RoVal1972
Jan 16 2007, 12:32
Salut !
Am citit cu greu toate paginile acestea. Multe info. ref. obiective turistice, pareri pro si contra ref. pizza, paste, restaurante, mizerie, istorie, etc.
Cert e ca doresc sa-mi scot sotia in luna iunie la inceput intr-un long week end.
Dar n-am gasit nimic concret ref. cazare.
Vad ca multi dintre cei care au postat, au vizitat Roma chiar de mai mult de 2 ori.
Va rog, daca se poate, dati-mi si mie nume de hoteluri, preturi, ce recomandati la cazare.
Cu masa chiar nu cred ca e o problema, gasim noi de mancat...
De vizitat, vorba aia, sa tot mergi acolo. O sa incercam sa vedem the best of it, doar sa-i luam aroma.
Dar halatu' cat costa ?
Multumesc
Valentin.
ciupica
Jan 17 2007, 15:05
Poti sa imi faci si mie un traseu pe zile pentru 7 zile in Roma nu si in afara ei?
ciupica
Jan 17 2007, 15:09
QUOTE(dragospas @ Oct 21 2006, 07:52)

tonio harta pe care am postat-o are pe ea reclama la Time-elevator si o sa vezi in zona via del corso ca este marcat pe harta......Ti-am pus de asemenea harta metroului din Roma cu liniile lui A si B....
joannes cu limbajul asta vrea sa intareasca ideea ca ti-ai propus prea multe pentru atat de putine zile si in parte sa stii ca are dreptate (mai putin limbajul)...Si eu am incercat ceva de genul a ceea ce vrei tu sa faci dar m-a omorat caldura si distantele (numai daca vei urca pe catedrala Sf. Petru cele peste 500 de trepte vei constata ca ai consumat energia pe ziua respectiva.....Ai observat ca nu ti-am recomandat nici un traseu pentru ca am constatat ca stii si singur ce vrei si stii si unde sa cauti ca sa stii ce vrei......

Alte harti mai aveti cum pentru monumente de vizitat pentru ca vreau sa imi fac planul de bataie de acasa, nu acolo cand o sa iau o harta. merci.
codruta
Jan 17 2007, 17:47
QUOTE(ciupica @ Jan 17 2007, 15:09)

Alte harti mai aveti cum pentru monumente de vizitat pentru ca vreau sa imi fac planul de bataie de acasa, nu acolo cand o sa iau o harta. merci.
Unde o sa stai in Roma?
am fost si io la Roma si vreau sa impartashesc urmatoarele:
merita sa iei abonament pe toate liniile pe o saptamana!- si pe metrou, si pe Atac.
mancarea cea mai eftina : Tavola Calda - iei de acolo si mananci pe bancuta in strada.
cazare: am gasit foarte eftin un hotel - destul de departe, dar servicii foarte bune - prin Octupus travel - astia cumpara cate un etaj doua pe cate un an, si pretul lor este mai mic decat cel de la receptie! - la Hotelul la care am stat - Scheppers - aveau micul dejun bufet.
cea mai buna harta este cea cu mijloacele de transport - prinde toate zonele, nu doar cele istorice. se gaseste la jumatate de pret la un magazin de suveniruri dintre iesirea de metrou Ottaviano si San Pietro - cum mergi spre bazilica, pe stanga.
la Ostia Antica se ajunge cam asa: iei metrou pe linia B pana la Piramids (o statie de metrou care are piramide) si de acolo, cu acelasi abonament de Atac si Metro, mergi cu un tren nuj cate statii...intrebati ca sigur va raspunde un roman!
Duminica sunt niste talciocuri unde simti pulsul civilizatiei romane contemporane...incercati sa le aflati si vizitati!
astea sunt nispre tipsuri pe care mi le-as fi dorit si eu...
parerea mea!
@ tryn
utile tips-uri ; ai ceva sfaturi si ptr. 'tavola calda':locatie,preturi..
mihaim79
Jan 21 2007, 18:31
QUOTE(tryn @ Jan 18 2007, 10:41)

am fost si io la Roma si vreau sa impartashesc urmatoarele:
merita sa iei abonament pe toate liniile pe o saptamana!- si pe metrou, si pe Atac.
mancarea cea mai eftina : Tavola Calda - iei de acolo si mananci pe bancuta in strada.
cazare: am gasit foarte eftin un hotel - destul de departe, dar servicii foarte bune - prin Octupus travel - astia cumpara cate un etaj doua pe cate un an, si pretul lor este mai mic decat cel de la receptie! - la Hotelul la care am stat - Scheppers - aveau micul dejun bufet.
cea mai buna harta este cea cu mijloacele de transport - prinde toate zonele, nu doar cele istorice. se gaseste la jumatate de pret la un magazin de suveniruri dintre iesirea de metrou Ottaviano si San Pietro - cum mergi spre bazilica, pe stanga.
la Ostia Antica se ajunge cam asa: iei metrou pe linia B pana la Piramids (o statie de metrou care are piramide) si de acolo, cu acelasi abonament de Atac si Metro, mergi cu un tren nuj cate statii...intrebati ca sigur va raspunde un roman!
Duminica sunt niste talciocuri unde simti pulsul civilizatiei romane contemporane...incercati sa le aflati si vizitati!
astea sunt nispre tipsuri pe care mi le-as fi dorit si eu...
parerea mea!
spune-mi si mie cam cit a costa abonamentul pe toate liniile pe o saptamina. Si daca se putea lua acelasi tip de abonament doar pt 3 zile. Mersi.
elbriga
Jan 23 2007, 10:31
Salutare !
Plec intr-o croaziera pe Mediterana si ajung duminica 13 mai ora 08, in Civitavecchia iar plecarea e in aceiasi zi la ora 20 ,poate sa-mi spuna cineva citeva variante de a ajunge in Roma si retur...?!
caramell
Jan 31 2007, 17:13
QUOTE(mihaim79 @ Jan 21 2007, 18:31)

spune-mi si mie cam cit a costa abonamentul pe toate liniile pe o saptamina. Si daca se putea lua acelasi tip de abonament doar pt 3 zile. Mersi.
Abonamentul pe toate liniile (inclusiv metrou) pe o saptamana este 16 euro. Asta in cazul in care nu vrei sa ajungi undeva la periferie, situatie in care tarifele sunt mai mari. Au si abonamente pentru 3 zile la 11 euro. Gasesti mai multe informatii pe: http://www.romaturismo.com/v2/romatiaccogl.../biglietti.html
sadovaman
Feb 2 2007, 22:34
Si eu plec la Roma peste 7 zile dar voi merge cu niste prieteni care au mai fost anul trecut de cel putin 2 ori.
Sper ca experienta pe care am avut-o in Grecia si Atena pe care le-am vizitat cu masina sa ma ajute. Atena pe jos mi s-a parut mai simpla decat cu auto. Cred ca la fel e si la Roma. oricum Atena - cel putin arterele mari le-am invatat intr-o zi pe jos, a doua zi mergeam pana la mama naibi pe jos si ne intorceam acas seara rupti fara harta fara nimic. A treia zi am luat masina ca nu mai puteam si am luat-o de la Macro pina la parcul Olimpic. Oricum ma vor duce ei unde e de vizitat si cred ca imi vor ajuta sfaturile voastre pt stabilirea bugetului .
Nu am gasit im acest topic ceva despre magazine, haine.
Oare sunt reduceri in perioada asta?
Sau sa astept pina in ultima zi cand voi ajunge si la Firente.
Gasesc ceva acolo sa iau mai misto?
Sau tot in Romania sunt mai ieftine mancarea si hainele?
Anca_18
Feb 2 2007, 22:47
QUOTE(sadovaman @ Feb 2 2007, 22:34)

Si eu plec la Roma peste 7 zile dar voi merge cu niste prieteni care au mai fost anul trecut de cel putin 2 ori.
Sper ca experienta pe care am avut-o in Grecia si Atena pe care le-am vizitat cu masina sa ma ajute. Atena pe jos mi s-a parut mai simpla decat cu auto. Cred ca la fel e si la Roma. oricum Atena - cel putin arterele mari le-am invatat intr-o zi pe jos, a doua zi mergeam pana la mama naibi pe jos si ne intorceam acas seara rupti fara harta fara nimic. A treia zi am luat masina ca nu mai puteam si am luat-o de la Macro pina la parcul Olimpic. Oricum ma vor duce ei unde e de vizitat si cred ca imi vor ajuta sfaturile voastre pt stabilirea bugetului .
Nu am gasit im acest topic ceva despre magazine, haine.
Oare sunt reduceri in perioada asta?
Sau sa astept pina in ultima zi cand voi ajunge si la Firente.
Gasesc ceva acolo sa iau mai misto?
Sau tot in Romania sunt mai ieftine mancarea si hainele?
Reducerile sunt pana pe 18 februarie, au inceput pe 13 ianuarie.Noi ne-am intors acum 5 zile si am prins reduceri intre 20 si 70%, dar deja introduc colectiile noi. Sper sa ai noroc si sa mai gasesti, magazine au pe strada principala, via del corso , nationale dar si pe stradutele adiacente. De la super firme pana la low si medium budget . Noi am mai mers si in centrul comercial leonardo (este aproape de aeroportul fiumicino) , este un mall in care am gasit magazine pe care nu le-am vazut in centru.
caramell
Feb 3 2007, 23:06
QUOTE(Anca_18 @ Feb 2 2007, 22:47)

Reducerile sunt pana pe 18 februarie, au inceput pe 13 ianuarie.Noi ne-am intors acum 5 zile si am prins reduceri intre 20 si 70%, dar deja introduc colectiile noi. Sper sa ai noroc si sa mai gasesti, magazine au pe strada principala, via del corso , nationale dar si pe stradutele adiacente. De la super firme pana la low si medium budget . Noi am mai mers si in centrul comercial leonardo (este aproape de aeroportul fiumicino) , este un mall in care am gasit magazine pe care nu le-am vazut in centru.
Buna Anca! Am cateva intrebari despre Parco Leonardo. Voi pleca si eu sapatamana aceasta la Roma si nu stiu daca merita sa renunt la o zi de vizite pentru shopping acolo. Am doar 4 zile la dispozitie, insa recunosc ca am mai fost la Roma si am vizitat o parte din obiectivele turistice majore. E adevarat ca acolo nu iti ajung 2 saptamani ca sa vezi totul, dar Roma mi-a placut atat de mult incat sunt convinsa ca voi mai merge si cu alte ocazii. Voi ati reusit sa cumparati ceva de la Parco Leonardo? Merita un drum pana acolo? Imi poti spune cum se ajunge pana acolo? Multumesc.
Anca_18
Feb 4 2007, 10:08
QUOTE(caramell @ Feb 3 2007, 23:06)

Buna Anca! Am cateva intrebari despre Parco Leonardo. Voi pleca si eu sapatamana aceasta la Roma si nu stiu daca merita sa renunt la o zi de vizite pentru shopping acolo. Am doar 4 zile la dispozitie, insa recunosc ca am mai fost la Roma si am vizitat o parte din obiectivele turistice majore. E adevarat ca acolo nu iti ajung 2 saptamani ca sa vezi totul, dar Roma mi-a placut atat de mult incat sunt convinsa ca voi mai merge si cu alte ocazii. Voi ati reusit sa cumparati ceva de la Parco Leonardo? Merita un drum pana acolo? Imi poti spune cum se ajunge pana acolo? Multumesc.
Buna, eu zic ca merita , sunt peste 70 de magazine dintre care unele nu le-am vazut eu cel putin prin centru : pull&bear, bershka, cotton&silk,intersport . Plus ca lumea nu se calca pe picioare ca in centru. Noi am prins reduceri si am reusit sa stam o zi intreaga acolo. Plus ca pentru barbati oferta pare mai adunata la un loc, sotul meu a reusit sa cumpere doar din mall. Noi am avut masina inchiriata si drumul l-am scos de pe site-ul viamichelin, insa am sa revin cu detalii cum poti ajunge cu metrou+tren acolo ( vreo 8 euro dus -intors 2 persoane ) pentru ca avem niste prieteni care s-au dus ieri la parcul leonardo si au zis ca s-au descurcat usor.Ei se intorc maine seara in tara si am sa iti dau detalii cum ajungi.
Nu va recomand outletul din roma (castelo romano) pentru ca 90% din magazine sunt cele de firma , iar celelalte nu aveau o oferta care sa te atraga.Gaseai preturi mult mai bune in oras si la modele mai noi.
caramell
Feb 4 2007, 10:35
QUOTE(Anca_18 @ Feb 4 2007, 10:08)

Buna, eu zic ca merita , sunt peste 70 de magazine dintre care unele nu le-am vazut eu cel putin prin centru : pull&bear, bershka, cotton&silk,intersport . Plus ca lumea nu se calca pe picioare ca in centru. Noi am prins reduceri si am reusit sa stam o zi intreaga acolo. Plus ca pentru barbati oferta pare mai adunata la un loc, sotul meu a reusit sa cumpere doar din mall. Noi am avut masina inchiriata si drumul l-am scos de pe site-ul viamichelin, insa am sa revin cu detalii cum poti ajunge cu metrou+tren acolo ( vreo 8 euro dus -intors 2 persoane ) pentru ca avem niste prieteni care s-au dus ieri la parcul leonardo si au zis ca s-au descurcat usor.Ei se intorc maine seara in tara si am sa iti dau detalii cum ajungi.
Nu va recomand outletul din roma (castelo romano) pentru ca 90% din magazine sunt cele de firma , iar celelalte nu aveau o oferta care sa te atraga.Gaseai preturi mult mai bune in oras si la modele mai noi.
Multumesc mult Anca. Da, cred ca o sa incerc sa ajung si eu pe acolo.
hades052158
Feb 5 2007, 11:25
O harta turistica cu Roma daca poate cineva sa scaneze si sa posteze sunt convins ca ar primi multumirile tuturor.Exista deja una postata dar calitatea pozei este destul de slaba si se inteleg cu greu denumirile.
Anca_18
Feb 5 2007, 21:34
QUOTE(Anca_18 @ Feb 4 2007, 10:08)

Deci, calea cea mai ieftina si am inteles ca nu dureaza nici mult sa ajungi la centrul comercial leonardo este : metroul ( linia albastra) pana la statia Piramide apoi trenul FM1 ( 2 euro/persoana) si te lasa chiar la centrul comercial.
caramell
Feb 5 2007, 22:37
QUOTE(Anca_18 @ Feb 5 2007, 21:34)

Deci, calea cea mai ieftina si am inteles ca nu dureaza nici mult sa ajungi la centrul comercial leonardo este : metroul ( linia albastra) pana la statia Piramide apoi trenul FM1 ( 2 euro/persoana) si te lasa chiar la centrul comercial.
Multumesc pt detalii. Miercuri plec. Abia astept sa ajung la Roma!
ciupica
Feb 6 2007, 10:55
la hotel GIOTTO am gasit cu 375 euro 2 persoane 7 nopti
QUOTE(codruta @ Jan 17 2007, 17:47)

Unde o sa stai in Roma?
QUOTE(hades052158 @ Feb 5 2007, 11:25)

O harta turistica cu Roma daca poate cineva sa scaneze si sa posteze sunt convins ca ar primi multumirile tuturor.Exista deja una postata dar calitatea pozei este destul de slaba si se inteleg cu greu denumirile.
uite harta aici:http://www.romeguide.it/CARTINADIROMA/cartinadiroma.htm
T Irina
Feb 6 2007, 11:30
Harta e de pe net, dar seamana cu cea pe care o am eu acasa (intr-o carte cu Roma)! Saptamana viitoare voi fi acolo.......abia astept!!!
eu plec pe 9 cu wizzair
T Irina
Feb 6 2007, 11:44
Drum bun! Eu pe 12 tot cu ei! Deja s-a facut biletul 256 RON fara taxe asa ca zbor sigur! Ma temeam ca anuleaza cursa! De intors vad eu! Distractie maxima!!!
cum faci cu transferul de la Ciampino la Termini ? Eu ma gandeam la Cotral+metrou de la Anagnina sau Cotral pana la statia de de tren Ciampino si-apoi cu trenul 15' pana la Termini .Asta mi se pare cea mai rapida numai ca nu stiu cat e distanta de unde te lasa bus-ul Cotral pana la st. de tren Ciampino ! STIE CINEVA ? ...nu vreau sa trag mult bagajele dupa mine...
T Irina
Feb 6 2007, 12:06
Pai la dus sigur Cotral pana la Anagnina si apoi metrou pana la Termini! Cum a spus coldpaly la topicul cu wizz air. Macar acolo stiu sigur cum e pentru ca a spus cineva care a fost. S-ar putea sa ai si tu dreptate cu metroul de la Ciampino dar nu ne riscam daca nu stim sigur (drumul cunoscut e cel mai scurt). La intors ne mai gandim, o varianta ar fi teravision (pleaca de langa gara, de asta am si ales hotelul aproape, de intors avionul e la 8,25 - cred ca si la tine la fel). Autobuzele lor sunt mai scumpe dar sunt corelate in asa fel incat sa prinzi cursa.
Pe Ciampino nu am mai fost, data trecuta am ajuns pe Fiumicino si de acolo cu Leonardo Expres.
Nu avem multe bagaje (am inteles ca te lasa numai cu un geamantan) si nici acela prea greu ca stam doar 4 zile). Drum bun!
Drum bun si tie !! Sa speram ca n-o sa aibe intarziere mare avionul( am vazut ca s-a intamplat destul de des..) , mai ales ca vineri au anuntat 90% sanse de ploaie..
hades052158
Feb 6 2007, 14:01
Pentru transport de la aeroport la hotel puteti incerca Rome shuttle limo.
Au preturi mai bune decat un taxi obisnuit, va asteapta soferul la aeroport cu o placuta cu numele vostru si puteti face plata direct la el cand ajungeti. Eu zic ca este destul de convenabil asa decat sa stai sa alergi cu bagajele in brate dupa tren sau taxiuri.
Asa e si stuttle bus-ul Terravision [8 single/14 return] te ia din fata aeroportului si te lasa pe via Marsala la Termini.
Ai mers vreodata cu astia de la Rome-Shuttle-Limousine?Iti iau suprataxa ptr.bagaje -peste aia 35 euro/4 pers.max.?La plecare vreau sa plec cu ei la aeroport daca ma iau din fata hotelului > Stiu ca si hotelul asigura shuttle bus la 45 euro-probabil tot astia.Dc.ai fost cu ei ar fi utile niste pareri !
ciupica
Feb 7 2007, 10:59
a fost cineva la gradina zoologica din villa borghese? cat costa intrarea si daca merita vazuta?
hades052158
Feb 7 2007, 12:57
Eu probabil le voi folosi serviciile luna aceasta pe 23 cand ajung in Roma si le-am dat un mail.
In cazul meu costa 55 de euro de la aeroport (Fiumicino) pana la hotel (la vreo 5-10 min de mers pe jos distanta de Vila Borghese) , pentru 6 persoane. Alte taxe in plus nu se percep din ce mi-au scris ei in mail.
nicolaev
Feb 9 2007, 14:31
Eu am ajuns duminica , pe 4 02 la Roma pe Ciampino. Am facut rezervare online la taxi Rome shuttle limo, au zis ca ma asteapta cu placuta agatata de gat la iesirea din vama, dar nimic. I-am sunat , mi-au zis sa astept zece minute ca vine cineva, au trecut cele 10 minute, m-am plictisit de asteptat, am negociat cu un baiat pentru 40 Euroi pana pe Via Nazionale.(majoritatea cereau 50) si am plecat cu el. Aproape de destinatie ma suna ei inapoi sa-si ceara scuze si sa ma intrebe pe unde sunt. Le-am zis ca am plecat si ca s-a rezolvat cu altcineva si basta. Una peste alta e misto tare la Roma. Cand a trebuit sa ma intorc ieri imi venea sa nu ma mai sui in avion. Roma este un oras in care ma voi intoarce intotdeauna cu drag si cat mai des. E prea frumos acest oras ca sa il ratezi. Imi asez putin gandurile, imi editez cele 3 ore de filmare pe care le-am facut si revin cu amanunte. Drum bun in calatoriile voastre.
hades052158
Feb 9 2007, 15:00
QUOTE(nicolaev @ Feb 9 2007, 14:31)

Le-am zis ca am plecat si ca s-a rezolvat cu altcineva si basta.
Asta e partea buna la ei ca nu platesti nimic in avans. Daca nu sunt la aeroport la ora stabilita poti oricand sa mergi cu altceva ( un taxi, tren....etc.). Sper totusi sa nu am probleme de genul asta
P.S. In ce limba te-ai inteles cu cei care te sunau de la Shuttle ? (eu nu prea stiu italiana)
nicolaev
Feb 9 2007, 15:31
In engleza in majoritatea locurilor. Si eu stiu italiana doar de prin filme
baxter777
Feb 11 2007, 17:51
Tocmai ce ne-am intors de la Roma si vreau sa va spun si eu impresiile despre cetatea eterna Roma.Impreuna cu prietena mea am ales sa plecam la Roma intr-un sejur de 5 zile la un hotel de 3 stele, Bolivar localizat pe langa piata Venetia, o super zona de unde se putea ajunge foarte usor pe jos la cele mai importante situri Romane. Va recomand cu placere acest hotel, Bolivar , http://www.bolivarhotel.com/ , pentru ca ne-am simtit nemaipomenit aici, un personal competent, camera si baia forte frumoase si incapatoare.Camera este dotata cu Tv, AC, Seif ,Mini-Bar si Pheon.Am avut si breakfast inclus care se servea la ultimul etaj al hotelului in fiecare dimineata de la ora 7 pana la ora 11. Breakfastul era de tip buffet si cuprindea printre altele ( suc natural,cafea,ceai,unt,gem,prosciuto,branza topita,prajituri si fructe la discretie)Toate acestea ne-au costat pe noapte 120 Euro.Daca puteti face acest efort financiar nu o sa regretati serviciile hotelului si zona nemaipomenita in care se afla amplasat.
Pentru ca sa ne simtim bine, important pentru noi a fost si mijlocul de transport pe care ni l-am ales si l-am ales bine !
Am ales sa calatorim cu avionul si pentru asta am ales compania Tarom.Zborul a durat 1h 50 min si fara peripetii. Un bilet dus intors Bucuresti-Roma;Roma-Bucuresti a costat 260 Euro in luna februarie.Am decolat de pe Otopeni si am aterizat pe cel mai mare aeroport din Roma, Fiumicino (Leonardo Da Vinci).Mancarea servita in avion a fost si ea destul de consistenta. Transportul de la aeroport pana la Hotelul Bolivar a fost asigurat de Hotel la cererea noastra care s-a oferit sa trimita o masina (Mercedes) sa ne preia de la aeroport, binenteles acest serviciu a costat 50 Euro.De pe aeroportul Fiumicini se poate ajunge in oras si cu autobuzul sau metroul costul unui bilet nedepasind 15 Euro de persoana. Dar cu aceste mijloace de trasnport se ajunge destul de greu ,aproximativ in 2 ore in centrul orasului asa ca noi am ales varianta mai confortabila , mai rapida dar si mai scumpa.
Va recomand sa calatoriti la Roma in aceasta perioada a anunului si anume la inceputul lunii februarie pentru ca orasul nu este foarte aglomerat de turisti si la magazine sunt reduceri de preturi considerabile (intre 15% si 75%) Noi in 5 zile am avut timp sa facem si shopping si sa si vizitam cam tot ce era de vizitat prin Roma.
Daca ajungeti la Roma sa faceti tot posibilul sa vizitati aceste locuri:
Eu am sa le enumar in functie de pozitionarea lor:
1.COLOSEUMUL ( Incantator-pret bilet 12 Euro)
2.Forul Roman si Baile Romane (Intrarea gratuita care se face pe cea mai veche strada din Roma ,Via Sacra)
3.Forul lui Augusto si Forul lui Nerva
3.Columna lui Traian ( Construita din ordinul imparatului Traian)
4.Arcul lui Constantin
5.Muzeul Vitoriano (muzeu militar,intrati inauntru)
6.Panteonul (Templul dedicat tuturor zeilor)
7.Fantana Di Trevi ( Construita de Salvi )
8.Treptele Spaniole (Banuiesc ca vara arata mai bine fiind inconjurate de flori)
9.Piazza Venetia , Piazza del Popolo,Piazza di Spania ,Piazza Novana.
10.Catedrala Sfantul Petru ( Intrare gratuita, control riguros la intrare.Este cea mai mare catedrala din lume cu cea mai mare cupola din lume,pictata de Michelangelo. Aici puteti vedea si o alta opera a lui Michelangelo , Pieta care ese protejata de un geam blindat.)
11.Orasul Vatican cu Capela Sixtina pictata de Michelangelo, cu fantanilie lui Bernini.De vazut si muzeele si grdinile Vaticanului,in special muzeul Egiptean,o sa va placa mult.
Cam atat am avut timp sa vizitam in 5 zile. Plecam de la ora 7 dimineata din camera si ne intorceam la ora 12 noaptea.
Sunt multumuit ca am reusit sa acoperim cam tot ne-am dorit sa vizitam.
Shopping am facut pe strazile :
1.Via del Corso ( aici puteti gasi printre altele : Energie , Diesel ,Zara , Sisley, Le Group, Nike,Addidas,Puma )
3.Via Condoti (aici puteti gasi printre altele : Dolce e Gabanna, Dior,Giorgio Armani,Gucci,Max Mara,Prada, Valentino)
4.Via Fratina ( aici puteti gasi printre altele : Stefanel,Fornarina,Gente, Hugo Boss )
5.Via Tomassini
6.Via del Babuino
7.Via Nationale
Via del Corso este o strada lunga cam de 2-3 km care incepe din Piazza Venetia si se termina in Piazza del Popolo si din aceasta strada deriva multe alte stradute pline de magazine.
Gasiti tot ce vreti si ce nu vreti la Roma,bani sa aveti sa cumparati.
De evitat complexul comercial "La Rinascente" Noi nu am fost deloc incantati de ce am gasit acolo.Mai bine faceti cumparaturile de la magazinile de pe strada si nu din acest complex comercial.
De mancat am pancat la o Tavola Calda din apropierea noastra. Aici nu se plateste serviciul si nici tacamul. O masa ne costa in jur de 10 Euro de persoana.( se poate manca aici de banii astia : pizza destul de buna dar nu excelenta, paste,mancare gatita + bautura - suc,bere,vin)
Preturile in oras pe la butiquri erau destul de mari ( o bere la 33 ml costa 3 Euro , o fanta la 33 ml 2 Euro, o apa minerala la 0.500 ml costa 1.5 Euro )
La Vatican se poate ajunge cu autobuzul sau cu metroul, va recomand sa mergeti cu autobuzul,asa mai vedeti si Tibrul si castelul Sant'Angelo.Pretul unui bilet de autobuz este de 1 Euro si expira in 45 de minute de la compostare.
In concluzie ne-am simtit foarte bine la Roma, nu am avut parte de neplaceri si ne-am intoarce cu placere sa o vizitam fara nicio ezitare.Sper ca informatiile mele sa va fie de folos si voua si va urez sedere placuta poate in cel mai frumos oras din lume, ROMA !
elisado
Feb 12 2007, 13:27
te rog sa-mi spui cam cit timp se pierde cu cozile la intrare in diferitele obiective turistice. multumesc
nicolaev
Feb 12 2007, 16:15
In perioada aceasta a anului nu se pierde timpul pe la cozi. De ex. la Colosseum nu am stat deloc la coada, nici la Galeriile Borghese, doar la Basilica San Pietro am stat vreo 15 minute deoarece am prins 2 grupuri de pensionari olandezi in fata mea. Daca ai de gand sa faci in aceeasi zi Bazilica San Pietro si Capela Sixtina sa ai in vedere ca la 12.30 intra ultimul vizitator la Capela. Trebuie sa renunti la urcatul in Domul bazilicii pentru ca nu ai timpul fizic necesar sa le faci pe amandoua in aceeasi zi.
babyblu
Feb 13 2007, 18:03
Este adevarat ca nu ai timp sa le faci pe amandoua in aceeasi zi insa urcatul in cupola merita toti banii. Este o priveliste 360 * absolut minunata. Vezi tot centrul Romei, vezi Vittorio Emanuele II, Pantheonul si alte obiective de interes.
Eu am vizitat Basilica si Cupola intr-o zi iar Muzeul Vatican si Capela Sistina in alta zi. Ziua in care am vrut sa merg la Muzeu era ultima din luna si era o coada interminabila (cred ca erau 2-3 sute de persoane) asa ca am preferat sa il vizitez intr-o zi normala, cu plata. Nu merita sa stai la o asemena coada pentru o economie de 12.5 Euro si sa te calci in picioare cu alte persoane.
In rest cozile la obiective merg ca unse. La Colosseum este de preferat sa mergi dupa ce vezi Palatin-ul pentru ca iti iei bilet de acolo si sari coada. La Borghese faci rezervare si intri la ora fixa. La restul obiectivelor fie se intra gratuit, fie nu sunt cozi chiar daca sunt cu intrare.
Vreau sa specific ca eu am fost in august si asa erau, in extrasezon trebuie sa fie si mai lejer.
elisado
Feb 14 2007, 10:07
multum pt info, in perioada asta merg si eu, n-am stiut ca se intra doar pina la 12.30 in capela; pt coloseum si palatin poti sa-mi spui ce program este?
baxter777
Feb 14 2007, 12:17
QUOTE(elisado @ Feb 14 2007, 10:07)

multum pt info, in perioada asta merg si eu, n-am stiut ca se intra doar pina la 12.30 in capela; pt coloseum si palatin poti sa-mi spui ce program este?
In perioada asta de iarna programul este de la 9 la 16 asa ca incearca sa ajungi dimineata unde vrei sa ajungi. Vezi ca sambata dupa-amiaza la Panteon este "mesa" adica slujba si accesul turistilor este interzis. Duminica majoritatea magazinelor din pacate sunt inchise dar te poti duce la cele de pe strada Corso care sunt deschise de luni pana duminica de la ora 9 pana la 20.
Succes !
P.S. La niciun obiectiv turistic n-am stat la coada mai mult de 30 de minute asa ca nu trebuie sa te ingrijoreze aspectul asta.
hyperionx21
Feb 15 2007, 11:48
Salutare!
M-am intors si eu de la Roma, unde am stat intre 9 si 14 februarie. Zborul cu Wizz Air a decurs
fara nici o problema, la dus am ajuns la Termini cu autobuzul Cotral + metrou, la plecare am
preferat Terravision. Pentru zborul acesta au plecarea de la Termini la 6.30 si la 7 esti la
Ciampino.
Nu o sa mai enumar acum obiectivele vazute, au fost deja detaliate pe forum 
Singura chestie in plus, noi nu aveam programare la Galeriile Borghese, dar am intrebat
la hotel si ni s-a spus ca mai ales in perioada asta putem merge fara probleme acolo si asa.
Ne-am dus, la 12.30 eram acolo si cand am intrebat ne-au dat imediat bilete pentru intrarea
de la ora 13.
Ce am inteles ca mai merita vazut, Villa d’Este din Tivoli. Ni s-a spus ca este superba, dar
din pacate nu am avut timp sa ajungem acolo... Poate cineva a fost sau se va duce si ne
spune impresiile lui.
Daca mai vrea cineva sa ma intrebe ceva legat de Roma, raspund cu placere.
daiana
Feb 15 2007, 12:01
QUOTE(hyperionx21 @ Feb 15 2007, 11:48)

Salutare!
M-am intors si eu de la Roma, unde am stat intre 9 si 14 februarie. Zborul cu Wizz Air a decurs
fara nici o problema, la dus am ajuns la Termini cu autobuzul Cotral + metrou, la plecare am
preferat Terravision. Pentru zborul acesta au plecarea de la Termini la 6.30 si la 7 esti la
Ciampino.

Singura chestie in plus, noi nu aveam programare la Galeriile Borghese, dar am intrebat
la hotel si ni s-a spus ca mai ales in perioada asta putem merge fara probleme acolo si asa.
Ne-am dus, la 12.30 eram acolo si cand am intrebat ne-au dat imediat bilete pentru intrarea
de la ora 13.
Ce am inteles ca mai merita vazut, Villa d’Este din Tivoli. Ni s-a spus ca este superba, dar
din pacate nu am avut timp sa ajungem acolo... Poate cineva a fost sau se va duce si ne
spune impresiile lui.
bine ai venit! intentionez sa merg si eu in luna august cu masina personala, vreau sa te intreb unde ai stat?
hyperionx21
Feb 15 2007, 12:10
QUOTE(daiana @ Feb 15 2007, 12:01)

bine ai venit! intentionez sa merg si eu in luna august cu masina personala, vreau sa te intreb unde ai stat?
Mersi. Am stat la Hotel Serena, 3 stele, pe langa Termini. L-am gasit pe venere.com.
Am dat 70 E/noapte, dar asta acum, in februarie. Oricum, hotelul nu era cine stie ce,
camerele erau foarte mici si noaptea era chiar frig.
daniela ene
Feb 15 2007, 13:11
QUOTE(hyperionx21 @ Feb 15 2007, 11:48)

Salutare!
Ciampino.

de la ora 13.
spune impresiile lui.
Salutare!
Plec si eu in martie la Roma, tot cu Wizzair (nu puteam rata oferta). Autobuzul Cotral pleaca chiar de la Ciampino? La intoarcere e mai dificil pt ca avem avion la 8 dimineata; asta inseamna ca la 6 dimineata trebuie sa fim pe aeroport. Stii cumva intre ce ore circula transportul public? Noi am vrea sa colindam pana noaptea tarziu. Din pacate, nu avem decat 2 zile pline in Roma (2 zile jumate de fapt) si vrem sa profitam din plin, dar sa evitam totusi taxiul. Incercam sa ne facem o lista de prioritati pt obiectivele turistice, dar nu reusim (noi vrem sa vedem cat mai mult, normal)
Nagash
Feb 15 2007, 13:39
pt hyperiox21 - camerele de la hotelul Serena ce utilitati aveau ?
In alta ordine de idei, voi ajunge la Roma pe 2 mai (pentru 5 nopti) si as dori sa rezerv o camera dubla la un hotel din apropierea garii Termini.Ma poate ajuta cineva cu astfel de informatii ?
Multumesc.
hyperionx21
Feb 15 2007, 14:42
Autobuzul Cotral pleaca chiar din fata aeroportului. Cum iesi vezi statiile. In cele din fata pleaca Cotral-ul, in spatele lor Terravision. Biletele la Cotral se iau chiar din autobuz, celelalte din interiorul aeroportului.
Daca cumva te intorci tot cu Wizz Air-ul, la 8.25, e OK cu Terravision. Noi cu el am mers, pleaca la 6.30 din Termini si la
7 e in aeroport. Despre transport public sincer nu prea pot sa-ti spun multe, noi nu le-am folosit prea mult ci am preferat
sa mergem pe jos. Din ce am vazut majoritatea liniilor nu mai circula dupa 12 noaptea, dar exista linii de noapte care au
program exact intre 12-5. Despre metrou nu stiu daca merge sau nu si noaptea, dar nu cred.
Despre Serena, camerele erau extrem de mici. Patul, care era destul de mare, umplea toata camera ramanand putin
loc pe langa. Pe jos nu era covor sau mocheta, baia era destul de OK, medie ca marime, prosoapele erau schimbate zilnic.
In camera insa persista un miros de vechi, care era impregnat si in lenjerie si paturi.
caramell
Feb 15 2007, 18:26
QUOTE(daniela ene @ Feb 15 2007, 13:11)

Salutare!
Plec si eu in martie la Roma, tot cu Wizzair (nu puteam rata oferta). Autobuzul Cotral pleaca chiar de la Ciampino? La intoarcere e mai dificil pt ca avem avion la 8 dimineata; asta inseamna ca la 6 dimineata trebuie sa fim pe aeroport. Stii cumva intre ce ore circula transportul public? Noi am vrea sa colindam pana noaptea tarziu. Din pacate, nu avem decat 2 zile pline in Roma (2 zile jumate de fapt) si vrem sa profitam din plin, dar sa evitam totusi taxiul. Incercam sa ne facem o lista de prioritati pt obiectivele turistice, dar nu reusim (noi vrem sa vedem cat mai mult, normal)
Metroul pe linia A (care ajunge la Anagnina si deci la Ciampino) circula de la 5:30 dimineata pana la 9 seara. Pe linia B ultimul tren este la 23:30-24:00. Sunt si autobuze de noapte, dar circula la ore fixe, vin mai rar si nu stiu daca se poate folosi acelasi abonament pt ele. Banuiesc ca se foloseste ult tip de bilet pt transportul nocturn. In orice caz, daca te plimbi toata ziua prin Roma, seara esti frant de oboseala si nu cred ca iti vei mai dori vreo plimbare la 2 noaptea.
Pentru intoarcerea la aeroport nu recomand metroul. Cand am fost acolo am avut ghinionul ca in seara dinaintea plecarii sa se defecteze o garnitura de tren intr-o statie aproape de Anagnina pe la ora 18. Nu au vrut nici sa o repare, nici sa o scoata de pe linie, pe motiv ca oricum la ora 21:00 se inchide linia. Desi peste tot in statiile de metrou se auzea la difuzoare ca ei recomanda folosirea mijloacelor de suprafata pentru continuarea calatoriei, nu au pus la dispozitie oamenilor nici un autobuz. Erau oameni disperati care ieseau la gurile de metrou pe traseul respectiv si nu stiau ce sa faca ca sa ajunga acasa. Dupa 2 ore de asteptare a unui autobuz care nu a venit, au renuntat si au luat taxiurile. Nu am vrut sa risc ca a doua zi de dimineata sa pierd avionul din cauza nesimtirii celor de la metrou (care nu puteam fi sigura ca reparasera intre timp trenul defect), asa ca am preferat Shuttle Bus din Termini.
De asemenea, nu stiu daca a mentionat cineva, dar la autobuzul Cotral (de la Ciampino la Anagnina), desi biletul este un euro, cand te sui in el, afli ca tb sa mai dai un euro si pt bagaj. Lucru care nu imi amintesc sa fi fost scris pe undeva si care m-a enervat tocmai din acest motiv. Parerea mea e ca desi este mai scump este mult mai comod de mers pana la Termini Cu Shuttle Bus (6 euro) sau Teravision. Macar aici bagajele sunt puse in cala si sunt incluse in pretul biletului. Iar aceste autobuze nu fac nici o oprire pana la destinatie.
Hotelurile in zona centrala sunt ideale ca pozitie pentru a putea face plimbari seara fara teama de a pierde ultimul tren. La Roma distanta intre statiile de metrou este de maxim 5 minute de mers pe jos, deci poate fi usor parcursa pe jos. nu sunt recomandate hotelurile din zona Termini pt ca sunt murdare. Ideal ar fi un hotel la o distanta de (o statie de metrou de Termini) deci doar 5 min de mers pe jos. Cu cat te indepartezi de Termini serviciile sunt mai bune. Eu am stat la hotelul San Marco (3*) din apropierea statiei de metrou Castro Pretorio. Am fost foarte multumita de acest hotel si cu siguranta la urmatoarea vizita in Roma voi sta tot acolo.
Pt doritorii de plimbari nocturne, atasez cateva imagini 
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
daniela ene
Feb 16 2007, 17:39
caramellut, multumim pentru detalii.
mai spune-ne, te rog, cat ai platit la hotel. noi initial rezervaseram prin agentie si ne costa pt 5 persoane, 450 EUR. dupa cateva zile ne-au sunat si ne-au spus ca nu au primit confirmare pt rezervarea asta si daca vrem cu 700 EUR....si e cam mult
. cautam ceva mai ieftin...cine ne poate ajuta?...cred ca o sa fac rezervare pe net la un hostel
daniela ene
Feb 16 2007, 17:40
frumoooooaaaaaase poze caramellut
caramell
Feb 16 2007, 17:50
QUOTE(daniela ene @ Feb 16 2007, 17:39)

caramellut, multumim pentru detalii.
mai spune-ne, te rog, cat ai platit la hotel. noi initial rezervaseram prin agentie si ne costa pt 5 persoane, 450 EUR. dupa cateva zile ne-au sunat si ne-au spus ca nu au primit confirmare pt rezervarea asta si daca vrem cu 700 EUR....si e cam mult

. cautam ceva mai ieftin...cine ne poate ajuta?...cred ca o sa fac rezervare pe net la un hostel
Hotelul la care am stat (San Marco) nu e tocmai ieftin. O camera dubla costa aproximativ 100euro pe noapte, si am beneficiat si de oferta lor speciala: la 3 nopti cazare, una e gratis. Deci pentru 5 nopti am platit 397euro pt o camera dubla. (ar fi fost acelasi pret si pt 6 nopti
, dar nu aveam avion in ziua urmatoare). La hotel beneficiati dimineata de un mic dejun foarte variat, nu poti gusta din toate bunatatile la o singura masa. Rezervarea am facut-o printr-o agentie, in Bucuresti, la recomandarea unei prietene. Daca nu ti se pare prea mare pretul, iti pot da mai multe detalii.
crss2099
Feb 17 2007, 16:57
QUOTE(ciupica @ Feb 6 2007, 10:55)

la hotel GIOTTO am gasit cu 375 euro 2 persoane 7 nopti
Nu stiu cum ai gasit tu asa ieftin; am intrat acum pe site-ul lor si e intre 95 si 140 euro dubla pe noapte... 
Merg si eu la Roma cu sotul 20-28 mai, am luat bilete de la Wiz Air (120 euro dus intors pt amandoi). Nu stiu unde vom sta, caut inca printre multe variante. Cred ca as prefera un studio, o garsoniera ca sa mai putem manca in camera. Daca am gasi ceva la 40 de euro pe noapte ar fi super (pt amandoi). Stiti voi ceva?
Super acest forum! Am copiat mare parte din comentariile voastre si voi tine cont.
Am mai fost la Atena, Barcelona si sunt curioasa sa vad daca Roma e mai frumoasa ca Barcelona (care e superba dupa mine).
QUOTE(crss2099 @ Feb 17 2007, 16:57)

Nu stiu cum ai gasit tu asa ieftin; am intrat acum pe site-ul lor si e intre 95 si 140 euro dubla pe noapte...

Merg si eu la Roma cu sotul 20-28 mai, am luat bilete de la Wiz Air (120 euro dus intors pt amandoi). Nu stiu unde vom sta, caut inca printre multe variante. Cred ca as prefera un studio, o garsoniera ca sa mai putem manca in camera. Daca am gasi ceva la 40 de euro pe noapte ar fi super (pt amandoi). Stiti voi ceva?
Super acest forum! Am copiat mare parte din comentariile voastre si voi tine cont.
Am mai fost la Atena, Barcelona si sunt curioasa sa vad daca Roma e mai frumoasa ca Barcelona (care e superba dupa mine).
... uite aici la 3km de Vatican am gasit locuri la bungalow la 15 Euro de persoana pe noapte.
http://www.ecvacanze.it/new/en/home_roma.htm
... se poate lua si masa la 4 Euro de peroana.
... drumul dus intors prin wizzair
... de la aeroport la camping cu http://www.romeshuttlelimousine.com/CiampinoE.htm
Bafta !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.