Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

bog4u

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 11 2008, 00:20) *
cand or sa munceasca si or sa aiba scoala profesorilor din europa atunci au tot dreptul la un salariu decent (decent insemnand oricum mai mic decat la privat).
de ce trebuie sa compari Romania cu Europa? nu avem aproape nici o asemanare intre noi si ei!

Nu mai spune, ministrii nostrii muncesc de au palmele batatorite biggrin.gif --sau vrei sa spui ca munca lor este intelectuala--- biggrin.gif
Cineva spunea ca ar merita 1 miliard daca nu ar fura: sa fure nu ar fi o problema: problema este ca si fura dar sunt si INCOMPETENTI!

Referitor la privata"" aia pe care o tot sustii: miroase la fel de urat ca si absolventii de acolo sleep.gif

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 11 2008, 00:46) *
inca nu te-ai prins ca nu dau 2 bani pe europa asta comunista?
am avut intentia de a pleca in SUA in urma cu 2 ani(la facultate(nu una de top100, dar oricum una mai buna de 1000 de ori decat ce e in Romania) si pe urma sa raman acolo definitiv) mai ales ca am ceva membri din familie stabiliti acolo insa dintr-o serie de motive acest lucru nu a fost posibil, dar s-ar putea sa se intample vara asta.

Mergi in State : sper sa te convingi de adevarata fata a capitalismului---oricum gasesti multe locuri libere, terenuri si case ieftine. America abunda de prosperitate in aceasta perioada!
mimish
alex_dum, a te contrazice fara argumente solide si a fi rebel nu echivaleaza cu a da dovada de inteligenta! tu pe acest topic nu incerci sa discuti, ci pur si simplu sa o tii una si buna: "parerea mea e ca invatamantul romanesc e la pamant si ca eu am ajuns asa destept pt ca mama m-a facut asa, nu pentru ca as fi primit o educatie! si traiesc intr-o europa prapadita....m-as fi dus in america, dar nici acolo nu-i viata roz, asa ca stau deocamdata aici si ma cert cu astia de pe softpedia!"...mie una impresia asta mi-ai lasat-o!

Alex_Dum
QUOTE (mimish @ Oct 11 2008, 12:04) *
alex_dum, a te contrazice fara argumente solide si a fi rebel nu echivaleaza cu a da dovada de inteligenta! tu pe acest topic nu incerci sa discuti, ci pur si simplu sa o tii una si buna: "parerea mea e ca invatamantul romanesc e la pamant si ca eu am ajuns asa destept pt ca mama m-a facut asa, nu pentru ca as fi primit o educatie! si traiesc intr-o europa prapadita....m-as fi dus in america, dar nici acolo nu-i viata roz, asa ca stau deocamdata aici si ma cert cu astia de pe softpedia!"...mie una impresia asta mi-ai lasat-o!

destept te nasti, nu ajungi! si te rog frumos sa nu-mi bagi cuvinte-n gura!
mimish
vezi ca ai chiulit la ora de psihologie?
Alex_Dum
la psihologie chiar am avut o profesoara proasta. oricum treaba aia e cu temperamentul si caracterul, nu cu inteligenta!
bubalus
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 11 2008, 12:32) *
destept te nasti, nu ajungi! si te rog frumos sa nu-mi bagi cuvinte-n gura!

mai sa fie....

Morticia
QUOTE (bubalus @ Oct 11 2008, 17:32) *
mai sa fie....

Vezi ca discutia cu inteligenta ar fi un pic mai complicata decat topicul asta. Nu e chiar fals ce zice el mai sus. Trebuie nuantat, dar nu e fals....

dragospas
QUOTE (data @ Oct 10 2008, 23:56) *
mai exista undeva in proasta Europa un salariu de secretar de stat, nu ministru, de 30 de ori mai mare decat al unui profesor?

inseamna ca si salariul unui profesor este "ridicol de mic pt nivelul ala"

mai exista in Europa o pensie de bugetare de 100 de ori mai mare decat a altui bugetar?

Parca ai spune dictonul ala celebru :" noi muncim nu gandim"...sau si mai celebrul : "noi nu ne vindem tara"
Si acum sa intram in miezul problemei : mataluta ai cunostinta de salariul unui europarlamentar ? Daca nu ,intereseaza-te ,ca nu-ti dau eu mura-n gura ,compara-l cu al unui profesor de gimnaziu sau de liceu si mai discutam.
In Romania salariul unui secretar de stat este intre 35 si 40 milioane punct. Cat este salariul unui profesor ?...unul din ala care vine beat la ore ,bate copii si nu-i invata nimic ? In jur de 15 mil .
Dar de ce trebuie sa comparam un inalt demnitar al statului cu un profesor ? De ce sa nu comparam un profesor cu un muncitor sau agricultor ? Profesorul "munceste" 4 ore pe zi ,are 3 luni vacanta,sta la adapost de intemperii pe cand un taran ...vai de mama lui.
Si apoi cat sa fie salariul unui profesor intr-o tara in care PIB pe cap de locuitor este muuult mai mic decat in tarile pe care mataluta le compari ? Dar salariul unui doctor, care mi se pare cu 3 clase peste un profesor ?
data
QUOTE (dragospas @ Oct 11 2008, 19:47) *
Parca ai spune dictonul ala celebru :" noi muncim nu gandim"...sau si mai celebrul : "noi nu ne vindem tara"
Si acum sa intram in miezul problemei : mataluta ai cunostinta de salariul unui europarlamentar ? Daca nu ,intereseaza-te ,ca nu-ti dau eu mura-n gura ,compara-l cu al unui profesor de gimnaziu sau de liceu si mai discutam.
In Romania salariul unui secretar de stat este intre 35 si 40 milioane punct. Cat este salariul unui profesor ?...unul din ala care vine beat la ore ,bate copii si nu-i invata nimic ? In jur de 15 mil .
Dar de ce trebuie sa comparam un inalt demnitar al statului cu un profesor ? De ce sa nu comparam un profesor cu un muncitor sau agricultor ? Profesorul "munceste" 4 ore pe zi ,are 3 luni vacanta,sta la adapost de intemperii pe cand un taran ...vai de mama lui.
Si apoi cat sa fie salariul unui profesor intr-o tara in care PIB pe cap de locuitor este muuult mai mic decat in tarile pe care mataluta le compari ? Dar salariul unui doctor, care mi se pare cu 3 clase peste un profesor ?

salariul unui profesor obisnuit nu este 15 milioane

venitul unui secretar de stat "intre 35 si 40 milioane punct"; roll2.gif roll2.gif roll2.gif

pe ce lume traiesti; deschide si tu un televizor, un radio, un ziar ... ceva

"De ce sa nu comparam un profesor cu un muncitor sau agricultor"
un absolvent de facultate platit la fel ca un absolvent de 4 clase ... visul de aur al comunismului; de fapt nici macar atunci nu gandeau asa; tu de unde vii?
mimish

QUOTE (Morticia @ Oct 11 2008, 16:34) *
Vezi ca discutia cu inteligenta ar fi un pic mai complicata decat topicul asta. Nu e chiar fals ce zice el mai sus. Trebuie nuantat, dar nu e fals....

da, trebuie nuantat.....degeaba te nasti destept, daca nu ai parte de EDUCATIE!
Iar educatia nu o primesti numai in familie! o primesti in primul rand in familie, apoi la scoala si in societate....... vreti teoria detaliata sau ne oprim aici?

data
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 11 2008, 17:12) *
la psihologie chiar am avut o profesoara proasta. oricum treaba aia e cu temperamentul si caracterul, nu cu inteligenta!

cand ai rezultate este exclusiv meritul inteligentei tale native, profesorii nu au nicio influenta

cand ai rezultate proaste este din cauza ca "chiar ai avut o profesoara proasta" thumbsup.gif
KING_99
QUOTE (data @ Oct 11 2008, 21:07) *

venitul unui secretar de stat "intre 35 si 40 milioane punct"; roll2.gif roll2.gif roll2.gif

un absolvent de facultate platit la fel ca un absolvent de 4 clase ... visul de aur al comunismului; de fapt nici macar atunci nu gandeau asa; tu de unde vii?

spre surprinderea ta asta e visul de aur al capitalismului si nicidecum al comunismului. un absolvent de facultate e zero... are potential sa devina valoros dar asta e alta discutie. in comunism era ceva daca aveai diploma, in capitalism nu.... in Nord America sunt multe salarii de muncitori care depasesc salariile de profesori. cererea si oferta fac parte din capitalism nu comunism.
un absolvent de facultate care nu stie nimic valoreaza mai putin decat un muncitor pe piata de munca. dar Ro e tara de intelectuali ce sa faci.....
Alex_Dum
macar un lucru puteai invata si tu de la scoala. nu conteaza profesorii cat conteaza elevii! daca esti intr-o clasa buna, de cele mai multe ori si tu vei invata bine! cum se face ca aceasi profesori au clase de unde toti iau capacitatea cu note peste 9.5 si clase unde jumatate pica... poate n-au reusit "sa-i faca pe toti destepti" death.gif laugh.gif

QUOTE (mimish @ Oct 11 2008, 21:51) *
da, trebuie nuantat.....degeaba te nasti destept, daca nu ai parte de EDUCATIE!
Iar educatia nu o primesti numai in familie! o primesti in primul rand in familie, apoi la scoala si in societate....... vreti teoria detaliata sau ne oprim aici?

la scoala nu te educa ci te-ndoctrineaza. tampesc cand aud profesori prezentand ca tinta angajatul. asta ti se spune in scoala, ca idealul e sa ajungi angajat.
astazi m-a enervat si maica-mea. ocazional preda niste cursuri la o scoala post-liceala de asistente medicale si le-a spus elevilor ca profesoara de psihologie nu va ajunge in ziua aia la curs. o eleva din sala i-a raspuns cu "bine ca o platim", iar maica-mea s-a enervat. pai eu in locul elevei respectiva ma ridicam si ii trageam o flegma fix intre ochi. normal ca a trebuit sa-i fac educatie si sa-i bag mintile in cap ca ea e platita acolo din banii elevilor! cand cresti in comunism ajungi sa crezi ca e normal ca dascal sa tratezi elevii cu superioritate. chiar mi-a placut ca tutorele meu de la facultate ne-a zis sa nu lasam profesorii nici o clipsa sa ne trateze de sus sau sa ne umileasca!
data
QUOTE (KING_99 @ Oct 12 2008, 00:06) *
spre surprinderea ta asta e visul de aur al capitalismului si nicidecum al comunismului. un absolvent de facultate e zero... are potential sa devina valoros dar asta e alta discutie. in comunism era ceva daca aveai diploma, in capitalism nu.... in Nord America sunt multe salarii de muncitori care depasesc salariile de profesori. cererea si oferta fac parte din capitalism nu comunism.
un absolvent de facultate care nu stie nimic valoreaza mai putin decat un muncitor pe piata de munca. dar Ro e tara de intelectuali ce sa faci.....

cerere si oferta;

in Romania exista asemenea cerere de profesori incat sunt angajati absolventi de liceu agricol pe post de profesori de engleza si mare parte din "profesorii" care predau nu sunt profesori iar intr-o tara normala nu ar avea dreptul sa fie la catedra
profesorii din Romania pleaca la cules capsuni in Spania

e o criza majora de personal didactic ... cu toate acestea este foarte prost platit

ti se pare ca functioneaza legea cererii si a ofertei? nono.gif
KING_99
QUOTE (data @ Oct 11 2008, 23:23) *
cerere si oferta;

in Romania exista asemenea cerere de profesori incat sunt angajati absolventi de liceu agricol pe post de profesori de engleza si mare parte din "profesorii" care predau nu sunt profesori iar intr-o tara normala nu ar avea dreptul sa fie la catedra

e o criza majora de personal didactic ... cu toate acestea este foarte prost platit

raspunsul la intrebarea ta este da, mi se pare normal... nu exista cerere de educatie in Ro.
cap_tepos
QUOTE (data @ Oct 12 2008, 00:23) *
cerere si oferta;

Vezi ce-nseamna sa vorbesti fara sa stii ce-i inauntrul sistemului?

Iti explic eu sa-ntelegi: exista cerere mare de profesori, insa sistemul nu se comporta ca o intreprindere in cautare de oameni, incercand sa-i cucereasca cu salarii mari sau o atmosfera de lucru normala. De ce asta? pai e foarte simplu: ii doare in kur ca se face sau nu treaba, ca invatamantul e-n colaps, ca se pleaca la capsuni sau ca vom avea generatii intregi de needucati. Interesul lor este legat numai de posturile politice si banoase unde se roade ciolan bun, unde se face extorcarea oamenilor pregatiti pentru a fi angajati (ca sa te angajezi ca un calificat in oras de exemplu nu poti reusi fara relatii si spagi monumentale) si... pentru a-i arunca populatiei un praf in ochi ca exista invatamant prefera sa angajeze acei absolventi de liceu agricol, pe care-i platesc ca necalificati, facand astfel ceva de fatada la un pret foarte mic.
dragospas
QUOTE (data @ Oct 11 2008, 21:07) *

Topul salariilor din institutiile publice

Data publicarii: 19/11/2007
Salariile medii de baza din sapte institutii publice vor fi, in decembrie, de peste 3.200 lei, potrivit datelor folosite de Finante pentru intocmirea bugetului pentru anul viitor, in timp ce salariul mediu de baza in administratia centrala va depasi, in ultima luna a anului, 2.000 lei. Conform datelor pe baza carora au fost evaluate cheltuielile in proiectul de buget pentru 2008, salariul mediu de baza in administratia publica va fi de peste 2.000 lei, in decembrie. Salariul mediu de baza din sapte institutii publice va depasi 3.200 lei. Astfel, in topul celor mai mari salarii medii de baza se afla Consiliul Concurentei (4.201 lei), Curtea de Conturi (4.137 lei), Ministerul Afacerilor Externe (3.916 lei), Consiliul Superior al Magistraturii (3.669 lei), Curtea Constitutionala (3.568 lei), inalta Curte de Casatie si Justitie (3.288 lei) si Ministerul Public (3.239 lei). Salariile medii de baza, care se vor situa peste 2.000 lei, vor fi in alte zece institutii: Administratia prezidentiala, cele doua Camere ale Parlamentului, Consiliul Legislativ, Consiliul National al Audiovizualului, Cancelaria premierului, Ministerul Justitiei si cel al IMM-urilor, Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete. Cel mai mare salariu din administratie va fi de 10.910 lei, in decembrie, si ii va reveni presedintelui Curtii Constitutionale. Pe locurile urmatoare se claseaza salariile judecatorilor aceleasi Curti (10.491 lei), al presedintelui CSM (9,486 lei), ale membrilor CSM si al procurorului general (8.756 lei). Salariul presedintelui Romaniei este pe locul patru, in suma de 8.666 lei. Primul ministru va avea un salariu mediu de baza de 7.997 lei, la fel ca si presedintii Inaltei Curti, Curtii Constitutionale si Curtii de Conturi. Un ministru va beneficia de un salariu de 6.932 lei, iar un secretar de stat de 6.068 lei. La polul opus, cele mai mici salarii medii din administratie vor fi, in ultima luna din an, in Ministerul Internelor (731 lei), Ministerul Apararii (795 lei) si Ministerul Educatiei (1.094 lei). Pe linga salariile de baza, angajatii din administratie mai beneficiaza de salarii de merit, sporuri, premii, indemnizatii, prime de vacanta, ore suplimentare platite. Potrivit proiectului de buget pentru 2008, aceste cheltuieli cumulate se vor ridica, anul viitor, la 9,5 miliarde lei. Ponderea salariilor de baza in cheltuielile salariale in bani va reprezenta 4,6 miliarde lei. Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat, ieri, ca salariile bugetarilor depasesc salariile din piata, avind in vedere stimulentele si primele pe care le primesc angajatii din sistemul de stat. “Nu am cifrele exacte, dar va pot spune ca salariile celor din sistemul bugetar nu sint mai mari decit cele din sistemul privat. Insa, daca adaugam stimulentele si primele care se primesc de-a lungul anului, salariile bugetarilor le depasesc pe cele din piata”, a spus Pacuraru.

Asta se propunea acum un an,probabil ca asa au ajuns salariile ,care atentie sunt salarii de baza brute ,nu nete . Asta inseamna ca un secretar de stat ar lua in mana vre-o 45 de milioane ,fara sporuri.La fel cum un profesor are ca 15 milioane tot fara sporuri. O sa spui ca nu au toti profesorii 15 milioane. Pai eu compar doua persoane de aceiasi varsta si competenta. Nu comparam un profesor debutant cu un secretar de stat care are ceva vechime si competente (poate fost prin alte functii de conducere)
Metoda comunista de a compara si uniformiza toate salariile indiferent de pregatire si competenta nu are ce cauta in capitalism. Asata este motorul progresului: meriti primesti bani . Cat priveste sistemul de pensii si acolo gasim mult patetism si demagogie. Cand spui ca persoana X are atata pensie trebuie date si alte detalii ca : Vechimea in munca (cati ani a lucrat),pregatirea pe care a avut-o (ce scoli a absolvit), in ce conditii si-a desfasurat activitatea....dupa aceea putem discuta. Un batran pensionar care a taiat toata viata frunze la caini se plange acum ca nu are din ce trai ?Cui ii este mila de asa om sa-l ia acasa daca pensionarul acela nu are evident copii ca sa-l ajute ! Regula de aur : Cum iti asterni ,asa dormi ...pare sa functioneze perfect ...sau fabula Greierele si Furnica !
noha_1508
Am o prietena care a studiat medicina dentara aici la Cluj. In anul 6, cu pacient in scaun, a pus o intrebare profesoarei, zic eu, de nub simt(eu eram pacientul). Raspunsul acesteia a fost "Vai draga, dar cum poti sa intrebi asa ceva. Meseria se fura."
Conditii in care prietena mea a platit timp de 6 ani cate 3500$ pe an. Pentru ce?
data
QUOTE (dragospas @ Oct 12 2008, 16:41) *
.... La polul opus, cele mai mici salarii medii din administratie vor fi, ... Ministerul Educatiei (1.094 lei).
...

Asta se propunea acum un an,probabil ca asa au ajuns salariile ,care atentie sunt salarii de baza brute ,nu nete . Asta inseamna ca un secretar de stat ar lua in mana vre-o 45 de milioane ,fara sporuri.La fel cum un profesor are ca 15 milioane tot fara sporuri. ...

de la 10 milioane brut in link ai ajuns la 15 milioane net (fara sporuri)

nu stiam ca salariul net este mai mare decat cel brut (si cu 50%) coolspeak.gif
dragospas
QUOTE (data @ Oct 12 2008, 18:59) *
de la 10 milioane brut in link ai ajuns la 15 milioane net (fara sporuri)

nu stiam ca salariul net este mai mare decat cel brut (si cu 50%) coolspeak.gif

Prietene este vorba de salarii medii. Cred ca sti cum se calculeaza o medie.Eu nu iau in discutie salariul minim in invatamant ci pe cel care,ca pregatire si experienta, ar face fata cerintelor pentru un secretar de stat.La secretar de stat nu este un minim si un maxim...Una peste alta nu prea este de 30 de ori mai mare !
Si inca ceva ...ca sa nu mai continuam cu ba tu,ba nu. Cat crezi ca ar trebui sa fie raportul intre cele doua salarii ?
Alex_Dum
bai ce mizerie...
ma uit la stiri si-l vad pe un jegos dintr-un sindicat al profesorilor universitar care zice. "un profesor universitar ia 60 milioane. vi se pare mult?" DA! mi se pare mult! (altora le da sangele pe nas zi de zi pt banii aia) cunosc o gramada de profesori universitari si le stiu limitele!
Tom_Cat
JOS MAGARIA SI PROSTIA PROFESORILOR!!! NESIMTITII SA PLECE, DACA NU VA CONVIN SALARIILE, DEMISIA!!!!!
radumiki
QUOTE (Tom_Cat @ Oct 15 2008, 15:05) *
JOS MAGARIA SI PROSTIA PROFESORILOR!!! NESIMTITII SA PLECE, DACA NU VA CONVIN SALARIILE, DEMISIA!!!!!

de ce numai a profesorilor? sleep.gif
tara asta e plina de magari, nesimtiti si prosti!
sa plece toti, sa ramanem numai noi, oamenii de bine, nu? thumbup.gif
JJOne
Legea privind majorarea salariilor profesorilor cu 50% a fost declarata constitutionala.
Ca si contramasuri ale PNL, se zvonesc nepromulgarea legii de catre Basescu, sau daca se promulga, o ordonanta de urgenta care sa inghete toate cresterile salariale de la stat pt. anul asta.
irinuca8082
QUOTE (cap_tepos @ Oct 12 2008, 13:54) *
Vezi ce-nseamna sa vorbesti fara sa stii ce-i inauntrul sistemului?

Iti explic eu sa-ntelegi: exista cerere mare de profesori, insa sistemul nu se comporta ca o intreprindere in cautare de oameni, incercand sa-i cucereasca cu salarii mari sau o atmosfera de lucru normala. De ce asta? pai e foarte simplu: ii doare in kur ca se face sau nu treaba, ca invatamantul e-n colaps, ca se pleaca la capsuni sau ca vom avea generatii intregi de needucati. Interesul lor este legat numai de posturile politice si banoase unde se roade ciolan bun, unde se face extorcarea oamenilor pregatiti pentru a fi angajati (ca sa te angajezi ca un calificat in oras de exemplu nu poti reusi fara relatii si spagi monumentale) si... pentru a-i arunca populatiei un praf in ochi ca exista invatamant prefera sa angajeze acei absolventi de liceu agricol, pe care-i platesc ca necalificati, facand astfel ceva de fatada la un pret foarte mic.

foarte logic si corect.

Asta se propunea acum un an,probabil ca asa au ajuns salariile ,care atentie sunt salarii de baza brute ,nu nete . Asta inseamna ca un secretar de stat ar lua in mana vre-o 45 de milioane ,fara sporuri.La fel cum un profesor are ca 15 milioane tot fara sporuri. O sa spui ca nu au toti profesorii 15 milioane. Pai eu compar doua persoane de aceiasi varsta si competenta. Nu comparam un profesor debutant cu un secretar de stat care are ceva vechime si competente (poate fost prin alte functii de conducere)
Metoda comunista de a compara si uniformiza toate salariile indiferent de pregatire si competenta nu are ce cauta in capitalism. Asata este motorul progresului: meriti primesti bani . Cat priveste sistemul de pensii si acolo gasim mult patetism si demagogie. Cand spui ca persoana X are atata pensie trebuie date si alte detalii ca : Vechimea in munca (cati ani a lucrat),pregatirea pe care a avut-o (ce scoli a absolvit), in ce conditii si-a desfasurat activitatea....dupa aceea putem discuta. Un batran pensionar care a taiat toata viata frunze la caini se plange acum ca nu are din ce trai ?Cui ii este mila de asa om sa-l ia acasa daca pensionarul acela nu are evident copii ca sa-l ajute ! Regula de aur : Cum iti asterni ,asa dormi ...pare sa functioneze perfect ...sau fabula Greierele si Furnica !

e corect ce spui si tu, insa, pt o persoana care pregateste generatii de copii, nu ti se pare umilitor o mana de bani? cateva milioane, cand kilu de ulei e 7 roni? sunt oameni care muncesc, pregatesc, se perfectioneaza in permanenta, etc. o sa spuna unii ca multe cadre sunt jalnice. asa este, din cauza salariilor sub orice critica.

QUOTE (Tom_Cat @ Oct 15 2008, 15:05) *

si daca pleaca cine iti mai educa plozii? noi am mai prins totusi generatia cadrelor didactice decente si exigente, insa mi-e groaza cand ma gandesc la copiii care vin acum, din urma. tu chiar iti permiti sa risti, sa te joci cu viitorul propriilor copii?

de ce un medic dupa 35 de ani de munca ia peste 30-40 de mil. si un invatator sau educatoare iau numai 12? crede-ma, si slujba lor este foarte solicitanta nervos.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.