Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41

GDia

As vrea sa stiu daca are cineva informatii despre hotel Giotto din Roma: zona, acces, conditii.
wild_CHILD
QUOTE(GDia @ Mar 21 2007, 12:23) [snapback]2598946[/snapback]
As vrea sa stiu daca are cineva informatii despre hotel Giotto din Roma: zona, acces, conditii.

Intra aici sa vezi parerile turistilor despre hotel:
http://rome-hotels.tripadvisor.com/Hotel_R...Rome_Lazio.html

BOGraphics
Scuze... cand am zis Romapass m-am gandit la abonamentul turistic pe mijloacele de transport urbane!
dartadesign
Tocmai ne-am intors de la Roma. Pana acum este cel mai frumos oras pe care l-am vizitat din europa. Este un adevarat muzeu, la fiecare 100 m vezi cate ceva.

O sa ofer mai mult informatii practice

aeroport Ciampino poza 1
autobuz Cotral poza 2
bilet autobuz Cotral poza 42 - se ia din stanga aeroportului cum iesi 1 euro bilet, 1 euro bilet bagaje mari
se merge pana la prima statie de M Anagnina (linia A) - aprox 30 min
Metrou Anagnina - poza 4 - se pot lua bilete de la automate de 1 euro pt 75 min, 4 euro pe toata ziua, 16 euro pe o sapt
Hotel Central poza 5,6 langa gara Termini
Monumento a Vittorio Emanuelle II mi s-a parut cea mai impozanta cladire - poza 10
Musei Vaticani - poza 15, 16 - vedati programul pt ca eu am prins ziua de 19 in care era inchis. Aici tb sa fi la prima ora, a 2-a zi am ajuns la 11 si coada era pana jos la S.Pietro!
S. Pietro poza 14
S. Pietro cupola poza 17, 18 (persoanele f mari nu cred ca pot urca pe cupola!)
Ploaie in Roma - poza 22
Grindina in Roma poza 38
Mancare in Roma - poza 28, 32, 34, 35
Autobuz Terravision de intoarcere la aeroport Ciampino - poza 31 - se ia din stanga gatrii Termini cum stai cu fata la gara. 8 euro poza 42
Reclama Romania - poza 40
Harta Metrou - poza 41
Bilete in Roma - 42
dennda
Tocmai m-am intors de la Roma. A fost superb !
Pana la Roma ma mers cu WizzAir. Avionul a plecat de pe Baneasa cu 15 minute intarziere din cauza unor avioane de Tunisia intarziate rau de tot. In loc sa mergem cun un Airbus, si la dus si la intors am calatorit cu un Boeing 737. Zborul a fost placut, fara turbulente. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost haosul de pe baneasa. Lume multa, imbulneaza, imbarcarea trebuia sa se faca la poarta 1 si s-a facut la 2... pe Ciampino nu am intalnit asa o dezorganizare ! De la Ciampino am luat autobuzul Cotral pana la statia de metrou Ananigna. Desi aveam bagaj, soferul Cotral mi-a cerut un doar 1 euro. La Ananigna, biletele si abonamentele se iau de la niste aparate automate. Intai se selecteaza biletul dorit dupa care se baga banii.
Eu am stat la o prietena, deci nu pot spune nimic despre hoteluri. Roma este un oras superb ! Mi-a placut mult atmosfera orasului... noul imbinat cu vechiul... verdeata ! E atat de verde !!! Orasul este murdar doar in locurile in care sunt multi turisti. Daca nu aveti prea multe zile la dispozitie, nu bifati toate monumentele ca nu are rost ! Roma ofera ceva la fiecare pas ! Decat vizitare pe fuga, mai bine plimbari pe stradutele adiacente via del corso ! In preajma monumentelor grija mare la cei care vin si iti pun cate o floare in mana ! Daca luati floarea nu mai scapati de ei si trebuie sa le dati bani ! La fel si cu femeile care incearca sa vanda esarfe.
Atentie si la transportul in comun, la autobuze ! Ca sa opreasca autobuzul, trebuie "semnalizat" soferul cu mana, altfel nu opreste in statie ! La fel, din autobuz, pentru a opri in statie, trebuie apasat pe butonul - sonerie !
Pot spune ca nu trebuie ratate:
- Colosseumul: este impresionant ! Nu mi-l imaginam atat de mare ! Daca vreti sa faceti poze cu gladiatorii, va costa 2 euro. Cetatenii UE sub 26 de ani primesc reducere daca arata buletinul ! wink.gif
- Fontana di Trevi - este plina de lume. Cu greu gasesti un loc liber langa fantana pentru a face o fotografie. Este insa foarte frumoasa !
- Piazza Spagna - e superba ! Scarile sunt pline de flori ! Din nou, este atat de multa lume ca nu ai unde sa arunci un ac ! Sa faci o fotografie este un adevarat chin !
- Forumul roman - mie mi-a placut in mod deosebit sa ma plimb printre ruine ! Pacat insa ca in locurile cele mai interesante accesul este interzis sad.gif
- cupola Vaticanului si basilica San Pietro - pe cupola se poate ajunge pe scari sau cu liftul (doar dimineata). Cu liftul costa 7 euro, iar pe scari doar 4. Nu este recomandat celor care sufera de claustrofobie sau de rau de inaltime sa urce ! De sus insa se vede toata Roma ! E o priveliste extraordinara ! Basilica San Pietro este de asemenea impresionanta !
- Vaticanul - nu se poate rata !
- Panteonul - am stat, m-am uitat la el si nu mi-am putut imagina cum a fost construit ! Cum au putut romanii sa faca asa o cladire impresionanta...

Si la Vatican si la Colosseum, pentru a intra, se trece prin detectorul de metale.
Unul dintre magazinele care mi-a placut foarte mult a fost Bartolucci. Este un fel de atelier de tamplarie cu creatii care mai de care mai simpatice ! Nu sunt foarte scumpe, dar sunt simpatice foc !
Langa Piazza del Popolo exista un magazin unde toate lucrurile sunt 99 de centi wink.gif. Langa acel magazin este o pizzerie cu o pizza foarte buna ! Cea mai buna pizza pe care am mancat-o in Italia de fapt ! Grija mare la apa ! Mai bine cumparati de la supermarket, unde o sticla nu e mai mult de 30 de centi ! Pe strada o sticla la fel costa 2 euro. Apa in Roma e foarte buna, deci se poate bea fara probleme de la tasnitoarele de pe strada. O bucata de pizza e 2 euro, iar o gelato mica 2,5. O gelato mica insa este foarte mare !!! Visavi de zidul Vaticanului, inspre gara, e o gelaterie unde inghetata costa doar 1 euro wink.gif .

Am si fotografii, pe blog.. nu stiu daca am voie sa pun adresa aici...

Va stau al dispozitie si pentru alte sfaturi ! smile.gif
indianbob
A stat cineva la hotel Tirreno in Roma? Impresii?
adrian1956
Am citit tot ce este scris. Am fost de mai multe ori la Roma( e drept ca mai acum cativa ani), dar constat ca au ramas multe locuri pe care nu le-am vazut. O sa merg din nou anul acesta si multumesc tuturor pentru informatii.

PixulMeu2
QUOTE(indianbob @ Apr 19 2007, 13:06) [snapback]2719530[/snapback]
A stat cineva la hotel Tirreno in Roma? Impresii?

http://rome-hotels.tripadvisor.com/Hotel_R...Rome_Lazio.html
indianbob
QUOTE(PixulMeu2 @ Apr 19 2007, 21:11) [snapback]2722554[/snapback]

Am citit si venere si tripadvisor dar as fi vrut o parere romaneasca...
Andriusca

Va salut pe toti si va multumesc anticipat pentru informatiile cumulate de la toti. Vacanta mea la Roma e mai mult un popas ( 2 zile) dar deja stiu trasee, pizza si inghetata cea mai buna si mai ieftina, ce merita vazut si ce nu...
sambata 19 mai :
prima zi ( ziua) - Vatican , Colosseum, Forum roman
prima zi (seara) - fantani, piete
duminica 20 mai :
a2a zi (ziua) - pantheon, castel st angello, fantani, piete
a2a zi (seara) - Villa Borghese

Hartile atasate sunt f utile de asemenea. Sper sa reusesc performanta sa vad tot ce mi-am propus mai sus.
babyblu
De ce nu mergi la Castelul St. Angelo in aceeasi zi in care mergi la Vatican? Sunt practic una langa alta. In plus ar fi pacat pentru ca la Castelul St. Angelo nu stai mai mult de 1 ora 1/2.
dennda
QUOTE(Andriusca @ May 3 2007, 23:37) [snapback]2784702[/snapback]
Va salut pe toti si va multumesc anticipat pentru informatiile cumulate de la toti. Vacanta mea la Roma e mai mult un popas ( 2 zile) dar deja stiu trasee, pizza si inghetata cea mai buna si mai ieftina, ce merita vazut si ce nu...
sambata 19 mai :
duminica 20 mai :

Hartile atasate sunt f utile de asemenea. Sper sa reusesc performanta sa vad tot ce mi-am propus mai sus.

Ai putea face in prima zi Colosseumul, Forumul Roman, si apoi sa o iei pe via del Corso. Pe stradutele adiancente via del Corso sunt pietele celebre, fontana di trevi, pantheoul. Intre Colosseum si Vatican e ceva de mers.
Eu am reusit performanta sa ma plimb intr-o singura zi de la Colosseum la Vatican, bifand toate obiectivele din jur, dar ce-i drept, le vazusem bine in zilele anterioare. In ultima zi am vrut sa fac o "recapitulare" si din acest motiv m-am incumetat sa fac drumul asta ! Ce vreau eu sa spun, este ca se poate ! smile.gif In ziua 2 ai putea merge la Vatican, la castel St.Angelo si la Villa Borghese, avand in vedere ca Vaticanul este mare si ai multe de vazut ! Eu am pierdut jumatate de zi numai acolo !
Megara
QUOTE(Andriusca @ May 3 2007, 23:37) *
sambata 19 mai :
duminica 20 mai :

Nici o sansa sa faci Vaticanul, Colosseum si Foro romano in aceeasi zi. O zi iti trebuie clar numai pentru Vatican si asta daca nu vrei sa mergi si la Muzeul Vaticanului ceea ce-i mare pacat. Mie mi-au trebuit 3 zile si tot mai incapea ceva.
Separat in alta zi poti sa vezi Colosseum, Forul Roman, Forurile Imperiale si Palatinul. Hai poate ramane putin timp si pentru Termele lui Caracala.
Dar daca vrei doar sa treci nu sa si vezi... poti sa faci toata Roma intr-o zi. rolleyes.gif
codruta
QUOTE(Megara @ May 6 2007, 11:17) *
Nici o sansa sa faci Vaticanul, Colosseum si Foro romano in aceeasi zi. O zi iti trebuie clar numai pentru Vatican si asta daca nu vrei sa mergi si la Muzeul Vaticanului ceea ce-i mare pacat. Mie mi-au trebuit 3 zile si tot mai incapea ceva.
Separat in alta zi poti sa vezi Colosseum, Forul Roman, Forurile Imperiale si Palatinul. Hai poate ramane putin timp si pentru Termele lui Caracala.
Dar daca vrei doar sa treci nu sa si vezi... poti sa faci toata Roma intr-o zi. rolleyes.gif

Daca stai numai 2 zile eu te-as sfatui sa nu vizitezi muzeele Vaticanului (pierzi mult timp stand la cozi si trecand dintr-o sala in alta). Multumeste-te cu vizitarea bisericii si o urcare in cupola (du-te de dimineata, in jur de 8 jumate - 9 cand sunt mai putini turisti si o sa economisesti timp pretios). La Villa Borghese trebuie rezervare - ca sa intri inauntru. Gradinile nu sunt cine stie ce.
daiana
La Villa Borghese trebuie rezervare - ca sa intri inauntru. Gradinile nu sunt cine stie ce.
[/quote]

Unde/cum se face rezervarea si cu cat timp inainte?
babyblu
Pentru Vila Borghese rezervarea se poate face on-line la: http://www.ticketeria.it/ticketeria/borghese-ita.asp#. Iti recomand din toata inima sa vizitezi acest muzeul pentru ca este superb.

Muzeul Vatican + Bazilica San Pietro mie mi-au luat cam 7 ore cu tot cu urcatul in cupola. Asa ca nu cred ca o sa ai timp sa vizitezi Vaticanul (muzeu + bazilica), Colosseumul si Foro Romano in aceeasi zi.

P.S.: Eu iti recomand in cele doua zile cat stai tu la Roma, sa iti faci un plan precis cu obiectivele prioritare, iar daca iti mai ramane timp vezi tu acolo.
Megara
QUOTE(codruta @ May 7 2007, 12:26) *
La Villa Borghese trebuie rezervare - ca sa intri inauntru. Gradinile nu sunt cine stie ce.

Vrei sa zici la Galleria Borghese.
In Roma sunt mai multe villa adica un fel de satucuri... Villa Borghese fiind unul din ele.

In Villa Borghese sunt mai multe obiective de vazut: Galleria Borghese, Galeria Nationala de Arta Moderna, Muzeul National Etrusc (asta se afla intre Villa Borghese si Villa Giulia), Gradina Zoologica.
De asemenea, tot in Villa Borghese se afla si majoritatea academiilor straine, printre care si Accademia di Romania (vis-a-vis de Galleria Nazionale d’Arte Moderna). Parca mai e si Accademia Britannica, Accademia del Belgio, Accademia di Danimarca. Multe din institutele de cultura se afla tot aici. O gramada de fantani, statui, parculete, piete (printre care si Piazza Bucarest unde se afla si un superb obelisc egiptean antic). Si Ambasada Romaniei se afla tot in Villa Borghese.
Exista 4 superbe porti de intrare dar eu nu am vazut decat doua dintre ele: Porta del Popolo (dinspre Piazza del Popolo), Porta Pinciana (dinspre Piazza di Spagna).

cateva poz(n)e:

Porta del Popolo
Click pentru a vizualiza atașamentul

Accademia di Romania

Muzeul National de Arta Moderna

Fantana Tartarughe

Tempio di Esculapio
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Giardino Valle Giulia

Tempio di Antonio e Faustina

Tempio di Diana

Piazza del Popolo vazuta de la Belvedere (P.le Napoleone)

View San Pietro tot de la Belvedere

Obeliscul din Piazza Bucarest

2 locuitori permanenti ai lacului din Giardino del Lago (langa Tempio di Esculapio)
adina_chi
Salutare!
Am si eu cateva intrebari despre Roma.
A facut cineva rezervare pentru un apartament in Roma prin Rental in Rome?
A mers cineva cu trenul sau cu masina inchiriata de la Roma la Florenta? Care varianta e mai rentabila? (noi suntem 6 persoane)
Merci mult de ajutor! kisstogether.gif
codruta
QUOTE(adina_chi @ May 14 2007, 12:24) [snapback]2832036[/snapback]
Salutare!
Am si eu cateva intrebari despre Roma.
A facut cineva rezervare pentru un apartament in Roma prin Rental in Rome?
A mers cineva cu trenul sau cu masina inchiriata de la Roma la Florenta? Care varianta e mai rentabila? (noi suntem 6 persoane)
Merci mult de ajutor! kisstogether.gif

Eu am incercat sa rezerv prin rentalinrome, dar nu am reusit (nu aveau disponibilitati la apartamentele pe care le vroiam) dar aveau review-uri bune. Parerea mea e ca nu se merita masina inchiriata pentru ca trenul e super ieftin de obicei (iesiti cu siguranta sub costurile inchirierii, benzinei si a taxelor de autostrada) la care mai adauga parcarile platite. Centrul Florentei nu e foarte mare, se poate vizita si la picior. Reteaua de transport in comun e foarte bine pusa la punct atat in Roma cat si in Florenta - inclusiv pentru vizitarea unor zone din apropiere (San Gimignano etc).
adina_chi
QUOTE(codruta @ May 15 2007, 14:00) [snapback]2836956[/snapback]
Eu am incercat sa rezerv prin rentalinrome, dar nu am reusit (nu aveau disponibilitati la apartamentele pe care le vroiam) dar aveau review-uri bune. Parerea mea e ca nu se merita masina inchiriata pentru ca trenul e super ieftin de obicei (iesiti cu siguranta sub costurile inchirierii, benzinei si a taxelor de autostrada) la care mai adauga parcarile platite. Centrul Florentei nu e foarte mare, se poate vizita si la picior. Reteaua de transport in comun e foarte bine pusa la punct atat in Roma cat si in Florenta - inclusiv pentru vizitarea unor zone din apropiere (San Gimignano etc).

Multumesc mult, Codruta!
Nici eu nu am gasit disponibile apartamentele pe care pusesem ochii initial, dar au venit ei cu o propunere super ok: apartament cu 3 dormitoare, living si 2 bai - 180 Euro / noapte pt 6 persoane (in iunie). Singurul inconvenient e ca e la 3 statii de metrou de Vatican in partea opusa centrului. Dar inteleg ca transportul nu e o problema in Roma, nici din punct de vedere al costului, nici al promptitudinii.
Merci din nou! biggrin.gif
codruta
O sa fiti un pic cam departe de centru, dar faceam in jur de 10 minute cu metroul din centru pana la Vatican (si mergeam cam 8 statii - noi am stat in zona Colloseumului). Asigura-te ca sunteti in apropierea unei statii de autobuz de noapte (metrourile circula pana la ora 24:00). Oricum, in cel mai rau caz, puteti lua si un taxi (au tarife chiar ok - din pacate nu le mai tin minte). Pentru legaturile cu Florenta uita-te pe www.trenitalia.it. Preturile care o sa le vezi afisate au doar caracter informativ, in realitate vei plati mult mai putin (nu stiu sa iti spun de ce, dar de exemplu pe ruta Rimini - Venezia - am fost de Pasti, imi indica ~ 20 de euro, dar am platit 12 euro, si nu a fost o exceptie).
mihaim79
Am fost la sfarsitul lui aprilie la Roma si Napoli. Au fost doua lucruri care nu mi-au placut: transportul in comun si curatenia deficitara rau.
Transportul in comun in ambele orase nu este punctul lor forte. Atentie, in Roma metroul se inchidea la 9:30 seara nu la 24!!! Iar autobuzele erau aglomerate, murdare si urat mirositoare. Sa nu zic de soferii lor... cei din Bucuresti sunt niste finuti pe langa ei smile.gif
In Termini am asteptat trenul pentru Napoli 1 ora din cauza unui furt de cablu pe calea ferata!?! Toate trenurile erau blocate! Suna cunoscut? smile.gif Iar in Napoli au un stil propriu de franare corelat cu acceleratia foarte bine pus la punct.
In Roma am luat pentru 2 zile bilete la un bus turistic descoperit; a fost mult mai bine cu el cu toate ca l-am asteptat la Catacombe mai bine de 1 ora smile.gif
Concluzia este sa nu aveti asteptari prea mari in ceea ce priveste transportul in comun. Seamana mult cu transportul din Bucuresti, nicidecum cu cel din, sa zicem, Paris. Dar cu toate inconvenientele merita vazuta Roma!

Megara
QUOTE(mihaim79 @ May 17 2007, 09:24) [snapback]2846052[/snapback]
In Roma am luat pentru 2 zile bilete la un bus turistic descoperit; a fost mult mai bine cu el cu toate ca l-am asteptat la Catacombe mai bine de 1 ora smile.gif
Concluzia este sa nu aveti asteptari prea mari in ceea ce priveste transportul in comun. Seamana mult cu transportul din Bucuresti, nicidecum cu cel din, sa zicem, Paris. Dar cu toate inconvenientele merita vazuta Roma!

Roma se bate per pedes biggrin.gif
In ceea ce priveste metroul, din cate stiu eu se inchide pe la ora 11. E adevarat ca anumite intrari, mai ales cele cu masaje lungi le inchid mult mai repede, dar metroul circula pana pe la ora 11. E adevarat si faptul ca nu e foarte curat dar circula foarte bine.
irina2005
[quote name='adina_chi' date='May 14 2007, 14:24' post='2832036']
Salutare!
Pentru galeria Ufizii din FLorenta trebuie rezervare?
kraMMer
QUOTE(Megara @ May 17 2007, 11:57) [snapback]2846583[/snapback]
Roma se bate per pedes biggrin.gif
In ceea ce priveste metroul, din cate stiu eu se inchide pe la ora 11. E adevarat ca anumite intrari, mai ales cele cu masaje lungi le inchid mult mai repede, dar metroul circula pana pe la ora 11. E adevarat si faptul ca nu e foarte curat dar circula foarte bine.

metroul se inchide la ora 9... adica de la capetele de linie la ora 9 pleaca ultimul metrou.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.