rolo
12th September 2006, 17:07
Am urmatoarea intrebaer pentru cei care au cunistinte de HR:
Daca intru in concediul de crestere a copilului pot sa demisionez in aceasta perioada de la actualul loc de munca si sa ma angajez in alta parte? Sunt constient ca pot pierde indemnizatia respectiva.
Luke
12th September 2006, 17:59
Procedura e urmatoarea:
- cerere revenire din concediu
- demisie
- angajare
- cerere reintrare concediu (optional)
xella
12th September 2006, 18:59
QUOTE(Luke @ Sep 12 2006, 18:59)

Procedura e urmatoarea:
- demisie
- angajare
Eu una nu am inteles
rolo
12th September 2006, 19:06
QUOTE(xella @ Sep 12 2006, 19:59)

Eu una nu am inteles

E simplu. In timpul concediului faci cerere de intrupere a concediului. Se aproba. Depui apoi demisia. Se aproba. Te angajezi la noul loc de munca.
xella
12th September 2006, 19:12
QUOTE(rolo @ Sep 12 2006, 20:06)

E simplu. In timpul concediului faci cerere de intrupere a concediului. Se aproba. Depui apoi demisia. Se aproba. Te angajezi la noul loc de munca.
aha, am inteles
multumesc
ortega
12th September 2006, 19:21
QUOTE(xella @ Sep 12 2006, 20:12)

aha, am inteles
Sigur?
rolo
12th February 2007, 10:27
QUOTE(Luke @ Sep 12 2006, 17:59)

Procedura e urmatoarea:
- demisie
- angajare
Am o intrebare relativ asemanatoare pe care o postez aici pentru a nu mai deschide alt topic.
Daca imi dau demisia in timpul perioadei de ingrijire a copilului pierd acele drepturi banesti "substantiale"?
pastel3005
12th February 2007, 10:49
e mai bine sa se inceteze raporturile de munca, nu prin demisie, ci prin acordul partilor. da mai bine pt viitoarele angajari.
rolo
12th February 2007, 14:03
QUOTE(pastel3005 @ Feb 12 2007, 10:49)

e mai bine sa se inceteze raporturile de munca, nu prin demisie, ci prin acordul partilor. da mai bine pt viitoarele angajari.
Si care e procedura?
Fac un act aditional prin care partile consimt sa inceteze raporturile de munca? Un model, ceva idei mi-ar fi de folos.
xman2000
12th February 2007, 15:38
O cerere de demisie ceruta de tine ar arata cam asa : "Domnule director, subsemnatul _____ angajat la sc ______ in calitatea de ____va rog sa imi aprobati incetarea contractului individual de munca conform art. 55 lit. b incepind cu data de xx_xx_xxxx"
pastel3005
12th February 2007, 15:42
QUOTE(rolo @ Feb 12 2007, 14:03)

Si care e procedura?
Fac un act aditional prin care partile consimt sa inceteze raporturile de munca? Un model, ceva idei mi-ar fi de folos.
ROG INCETAREA CONTRACTULUI ACTUAL DE MUNCA, CONFORM ART....DIN CODUL MUNCII. si in paranteza pune prin acordul partilor. nu stiu articolul pe de rost, cauta cu google. parca e 130 aliniatul a, dar nu sunt sigur.
Chow05
12th February 2007, 16:56
Pe perioada concediului de crestere si ingrijire a copilului, conform Codului muncii, contractul tau d emunca este suspendat la initiativa ta.
Art. 51. - (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa salariatului, în următoarele situații:
a) concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
Ca efect al suspendarii, : suspendarea prestării muncii de către salariat și a plății drepturilor de natură salarială de către angajator.
Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi și obligații ale părților decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne. (art.49 alin. 1 si 2 din Codul Muncii).
Ca urmare eu cred ca Luke ti-a raspuns corect , cu observatia facuta de pastel.
tudor_turcu
12th February 2007, 23:13
QUOTE(xman2000 @ Feb 12 2007, 15:38)

O cerere de demisie ceruta de tine ar arata cam asa : "Domnule director, subsemnatul _____ angajat la sc ______ in calitatea de ____va rog sa imi aprobati incetarea contractului individual de munca conform art. 55 lit. b incepind cu data de xx_xx_xxxx"
Demisia nu se aproba (de catre firma), ci doar se anunta de catre angajat si se ia la cunostiinta de catre firma - e un act unilateral, si firma nu poate sa-l respinga; doar angajatul trebuie sa respecte termenul de preaviz confirm legii... Pentru angajat, e important sa aiba semnatura/stampila unui reprezentant al firmei pe notificarea de demisie, cu numarul/data de inregistrare (pe lang afisa de lichidare) ca sa aiba dovada datei cand a anuntat; daca firma refuza sa ia la cunostiinta in felul asta, cred ca si o scrisoare recomandata cu confirmare de primire e suficienta...
Oricum, asa cum zicea cineva mai inainte, daca e posibila, e mai buna incheierea contractului cu acordul partilor, caz in care termenul de preaviz e optional ...
pastel3005
12th February 2007, 23:18
problema poate aparea cand firma nu ar fi de acord cu acordul partilor. poate incearca sa retina angajatul.
in acest caz, ramine demisia singura varianta posibila.
joannes
13th February 2007, 06:29
QUOTE(tudor_turcu @ Feb 12 2007, 23:13)

Demisia nu se aproba (de catre firma), ci doar se anunta de catre angajat si se ia la cunostiinta de catre firma - e un act unilateral, si firma nu poate sa-l respinga; doar angajatul trebuie sa respecte termenul de preaviz confirm legii... Pentru angajat, e important sa aiba semnatura/stampila unui reprezentant al firmei pe notificarea de demisie, cu numarul/data de inregistrare (pe lang afisa de lichidare) ca sa aiba dovada datei cand a anuntat; daca firma refuza sa ia la cunostiinta in felul asta, cred ca si o scrisoare recomandata cu confirmare de primire e suficienta...
Oricum, asa cum zicea cineva mai inainte, daca e posibila, e mai buna incheierea contractului cu acordul partilor, caz in care termenul de preaviz e optional ...
exact, ce atata caciuleala... in atentia bla bla bla va aduca la cunostinta incetarea contractului meu de munca, conform xyz... incepand cu data de azi-maine-cand mi se ridica, data de la care incepe si preavizul.
v-am pupat la revedere.
nu rogi nimic, nu-i nimic de aprobat.
nu uita de recomandari, daca e cazul.
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare
Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.