Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

brigazile_martirilor

QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 16 2008, 15:45) *
nene, imi pare rau pentru tine dar citesti din 3,14 in 3,14 randuri. smile.gif
spuneam ca mai sunt si alte surse de finantare pentru invatamant dar si pentru sanatate. desi nu-s popa tongue.gif am sa repet din nou pentru toate babele surde:
1 - datoriile pe care nato le are fata de Romania (despagubiri datorare embargoului iugoslav)
2 - datoria pe care o are irakul fata de Romania (si pentru care am trimis trupe acolo, tot la indemnul nato)
3 - reducerea cheltuielilor de protocol pentru institutiile statului (mi se pare impertinenta sa anunti dublarea cheltuielilor pentru parlament simultan cu actionarea in justitie a profesorilor)
4 - trecerea la parlament unicameral
5 - anularea pensiilor la fel de nesimtite ca si salariile
6 - anularea totala a subventiilor (si a tuturor ajutoarelor materiale - de exemplu sedii) acordate partidelor politice. cine vrea sa faca politica, s-o faca pe banii lui
7 - recuperarea datoriei de 15.000 de miliarde de lei vechi (sper ca am tinut bine minte suma) pe care rafo o avea fata de statul roman si pe care jigodia de bombonel a trecut-o la datoria publica
8 - confiscarea averii tuturor demnitarilor care au subminat economia nationala prin semnarea unor contracte paguboase pentru statul roman (de exemplu cei care au vandut Romtelecom ori cei care au semnat cu bechtel)
9 - confiscarea tuturor averilor dobandite in mod ilegal
10 - anularea tuturor subventiilor acordate cultelor religioase, indiferent de orientare; este o dovada de tupeu si de sfidare sa spui ca nu ai bani, dupa ce dai boilor o caruta cu galbeni pentru a face "catedrala mantuirii neamului".

ce parere ai micutule fesenist? o fi de bine? sau nici asa nu ar ajunge banii? smile.gif

1 - nene, dar cu salariile alea de porc, cu pensiile alea tot de porc, cu cheltuielile alea de protocol tot de porc, esti de acord? pe alea le sustii din buzunarul tau? smile.gif
2 - si tu ce esti? antiterorist? tongue.gif
3 - sperima ta da speri degeaba. biggrin.gif

chiar cu solutiile tale,Capitane, nu ar fi bani decat pe un termen scurt.

Pe termen lung, invatamantul trebuie reformat din temelii.

Pe vremea impuscatului, am intrat la facultate fara 1 h de pregatire.Doar cu ce faceam la scoala.

acum se fac pregatiri din clasele mici, la scoala ce mama dracului mai fac?
CapitanuPICARD
QUOTE (brigazile_martirilor @ Oct 17 2008, 09:30) *
chiar cu solutiile tale,Capitane, nu ar fi bani decat pe un termen scurt.

Pe termen lung, invatamantul trebuie reformat din temelii.

Pe vremea impuscatului, am intrat la facultate fara 1 h de pregatire.Doar cu ce faceam la scoala.

acum se fac pregatiri din clasele mici, la scoala ce mama dracului mai fac?

nene, aici iti dau dreptate. o facultate facuta pe vremea impuscatului este si acum de 1.000 de ori mai valabila decat 2-3 facultati facute in ziua de azi.
da' la chestia cu termenul scurt nu este asa.

15.000 miliarde lei vechi de la rafo+
1 miliard dolari de la irakieni+
cateva sute de milioane de euro date la bechtel (pentru ca, mai nou, sa decoperteze tot ce au facut, adica vreo 8-9 km, pentru ca nu era corespunzator laugh.gif)+
cateva miliarde de euro din confiscarea averilor obtinute ilegal+
peste 15 milioane de euro / lunar din salariile preotilor+
toate celelalte pe care nu le cunosc la cifre cat de cat exacte

eu zic ca se aduna bani suficienti sa transformam Romania intr-un Enterprise 4x4. smile.gif

brigazile_martirilor
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 17 2008, 11:16) *
nene, aici iti dau dreptate. o facultate facuta pe vremea impuscatului este si acum de 1.000 de ori mai valabila decat 2-3 facultati facute in ziua de azi.
da' la chestia cu termenul scurt nu este asa.

15.000 miliarde lei vechi de la rafo+
1 miliard dolari de la irakieni+
cateva sute de milioane de euro date la bechtel (pentru ca, mai nou, sa decoperteze tot ce au facut, adica vreo 8-9 km, pentru ca nu era corespunzator laugh.gif)+
cateva miliarde de euro din confiscarea averilor obtinute ilegal+
peste 15 milioane de euro / lunar din salariile preotilor+
toate celelalte pe care nu le cunosc la cifre cat de cat exacte

eu zic ca se aduna bani suficienti sa transformam Romania intr-un Enterprise 4x4. smile.gif

Capitane, cine sa faca asta, cu confiscarea averilor ilicite?

in 18 ani cati mahari ai vazut la bulau?

L-au bagat pe Bivolaru ptr tunul de 50 milioane de para de la Bancorex si a iesit, mai curat, mai uscat, dupa cativa anisori.

In state vedeam pe unul, un amarat de paznic de la o banca, facand 25 de ani pentru o suma infima furata.
CapitanuPICARD
pai cum cine nene?
eu vad in jur multi nemultumiti. foarte multi.
si dintre ei, o buna parte stiu si carte. stiu sau pot invata sa se organizeze pentru a-si cere drepturile oferite de LEGE!
sau sa si le obtina! tot prin LEGE!

tu nu vezi ca incetul cu incetul lumea a inceput sa intrebe din ce in ce mai des: "ba, da' stai asa ca parca nu-i asa?!"
cine sa faca asta?
tu, eu, alti nemultumiti.
ti se pare cumva ca bivolaru s-a nascut altfel?
ti se pare cumva ca x (poti sa pui tu orice smecher) e vreun dumnezeu?
ti se pare ca vor muri altfel? sau ca functioneaza altfel?

nu nene! sunt tot oameni! nici mai civilizati, nici mai inteligenti, nici mai culti decat noi. ba din contra. sunt doar mai tupeisti.
si ce crezi tu nene ca este mai valabil: tupeul sau inteligenta? smile.gif
cap_tepos
QUOTE (brigazile_martirilor @ Oct 17 2008, 11:22) *
[...]In state vedeam pe unul, un amarat de paznic de la o banca, facand 25 de ani pentru o suma infima furata.

Da' vre-un vinovat pentru actualul dezastru financiar din SUA ai vazut incarcerat? Tocmai de-aceea nu vei vedea nici la noi. Asta e adevarul dureros, pe care insusi bashescu l-a spus verde in fata: "Nu ma intrebati cum am facut primul milion..." Cum voiai capitalism dupa 89, cand toti eram la acelasi nivel? La originile capitalismului in orice tara de pe fata pamantului a fost jaful la drumul mare, iar in 89 din cate-mi amintesc s-a murit in strada pentru capitalism (sau pardon, "fara comunism") nu?

Si on-topic, si eu consider ca marirea trebuie facuta treptat (chiar daca banii pentru marire au acoperire in produse si servicii este un soc prea mare sa arunci pe piata asa brusc atatia bani).

Pe de alta parte trebuie data legea aia de salarizare in primul rand pentru a termina cu salariile alea nesimtite ale smekerilor si reactia de tip domino cu iesirea in strada a celorlalti bugetari.
brigazile_martirilor
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 17 2008, 11:31) *
pai cum cine nene?
eu vad in jur multi nemultumiti. foarte multi.
si dintre ei, o buna parte stiu si carte. stiu sau pot invata sa se organizeze pentru a-si cere drepturile oferite de LEGE!
sau sa si le obtina! tot prin LEGE!

tu nu vezi ca incetul cu incetul lumea a inceput sa intrebe din ce in ce mai des: "ba, da' stai asa ca parca nu-i asa?!"
cine sa faca asta?
tu, eu, alti nemultumiti.
ti se pare cumva ca bivolaru s-a nascut altfel?
ti se pare cumva ca x (poti sa pui tu orice smecher) e vreun dumnezeu?
ti se pare ca vor muri altfel? sau ca functioneaza altfel?

nu nene! sunt tot oameni! nici mai civilizati, nici mai inteligenti, nici mai culti decat noi. ba din contra. sunt doar mai tupeisti.
si ce crezi tu nene ca este mai valabil: tupeul sau inteligenta? smile.gif

Earth to Captain.

iti aduc aminte ca esti in Romania, unde nemultumitii fac revolutii/schimba guverne pe forumuri si in Cismigiu, la un sah.

Romanul nu protesteaza, el MARAIE.

nu avem o societate civila in adevaratul sens al cuvantului.Daca aveam, la primul tun semnalat de presa , ieseau in strada sute de mii de oameni si poate asa
se schimba ceva.

Daca opinia generala e "fura si ei de la stat, e baieti destepti, daca poate" dry.gif .., ce rezultate astepti?
bizonul nu-si da seama ca-i fura si lui din buzunar.

Vizavi de tupeu sau inteligenta.Opreste 10 oameni pe strada:ce stiti de Andrei Plesu?Dar de Gigi Becali?
vezi atunci ce primeaza in Romania.

QUOTE (cap_tepos @ Oct 17 2008, 11:33) *
Da' vre-un vinovat pentru actualul dezastru financiar din SUA ai vazut incarcerat? Tocmai de-aceea nu vei vedea nici la noi. Asta e adevarul dureros, pe care insusi bashescu l-a spus verde in fata: "Nu ma intrebati cum am facut primul milion..." Cum voiai capitalism dupa 89, cand toti eram la acelasi nivel? La originile capitalismului in orice tara de pe fata pamantului a fost jaful la drumul mare, iar in 89 din cate-mi amintesc s-a murit in strada pentru capitalism (sau pardon, "fara comunism") nu?

Si on-topic, si eu consider ca marirea trebuie facuta treptat (chiar daca banii pentru marire au acoperire in produse si servicii este un soc prea mare sa arunci pe piata asa brusc atatia bani).

Pe de alta parte trebuie data legea aia de salarizare in primul rand pentru a termina cu salariile alea nesimtite ale smekerilor si reactia de tip domino cu iesirea in strada a celorlalti bugetari.

Nene, nu e asa.

Erau unii mai egali decat altii, daca pricepi ce spun.

erau oameni care aveau toate ingredientele succesului, in '89. Bani la saltea si informatii rolleyes.gif

Ia top 300 si vezi dintre ei cati sunt ori fosti securisti,ori fosti nomenclaturisti sau rude ale acestora.
CapitanuPICARD
QUOTE (brigazile_martirilor @ Oct 17 2008, 11:49) *
Earth to Captain.

iti aduc aminte ca esti in Romania, unde nemultumitii fac revolutii/schimba guverne pe forumuri si in Cismigiu, la un sah.

Romanul nu protesteaza, el MARAIE.

nu avem o societate civila in adevaratul sens al cuvantului.Daca aveam, la primul tun semnalat de presa , ieseau in strada sute de mii de oameni si poate asa
se schimba ceva.

Daca opinia generala e "fura si ei de la stat, e baieti destepti, daca poate" dry.gif .., ce rezultate astepti?
bizonul nu-si da seama ca-i fura si lui din buzunar.

Vizavi de tupeu sau inteligenta.Opreste 10 oameni pe strada:ce stiti de Andrei Plesu?Dar de Gigi Becali?
vezi atunci ce primeaza in Romania.

Nene, nu e asa.

Erau unii mai egali decat altii, daca pricepi ce spun.

erau oameni care aveau toate ingredientele succesului, in '89. Bani la saltea si informatii rolleyes.gif

Ia top 300 si vezi dintre ei cati sunt ori fosti securisti,ori fosti nomenclaturisti sau rude ale acestora.

nene, esti cam prapastios. in Romania a fost si altfel. intr-o vreme mai toata lumea stia cine este Goga, Minulescu, Eminescu, ba chiar puteau sa si recite cateva versuri. stiau diferenta intre rocile vulcanice si cele de sedimentare, stiau ce este ala un anticorp tongue.gif, stiau unde este Venezuela, stiau si ca orasul Sidney nu este capitala Australiei wink.gif.
intotdeauna la o furtuna apele scot la suprafata toate gunoaiele. este un fenomen natural firesc.
pe noi a cazut raspunderea vindecarii societatii romanesti.
vezi tu prin preajma pe altii?
iti dai seama ca te "auto-hranesti" cu ganduri de neputinta? cum crezi ca vei scapa vreodata de smecherii din primarii, din parlament din etc., daca tu nici macar nu ai convingerea ca se poate?

la faza cu top300 ai zis-o!
chiar te rog sa iei top300 sa vezi, pe de-o parte, cati securisti sunt acolo si, pe de alta parte, cati pcr-isti si rude ale lor exista in acel top. smile.gif

mimish
religia este ceva subiectiv, nu o meserie! iar meseria de preot, din cate am invatat eu prin scoala, este chemare, este har, este sfintenie! implica vreuna din trasaturile astea vreo obligatie din partea statului?
Alex_Dum
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 17 2008, 09:22) *
zau? si cine nu s-a declarat crestin ce face?
pentru ca tot a venit vorba, ce aud azi de dimineata la stiri? ca boii (adica popii) vor marire de salariu cu 50%. cica se considera si ei un fel de dascali! laugh.gif
astia cred ca tocmai au dat o noua definitie pentru obraznicie.

se supune majoritatii de 90%... ca intr-o democratie sanatoasa n-a ajuns majoritatea sa ia in seama minoritatea! teoretic ar trebui sa fi scutit de 0.00001% din impozit!
Cirmaciul

Un articol interesant din Ziua, din care o sa citez un fragment:

De ce nu avem salarii mari?

Razvan SAVALIUC

Daca ar fi sa raspundem pragmatic la aceasta intrebare, putem da vina pe Guvern pentru ca mentine un salariu minim pe economie, la un nivel nejustificat de mic. 540 de lei, lunar, nu ajung nimanui sa traiasca, decat poate daca locuieste la tara si se autogospodareste. Degeaba este obligat Statul, prin Constitutie, "sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent". Guvernul Romaniei a invocat mereu ca orice marire insemnata de salarii "nu este sustenabila". Iar Institutul National de Statistica s-a prostituat de fiecare data, la comanda, raportand cum se poate trai cu venitul minim garantat gandit de Guvern. Desi suntem stat european, avem preturi la alimente, haine, medicamente si utilitati mai mari decat cele din Occident. Plus servicii mai scumpe, dar mai proaste.In ciuda faptului ca salariile noastre sunt de cincisprezece ori mai mici. Bancile occidentale ne taxeaza la dobanzi si comisioane dublu decat o fac in tarile de unde provin. Pentru ca statul le permite sa ne discrimineze. Pentru ca guvernantii sunt peste masura de ingaduitori cu Occidentul, care in fapt nu ne raspunde mereu cu aceeasi masura. Nu de putine ori, cand Guvernul a fost gata sa cedeze la presiunile sindicale si sa aprobe mariri salariale, hop, s-au trezit anumiti comisari europeni sa ne dojeneasca, invocand spectrul maririi deficitului bugetar. Fara sa tina cont ca un german, francez sau englez n-ar putea trai cu doar 140 de euro pe luna.Chiar sa nu se poata mari salariul minim in Romania, unde totul se plateste mai scump ca in restul Europei? Cand bani exista! Iar premierul Tariceanu a recunoscut-o in scandalul salariilor profesorilor, cand a scos un porumbel pe gura, zicand ca singura modalitate de marire a salariilor este sa se diminueze bugetele de investitii, masura cu care el nu e de acord. Cati au luat oare aminte la aceasta declaratie?E limpede ca sunt bani pentru salarii mai decente. Pentru ca sumele alocate de la buget pentru investitii intretin de ani de zile un furt national organizat chiar de cei pusi sa le gestioneze. Suntem, chipurile, un stat sarac, dar avem de unde sa platim unor firme straine sume colosale pentru constructia de autostrazi, duble sau triple decat s-ar fi cuvenit. Politia Romana plateste cat nu face masini si echipamente de interventie. Serviciile secrete s-au dotat cu ultima tehnologie. Armata cumpara tehnica militara la mana a doua, la preturi fabuloase. Toate ministerele si agentiile guvernamentale cumpara numai masini straine si, in orice birou de sef de institutie ai intra, ramai coplesit de luxul afisat. Orice sef din aparatul de stat are salariu de invidiat, nesimtit de disproportionat fata de omul de rand. Pentru ca, in "marea austeritate" trambitata, s-au creat intentionat zeci de sporuri si pensii privilegiate, care sa rotunjeasca buzunarele cui trebuie. Avantaje de care beneficiaza din plin si puterea judecatoreasca, cea care ar fi trebuit sa stavileasca achizitiile desantate care se pun la cale prin licitatii aranjate.

Sursa: Ziua

Am vazut ca pe forum intra si persoane cu cunostinte mai avansate in domeniul economic. Asa ca o sa ii rog sa ma lamureasca un pic in domeniul asta. peacefingers.gif
Uitati cam cum vad eu lucrurile(poate gresesc, asa ca astept critici si corectii):
Daca maresti masa monetara de pe piata ajungi invariabil la inflatie. Lucrul asta, ca si aparitia deficitului bugetar, se poate realiza intr-adevar prin cresterea salariilor bugetarilor, dar asta doar in conditiile in care celelalte cheltuieli bugetare raman practic neschimbate.
Numai ca, asa cum a observat si domnul jurnalist Savaliuc, o mare parte din banii publici se duc spre diferite investitii "umflate" in interesul baietilor destepti. De genul achizitiilor de Loganuri la preturi de 70.000 de euroi. Banii respectivi se afla deja in masa monetara aflata pe piata. Ei circula deja pe piata, dar momentan ajung numai la "cine trebuie". Iar daca din ei se ia o parte si se muta la salariile bugetarilor, marimea masei monetare nu se modifica si nici inflatia n-ar trebui sa apara.
Io nu sunt un om absurd si inteleg ca si baietii destepti trebuie sa traiasca(adica asta inseamna in viziunea lor sa aiba gipane, bani de tocat in cluburi cu gagicile etc.). tongue.gif Asa ca zic sa nu se taie cu totul achizitiile de Loganuri de 70.000 de euro, ci doar sa le reduca pretul la 30.000 de euro. wink.gif Altfel ce s-ar face saracii de ei daca ar ramane fara vaca de muls?

Alta modalitate de a mai creste veniturile bugetarilor cu salarii mici este o "reasezare" a intregului sistem de salarizare bugetara. Adica bosii de la ANRE and stuff sa nu mai primeasca salarii de zeci de mii de euro ci doar de cateva mii de euro ca sa manance si gura lor ceva. bigyellowgrin.gif Unii judecatori sa nu mai primeasca anumite sporuri barosane, ci in schimb banii aia sa se duca in buzunarele profesorilor de la tara etc. Ati prins ideea, banuiesc.
Deja Romania a ajuns in situatia in care raportul intre cei mai bine platiti bugetari si cei mai prost platiti ajunge pe la 80/1. Asta in conditiile in care in restul UE(poate cu exceptia Bulgariei) raportul e de cam 15/1. Iar proiectul romanesc al legii salarizarii bugetarilor sta prin niste sertare ale unor parlamentari(oare de ce?).

In concluzie, eu zic ca s-ar putea realiza, din punct de vedere teoretic, si mult controversata marire cu 50% a salariilor in cazul tuturor bugetarilor cu venituri mici, nu doar a profesorilor. Dar asta ar presupune o "redistribuire" a unor bani publici care in prezent circula deja pe piata, numai ca ei se plimba fie prin buzunarele fie ale unor "intreprinzatori" care incheie diverse contracte cu statul, fie prin buzunarele altor bugetari situati in varful ierarhiei publice.
Insa in mod practic posibilitatea de a realiza asa ceva este redusa din cauza faptului ca cei care au puterea sa actioneze asupra structurii bugetului(politicienii romani in general, nu neaparat cei dintr-un partid anume) se afla ei insisi printre cei care beneficiaza fie direct(vezi problema salariilor si a altor beneficii ale parlamentarilor) fie indirect(ex. cazul prietenului Gigi care are o firma ce se ocupa cu asfaltarea strazilor, treaba pe care o face la un pret doar "un pic" mai mare decat se face prin restul Ioropei etc.) de actuala situatie.

Banuiesc ca lucrurile astea s-au mai discutat pe aici(n-am apucat sa parcurg topicul), asa ca imi cer scuze daca am reluat niste idei de care unii dintre voi poate ca sunt deja satui.
Cirmaciul
QUOTE (cap_tepos @ Oct 17 2008, 11:33) *

Pai aici e cheia problemei si anume faptul ca nici nu ar fi nevoie sa arunci pe piata o suma mare de bani ci doar sa schimbi directiile in care merg in prezent unii bani publici. smile.gif
Nu e nevoie sa maresti suma cheltuielilor bugetare ci doar sa schimbi structura respectivelor cheltuieli. Sa faci practic o redistribuire, nu o marire.

Prin asta nu inteleg sa se opreasca investitiile in infrastructura sau achizitiile de tehnica militara etc. Ci sa se mai reduca din achizitiile de bunuri si servicii la preturi cu mult umflate fata de cele reale de pe piata.
In mod ideal contractele incheiate de stat cu furnizorii sai privati ar trebui negociate la sange. Nu doar in ce priveste preturile ci si conditiile in care urmeaza sa isi efectueze obligatiile contractate privatul cu care statul alege sa lucreze.
Ex. Ai firma si te-ai angajat prin contract sa faci o strada in termen de 12 luni la un pret de 1 milion de euro. Bun, dar daca imi intarzii trei luni de zile nu iti mai dau 1 milion ci doar 750.000 de euro. Si prevad lucrul asta in mod explicit intr-o clauza in contract.

Daca s-ar proceda asa la noi printr-o schimbare rapida(si miraculoasa, utopica, ce-i drept smile.gif ), ai vedea cum apar brusc suficienti bani si pentru o marire "dintr-o data" a salariilor bugetarilor cu 50% . wink.gif Si asta fara nici un fel de inflatie. Parerea mea.
irinuca8082
unii sunt atat de marginiti, incat nu inteleg ca un popor needucat , este un popor condamnat. educatia trebuie sa fie prioritatea numarul unu a oricarui guvern.
data
QUOTE (irinuca8082 @ Oct 21 2008, 16:15) *
unii sunt atat de marginiti, incat nu inteleg ca un popor needucat , este un popor condamnat. educatia trebuie sa fie prioritatea numarul unu a oricarui guvern.

educatia si sanatatea smile.gif

si ar trebui sa fie in realitate; nu in declaratii, nu pe hartie

dar atunci de unde mai iei comisioane? de unde mai dai contracte pentru prieteni?

de unde mai dai calculatoare pentru scoli care nu exista? sau construiesti toalete mai scumpe decat scoala, care oricum se desfiinteaza?
cap_tepos
QUOTE (data @ Oct 21 2008, 22:15) *
educatia si sanatatea smile.gif

si ar trebui sa fie in realitate; nu in declaratii, nu pe hartie

dar atunci de unde mai iei comisioane? de unde mai dai contracte pentru prieteni?

de unde mai dai calculatoare pentru scoli care nu exista? sau construiesti toalete mai scumpe decat scoala, care oricum se desfiinteaza?

Pai asta nu este ceva iesit din comun. Am facut parte din primele serii de ingineri de dupa 90 care a studiat management si marketing. Si acolo era o teorie ce zicea cam asa: "Statul este cel mai prost administrator, pentru ca averea ce o gestioneaza este a tuturor si a nimanui".

Dupa cum am mai spus si mai sus, am lucrat in invatamant si am vazut acest lucru cu ochii mei (de fapt, situatia este la fel si-n sanatate). Pe langa umilintele la care corpul didactic este supus de tot felul de sekaturi de directori pusi politic am observat incet-incet adevarul scris in teoria de mai sus: Multe din sarcinile care ti se dadeau, nu aveau nici o legatura cu buna functionare a sistemului ci erau umilinte, ori un praf in ochi, pentru organele de control superioare (de multe ori, daca se amana inspectia sau controlul respectivii sefi si uitau c-ar fi dat acele ordine). Nu mai vorbesc de "traininguri" facute la mishto doar pentru diplome, repartitii pe baza cantaririi de dosare pline de diplome de cursuri nefrecventate si aranjate sau pe baza de licitatii de spaga.

Am mai spus si va intreb: cum va explicati ca aceste sisteme de invatamant si sanatate (chiar si armata) care au atata nevoie de forta de munca nu dau posibililor doritori nici macar 1% din facilitatile unei firme private ce cauta forta de munca? Raspunsul este simplu: celor ce le conduc nu le pasa de buna functionare a sistemului, pentru ei conteaza doar spaga, ciolanul si extorcarea simplilor angajati sau a oamenilor de rand.
Bogdan R
QUOTE (cap_tepos @ Oct 21 2008, 23:21) *
celor ce le conduc nu le pasa de buna functionare a sistemului, pentru ei conteaza doar spaga, ciolanul si extorcarea simplilor angajati sau a oamenilor de rand.

Asta asa e...
Bine zice romanul: pestele de la cap se-mpute!
data
QUOTE (cap_tepos @ Oct 21 2008, 23:21) *
...
Am mai spus si va intreb: cum va explicati ca aceste sisteme de invatamant si sanatate (chiar si armata) care au atata nevoie de forta de munca nu dau posibililor doritori nici macar 1% din facilitatile unei firme private ce cauta forta de munca? Raspunsul este simplu: celor ce le conduc nu le pasa de buna functionare a sistemului, pentru ei conteaza doar spaga, ciolanul si extorcarea simplilor angajati sau a oamenilor de rand.

asa este; si cine conduce invatamantul si sanatatea? profesorii si medicii?

la invatamant avem un inginer in constructii
la sanatate un contabil

pentru ei partidul este singurul care conteaza, nu vor trebui sa se intoarca in sistemul pe care l-au distrus
Alex_Dum
n-au murit profesorii astia inca... ?
de foame bineinteles ca prea se plang! si daca se sacrifica pt. popor si lucreaza pe jumate din cat valoreaza... macar sa dea si ortu ca nu plange nimeni dupa ei!
Alex_Dum
Rog hotii din Romania sa omoare si sa jefuiasca sobolanii profesori. Au prea multi bani acum ca le da 50%!
lpt1
stie cineva cum ii legea ?
50% la toti sau .... ?

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 24 2008, 17:21) *
Rog hotii din Romania sa omoare si sa jefuiasca sobolanii profesori. Au prea multi bani acum ca le da 50%!

doar pe profesorii universitari pentru ca debutantii vor merge in continuare la cules de capsuni in spania caci 6 milioane +3 = 9 milioane, adica un CACAT PE BAT, pe cand un jmeceher de prof univ va avea de la 100 de milioane in sus pana la 300 de milioane/luna.
PAI E DREPT BAI BASELE ?
e drept ca sa munceasca tot neamu meu si inca vreo 10 blocori de pe langa mine pentru a-i plati aluia salariul ?
Alex_Dum
un prof. univ ia cam 40 mil... sunt care iau si 60 si 100, dar cam 40 iau majoritatea celor care au cat de cat un grad bun. la inceput eram de parere ca isi merita banii insa daca stau bine sa ma gandesc profesorii universitari chiar daca predau la un alt nivel au cel mai putin stres. ei turuie ce li s-a bagat si lor in cap cu furca si nu-i intereseaza cine ce a inteles sau alte aspecte.
ceacky
-sunt siprofesori corupti si bisnitari imputiti plus evazionisti fiscali de cea mai joasa speta
-CE EDUCATIE fac profesorii? educatia spagii? educatia meditatiilor? educatia propagandei politice prin scoli? profesorii, in marea lor majoritate sunt niste corupti infecti, depasiti din toate punctele de vedere de VIATA REALA... ca si scoala romaneasca in general... daca chiar ar fi asa ABSORBITI nu ar avea 3 luni pe an pauza si nu ar dansa in piata Universitatii pe muzica populara ca ultimii betivani...
-EVIDENT APARATORII LOR VOR SARII ACUM CU ACUZE DE ANALFABETISM LA ADRESA MEA, pe sistemul, cine nu e cu noi, e prost, noi suntem aia culti, plus ca nu ai voie sa zici de rau pe profesori, ca imediat iti dau 2 si te trec la loc sau poate te dau afara (ce caracter insalubru) dar aici nu suntem la scoala, tzeapa!
-am intalnit MULTI profesori la viata mea si cei mai multi sunt niste canalii infecte, purulente si ahtiate dupa bani; inca o data NIMENI NU VA PUNE SA STATI IN TARA CA PROFESORII SI NIMENI NU VA OBLIGA SA FITI PROFESORI, spania inca are capsuni iar iarna este una blanda in peninsula iberica! dar stiu ca e mai bine sa stai in tara: meditatii, vacanta luni pe an, tabere scolare pe banii elevilor
-CUM DE ESTE MAI SIMPLU: SA RAMAI SI SA URLII IN FATA GUVERNULUI decat sa pleci, daca tot e asa de rau in tara asta....suna a paradox nu? sau poate a masochism...
-"sa reflectam putin asupra tuturor aspectelor... Cate zile libere are un profesor pe an in comparatie cu alti angajati la stat ? Cate ore pe saptamana munceste un profesor in comparatie cu alti angajati la stat ? Foarte multe zile libere, foarte putine ore muncite. Alt aspect... volumul de munca ? Se schimba materiile de la un an la altul ? Preda un profesor alta matematica anul viitor decat anul asta ? Se schimba limba romana ? Munciti 4-6 ore pe zi, restul le stati la cafele ! Banuiesc ca pauzele alea de 10-15 min dintre ore cand beti si fumati tot la "orele de munca" intra, nu ? Alt aspect... performante... Aveti vreo performanta ? NU... O sa sariti toti acum : "Pai nu e vina noastra, copii sunt prosti" ... am mai auzit poezia asta si de la altii... adica toti copiii romani sunt cretin si retardati si parintii au noroc ca voi sunteti asa de "luminati" incat din retardati reusiti sa scoateti zilieri pe santiere de constructie... Lucrul in echipa e foarte avantajos, iti permite sa dai vina pe celalalt. Pentru asta vreti voi bani in plus ??? Este o vorba din batrani foarte adevarata: "Cine stie sa faca, FACE ! Cine nu stie sa faca, conduce. Cine nu stie nici sa faca, nici sa conduca, preda la altii" Rusine sa va fie !!! Dar nu-i problema, credeti ca restul clasei muncitoare e proasta ? Ati primit voi 50% in plus ? Nici o problema, daca tot "se da fara numar" de la guvern o sa iasa toti in strada sa ceara mariri de 100% sau 200% smile.gif)) Inca o data, lasand gluma la o parte, NU meritati banii astia. Si stiti asta. Cei mai multi dintre voi se duc la scoala cum se duc altii la cafea in oras." (citat dintr'un om, poate mai destept ca mine si nu vreau sa'mi insusesc meritele nimanui)
-scuze pt eventualele greseli gramaticale, m'am grabit sa scriu...asta era pt profesori wink.gif
lpt1
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 24 2008, 17:32) *
un prof. univ ia cam 40 mil... sunt care iau si 60 si 100, dar cam 40 iau majoritatea celor care au cat de cat un grad bun. la inceput eram de parere ca isi merita banii insa daca stau bine sa ma gandesc profesorii universitari chiar daca predau la un alt nivel au cel mai putin stres. ei turuie ce li s-a bagat si lor in cap cu furca si nu-i intereseaza cine ce a inteles sau alte aspecte.

pai 60+75% din 60, rezulta 105.
o cârcă de bani.
pe cand un debutant ia maxim 10 milioane.
cu siguranta baselul a rezolvat problema in invatamant.
eu ii propun lui base sa bage mai multe autobuze spre spania ca cica o sa plece multi din invatamant odata cu inflatia, caci acum cu 10 milioane te stergi la c&r.
Alex_Dum
cine creste salariile celor de la patron care iau 6 mil/luna si reprezinta majoritatea romanilor?
alex2010
QUOTE (ceacky @ Oct 24 2008, 17:34) *
-sunt siprofesori corupti si bisnitari imputiti plus evazionisti fiscali de cea mai joasa speta
-CE EDUCATIE fac profesorii? educatia spagii? educatia meditatiilor? educatia propagandei politice prin scoli? profesorii, in marea lor majoritate sunt niste corupti infecti, depasiti din toate punctele de vedere de VIATA REALA... ca si scoala romaneasca in general... daca chiar ar fi asa ABSORBITI nu ar avea 3 luni pe an pauza si nu ar dansa in piata Universitatii pe muzica populara ca ultimii betivani...
-EVIDENT APARATORII LOR VOR SARII ACUM CU ACUZE DE ANALFABETISM LA ADRESA MEA, pe sistemul, cine nu e cu noi, e prost, noi suntem aia culti, plus ca nu ai voie sa zici de rau pe profesori, ca imediat iti dau 2 si te trec la loc sau poate te dau afara (ce caracter insalubru) dar aici nu suntem la scoala, tzeapa!
-am intalnit MULTI profesori la viata mea si cei mai multi sunt niste canalii infecte, purulente si ahtiate dupa bani; inca o data NIMENI NU VA PUNE SA STATI IN TARA CA PROFESORII SI NIMENI NU VA OBLIGA SA FITI PROFESORI, spania inca are capsuni iar iarna este una blanda in peninsula iberica! dar stiu ca e mai bine sa stai in tara: meditatii, vacanta luni pe an, tabere scolare pe banii elevilor
-CUM DE ESTE MAI SIMPLU: SA RAMAI SI SA URLII IN FATA GUVERNULUI decat sa pleci, daca tot e asa de rau in tara asta....suna a paradox nu? sau poate a masochism...
-"sa reflectam putin asupra tuturor aspectelor... Cate zile libere are un profesor pe an in comparatie cu alti angajati la stat ? Cate ore pe saptamana munceste un profesor in comparatie cu alti angajati la stat ? Foarte multe zile libere, foarte putine ore muncite. Alt aspect... volumul de munca ? Se schimba materiile de la un an la altul ? Preda un profesor alta matematica anul viitor decat anul asta ? Se schimba limba romana ? Munciti 4-6 ore pe zi, restul le stati la cafele ! Banuiesc ca pauzele alea de 10-15 min dintre ore cand beti si fumati tot la "orele de munca" intra, nu ? Alt aspect... performante... Aveti vreo performanta ? NU... O sa sariti toti acum : "Pai nu e vina noastra, copii sunt prosti" ... am mai auzit poezia asta si de la altii... adica toti copiii romani sunt cretin si retardati si parintii au noroc ca voi sunteti asa de "luminati" incat din retardati reusiti sa scoateti zilieri pe santiere de constructie... Lucrul in echipa e foarte avantajos, iti permite sa dai vina pe celalalt. Pentru asta vreti voi bani in plus ??? Este o vorba din batrani foarte adevarata: "Cine stie sa faca, FACE ! Cine nu stie sa faca, conduce. Cine nu stie nici sa faca, nici sa conduca, preda la altii" Rusine sa va fie !!! Dar nu-i problema, credeti ca restul clasei muncitoare e proasta ? Ati primit voi 50% in plus ? Nici o problema, daca tot "se da fara numar" de la guvern o sa iasa toti in strada sa ceara mariri de 100% sau 200% smile.gif)) Inca o data, lasand gluma la o parte, NU meritati banii astia. Si stiti asta. Cei mai multi dintre voi se duc la scoala cum se duc altii la cafea in oras." (citat dintr'un om, poate mai destept ca mine si nu vreau sa'mi insusesc meritele nimanui)
-scuze pt eventualele greseli gramaticale, m'am grabit sa scriu...asta era pt profesori wink.gif

Perfect de acord cu tine.
Un profesor are norma 19 ore pe saptamana...
Un om "normal" munceste 8, 10 ore pe zi.
Un profesor are 4 luni de vacanta pe an. Asta e trai, frate! Sa iei 1500 lei pt. 4 ore pe zi... daca n-ai chef intr-o zi ii pui pe elevi sa citeasca la altele sau ii lasi sa plece acasa, ca sa iti convina si tie, si lor.
Mi-e sila de profesori...

data
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 24 2008, 17:21) *

daca sunt sobolani de ce te mai duci la facultate? la valoarea ta ce te pot invata sobolanii aia?

mai bine omoara-i tu cand te duci la curs; sau mai bine la examen biggrin.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.