Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

mimish

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 19:55) *
pai daca unii inteleg mai greu. e usor sa fi de acord cu mariri de salarii cand munca ta consta in analiza peretilor!

baiatu', ai vazut cumva cum arata o clasa? asta ca tot ai adus vorba de pereti! e vorba de chestiile alea, pe care tot prapaditul de cadru didactic le spala inainte de 15 septembrie, pentru a avea "viitorul tarii" un loc decent si curat in care sa poata invata!

daca tu crezi ca un cadru didactic ia banii pe uitat pe pereti, tin sa te anunt ca, da, un invatator se uita pe pereti atunci cand aranjeaza sala si cand expune lucrarile elevilor! dar stii prin cate trece cadrul acela pana la "a ajunge sa priveasca peretii"???????
data
QUOTE (mihaibo @ Oct 15 2008, 19:47) *
Cat imocrizie si inconstienta! Astia cred ca traiesc in alte vremuri si doresc sa traga dupa ei toata tara . Cum sa dai sau sa ceri o crestere de 50% pentru peste 300.000 de bugetari, majoritatea taietori de frunza la caini!

Sa inteleg ca 300.000 de ******* doresc sa aiba salarii de secretar de stat?

Imi place mentalitatea lor intai vrem salarii apoi poate oferim calitate blink.gif

Toti parlamentarii actuali nu isi merita locul cum sa votezi o astfel de lege? puke.gif Sunt tare curios daca Base va avea puterea sa spuna NU ...

crezi daca unui profesor ii maresc salariul cu 50% ajunge la venitul unui secretar de stat?

altul care se ia de mana cu Alex_Dum biggrin.gif

mimish
si inca ceva, alex_dum: CONTROLEAZA-TI LIMBAJUL! nu sunt obligata sa citesc replici pe care probabil le stii de cand umblai dupa cainele din ograda ta! sau ai invatat sa zici "hai, mars!" la "cel mai bun liceu din brasov"?
Alex_Dum
QUOTE (mimish @ Oct 15 2008, 19:58) *
baiatu', ai vazut cumva cum arata o clasa? asta ca tot ai adus vorba de pereti! e vorba de chestiile alea, pe care tot prapaditul de cadru didactic le spala inainte de 15 septembrie, pentru a avea "viitorul tarii" un loc decent si curat in care sa poata invata!

daca tu crezi ca un cadru didactic ia banii pe uitat pe pereti, tin sa te anunt ca, da, un invatator se uita pe pereti atunci cand aranjeaza sala si cand expune lucrarile elevilor! dar stii prin cate trece cadrul acela pana la "a ajunge sa priveasca peretii"???????

nu ma refeream la profesori ci la cei ce sustin maririle! de la parlamentari pana la bugetari sau angajatii din nu stiu ce firme cu patroni incompetenti!

QUOTE (mimish @ Oct 15 2008, 20:00) *
si inca ceva, alex_dum: CONTROLEAZA-TI LIMBAJUL! nu sunt obligata sa citesc replici pe care probabil le stii de cand umblai dupa cainele din ograda ta! sau ai invatat sa zici "hai, mars!" la "cel mai bun liceu din brasov"?

am invatat mai multe acolo... de la droguri pana la cum sa-ti joci toti banii la ruleta si asa mai departe.
mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 19:02) *
nu ma refeream la profesori ci la cei ce sustin maririle! de la parlamentari pana la bugetari sau angajatii din nu stiu ce firme cu patroni incompetenti!

am invatat mai multe acolo... de la droguri pana la cum sa-ti joci toti banii la ruleta si asa mai departe.

asta nu iti da dreptul sa ma jignesti pe mine! si nici pe ceilalti care isi exprima parerea
vanta
Sincer ,nu sunt de acord cu o crestere de 50% asa ,la gramada.

ar trebui umblat la salariile profesorilor ,in special acolo unde chiar este mare nevoie.

cred ca unii ,in varful piramidei au salarii suficient/rezonabile si altii ,la baza nu au bani de paine.

numai daca esti un mare gheolban,sau ai un interes direct poti sa dai o lege prin care sa ceri cresterea salariilor de sus pana jos cu 50%.e stupid si rau intentionat.

mai mult la partea de jos(nici chiar 50%-poate esalonat pe 1-2 ani) si putin/deloc in varf.
gigel de hohențolărn
QUOTE (vanta @ Oct 15 2008, 20:14) *
Sincer ,nu sunt de acord cu o crestere de 50% asa ,la gramada.

ar trebui umblat la salariile profesorilor ,in special acolo unde chiar este mare nevoie.

cred ca unii ,in varful piramidei au salarii suficient/rezonabile si altii ,la baza nu au bani de paine.

numai daca esti un mare gheolban,sau ai un interes direct poti sa dai o lege prin care sa ceri cresterea salariilor de sus pana jos cu 50%.e stupid si rau intentionat.

mai mult la partea de jos(nici chiar 50%-poate esalonat pe 1-2 ani) si putin/deloc in varf.

frate, ce spui tu e aiurea, pentru că nu e normal ca unui lector să-i crească salariu aî să se apropie de cel al unui conf. sau salariul unui debutant să fie aproape cât al unuia cu definitivatu sau mai știu eu ce. ierarhia trebuie să se păstreze, că orice om vrea să i se ofere șansa de a crește pe plan bănesc (și implicit la pregătire) atunci când își ia o slujbă, în decursul timpului.
așa, geaba intri cu salariu de 1500 lei dacă după aia mai ai speranța să-l mărești cu 3 poli.

irinuca8082
QUOTE (mihaibo @ Oct 15 2008, 19:53) *
Daca am urma logica ta nu ati merita nici cat primiti pentru ca exact la fel si majoritatea profesorilor doar se fac ca muncesc!

hai sa-ti spun o chestie. scoala in care am invatat eu, chit ca era scoala de la tara, era una cu cadre numai una si una; plecam echipe intregi de elevi la olimpiade pe judet. acum e praf. dar praf praf. stii de ce?
pt ca asa cum spunea mama, chit ca nu prea aveai ce cumpara, alta era forta de cumparare atunci, si un salariul ei, ii permitea sa faca multe. poate mancare nu, ca nu se gasea oricum, dar de concedii, pachete intregi de carti, stofe adevarate isi permitea. dupa '89, salariile profesorilor au scazut drastic, si au ramas in invatamant ca profesori buni numai cei din vechiul regim, varstnicii, seriosi si devotati.
dupa ce au ajuns ei la pensie (norocul meu ca i-am prins), din cauza salariilor ridicole, au ramas sau au venit numai suplinitori, toti varza, sau absolventi si mai varza, care de altceva nu sunt buni (nu ca s-ar pricepe sa predea).

chestiunea e simpla: ori le dam salarii bune, ori or sa fie din ce in ce mai multi oameni ascultatori de manele si hoti de buzunare, sau de hi5-isti. de ce se tot tpune ca generatiile dinainte erau, studiau mai serios si profesorii adevarati? io-te de aia. vai si amar de copii care or sa iasa din mainile suplinitorilor, fraierilor care predau pe 5 mil.
vanta
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Oct 15 2008, 20:19) *
frate, ce spui tu e aiurea, pentru că nu e normal ca unui lector să-i crească salariu aî să se apropie de cel al unui conf. sau salariul unui debutant să fie aproape cât al unuia cu definitivatu sau mai știu eu ce. ierarhia trebuie să se păstreze, că orice om vrea să i se ofere șansa de a crește pe plan bănesc (și implicit la pregătire) atunci când își ia o slujbă, în decursul timpului.
așa, geaba intri cu salariu de 1500 lei dacă după aia mai ai speranța să-l mărești cu 3 poli.

cand am zis in varf ,vorbeam de ministru biggrin.gif

si chiar nu cred in chestia asta-de maine 50% in plus in invatamant.

e prea sf !

dar daca s-ar spune : de maine in invatamant crestem salariile cu sa zicem ,de ex ,100 euro?-asta pentru un debutant ar insemna o crestere substantiala(un 50% in plus) si s-ar pastra si pragurile salariale bine delimitate.
mimish

QUOTE (vanta @ Oct 15 2008, 19:49) *
cand am zis in varf ,vorbeam de ministru biggrin.gif

si chiar nu cred in chestia asta-de maine 50% in plus in invatamant.

e prea sf !

dar daca s-ar spune : de maine in invatamant crestem salariile cu sa zicem ,de ex ,100 euro?-asta pentru un debutant ar insemna o crestere substantiala(un 50% in plus) si s-ar pastra si pragurile salariale bine delimitate.

in scoli, niciun cadru didactic nu a crezut "gluma" privind cresterea de 50%! de stat pe forumul asta, stau pentru ca ma deranjeaza atitudinea unora vizavi de cadrele didactice, nu pentru ca as spera in "marirea de maine".......

iti zic eu ca daca s-ar spune:"de maine, cadrele didactice vor primi bonuri de masa", ar fi o bucurie mare!
Tom_Cat
PROSTII VOR BANI!

In alta ordine de ideei, majoritatea profesorilor sunt fosti colegi, si da, sunt cei mai prosti! Toti in facultate au fost niste prosti care au trecut cu mila sau cu ploconul si acum vor salarii mari? DAR CE FAC EI DE VOR BANI?

NU sunt deacord cu marirea salariilor, sunt prosti si cat au atata merita.

In alta ordine de ideei, in momentul in care ofera performanta atunci sa fie motivati financiar, dar cand ei sunt submediocrii de ce sa le dam?

Apropo, fosta mea invatatoare, care intamplator mi-a fost in clinica, are slariu de baza 2200 RON! si nu are facultate, ca de altfel multi profesori!!

ASA CA CIOCUL MIC SI JOC DE GLEZNE, NU DESTABILITATI VOI AMARATUL ASTA DE ECHILIBRIU MACRO ECONIMIC!
irinuca8082
QUOTE (Tom_Cat @ Oct 15 2008, 21:31) *
ASA CA CIOCUL MIC SI JOC DE GLEZNE, NU DESTABILITATI VOI AMARATUL ASTA DE ECHILIBRIU MACRO ECONIMIC!

stai tu linistit ca nu-l destabilizeaza profesorii.
vanta
QUOTE (mimish @ Oct 15 2008, 20:53) *
in scoli, niciun cadru didactic nu a crezut "gluma" privind cresterea de 50%! de stat pe forumul asta, stau pentru ca ma deranjeaza atitudinea unora vizavi de cadrele didactice, nu pentru ca as spera in "marirea de maine".......

iti zic eu ca daca s-ar spune:"de maine, cadrele didactice vor primi bonuri de masa", ar fi o bucurie mare!

eu spuneam ca decizia de a creste cu 50% salariile ,oriunde si oricand pe planeta unei intregi categori sociale (oricare ar fi ea),de pe o zi pe alta ,este o aiureala.

daca s-ar fi dorit cu adevarat cresterea salariilor profesorilor ,s-ar fi votat o lege mai elaborata .nu ceva conceput in 30 de secunde ,la misto ,intr-o pauza de tigara pe holul parlamentului.
CapitanuPICARD
observ ca o gasca de inculti, tupeisti si... *(^*$*#@&^$* rolleyes.gif face spume la vorbitor pentru faptul ca dascalii vor primi un salariu cat de cat decent.
prostia este atat de mare incat ei pot crede cea mai imbecila simai gogonata minciuna tariceana - cele cateva sute de lei acordate fiecarui cadru didactic vor destabiliza "echilibrul economic".
prin reducerea unui singur salariu de director se pot acoperi salariile a catorva zeci de profesori. si mai sunt surse: reducerea cheltuielilor de protocol pentru parlament, guvern, presedintie, recuperarea datoriilor pe care le au catre statul roman societati precum rafo sau grupul pro, recuperarea datoriilor pe care nato le are fata de noi (despagubiri pentru embargoul iugoslav si ceea ce trebuia sa recuparam din irak) etc.
ar mai fi si reducerea numarului de burse studentesti si inasprirea examenelor asa incat numai cei care merita cu adevarat sa incaseze iar ceilalti sa ajunga la lopata. rolleyes.gif

oricum, este amuzanta reactia piticilor care se dau cu funduletele de pamant in fata ursului (curtea constitutionala) care nici nu-i baga in seama. smile.gif piticul x sau piticul y nu sunt de acord cu marirea salariilor? ooo, ce pacat! cata tristete! laugh.gif

Un cant pribeag imbratiseaza firea,
Si-un trandafir crescut in umbra moare,
Si soare nu-i sa-i planga risipirea,
Eu plang atunci, caci tu-mi rasai in zare,
A vremii noastre dreapta mucenita,
Copil blajin, cuminte prea devreme,
Sfielnica, balaie dascalita.

Ca stralucirea ochilor tai limpezi,
Poveste nu-i mai jalnic povestita,
Tu esti din leagan sora cu sfiala,
Pe buza ta n-a tremurat ispita.
Cununa ta de zile si de visuri
Au impletit-o rele ursitoare,
Ca fruntea ta nu-i frunte de zapada,
Si mana nu-i atatea stiutoare.

Mosnegi, ceteti ai cartilor din strana,
Din graiul tau culeg invatatura,
E scrisa parca-n zambetele tale
Seninatatea slovei din scriptura.
In barba lor, carunta ca amurgul,
Ei strang prinosul lacrimilor sfinte,
Caci vad aievea intrupat ceaslovul
In vorba ta domoala si cuminte.

La tine vin nevestele sa-si planga
Feciorii dusi in slujba la-mparatul,
Si tu ascunzi o lacrima-ntre slove,
In alte tari cand le trimiti oftatul...
Si fete vin, sa le-nfloresti altita,
La pragul tau e plina ulicioara,
Si fetele isi sopotesc in taina:
"Ce maini frumoase are domnisoara!"

...Asa, grijind copiii altor mame,
Te stingi zambind in calea ta, fecioara,
Iar capataiul somnului tau vitreg
De-un vis desert zadarnic se-nfioara.
Tu parc-auzi cum picura la geamuri
Un ciripit de pui de randunica
Si-un gand razlet iti infierbanta tampla,
Cu tine-adoarme-o dulce, sfanta frica.

Sfios, amurgul toamnei mohorate
Isi misca-ncet podoaba lui bolnava,
Ca din cadelniti fumul de tamaie,
Prelung se zbate frunza din dumbrava.
Tu stai in prag, si din fragar o frunza
La sanul tau s-a coborat sa moara,
Iar vantul spune crengilor plecate
Povestea ta, frumoasa domnisoara...

Alex_Dum
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 15 2008, 21:47) *
observ ca o gasca de inculti, tupeisti si... *(^*$*#@&^$* rolleyes.gif face spume la vorbitor pentru faptul ca dascalii vor primi un salariu cat de cat decent.
prostia este atat de mare incat ei pot crede cea mai imbecila simai gogonata minciuna tariceana - cele cateva sute de lei acordate fiecarui cadru didactic vor destabiliza "echilibrul economic".
prin reducerea unui singur salariu de director se pot acoperi salariile a catorva zeci de profesori. si mai sunt surse: reducerea cheltuielilor de protocol pentru parlament, guvern, presedintie, recuperarea datoriilor pe care le au catre statul roman societati precum rafo sau grupul pro, recuperarea datoriilor pe care nato le are fata de noi (despagubiri pentru embargoul iugoslav si ceea ce trebuia sa recuparam din irak) etc.

ba tu vezi bine? esti comunist? cum sa reduci salariul unui DIRECTOR ca sa cresti salariul unui profesor? Pai se compara munca? Sau in comunism trebuie sa o ducem toti la fel!
Sato
PROSTII VOR BANI!

bine ca esti tu destept si DAI bani biggrin.gif

In alta ordine de ideei, ......
In alta ordine de ideei, ........

ce de-a ordini de idei in cateva randuri...aceleasi idei in alta ordine deci?

Apropo, fosta mea invatatoare, care intamplator mi-a fost in clinica, are slariu de baza 2200 RON! si nu are facultate, ca de altfel multi profesori!!

stii ce inseamna salariu de baza? ma indoiesc...asa cum ma indoiesc ca i-ai vazut tu fluturasul de salariu, si nu ma indoiesc ca vorbesti din auzite...

apropo, invatatorii au alt statut/nivel de incadrare decat un profesor preuniversitar, care la randul lui altul decat un profesor universitar (care reprezinta cel mai inalt grad...)

e interesant cum tipi 'ciocul mic'... ce-ar fi sa-ti urmezi propriul sfat?

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 22:02) *
ba tu vezi bine? esti comunist? cum sa reduci salariul unui DIRECTOR ca sa cresti salariul unui profesor? Pai se compara munca? Sau in comunism trebuie sa o ducem toti la fel!

cred ca s-a referit la salariile supradimensionate de la stat de care s-a tot vorbit in ultimul timp in presa...
Alex_Dum
QUOTE (Sato @ Oct 15 2008, 22:07) *
cred ca s-a referit la salariile supradimensionate de la stat de care s-a tot vorbit in ultimul timp in presa...

pai si eu tot la aia m-am referit. nu zic ca un salariu de 50.000 e o placere pt contribuabili... da 5.000-7.000 sunt de bun simt tinand cont de grijile ce le are pe cap omul ala.

PS: irinuca, am o colega din molavia... de prin onesti ce e impotriva ardelenilor ca cica-s "reci" smile.gif). nu prea-mi place mie sa fac o fata sa se simta foarte prost in fata mea, desi cand situatia a cerut-o am facut-o, dar cu o asemenea atitudine nu o sa aiba zile multe pe langa mine.... daca era baiat pleca de azi acasa... asta asa ca fapt divers ca mi-am amintit de ea cand am vazut ca ai postat pe aici.
Sato
din 7000 roni nu se pot acoperi 'salariile a catorva zeci de profesori'...
vanta
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 22:13) *
pai si eu tot la aia m-am referit. nu zic ca un salariu de 50.000 e o placere pt contribuabili... da 5.000-7.000 sunt de bun simt tinand cont de grijile ce le are pe cap omul ala.

PS: irinuca, am o colega din molavia... de prin onesti ce e impotriva ardelenilor ca cica-s "reci" smile.gif). nu prea-mi place mie sa fac o fata sa se simta foarte prost in fata mea, desi cand situatia a cerut-o am facut-o, dar cu o asemenea atitudine nu o sa aiba zile multe pe langa mine.... daca era baiat pleca de azi acasa... asta asa ca fapt divers ca mi-am amintit de ea cand am vazut ca ai postat pe aici.

mesterica ,

aici se vorbeste despre o lege:legea care priveste cresterea salariilor in invatamant.
tu ne vorbesti acu' despre colega ta de banca??!!!
ai drept de vot?
noha_1508
QUOTE (vanta @ Oct 15 2008, 19:03) *
Un profesor care preda la Liceu /scoala generala-nu primeste 15 milioane bani in mana nici dupa 30 de ani vechime pe grad I ca profesor.

TREZITI-VA!nu mai aberati.

Un profesor debutant are maxim 6 milioane bani in mana.caz concret-tanar profesor de filozofie ,sta cu chirie (intr-o camera )in Bucuresti ,merge cu tramvaiul cu biletul bagat in compostor si cu ochii dupa controlor pentru ca abonamentul, pentru el, reprezinta un lux ,este echivalentul sumei lunare pe care o da pentru paine.

nu toti sunt jmecheri sa ceara spaga.unii au bun simt.

nu toti sunt mari profesori universitari la 5-6 facultati private pline de lepre analfabete cu bani.

Asta cu 6 mil nu este credibila numai in cazul in care are numai jumatate de norma sau nu are studii superioare.

In concluzie, tabelul salariilor minime in 2008 este urmatorul:

1 ianuarie 2008 1 iulie 2008
a) muncitori:
1. necalificati 500 540
2. calificati 600 648
cool.gif personal cu pregatire:
1. liceala 600 648
2. postliceala 625 675
c) personal cu pregatire:
1. scoala de maistri 650 702
2. studii superioare de scurta durata 750 810
d) personal cu studii superioare 1000 1080

La 1000 de lei brut, trebuie sa ia 880 lei net. Asta daca are intr-adevar studii superioare.
mihaigerard
QUOTE (noha_1508 @ Oct 15 2008, 22:41) *
Asta cu 6 mil nu este credibila numai in cazul in care are numai jumatate de norma sau nu are studii superioare.

Iar se trezeste cate unu sa vorbeasca dupa ureche... dry.gif
Amice, tu ai cazuri concrete sau iti dai cu parerea???? death.gif
Alex_Dum
QUOTE (vanta @ Oct 15 2008, 22:38) *
mesterica ,

aici se vorbeste despre o lege:legea care priveste cresterea salariilor in invatamant.
tu ne vorbesti acu' despre colega ta de banca??!!!
ai drept de vot?

cu mesterica sa i te adresezi aluia...de... stii tu! de urla la tine cand erai mic!
si eu tot despre cresterea nemeritata a salariilor vorbesc, dar mai bag si cate o remarca atunci cand imi vad prietenii pe forum!
6000 RON e un salariu mic pt un profesor universitar? DA/NU?
tinand cont ca sunt chiar manageri(in provincie) care iau salariul ala, as zice ca nu e...
noha_1508
QUOTE (mihaigerard @ Oct 15 2008, 22:46) *
Iar se trezeste cate unu sa vorbeasca dupa ureche... dry.gif
Amice, tu ai cazuri concrete sau iti dai cu parerea???? death.gif

Caz concret. La ITM nu iti inregistreaza contracte cu salariul mai mic decat minimul pe economie. Daca ai studii superioare si postul pe care te angajezi necesita studii superioare, atunci contractul de munca trebuie inregistrat cu 1080.
mihaigerard
QUOTE (noha_1508 @ Oct 15 2008, 22:51) *
Caz concret. La ITM nu iti inregistreaza contracte cu salariul mai mic decat minimul pe economie. Daca ai studii superioare si postul pe care te angajezi necesita studii superioare, atunci contractul de munca trebuie inregistrat cu 1080.

Asta nu e caz concret ci doar teorie.
Am vazut cu ochii mei fluturas de salariu in invatamant pe care era trecuta suma de 650 RON net pentru o persoana cu studii superioare ce abia isi incepuse activitatea.
vanta
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 22:47) *
cu mesterica sa i te adresezi aluia...de... stii tu! de urla la tine cand erai mic!
si eu tot despre cresterea nemeritata a salariilor vorbesc, dar mai bag si cate o remarca atunci cand imi vad prietenii pe forum!
6000 RON e un salariu mic pt un profesor universitar? DA/NU?
tinand cont ca sunt chiar manageri(in provincie) care iau salariul ala, as zice ca nu e...

nu stiu cat au salariul profesorii universitari-daca e adevarat ca au 6000 ron/luna, nu o duc rau deloc.nu pentru ei imi fac atunci griji. ,se poate trai foarte bine din 6000 ron/luna in romania.

imi fac griji pentru acei profesori debutanti care au ceva in teasta si ezita justificat intre catedra de profesor si tejgheaua unui butic unde se castiga mai bine.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.