Bine ati venit pe o noua arie
Salutară această inițiativă din partea adminilor, de a dedica o arie iubitorilor de plante de grădină și/sau de apartament.
Dacă avem ghinionul de a locui la bloc, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de propria noastră grădină. Exista cateva plante de care ne putem bucura si atunci cand gradina s-a mutat pe balcon. Despre acestea putem discuta pe larg în cadrul threadurilor deschise (care se vor deschide) pe această arie. Este recunoscut faptul că plantele pot da o nouă înfățișare unui loc (fie ele înflorite sau nu), să creeze o atmosferă plăcută și liniștitoare. Sper ca această arie să schimbe „obișnuința” unora de a cumpăra o floare doar cu o anumită ocazie și să-i facă să înțeleagă că a avea propriile noastre plante în îngrijire este la fel ca și cum ai avea grijă de un animal de companie. Poate fi la fel de îmbucurător în a vedea cum planta îngrijită de tine crește, se dezvoltă (iar dacă aceasta este o specie ce înflorește, să vezi cum grija ta față de ea este răsplătită din plin cu niște flori superbe) ca și creșterea unui animaluț domestic.
Similitudini între creșterea plantelor și creșterea animăluțelor de companie sunt multe. Ce trebuie înțeles este că și PLANTELE SUNT ORGANISME VII care cresc, se înmulțesc și mor. Mor dacă nu avem grijă de ele. Spre deosebire de animale ele nu-și pot asigura singure dreptul de a trăi. De aceea, cei ce se ocupă cu creșterea lor trebuie să aibă în primul rând dragoste și pasiune pentru așa ceva. Tocmai de aceea, am rugămintea expresă, ca în posturile dumneavoastră să expuneți numai ce este corect, verificat și să nu faceți presupuneri ce ar putea duce la îmbolnăvirea sau chiar moartea plantelor puse în discuție. Ajutați constructiv pe cei ce vor cere informații pe această arie și nu distructiv, chiar dacă nu va fi intenționat. Gândiți-vă ce ar însemna să recomandați unui user, „după ureche”, un anumit pesticid ce în realitate dăunează grav speciei respective.
De asemenea, am rugămintea de a nu posta un link întreg, în contextul în care informația cerută de către un user se rezumă la câteva rânduri. Dacă doriți să ajutați cu adevărat, oferiți informația concretă și nu un link stufos.
Cu aceasta eu închei. Vă doresc o activitate cât mai plăcută pe această arie, să aveți parte de noi cunoștințe în domeniu iar cele cunoscute să fie dezvoltate.
Mulțumesc celor care au avut răbdarea să citească acest post al meu și celor care se vor conforma. Nu voi închide acest thread, el fiind deschis pentru eventualele propuneri și/sau sesizări.
Cu respect, Cela