Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

vata_pa_batz

QUOTE (radumiki @ Oct 15 2008, 14:17) *
sa plece toti, sa ramanem numai noi, oamenii de bine, nu? thumbup.gif

Dam cu banu care dintre noi doi stinge lumina? laugh.gif
Alex_Dum
stiti cum ar trebui facut? de fiecare data cand un patron merge sa-si plateasca impozitul sa fie un formular pe care sa scrie. "Noi, functionarii si restul bugetarilor, suntem platiti din banii tai si muncim 4-8 ore/zi (din care in 2-3 ne bem cafelele si-n alte 2 ne facem ca lucram sau fumam o tigara) fiindca tu muncesti 12-18 ore/zi si ai un preinfarct pe an! Meritam mai mult?" si variante de raspuns "Da/Nu" pentru politisti, profesori, etc. Ar fi cel mai corect...
Una peste alta "saracii" profesori inca nu s-au vindecat de comunism. Ce e mai grav e ca-i indoctrineaza si pe cei mai tineri... In cazul actual ar trebui luate aceleasi masuri ca in cazul revoltei din piata Haymarket din Chicago (4 Mai 1886)... mai precis ar trebui impuscati public (ca nu se mai practica spanzuratul) toti liderii de sindicat!

vanta
Un profesor care preda la Liceu /scoala generala-nu primeste 15 milioane bani in mana nici dupa 30 de ani vechime pe grad I ca profesor.

TREZITI-VA!nu mai aberati.

Un profesor debutant are maxim 6 milioane bani in mana.caz concret-tanar profesor de filozofie ,sta cu chirie (intr-o camera )in Bucuresti ,merge cu tramvaiul cu biletul bagat in compostor si cu ochii dupa controlor pentru ca abonamentul, pentru el, reprezinta un lux ,este echivalentul sumei lunare pe care o da pentru paine.

nu toti sunt jmecheri sa ceara spaga.unii au bun simt.

nu toti sunt mari profesori universitari la 5-6 facultati private pline de lepre analfabete cu bani.
data
QUOTE (dragospas @ Oct 12 2008, 19:26) *
Prietene este vorba de salarii medii. Cred ca sti cum se calculeaza o medie.Eu nu iau in discutie salariul minim in invatamant ci pe cel care,ca pregatire si experienta, ar face fata cerintelor pentru un secretar de stat.La secretar de stat nu este un minim si un maxim...Una peste alta nu prea este de 30 de ori mai mare !
Si inca ceva ...ca sa nu mai continuam cu ba tu,ba nu. Cat crezi ca ar trebui sa fie raportul intre cele doua salarii ?

problema este ca media acesta ascunde inechitati foarte mari

media este ridicata de salariile profesorilor universitari (multi parlamentari), dar cei mai multi din invatamant au salarii mult mai mici decat acea medie trambitata

iar cerintele pentru secretar de stat care sunt? sa fii membru al partidului aflat in acel moment la guvernare?

la pragatire egala salariile nu ar trebui sa difere foarte mult; acum insa un profesor cu vechime maxima si toate gradele date are cam 15 milioane; un secretar de stat poate ajunge si la 200 milioane venit; diferenta aceasta ti se pare normala?
Alex_Dum
hai mars cu alea 15 milioane! un profesor cu toate gradele date are peste 2000 RON.
da diferenta mi se pare mai mult decat normala. pe cand secretarul de stat contribuie la bunul mers al tarii profesorii isi baga mainile in chilotii elevelor, iar profesoarele...
data
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 19:23) *
hai mars cu alea 15 milioane! un profesor cu toate gradele date are peste 2000 RON.
da diferenta mi se pare mai mult decat normala. pe cand secretarul de stat contribuie la bunul mers al tarii profesorii isi baga mainile in chilotii elevelor, iar profesoarele...

hai, mai scrie, ca sa vada toata lumea ce poti console.gif
irinuca8082

si daca noi, cei care cunoastem sistemul pe dinauntru insistam sa iti spunem ca asa e, ne crezi? wink.gif
sia poi numai o parte din cadre sunt profesori. mai sunt si invtatori si educatoare, unde consumul nervos este mult mai mare si banii mai putini. mama mea dupa 35 de ani la catedra ia 13 mil. si munceste, nu gluma.

acum foarte multi profesori sunt jalnici, ai dreptate. insa daca nu se remediaza problema salariilor, viitorul va fi de-a dreptul catastrofal.
cand o sa intelegi ca educatia are preeminenta?

Alex_Dum
cand o sa fie privata si o sa plateasca toata lumea pt ea... nu cand platesc parintii mei ca si cand ar avea 20 de copii.
data
QUOTE (irinuca8082 @ Oct 15 2008, 19:35) *
si daca noi, cei care cunoastem sistemul pe dinauntru insistam sa iti spunem ca asa e, ne crezi? wink.gif
sia poi numai o parte din cadre sunt profesori. mai sunt si invtatori si educatoare, unde consumul nervos este mult mai mare si banii mai putini. mama mea dupa 35 de ani la catedra ia 13 mil. si munceste, nu gluma.

acum foarte multi profesori sunt jalnici, ai dreptate. insa daca nu se remediaza problema salariilor, viitorul va fi de-a dreptul catastrofal.
cand o sa intelegi ca educatia are preeminenta?

nu e adevarat; nu numara ea bine;

tu crezi ce vezi sau ce iti spune Alex_Dum?

sa isi bage mintile in cap profesorii astia, il contrazic ei pe Alex_Dum? worthy.gif
vanta

Tu cred ca te bazezi mai mult pe logica decat pe stiinta.

Da ,logic ar fi ca un profesor cu toate gradele date si cu 25 de ani vechime si cu ce sporuri vrei tu , sa treaca de 2000 ron.
amonra_71
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 14:38) *
stiti cum ar trebui facut? de fiecare data cand un patron merge sa-si plateasca impozitul sa fie un formular pe care sa scrie. "Noi, functionarii si restul bugetarilor, suntem platiti din banii tai si muncim 4-8 ore/zi (din care in 2-3 ne bem cafelele si-n alte 2 ne facem ca lucram sau fumam o tigara) fiindca tu muncesti 12-18 ore/zi si ai un preinfarct pe an! Meritam mai mult?" si variante de raspuns "Da/Nu" pentru politisti, profesori, etc. Ar fi cel mai corect...
Una peste alta "saracii" profesori inca nu s-au vindecat de comunism. Ce e mai grav e ca-i indoctrineaza si pe cei mai tineri... In cazul actual ar trebui luate aceleasi masuri ca in cazul revoltei din piata Haymarket din Chicago (4 Mai 1886)... mai precis ar trebui impuscati public (ca nu se mai practica spanzuratul) toti liderii de sindicat!

De parcă nu e destulă birucrație și așa. Și apoi cine poate aprecia corect roadele muncii unui profesor. În cazul tău e mai mult clar că s-a dat chix. Oi fi tu student dar asta nu e de ajuns.
gigel de hohențolărn

da un debutant cât ia?
partea a doua că după părerea mea ia raportat la câtă materie știe - excepțiile există, dar de regulă niciun student bun nu prea are chef să rămână să predea în instituții preuniversitare, și asta tocmai salariului de căcat.
msn2

dupa cat de mult urasti profesorii se vede ca deabia ai trecut clasa!( daca ai trecut-o!)

daca tie ti-o fi bagat vreun profesor mainile in chiloti sa stii ca restu nu obisnuiesc decat in imaginatia ta.

si chiar merita majoritatea salarii mai bune ca sa nu mai faca meditatii si sa isi dea silinta la clasa.
irinuca8082

mdea, sireacul, contribuieee..

cum il chema pe tristul ala de la sanatate care intrebat de ce copiii care au nevoie de formularul 12 (parca asa) sa plece din tara sa fie tratati (la noi , bineinteles ca nu se poate), mor pe capete din cauza birocratiei si nesimtirii medicilor, a raspuns : ' mda, desigur, deci.. este vorba de cazuri de neglijenta in serviciu' .?si asta in direct, in fata unei tari intregi. pai mama, care munceste cu aia mici cum numai ea stie, sa pice pe jos de ras si plans.

desi nu crezi, sunt totusi, foarte multe cadre didactice nu bune, foarte bune, care te-ar strange de gat sa auda cum le terfelesti rolul si vocatia pretextnd ca au inca salarii prea mari, nene.
Alex_Dum
QUOTE (amonra_71 @ Oct 15 2008, 19:40) *
De parcă nu e destulă birucrație și așa. Și apoi cine poate aprecia corect roadele muncii unui profesor. În cazul tău e mai mult clar că s-a dat chix. Oi fi tu student dar asta nu e de ajuns.

Un om de afaceri stie mai bine ce-ar trebui facut cu banii lui!

Si ca sa-ti raspund la flame. Nu, in cazul meu nu s-a dat "chix", dar eu n-am fost molestat in copilarie si nu a urlat nimeni la mine. Nu am invatat de frica si nu am ajuns sa tratez cu respect pe cineva doar din simplul motiv ca sta in fata mea!
mihaibo
Cat imocrizie si inconstienta! Astia cred ca traiesc in alte vremuri si doresc sa traga dupa ei toata tara . Cum sa dai sau sa ceri o crestere de 50% pentru peste 300.000 de bugetari, majoritatea taietori de frunza la caini!

Sa inteleg ca 300.000 de ******* doresc sa aiba salarii de secretar de stat?

Imi place mentalitatea lor intai vrem salarii apoi poate oferim calitate blink.gif

Toti parlamentarii actuali nu isi merita locul cum sa votezi o astfel de lege? puke.gif Sunt tare curios daca Base va avea puterea sa spuna NU ...
Alex_Dum
QUOTE (irinuca8082 @ Oct 15 2008, 19:44) *
nu crezi, sunt totusi, foarte multe cadre didactice nu bune, foarte bune, care te-ar strange de gat sa auda cum le terfelesti rolul si vocatia pretextnd ca au inca salarii prea mari, nene.

am avut o profesoara care a incercat sa faca abuz de catalog si acum sta si vinde seminte-n piata!
vanta
"...pe cand secretarul de stat contribuie la bunul mers al tarii... "

sefule ,tu despre ce tara vorbesti? de unde ne scrii?vorbim despre tara aia in care profesorii capabili pleaca la universitati de afara iar invatatorii la capsuni?

sunt socat!! sunt persoane care considera ca se ocupa cineva de bunul mers al tarii.
Alex_Dum
nu, nu se ocupa nimeni. totul merge de la sine! traiesti mai bine ca anul trecut pt ca nu se ocupa nimeni.... mda!
mimish
alex, ne mai repeti de multe ori ca parintii tai contribuie cu bani la stat? ti se pare ca nu a priceput cineva de aici cat de mult ajuta mamica si taticul tau statul roman?daca nu le convine regimul asta, sa isi infiinteze republica "alex_dum" si sa isi inventeze propriul sistem!

iti repet, intr-o discutie in contradictoriu vine fiecare cu argumente, nu cu o singura placa pe care o repeta intruna! tu de cand s-a deschis topicul asta, ne zici acelasi lucru, care nici macar nu este fundamentat! (ti-am mai zis ca trebuie s amai cresti, dar continui sa te crezi atotstiutor!)
gigel de hohențolărn
QUOTE (msn2 @ Oct 15 2008, 19:44) *
si chiar merita majoritatea salarii mai bune ca sa nu mai faca meditatii si sa isi dea silinta la clasa.

oricât de mult te-ai strădui ca prof la clasă, în capu ălora tâmpiți nu intră materia dacă nu i-o bagi individual. asta dacă nu-i complet retard, caz în care nu e musai să facă școala, că mai tre să mai avem și d-ăștia de dau cu mătura și cară gunoiul (cred că orice muncă e nobilă, dar fiecare trebuie să presteze munca față de care are cea mai mare vocație și abilități personale)

pe când un proaspăt absolvent mediocru poa să se dea de cinșpe ori peste cap cu silința lui cu tot, că tot o ceapă degerată o să facă.
mihaibo
QUOTE (vanta @ Oct 15 2008, 19:51) *
"...pe cand secretarul de stat contribuie la bunul mers al tarii... "

sefule ,tu despre ce tara vorbesti? de unde ne scrii?vorbim despre tara aia in care profesorii capabili pleaca la universitati de afara iar invatatorii la capsuni?

sunt socat!! sunt persoane care considera ca se ocupa cineva de bunul mers al tarii.

Daca am urma logica ta nu ati merita nici cat primiti pentru ca exact la fel si majoritatea profesorilor doar se fac ca muncesc!
amonra_71
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 15 2008, 16:45) *
Un om de afaceri stie mai bine ce-ar trebui facut cu banii lui!

Si ca sa-ti raspund la flame. Nu, in cazul meu nu s-a dat "chix", dar eu n-am fost molestat in copilarie si nu a urlat nimeni la mine. Nu am invatat de frica si nu am ajuns sa tratez cu respect pe cineva doar din simplul motiv ca sta in fata mea!

OK. Atunci de ce urli acum? Nimeni nu spune că avem profesori minunați și dedicați. Dar nu sunt toți terchea berchea și învățământul trebuie susținut prin salarii corespunzătoare, prin dotări adecvate în școli și reguli muuult mai drastice privind disciplina.
Am spus clar că nu cred că daca azi se măresc salariile profesorilor cu 50% mâine aceștia vor fi super dedicați și imlicați.
Dar salariile în învățământ ramân mici. Și profesorii adevărați oricum nu sunt motivați de leafă. Măcar pentru acești oameni ar trebui să te abții de la generalizări.
Alex_Dum
QUOTE (mimish @ Oct 15 2008, 19:52) *
iti repet, intr-o discutie in contradictoriu vine fiecare cu argumente, nu cu o singura placa pe care o repeta intruna! tu de cand s-a deschis topicul asta, ne zici acelasi lucru, care nici macar nu este fundamentat! (ti-am mai zis ca trebuie s amai cresti, dar continui sa te crezi atotstiutor!)

pai daca unii inteleg mai greu. e usor sa fi de acord cu mariri de salarii cand munca ta consta in analiza peretilor!
ce vrei mai mult decat faptul ca-mi doresc ceva pt banii care pleaca din casa si ajung in buzunarele lenesilor?
gigel de hohențolărn
și mai e o chestie, sunt de părere că salariul de bază trebuie să fie rezonabil, iar apoi, în funcție de performanțele profesorului să se poată urca treptele salariale cu ușurință.
e cât se poate de firesc ca un prof univ să câștige mai mult decât un lector, sau un prof gradu 1 mai mult decât unul cu definitivatul. dar examenele să fie mult mai dure, ca să nu ne trezim ca acum cu 35 de profi univi la o catedră cu 45 de cadre în total (cum e cazul ase-ului )
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.