Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

linasobolina

Habar nu am! A vb cineva ptr. noi, fiind catolic.
Dar ce stiti despre rezervarea pentru gradinile Vaticanului?
Care e procedura?
hades052158
Aseara am ajuns inapoi acasa dupa 3 zile petrecute in Roma. Am avut rezervare facuta de la inceputul lui ianuarie la SkyEurope (210 euro pentru 4 persoane dus-intors). La plecare avionul a ajuns cu 30 de minute mai tarziu pe Baneasa dar s-a plecat in 30 de minute inapoi spre Roma si totul a fost OK. Ieri la intoarcere a plecat fix la ora stabilita si am ajuns in bucuresti cu 20 de minute mai devreme deci din partea mea e o companie prea buna pentru banii care ii platesti pentru bilet.
Drumul de la aeroport la hotel si inapoi l-am facut cu cei de la Rome Shuttle Limousine. Au fost foarte de treaba si punctuali. La aterizare in Roma ne astepta soferul cu cartonasul in mana, ne-a condus in microbuz, apoi pe drum trecand pe langa diverse obiective turistice ne-a povestit cate ceva despre fiecare. Soferul care a venit sa ne duca inapoi la aeroport a ajuns sa ne ia de la hotel cu 30 de minute mai devreme si ne-a asteptat pana am fost gata fara sa faca scandal smile.gif .Fiecare drum de la aeroport la hotel ne-a costat 55 de euro (pret pt 6 persoane + bagaje)

In Roma am stat la Hotel Paisiello Parioli (290 de euro camera de 4 persoane pt 3 nopti) aflat pe strada Giovanni Paisiello, la doi pasi de Villa Borghese si Bioparco. In toate cele 3 zile am cutreierat Roma pe jos si am reusit sa vedem cam 80% din oras. Chiar daca acum ma dor picioarele de abia merg nu regret nimic pentru ca in felul asta am vazut foarte multe.

Ca restaurant mi s-a parut foarte bun Taverna Rossini (7-10euro pizza, 3 euro berea, 6-10 euro portia de spaghete...)desi am mancat mult mai ieftin de atat in alta parte. Daca nu aveti o problema sa stati la masa inconjurat de arabi, negrii, italieni si asiatici puteti incerca un local unde se mananca Shaorma. Eu am fost la Shaorma Station aprape de Santa Maria Maggiore unde am mancat pe saturate 2 persoane cu 10 euro (pui cu cartofi prajiti si salata, o shaorma si o portie de frigarui din carne tocata delicioase).

Cumparaturi se pot face pe Via Del Corso dar sezonul soldurilor fiind trecut deja preturile snt oarecum egale cu cele de la noi. Daca va cautati articole sportive cei de la Foot Locker au niste preturi foarte bune la incaltaminte sport care la noi este mai scumpa.

Ma opresc momentan cu povestile pentru ca mai trebuie sa si muncesc. Daca aveti intrebari va raspund cu placere.Sper ca in zilele urmatoare sa pun si cateva poze aici.
Roma este superba si merita vizitat fiecare coltisor al sau!! Din toate tarile pe care le-am vazut italienii cred ca sunt cei mai relaxati, calzi si plini de viata ( desigur si cei mai galagiosi biggrin.gif )europeni.

ciupica
QUOTE(GDia @ Feb 18 2007, 08:41) *
Am facut si eu rezervare la giotto. As vrea impresii

hotelul este ok au stat niste prieteni acolo. cat ai platit?
ciupica
QUOTE(crss2099 @ Feb 18 2007, 13:29) *
ce pret si ce perioada la Giotto?

12-19 martie/ 7 nopti
wild_CHILD
QUOTE(joannes @ Oct 20 2006, 21:20) *
tonio, pisha-te pe el de traseu si de plan. nu ai timp 3 zile pentru asa ceva. daca insisti cu traseul si muzeele, vei fi mereu intr-o goana dupa obiective, vei ajunge acolo, vei beli ochii 3 minute, 5 fotografii si apoi o vei lua iarasi la goana sa nu pierzi urmatorul obiectiv. toata excursia ta se va transforma intr-o vanatoare si bifare pe harta de obiective si la sfarsit vei termina ca un contabil: pe asta l-am facut si pe asta, si asta... dar vei pierde totul vazand totul in fuga.
Propune-ti cat mai putine obiective si lasa-te in voia simturilor si a sortii. Nu te speria, vei mai ajunge la Roma si le vei vedea pe toate. usurel. iti garantez ca daca apuci sa stai in roma 2 zile vei mai vrea.
fa-ti un plan general, dar cat mai simplu cu putinta si nu planifica mai mult de 4 ore pe zi. Cele 4 ore planificate, vei vedea ca se transforma lesne in 8. Lasa-ti mult timp liber, de haladuit aiurea prin oras, de belit ochii pe strazi, de stat la o pizza si o bere, la un espresso la coltzu' strazii...
iti place arta, ok, vei avea nevoie de minim 2 zile pt muzeul vaticanului. lasa-l pe alta data cand ai sa stai in roma cel putin 7 zile...
considera excursia asta, asa de tatonare, de cunoastere reciproca... veti avea voi timp later de intimitati...

True...sunt total de acord cu tine. asa am facut anul trecut in paris, si nu recomand sistemul de bifare a obiectivelor si timeplan cand e vorba de doar 3 zile!
Asa ca invatand din greseli....ma duc pentru a doua oara la Roma la sfarsitul lui martie. pentru rezervare hoteluri in roma recomand cu caldura octopus travel. noi am luat o camera tripla la un hotel de 3 stele in zona Termini si ne costa 100 de euroi/ caciula pentru 3 nopti. insa am facut rezervarea undeva la inceputul anului.
Useful stuff: am o harta a Romei pe care am luat-o de pe site-ul ATAC (RATB-ul lor) si are toate statiile de autobuz (cu numerotarea autobuzelor etc) liniile de metrou, obiectivele turistice, cartiere etc. Nu pot sa o atasez pt ca e mare - cei interesati pot da un mail, sau intrati pe site-ul atac. Vedeti ca acum exista un card - ROMA PASS in care pentru patru zile cu 20 de euro aveti: transportul gratuit pe toate mijloacele de transport, intrarea gratuita la primele trei muzee/ obiective in care intrati si reduceri la celelalte
wild_CHILD
Pentru cei interesati de locuri mai putin umblate incercati sa vedeti cartierul coppede (vedeti atasul). Cartierul este undeva in partea de nord...pozele nu sunt facute de mine, am aflat despre locul asta intamplator... dar daca tot ajung la roma as vrea sa merg acoloClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment=207551:roma_coppede_4.jpg
linasobolina
Vremea, cum a fost vremea?
Sunt disperata, ca daca PLOUA, iti dai seama, sa te plimbi prin ploaie , iarna frust.gif bandit.gif wallbash.gif si mai am si copilu cu mine...

linasobolina
Cam cati bani ar trebui sa ai la 2 persoane, fara fitze, pentru mancare, muzee-fara Vatican, basilici, 7 zile?
Am aflat cu barcuta pe Tibru , nu e scump si la Napoli, insula Capri poti ajunge cu tren si vaporas, si e mult mai ieftin
mirwoona
QUOTE(wild_CHILD @ Feb 27 2007, 15:56) *
Vedeti ca acum exista un card - ROMA PASS in care pentru patru zile cu 20 de euro aveti: transportul gratuit pe toate mijloacele de transport, intrarea gratuita la primele trei muzee/ obiective in care intrati si reduceri la celelalte

Din cate stiu eu, roma pass ofera transport gratuit ptr 3 zile si intrare gratuita la primele 2 obictive turistice vizitate, plus reduceri la celelalte. desi as vrea sa ai dreptate biggrin.gif o sa mai caut.
wild_CHILD

QUOTE(mirwoona @ Feb 28 2007, 00:35) *
Din cate stiu eu, roma pass ofera transport gratuit ptr 3 zile si intrare gratuita la primele 2 obictive turistice vizitate, plus reduceri la celelalte. desi as vrea sa ai dreptate biggrin.gif o sa mai caut.

Ai dreptate e pentru 3 zile, dar initial gratuitatea era valabila la primele 3, acum vad ca e pt primele doua muzee...
nicolaev
Ptr. Linasobolina
Ca un sfat prietenesc: nu e de mers cu copilul in Roma, poate doar daca are peste 18 ani. Va stricati unul altuia vacanta. Copilul nu apreciaza in Roma ce tie cu siguranta iti va placea. De exemplu Galeriile Borghese. Sunt sigur ca tu vei fii incantata, pe cand el te va "gratula " cu "cat mai dureaza mama aicea?" Concluzia mea dupa 2 vizite in Roma este : fara copii dupa tine ca sa iti tihneasca.
sqryn
se poate ajunge usor pe jos de la termini la vatican? cam cat dureaza o astfel de plimbare? intreb deoarece nu stiu daca merita sa facem drumul cu transportul in comun sau sa mergem pe jos si sa vedem si strazilesau alte chestii interesante pe parcurs. multumesc.
daniela ene
Pt WILD CHILD: acelasi lucru l-am patit si eu vara trecuta la Paris, unde am stat 3 zile...am tinut-o intr-o goana teribila...ajungeam in fata obiectivului turistic, ne pozam, bifam si fuga mai departe. Am fost cu un prieten care la un moment dat chiar radea de noi, ne spunea ca e suficeint sa trecem prin dreptul muzeului si gata , putem considera ca l-am vazut. De aceea, cand am ajuns la Viena, avand ceva mai multa experienta, ne-am plimbat de voie, fara niciun plan dinainte stabilit. Si a fost mult mai bine, ne-am bucurat din plin de stradutele romantice ale Vienei.

Asa ca va recomand sa lasati planurile acasa, dati frau liber imaginatiei si plimbati-va in voie. La sfarsitul lunii martie plec 3 zile la Roma si nici nu ma gandesc sa fac aceeasi greseala si s-o tin intr-o alergatura continua. Atat cat putem vedea, dar macar sa savuram din plin.
caramell
QUOTE(sqryn @ Feb 28 2007, 11:49) *
se poate ajunge usor pe jos de la termini la vatican? cam cat dureaza o astfel de plimbare? intreb deoarece nu stiu daca merita sa facem drumul cu transportul in comun sau sa mergem pe jos si sa vedem si strazilesau alte chestii interesante pe parcurs. multumesc.

Drumul de la Termini la Vatican, mers lejer dureaza cam 2 ore, daca nu va opriti la alte obiective. Roma este un oras foarte obositor, eu nu v-as recomanda sa renuntati la abonament, mai ales ca nu e chiar atat de scump. Sunt o multime de lucruri de vazut acolo si nici nu iti dai seama cum trece timpul. Si sunt convinsa ca daca totusi veti incerca o zi sa mergeti pe jos, a doua zi veti renunta la aceasta idee. Dar, va veti convinge la fata locului biggrin.gif
caramell
QUOTE(linasobolina @ Feb 27 2007, 20:43) *
Vremea, cum a fost vremea?
Sunt disperata, ca daca PLOUA, iti dai seama, sa te plimbi prin ploaie , iarna frust.gif bandit.gif wallbash.gif si mai am si copilu cu mine...

De obicei la Roma ploua... Acum mai depinde si de anotimp, toamna tarziu, iarna, primavara devreme... ploua. Daca nu sunteti foarte ghinionisti si nu prindeti ploi torentiale puteti avea parte de vreo ploicica de genul 5 min stropi, 5 min pauza, 5 min stropi si tot asa... Deci, nu va lasati umbrela acasa. Totusi ploile de la Roma nu sunt la fel de deranjante ca ploile din Romania. Sper totusi sa aveti parte de vreme frumoasa.
wild_CHILD
QUOTE(daniela ene @ Feb 28 2007, 12:14) *
Pt WILD CHILD: acelasi lucru l-am patit si eu vara trecuta la Paris, unde am stat 3 zile...am tinut-o intr-o goana teribila...ajungeam in fata obiectivului turistic, ne pozam, bifam si fuga mai departe. Am fost cu un prieten care la un moment dat chiar radea de noi, ne spunea ca e suficeint sa trecem prin dreptul muzeului si gata , putem considera ca l-am vazut. De aceea, cand am ajuns la Viena, avand ceva mai multa experienta, ne-am plimbat de voie, fara niciun plan dinainte stabilit. Si a fost mult mai bine, ne-am bucurat din plin de stradutele romantice ale Vienei.

Asa ca va recomand sa lasati planurile acasa, dati frau liber imaginatiei si plimbati-va in voie. La sfarsitul lunii martie plec 3 zile la Roma si nici nu ma gandesc sa fac aceeasi greseala si s-o tin intr-o alergatura continua. Atat cat putem vedea, dar macar sa savuram din plin.

pt. DANIELA ENE
laugh.gif
dap, si noi am fost cu o prietena care facea misto de noi...si oricum, ne-am dat seama ca in cele 3 zile de paris ne-au rams o gramada de locuri nevazute...singurul moment cand am respirat si noi, cand am simtit Parisul pe bune a fost in ultima seara, cand ne-am asezat pe cheiul Senei, chiar langa Notre Dame (cu bere si mancare de la supermarket - ca ceilalti parizieni care nu au bani de dat la restaurante:)). A fost supertare, canta un saxofon undeva in fundal...ca c'est vraiment le Paris!
Referitor la Roma: si noi mergem tot la sfarsitul lui martie smile.gif) am mai fost o singura data dar am avut 1 singura zi la dispozitie, acum o sa stam 3 zile...
daniela ene
Daaaaaa, asa e WILD CHILD. si noi tot in ultima seara am savurat Parisul. si am avut mancare tot de la supermarket smile.gif)). am stat pe iarba la Turnul Eiffel cateva ore bune. era lume multa, o atmosfera deosebita. ne prinsese 12 noaptea acolo...am luat ultimul metrou, nu ne mai induram sa plecam. a fost chiar supeeeerb.

cat despre roma, traiasca Wizzair; cred ca toata lumea pleaca cu ei.
wild_CHILD
DANIELA,
Noi am rezervat la blueair undeva la inceputul anului, mi se pare ca trec zilele foarte greu! voi cu cat ati lut biletele de la wizzair? pe noi transportul si cazarea 3 nopti ne-au costat 200 de euro (hotel 3* la termini) de persoana
ObjectOrientedDatabase
QUOTE(daniela ene @ Feb 28 2007, 17:33) *
... cat despre roma, [...] Wizzair; ...

Nu cred !
De fiecare data cand am calatorit cu SkyEurope aeronava a fost mereu plina, gradul de ocupare fiind undeva peste 90% (din estimarile mele, chiar si intr-o zi de marti) !
Poate ca acei care nu calatoresc cu SkyEurope aleg celelante companii printre care se afla si BluAir, wizzair, MyAir ...
daniela ene
Pe noi transportul + cazarea pt 3 nopti ne-au costat 150 eur/persoana. Hotelul e intr-adevar de 3* dar e mai departe de centru. Ne-am hotarat tarziu si nu am mai gasit hoteluri disponibile in centru. Ieri am obtinut confirmarea pt cazare. Avionul ne-a costat 200 RON/ persoana cu Wizzair. Abia astept sa plec.

Data viitoare cred ca vom pleca si noi cu SkyEurope.
Agilul
Eu am stat la un hotel de linga Termini, foarte civilizat, cu 35 de euro de persoana. Se numeste Hotel Virginia, puteti cauta pe net si la receptie este chiar un roman. De zburat am zburat de la Budapesta cu Wizzair. Pina acolo de la CLuj am fost cu un autocar. in total drumul a fost 160 de euro de persoana. Acolo la Roma ce sa zic o minune. Mincati de la supermarket ca la terase va maninca aia banii si voi ramineti flaminzi. Roma e un deliciu. Cel mai important e Hotelul. Sa nu va inselati cu el ca daca o faceti o sa fie naspa de stat. Hotel Virginia e chiar interesant si curat, are televizor in camere, apa calda, aer conditionat, seif in camera. E la 20 de minute de Colloseum pe jos deci si daca ramii noaptea in oras te descurci. E frumos. Il recomand cu incredere.
cioloro
QUOTE(daniela ene @ Mar 1 2007, 11:56) *
Pe noi transportul + cazarea pt 3 nopti ne-au costat 150 eur/persoana. Hotelul e intr-adevar de 3* dar e mai departe de centru. Ne-am hotarat tarziu si nu am mai gasit hoteluri disponibile in centru. Ieri am obtinut confirmarea pt cazare. Avionul ne-a costat 200 RON/ persoana cu Wizzair. Abia astept sa plec.

Data viitoare cred ca vom pleca si noi cu SkyEurope.

daniela, la ce hotel ai gasit?
si cat e pe noapte o camera pt 2 pers
mersi
castoras
Hi everyone!
Vin si eu cu o problema la voi: am cazare asigurata in Italia la un camin mai putin in perioada Pastelui 6-10 aprilie (kam asa) si vroiam sa profit de ocazie sa vizitez Roma. Ce mai imi puteti sugera?
Stiu k e tarziu, acuma de caurand am aflat de buclucu asta. dry.gif cursing.gif
Am citit topicul, pe octopustravel am incercat si nu prea au mai ramas decat mai scumputze, pe venere.com tot cam asa.
suntem eu si inca o tipa. aveti idee ce sa ne recomnadati asa repejor, sa apuc sa mai gasesc camere libere? worthy.gif
Ma refer un hotel curatel, linisitit preferabil 2-3 stele, intr=o zona ok, si de preferinta cu acces usor la transport local.
eu zic ca nu se merita sa-mi iau bilet de avion inapoi acasa pt astea cateva zile, 1 sapt cat e vacanta, k biletul e 300euro min acum.
Sory, dar sunt tare stresata si as vrea un sfat cat mai recent si mai bine documentat.
mersi anticipat!
mirwoona
daca tot nu gasesti si nu gasesti ceva convenabil la pret, poti sa stai in camping, la casute, dar ceva mai departe de centru, insa cu acces la statia de metrou. e si asta o posibilitate, mai ales ca-n perioada pastelui o sa creasca pretul la cazari pe la hoteluri biggrin.gif
salerosa
Plec și eu săptămîna viitoare, pentru opt zile, la Roma și Florența.

În Roma voi sta la două hoteluri: Domus Romana și Villa Torlonia. A mai stat cineva la unul din ele, poate să-mi spună cum a fost ?

Pentru cei care au fost de curînd - sînt chiar așa mari cozile la Villa Borghese ? Dacă mă duc într-o zi și rezerv bilete pentru 3-4 zile mai tîrziu, am șanse ?

La ce ar mai trebui să rezerv bilete din timp ?

Și încă o întrebare importantă: cît de mare e distanța între două stații de metrou ? Merită să iau metroul pentru o stație-două sau pot să merg pe jos fără probleme ?

Mulțumesc pentru informații.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.