Aveti idee ..

K3rn3L

PI - 266 Mhz , 64 Mb Ram , 4 Gb SCSI , placa video incorporata 2 Mb , fara cd-rom ?! rolleyes.gif Daca cumva banuiti .. cam cati Kw consuma pe luna biggrin.gif
SuperDuper
QUOTE(K3rn3L @ Sep 5 2006, 18:54) *
PI - 266 Mhz , 64 Mb Ram , 4 Gb SCSI , placa video incorporata 2 Mb , fara cd-rom ?! rolleyes.gif Daca cumva banuiti .. cam cati Kw consuma pe luna biggrin.gif

Pai probabil consuma cam 100W - depinde ceva si de utilizarea HDD-ului si a procesorului.
Cati kWh consuma pe luna (probabil ai vrut sa zici) - inmulteste 0.1 cu numarul de ore in functie.
PS: Puterea asta este fara monitor.

K3rn3L
QUOTE(SuperDuper @ Sep 6 2006, 02:08) *
Pai probabil consuma cam 100W - depinde ceva si de utilizarea HDD-ului si a procesorului.
Cati kWh consuma pe luna (probabil ai vrut sa zici) - inmulteste 0.1 cu numarul de ore in functie.
PS: Puterea asta este fara monitor.

kWh am vrut sa zic , imi cer scuze. Zi-mi mai pe direct asa .. cat consuma intr-o luna .. ca-s paralel cu asa ceva rolleyes.gif
SuperDuper
QUOTE(K3rn3L @ Sep 5 2006, 19:33) *
kWh am vrut sa zic , imi cer scuze. Zi-mi mai pe direct asa .. cat consuma intr-o luna .. ca-s paralel cu asa ceva rolleyes.gif

Pai cate ore merge intr-o luna? Eu de unde sa stiu? Fa calcului si imparte la 10 orele... ca sa iti dea kWh.
r0tt3en

ma daca nu v/ati prins inca, calcu ala o sa fie un server de net (adica router mai bine zis), probabil ca sau i l/o plasat isp/istu in casa si acu vrea sa vada cat sa ceara de la isp/ist sau el e cel care vrea sa il plaseze la cineva.
dupa cum vad ca stie "meserie" mai ca as zice ca nu a mai facut asa ceva smile.gif

0.1X24oreX31zile (medie ) = consum. kW (asta daca iti moare subit dupa 2 zile)

si nu m/as mira sa depaseasca lejer consumu calculat cu animalele alea pe scsi.
K3rn3L
QUOTE(r0tt3en @ Sep 6 2006, 08:12) *
ma daca nu v/ati prins inca, calcu ala o sa fie un server de net (adica router mai bine zis), probabil ca sau i l/o plasat isp/istu in casa si acu vrea sa vada cat sa ceara de la isp/ist sau el e cel care vrea sa il plaseze la cineva.
dupa cum vad ca stie "meserie" mai ca as zice ca nu a mai facut asa ceva smile.gif

0.1X24oreX31zile (medie ) = consum. kW (asta daca iti moare subit dupa 2 zile)

si nu m/as mira sa depaseasca lejer consumu calculat cu animalele alea pe scsi.

r0tt3en da destept esti mah naughty.gif , te-ai prins. Vreau sa-mi fac retea ... de 5 persoane( doar un singur bloc) si vroiam sa pun "asa-zisul" server la un alt vecin ca la mine n-am unde smile.gif. MS ptr raspunsuri! worthy.gif
geos
QUOTE(K3rn3L @ Sep 6 2006, 01:54) *

uitete aici.
http://www.distortionwave.com/Power.html

QUOTE(geos @ Sep 6 2006, 17:19) *

sau aici .
http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Golem
configuratia aia cu tot cu SCSI(un controller, nu?)nu consuma mai mult de 35-40Wh, iar pe luna cca 25KWh.Ia un ampermetru care masoara curent alternativ, pune-l in serie cu cablul de alimentare si vezi cat arata. iti spun eu vreo 35 W (adica 0,15A la 220 V).
SuperDuper
QUOTE(Golem @ Sep 6 2006, 13:56) *
configuratia aia cu tot cu SCSI(un controller, nu?)nu consuma mai mult de 35-40Wh, iar pe luna cca 25KWh.Ia un ampermetru care masoara curent alternativ, pune-l in serie cu cablul de alimentare si vezi cat arata. iti spun eu vreo 35 W (adica 0,15A la 220 V).

Hai mai las-o moarta cu aia 35W, ce este laptop? Ca doar nu o sa stea in stand-by ci o sa munceasca... Oricum este mai ieftin si sigur un router stand-alone SOHO.
Mr_Devil83

QUOTE(SuperDuper @ Sep 7 2006, 02:57) *
Hai mai las-o moarta cu aia 35W, ce este laptop? Ca doar nu o sa stea in stand-by ci o sa munceasca... Oricum este mai ieftin si sigur un router stand-alone SOHO.

cam 30w as zice eu avand in vedere ca un p3 abia consuma vreo 70 de w, ma refer la calculatorul complet.

superDuper vezi o sursa de alimentare de HP vectra p3 sau ceva ibm-uri, au surse de 90 de w hp-urile alea. deci un kktel de procesor la 266 cu niste tranzsitoare pe langa el nu pot consuma prea mult.

totusi nu inteleg...care e faza cu hardu ala pe scsi ? adica in afara de faptul ca are un consum mare si pentrunimic alta utilitate nu ii vad. Merge foarte bine un hard disk pe ide, cu vreo 20 de clienti iti ruteaza 4mb lejer, banda mult mai mare decat vei avea tu deci...
SuperDuper
QUOTE(Mr_Devil83 @ Sep 6 2006, 21:04) *
cam 30w as zice eu avand in vedere ca un p3 abia consuma vreo 70 de w, ma refer la calculatorul complet.

superDuper vezi o sursa de alimentare de HP vectra p3 sau ceva ibm-uri, au surse de 90 de w hp-urile alea. deci un kktel de procesor la 266 cu niste tranzsitoare pe langa el nu pot consuma prea mult.

Eu nu inteleg de ce crezi ca un PII la 266 trebuie sa consume mai putin decat un PIII. Tehnologia este alta, consumatorii per total sunt cam tot aia... am zis 100W ca limita superioara, ca or fi 70 nu contest, dar nici 30...
QUOTE(Mr_Devil83 @ Sep 6 2006, 21:04) *
totusi nu inteleg...care e faza cu hardu ala pe scsi ? adica in afara de faptul ca are un consum mare si pentrunimic alta utilitate nu ii vad. Merge foarte bine un hard disk pe ide, cu vreo 20 de clienti iti ruteaza 4mb lejer, banda mult mai mare decat vei avea tu deci...

Pentru ca asa este facut calculatorul ala cu HDD SCSI.
K3rn3L
Ms tuturor! O sa testam o luna cat consuma si gata smile.gif Decat sa stam sa facem calcule peste calcule mai bine punem direct in practica. peacefingers.gif
exorcistul
Max.30W pe ora configuratia asta peacefingers.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.