i_am_altus
3rd September 2006, 12:50
Vreau sa-mi iau o masina prin leasing, cu care voi circula maxim 20.000 km, majoritatea in Bucuresti.
Cel mai mult imi place Seat Ibiza, e si la promotie pana pe 15 septembrie. Cred ca mi s-ar potrivi pentru ca este destul de sport, si nici nu e spatiul din interior un criteriu primordial.
Ce alternative imi recomandati, care sa nu depaseasca 12.000 EURO DDP?
Pagina Seat Ibiza
Cum ar fi Peugeot 206 ca alternativa? Ce avantaje are?
Mersi anticipat.
Liberatore
3rd September 2006, 22:05
Heh! Esti in aceeasi problema cu mine! Iti spun eu ce alternative ai, dupa studii de piata intense, dupa ce am luat toate marcile la rand si dupa inshpe mii de dealeri si dupa inshpe mii de telefoane date ...
---> La Renault ai doar Symbol`ul ... dar dupa parerea mea aia nu e masina daca tu aspiri spre Ibiza!
----> La kia ai rio si mi se pare o afacere masina aia!
-----> La hyundai ai accentul
-----> La Nissan, Honda, Mazda, Toyota, Bmw, Mercedes si Audi nu ai ce cauta cu banii astia!
-----> La opel nu prea merita banii dati pe ce iti ofera!
------> La ford ai Fiesta si la fel, gasesti in aceeasi bani alte masini!
------> La Peugeot ai doar 206 si e fumat!
-------> La Chevrolet ai Lacetti
-------> La mitsubishi ai Colt-ul dar e cam de dame!
Optiunile mele, si inca nu m-am decis ce aleg dintre ele, si ti le recomand cu toata inima sunt:
1.) Seat Ibiza - 1.2 70 cp - 11.035 - de la ABS la airbag-uri, la DSR, la incuietori centralizate si la geamuri fata electrice, CD cu mp3
2.) Nubira II SX D/AB - 1.6 16 v - 103 cp - imensa, limuzina, service ieftin, full electrica, full option, abs, airbag-uri, spatiu tata si nici nu te faci de ras cu ea intre masini si la semafoare - 10.899
3.) Skoda Fabia - aici alegi tu motorizarile si dotarile - eu am ales cea la 10.758 cu 1.2 64 cai parca ... tot ce au cele de mai sus numai ca in plus ai computer de bord .... si mp3 player cadou
---> eu inca ma mai gandesc care din astea iau ... de maine incep test drive-ul la cele trei
romaximusro
3rd September 2006, 22:13
in banii tai cea mai buna optiune mi se pare un citroen c3 cool air diesel 1.4 hdi 70 cp cu:
bandouri protectie laterala
bare de protectie in culoarea caroseriei
faruri cu geam clar
jante otel
manere interioare usi cromate
oglinzi exterioare negre
Functionalitate si Confort
bancheta rabatabila 2/3-1/3
caroserie galvanizata
ceas digital de bord
computer de bord
faruri reglabile electric din interior
filtru de particule si praf
geamuri atermice
geamuri electrice fata
iluminare habitaclu si portbagaj
inchidere centralizata
luneta incalzita
oglinzi retrovizoare cu reglare manuala
plafoniere cu temporizare
preechipare audio
roata de rezerva de dimensiuni normale
servodirectie
sistem dezactivare airbag pasager
stergator luneta
tablou de bord cu afisaj digital
turometru
Siguranta
airbag pasager
airbag sofer
avertizor pentru depasirea vitezei setate
avertizor sonor lumini/usi deschise
centuri de siguranta fata cu pretensionare pirotehnica si limitator de efort
centuri de siguranta spate cu prindere in 3 puncte
intrerupere alimentare carburant in caz de accident
sistem "Isofix" bancheta spate pentru scaune copii
sistem antifurt cu blocarea motorului
sistem de blocare usi spate
sistem de franare servoasistat
stop suplimentar frana
tetiere fata reglabile
volan reglabil pe 2 directii
ABS + EBD
Aer Conditionat
Full electro pack (oglinzi electrice, geamuri electrice fata si inchidere centralizata)
Vlad01
4th September 2006, 01:40
206 nu e fumat deloc, dimpotriva e la maturitate si i s-au rezolvat cam toate problemele, poti sa alegi cu incredere un leut
Liberatore
4th September 2006, 15:41
Am fost la test drive astazi cu Nubira si Ibiza ... Am sa va relatez puncte cu plus si puncte cu minus ... Oricum ar fi, sunt pareri proprii si ... personale! Deci ... fiecare cu ale lui:
Seat Ibiza:
(+) - spoilerul de pe divizia Cupra si farurile clare de pe spate
- stabilitate foarte buna ... la viteze de 80-100 miscari bruste stanga-dreapta .... foarte bine asezata
- pozitie sportiva la volan, tinereasca si iti da senzatia de bani investiti in masina
- interior nu luxos, nu pretentios... ci SPORT!
- forta in depasiri si foarte manevrabila!
- servodirectia excelenta
- schimbator sportiv cu curse scurte si fixe ---> aici se simte unde se duc banii!
- cd player Sony - X-plode in dotare standard
(-) - 2 ani garantie
- parca e cam joasa si e un picutz deficitara urcarea in ea (din nou ca la masinile sport)
- boxe doar pe fata care cam lasa de dorit (trebuie investiti in boxe ca sa fie pe masura Xplode-ului)
Daewoo Nubira
(+) - aspect de limuzina
- senzatie de masina de lux bine inchegata si simpla
- senzatie de siguranta
- fuge de rupe
- stabilitate
- spatiu la greu ....
- daca ai chef te iei cu toate navele de 30-40 de mii de euro de pe sosele si nu te faci de ras!
(-) - consum imens (dealer-ul mi-a spus ca in oras e foarte costisitoare - aproape ca nu merita la consum pentru oras) - si a avut dreptate andreib ... (si asa a zis si dealerul) ... mai bine dai airbag-urile pe GPL ... insa eu nu concep ideea de masina fara airbag-uri in anul 2006 ...
- plasticul, cu toate ca la ochi arata bine inchegat si bine aranjat si chiar iti da un aer de lux ... la atingere scartaie si scartaie deranjant .. si mai ales la hopuri!
- servodirectia cam rigida ...
- schimbator de viteze ieftin, curse lungi, cu hopuri, inexacte ....
- nu se fabrica pe culoarea nearga (si eu vroiam negru)
----> VERDICT: Am redus optiunile la Seat Ibiza si la Skoda Fabia ... astazi, poate mai tarziu, sau maine merg la test drive la Fabia! si am sa va relatez .....
i_am_altus
4th September 2006, 15:48
In primul rand mersi ca impartasesti experientele tale. Sunt foarte utile pentru mine. Eu am vorbit azi cu cei de la ALTO SYNCRO GRUP si mi-au spus ca doar pe la mijlocul lui octombrie ar fi cel mai devreme cand as putea primi o Ibiza.
Bazandu-ma si pe studiile tale pentru ca nu prea am timp sa le fac si eu, raman la a alege intre Seat Ibiza si Peugeot 206. Totusi la cei 10.000 EUR CIP poti lua si Peugeot 206 cu 110 CP sau chiar 207, varianta Trendy, 75 CP. Singurul motiv pentru care elimini 206-le este faptul ca e model vechi?
PS: Sunt sigur ca nici Fabia nu o sa iti faca o impresie prea buna, chiar daca la bani iese mai ieftin.
romaximusro
4th September 2006, 15:55
QUOTE(Liberatore @ Sep 4 2006, 16:41)

Am fost la test drive astazi cu Nubira si Ibiza ... Am sa va relatez puncte cu plus si puncte cu minus ... Oricum ar fi, sunt pareri proprii si ... personale! Deci ... fiecare cu ale lui:
Seat Ibiza:
- stabilitate foarte buna ... la viteze de 80-100 miscari bruste stanga-dreapta .... foarte bine asezata
- pozitie sportiva la volan, tinereasca si iti da senzatia de bani investiti in masina
- schimbator sportiv cu curse scurte si fixe ---> aici se simte unde se duc banii!
(-) - 2 ani garantie
- parca e cam joasa si e un picutz deficitara urcarea in ea (din nou ca la masinile sport)
- boxe doar pe fata care cam lasa de dorit (trebuie investiti in boxe ca sa fie pe masura Xplode-ului)
Daewoo Nubira
(+) - aspect de limuzina
- senzatie de masina de lux bine inchegata si simpla
- senzatie de siguranta
- fuge de rupe
- stabilitate
- spatiu la greu ....
- daca ai chef te iei cu toate navele de 30-40 de mii de euro de pe sosele si nu te faci de ras!
(-) - consum imens (dealer-ul mi-a spus ca in oras e foarte costisitoare - aproape ca nu merita la consum pentru oras) - si a avut dreptate andreib ... (si asa a zis si dealerul) ... mai bine dai airbag-urile pe GPL ... insa eu nu concep ideea de masina fara airbag-uri in anul 2006 ...
- plasticul, cu toate ca la ochi arata bine inchegat si bine aranjat si chiar iti da un aer de lux ... la atingere scartaie si scartaie deranjant .. si mai ales la hopuri!
- servodirectia cam rigida ...
- schimbator de viteze ieftin, curse lungi, cu hopuri, inexacte ....
- nu se fabrica pe culoarea nearga (si eu vroiam negru)
----> VERDICT: Am redus optiunile la Seat Ibiza si la Skoda Fabia ... astazi, poate mai tarziu, sau maine merg la test drive la Fabia! si am sa va relatez .....
hmm.. mie nubira de nici o culoare nu imi da impresia de lux
bogdancristiann
5th September 2006, 11:48
ca posesor de seat ibiza 1,4 75 cp, eu o recomand fata de fabia. singurul minus ar fi lipsa computerului de bord, dar m-am obisnuit si fara, oricum consumul il fac atunci cand fac plinul.
masina e foarte stabila pe curbe, servodirectia e super, iar ca spatiu interior sta mai bine ca peugeot 206, mai ales in spate.
boxele sunt destul de bune, problema e ca nu are amplificator pentru antena, de acolo apare problema cu receptia posturilor de radio. crede-ma e diferenta mare intre auditia la radio si cea la cd. nu se compara.
in rest... am peste 6000 de km in aproape 4 luni si nu am nici o problema. din ce am aflat de la posesorii mai vechi ai acestui model, e o masina fiabila.
ichebau
5th September 2006, 18:24
QUOTE(Liberatore @ Sep 4 2006, 16:41)

Seat Ibiza:
cu ce motor era echipata masina cu care ai facut test drive ? cumva motorul de 1,2 si 70 cai
Liberatore
6th September 2006, 22:24
da ichebau! exact ala!
bogdancristiann
7th September 2006, 12:28
eu zic sa mai dai ceva sute de euro in plus si sa iei motorul 1,4 85 cp.
e cu totul altceva, eu zic ca merita, chiar daca probabil va trebui sa mai strangi ceva bani.
mef
8th September 2006, 17:23
La Opel Astra Classic te-ai gandit ?
bogdancristiann
8th September 2006, 20:55
nu te supara, dar astra clasic e facuta in polonia, calitatea e sub orice critica, motorul ala pe benzina de 1,4 90 cp e zgomotos rau... nu mai e ce a fost astra.
Klubber
8th September 2006, 22:04
QUOTE(i_am_altus @ Sep 3 2006, 13:50)

Vreau sa-mi iau o masina prin leasing, cu care voi circula maxim 20.000 km, majoritatea in Bucuresti.
Cel mai mult imi place Seat Ibiza, e si la promotie pana pe 15 septembrie. Cred ca mi s-ar potrivi pentru ca este destul de sport, si nici nu e spatiul din interior un criteriu primordial.
Ce alternative imi recomandati, care sa nu depaseasca 12.000 EURO DDP?
Pagina Seat IbizaCum ar fi Peugeot 206 ca alternativa? Ce avantaje are?
Mersi anticipat.
Salut! Si eu ma gandesc serios sa imi iau un Seat Ibiza... motorul de 1,4 100 de cai dar mi se pare putin cam "dopat"! Stie cineva daca are probleme cu fiabilitatea? Sa raman la cel de 85 de cai, e mai fiabil, mai economic? Pacat ca nu se mai vinde Leon Spirit, imi placea mult masina...
i_am_altus sper ca nu te deranjeaza ca am postat oarecum offtopic...
Bogdan!
10th September 2006, 22:29
citroen c3 ce puncte forte/slabe ar avea? Tot pana pe 15 septembrie este o oferta Aici
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.