Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

justmy

Cand profesori o sa isi faca treaba calumea atuncia sa li se creasca salariile pana atuncea !sa ramana asa sau de ce nu ? chiar scazute !
Sunt o multime de profesori incopetenti!fac tot posibilul ca acel elev/student sa il incurce si sa nu prea inteleaga, ca sa ia meditatii huh.gif sa castige ceva bani!! dry.gif
data
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 24 2008, 22:39) *
Veniturile familiei mele sunt si de 30.000 RON pe luna. Ia vezi cat mananca profesorii de pe urma noastra?

toata familia ta la un loc nu castiga cat un sofer sau o femeie de serviciu la ANRE;

asa ca stai la rand, sunt altii mai indeptatiti sa ii injure pe profesori ca au venituri prea mari
roll2.gif roll2.gif roll2.gif

Pierde_verile
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 24 2008, 22:39) *
Editat. N-are rost sa-ti spun. Si 1 milion daca aveam venit si dadeam 20 RON statului aveam dreptul la opinie!

Statul îi va jecmăni mereu pe fraieri ca voi. Pentru că el va plăti profesori care îi vor face pe alegători să gândească și alegătorii vor vota politicieni care vor lua banii de la fraieri ca voi și îi vor da la profesori. Nu îți dai seama că te agiți degeaba?
Alex_Dum
QUOTE (Cipsu @ Oct 24 2008, 22:42) *
si armata, biserica, functionarimea, asiguratii sociali, sanatatea, restul lumii?!?

Si pe mine pana la urma nu m-ar deranja atat de rau daca nu ar face totul sa demonstreze ca li se cuvine...

Armata are rostul ei si-si va face treaba cand va fi nevoie. Biserica are cel mai important rol in in societate. Eu personal n-am avut nevoie de sistemul de sanatate pana acum. Nici parintii mei!
AMDG
QUOTE (Pierde_verile @ Oct 24 2008, 22:42) *
au început oamenii responsabili să se teamăp că nu mai au și că nu vor avea personal de calitate în învățământ.

Prin alte parti problema s-a rezolvat prin invatamant privat rolleyes.gif
Alex_Dum
Inca o chestie. Nu am zis pe topicul asta ca nu as fi de acord cu o crestere salariala. Dar ca sa dau un ban trebuie sa stiu ce primesc. Si intr-un magazin un lucru scump e un lucru de firma ce si-a creat un renume! Profesorii au o imagine proasta! Ca sa primeasca bani trebuie sa-si repare imaginea!
Sunt de acord cu cresterea salariala doar in cazul in care lunar profesorii vor fi evaluati de parinti (nu de inspectorat fiindca e partinitor si corupt, nu de elevi fiindca pot fi usor dusi de nas)! Cum vor fi evaluati? Simplu... parintele vede ce invata copilul lui la scoala... asta daca ii pasa de el.

QUOTE (AMDG @ Oct 24 2008, 22:50) *
Prin alte parti problema s-a rezolvat prin invatamant privat rolleyes.gif

intr-o tara comunista ca romania e mai greu. cei lipsiti de posibilitati materiale, dar si lenesi ori prosti in acelasi timp au impresia ca printr-un sistem privat de invatamant vor fi privati de educatie.
Cipsu
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 24 2008, 22:47) *
Armata are rostul ei si-si va face treaba cand va fi nevoie. Biserica are cel mai important rol in in societate. Eu personal n-am avut nevoie de sistemul de sanatate pana acum. Nici parintii mei!

Care naiba mai e rostul armatei in conditiile actuale geopolitice?!?
E o chestie traditionalista, cel mult.
Cu 10 MIG-uri de 30 ani modernizate acum 10 ani si 1 submarin trecut cu 15 ani de varsta de casare crezi ca insemni ceva?!?

Despre Biserica nu comentez, desi opinia mea este impotriva recunosc impactul social al acestei institutii (sa zice necomerciale) desi se stie ca Biserica e cel mai mare Asset Mangement Co. din Romania.....totusi nu inteleg de ce au nevoie de buget de la stat.

Sistemul de sanatate e intr-adevar o prioritate, ca si invatamantul, iar functionarime e rotita care trebuie sa le integreze pe toate in sistem (poti sa o asemeni cu o cutie de viteze daca vrei...)

Dar sa inteleaga ca a fi bugetar nu e un privilegiu, e o datorie pe care trebuie sa o intorci catre societatea care te plateste prin contributii comune.

Alex_Dum
QUOTE (>ficus @ Oct 24 2008, 22:42) *
invata-ne si pe noi, ignorantule smile.gif

= carisma + aspect fizic + sa-i spui omului ce vrea sa auda si nu ceea ce crezi + multe altele
Mr_Who
QUOTE (AMDG @ Oct 24 2008, 22:35) *
Valabil pentru orice profesie , nu ? rolleyes.gif

Bineinteles. Si stiu la ce te gandesti, am auzit-o si pe asta de multe ori: "Daca nu le convine profesorilor salariile, nu au decat sa paraseasca sistemul si sa caute ceva mai bine platit, daca ii tine cureaua". Si sunt perfect de acord. De altfel, acest fenomen se observa deja: tot mai putini tineri calificati intra in sistem, pentru ca nu sunt motivati financiar sa aleaga catedra si se orienteaza spre alte domenii. De aceea sunt o multime de suplinitori necalificati in sistem, probabil pentru ca oricum nu si-ar gasi ceva mai bine platit la calificarea lor. Iar profesorii cu vechime sunt "blocati" in sistem, pentru ca, daca stam sa ne gandim, e mai greu sa incepi o alta cariera, de la zero, la 45-50 de ani, chiar daca ai calificarile necesare. Ce nu intelege lumea e ca marirea salariilor ar reprezenta salvarea invatamantului romanesc, pentru ca ar avea drept consecinta atragerea unor tineri capabili in sistem. Din pacate, nici macar marirea de 50% a salariilor nu e suficienta, pentru ca nici dupa aceasta marire un profesor debutant nu va avea un salariu net de 900 RON, iar asta nu e un venit atractiv... Ar fi trebuit ca aceasta marire sa se faca diferentiat, astfel incat sa ii avantajeze pe debutanti.
fum

Greu de spus daca este sau nu corect.Este foarte important sa avem o lege a salarizarii personalului bugetar,lege care sa incadreze intre anumite valori,si astea cunoscute de toti,salariile grupelor de bugetari.Evident,baza de calcul ar trebui sa fie salariul mediu pe economie.Si ar mai trebui sa se vorbeasca si despre sporuri;chiar daca atunci cand vorbim despre salarii ele nu se "vad",sporurile exista si contribuie din greu la venitul net.Spunea cineva ca nu ar trebui sa fim interesati de cat da statul profesorilor,ca nu contribuabilul da banii ci statul,ca noi ca si contribuabil nu avem de facut decat sa ne platim impozitele catre stat.Este o tampenie inimaginabila!Eu ca si contribuabil am dreptul si datoria sa supraveghez ce face statul cu banutul meu,este o datorie cetateneasca,este un drept dobandit,exista legi care faciliteaza cetateanului accesul la documente publice,avem o presa libera care actioneaza in numele meu,a contribuabilului,in multe dintre aceste probleme,sunt chemat la vot sa aleg o echipa care promite un anumit program economic si,in sfarsit,nu vad de ce nu am tot dreptul sa incerc prin toate mijloacele posibile,ca un procent cat mai mare din impozitul pe care-l platesc sa se intoarca la mine.Toate trebuiesc:si sanatate si educatie si siguranta si drumuri publice,trebuie insa sa ne stabilim niste prioritati,sa acceptam toti niste limite,as vrea din tot sufletul sa ne vedem coalizati si nu pusi fata in fata.Avem o economie,este cum este,prin urmare trebuie sa ne raportam toti la performantele ei.Altminteri o sa suferim toti.
>ficus
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 24 2008, 23:02) *
= carisma + aspect fizic + sa-i spui omului ce vrea sa auda si nu ceea ce crezi + multe altele

tocmai ai definit un demagog ieftin si meschin, ocupat cu manipularea interlocutorilor, care mai e si narcisist pe deasupra smile.gif
irinuca8082
QUOTE (justmy @ Oct 24 2008, 22:43) *
Cand profesori o sa isi faca treaba calumea atuncia sa li se creasca salariile pana atuncea !sa ramana asa sau de ce nu ? chiar scazute !
Sunt o multime de profesori incopetenti!fac tot posibilul ca acel elev/student sa il incurce si sa nu prea inteleaga, ca sa ia meditatii huh.gif sa castige ceva bani!! dry.gif

ia uitati-va la asta. roll2.gif roll2.gif eek.gif
fum
QUOTE (irinuca8082 @ Oct 24 2008, 23:16) *
ia uitati-va la asta. roll2.gif roll2.gif eek.gif

Da.Profesori incopetenti.
Cipsu
QUOTE (fum @ Oct 24 2008, 23:12) *
Greu de spus daca este sau nu corect.Este foarte important sa avem o lege a salarizarii personalului bugetar,lege care sa incadreze intre anumite valori,si astea cunoscute de toti,salariile grupelor de bugetari.Evident,baza de calcul ar trebui sa fie salariul mediu pe economie.Si ar mai trebui sa se vorbeasca si despre sporuri;chiar daca atunci cand vorbim despre salarii ele nu se "vad",sporurile exista si contribuie din greu la venitul net.Spunea cineva ca nu ar trebui sa fim interesati de cat da statul profesorilor,ca nu contribuabilul da banii ci statul,ca noi ca si contribuabil nu avem de facut decat sa ne platim impozitele catre stat.Este o tampenie inimaginabila!Eu ca si contribuabil am dreptul si datoria sa supraveghez ce face statul cu banutul meu,este o datorie cetateneasca,este un drept dobandit,exista legi care faciliteaza cetateanului accesul la documente publice,avem o presa libera care actioneaza in numele meu,a contribuabilului,in multe dintre aceste probleme,sunt chemat la vot sa aleg o echipa care promite un anumit program economic si,in sfarsit,nu vad de ce nu am tot dreptul sa incerc prin toate mijloacele posibile,ca un procent cat mai mare din impozitul pe care-l platesc sa se intoarca la mine.Toate trebuiesc:si sanatate si educatie si siguranta si drumuri publice,trebuie insa sa ne stabilim niste prioritati,sa acceptam toti niste limite,as vrea din tot sufletul sa ne vedem coalizati si nu pusi fata in fata.Avem o economie,este cum este,prin urmare trebuie sa ne raportam toti la performantele ei.Altminteri o sa suferim toti.

O pozitie echilibrata si de bun simt.

Daca tot ce ni se ofera este sau alb sau negru, vom alege raul cel mai mic.
Asteptam nuantele de gri...
AMDG
QUOTE (Mr_Who @ Oct 24 2008, 23:06) *
Ce nu intelege lumea e ca marirea salariilor ar reprezenta salvarea invatamantului romanesc,

Corect - sa lasam invatamantul privat sa ajusteze cererea si oferta - sau preferi cumva trecutul ? rolleyes.gif
Annny
trebuia gandit un sistem de marire in care procentul cu care se mareste sa fie invers proportional cu venitul actual. la cei care au 10milioane sa le mai dea 5, dar tot 5-10 sa le dea si la cei cu 150 milioane ca n-au nevoie de mai mult.

LE> Annny for President cool.gif
Alex_Dum
sau mai bine faceau altfel. celor care au 150 sa le dea 30 si din aia 120 sa dea la altii, dar numai daca merita bineinteles.
Mr_Who
QUOTE (AMDG @ Oct 24 2008, 23:30) *
Corect - sa lasam invatamantul privat sa ajusteze cererea si oferta - sau preferi cumva trecutul ? rolleyes.gif

Care invatamant privat? Facultatile private? Ala nu-i invatamant, e un simplu comert cu diplome de licenta...
Si daca asta e "invatamantul privat", atunci da, prefer trecutul.
Cipsu
QUOTE (Mr_Who @ Oct 24 2008, 23:37) *
Care invatamant privat? Facultatile private? Ala nu-i invatamant, e un simplu comert cu diplome de licenta...
Si daca asta e "invatamantul privat", atunci da, prefer trecutul.

Adevarat.

Insa si cele publice se apropie puternic de acest statut - vezi ASE

Parca cele tehnice au mai pastrat putin din rigurozitate, dar ma indoiesc ca invatamantul promanesc se va adopta in timp util realitatii.
gigel de hohențolărn
foști colegi, ajunși profi suplinitori cu 10 bulioane lei vechi pă lună, transport decontat, și după majorarea de 50% - faceț' voi socoteala.
și dacă e să fiu părinte mi-aș retrage plodu din școlile respective urgent. de fapt crecă m-ar durea-n cot.
acu ceva vreme, multă vreme, în învățământ rămâneau totuși absolvenții cei mai buni. oricum am speranța că testele de definitivat sau titularizare să fie dure - nu ca pișurile de până acu, ca să se facă trierea în mod cinstit, și cu fundu pe un sac de bani să stea doar ăia care sunt pe felie biggrin.gif
restu - cât e acu e mai mult decât suficient. și goana după puncte o un mare șit, nu frate - examen din aria curiculară - predai istoria din panama, apăi p-aia s-o știi, șașamaideparte.
mihaigerard
Pacat ca o asemena crestere salariala pentru profesori vine intr-un moment atat de nepotrivit... smile.gif
Alex_Dum
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Oct 25 2008, 00:01) *
foști colegi, ajunși profi suplinitori cu 10 bulioane lei vechi pă lună, transport decontat, și după majorarea de 50% - faceț' voi socoteala.
și dacă e să fiu părinte mi-aș retrage plodu din școlile respective urgent. de fapt crecă m-ar durea-n cot.
acu ceva vreme, multă vreme, în învățământ rămâneau totuși absolvenții cei mai buni. oricum am speranța că testele de definitivat sau titularizare să fie dure - nu ca pișurile de până acu, ca să se facă trierea în mod cinstit, și cu fundu pe un sac de bani să stea doar ăia care sunt pe felie biggrin.gif
restu - cât e acu e mai mult decât suficient. și goana după puncte o un mare șit, nu frate - examen din aria curiculară - predai istoria din panama, apăi p-aia s-o știi, șașamaideparte.

nu trebuie doar sa o stii. trebuie sa stii si cum sa o predai. de fapt asta e cel mai important!
gigel de hohențolărn
QUOTE (mihaigerard @ Oct 25 2008, 00:02) *
Pacat ca o asemena crestere salariala pentru profesori vine intr-un moment atat de nepotrivit... smile.gif

pentru UNII profesori creșterea vine prea târziu, pentru alții vine prea devreme, pencă-n vecii vecilor n-ar merita toți profii creșteri salariale.
miclea venise cu niște măsuri cât se poate de cinstite - da repede l-au mazilit cin l-au mazilit thumbup.gif
gigel de hohențolărn
QUOTE (mihaigerard @ Oct 25 2008, 00:02) *

pentru UNII profesori creșterea vine prea târziu, pentru alții vine prea devreme, pencă-n vecii vecilor n-ar merita toți profii creșteri salariale.
miclea venise cu niște măsuri cât se poate de cinstite - da repede l-au mazilit cin l-au mazilit thumbup.gif
Mr_Who
Da, prefer trecutul. Consider ca renuntarea la concursul de admitere in invatamantul superior a fost o mare greseala, pentru ca s-a eliminat concurenta si selectia valorilor si invatamantul universitar s-a transformat intr-o afacere. Oricine poate fi student, pe bani, in Romania. Tot din aceasta cauza, criteriile de evaluare au fost date peste cap. Admiterea la facultate se face pe baza de concurs de dosare, in functie de mediile obtinute in liceu. Iar notele elevului nu ar trebui sa fie un criteriu de evaluare a performantei profesorului, ci un criteriu de evaluare a performantelor elevului. Un profesor slab poate sa dea numai note de 10, chiar daca elevul nu este de 10. Iar un profesor bun si integru, care evalueaza corect nivelul de cunostinte si gradul de pregatire al elevului, poate fi pus la zid de parintii acelui elev, sub diverse pretexte. Am vazut cazuri. Oare doar profesorul este vinovat de calitatea slaba a procesului educativ? Dezinteresul elevului sau atitudinea parintelui n-au nimic de-a face cu aceasta situatie?
In Romania nu exista invatamant preuniversitar privat. Romanii nu inteleg corect notiunea de educatie , darmite pe cea de "invatamant privat".
Inca ceva: se tot aminteste de notele de 2 si 3 pe care unii aspiranti la meseria de profesor le obtin la concursul de titularizare. Ma intreb: cum este posibil ca un proaspat absolvent de facultate, care tocmai a promovat un examen de licenta, sa obtina astfel de rezultate la titularizare?
Ar fi multe de povestit...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.