Pana la ce frecventa ajunge semnalul video?

spyderman

Doresc sa construiesc un emitator si un receptor video si as dori sa stiu cam la ce frecventa ajunge semnalul video.
Are cineva idee?
truthman
QUOTE(spyderman @ Sep 10 2006, 18:56) *
Doresc sa construiesc un emitator si un receptor video si as dori sa stiu cam la ce frecventa ajunge semnalul video.
Are cineva idee?

Cred ca pana la aprox. 10Mhz dar nu sunt sigur.

SuperDuper
QUOTE(truthman @ Sep 10 2006, 14:23) *
Cred ca pana la aprox. 10Mhz dar nu sunt sigur.

Atunci de ce iti dai cu parerea?
Banda de frecventa a semnalului video depinde de norma acestuia. Pentru video standard CCIR este de la 0 la 5MHz. Fostul standard OIRT stipula banda pana la 6MHz, dar cum toate echipamentele de studio pt PAL sunt produse pe norma CCIR, 5MHz este limita teoretica maxima. Anglia ar avea limita la 5.5MHz dar practic, tot la 5MHz se opresc.
Nu vorbesc aici de B, G, D, K pentru ca alea sunt standarde de modulatie RF.
Pentru semnal NTSC, banda maxima este pana la 4.5 MHz.
PS: Contrar unor pareri, banda necesara unui semnal color trebuie sa fie de minim 5MHz pentru a cuprinde si purtatoarea de culoare PAL de la 4.43 MHz plus benzile laterale ale modularii acesteia.
sile52
televiziunea terestra foloseste pt. semnalul video MA cu RBL (rest de banda laterala) si functie de norma/sistem semnalul video e limitat la 5-7 Mhz (vezi ecartul dintre cele doua purtatoare sunet si imagine) ... din cate stiu pt. o definitie multumitoare a imaginii sunt insa suficienti si 2-3 Mhz ... din aduceri aminte !!!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.