QUOTE (cap_tepos @ Oct 12 2008, 13:54)

Vezi ce-nseamna sa vorbesti fara sa stii ce-i inauntrul sistemului?
Iti explic eu sa-ntelegi: exista cerere mare de profesori, insa sistemul nu se comporta ca o intreprindere in cautare de oameni, incercand sa-i cucereasca cu salarii mari sau o atmosfera de lucru normala. De ce asta? pai e foarte simplu: ii doare in kur ca se face sau nu treaba, ca invatamantul e-n colaps, ca se pleaca la capsuni sau ca vom avea generatii intregi de needucati. Interesul lor este legat numai de posturile politice si banoase unde se roade ciolan bun, unde se face extorcarea oamenilor pregatiti pentru a fi angajati (ca sa te angajezi ca un calificat in oras de exemplu nu poti reusi fara relatii si spagi monumentale) si... pentru a-i arunca populatiei un praf in ochi ca exista invatamant prefera sa angajeze acei absolventi de liceu agricol, pe care-i platesc ca necalificati, facand astfel ceva de fatada la un pret foarte mic.
foarte logic si corect.
Asta se propunea acum un an,probabil ca asa au ajuns salariile ,care atentie sunt salarii de baza brute ,nu nete . Asta inseamna ca un secretar de stat ar lua in mana vre-o 45 de milioane ,fara sporuri.La fel cum un profesor are ca 15 milioane tot fara sporuri. O sa spui ca nu au toti profesorii 15 milioane. Pai eu compar doua persoane de aceiasi varsta si competenta. Nu comparam un profesor debutant cu un secretar de stat care are ceva vechime si competente (poate fost prin alte functii de conducere)
Metoda comunista de a compara si uniformiza toate salariile indiferent de pregatire si competenta nu are ce cauta in capitalism. Asata este motorul progresului: meriti primesti bani . Cat priveste sistemul de pensii si acolo gasim mult patetism si demagogie. Cand spui ca persoana X are atata pensie trebuie date si alte detalii ca : Vechimea in munca (cati ani a lucrat),pregatirea pe care a avut-o (ce scoli a absolvit), in ce conditii si-a desfasurat activitatea....dupa aceea putem discuta. Un batran pensionar care a taiat toata viata frunze la caini se plange acum ca nu are din ce trai ?Cui ii este mila de asa om sa-l ia acasa daca pensionarul acela nu are evident copii ca sa-l ajute ! Regula de aur : Cum iti asterni ,asa dormi ...pare sa functioneze perfect ...sau fabula Greierele si Furnica !
e corect ce spui si tu, insa, pt o persoana care pregateste generatii de copii, nu ti se pare umilitor o mana de bani? cateva milioane, cand kilu de ulei e 7 roni? sunt oameni care muncesc, pregatesc, se perfectioneaza in permanenta, etc. o sa spuna unii ca multe cadre sunt jalnice. asa este, din cauza salariilor sub orice critica.
QUOTE (Tom_Cat @ Oct 15 2008, 15:05)

JOS MAGARIA SI PROSTIA PROFESORILOR!!! NESIMTITII SA PLECE, DACA NU VA CONVIN SALARIILE, DEMISIA!!!!!
si daca pleaca cine iti mai educa plozii? noi am mai prins totusi generatia cadrelor didactice decente si exigente, insa mi-e groaza cand ma gandesc la copiii care vin acum, din urma. tu chiar iti permiti sa risti, sa te joci cu viitorul propriilor copii?
de ce un medic dupa 35 de ani de munca ia peste 30-40 de mil. si un invatator sau educatoare iau numai 12? crede-ma, si slujba lor este foarte solicitanta nervos.