Cum se face un ecranaj magnetic?

Reason2

Imi trebuie sa ecranez niste magneti (gen magnetii din boxe) si nu stiu daca produce cineva in Romania. Magnetii sant din neodym...deci f puternici.

Stiti din ce material se fac astfel de ecranaje? ....din cate stiu se spune si magneti cu circuit inchis

vreun link ceva ? orice fel de informatie pls

Merci
augustin87r
QUOTE(Reason2 @ Sep 6 2006, 13:50) *
Imi trebuie sa ecranez niste magneti (gen magnetii din boxe) si nu stiu daca produce cineva in Romania. Magnetii sant din neodym...deci f puternici.

Stiti din ce material se fac astfel de ecranaje? ....din cate stiu se spune si magneti cu circuit inchis
vreun link ceva ? orice fel de informatie pls

Merci

Cred ca se pune un capac de aluminiu peste magneti si astfel se ecraneaza. Asa am vazut la niste difuzoare rusesti. Sau poate se pune capac de fier moale,dar aluminiu e mai indicat. Ma rog, nu prea ai cum sa faci, aia asa veneau din fabrica.

mister_rf
QUOTE(augustin87r @ Sep 7 2006, 10:37) *
Cred ca se pune un capac de aluminiu peste magneti si astfel se ecraneaza. Asa am vazut la niste difuzoare rusesti. Sau poate se pune capac de fier moale,dar aluminiu e mai indicat. Ma rog, nu prea ai cum sa faci, aia asa veneau din fabrica.

Aluminiu?... Nuuu...
http://www.lessemf.com/mag-shld.html
http://farside.ph.utexas.edu/teaching/jk1/...res/node52.html
http://www.tpub.com/neets/book1/chapter1/1j.htm
http://www.magnetic-shield.com/dynamics/works.html

Material Characteristics

Magnetic shielding materials are chosen for their specific characteristics, usually in respect to permeability and saturation. As permeability increases in magnetic shielding materials, saturation levels decrease. Therefore, the highest permeability alloys such as Amumetal, have the lowest saturation values. Because a saturated shield is a poor attenuator, we must always select materials with adequate saturation characteristics to withstand the strength of a a given source field while providing the required attenuation of that field.

Most magnetic shields made today are constructed from high permeability materials such as Amumetal, an 80% nickel-iron alloy specially designed for magnetic shielding applications. This high nickel-content alloy conforms to both MIL-N-14411C, Composition 1 and ASTM A753-85, Type 4. Other magnetic shielding materials include:

Amunickel
Amunickel is a medium permeability material providing greater saturation protection than Amumetal. Amunickel is a 48% nickel-iron alloy which conforms to MIL-N-14411C, Composition III, and should be used in applications where saturation is as great a concern as permeability. Amunickel is available in the same thicknesses as Amumetal but with a maximum width of 16.00".

Cryoperm 10
Cryoperm 10* is a high nickel content alloy which is specially processed to provide increasing permeabilities with decreasing temperatures. This material, depending on a discrete annealing cycle, is designed for use at either 4.2K or 77.3K, making Cryoperm 10 the ideal material for use in cryogenic applications. Cryoperm 10 is available in .058" thick lengths only, with a maximum width of 9.00."

Ultra Low Carbon Steel (ULCS)
Amuneal's specially processed, ultra low carbon steel, has a relatively high permeability, compared to standard low carbon steels, and excellent saturation characteristics. This material is less brittle and easier to form than silicon steels allowing it to be easily fabricated and installed in large area shielding projects. ULCS can be used together with high permeability materials like Amumetal to create optimum shields for applications requiring both high saturation protection and high levels of attenuation.
augustin87r
QUOTE(mister_rf @ Sep 7 2006, 11:26) *

Multumesc de explicatie.Cred ca s-a inteles pt toata lumea.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.