Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

gopo38

Am o intrebare: la aeroport merg doar cu factura listata emisa de wizzair? Scuze daca s-a mai discutat dar n-am avut timp sa citesc totul.

Pardon, pe forumul wizz trebuia sa pun intrebarea (am pus din greseala aici, aveam pagina deschisa in alt tab)
sanddy1964
Niste poze :

zuv
QUOTE (sanddy1964 @ 9th November 2009, 12:53) *
Sincer, pt balamucul de a merge cu trenul in care abunda cersetori romani si care opreste in toate haltele, mai bine lipsa si mergi cu trenul de 11 euro. E mult mai ok.

Eu am luat trenul ala de 5,5 euro de la Tuscolana la Fiumicino,saptamana trecuta,si n-am vazut picior de cersetor.Or fi fost in concediu... biggrin.gif
zuv
QUOTE (sanddy1964 @ 9th November 2009, 13:21) *
Primesc si bancnote unele dar atentie ca uneori iti iei tzeapa cu restul, in sensul ca iti da rest o chitanta pe care o poti transforma in bani doar la casele de bilete din gari.

Am patit si eu asa ceva,in Pisa.Castigi timp folosind automatele,dar risti sa-l pierzi cu alta ocazie,cand esti nevoit sa-ti recuperezi banii de pe "bonul" primit drept rest.Vorbind de cozi la casele de bilete,mie mi s-au parut o obisnuinta in Italia(ma rog,in Pisa ,Firenze,Viareggio,Lucca,Roma,pe unde am reusit eu sa ajung).Sunt putine case deschise,se discuta minute in sir cu functionarul de la ghiseu si nu doar turistii straini sunt implicati in asemenea discutii.Nu doar o data am prins trenul la limita din cauza asta.Si apropo de trenuri,ca punctualitate sunt zob.Am facut vreo 30 de calatorii cu trenul,regional,IC si Eurostar.Cam 75% au avut intarziere,inclusiv Eurostarul.Am avut parte chiar de un tren anulat,venind de la Viareggio la Pisa.Primul tren cu care am calatorit in Italia m-a dat cu cracii in sus biggrin.gif .Era un regional,pe ruta Pisa-Lucca,deodata cu mine,adica de prin anii '70.Ulterior am vazut ca,in general,vagoanele sunt decente,dar si aici sunt o multime vandalizate.Probabil au si ei idiotii lor... Una peste alta,caile ferate italiene=o mare dezamagire.Singurul punct pozitiv ar fi ca sunt multe legaturi.
Despre Roma:frumos orasul,incarcat de istorie,practic un muzeu in aer liber.Mult prea aglomerat insa pentru gustul meu.Turistii sunt asemeni unor lăcuste,practic nu poti respira.La toate obiectivele turistice sunt niste cozi imense care,ce-i drept, merg repejor.A incerca sa faci o poza,la o ora de varf,la Fontana di Trevi e ca si cum ai incerca sa-ti faci o poza in autobuzul 104 la ora cand iese lumea de la munca...Români la tot pasul,si nu de cea mai buna calitate(nu turisti).Pakistanezi(sau indieni) deasemenea,care bisnitaresc tot felul de rahatisuri.Pana si in Manarola(Cinque Terre) am auzit pescari vorbind romaneste,si nu frumos.
Hey23
Va multumesc pentru raspunsuri!
@sanddy1964 Iau trenul de 5.5 pentru ca 11 euro dus-intors conteaza pentru mine. Abonamentul imi trebuie pentru ca ies mai ieftin decat sa cumpar separat bilete si nici nu mai stau de fiecare data sa le cumpar.
sanddy1964
CITAT (Hey23 @ 9th November 2009, 20:27) *
@sanddy1964 Iau trenul de 5.5 pentru ca 11 euro dus-intors conteaza pentru mine. Abonamentul imi trebuie pentru ca ies mai ieftin decat sa cumpar separat bilete si nici nu mai stau de fiecare data sa le cumpar.

Verifica asa, pe hartie -cam cat vei merge cu Metroul pt ca s-ar putea sa ai surpriza sa nu fie chiar 20 de calatorii in 3 zile ci doar 3-4 plus vreo 2-3 autobuze .Uneori autobuzele sunt chiar mult mai bune decat metroul. Vezi sa validezi biletul si in autobuz, au 2-3 aparate galbene care inghit biletul si-l scuipa validat.
Ai voie sa schimbi autobuzul 75 de minute dar apoi arunci biletul.La fel si la Metrou, poti schimba linia dar si acolo e timpul de 75min sau o calatorie completa, Cand iesi din metrou gata, alt bilet.
O nota proasta pt ospatarii din ROMA. Comenteaza intre ei tot felul de tampenii si folosesc cuvinte destul de colorate, gen cazzo, porca troia, etc...si asta si pe Via Veneto!
In plus, nu exista magazin sau hotel in Roma unde sa nu lucreze cel putin un roman de-al nostru.
Hey23
O sa stau la Hotel Metro, aflat la capatul unei linii de metrou , asta insemnand din start 2 calatorii pe zi.

sanddy1964
CITAT (Hey23 @ 9th November 2009, 22:53) *
O sa stau la Hotel Metro, aflat la capatul unei linii de metrou , asta insemnand din start 2 calatorii pe zi.

In cazul acesta este chiar ok sa mergi cu acel tren care opreste in mai multe statii si sa te dai jos la OSTIENSE -obligatoriu-pt a schimba cu Metroul LINEA B .Daca mergi mai departe te complici, daca mergeai la TERMINI tot cu LInea B mergeai la Rebibba.Numai ca trenuletul de 5.5euro nu ajunge la Termini!! asa ca tre sa faci schimbl la OSTIENSE. Cred ca poti lua bilet si mai ieftin ca mergi doar Fiumicino -Ostiense.
La Ostiense death.gif nu le mergea un automat si mi-a dat restul la 20Euro chitanta din aia, asa ca e bine sa iei bilete de la Fiumicino si pt intoarcere.
Distractie placuta.
rodica_c
CITAT (Hey23 @ 9th November 2009, 20:27) *

Nici eu nu am vazut cersetori in trenul de 5,5 Euro iar trenul a fost foarte ok.Poti merge linistit cu el pana la Ostiense.La fel, merita sa iei si abonamentul pe trei zile.Deoarece am calatorit preponderent cu autobuzul si doar ocazional cu metroul am luat abonamente doar pe cate o zi in functie de cat ne gandeam sa calatorim in ziua respectiva.In rest ne-am bazat doar pe bilete simple dar am avut de cateva ori surpriza sa nu mai gasim sa cumparam cand am avut nevoie si asta in mai multe locuri, mai ales prin centru.Ni se spunea ca s-au terminat mad.gif .Si la final am ajuns la concluzia ca era bine si cu abonament de trei zile sau chiar de 5.Altfel, in 7 zile am intalnit un singur controlor -la trenul spre Fiumicino.
sanddy1964

CITAT (rodica_c @ 10th November 2009, 19:30) *
Nici eu nu am vazut cersetori in trenul de 5,5 Euro iar trenul a fost foarte ok.Poti merge linistit cu el pana la Ostiense.La fel, merita sa iei si abonamentul pe trei zile.Deoarece am calatorit preponderent cu autobuzul si doar ocazional cu metroul am luat abonamente doar pe cate o zi in functie de cat ne gandeam sa calatorim in ziua respectiva.In rest ne-am bazat doar pe bilete simple dar am avut de cateva ori surpriza sa nu mai gasim sa cumparam cand am avut nevoie si asta in mai multe locuri, mai ales prin centru.Ni se spunea ca s-au terminat mad.gif .Si la final am ajuns la concluzia ca era bine si cu abonament de trei zile sau chiar de 5.Altfel, in 7 zile am intalnit un singur controlor -la trenul spre Fiumicino.

Ai avut tu bafta si nu ai vazut cersetori in acel tren. Eu am fost pana la Centrul Leonardo si;
- In ambele metrouri erau tiganci care cerseau cu copilul de 2-3 luni in brate:
sono una donna sleep.gif povera della Bosnia, aiutate .....bla bla bla / alta nu zicea ca e din Bosnia dar se vedea de unde vine.. deadtongue.gif
- In trenul regional un tip tinerel impartea hartii pe care era scris despre copilul lui bolnav de leucemie. Copilul se numea VIER puke.gif , omu era fara copil desigur ca Vier era un baiat de vreo 10 ani din poza...Controlorul a trebuit sa-l ameninte ca va chema politia dar si asa, cu greu l-au convins sa se dea jos. Ma mir ca nu a luat si vreo doua in barba controlorul. Oricum, am auzit cuvintele noastre inconfundabile, asa ca ala era din Romania sigur.
In METROU nu am fost o data fara sa aud romaneste .
Si sincer nu am avut nevoie de transport in comun prea mult pt ca se poate ajunge pe jos la toate chestiile de vizitat.
Hey23
Descoperi cea mai ieftina metoda de transfer intre Fiumicino si Roma: 2.9 euro.
Iau de pe internet bilete(trenitalia) si le printez, dar pe doua bucati: Fiumicino Aeroporto-Parco Leonardo si Parco Leonardo-Ostiense. (1 euro + 1.9 euro).
Luat direct costa 5.5.
auriciu
CITAT (Hey23 @ 13th November 2009, 12:55) *
Descoperi cea mai ieftina metoda de transfer intre Fiumicino si Roma: 2.9 euro.
Iau de pe internet bilete(trenitalia) si le printez, dar pe doua bucati: Fiumicino Aeroporto-Parco Leonardo si Parco Leonardo-Ostiense. (1 euro + 1.9 euro).
Luat direct costa 5.5.

Te dai jos din tren ca sa iti validezi al doilea bilet ? Ca daca nu e validat nu e bine...
Hey23
CITAT (auriciu @ 13th November 2009, 21:44) *
Te dai jos din tren ca sa iti validezi al doilea bilet ? Ca daca nu e validat nu e bine...

Pai dc il cumperi online e valabil 4 ore de la data si ora selectata. Nu mai trebuie validat.
sanddy1964
CITAT (Hey23 @ 13th November 2009, 21:47) *
Pai dc il cumperi online e valabil 4 ore de la data si ora selectata. Nu mai trebuie validat.

Pont super tare, acuma inteleg de ce de la Parcul Leonardo biletele au costat 1.9 pana la OSTIENSE (luate de la un debit de tutun) si de la Ostiense la LEONARDO au costat 5.5 Euro, luate de la automat.
Hmmm, apropos, nu e nici o chestie deca nu ai validat biletele si scrii cu pixul pe ele ora , data si numele tau + statia de urcare si le arati nasului. Asta in cauzl in care nu merge aparatul de validare (la Parcul Leonardo nu mergeau ambele).
Adica cumperi bilet pe 30km si un bilet pe 5 km NU UN BILET PE 40KM care costa 5.5 euro....buna idee.
auriciu
Eu tot nu inteleg. Am cumparat bilete de pe trenitalia pentru ruta Milano - Venetia si in gara am mers la un automat cu hirtiile tiparite la imprimanta, am introdus codul si am primit biletele pe care dupa aceea le-am validat in cutia galbena de la capatul peronului. Adica nu mai era nevoie de bilete, era de ajuns sa am hirtiile listate ? huh.gif
winterland
Explicati-mi si mie cum trebuie sa validez biletele? biggrin.gif sunt o tampa tongue.gif, am fost prima data cu trenul din Transtevere in Parcul Leonardo, am luat bilete de la automat dar n-am vazut pe nimeni ca perfora biletele, si nici n-am intrebat. Asteptam nasul in tren... da n-a ajuns nimeni pe la noi, nu ne-a intrebat nimeni de sanatate. cand ne-am intors din parcul leonardo n-am luat bilete ca nu mergea automatul. se pare ca am scapat basma curata.
cand am ajuns "acasa" am intrebat nasii cum se procedeaza cu biletele, si ei mi-au zis ca de 18 ani de cand stau acolo n-au fost cu trenul smile.gif si eu de prima data m-am suit in tren.

cat despre cersetori... nu erau in tren, dar romani cu carul, si in gara. cat despre linia 8 care merge in centru, ultima data in februarie nu am vazut pui de tigan, doar la pantheon era un copil de vreo 14 ani, frumos imbracat, aurit, cu un N70 negru stralucitor... canta la vioara, si lumea inca ii dadea bani dry.gif
Astrul
Dupa indelungi discutii si socoteli, am decis sa ne petrecem revelionul la Roma. Nu am calcat niciodata prin Italia si sincer nu mai pot amana acest moment, fiind unul dintre singurele momente in care imi poate permite timpul sa fug in strainatate. Nu cred ca trebuie sa va mai explic de ce am ales Roma. Beneficiez de 6 nopti pe care le pot petrece intr-un oras cu istorie si Roma mi se pare cel mai potrivit. Mai ales ca, venind sezonul rece, prefer locatii cat mai sudice. Din cate am studiat istoricul meteo ma astept ca in perioada revelionului sa fie in jur de 7-10 grade la amiaza, ceea ce este numai perfect.
Drumul il voi strabate prin Serbia, cu un pit-stop la Venetia unde ma voi caza prima noapte. La intoarcere insa il voi face in 3 transe, probabil voi ramane o noapte in Florenta si inca una in Zagreb.
In total vor fi circa 9 nopti in aceasta excursie. Vom pleca singuri, ca de obicei, cu masina, si probabil ma voi caza la un hotel cat mai ieftin, eventual limitrof, pentru a beneficia de parcare gratuita si sigura.
Cu banii economisiti pot plati in veselie parcari prin centrul Romei. Sau poate voi gasi un mall, hypermarket, sau ceva asemanator unde voi parca masina cat mai in siguranta posibil si-mi voi continua traseul cu mijloace in comun sau camminiamo cum zic italienii. Limba nu mi-e deloc straina, ba chiar o inteleg si vorbesc destul de bine, de vina sunt canalele tv urmarite intens in adolescenta.
Prima problema. Unde imi petrec revelionul? Daca are cineva vreo idee, sau a petrecut in mod asemanator revelionul in Roma imi poate spune o mica idee.
Exista parcari amenajate in centrul Romei?
Intrarea in Vatican se face doar pe baza tichetului?
Am inteles ca RomaPass face minuni. In afara de cele 2 muzee unde ai intrare gratuita la alegere la celelalte ai discount? Daca da, cam despre ce valori este vorba?
Restaurante traditionale italienesti, eventual cu ceva program artistic?
Plata autostrazilor se face intrare-iei tichet, iesire-platesti? O medie cat inseamna 100 km de autostrada, in jur de 10 euro? Intreb toate acestea deoarece am gasit un hotel care este la 15 km de Roma, exact dupa intrarea in autostrada cum iesi din Roma. Practic este dupa statia de taxare, adica intru pe autostrada, iau bilet, peste 200 metri ies si intru la hotel. Apoi cand vreau sa ajung in oras trebuie sa trec iar prin statia de iesire de pe autostrada, acolo unde banuiesc ca se plateste. Ma gandesc cum s-o plati? Sa intru pe autostrada si sa ies prin acelasi loc?
A fost cineva cu ATAC 110? Am intees ca e un autocar care te duce catre multe obiective, practic cumperi un bilet, te urci, apoi poti cobori/urca de cate ori vrei in ziua aceea. Merita cei 12 euro?
Le multumesc anticipat celor care-mi vor furniza raspunsurile dorite. peacefingers.gif
zuv
QUOTE (Astrul @ 16th November 2009, 14:43) *
Intrarea in Vatican se face doar pe baza tichetului?

Intrarea la Vatican nu costa nimic.Se plateste doar vizitarea muzeelor si urcarea pe cupola basilicii.
roth

A fost cineva cu ATAC 110? Am intees ca e un autocar care te duce catre multe obiective, practic cumperi un bilet, te urci, apoi poti cobori/urca de cate ori vrei in ziua aceea. Merita cei 12 euro?
Le multumesc anticipat celor care-mi vor furniza raspunsurile dorite. peacefingers.gif
[/quote]
Nu am mers cu el si pot spune ca regret.Am vazut destul de tarziu cat de util ar fi, dar la mine Roma a fost prima iesire. Eu zic ca merita pt a puncta principalele obiective , mai ales ca poti urca si cobora pe taseu ceea ce te ajuta enorm. Pt parcare in centrul orasului nu am vazut asa ceva, iar ca hypermarket-uri unul este aproape de aeroportul fuimicino nu stiu daca te incalzeste. Pt restul de reduceri ale romapass-ului pe forum cineva a pus aceste detalii daca nu le gasesti mai intreaba . Sper sa petreci un revelion minunat si astept povesti.
Astrul
Am gasit eu un auchan aproape de o statie de metrou wink.gif Sti cum e, romanul trebuie sa fie descurcaret. Din cate am inteles nu prea e rost de parcari amenajate in centru.
winterland
Astrul felicitari pentru alegerea facuta. Anul acesta si noi ne petrecem revelionul la Roma. de 18 ani de cand sunt nasii nostri acolo, anul trecut a fost primul revelion pe care l-au petrecut in centrul Romei, pe strazile Romei si ne-au povestit cat de frumos a fost. Oameni multi, veselie... au petrecut cu copil cu tot pana dimineata in zori. Anii trecuti se adunau ca romanii la cate unii acasa si la 1-2 deja era plictiseala. Anul asta ne-au incurajat si pe noi sa mergem. Atata tot sper sa fie ceva grade cu + in noaptea dintre ani, ca o sa luam si bebelul de 7 luni cu noi si sa nu inghete tare in carucior rolleyes.gif
Abia astept!
Hey23
CITAT (auriciu @ 15th November 2009, 21:37) *
Eu tot nu inteleg. Am cumparat bilete de pe trenitalia pentru ruta Milano - Venetia si in gara am mers la un automat cu hirtiile tiparite la imprimanta, am introdus codul si am primit biletele pe care dupa aceea le-am validat in cutia galbena de la capatul peronului. Adica nu mai era nevoie de bilete, era de ajuns sa am hirtiile listate ? huh.gif

E de ajuns hartia tiparita la imprimanta. A venit si nasu' si a fost totul ok.
In statia trenurilor de la Aeroportul Fiumicio sunt automate in mai multe limbi de unde se pot lua bilete, pentru orice destinatii. Daca nu luati de pe internet puteti lua de aici(se plateste cu cardul, cu cash nu am descoperit ca ar merge).
Fiumicino Aeroporto-Parco Leonardo 1 euro
Parco Leonardo-Roma Ostiense 1.9 euro

Dezavantajul daca nu le luati de pe internet e ca ar trebui sa coborati la Parco Leonardo, sa validati al doilea bilet si sa luati urmatorul tren(circula din 15 in 15 minute). Dar inteleg ca merge sa scrii cu pixul ora, data si statia.
wayfarer
CITAT (Hey23 @ 19th November 2009, 11:09) *
E de ajuns hartia tiparita la imprimanta. A venit si nasu' si a fost totul ok.
In statia trenurilor de la Aeroportul Fiumicio sunt automate in mai multe limbi de unde se pot lua bilete, pentru orice destinatii. Daca nu luati de pe internet puteti lua de aici(se plateste cu cardul, cu cash nu am descoperit ca ar merge).
Fiumicino Aeroporto-Parco Leonardo 1 euro
Parco Leonardo-Roma Ostiense 1.9 euro

Dezavantajul daca nu le luati de pe internet e ca ar trebui sa coborati la Parco Leonardo, sa validati al doilea bilet si sa luati urmatorul tren(circula din 15 in 15 minute). Dar inteleg ca merge sa scrii cu pixul ora, data si statia.

o sa plec marti la roma si mi se pare interesanta varianta propusa de tine pt transfer fiumicino-roma ostiense
daca cumpar biletele de pe net si le scriu cu pixul ora, data si statia sigur nu vor fi probleme?
pt ca nu vreau sa risc sa iau amenda economisind 5 euro
ms
wayfarer

inca ceva, am vazut pe site ca biletele se iau pe anumite ore, pot lua totusi trenul la un alt interval orar decat cel pe care l-am selectat?
nu de alta dar daca are avionul intarziere, sau check out-ul dureaza mai mult, atunci ce fac?
ms
Hey23
CITAT (wayfarer @ 20th November 2009, 17:21) *
o sa plec marti la roma si mi se pare interesanta varianta propusa de tine pt transfer fiumicino-roma ostiense
daca cumpar biletele de pe net si le scriu cu pixul ora, data si statia sigur nu vor fi probleme?
pt ca nu vreau sa risc sa iau amenda economisind 5 euro
ms

Daca cumperi biletele de pe net nu mai e nevoie sa scrii nimic! Cand le iei de pe net alegi ora si data, iar biletele vor fi valabile timp de 4 ore incepand de la data si ora pe care le-ai ales.

Biletele trebuie validate daca le cumperi din statie. In cazul asta nu cred sa fie vreo problema daca scrii cu pixul, in loc sa le bagi in aparat.

Daca avionul are intarziere ai marja de 4 ore.

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.