Roma
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43

bondo

CITAT (gabone0 @ 26th October 2009, 12:29) *
Asa o sa fac...m-am gandit mai bine si nu are rost sa ma agit sa schimb diverse mijloace de trasnport.
Mai bine mai astept putin si merg mai comod.

Sa ai la indemana si orarul curselor de intoarcere, o sa trebuiasca sa ajungi ceva mai devreme in statie, sa prinzi totusi loc la autobuzul care te intereseaza si care este pentru avionul tau.
roth
CITAT (mihai261979 @ 26th October 2009, 09:48) *
pleaca cineva la Roma pe 06 noiembrie?

de unde se poate achizitiona Roma Pass - cea mai apropiata locatie de aeroport ( Ciampino ) ?

parerea mea cea mai buna idee ar fi gara terminii.

am venit de 10 zile si pot sa-ti spun urmatoarele:

1. primul autobuz care merge la statia de metrou anagnina eu l-am pierdut prima parere a fost de regret era in jur de 1e si ceva/om+pt bagaj cam la fel.

2. am luat shutelbuss pt terminii 4e om bagaj am scutit 16 statii de metrou unde nu era casa ci doar automate de bilete care merg doar cu fise din cate am inteles eu.
.
dai aceasta experienta am "pierdut" mai putin de 1e/om dar am castigat privelistea orasului ... partiala

3. in gara la terminii poti lua romapass de la multe chioscuri ( de ziare, gen mic butic, sau la casele centrale- ai grija gara terminii e pe mai multe niveluri depinde ce vrei ) costa 23e unul se activeaza cu prima trecere prin aparat ai grija sa scri pe el cu pixul datele

mihai261979
Multumesc Roth pentru informatii.
daca ai venit acum 10 zile, imi poti spune ceva preturi la intrarile la obiective turistice mai actuale?
am vazut ca daca ai Roma Pass ai gratuit 2 muzee. poti alega Anfiteatro Flavio - Colosseo si Museo e Galleria Borghese ?
multumesc.
stlx
A vazut cineva Capela Spada? In ghidul meu scrie ca e deschisa doar duminica, 1 ora. E gramadeala? Mizez pe faptul ca voi fi acolo in ultima duminica a lui noiembrie, cand se intra gratis la Muzeele Vatican si, probabil, puhoaiele se revarsa acolo.

CITAT (mihai261979 @ 29th October 2009, 15:02) *
am vazut ca daca ai Roma Pass ai gratuit 2 muzee. poti alega Anfiteatro Flavio - Colosseo si Museo e Galleria Borghese ?
multumesc.

Da, poti, doar ca in cazul in care ai Roma Pass nu poti sa-ti faci rezervare online la Borghese, trebuie s-o faci telefonic.
anonima1
A fost cineva de la Roma-Florenta cu trenul?Cat costa si care e durata calatoriei?Din postarile anterioare am inteles ca pretul unui tichet la tren e 2,5 euro /calatorie in lim a 200 km
roth
CITAT (mihai261979 @ 29th October 2009, 15:02) *
Multumesc Roth pentru informatii.
daca ai venit acum 10 zile, imi poti spune ceva preturi la intrarile la obiective turistice mai actuale?
multumesc.

Da asa am facut si noi e cel mai rentabil aproape iti scoti romapass-ul. Noi cum am ajuns la hotel am rugat la receptie sa ne faca rezervare la galeriile borghese si in functie de raspuns am facut programul.
1 coloseum + museu palatin + deal palatin cu pass pe urma piete si vaticanul care nu e pe pass si a doua zi galeiile. ATENTIE cere la receptie codul de confirare a rezervarii plimbare placuta.

CITAT (roth @ 29th October 2009, 20:14) *
Da asa am facut si noi e cel mai rentabil aproape iti scoti romapass-ul. Noi cum am ajuns la hotel am rugat la receptie sa ne faca rezervare la galeriile borghese si in functie de raspuns am facut programul.
1 coloseum + museu palatin + deal palatin cu pass pe urma piete si vaticanul care nu e pe pass si a doua zi galeiile. ATENTIE cere la receptie codul de confirare a rezervarii plimbare placuta.

preturi nu pot da prea multe museul vatica+capela sixtina 14e/pers. (au o pita excelenta la bufet dupa ce iesi din capela nu rata 3.6e/felia mare.) restul am facut plimbari la pas. echipa mea nu a fost prea in forma.
o_dor
CITAT (anonima1 @ 29th October 2009, 19:16) *
A fost cineva de la Roma-Florenta cu trenul?Cat costa si care e durata calatoriei?Din postarile anterioare am inteles ca pretul unui tichet la tren e 2,5 euro /calatorie in lim a 200 km

Ca sa va faceti o idee, am extras cateva trenuri pentru 30 noiembrie 2009.
Eurostar ajunge in 1,5 ore. Cele mai ieftine trenuri parcurg drumul in aproape 4 ore.
Click pentru a vizualiza atașamentul
ES=Eurostar, IC=InterCity (nu necesita rezervare)

Daca va este util: http://www.eurorailways.com/products/train...kets/florom.htm

franqois
Cine poate sa-mi spuna exact? Pot vizita Muzeul Vaticanului si Capela Sixitina gratuit, cu Roma Pass? Ca una din cele 2 intrari gratuite la 2 muzee.
stlx
CITAT (franqois @ 1st November 2009, 15:32) *
Cine poate sa-mi spuna exact? Pot vizita Muzeul Vaticanului si Capela Sixitina gratuit, cu Roma Pass? Ca una din cele 2 intrari gratuite la 2 muzee.

Nu. Ai lista muzeelor cuprinse in Roma Pass in linkul de mai jos:
http://www.romapass.it/doc/cose.pdf
roth

CITAT (stlx @ 1st November 2009, 15:45) *
Nu. Ai lista muzeelor cuprinse in Roma Pass in linkul de mai jos:
http://www.romapass.it/doc/cose.pdf

romapass-ul e o facilitate facuta de orasul roma pt turisti. vaticanul e stat cu administratie si cheltuieli separate de aceea nu intra pe pass.
mary1992
Salut,

Imi anunt si eu bucuroasa plecarea spre fumoasa Roma tongue.gif ...in februarie 2-7. Asa ca am inceput documentarea. Am inceput sa "rasfoiesc" formul de fata, dar nu am reusit inca sa-l finalizez. Asa ca imi cer scuze daca subiectul s-a mai abordat. Am descoperit ca pe 5 sau 6 februarie incepe carnavalul la Venetia asa ca mi s-au aprins beculetele. O zi la Venetia mi-ar surade. Stie cineva cu ce sa ajung si sa ma si intorc in aceeasi zi? naughty.gif Am vazut ceva variante cu trenul Eurostar, dar... pretul ma omoara.

So...HEEEEELP!!!

MII DE MULTUMIRI kisstogether.gif
Imperator
CITAT (mary1992 @ 1st November 2009, 21:30) *
Salut,

Imi anunt si eu bucuroasa plecarea spre fumoasa Roma tongue.gif ...in februarie 2-7. Asa ca am inceput documentarea. Am inceput sa "rasfoiesc" formul de fata, dar nu am reusit inca sa-l finalizez. Asa ca imi cer scuze daca subiectul s-a mai abordat. Am descoperit ca pe 5 sau 6 februarie incepe carnavalul la Venetia asa ca mi s-au aprins beculetele. O zi la Venetia mi-ar surade. Stie cineva cu ce sa ajung si sa ma si intorc in aceeasi zi? naughty.gif Am vazut ceva variante cu trenul Eurostar, dar... pretul ma omoara.

So...HEEEEELP!!!

MII DE MULTUMIRI kisstogether.gif

Cu trenul e scump, cel mai ieftin este cu avionul.
Am simulat pentru data de 5 februarie (acelasi cost si pe 6 februarie) pe Easy Jet

Roma Fiumicino - Venezia Marco Polo 7:20 - 8:25
Venezia Marco Polo - Roma Fiumicino 20:55 - 22:00

Pret: 53 euro (daca iti iei bagaj de cala) sau 32 euro (daca mergi doar cu bagaj de mana)
roth
CITAT (Imperator @ 1st November 2009, 22:46) *
Cu trenul e scump, cel mai ieftin este cu avionul.
Am simulat pentru data de 5 februarie (acelasi cost si pe 6 februarie) pe Easy Jet

Roma Fiumicino - Venezia Marco Polo 7:20 - 8:25
Venezia Marco Polo - Roma Fiumicino 20:55 - 22:00

Pret: 53 euro (daca iti iei bagaj de cala) sau 32 euro (daca mergi doar cu bagaj de mana)

festivalul incepe pe 6.02 ai dja bilete pt roma dus intors? daca nu ia in calcul intoarcere din venetia.
franqois
Am o mare intrebare. Daca aterizez pe Ciampino si-mi iau Roma Pass din aeroport, pot merge gratuit cu autobuzele Cotral de la aeroport spre centru? Sau pot merge gratuit cu vreun autobuz pana in centru cu Roma Pass?
roth
CITAT (franqois @ 2nd November 2009, 12:06) *
Am o mare intrebare. Daca aterizez pe Ciampino si-mi iau Roma Pass din aeroport, pot merge gratuit cu autobuzele Cotral de la aeroport spre centru? Sau pot merge gratuit cu vreun autobuz pana in centru cu Roma Pass?

nu roma pass nu acopera transportul cu autobuzele cotral. roma&piu pass ar acoperii acest transport dar nu se gasesc la vanzare. citeste pe forum si vei vedea exact ce si cum sunt fff utile informatiile de aici. sau pe google romapass.it si vezi ce cuprinde.
tchirica
buna.am o intrebare.Pot sa imi iau roma pass din aeroport?...aterizez in 2 dec. la roma fiumicino.
o_dor
CITAT (tchirica @ 4th November 2009, 12:48) *
buna.am o intrebare.Pot sa imi iau roma pass din aeroport?...aterizez in 2 dec. la roma fiumicino.

Da. Alte puncte de vanzare Roma Pass:

Click pentru a vizualiza atașamentul
mary1992
Multumesc mult ROTH si IMPERATOR.
Am deja bilete de intoarcere din Roma, asa ca mi-am luat bilete dus-intors cu EasyJet....cu doar 18 euro. Pe 6 februarie.
Merci muuuuult
roth
CITAT (mary1992 @ 7th November 2009, 20:12) *
Multumesc mult ROTH si IMPERATOR.
Am deja bilete de intoarcere din Roma, asa ca mi-am luat bilete dus-intors cu EasyJet....cu doar 18 euro. Pe 6 februarie.
Merci muuuuult

atunci ne vedem acolo ....poate drum bun .
Hey23
Sambata plec la Roma pentru trei zile cu WizzAir din Timisoara(60 lei dus-intors). O sa aterizez pe Fiumicino , Terminal B. Ii rog pe cei ce stiu sa ma ajute cu niste informatii legate de transport:
1. Am vazut ca cea mai ieftina varianta de a ajunge in oras este trenul de 5.5 euro, care te lasa undeva, langa o statie de metrou. Pot sa iau bilete dus-intors pentru trenul asta? E trecuta data si ora trenului sau nu? Cum se valideaza biletele?
2. Trenurile pleaca din aceleasi loc ca cele de 11 euro? Cat de departe e statia de terminalul B?
3. Se pot cumpara abonamente pentru metrou din aeroport?
Multumesc!
metalactual
Din pacate nu mai tin minte cum sunt terminalele, stiu ca am mers cu trenuletul automat intre ele. Intra pe site-ul aeroportului si vezi planurile acolo, o sa-ti dai seama imediat cum vine treaba. Totul este semnalizat. Noi parca am pers cu trenul Leonardo da Vinci, cel de 11 eur - nici de asta nu mai sunt sigur, dar parca asa tin minte, a mers snur fara alte opriri. Biletele se valideaza pe peron, sunt de genul care pot fi folosite oricand pe o anumita perioada de timp si de aceea trebuies compostate la "cutiile galbene" - parca. Intrebi la ghiseu, daca se pot lua bilete dus-intors, eu cred ca da, oricum nu stiu daca in regim redus, ca pret. La fel, intrebi si pt. biletele pentru metrou.
sanddy1964
CITAT (Hey23 @ 8th November 2009, 22:49) *
Sambata plec la Roma pentru trei zile cu WizzAir din Timisoara(60 lei dus-intors). O sa aterizez pe Fiumicino , Terminal B. Ii rog pe cei ce stiu sa ma ajute cu niste informatii legate de transport:
1. Am vazut ca cea mai ieftina varianta de a ajunge in oras este trenul de 5.5 euro, care te lasa undeva, langa o statie de metrou. Pot sa iau bilete dus-intors pentru trenul asta? E trecuta data si ora trenului sau nu? Cum se valideaza biletele?
2. Trenurile pleaca din aceleasi loc ca cele de 11 euro? Cat de departe e statia de terminalul B?
Multumesc!

Trebuie sa mergi cu trenul normal pana la statia ROMA OSTIENSE si de acolo sa iesi din gara si sa intri in Metrou care te va duce la TERMINI sau unde ai nevoie , dar atentie, e vb de lina B care se intalneste cu linia A numai la TERMINI.
Sincer, pt balamucul de a merge cu trenul in care abunda cersetori romani si care opreste in toate haltele, mai bine lipsa si mergi cu trenul de 11 euro. E mult mai ok.
O sa te imbie cu oferta mai ieftina de a lua un shuttle bus de la Fiumiciono si te duce pana in zona unde ai nevoie sau chiar la Termini dar e mai bine cu trenul express Leonardo-11Eur.
Sa nu uiti sa validezi biletul la intrarea pe peron, in dispozitivele special amenajate.
La ce ti-o trebui abonament nu stiu. Iei bilete de la orice vanzator de ziare si tigari pe care-l vezi, sunt automate la greu, merg f usor si dau si restul-pana la 4 euro in monede,
rodica_c
CITAT (Hey23 @ 8th November 2009, 22:49) *
Multumesc!

Eu am mers la sf lui sept cu trenul de 5.5 Euro de la statia Trastevere pana la Fiumicino.Peronul pe care am coborat a fost aproape de terminalul B,practic de pe peron iesi doar cativa metri si poti intra la terminalul B si C.Acuma nu stiu cum este in sens invers,spre oras, noi am mers cu taxi.
Da,toate biletele de tren tb validate pe peron inainte de urcarea in tren, sunt niste aparate unde introduci biletul si se inscriptioneaza data si ora.Noi nu le-am validat pentru ca am ajuns exact inainte de plecarea trenului si nu am localizat aparatele in graba.Nu a fost o pb,controlorul a inteles si ne-a validat el biletele dupa ce ne-a explicat in lb engleza ce trebuia sa facem.
Probabil ca se pot lua si bilete dus-intors dar nu stiu daca are rost.In gari exista si automate de bilete,sunt introduse toate trenurile care circula prin statia resp, unde poti face simulari si poti cumpara direct bilete de tren dar nu mai stiu daca se pot introduce si bancnote sau se poate plati doar cu cardul.Toate tb validate indiferent daca le cumperi de la ghiseu sau de la automat.
sanddy1964
CITAT (rodica_c @ 9th November 2009, 12:12) *
poti cumpara direct bilete de tren dar nu mai stiu daca se pot introduce si bancnote sau se poate plati doar cu cardul.Toate tb validate indiferent daca le cumperi de la ghiseu sau de la automat.

Primesc si bancnote unele dar atentie ca uneori iti iei tzeapa cu restul, in sensul ca iti da rest o chitanta pe care o poti transforma in bani doar la casele de bilete din gari.
Trenuletul respectiv trece si pe la Trastevere dar eu ziceam ca cel mai bine e la OSTIENSE pt ca acolo e si statie de METROU in aceeasi gara.Depinde de cate bagaje are omu si unde trebuie sa ajunga in Roma.Cu cardul mai bine lipsa, nu stii niciodata ce se defecteza si ramai cu cardul blocat in aparat.
rodica_c
Mda,nu am folosit nici noi acele automate am preferat sa luam de la ghiseu dar este si aceea o varianta care e de luat in considerare in anumite conditii.Se pot folosi si doar in scop informativ,poti simula diverse calatorii si afli orarul trenurilor catre destinatiile care te intereseaza precum si durata si costul calatoriei.Acuma defectiuni pot aparea oriunde chiar si la bancomate, nu tb sa facem ca in povestea cu drobul de sare smile.gif .
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.