Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

bubalus

QUOTE (micacurioasa @ Oct 6 2008, 12:04) *
Salariile bugetarilor ar trebui reasezate cat mai echitabil. Exista discrepante umilitoare la nivelul salarizarii pe diferite domenii si sunt "curioasa" sa vad ce guvern va avea curajul sa ia taurul de coarne. Mai ales ca unele salarii vor trebui sa fie micsorate...

asta n-ai sa vezi niciodata...un bun obtinut nu poate fi retras / micsorat.
mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 22:49) *
Nu ai inteles. Am zis ca a predat acum 30 de ani. Era la inceputul carierei si si-a pierdut timpul si pe la catedra. Crezi ce vrei... eu pana si notele la bacalaureat mi le-am aflat inainte si am martori referitor la asta (asta apropo de lucrarile secrete). Sistemul de invatamant e corupt. E de ajuns sa cunosti un profesor mai cat de cat si gata...

pai tu iti imaginezi ca toate cadrele didactice din tara asta sunt asemeni taticului tau (care deja se vazu facut vedeta pe situl asta)? tu iti imaginezi ca toti "isi pierd timpul si pe la catedra"????? tin sa te anunt (ca de obicei, fiind in cunostinta de cauza, nu vorbind doar dintr-o perspectiva ingustata) ca in tara asta sunt cadre didactice care isi fac profesia din pasiune, nu pentru a-si pierde timpul! sunt si OAMENI care au constiinta muncii si care vad in elevi viitori oameni ce trebuie formati, nu simpli indivizi alaturi de care sa isi piarda ei timpul!

QUOTE (Nae Niculae @ Oct 6 2008, 11:46) *
Avem invatamant privat cat vrei!!! Superior!!!
Ti se pare ca este excelent? Mie mi se pare mai mult "privat(a)" decat invatamant.

bine zis wink.gif

lamuritorul
avem invatamant privat din parti! invatamant privat inseamna invatamant de top. unde avem noi asa ceva in tara? in SUA e invatamant privat, dar nu si la noi! si acolo sunt universitati private slabe, dar cele mai bune tot private sunt!
in actualele conditii profesorii nu pot primi nici un sfant! o marire de 10% se da odata la 5 ani in cazul in care avem crestere economica nu asa cum vor ei!
cred ca am descoperit problema profesorilor! castiga atat de putin incat n-au bani nici macar de curve! ei fiind cam urati nu prea au unde sa dea si ei o buca si se comporta ca niste nef...uti
mimish
QUOTE (lamuritorul @ Oct 6 2008, 17:02) *
avem invatamant privat din parti! invatamant privat inseamna invatamant de top. unde avem noi asa ceva in tara? in SUA e invatamant privat, dar nu si la noi! si acolo sunt universitati private slabe, dar cele mai bune tot private sunt!
in actualele conditii profesorii nu pot primi nici un sfant! o marire de 10% se da odata la 5 ani in cazul in care avem crestere economica nu asa cum vor ei!
cred ca am descoperit problema profesorilor! castiga atat de putin incat n-au bani nici macar de curve! ei fiind cam urati nu prea au unde sa dea si ei o buca si se comporta ca niste nef...uti

unde-i administratorul acestui forum sa-ti dea acolo olecutza warn, poate te potolesti?

sa mori tu ca oxford, cambridge si harvard sunt particulare ca si spiru haret sau saguna????

daca tu, ca angajat intr-un domeniu care nu ma intereseaza ti-oi da salariul pe fufe, e fix problema ta! repet: NU MAI GENERALIZATI!!!! sunteti total pe langa subiect, dar va dati mari cunoscatori!
lamuritorul
sa mor eu ca harvard e particulara, la fel ca si princeton, stanford, yale, MIT, Columbia si lista poate continua.
pt ce sa-mi dea suspend? ca mi-am exprimat parerea si m-am cenzurat? c'mon!!!
LE: de ce ti-ai editat mesajul?
mimish
QUOTE (lamuritorul @ Oct 6 2008, 17:14) *
sa mor eu ca harvard e particulara, la fel ca si princeton, stanford, yale, MIT, Columbia si lista poate continua.
pt ce sa-mi dea suspend? ca mi-am exprimat parerea si m-am cenzurat? c'mon!!!
LE: de ce ti-ai editat mesajul?

pentru ca era esentiala alaturarea celor romanesti
lamuritorul
nu pt ca era esentiala ci pt ca dadeai in penibil rau de tot cu afirmatii gen harvard universitate de stat!

mimish
nu mai penibila decat un disperat care crede ca rezolvarea oricarei probleme sta in...buci si curve!
Tom_Cat
Problema este, ca in contextul actual ce fac profesorii se cheama destabilizare, fie voita din motive de ei stiute, fie (si pentru asta tind sa cred) din prostia crasa ce ii caracterizeaza.
Ei mereu sunt nervorsi pentru ca nu sunt platiti.Fals, toti prostii sunt nervosi pentru ca nu castiga,deoarece nu am intalnit profesor bun, care sa comenteze partea financiara.Dar cei buni sunt rari, majoritatea sunt sub orice critica, insa ei sunt nervosi si vin si ne fac pe toti "tinerei" si cu IQ subunitar...bravos, asa este cand i se da prostului dreptul la replica, au impresia ca sunt buricul stiintei, pe cand cuvantul maimuta jigneste o primata.

Mai "desteptilor" , daca nu proveneati din facultati, unde ati fost colegii nostrii as mai fi zis, dar cum sa spuneti mai primatelor ca voi sunteti destepti? Pai cum mai, cand dadeati bani ca sa treceti anii, cum va carati cu plocoanele pe holurile facultatilor, cand copiati la examene , acum veniti si va dati intelectuali?
Daca nu as avea fosti colegi in invatamant poate ca va sustineam, dar la ce fenomene sunt in invatamant, nu va meritati nici salariile care le aveti acuma.
lpt1

de ce nu pune nimeni problema bonurilor de masa ?
in felul acesta nu o sa dea un milion la debutanti si 30 de milioane la oștoroagele bătrâne, dai la toti la fel.
nu-i o marire semnificativa dar e ceva.
de mai maresti putin si pragul salarial al debutantului (salariu de baza) astfel incat sa nu mai fuga la cules de capsuni, ar fi excelent.
data
de ce nu sunt bani pentru salariile profesorilor?

pentru ca PNL-ul a pus acesti bani de la educatie la pastrare pentru o licitatie pentru calculatoare?

a cui o fi firma castigatoare? laugh.gif
lamuritorul
ce conteaza? macar bine ca au facut ceva! puteau sa nu faca nimic si sa dispara banii (vezi PSD)
data
QUOTE (lamuritorul @ Oct 7 2008, 22:50) *
ce conteaza? macar bine ca au facut ceva! puteau sa nu faca nimic si sa dispara banii (vezi PSD)

si cine ti-a spus ca nu vor disparea banii?

licitatia a fost astfel organizata incat nici-o firma serioasa nu poate candida;

schema e clasica; o licitatie cu dedicatie, banii se cheltuie ... traiasca pusculita de partid, vin alegerile

dar cresterea salariilor pentru profesori ar distruge Romania
lamuritorul
stii diferenta intre a investii o suma de bani si a o da ca salariu?
pt. cei ce sustin cresterile salariale ii rog frumos sa mearga anul acesta si sa asiste la probele orale la bac (proba orala e examen deschis si oricine poate merge sa asiste). il asigur ca o sa rada mai mult ca la orice comedie! doar ca rasul ala nu ar trebui sa-si aiba locul acolo!
data
QUOTE (lamuritorul @ Oct 7 2008, 23:11) *
stii diferenta intre a investii o suma de bani si a o da ca salariu?

iar tu stii care este diferenta intre a investi banii si a baga banii in buzunar in urma unei licitatii aranjate?
lamuritorul
da!
dupa ce bagi banii intr-o campanie electorala vrei sa iesi in pierdere? asta e sistemul! sau tu chiar credeai ca cineva cheltuie niste bani pt un principiu?
bog4u
QUOTE (data @ Oct 7 2008, 23:17) *
iar tu stii care este diferenta intre a investi banii si a baga banii in buzunar in urma unei licitatii aranjate?

In concluzie: sa nu mai dotam scolile cu calculatoare?
Ai o idee ce firma mare din tara asta nu este apropiata de un partid politic?..hai sa fim obiectivi--crezi ca guvernul produce pc-uri si le poate distribui scolilor--daca vrem capitalism sau ce drq o fi asta asa se procedeaza.
data
QUOTE (lamuritorul @ Oct 7 2008, 23:21) *
da!
dupa ce bagi banii intr-o campanie electorala vrei sa iesi in pierdere? asta e sistemul! sau tu chiar credeai ca cineva cheltuie niste bani pt un principiu?

deci profesorii au tot dreptul sa se considere nedreptatiti; pentru ca banii alocati pentru educatie (6% din PIB) nu au fost cheltuiti pentru investitii, nu vor fi dati pentru salarii in sistem ... deoarece sunt pusi deoparte pentru pusculita de partid in in vederea apropriatelor alegeri
hynix
Din cate stiu eu bugetul pentru invatamant reprezinta 6% din PIB (din cate stiu eu 85miliarde euro) adica aproximativ 5 miliarde de euro. Daca tinem cont ca salariul mediu din invatamant e de 1400 ron si numarul celor din invatamant e de 400.000 insi rezulta un necesar de 1,72 miliarde euro la un curs de 3.9lei pentru un euro sau 1,86 miliarde euro la un curs de 3.6lei pentru un euro. Deci in jur de 1.8 miliarde euro din 5 miliarde merg in salarizare. 3.2 miliarde euro se duc....unde se duc banii astia oameni buni? in investitii? in ce? sa mor daca inteleg. e aproape dubla suma ramasa.

Intr-o scoala cu 50 de salariati s-ar da, pe luna, 70 000lei pe luna. 100 si ceva de mii unde se duc in scoala aia? in investitii, cheltuieli? in ce? daca s-ar mari cu 50% ar ajunge la 2,7-2,8 miliarde euro. Ar ramane 5 miliarde pentru investitii si restul.

Probabil ca gresesc undeva in judecata mea fiindca nu prea imi suna nici mie logic deci spune-ti-mi unde am facut-o lata.
lamuritorul
bai data! uite cum e treaba! eu am vazut ca toate scolile din zona in care stau eu si-au schimbat gardurile si si-au pus porti automate, sisteme de supraveghere video, multe termopan. toate sunt zugravite. am vazut ca si-au adus banci noi. am inteles ca multe au proiectoare, laboratoare mai bine dotate. normal ca or sa bage bani si in buzunar pt ca asa e si asa va fi, dar din moment ce e si ceva in plus pot sa ma declar multumit!

QUOTE (hynix @ Oct 7 2008, 23:38) *
Din cate stiu eu bugetul pentru invatamant reprezinta 6% din PIB (din cate stiu eu 85miliarde euro) adica aproximativ 5 miliarde de euro. Daca tinem cont ca salariul mediu din invatamant e de 1400 ron si numarul celor din invatamant e de 400.000 insi rezulta un necesar de 1,72 miliarde euro la un curs de 3.9lei pentru un euro sau 1,86 miliarde euro la un curs de 3.6lei pentru un euro. Deci in jur de 1.8 miliarde euro din 5 miliarde merg in salarizare. 3.2 miliarde euro se duc....unde se duc banii astia oameni buni? in investitii? in ce? sa mor daca inteleg. e aproape dubla suma ramasa.

Intr-o scoala cu 50 de salariati s-ar da, pe luna, 70 000lei pe luna. 100 si ceva de mii unde se duc in scoala aia? in investitii, cheltuieli? in ce? daca s-ar mari cu 50% ar ajunge la 2,7-2,8 miliarde euro. Ar ramane 5 miliarde pentru investitii si restul.

Probabil ca gresesc undeva in judecata mea fiindca nu prea imi suna nici mie logic deci spune-ti-mi unde am facut-o lata.

curentul si alte utilitati, personalul auxiliar(fiecare institutie are vreo 10 persoane angajate (unele mai multe) care nu-s profesori), cine le plateste?
manualele an de an care se dau scolilor crezi ca-s gratuite (raman si din anii trecuti, dar in fiecare an vin si manuale noi)
hynix
tot nu prea pusca. sa luam ca exemplu fostul meu liceu
1100 elevi la aproximativ 100 de profesori si 20 de angajati auxiliari.
manuale: primesc manuale gratuite aproximativ 800 din aia 1100. 15 materii in medie a cate 10 lei cartea(desi pretul de achizitie al MEC e mai scazut). 150x800=120.000lei
20x12x1500(desi au salar mai mic)=360.000lei
curentul si utilitatile sunt platite de catre primarii.

de cealalta parte
100x12x1400=1.680.000lei

din relatia dedusa mai sus reiese ca la salarii de 1.680.000 pe an, restul investitiilor ar trebui sa ajunga la 5.000.000 pe an. Manualele si personalul auxiliar sunt 10%. Astept idei pentru restul de 90%. smile.gif
lamuritorul
hynx.
inca o problema!
banii aia nu s-au cheltuit nici anul trecut! a cui e vina? a administratorilor de institutii care nu au venit cu proiecte! banii s-au intors la buget si au fost impartiti unde e nevoie!
hynix
exact. deci daca salariile profesorilor ar creste cu 50% ar trece cu putin de jumatate din bugetul pentru invatamant. deci nimeni nu ar avea de suferit. nu sustin neaparat aceasta crestere dar avand in vedere ca banii aia ar fi luati din bugetul lor si ar ramane o gramada (chiar sunt o gramada de bani pentru investitii) nu vad de ce ne mint astia la televizor cand sustin ca ar reprezenta un efert nemaipomenit pentru buget, ba mai mult, unii dau vina pe marirea salariilor in invatamant pentru deprecierea leului. sa fim seriosi si sa nu ne lasam dusi de val.
gtk
QUOTE (hynix @ Oct 8 2008, 02:11) *
exact. deci daca salariile profesorilor ar creste cu 50% ar trece cu putin de jumatate din bugetul pentru invatamant. deci nimeni nu ar avea de suferit.

problema e ca toti bugetarii sunt pusi pe greva si vor mariri de 50%... iar asta ar duce la un dezastru economic...
orice cheltuiala in plus mareste deficitul, iar cresterea deficitului duce la inflatie, devalorizarea leului si alte efecte negative asupra intregii economii! pe langa scaderea puterii de cumparare care ar fi simtita de toata populatia, s-ar duce naibii si trecerea la euro in urmatorii ani...
xdaniel
QUOTE (gtk @ Oct 8 2008, 04:16) *
problema e ca toti bugetarii sunt pusi pe greva si vor mariri de 50%... iar asta ar duce la un dezastru economic...
orice cheltuiala in plus mareste deficitul, iar cresterea deficitului duce la inflatie, devalorizarea leului si alte efecte negative asupra intregii economii! pe langa scaderea puterii de cumparare care ar fi simtita de toata populatia, s-ar duce naibii si trecerea la euro in urmatorii ani...

E foarte simplu: restului bugetarilor sa nu li se dea 50% pe motiv ca Educatia este marea prioritate nationala si nu altceva. Scaderea puterii de cumparare NU este resimtita de toata populatia pe motiv ca 300.000 salariati din Educatie isi pot lua cate un aspirator in plus cu sporul salarial, plecand de la un salariu de toata jena pentru niste absolventi de studii superioare.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.