X este langa obiectivul X sau langa strada X...., de cele mai multe ori se numesc asa dar tu tb sa ajungi in alta parte ca sa vezi acel X.
La Leonardo nu se merita; daca totusi mergeti, sa stiti ca biletul (2,5 euro) e valabil 6 ore si drumul e vreo 20 min... asa ca aveti timp sa va intoarceti cu acelasi bilet; noi am ramas cu 2 bilete. Biletul tb taxat undeva inainte sa te urci in tren; noi nu am facut asta si am scris cu pixul pe el in tren ora plecarii, in caz ca venea controlul.
Cam atat despre Roma, eu nu as mai repeta o astfel de experienta istovitoare. Am avut 3 perechi de incaltari f comode din cate stiam eu (tenesi, adidasi, sandale, slapi) si absolut toate mi-au facut rani de atata mers. Mi-am luat pana la urma de acolo niste sandale de la indienii care vindeau pe strada si alea m-au salvat pt ultimele 3 zile.
Mi-a placut mult aerul din Ostia Antica; miros de pin, cu iarba proaspat cosita si briza marii....
De la Ciampino am luat Cotral pana la Termini si la intoarcere am luat TeraVision.
adina_chi
15th June 2007, 13:34
Intr-adevar, ca m-a frapat si pe mine au fost romanii din Italia (cei pe care i-am vazut noi, adica toate scursurile societatii!!!). Intr-o seara (dup aora 24.00) am vazut pe viu cum operau concetatenii nostri la buzunarele italienilor fara nicio jena! Intr-o alta zi s-a luat un betivan roman de noi ca suntem (ca natie) niste tigani infecti si niste inculti, iar el e foarte mandru ca a devenit italian. Toata conversatia se desfasura in italiana, doar injuraturile in limba lui natala... Apoi, majoritatea cersetorilor din fata bisericilor erau romani si nu se sfiau sa recunoasca asta (printre bocete si plansete intr-o italiana pocita...). Urmeaza 'maestrul' din metrou care canta la chitara (ma rog, zanganea...) numai melodii in spaniola (?!) dupa care o dadea in dulcele grai romanesc cand vorbea cu piranda... Iar in Florenta am asistat la o bataie intre doi romanasi intr-un parculet, care se injurau ca la usa cortului si isi carau pumni...
Asa ca nici nu ne-a mai mirat atitudinea italienilor fata de noi cand ne auzeau vorbind romaneste: ospatarii de la o terasa au fost cu ochii pe noi sa nu plecam fara sa platim, iar niste doamne, inainte sa se aseze pe scaunele din autobuz dupa ce noi ne-am ridicat pentru a le ceda locurile, au scos niste servetele si au sters intai scaunele, fara sa sa sinchiseasca de faptul ca ne jigneau prin asta...
Intr-un cuvant, renumele nostru acolo este binemeritat si sincer ii compatimesc pe oamenii de buna credinta care lucreaza acolo si care trebuie sa se confrunte cu situatii ca acestea zilnic...
Nu mi-a fost niciodata mai rusine ca sunt romanca!!!
babyblu
15th June 2007, 16:17
Draga mea si eu am trecut prin situatii similare.
1. Eram intr-un autobuz si doream sa ajung la gara Termini, in drum s-au urcat vreo trei romani (un barbat si doua femei) care vorbeau ca la usa cortului si se injurau si mai si, de mi se facuse jena de jena lor. Bineinteles ca erau niste "mici comercianti" cu sarsanale in genti de rafie.
2. In hotelul in care stateam noi mai era un cuplu de romani iar dimineata la micul dejun vorbeau romaneste, normal. Intr-o zi ne-au auzit si pe noi discutand si imediat au dat-o pe italieneste de m-a cuprins toata jena. Ei credeau ca noi nu i-am auzit pana atunci si incercau sa ne fenteze crezand ca noi o sa dam fuga sa vorbim cu ei.
Situatii de toata jena.
Icelemon
16th June 2007, 20:45
pe 13 iulie imi iau zborul
intrebare:
am inteles ca e un autobus special pt. otopeni
vreau sa stiu si eu ruta si orele daca stie cineva de pe aici
eu o sa plec din zona Arc de Triumf
distress22
17th June 2007, 10:18
Buna ziua!
Si eu plec pe 11 iulie pt 7 zile la Roma. Am citit intreg topicul si sunt informatii foarte valoroase, multumesc tuturor celor care au scris
O sa-mi fac un rezumat si plec cu el dupa mine
O intebare am si eu. A folosit cineva pt plati la comercianti, sau pt scos bani de la ATM-uri, carduri MAESTRO? O parte din banii destinati excursiei o sa intre pe cardul Maestro pe data de 12, deci musai sa am acces la el de acolo. N-as vrea sa ma intorc dupa 2 zile, ca raman in pana, asa ca rog pe cei ce stiu sa ma ajute.
Multumesc si vacante placute tuturor.
KO STELL
17th June 2007, 19:13
Am fost la Roma acum o luna, in in teres de servici. Am profitat cat am putut si am vayut cate ceva.
Pentru cei ce vor sa vada muzeul Vatican si Colosseum sunt doua variante mai bune:
1. te bagi in fata la coada dar ai si sansa sa te scoata afara carabinieri (eu n-am avut nesansa asta)
2. Iti rezervi bilete pe net in avans. Poti sa-ti deschizi un card MONDO la Banca Transilvania, pui in el bani in lei, si totul va fi OK
Personal cred ca la Colosseum nu merita banii ca nu prea ai ce vedea, mai mult ruine si e o coada....!
San Pietro si Vaticanul merita toti banii. Ce sa mai vorbim de Fontana di Trevi si alte fantani pe care le gasesti la tot pasul.
columna lui Traian era in reparatii.
KO STELL
17th June 2007, 19:20
Era sa uit, la rezervari de camere la hotel nu va bazati pe venere.com. Eu am rezervat la un hotel la Paris cu cca. 2,5 luni in avans, am primit confirmarea cu codul respectiv si dupa o luna si jumatate am primit un mesaj care spunea ca dintr-o eroare electronica s-a produs o incurcatura si nu mai am nici o camera rezervata. Nu spun ca vreo luna am cautat pana am gasit hotelul asta. Deci nici cei de la venere nu sunt seriosi. Nici nu au incercat sa-mi faseasca altceva in aceleasi conditii.
Noroc ca mai rezervasem si la un alt hotel asa cao rezerva (scuzati repetitia). Am un sfat cam aiurea dar asta e, daca gasiti un hotel prin veneresau orice alt website, dati cautare sa vedeti daca are pagina web proprie, gasiti nr. de tel si rezervati prin tel sau website. dupa ce rezervati sa sunati sa verificati daca s-a facut rezervarea.
Bafta!
hyperionx21
18th June 2007, 12:31
QUOTE(distress22 @ Jun 17 2007, 11:18) [snapback]2977562[/snapback]
Buna ziua!
Si eu plec pe 11 iulie pt 7 zile la Roma. Am citit intreg topicul si sunt informatii foarte valoroase, multumesc tuturor celor care au scris

O sa-mi fac un rezumat si plec cu el dupa mine
O intebare am si eu. A folosit cineva pt plati la comercianti, sau pt scos bani de la ATM-uri, carduri MAESTRO? O parte din banii destinati excursiei o sa intre pe cardul Maestro pe data de 12, deci musai sa am acces la el de acolo. N-as vrea sa ma intorc dupa 2 zile, ca raman in pana, asa ca rog pe cei ce stiu sa ma ajute.
Multumesc si vacante placute tuturor.
Salut!
Eu am scos bani de la ATM-uri folosind un card Maestro. Nu stiu daca toate ATM-urile accepta,
dar eu am gasit destule care afisau si sigla MAESTRO si am putut folosi card-ul meu.
pacapescarul
18th June 2007, 13:43
QUOTE(KO STELL @ Jun 17 2007, 20:13) [snapback]2979462[/snapback]
Am fost la Roma acum o luna, in in teres de servici. Am profitat cat am putut si am vayut cate ceva.
Pentru cei ce vor sa vada muzeul Vatican si Colosseum sunt doua variante mai bune:
1. te bagi in fata la coada dar ai si sansa sa te scoata afara carabinieri (eu n-am avut nesansa asta)
2. Iti rezervi bilete pe net in avans. Poti sa-ti deschizi un card MONDO la Banca Transilvania, pui in el bani in lei, si totul va fi OK
Personal cred ca la Colosseum nu merita banii ca nu prea ai ce vedea, mai mult ruine si e o coada....!
San Pietro si Vaticanul merita toti banii. Ce sa mai vorbim de Fontana di Trevi si alte fantani pe care le gasesti la tot pasul.
columna lui Traian era in reparatii.
Prima varianta e doar pentru cei lipsiti de bun simt.
Am fost la Roma acum o luna si am intrat si la Colosseum si la Vatican in mod civilizat.
Pentru Colosseum am luat Roma Pass (e intrare speciala pentru Roma Pass si nu e coada la intarea respectiva).
Pentru Vatican treziti-va cat mai devreme, caci dimineata nu e aglomeratie la intrare.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.