Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

noha_1508

QUOTE (mihaigerard @ Oct 15 2008, 23:04) *
Asta nu e caz concret ci doar teorie.
Am vazut cu ochii mei fluturas de salariu in invatamant pe care era trecuta suma de 650 RON net pentru o persoana cu studii superioare ce abia isi incepuse activitatea.

Si cate ore avea lucrate?
Nu este teorie. Mergi la ITM cu un contract cu salariul mai mic decat minimul si vezi daca ti-l inregistreaza. Eu m-am lovit de asta si m-am convins.
mihaigerard
QUOTE (noha_1508 @ Oct 15 2008, 23:06) *
Si cate ore avea lucrate?
Nu este teorie. Mergi la ITM cu un contract cu salariul mai mic decat minimul si vezi daca ti-l inregistreaza. Eu m-am lovit de asta si m-am convins.

Norma intreaga.

irinuca8082
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 22:13) *
pai si eu tot la aia m-am referit. nu zic ca un salariu de 50.000 e o placere pt contribuabili... da 5.000-7.000 sunt de bun simt tinand cont de grijile ce le are pe cap omul ala.

PS: irinuca, am o colega din molavia... de prin onesti ce e impotriva ardelenilor ca cica-s "reci" smile.gif). nu prea-mi place mie sa fac o fata sa se simta foarte prost in fata mea, desi cand situatia a cerut-o am facut-o, dar cu o asemenea atitudine nu o sa aiba zile multe pe langa mine.... daca era baiat pleca de azi acasa... asta asa ca fapt divers ca mi-am amintit de ea cand am vazut ca ai postat pe aici.

pe impresiile tale din copilarie nu dau doi bani. pe cele ale lui enescu da, ca-i moldovean.
mimish
pentru ca alex a bagat de seama ca replicile lui cu mamica si taticu' nu fac doi bani aici, schimba placa si ataca moldovenii! hai sa te vad, baiatu', ce ne mai zici acu!
ps..probabil urmeaza oltenii...dupa care? cu ce o sa mai aiurezi pe acest forum?
antinari
QUOTE (noha_1508 @ Oct 15 2008, 23:06) *

Nu se aplică la bugetari wink.gif
amonra_71
Problemele în învățământ sunt mult mai grave. Nu știu zău dacă se "repară" ceva numai cu o creștere salarială.

Concret: școli generale - curățenia se face cu materiale de curățenie din colectă, bănci, scaune, dulapuri antice și jerpelite - schimbate cu ajutorul părinților (atenție, nu spun că e o chestie impusă), cretă - aduc zilnic școlarii, manualele gratuite - lipsă din o mie de motive tehnice - deci o parte se cumpără de părinți, hârtie xerox pentru tone de fișe de lucru, și multe altele de nu-mi vin acum în minte. Cum or să se rezolve toate problemele astea?
Cine poate crede că un profesor, chiar mai bine plătit, poate susține o oră interesantă la clasă când nu are cretă darmite hărți și alte materiale didactice?

Pentru Alex Dum: spune-mi și mie te rog, că ești student în Brașov, ce se face în minunata Aulă Universitară în afară de târguri de țoale de toată jena? Am impresia că nimic altceva și cu banii aceia s-ar fi înlocuit ceva centrale termice și reabilitat grupuri sanitare, zugrăveli, igienizări, dotări ABSOLUT necesare.
CapitanuPICARD
am vazut ca destul de multi nu prea le au cu matematica. si nici cu logica.
sa luam un salariu de 20.000 de lei noi, asa cum am aflat toti ca are un directoras de kkt, cu o "raspundere" de kkt.
daca dai 500 lei in plus unui profesor, inseamna ca din 15.000 de lei maresti salariul pentru 30 de profesori. si-i mai lasi si nemernicului 5.000 de lei.

a nu se uita ca imbecilii aveau astfel de salarii de multa vreme, dupa cum singuri au declarat pe sticla. asta asa, ca idee, pentru ca dupa 1989 profesorii si medicii au fost oropsiti din acest punct de vedere.
pot sa-mi spuna si mie inteligentii forumului de ce tocmai profesorii si medicii?

mihaibo
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 16 2008, 09:31) *
am vazut ca destul de multi nu prea le au cu matematica. si nici cu logica.
sa luam un salariu de 20.000 de lei noi, asa cum am aflat toti ca are un directoras de kkt, cu o "raspundere" de kkt.
daca dai 500 lei in plus unui profesor, inseamna ca din 15.000 de lei maresti salariul pentru 30 de profesori. si-i mai lasi si nemernicului 5.000 de lei.

a nu se uita ca imbecilii aveau astfel de salarii de multa vreme, dupa cum singuri au declarat pe sticla. asta asa, ca idee, pentru ca dupa 1989 profesorii si medicii au fost oropsiti din acest punct de vedere.
pot sa-mi spuna si mie inteligentii forumului de ce tocmai profesorii si medicii?

E adevarat ca astia au salarii nesimtite dar nici cu gandirea ta proletara nu imi este rusine. Raspundere au directorasii astia pentru ca in mod normal ar putea intra in puscarie pentru orice hartie semnata de ei aiurea.

Sa vedem cum stam cu logica:
1 directoras=30 de profesori
300000+ profesori/30=100000 de directorasi

Crezi ca avem 10000 de directorasi care castiga 200000???

Avem nevoie de o lege care sa reformeze tot sistemul bugetar din care trebuie sa rezulte o salarizare echitabila si reducerea numarului de bugetari.
Avem de o lege care sa reformeze sistemul de invatamant, sa fie crescuta norma si redus numarul de profesori astfel se pot face mariri de salarii fara afectarea bugetului, oricum numarul de elevi este in scadere!
Din pacate nu are cine sa faca o astfel de reforma pentru ca toti gandesc doar electoral puke.gif
radumiki
QUOTE (mihaibo @ Oct 16 2008, 09:48) *
E adevarat ca astia au salarii nesimtite dar nici cu gandirea ta proletara nu imi este rusine. Raspundere au directorasii astia pentru ca in mod normal ar putea intra in puscarie pentru orice hartie semnata de ei aiurea.

sa fim seriosi, crezi ca cei ce au semnat contractul cu loganurile de 80 mii de euroi vor face macar o zi de puscarie? sleep.gif
si e vorba de un tun de 100 milioane euro... calculeaza acum cati profesori ar putea fi platiti de banii astia... rolleyes.gif
SpiderRO

QUOTE (data @ Sep 1 2006, 23:17) *
Ultima crestere salariala al profesorilor preuniversitari duce la un salariu de 6 milioane lei; un cadru didactic universitar, cu studii universitare si postuniversitare are un salariu de 6-9 milioane lei (cu 10-15 ani vechime); un pompier, in prima zi de munca (calificare liceul) are un salariu de 12 milioane de lei (plus 60 milioane lei echipamentul de protectie);

credeti ca acest raport de salarizare este normal?

problema este in mare parte la persoanele care dabia au inceput sa predea si nu au vechime, mai ales in universitati.
totusi acum doi ani erau persoane in cadrul facultatii de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti care aveau pe bon salarii de peste 10.000 RON!!!!!!! acum doi ani. in timp ce o profesoara de a mea care nu avea mai mult de 5-6 ani vechime avea pe bon salariu de 700 RON.

din punctul meu de vedere in cadrul facultatiilor cresterea ar fi buna daca in acelas timp ar mai scadea salariu persoanelor din functiile "importante". sau macar sa le lase la acelas nivel, ca deah dupa cum spunea cineva mai sus poate persoanele respective merita salariu avand in vedere cat timp au fost prin scoali invatand.

despre restul profeserilor din scoli generale si licee (ca sa nu mai vb despre gradinite) nu ma bag pt ca nu cunosc. dar din ce se aude este jeala mad.gif
mihaibo
QUOTE (radumiki @ Oct 16 2008, 09:52) *
sa fim seriosi, crezi ca cei ce au semnat contractul cu loganurile de 80 mii de euroi vor face macar o zi de puscarie? sleep.gif
si e vorba de un tun de 100 milioane euro... calculeaza acum cati profesori ar putea fi platiti de banii astia... rolleyes.gif

de ce crezi ca am spus ca in mod normal. In principal pentru ca un astfel de tun nu e dat doar de un directoras cred ca asta e evident.
Alex_Dum
tunul ala nu creaza inflatie! tunurile nu pot fi oprite si or sa existe pana murim, dar cresterile salariale pot fi controlate!
irinuca8082
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 16 2008, 10:13) *
tunul ala nu creaza inflatie! tunurile nu pot fi oprite si or sa existe pana murim, dar cresterile salariale pot fi controlate!

las ca si-au marit bugetul pe 2009 , demnitarii. ( chiar, termenul de demnitar vine de la demnitate? huh.gif )

tunul este un furt, crestere salariilor de mizerie din invatamant o necesitate.
Tom_Cat
Salariile trebuiesc marite, insa nu cu 50%! dintr-o data.Asta este problema, eu unul nu sunt dispus sa suport aceasta marire din buzunarul meu, cel putin nu acum.Daca s-ar creste acum cu 9%, la inceputul anului cu inca 10-15% si tot asa pana cand se ajunge la o crestere de 50%, da sunt deacord pentru ca in acest timp economia nu sufera fluctuatii importante, deci pot produce mai mult si ca sa nu mai ma infulenteze acesta crestere.

Comportamentul actual al sindicatelor are un caracter de terorism econimic, asadar mai mult bun simnt, pentru ca trecem printr-o perioada de grea incercare in economie.

Sper ca guvernul sa aiba minimul de inteligenta si decenta sa inghete salariile pana cand trece recesiunea econimica.
GTA-FT
QUOTE (Tom_Cat @ Oct 16 2008, 12:00) *
Comportamentul actual al sindicatelor are un caracter de terorism economic, asadar mai mult bun simnt, pentru ca trecem printr-o perioada de grea incercare in economie.
Sper ca guvernul sa aiba minimul de inteligenta si decenta sa inghete salariile pana cand trece recesiunea econimica.

Dupa ce au vazut sindicatele ce isi permit unii din banul public se gindesc si ei la "terorism"!
Sa inghete ei cu totul, nu salariile - dar cind ii vezi cit sunt de umflati si gusati, ma indoiesc ca o sa-i "doboare" citeva grade sub zero! Iar daca tot se apuca de "inghetat" venituri bugetare, sa inceapa cu "cei de sus"! Si asa au stat prea mult timp la "caldura"!
amonra_71
Discutat azi cu o educatoare. Program la gradinița de pici pici. Salariu - 650 ron.

Eu zic că este absolut minunat că minunații noștri aleși au hotărât că trebe să-ți schimbe țevile, budele și scaunele, eventual și mașinile. Este absolut necesar. Până la urmă ce? asta determină creșterea inflației? nu. Și până la urmă au răspunderi enorme de care se achită cu onorabilitate, pentru care merită să aibă pensii pe măsură. Propun să se și pensioneze, numai dacă vor, după primul mandat. Special pentru Alex Dum.
mimish
[quote name='mihaibo' date='Oct 16 2008, 08:48' post='5375761']

aaaa...da, un directoras ca asta despre care vorbiti voi poate face puscarie pt o greseala! dar un invatator din clasa caruia un puradel pateste ceva cand trece strada, sau cand fuge ca nebunu' prin scoli stii ce pateste? isi pierde si painea aia amara si intra si nevinovat in inchisoare! asa ca nu mai aruncati pastila cu raspunderea de pe umerii directorilor!

asta ca sa nu vorbesc de raspunderea morala a unui cadru didactic!
CapitanuPICARD

Sa vedem cum stam cu logica:
1 directoras=30 de profesori
300000+ profesori/30=100000 de directorasi

Crezi ca avem 10000 de directorasi care castiga 200000???

Avem nevoie de o lege care sa reformeze tot sistemul bugetar din care trebuie sa rezulte o salarizare echitabila si reducerea numarului de bugetari.
Avem de o lege care sa reformeze sistemul de invatamant, sa fie crescuta norma si redus numarul de profesori astfel se pot face mariri de salarii fara afectarea bugetului, oricum numarul de elevi este in scadere!
Din pacate nu are cine sa faca o astfel de reforma pentru ca toti gandesc doar electoral puke.gif

nene, imi pare rau pentru tine dar citesti din 3,14 in 3,14 randuri. smile.gif
spuneam ca mai sunt si alte surse de finantare pentru invatamant dar si pentru sanatate. desi nu-s popa tongue.gif am sa repet din nou pentru toate babele surde:
1 - datoriile pe care nato le are fata de Romania (despagubiri datorare embargoului iugoslav)
2 - datoria pe care o are irakul fata de Romania (si pentru care am trimis trupe acolo, tot la indemnul nato)
3 - reducerea cheltuielilor de protocol pentru institutiile statului (mi se pare impertinenta sa anunti dublarea cheltuielilor pentru parlament simultan cu actionarea in justitie a profesorilor)
4 - trecerea la parlament unicameral
5 - anularea pensiilor la fel de nesimtite ca si salariile
6 - anularea totala a subventiilor (si a tuturor ajutoarelor materiale - de exemplu sedii) acordate partidelor politice. cine vrea sa faca politica, s-o faca pe banii lui
7 - recuperarea datoriei de 15.000 de miliarde de lei vechi (sper ca am tinut bine minte suma) pe care rafo o avea fata de statul roman si pe care jigodia de bombonel a trecut-o la datoria publica
8 - confiscarea averii tuturor demnitarilor care au subminat economia nationala prin semnarea unor contracte paguboase pentru statul roman (de exemplu cei care au vandut Romtelecom ori cei care au semnat cu bechtel)
9 - confiscarea tuturor averilor dobandite in mod ilegal
10 - anularea tuturor subventiilor acordate cultelor religioase, indiferent de orientare; este o dovada de tupeu si de sfidare sa spui ca nu ai bani, dupa ce dai boilor o caruta cu galbeni pentru a face "catedrala mantuirii neamului".

ce parere ai micutule fesenist? o fi de bine? sau nici asa nu ar ajunge banii? smile.gif

Salariile trebuiesc marite, insa nu cu 50%! dintr-o data.Asta este problema, eu unul nu sunt dispus sa suport aceasta marire din buzunarul meu, cel putin nu acum.Daca s-ar creste acum cu 9%, la inceputul anului cu inca 10-15% si tot asa pana cand se ajunge la o crestere de 50%, da sunt deacord pentru ca in acest timp economia nu sufera fluctuatii importante, deci pot produce mai mult si ca sa nu mai ma infulenteze acesta crestere.

Comportamentul actual al sindicatelor are un caracter de terorism econimic, asadar mai mult bun simnt, pentru ca trecem printr-o perioada de grea incercare in economie.

1 - nene, dar cu salariile alea de porc, cu pensiile alea tot de porc, cu cheltuielile alea de protocol tot de porc, esti de acord? pe alea le sustii din buzunarul tau? smile.gif
2 - si tu ce esti? antiterorist? tongue.gif
3 - sperima ta da speri degeaba. biggrin.gif
radumiki

eu compar atitudinea guvernului cu a unui cap de familie care anunta familia: gata fratilor, de astazi facem economii.
mai taiem la mancare, hainele copiilor, caiete, jucarii, etc, dar uita sa taie din cheltuielile pe care le face el cu tigarile, berea cu prietenii, biletele la meciuri si benzina ptr. masina pe care o foloseste si cand trebuie sa dea o fuga ptr. o paine pana la colt.
ok, buget de austeritate, dar sa fie ptr. toti... sleep.gif
irinuca8082

da, asa si este, dar io as anula toate maririle de pensii, toate programele gen cornul si laptele (cum a facut si margaret thacher), toate indemnizatiile si as oferi mai multe sanse copiilor si cadrelor sa aibe acces la teatre, concerte, carte, diferite institutii de formare educationala. plus salarii , nu mari, ci foarte mari, dar acordarea acestora in functie de performante, cadrelor didactice. vorbesc de ajutoare sociale pt ca lipitorile de la putere nu or sa-si micsoreze beneficiile niciodata, asa ca nu mai visati cai pe pereti.
apropo, nu mai vb doar de profesori. sunt zeci de mii de educatoare si invatatori care sunt cei mai vitregiti.
mihaibo
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 16 2008, 15:45) *
nene, imi pare rau pentru tine dar citesti din 3,14 in 3,14 randuri. smile.gif
spuneam ca mai sunt si alte surse de finantare pentru invatamant dar si pentru sanatate. desi nu-s popa tongue.gif am sa repet din nou pentru toate babele surde:
1 - datoriile pe care nato le are fata de Romania (despagubiri datorare embargoului iugoslav)
2 - datoria pe care o are irakul fata de Romania (si pentru care am trimis trupe acolo, tot la indemnul nato)
3 - reducerea cheltuielilor de protocol pentru institutiile statului (mi se pare impertinenta sa anunti dublarea cheltuielilor pentru parlament simultan cu actionarea in justitie a profesorilor)
4 - trecerea la parlament unicameral
5 - anularea pensiilor la fel de nesimtite ca si salariile
6 - anularea totala a subventiilor (si a tuturor ajutoarelor materiale - de exemplu sedii) acordate partidelor politice. cine vrea sa faca politica, s-o faca pe banii lui
7 - recuperarea datoriei de 15.000 de miliarde de lei vechi (sper ca am tinut bine minte suma) pe care rafo o avea fata de statul roman si pe care jigodia de bombonel a trecut-o la datoria publica
8 - confiscarea averii tuturor demnitarilor care au subminat economia nationala prin semnarea unor contracte paguboase pentru statul roman (de exemplu cei care au vandut Romtelecom ori cei care au semnat cu bechtel)
9 - confiscarea tuturor averilor dobandite in mod ilegal
10 - anularea tuturor subventiilor acordate cultelor religioase, indiferent de orientare; este o dovada de tupeu si de sfidare sa spui ca nu ai bani, dupa ce dai boilor o caruta cu galbeni pentru a face "catedrala mantuirii neamului".

ce parere ai micutule fesenist? o fi de bine? sau nici asa nu ar ajunge banii? smile.gif

Daca eu sunt fesenist tu esti comunist pana in maduva oaselor laugh.gif
Acum serios, cred ca realizezi ca astea sunt doar vise "proletare". Si eu sunt de acord cu 1-9 dar cum propui sa fie realizate? w00t.gif

data
...
Avem nevoie de o lege care sa reformeze tot sistemul bugetar din care trebuie sa rezulte o salarizare echitabila si reducerea numarului de bugetari....

ai vazut macar 1 director condamnat pentru hartii semnate aiurea? unul singur? pana atunci responsabilitatea lor este zero si nu justifica salariile enorme
multe din posturile acelea de conducere (intr-o agentie 33% erau directori huh.gif ) din diverse agentii sunt posturi create pentru a angaja rudele si pilele politice, ai putea desfinta jumatate din ele si nu le-ar simti nimeni lipsa.

o lege unica a salarizarii ... da e idealul; dar ce a spus un nene din guvern: "am vrea dar avem dificultati in a obtine informatii de la ministere despre salariile lor" w00t.gif

si tot el explicat de ce: "probabil ca nu vor sa vedem ce salarii au"

ce naiba astia din guvern sunt veniti cu pluta? normal ar fi sa stie toate salariile din sistemul bugetar;

problema cu o lege unica este ca ar deveni evidenta diferenta de salarizare (la pregatire egala) intre profesori si medici pe de o parte si alti bugetari pe alta parte
CapitanuPICARD
QUOTE (mihaibo @ Oct 16 2008, 17:59) *
Si eu sunt de acord cu 1-9....

ce vorbesti dom'le?! dar cu punctul 10 de ce nu esti de acord? smile.gif
Alex_Dum
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 16 2008, 22:48) *
ce vorbesti dom'le?! dar cu punctul 10 de ce nu esti de acord? smile.gif

pentru ca te-ai declarat crestin in recensamant s-atunci iti platesti obligatile!
CapitanuPICARD
zau? si cine nu s-a declarat crestin ce face?
pentru ca tot a venit vorba, ce aud azi de dimineata la stiri? ca boii (adica popii) vor marire de salariu cu 50%. cica se considera si ei un fel de dascali! laugh.gif
astia cred ca tocmai au dat o noua definitie pentru obraznicie.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.