Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Petrache_Lupu

QUOTE (dragospas @ Oct 5 2008, 18:53) *
Categoric ca vor fi si profitori de situatie dar nu se va mai putea mari salariul in bloc pentru toti profesorii. Sunt pe la tara profesori plafonati pe care-i confunzi cu boschetarii. Penru ce sa-i dai 20 milioane ? Ca sta 4 ore pe zi la scoala si 3 luni vacanta ?
La cat lucreaza profesorii sunt una din categoriile cele mai bine platite (ma refer la salariul orar) mult peste medici de pilda pe care-i consider de o calitate superioara profesorilor. Oricum salariile tuturor bugetarilor ar trebui erarhizate dupa anumite criterii si apoi sa ramana batute in cuie indiferent de presiunile sindicale.
Si ar mai trebui data o lege prin care sa se interzica majorari salariale cu minim 6 luni inaite de alegeri.

Profesorii nu omoara pe nimeni, batrane spectru. Iar spagile pe care le iau doctorii sunt la nivelul celor pe care le ia Vosganian
Alex_Dum
QUOTE (bog4u @ Oct 5 2008, 17:29) *
Unde preda tatal tau "cateva" ore pt 1000 ron si cate ore preda de fapt? Cum "l-au chemat"----aici esti chiar hazliu--crezi ca te cheama in invatamant ca la armata? biggrin.gif

La un liceu din Brasov (unul slabut cu profil energetic)! Pur si simplu l-a intrebat un prieten de familie daca nu vine (asta apropo de coruptia din invatamant). A refuzat, dar respectivul tocmai si-a bagat nevasta in invatamant (care acum a terminat o facultate pe la 40 de ani).

Ati vazut cata nesimtire pe lenesii astia? Cum discuta ei la negocieri? D-asta nu-s inca ministru ca intr-o situatie d-aia mi-as fi scos penisul si as fi urinat pe ei!

QUOTE (mimish @ Oct 5 2008, 18:16) *
scuza-ma, dar tu traiesti intr-o lume a ta! trimite-ti tatal la centrul contabil, sa ii recalculeze aia salariul, ca tot pe tine, bietul contribuabil cinstit din domeniul privat te va pune taticul sa ii platesti diferentele pe urma wink.gif) ....

si le plateste el! plateste impozit 10 mil in cele mai negre luni!

mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 20:55) *
La un liceu din Brasov (unul slabut cu profil energetic)! Pur si simplu l-a intrebat un prieten de familie daca nu vine (asta apropo de coruptia din invatamant). A refuzat, dar respectivul tocmai si-a bagat nevasta in invatamant (care acum a terminat o facultate pe la 40 de ani).

Ati vazut cata nesimtire pe lenesii astia? Cum discuta ei la negocieri? D-asta nu-s inca ministru ca intr-o situatie d-aia mi-as fi scos penisul si as fi urinat pe ei!

si le plateste el! plateste impozit 10 mil in cele mai negre luni!

as prefera sa discut cu tine dupa ce vei mai creste un pic.....momentan, vad ca gandesti cu ce ai vrea sa scoti la sedinte, nu cu ...mintea!
Alex_Dum
Alea-s nuante... trebuie exprimata cumva gravitatea situatiei! Nu a fost cel mai reusit exemplu pt ca exista si posibilitatea sa le placa! Asa m-au educat profesorii... n-am ce face!
Tu de ce esti profesor?
bubalus
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 17:18) *
am mai zis! pe tatal meu l-au chemat anul asta (nu a predat decat foarte putin in tinerete (acum 30 ani)... deci e debutant) pt cateva ore 1000 RON!

deci nu e debutant...faptul ca are 30 de ani vechime...inseamna deja un spor de vechime de 25%..pe care un debutant care abia termina facultatea nu-l are.... scade cei 25 % sporul de vechime din 10 mil...si vezi cat are cu adevarat un debutant. dar ce sa stii tu

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 20:55) *
si marmota.... tu crezi ca la scoala e ca la santieru' din colt... hai vino ca am ceva de munca pt. tine. amice..tre' sa dai examen de titularizare sa poti obtine un post. e adevarat...ca uneori, f rar ce-i drept cand intervine o problema si un profesor nu mai poate veni la ore...si nu gasesc altul din sistem, se poate angaja unul fara examen dar doar in cursul anului scolar si numai pana la sf. anului scolar...dupa aia tre' sa dai examen de titularizare

parintii tai par a fi oamnei normali...ei oare stiu ce lepra au la usa?
Alex_Dum
Nu ai inteles. Am zis ca a predat acum 30 de ani. Era la inceputul carierei si si-a pierdut timpul si pe la catedra. Crezi ce vrei... eu pana si notele la bacalaureat mi le-am aflat inainte si am martori referitor la asta (asta apropo de lucrarile secrete). Sistemul de invatamant e corupt. E de ajuns sa cunosti un profesor mai cat de cat si gata...
bubalus
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 23:49) *
Nu ai inteles. Am zis ca a predat acum 30 de ani. Era la inceputul carierei si si-a pierdut timpul si pe la catedra. Crezi ce vrei... eu pana si notele la bacalaureat mi le-am aflat inainte si am martori referitor la asta (asta apropo de lucrarile secrete). Sistemul de invatamant e corupt. E de ajuns sa cunosti un profesor mai cat de cat si gata...

cred ca tu nu intelegi... si nu e vina ta...natura...deh

nu conteaza bah cand a predat...are 30 de ani vechime in campul muncii....deci la salariu are 25% spor de vechime...putea sa taie si lemne pe bani timp de 30 de ani... cand a intra tin invatamant... la salariul lui de debutant se adauga un spor de 25% c are vechime de 30 de ani in campul muncii

bog4u
Alex Dum, tu repeti de la inceputul acestui topic aceleasi aiureli: mai multi useri ti-au demonstrat ca nu ai dreptate in cele mai multe cazuri.Nu intelegi ca salariul mediu in invatamantul preuniversitar este undeva pe la 1200 ron?Minim este 700 ron, maxim 2000 ron--salariul net. Ca exista profesori incompetenti da, dar nu sunt majoritari si nu sunt nereprezentativi pentru invatamantul romanesc.
Eu sunt de acord ca exista ceva coruptie in sistemul de invatamant? Hai sa fim seriosi s, dar oricum muuult mai putina decat in celelalte sectoare bugetare: Politie, Vama, Administratie.

Tu ai fugi sa fii profesor si "sa nu faci nimic "asa cum afirmi--pentru 700 ron? Hai sa fim obiectivi si sa nu mai murdarim inutil aceasta profesie pentru ca astfel ajungem sa ne blamam pe noi insine. Nu intelegi ca inseamna sa lucrezi efectiv cu copii, sa ai o rabdare infinita, sa ii intelegi pe fiecare in parte si sa le rezolvi problemele. Stii cum vin copii la scoala din majoritatea familiilo: parintii sunt foarte ocupati, nu au timp sa se ocupe de problemele tipice varstei, iar profesorii si mai ales dirigintii trebuie sa atenueze aceste lipsuri din educatia de acasa a acestora. Nu cred ca o fiinta fara o anumita chemare spre invatamant ar rezista mai mult de cateva luni in acest sistem.
Crezi ca poti lucra cu elevii cum lucrezi cu un material de zidarie sau cu o piesa de masina? Am un prieten bun care este profesor de 9 ani---are 33 de ani si a albit aproape 50%--nu are probleme in familie, nici alte evenimente neplacute!
Daca tu mai ai ceva nou de comentat pe aceasta tema ar fi bine sa vii cu ceva dovezi palpabile, mai exact o "sursa serioasa"--"nu sa reiterezi la infinit aceleasi povesti: tatal tau , sotia vecinului sau prietenului de familie.Documenteaza-te si argumenteaza-ti afirmatiile.
Tom_Cat
Aceasta profesie, este una usoara, nu se compara cu ceilalti bugetari.Apropo ca zicea cineva de doctori, fara suparare, dar un doctor nu se compara la nimic cu un profesor, cei din urma, asa cum am mai spus, reprezinta cei mai prosti care termina o facultate.

Pe cine supara, nu are decat, tot prosti raman.Referitor la cei care m-au invatat si alte bla, bla-uri, nu, nu m-au invatat tot ce trebuie, ei doar iti ziceau pe departe cam ce trebuie sa te invete, asadar, am invatat ce am vrut eu.

Salariile nu sunt nici pe departe asa de mici cum se plang ei, plus ca majoritatea uita ca mai au si tot felul de sporuri si cupoane, asadar, intrebarea este, de ce un ,inginer de exemplu, se multumeste cu 1200 RON ca debutant, insa un profesor, care nu are nici a 4-a parte din cunostinte si nici nu lucreaza cat el, nu se multumeste cu 800RON?
Alex_Dum

QUOTE (bog4u @ Oct 6 2008, 00:41) *
Alex Dum, tu repeti de la inceputul acestui topic aceleasi aiureli: mai multi useri ti-au demonstrat ca nu ai dreptate in cele mai multe cazuri.Nu intelegi ca salariul mediu in invatamantul preuniversitar este undeva pe la 1200 ron?Minim este 700 ron, maxim 2000 ron--salariul net. Ca exista profesori incompetenti da, dar nu sunt majoritari si nu sunt nereprezentativi pentru invatamantul romanesc.
Eu sunt de acord ca exista ceva coruptie in sistemul de invatamant? Hai sa fim seriosi s, dar oricum muuult mai putina decat in celelalte sectoare bugetare: Politie, Vama, Administratie.

Tu ai fugi sa fii profesor si "sa nu faci nimic "asa cum afirmi--pentru 700 ron? Hai sa fim obiectivi si sa nu mai murdarim inutil aceasta profesie pentru ca astfel ajungem sa ne blamam pe noi insine. Nu intelegi ca inseamna sa lucrezi efectiv cu copii, sa ai o rabdare infinita, sa ii intelegi pe fiecare in parte si sa le rezolvi problemele. Stii cum vin copii la scoala din majoritatea familiilo: parintii sunt foarte ocupati, nu au timp sa se ocupe de problemele tipice varstei, iar profesorii si mai ales dirigintii trebuie sa atenueze aceste lipsuri din educatia de acasa a acestora. Nu cred ca o fiinta fara o anumita chemare spre invatamant ar rezista mai mult de cateva luni in acest sistem.
Crezi ca poti lucra cu elevii cum lucrezi cu un material de zidarie sau cu o piesa de masina? Am un prieten bun care este profesor de 9 ani---are 33 de ani si a albit aproape 50%--nu are probleme in familie, nici alte evenimente neplacute!
Daca tu mai ai ceva nou de comentat pe aceasta tema ar fi bine sa vii cu ceva dovezi palpabile, mai exact o "sursa serioasa"--"nu sa reiterezi la infinit aceleasi povesti: tatal tau , sotia vecinului sau prietenului de familie.Documenteaza-te si argumenteaza-ti afirmatiile.

Ce argumente vrei mai mult decat experientele mele! Spre deosebire de multi de aici eu stiu care e situatia actuala-n invatamant! Nu vorbesc dupa cum ar fi trebuit sa fie (si daca ar fi fost perfecta tot n-as fi fost de acord cu marirea, dar nu asta e problema).
bubalus
QUOTE (Tom_Cat @ Oct 6 2008, 08:27) *
Aceasta profesie, este una usoara, nu se compara cu ceilalti bugetari.Apropo ca zicea cineva de doctori, fara suparare, dar un doctor nu se compara la nimic cu un profesor, cei din urma, asa cum am mai spus, reprezinta cei mai prosti care termina o facultate.

Pe cine supara, nu are decat, tot prosti raman.Referitor la cei care m-au invatat si alte bla, bla-uri, nu, nu m-au invatat tot ce trebuie, ei doar iti ziceau pe departe cam ce trebuie sa te invete, asadar, am invatat ce am vrut eu.

Salariile nu sunt nici pe departe asa de mici cum se plang ei, plus ca majoritatea uita ca mai au si tot felul de sporuri si cupoane, asadar, intrebarea este, de ce un ,inginer de exemplu, se multumeste cu 1200 RON ca debutant, insa un profesor, care nu are nici a 4-a parte din cunostinte si nici nu lucreaza cat el, nu se multumeste cu 800RON?

ce sporuri si cupoane visezi?
exista si ingineri bugetari?

Pierde_verile

Pentru că înginerul e tâmpit ( a avut profesori tâmpiți). Repet: un profesor nu trebuie să facă nimic, el trebuie să primească bani pentru că stă ca un model în fața elevilor, model de inteligență, de caracter etc. Dacă e adevărat ce zice Alex-Dum că profesorii sunt ticăloși înseamnă că este și mai urgentă creșterea salariilor lor, pentru a putea opera o selecție.
Mosotti
el trebuie să primească bani pentru că stă ca un model în fața elevilor, model de inteligență, de caracter etc

cristoase, daca e asa, inseamna ca n-am avut mai mult de 2-3 profesori. restul de 100 nus ce dracu au fost, da modele de inteligenta si caracter sigur nu. si mai si luau salariu pentru asta death.gif
brigazile_martirilor
QUOTE (Mosotti @ Oct 6 2008, 10:39) *
cristoase, daca e asa, inseamna ca n-am avut mai mult de 2-3 profesori. restul de 100 nus ce dracu au fost, da modele de inteligenta si caracter sigur nu. si mai si luau salariu pentru asta death.gif

da unde ai facut scoala, Moso, la Partzestii de Sus? naughty.gif

eu am avut profesori buni, deh, Liceu de Mate-Fizica( scula de liceu pe vremea lui Ceasca) si apoi Cibernetica la Bucuresti console.gif
ai mei profesori pot spune cu mana pe inima chiar isi meritau si isi merita salariile , ba chiar si suplimentarea asta de leafa.

partea proasta e ca aceasta suplimentare vine chiar inainte de alegeri..nu au avut vreme timp de 4 ani sa vorbeasca de salariile profesorilor. nono.gif

Lasati salariile mici la profesori si la medici si o sa aveti invatamant si sanatate pe masura naughty.gif

Mosotti
lucky you. sau mai degraba sindromu stockholm. ca sa nu mai zic ca prin cresterea salariilor o sa se schimbe profesorii laugh.gif cit despre medici, si daca ar avea 100 de miliarde pe zi salariu, tot ar lua spaga smoke.gif
brigazile_martirilor
QUOTE (Mosotti @ Oct 6 2008, 10:48) *
lucky you. sau mai degraba sindromu stockholm. ca sa nu mai zic ca prin cresterea salariilor o sa se schimbe profesorii laugh.gif cit despre medici, si daca ar avea 100 de miliarde pe zi salariu, tot ar lua spaga smoke.gif

nu-i sindromul stockholm, chiar au fost buni oamenii, isi faceau meseria din pasiune.e drept, alte vremuri rolleyes.gif

ideea e urmatoarea:nu vad ce profesor bun poti sa atragi in invatamant la o leafa de 700-1000 ron.
la fel,nu vad cum sa retin un medic rezident in Bucuresti cu un salariu de 700 ron, cand poate lua 2500 euro in Franta.
Intelegi unde bat?
Ieftin si bun si Mos Craciun nu exista nono.gif

si sunt convins ca asa cum angajatii din mediul particular sunt evaluati periodic(la mine cel putin) tot asa pot fi evaluati si profesorii , pentru a separa graul de neghina naughty.gif

Vrei sa-ti dau exemple unde se arunca banii contribuabililor pe apa sambetei?daca ti se pare ca se sparge bugetul prin marirea salariilor profesorilor...
bog4u

Tinere, nici parintii tai nici profesorii nu sunt vinovati de nivelul de iq pe care il detii, si nici nu trebuie sa ai remuscari in aceasta privinta: natura e intradevar limitata, dar sigur iti vei gasi si tu un rost pe lumea aceasta plina de profesori prosti ! Eu unul ma feresc de mintea unora ca tine deoarece este odihnita ! Succes !
Yoda
QUOTE (AndreicuKapp @ Oct 5 2008, 11:22) *
nu ma apuc sa citesc toate mesajele, dar am sa-mi spun si eu opinia:
- cei ce spun ca va creste eficienta invatamantului in momentul cand vor creste salariile profesorilor, sunt cei mai prosti oameni si n-au facut decat 4 clase.

Copile, cand o sa mai cresti poate o sa intelegi fenomenul asta cu salariile, motivatia, etc. E greu sa le pricepi cand depinzi inca de banii parintilor.
As putea sa-ti explic de ce nu ai dreptate, dar dupa "nivelul intelectual" al mesajelor tale am o vaga banuiala ca-mi bat gura de pomana.
cap_tepos
QUOTE (brigazile_martirilor @ Oct 6 2008, 10:52) *
nu-i sindromul stockholm, chiar au fost buni oamenii, isi faceau meseria din pasiune.e drept, alte vremuri rolleyes.gif

ideea e urmatoarea:nu vad ce profesor bun poti sa atragi in invatamant la o leafa de 700-1000 ron.
la fel,nu vad cum sa retin un medic rezident in Bucuresti cu un salariu de 700 ron, cand poate lua 2500 euro in Franta.
Intelegi unde bat?
Ieftin si bun si Mos Craciun nu exista nono.gif

si sunt convins ca asa cum angajatii din mediul particular sunt evaluati periodic(la mine cel putin) tot asa pot fi evaluati si profesorii , pentru a separa graul de neghina naughty.gif

Vrei sa-ti dau exemple unde se arunca banii contribuabililor pe apa sambetei?daca ti se pare ca se sparge bugetul prin marirea salariilor profesorilor...

Prietene, dupa cum am mai spus si mai sus, aceasta evaluare n-ar fi posibila, pentru ca ea ar fi facuta numai de catre jegurile politice din inspectorate sau directori numiti politic tot de ei. Am fost in sistem multi ani si stiu foarte bine care-i treaba: totul s-ar transforma intr-o licitatie de nepotisme, spagi si santaje, care da mai mult, ala va lua si gradatii si mariri si tot. Nimanui nu i-ar pasa ca totul se duce de rapa, e vorba de-un sector de stat, si stii foarte bine ca statul este al tuturor si-al nimanui. Patronul tau evalueza corect pt. ca are interesul eficientei propriei afaceri, la el nu merge sa treaca unul cu bine evaluarea prin nepotism sau spaga.
La fel se intampla peste tot unde este statul, inclusiv in sanatate.

Un criteriu aparent de evaluare ar putea fi numarul mare de elevi ce se inghiesuie la un profesor, insa comisia care evalueaza trebuie sa fie impartiala, competenta si incoruptibila, ori asa ceva e greu de gasit...
brigazile_martirilor
QUOTE (cap_tepos @ Oct 6 2008, 11:30) *
Prietene, dupa cum am mai spus si mai sus, aceasta evaluare n-ar fi posibila, pentru ca ea ar fi facuta numai de catre jegurile politice din inspectorate sau directori numiti politic tot de ei. Am fost in sistem multi ani si stiu foarte bine care-i treaba: totul s-ar transforma intr-o licitatie de nepotisme, spagi si santaje, care da mai mult, ala va lua si gradatii si mariri si tot. Nimanui nu i-ar pasa ca totul se duce de rapa, e vorba de-un sector de stat, si stii foarte bine ca statul este al tuturor si-al nimanui. Patronul tau evalueza corect pt. ca are interesul eficientei propriei afaceri, la el nu merge sa treaca unul cu bine evaluarea prin nepotism sau spaga.
La fel se intampla peste tot unde este statul, inclusiv in sanatate.

Un criteriu aparent de evaluare ar putea fi numarul mare de elevi ce se inghiesuie la un profesor, insa comisia care evalueaza trebuie sa fie impartiala, competenta si incoruptibila, ori asa ceva e greu de gasit...

si ce solutie vezi tu pentru a atrage si a pastra in sistem profesori competenti?

cand o sa intelegem ca invatamantul e prima parghie a unei societati si ca daca acesta e defect, efectele in societate sunt crunte?

vezi unul din efecte:initiatorul topicului care e student la stat ( deci absolvent de BAC) fara ca sa aiba habar macar de gramatica limbii romane.
si ca el sunt mii.
cap_tepos
QUOTE (brigazile_martirilor @ Oct 6 2008, 11:42) *
si ce solutie vezi tu pentru a atrage si a pastra in sistem profesori competenti?

cand o sa intelegem ca invatamantul e prima parghie a unei societati si ca daca acesta e defect, efectele in societate sunt crunte?

vezi unul din efecte:initiatorul topicului care e student la stat ( deci absolvent de BAC) fara ca sa aiba habar macar de gramatica limbii romane.

Pai eu as propune un model practicat in tarile occidentale: In primul rand, sistemul trebuie total depolitizat. Inspectoratele scolare, care sunt un cuib de lichele alese politic, trebuie desfiintate si reduse la niste mici institutii cu 2-3 angajati ce sa tina doar evidenta personalului si rol metodic. Directorii de scoli trebuie sa fie manageri (selectati din sistem sau din afara pe baza unui soncurs foarte serios). Toti profesorii trebuie sa fie angajati pe perioada determinata (de obicei un an). Desfiintarea titularizarii si a gradelor didactice care sunt niste inutilitati (oricat de prost ai fi, daca stai multi ani acolo, le iei), angajarea numai pe baza de interviu. Directorul si cu consiliul de administratie al fiecarei scoli trebuie sa hotarasca cine ramane sau pleaca dupa expirarea contractului (contract determinat=pleci fara sa te superi), gradatiile si maririle salariale, numai dupa rezultatele la clasa si dupa cum se inghesuie elevii la profesorul respectiv. Daca scoala este ocolita de catre elevi, ea se va inchide.

Asta este un model povestit de o verisoara de-a mea din Canada.

Bineinteles ca, daca s-ar aplica la noi la-nceput ar fi greu, pentru ca directorul scolii ar fi coplesit de spagi. Daca insa autoritatile locale vor inchide scolile neperformante, veti vedea ce vor alerga directorii dupa profesori buni.
Pierde_verile
QUOTE (cap_tepos @ Oct 6 2008, 11:30) *
Nimanui nu i-ar pasa ca totul se duce de rapa, e vorba de-un sector de stat, si stii foarte bine ca statul este al tuturor si-al nimanui. Patronul tau evalueza corect pt. ca are interesul eficientei propriei afaceri, la el nu merge sa treaca unul cu bine evaluarea prin nepotism sau spaga.

Patronii ăia din America au evolut corect creditele date, de aceea vine hulitul stat și astupă cu 700 - 800 miliarde dolari gaura formată. Mai terminați cu lozincile! Cine a fost prin orașe occidentale mai mici, unde este simț civic, rămâne uluit de cât simț gospodăresc se manifestă în îngrijirea spațiului public. Că românii sunt infestați de obiceiuri "țigănești" și "otomane", este cu totul altceva.

Raportul dintre salariu mediu al profesorilor și cel mediu pe economie trebui să fie ca în Occident, cel puțin. Restul este gargară de patronași cărora le este frică de creșterea genearală a salariilor celor cu calificare superioară.
Alex_Dum
QUOTE (cap_tepos @ Oct 6 2008, 11:56) *
Pai eu as propune un model practicat in tarile occidentale: In primul rand, sistemul trebuie total depolitizat. Inspectoratele scolare, care sunt un cuib de lichele alese politic, trebuie desfiintate si reduse la niste mici institutii cu 2-3 angajati ce sa tina doar evidenta personalului si rol metodic. Directorii de scoli trebuie sa fie manageri (selectati din sistem sau din afara pe baza unui soncurs foarte serios). Toti profesorii trebuie sa fie angajati pe perioada determinata (de obicei un an). Desfiintarea titularizarii si a gradelor didactice care sunt niste inutilitati (oricat de prost ai fi, daca stai multi ani acolo, le iei), angajarea numai pe baza de interviu. Directorul si cu consiliul de administratie al fiecarei scoli trebuie sa hotarasca cine ramane sau pleaca dupa expirarea contractului (contract determinat=pleci fara sa te superi), gradatiile si maririle salariale, numai dupa rezultatele la clasa si dupa cum se inghesuie elevii la profesorul respectiv. Daca scoala este ocolita de catre elevi, ea se va inchide.

Asta este un model povestit de o verisoara de-a mea din Canada.

Bineinteles ca, daca s-ar aplica la noi la-nceput ar fi greu, pentru ca directorul scolii ar fi coplesit de spagi. Daca insa autoritatile locale vor inchide scolile neperformante, veti vedea ce vor alerga directorii dupa profesori buni.

asta ar insemna un fel de invatamant privat care ar fi excelent, dar intr-o tara comunista ca Romania nu poate fi introdus!
micacurioasa
Salariile bugetarilor ar trebui reasezate cat mai echitabil. Exista discrepante umilitoare la nivelul salarizarii pe diferite domenii si sunt "curioasa" sa vad ce guvern va avea curajul sa ia taurul de coarne. Mai ales ca unele salarii vor trebui sa fie micsorate...
Nae Niculae
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 6 2008, 11:58) *
asta ar insemna un fel de invatamant privat care ar fi excelent...

Avem invatamant privat cat vrei!!! Superior!!!
Ti se pare ca este excelent? Mie mi se pare mai mult "privat(a)" decat invatamant.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.