Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

AMDG

QUOTE (GTA-FT @ Oct 9 2008, 11:27) *
Cresterea aberanta a salariilor si pensiilor "privilegiatilor sistemului" (si asta are loc ritmic, in fiecare an) este mai paguboasa bugetului decit o marire a salariilor, chiar si cu procente mai consistente, a celor multi cu venituri mici.

E comparabila cel putin , cu mentiunea ca veniturile acestora sunt direct proportionale cu influenta lor reala sau perceputa in cadrul functionarii aparatului de stat . Mai explicit , statul are neaparata nevoie de armata/politie/servicii secrete/judecatori etc pentru a-si manifesta influenta asupra populatiei , nu de medici sau profesori , iar raportul dintre veniturile celor in cauza si ale celorlalti bugetari e influentat si de gradul de inegalitate sociala . Moralitatea nu se prea impaca cu raison d'etat rolleyes.gif

In majoritatea tarilor sectorul de stat si cel particular ( in domeniul educatiei , sanatatii si chiar cel al apararii ) deservesc segmente diferite social ale populatiei , angajatii find liberi sa aleaga intre cele doua alternative in functie de competente .
mimish
vorbea cineva mai devreme de investitiile din scoli! care investitii? acele calculatoare pe care le-au aruncat cei din primarie de proaste si le-au primit scolile de bune? sau cele 4 cutii de creta colorata si una de creta alba primite de fiecare diriginte la inceput de an scolar, din partea statului? sau acele bancute care se misca atunci cand elevul scrie pe ele? ce investitii? cei 4 litri de vopsea primiti de o scoala generala pentru renovare?...aaaa...sau poate aparatul xerox la care ai acces doar daca iti cumperi singur cartusul? ce investitii? pentru ce?

Celest
QUOTE (brigazile_martirilor @ Oct 9 2008, 13:03) *
am insa speranta la cei tineri sa schimbe ceva in tara asta,refuz sa iau ca "batut in cuie" destinul romaniei..asta e, mai mult nu merge

ei? care ei? generatia asta la 20-25 de ani? fara Dumnezeu? fara tara? pentru care patriotismul inseamna doar o vorba goala si eventual rusinoasa, care asteapta ca Romania sa faca intai ceva pentru ei inainte sa dea ceva la schimb? impotenti intelectuali pentru care doar stransul de bani conteaza pe lumea asta?

Avea Tutea o vorba: "A venit odată un frantuz la noi, cu niste masini, iar una nu functiona tocmai cum trebuie. Dar românul zice: merge si asa! Trebuie să scăpăm de acest ''merge si asa''; că ''merge si asa'' înseamnă că merge oricum. Nu oricum, nu oriunde, nu oricînd si nu orice."

Nu este un fatalism, nu este un "mai mult nu merge" din pacate este "merge si asa, mie sa-mi fie bine".

O sa murim si n-o sa vedem nascandu-se un alt Cuza, Bratianu, Maiorescu, Antonescu, etc.

Urmasii Romei .. kkt death.gif
Morticia
QUOTE (Celest @ Oct 9 2008, 15:36) *
ei? care ei? generatia asta la 20-25 de ani? fara Dumnezeu? fara tara? pentru care patriotismul inseamna doar o vorba goala si eventual rusinoasa, care asteapta ca Romania sa faca intai ceva pentru ei inainte sa dea ceva la schimb? impotenti intelectuali pentru care doar stransul de bani conteaza pe lumea asta?

Avea Tutea o vorba: "A venit odată un frantuz la noi, cu niste masini, iar una nu functiona tocmai cum trebuie. Dar românul zice: merge si asa! Trebuie să scăpăm de acest ''merge si asa''; că ''merge si asa'' înseamnă că merge oricum. Nu oricum, nu oriunde, nu oricînd si nu orice."

Nu este un fatalism, nu este un "mai mult nu merge" din pacate este "merge si asa, mie sa-mi fie bine".

O sa murim si n-o sa vedem nascandu-se un alt Cuza, Bratianu, Maiorescu, Antonescu, etc.

Urmasii Romei .. kkt death.gif

Cam da. Din pacate generatiile de acum au crescut in ideea ca banii conteaza. Si cam atat. "Ubi bene ibi patria". Poate nu toti, dar un procent semnificativ.
Cei cu parinti cu bani stiu ca banii conteaza, uite tata ce masina mi-a luat ca "a fost smecher", cei fara bani gandesc un pic diferit "uite de aia nu am eu acum masina ca tata a fost un mare fraier".
Mass media cultiva simboluri gen jiji oierul, dinu patriciu, traian basescu si alte simboluri de cultura, succes, cinste si patriotism. Asa ca sursele de inspiratie pentru tineri sunt cam "stricate".

Daca in ei e speranta "la mai bine", atunci speranta e cam dusa.

P.S. Ca sa fiu ontopic, la scoala inveti cel mai bine si din prima ce e aia minciuna, coruptie, subiectivism, incompetenta. La scoala aia "smecheri" se descurca mereu, fie ca e vorba de copiat la teze sau de trafic cu scutiri medicale. Si tot citesc aberatii pe aici cu "martirii" care "mor de foame" pentru viitorul tarii. Scuze daca nu mi-a dat nici o lacrima pentru "sacrificiul profesorilor romani".
radumiki
QUOTE (Morticia @ Oct 9 2008, 17:46) *
P.S. Ca sa fiu ontopic, la scoala inveti cel mai bine si din prima ce e aia minciuna, coruptie, subiectivism, incompetenta. La scoala aia "smecheri" se descurca mereu, fie ca e vorba de copiat la teze sau de trafic cu scutiri medicale. Si tot citesc aberatii pe aici cu "martirii" care "mor de foame" pentru viitorul tarii. Scuze daca nu mi-a dat nici o lacrima pentru "sacrificiul profesorilor romani".

si rolul familiei care e?
cei sapte ani de acasa, exemplul pe care-l dau parintii copiilor, copiii de bani gata ce vin cu hummerul la scoala (are nevasta-mea un elev...), obraznicia si delasarea, chiulul prin baruri... chiar numai profesorii sunt de vina? chiar numai ei sunt responsabili de generatiile degenerate sau societatea si familia are rolul ei?
cand vad la televizor in prim plan numai nulitati cu trei clase pline de bani, pipitze ce-si arata nurii la cine vor si unde apuca fiind catalogate drept ,, tipese la moda", cand cluburile sunt pline de tineri ce sparg sute de euro/seara (unde-i cultura banului castigat cinstit?)... si cate intrebari mai putem pune...

probabil ca nici scoala nu e cum trebuie, si din vina profesorilor slab motivati, si din vina dotarilor slabe, si din vina guvernantilor care fac un talmes-balmes schimband totul cand apare un alt ministru (si cati am avut pana acum!!!), dar responsabili sunt si altii... am amintit cativa mai sus!
sexterminator
Ei, hai să lăsăm Țara și pe Dumnezeu. Pe Dumnezeu nu-l cunoaștem, iar Țara asta e formată din oameni.
Care oameni FURĂ PE RUPTE, de la megatunuri de sute de milioane de euro până la cabluri de tensiune, linii de cale ferată, șuruburi din bănci sau plăcuțele de la poartă.

Asta e realitatea. Dincolo de Dumnezeu, Țară, Neam, Patrie și Istorie, suntem un popor de hoți ordinari, până una alta.
De asta s-a ajuns aici.

Pentru că suntem rezistenți la civilizație și la spiritul întreprinzător civilizat și normat public, la fel ca țiganii. Pentru că suntem un popor ipocrit și infect de bigot, terorizat moral, abrutizat și sodomizat de biserică, care sute de ani a băgat în cap oamenilor că banul e ochiul dracului, că toți negustorii sunt hoți - și că scopul nostru în viață tre' să fie frica, pocăința, umilința și sărăcia tăcută.
Pentru că avem prea mulți nevrotici, angoasați și traumatizați, care vor să parvină cu orice preț, furând și călcând pe cadavre, după cum au fost și ei călcați în picioare, la rândul lor.
Pentru că sunt prea mulți sărăntoci furați la sânge de securiști și acoliții lor, care se pișă în capul Neamului, Patriei și a căcăcioșilor care îi votează, la fiecare 4 ani.

De aia.
Nu că nu mai e Dumnezeu, Neam and shit.
Pentru că suntem o nație compusă într-un procent aiuritor din hoți deranjați la psihic, parveniți călcați pe cap care vor să se răzbune pe sistem și fură tot ce prind, iar pe de altă parte o mare masă de îndobitociți de biserică și educație, care stau cu gura deschisă când se pișă boierii în gura lor și nu crâcnesc să n-aibă păcate în lumea cealaltă, abrutizați de atâția Cezari care le-au tot spart rozeta, că era a Cezarului, și îndură la gândul că poate poate or moșteni răsplată și rozetă veșnică, pe lumea cealaltă.

O Țară indopată de veacuri cu "mai bine sărac, cinstit și cu Dumnezeu", dar ruinată de bogați nesimțiți penali, hoți ordinari, și popi de o perversitate halucinant de ipocrită. wacko.gif
Morticia
QUOTE (sexterminator @ Oct 9 2008, 18:13) *
Ei, hai să lăsăm Țara și pe Dumnezeu. Pe Dumnezeu nu-l cunoaștem, iar Țara asta e formată din oameni.
Care oameni FURĂ PE RUPTE, de la megatunuri de sute de milioane de euro până la cabluri de tensiune, linii de cale ferată, șuruburi din bănci sau plăcuțele de la poartă.

Asta e realitatea. Dincolo de Dumnezeu, Țară, Neam, Patrie și Istorie, suntem un popor de hoți ordinari, până una alta.
De asta s-a ajuns aici.

Pentru că suntem rezistenți la civilizație și la spiritul întreprinzător civilizat și normat public, la fel ca țiganii. Pentru că suntem un popor ipocrit și infect de bigot, terorizat moral, abrutizat și sodomizat de biserică, care sute de ani a băgat în cap oamenilor că banul e ochiul dracului, că toți negustorii sunt hoți - și că scopul nostru în viață tre' să fie fica, pocăința, umilința și sărăcia tăcută.
Pentru că avem prea mulți nevrotici, angoasați și traumatizați, care vor să parvină cu orice preț, furând și călcând pe cadavre, după cum au fost și ei călcați în picioare, la rândul lor.
Pentru că sunt prea mulți sărăntoci furați la sânge de securiști și acoliții lor, care se pișă în capul Neamului, Patriei și a căcăcioșilor care îi votează, la fiecare 4 ani.

De aia.
Nu că nu mai e Dumnezeu, Neam and shit.
Pentru că suntem o nație compusă din hoți deranjați la psihic, parveniți călcați pe cap care vor să se răzbune pe sistem și fură tot ce prind, iar pe de altă parte o mare masă de îndobitociți de biserică și educație, care stau cu gura deschisă când se pișă boierii în gura lor și nu crâcnesc să n-aibă păcate în lumea cealaltă, abrutizați de atâția Cezari care le-au tot spart rozeta, că era a Cezarului, și îndură la gândul că poate poate or moșteni răsplată și rozetă veșnică, pe lumea cealaltă.

Lasa un loc liber si pentru idiotii care cred ca sunt mai presus daca fac generalizari.
Multumesc anticipat.

L.E. Vad ca l-ai si ocupat deja. Stiam ca n-o sa ma dezamagesti. smile.gif Subtilule. laugh.gif

sexterminator
Îți las mai jos.

le - Sari, după ce-ți găsești vibratorul și te calmezi.
Alex_Dum
cand facusem lista aia de salarii pusesem salarii bunicele pt profesorii universitari pt. ca aveam o alta impresie. acum dupa 1 saptamana ... s-a cam schimbat. pana ieri a fost relativ ok, dar azi... laborator fizica ... un nene vorbeste rapid fara nici o legatura. pe urma ora de fizica... alt nene, dar care macar avea talent si stia cum trebuie sa fie un curs astfel incat studentul de an I sa si priceapa ceva. isi cam merita banii, dar bomba a venit cu analiza matematica. o baba (pe la vreo 50, dar era baba) care incepe sa povesteasca ceva fara nici o legatura cu ora de matematica (peripetii d-ale ei, plus chestii despre cum se face orarul... adica lucruri care nu interesau pe nimeni), apoi ne prezinta o carte (autorul era ea bineinteles). ne-a batut la cap jumatate de ora despre cartea ei si cum cartea ei e cea mai buna de pe piata si asa mai departe. dupaia a inceput sa vorbeasca (de data asta din domeniu) dar fara nici o legatura. ba ne zicea de integrale, derivate, ba o dadea-n fizica ba-n alte capitole ca pe urma sa ne zica ca alea-s bucati din diverse cursuri si nu o sa le mai repete la vremea potrivita. (asta pana afla ca generatia mea nu e generatie de sclavi si daca e nevoie actioneaza si violent)
mimish

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 9 2008, 21:02) *
cand facusem lista aia de salarii pusesem salarii bunicele pt profesorii universitari pt. ca aveam o alta impresie. acum dupa 1 saptamana ... s-a cam schimbat. pana ieri a fost relativ ok, dar azi... laborator fizica ... un nene vorbeste rapid fara nici o legatura. pe urma ora de fizica... alt nene, dar care macar avea talent si stia cum trebuie sa fie un curs astfel incat studentul de an I sa si priceapa ceva. isi cam merita banii, dar bomba a venit cu analiza matematica. o baba (pe la vreo 50, dar era baba) care incepe sa povesteasca ceva fara nici o legatura cu ora de matematica (peripetii d-ale ei, plus chestii despre cum se face orarul... adica lucruri care nu interesau pe nimeni), apoi ne prezinta o carte (autorul era ea bineinteles). ne-a batut la cap jumatate de ora despre cartea ei si cum cartea ei e cea mai buna de pe piata si asa mai departe. dupaia a inceput sa vorbeasca (de data asta din domeniu) dar fara nici o legatura. ba ne zicea de integrale, derivate, ba o dadea-n fizica ba-n alte capitole ca pe urma sa ne zica ca alea-s bucati din diverse cursuri si nu o sa le mai repete la vremea potrivita. (asta pana afla ca generatia mea nu e generatie de sclavi si daca e nevoie actioneaza si violent)

cand ai pus lista aia de salarii, ai dat o fuga si intr-o scoala primara? poate acolo vei fi si tu impresionat de ceva! wink.gif
Alex_Dum
in scoala primara am avut o invatatoare de exceptie. cea mai buna din oras si deobicei se intra doar cu pile la ea (de asta am ajuns abia in clasa a II-a in clasa ei, caci in clasa I nu au cotizat suficient la director ai mei). cu toate ca de multe ori m-a tratat nedrept fara ea nu cred ca ajungeam la un liceu bun. (fiindca datorita ei am reusit sa iau examenul din clasa a IV-a, examen prin care am intrat in cea mai buna clasa de V-VIII care a avut-o orasul (rezultatele la capacitate au fost in primele 200 din oras)).
salariile din lista sunt corecte pt. ca un invataor are doar 4 ore pe zi (fara ferestre, fara nimic) din care se-ntampla ca unele sa fie de lucru manual, desen sau altele de genul. plus ca multi din invatatori dau meditatii sau fac temele impreuna cu elevii fiind platiti de parinti.
oricum am inteles unde vroiai sa bati...
mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 9 2008, 22:34) *
in scoala primara am avut o invatatoare de exceptie. cea mai buna din oras si deobicei se intra doar cu pile la ea (de asta am ajuns abia in clasa a II-a in clasa ei, caci in clasa I nu au cotizat suficient la director ai mei). cu toate ca de multe ori m-a tratat nedrept fara ea nu cred ca ajungeam la un liceu bun. (fiindca datorita ei am reusit sa iau examenul din clasa a IV-a, examen prin care am intrat in cea mai buna clasa de V-VIII care a avut-o orasul (rezultatele la capacitate au fost in primele 200 din oras)).
salariile din lista sunt corecte pt. ca un invataor are doar 4 ore pe zi (fara ferestre, fara nimic) din care se-ntampla ca unele sa fie de lucru manual, desen sau altele de genul. plus ca multi din invatatori dau meditatii sau fac temele impreuna cu elevii fiind platiti de parinti.
oricum am inteles unde vroiai sa bati...

cuuuum sa nuuuuuuu...in scoala primara se mediteaza...la gradinita se mediteaza....apropo, stiai ca si la cresa se dau meditatii? deci pt ce le mai trebuie salariu?

p.s.oricum, sunt impresionata ca am reusit sa scot, in sfarsit, de la tine o apreciere la adresa unui cadru didactic!
bubalus
si daca mediteaza ... ce?
eu nu inteleg chestia asta....daca mediteaza...hai sa nu-i mai dam salariu. e o prostie. ce face in timpul liber e strict problema lui.
ce instalatorul... nu face peste program diverse lucrari? zugravul la fel? doctorii desi au program in spitale...nu au si cabinete particulare?..sa nu mai spun ca si inginerii mediteaza (unii pe la mate, altii pe fizica...sau al'ceva)...si exemple sunt peste tot...
n-are a face una cu alta.... oamenii trebuie platiti pentru ceea ce fac la servici...apoi in timpul liber pot sa faca ce vor... sa mediteze, sa dea la sapa sau sa frece menta
Morticia
QUOTE (bubalus @ Oct 10 2008, 14:35) *
si daca mediteaza ... ce?
eu nu inteleg chestia asta....daca mediteaza...hai sa nu-i mai dam salariu. e o prostie. ce face in timpul liber e strict problema lui.
ce instalatorul... nu face peste program diverse lucrari? zugravul la fel? doctorii desi au program in spitale...nu au si cabinete particulare?..sa nu mai spun ca si inginerii mediteaza (unii pe la mate, altii pe fizica...sau al'ceva)...si exemple sunt peste tot...
n-are a face una cu alta.... oamenii trebuie platiti pentru ceea ce fac la servici...apoi in timpul liber pot sa faca ce vor... sa mediteze, sa dea la sapa sau sa frece menta

Si atunci bugetarii care nu pot face chiar ce vor ei in timpul liber ar avea dreptul mereu la un salariu mai mare ca al profesorilor, nu? biggrin.gif
Asta asa, ca sa iti imaginezi ce usor se poate crea un efect de domino in economie...
bog4u
Meditatiile sunt cumva tot o "gaselnita", ceva la moda si oricum o sursa suplimentara de venituri mai ales pentru profesorii din mediul urban. Sunt curios daca si in celelalte state europene fenomenul are aceeasi amploare--eventual daca poate cineva confirma asta !
Nu stim nici daca eceste meditatii sunt impozabile, lucru care mi s-ar parea normal.
Eu ii condamn pe profesorii care indeamna copii sa faca meditatii si nu isi fac meseria corespunzator, tocmai pentru a avea anumite avantaje materiale prin meditarea propriilor elevi !
Morticia
QUOTE (bog4u @ Oct 10 2008, 16:56) *
Meditatiile sunt cumva tot o "gaselnita", ceva la moda si oricum o sursa suplimentara de venituri mai ales pentru profesorii din mediul urban. Sunt curios daca si in celelalte state europene fenomenul are aceeasi amploare--eventual daca poate cineva confirma asta !
Nu stim nici daca eceste meditatii sunt impozabile, lucru care mi s-ar parea normal.
Eu ii condamn pe profesorii care indeamna copii sa faca meditatii si nu isi fac meseria corespunzator, tocmai pentru a avea anumite avantaje materiale prin meditarea propriilor elevi !

Sunt impozabile daca se declara.
Alex_Dum
QUOTE (mimish @ Oct 10 2008, 14:04) *
cuuuum sa nuuuuuuu...in scoala primara se mediteaza...la gradinita se mediteaza....apropo, stiai ca si la cresa se dau meditatii? deci pt ce le mai trebuie salariu?

p.s.oricum, sunt impresionata ca am reusit sa scot, in sfarsit, de la tine o apreciere la adresa unui cadru didactic!

mama unui prieten e invatatoare si stiu ca dupa program, pt 3 mil. pe luna de copil (asta era tariful acum 4 ani... poate a mai crescut) ramane cu acestia inca 4-5 ore si fac temele impreuna. fratele meu care e cu 3 ani mai mic la fel, dupa scoala mergea la fosta mea invatatoare si faceau temele pt. ca parintii n-au mai avut timp si de el. oricum treaba asta a inceput sa se raspandeasca in urma cu vreo 8 ani de cand parintii nu mai au timp sa stea sa faca temele cu copiii.
pt. meditatii 99% din profesori nu dau nici un sfant la stat, motiv pt. care ar trebui varati in inchisoare, dar cat timp sunt cu sutele de mii de oameni ce fac bani la negru se tolereaza si profesorii!
mimish
cand am adus vorba de meditatii nu am spus-o pentru a reprosa ceva, ci pentru a atrage atentia asupra faptului ca nu la toate nivelele de invatamant cadrul didactic isi poate suplimenta veniturile meditand! imi pare rau ca am fost gresit inteleasa! eu, de exemplu, stiu educatoare care au ca unica sursa de venit salariul, stiu invatatoare care predau la tara, de unde chiar nu isi pot selecta posibili "clienti"..... asupra acestui aspect am vrut sa atrag atentia....

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 10 2008, 17:38) *
mama unui prieten e invatatoare si stiu ca dupa program, pt 3 mil. pe luna de copil (asta era tariful acum 4 ani... poate a mai crescut) ramane cu acestia inca 4-5 ore si fac temele impreuna. fratele meu care e cu 3 ani mai mic la fel, dupa scoala mergea la fosta mea invatatoare si faceau temele pt. ca parintii n-au mai avut timp si de el. oricum treaba asta a inceput sa se raspandeasca in urma cu vreo 8 ani de cand parintii nu mai au timp sa stea sa faca temele cu copiii.
pt. meditatii 99% din profesori nu dau nici un sfant la stat, motiv pt. care ar trebui varati in inchisoare, dar cat timp sunt cu sutele de mii de oameni ce fac bani la negru se tolereaza si profesorii!

pai cand o sa plateasca Guță si tot clanul lui impozit la stat pentru "activitatile libere", atunci sa ridici pretentii si asupra altor categorii sociale! cand vorba voastra, instalatorul o sa dea impozit pt "lucrarile" din timpul liber, cand baiatul de la net o sa plateasca licente ale programelor si o sa dea impozit si factura pt ca i-a instalat lui "x" sistemul de operare...... atunci...pana atunci....shhhh! :-$
data
cand exista bugetari care au 200 milioane salariu ...

cand il vad pe Tariceanu cu cat patos spune ca economia Romaniei nu permite cresterea salariilor profesorilor la 9 milioane, in timp ce oamenii din guvernul lui primesc 100, 150, 200 de milioane ... cred ca prostia romanilor nu are limite (cel putin in viziunea guvernantilor)
Alex_Dum
si ce vrei? sa primeasca un ministru 10 milioane? mie 100-200 milioane mi se pare un salariu ridicol de mic pt nivelul ala.
sexterminator
QUOTE (data @ Oct 10 2008, 23:42) *
cand exista bugetari care au 200 milioane salariu ...

cand il vad pe Tariceanu cu cat patos spune ca economia Romaniei nu permite cresterea salariilor profesorilor la 9 milioane, in timp ce oamenii din guvernul lui primesc 100, 150, 200 de milioane ... cred ca prostia romanilor nu are limite (cel putin in viziunea guvernantilor)

Eu aș da și 500 de milioane/lună unui ministru/secretar de stat/parlamentar etc.

Dar să nu fure bă !

Și și-ar merita din plin salariul - chiar dacă n-ar răsturna munții.

Ar merita din plin și 1 miliard.
Dacă n-ar fura.
data
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 10 2008, 23:45) *
si ce vrei? sa primeasca un ministru 10 milioane? mie 100-200 milioane mi se pare un salariu ridicol de mic pt nivelul ala.

mai exista undeva in proasta Europa un salariu de secretar de stat, nu ministru, de 30 de ori mai mare decat al unui profesor?

inseamna ca si salariul unui profesor este "ridicol de mic pt nivelul ala"

mai exista in Europa o pensie de bugetare de 100 de ori mai mare decat a altui bugetar?
Alex_Dum
cand or sa munceasca si or sa aiba scoala profesorilor din europa atunci au tot dreptul la un salariu decent (decent insemnand oricum mai mic decat la privat).
de ce trebuie sa compari Romania cu Europa? nu avem aproape nici o asemanare intre noi si ei!
data
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 11 2008, 00:20) *
cand or sa munceasca si or sa aiba scoala profesorilor din europa atunci au tot dreptul la un salariu decent (decent insemnand oricum mai mic decat la privat).
de ce trebuie sa compari Romania cu Europa? nu avem aproape nici o asemanare intre noi si ei!

crezi ca acei secretari de stat muncesc? sunt la acelasi nivel cu cei "din Europa"?

oricum, am inteles parerea ta, profesorii romani nu "dreptul la un salariu decent"

cu toate aceste esti student anul I; de ce nu mergi "in Europa" sa studiezi? nu cred ca profesorii tai ar avea ceva impotriva
Alex_Dum
inca nu te-ai prins ca nu dau 2 bani pe europa asta comunista?
am avut intentia de a pleca in SUA in urma cu 2 ani(la facultate(nu una de top100, dar oricum una mai buna de 1000 de ori decat ce e in Romania) si pe urma sa raman acolo definitiv) mai ales ca am ceva membri din familie stabiliti acolo insa dintr-o serie de motive acest lucru nu a fost posibil, dar s-ar putea sa se intample vara asta.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.