tomaso
5th October 2008, 10:48
QUOTE (nightfever @ Oct 4 2008, 22:38)

prefer sa ma uit la "catelu lu felix" decat la inaptii aia virgini de la realitatea care il pupa pe basescu in fund toata ziua
altfel zis, prefer sa stiu pe ce lume traiesc decat sa ma minta in fata niste idioti
Publicul lui Badea !!!
inteligenți și demni.
nightfever
5th October 2008, 11:34
traim intr-un stat de drept care are legi si o constitutie. Nici chiar predintele nu poate face tot ce are chef, trebuie sa tina cont de legislatie.
altu care habar n-are pe ce lume traieste
In primul rand, Basescu nu poate face hocus-pocus si gata nu mai este legea.
sigur? 
La fel cu doctorii. Credeti ca daca ar avea salariile de acum x20, n-ar mai lua bani pentru operatii? Naivilor! N-ati fost niciodata in vreun spital pana acum...
corect 
Alex_Dum
5th October 2008, 11:59
e bine ca au mai aparut si altii ce gandesc ca mine.
daca ar fi musai sa le dam marirea nemeritata, atunci aceasta sa fie esalonata pe 15 ani!
mihaigerard
5th October 2008, 12:10
[/quote]
Eu daca as fi fost profesor si as fi avut un elev ca mine nu i-as fi dat notele care le-am avut eu! Si prin asta se manifesta incompetenta. Caracterul slab... cand nu reusesti sa te impui in fata elevilor nu ai ce cauta in invatamant fiindca or sa te calce-n picioare!(multi din profesori intra si-n categoria asta. nu au ce cauta in invatamant!)[/quote]
E totusi bine ca esti constient de valoarea individuala ; a fost si scoala buna la ceva pentru tine.
Ca sa te impui in fata unora dintre elevii zilei de astazi trebuie sa fi arogant, tupeist si nesimtit. Ei bine, spre mirarea ta nu toti profesorii sunt asa ; ei au primit alta educatie...
In concluzie: nu te intreba ce e in neregula cu profesorul ; intreaba-te mai intai ce e in neregula cu tine!
[/quote]
Nu doar profesorii-mi sunt sclavi, ci si restul bugetarilor. Cand am fost ridicat de politie de pe strada n-am avut nici o jena sa ii tin in injuraturi pana mi-au dat drumul! La fiecare 5 secunde le-am spus ca faptul ca sunt acolo li se datoreaza mie si eu le bag mancarea pe gat![/quote]
Traiesti cu impresii gresite. Tu esti singurul sclav al infatuarii, orgoliului ce te domina. Celorlati nici macar nu le pasa de tine.
QUOTE (Tom_Cat @ Oct 5 2008, 09:14)

Profesorii nu merita un cent in plus, pana la urma se pare ca aceasta categorie, care realmente vorbind, este alcatuita din cei mai prosti absolventi, nu au inteles ca un bugetar, este mai prost platit dar are un loc de munca sigur, fata de un loc de munca in domeniul privat unde se castiga mai bine dar nu ai certitudinea zilei de maine.
In alta ordini de idei, bai nene, nu iti convine, du-te la o companie sa castigi mai bine...a esti prea prost sa lucrezi intr-o lume dog-eat-dog, pai atunci mai prostule, nu mai cere bani in plus.
Oricine a facut o facultate, fie si un amarat de ASE, stie ca cei mai prosti s-au dus in invatamant.
Amice, astia prosti asa cum ii crezi tu, te-au educat pe tine... Urmand firul logic al faptelor, ce parere ar trebui sa-mi fac despre persoana ta?
Ia mai gandeste-te la urmatorul fapt si-mi scrii concluziile ulterior: daca admitem ca cei prosti si fara spirit competitional raman in invatamant, n-ar trebui sa marim salariile ca sa-i atragem pe cei inteligenti, competenti si pasionati de meseria asta sa renunte la privat?
Or tu ai vrea sa avem profesori competenti, inteligenti, educati care sa se multumeasca cu 6-7 mil.pe luna? 
Nu intru in discutii despre sursa unor astfe de mariri de salarii pentru ca sunt convins ca nu prea exista. Daca insa vorbim de necesitate cred ca e incontestabil.
bog4u
5th October 2008, 12:14
QUOTE (rich1974 @ Oct 5 2008, 11:46)

asa este! majoritatea profesorilor nu au nici o treaba cu meseria pe care o practica! cred ca abia 20% isi merita denumirea de profesori. poti sa le dai salariu oricat de mare, daca ei nu au talennt tot degeaba. e ca si cum ai lua un om de pe strada si i-ai spune ca daca ii dai 10K de euuro poate sa-ti cante la pian. nu va reusi ! asa sunt si profesorii......majoritatea si-au ales meseria asta pentru faptul ca au vacante si au o anumita stabilitate a locului de munca, nimic mai mult!
In sfarsit o analiza obiectiva a situatiei din invatamant. Un alt scolit la Sorbona din Ferentari. Felicitari !
Alex_Dum
5th October 2008, 12:15
QUOTE (mihaigerard @ Oct 5 2008, 13:10)

Traiesti cu impresii gresite. Tu esti singurul sclav al infatuarii, orgoliului ce te domina. Celorlati nici macar nu le pasa de tine.

Normal ca nu le pasa! Dar nici mie nu-mi pasa de ei! Sau tu ai impresia ca-i pasa cuiva de tine?
Si da, profesorii si ceilalti bugetari sunt sclavii fiecarui contribuabil! Ar trebui sa inteleaga asta si sa se conformeze! Cel putin eu le amintesc asta de fiecare data cand am ocazia!
mihaigerard
5th October 2008, 12:30
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 13:15)

Sau tu ai impresia ca-i pasa cuiva de tine?
Si da, profesorii si ceilalti bugetari sunt sclavii fiecarui contribuabil! Ar trebui sa inteleaga asta si sa se conformeze! Cel putin eu le amintesc asta de fiecare data cand am ocazia!
Prefer sa traiesc cu persoane carora le pasa de mine, evident...
Chiar si profesorilor le-a pasat de mine pentru ca succesul meu a fost si succesul lor.
Bugetarii nu sunt sclavii nimanui, amice, pentru ca si ei platesc impozit pe salariu.
Nu mai exista sclavie demult ; traiesti in trecut.
Alex_Dum
5th October 2008, 12:35
Succesul tau e al tau! N-au nici o treaba profesorii cu el... si nici nu le pasa!
bog4u
5th October 2008, 12:45

Normal ca nu le pasa! Dar nici mie nu-mi pasa de ei! Sau tu ai impresia ca-i pasa cuiva de tine?
Daca tot declari ceva poate aduci si argumente--asa mi se pare normal intr-o discutie civilizata.
Crezi ca daca profesorii ar primi doar salariul minim pe economie TU nu ai plati mai putine taxe si impozite catre stat ?
Hai sa ne gandim la salariile din sistemul bancar, la primele uriase care sa iau acolo. Cat de grea este munca din sistemul bancar si cum se justifica acele salarii? Normal, bancherii sunt cei mai mari camatari cu acte din lume--dar si acest sistem isi are limitele lui--vezi criza mondiala din sistemul bancar!
Sau si mai bine sa privim spre Loteria Romana: salarii de sute de milioane: din care bani?
Priveste mai atent in jurul tau : nu cred ca vezi profesori cu 2-3 masini in garaj sau proprietati de milioane de euro.
Stii cat primeste un parlamentar DOAR pentru chirie?--peste 500 de euro lunar---adica dublul unui salariu de profesor. Cata vacanta au ei si cata prezenta au la Tribuna Parlamentului?
Politistii--sunt si ei bugetari: nici macar nu vreau sa ma gandesc cat de incompetenti si corupti sunt, cate averi au adunat: pot sa vin cu cate argumente si dovezi doresti.
Daca tot nu suporti aceasta clasa sociala iti recomand sa aduci si un argument sau o SOLUTIE : scoatem invatamantul in afara legii: schimbam profesorii cu manelisti de top sau fotbalisti de geniu; In alt topic ce l-ai deschis vorbasti de invatamant privat: pai invatamnatul privat din ce este platit?--tot din buzunarul contribuabilului--sa produca ce?..stim cu totii calitatea din Romania a acestui tip de invatamant.
romaximusro
5th October 2008, 12:46

sclav pe dracu. EU daca eram politaii aia iti dadeam amenzi peste amenzi pt injuraturi & shit. Daca esti dobitoc si nu ai buna crestere, plateste nene. Pana la urma e un prestator de servicii, servicii de care ar trebui sa se achite cat mai bine. Si fata de care ar trebui sa ai o urma de bun simt si nu neparat ca sunt bugetari & shit, ci pentru ca bunul simt zice ca nu incepi sa porcaiesti oamenii din te miri ce. Ceea ce ai aratat tu , a fost lipsa de bun simt. ia zi, te-au cules cumva dintr-o crasma cand tu trebuia sa fii la scoala?
Alex_Dum
5th October 2008, 12:51
Bancherii isi merita banii tinand cont de riscurile ce le implica o meseria. O mica greseala si 6 luni lucreaza degeaba.
Parlamentarii daca si-ar face treaba si-ar merita si ei banii! Tara trebuie condusa si cineva trebuie sa ma reprezinte! (se pare ca nu-si fac treaba din moment ce voteaza iresponsabil cresteri de 50%!!!!)
Politistii nu-si fac nici ei treaba si asta nu te-mpiedica sa le arunci o flegma-ntre ochi de fiecare data cand treci pe langa ei! Nu patesti absolut nimic daca stai 10 minute in fata lui si-ncepi sa-l injuri si sa-i calci tot ce are mai sfant in picioare (verbal, fara violenta bineinteles). Eu fac asa ceva si pana acum o singura data am luat un pumn si o amenda pt date false, dar macar am dormit mai bine.
Nu vreau salariul minim pt profesori, dar vreau un salariu corect! In conditiile in care mai bine de jumatate din cetatenii acestei tari traiesc in saracie mi se pare pura nesimtire sa dai cu miile de lei in profesori incompetenti!
bog4u
5th October 2008, 12:57
Care este acel " SALARIU CORECT" ? Daca esti amabil detaliaza-l: invatamant prescolar, primar, gimnaziAL, liceal, universItar. THX !
Iti cer asta pentru a deveni un pic mai concreti in conversatie !
Alex_Dum
5th October 2008, 13:01
Invatamant prescolar: 1200-1400 RON sau mai mult in functie de nr. de copii sau grupe.
Invatamant primar: 1200 RON
Invatamant gimnezial: in functie de materie si nr. de ore intre 600 si 2000 RON
Invatamant liceal: in functie de materie si nr. de ore intre 600 si 2300 RON
Invatamant universitar: in functie de materie, activitati, nr. de studenti intre 1200 si 6500 RON
bog4u
5th October 2008, 13:34
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 14:01)

Invatamant prescolar: 1200-1400 RON sau mai mult in functie de nr. de copii sau grupe.
Invatamant primar: 1200 RON
Invatamant gimnezial: in functie de materie si nr. de ore intre 600 si 2000 RON
Invatamant liceal: in functie de materie si nr. de ore intre 600 si 2300 RON
Invatamant universitar: in functie de materie, activitati, nr. de studenti intre 1200 si 6500 RON
Ti se pare corect sa platesti o educatoare cu 1200 ron iar un profesor debutant la liceu cu 600 ron ?. Stii de ce te contrazic: o educatoare din mediul rural care are intre 10-20 prescolari (adesea mult mai putini)--nu cred ca depune atat de mult efort, in plus studiile ei sunt mult mai "reduse"--liceu adesea sau 3 ani maxim.
Stii cate clase de simultan au invatatorii din rural: exista situatii cand un invatator preda la 4 (patru) clase. Mai ajung copii bine pregatiti in clasa a V-a( niciodata)?
Alex_Dum
5th October 2008, 13:44
La mine-n cartier, e o singura gradinita mare(sunt mutle educatoare si vin copii din tot orasul) ... iar o educatoare poate sa aiba in grija si 40 de copii. Mie sa te ocupi de copii in primi lor ani de viata mi se pare cel mai greu. E greu si pt o invatatoare, insa 4 ore pe zi... 15-30 elevi...
600 RON e pt mai putine ore nu pt debutant. Pt debutant 1000 RON cum e si acum eu zic ca e ok.
bog4u
5th October 2008, 13:50
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 14:44)

La mine-n cartier, e o singura gradinita mare(sunt mutle educatoare si vin copii din tot orasul) ... iar o educatoare poate sa aiba in grija si 40 de copii. Mie sa te ocupi de copii in primi lor ani de viata mi se pare cel mai greu. E greu si pt o invatatoare, insa 4 ore pe zi... 15-30 elevi...
600 RON e pt mai putine ore nu pt debutant. Pt debutant 1000 RON cum e si acum eu zic ca e ok.
Vezi, aici nu este corect:o educatoare din Bucuresti sau orice oras mare are cca 30-40 prescolari, iar in zona rurala unde nr de copii a scazut dramatic are 10-20 copii. Intr-un sat din zona mea stiu caz concret: 6 copii la gradinita. Salariul este ACELASI si la oras si la tara, poate ca mai mare in zona rurala unde exista si "spor de zona" intre 5-18% din salariu. Unii au sa spuna ca isi face la fel meseria, dar una este sa lucrezi cu 10 copii alta cu 40 !
JJOne
5th October 2008, 15:41
QUOTE (bog4u @ Oct 5 2008, 14:50)

Vezi, aici nu este corect:o educatoare din Bucuresti sau orice oras mare are cca 30-40 prescolari, iar in zona rurala unde nr de copii a scazut dramatic are 10-20 copii. Intr-un sat din zona mea stiu caz concret: 6 copii la gradinita. Salariul este ACELASI si la oras si la tara, poate ca mai mare in zona rurala unde exista si "spor de zona" intre 5-18% din salariu. Unii au sa spuna ca isi face la fel meseria, dar una este sa lucrezi cu 10 copii alta cu 40 !
Nu e vina ei ca nu mai sunt copii in sat pt. ca grosul tinerilor e plecat la oras sau la munca in Spania. Daca i-ar da un salariu de 3 ori mai mic, postul nu s-ar mai ocupa, si celor 6 copii ar trebui sa li se acorde o alternativa viabila, cum ar fi transportul la o gradinita pe 4 comune - prescolarul nu poate face naveta de unul singur.
Cat despre majorare, pe langa faptul ca va produce instabilitate prin solicitarile celorlalti bugetari defavorizati, legea chiar daca se promulga e inaplicabila - nu trebuie inclusa si in legea bugetului de stat pt. a spune de unde vin banii??? Deci o sa fie la fel ca legea pensiilor din 2000 care s-a aplicat abia in 2006.
Acum or sa profite de ea doar cativa smecheri care vor da in judecata statul la fel cum au facut-o magistratii.
Bogdan R
5th October 2008, 15:57
Ca tot suntem pe un topic despre profesori: astazi este Ziua Mondiala a Educatiei!
Si ca sa ne mai descretim fruntile, iata ce am mai gasit pe net:
,,John Taylor Gatto a primit de la statul New York distinctia “Profesorul anului” in 1991. In acea seara speciala, Gatto a sosit in sala de bal imbracat intr-un frac si si-a tinut cuvintarea in fata administratorilor si profesorilor:
Singurul motiv pentru care am primit acest premiu – singurul motiv pentru care am fost un profesor bun pentru elevii mei – este pentru ca nu am facut nici macar un singur lucru pe care mi l-ati spus sa-l fac. V-am ignorat “standardele”, m-am opus birocratiei voastre, si am predat materiale neautorizate de voi. Am completat singur formularele care spuneau ca elevii erau in clasa cind ei erau in excursii de extindere a orizontului. I-am pus sa citeasca carti reale in loc de cele fara sens si prostesti pe care le-ati recomandat voi, le-am predat istorie reala in loc de terciul de ovaz pe care voi il numiti “studii sociale”.
Birocratia voastra este o moara care macina fiintele umane si le transforma in consumatori fertilizati pentru o economie planificata. Potentialul uman se distruge cind mintile infometate stau intr-o plictiseala nepasatoare si profesorii opereaza fara instrumentele de care au nevoie, doar ca voi sa va umpleti cladirile cu locuri de munca comode si sa oferiti contracte furnizorilor vostri favoriti.
De aceea cei mai multi dintre elevii vostri nu stiu sa citeasca dupa 12 ani de educatie – da, chiar daca dureaza doar 3 luni sa inveti sa citesti. De aceea cei mai multi copii merg in turma catre un viitor sterp in loc sa gindeasca independent.
Astazi, imi dau oficial demisia.''
http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com...ofesor-adevarat
,,John Corcoran a fost 17 ani profesor la un liceu din El Paso, Texas, desi nu stia sa citeasca sau sa scrie. Corcoran a terminat scoala si a ajuns profesor cu ajutorul colegilor lui. “Imi faceau temele, imi citeau lectiile pina le invatam pe dinafara, la examene tot ei scriau si imi dadeau foaia, iar la facultate am mers cu o bursa sportiva”, povesteste barbatul, care a invatat alfabetul la virsta de 48 de ani, dupa ce fusese deja profesor timp de 17 ani. Nici elevii lui nu si-au dat seama ca profesorul lor era analfabet, deoarece John isi prezenta lectiile folosindu-se de ilustratii. “Nu am scris deloc pe tabla”, a povestit Corcoran in cartea The teacher who couldn′t read. John Corcoran a infiintat si o fundatie prin care vrea sa ii ajute pe copiii defavorizati, care nu au acces la educatie.''
http://www.libertatea.ro/stire/a-fost-prof...sca-197489.html
dragospas
5th October 2008, 16:09
QUOTE (bog4u @ Oct 5 2008, 14:50)

Acelasi lucru se intampla si la profesori : sunt unii buni (putini la numar) care merita chiar dublarea salariilor si altii care se ascund dupa primii ,care sunt niste incompetenti si daca nu s-ar fi facut profesori nu s-ar fi descurcat in viata ...tot felul de hahalere.
Trebuie intai gasite niste criterii riguroase de ierarhizare a profesorilor in functie de care sa se acorde salariile. De pilda o ierarhizare a scolilor...in functie de olimpiade,concursuri scolare,admitere la facultate.
bubalus
5th October 2008, 16:15
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 14:44)

Pt debutant 1000 RON cum e si acum eu zic ca e ok.
amice...tu traiesti intr-un intuneric total.
1000 ron pt. debutant? acum? unde?
iti spun din surse sigure ca in momentul de fata un debutant are putin peste 700 ron...cu acea majorare de 50% o sa ajunga la 1000 ron cat ti se pare tie normal salariul.
Alex_Dum
5th October 2008, 16:18
QUOTE (bubalus @ Oct 5 2008, 17:15)

amice...tu traiesti intr-un intuneric total.
1000 ron pt. debutant? acum? unde?
iti spun din surse sigure ca in momentul de fata un debutant are putin peste 700 ron...cu acea majorare de 50% o sa ajunga la 1000 ron cat ti se pare tie normal salariul.
am mai zis! pe tatal meu l-au chemat anul asta (nu a predat decat foarte putin in tinerete (acum 30 ani)... deci e debutant) pt cateva ore 1000 RON!
bog4u
5th October 2008, 16:29
QUOTE (dragospas @ Oct 5 2008, 17:09)

Acelasi lucru se intampla si la profesori : sunt unii buni (putini la numar) care merita chiar dublarea salariilor si altii care se ascund dupa primii ,care sunt niste incompetenti si daca nu s-ar fi facut profesori nu s-ar fi descurcat in viata ...tot felul de hahalere.
Trebuie intai gasite niste criterii riguroase de ierarhizare a profesorilor in functie de care sa se acorde salariile. De pilda o ierarhizare a scolilor...in functie de olimpiade,concursuri scolare,admitere la facultate.
Cei care sunt intradevar buni au gradele didactice maxime:gradul I, doctorat....si nu au salarii deloc mici(exista si salariul de merit). Criterii riguroase de ierarhizare ar fi trebuit adoptate de mult timp, dar crezi ca vor fi obiective in Romanica. Crezi ca nu se vor infiltra si incompetentii printre cei buni? Personal ma indoiesc !
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 17:18)

am mai zis! pe tatal meu l-au chemat anul asta (nu a predat decat foarte putin in tinerete (acum 30 ani)... deci e debutant) pt cateva ore 1000 RON!
Unde preda tatal tau "cateva" ore pt 1000 ron si cate ore preda de fapt? Cum "l-au chemat"----aici esti chiar hazliu--crezi ca te cheama in invatamant ca la armata?
mimish
5th October 2008, 17:16
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 5 2008, 17:18)

scuza-ma, dar tu traiesti intr-o lume a ta! trimite-ti tatal la centrul contabil, sa ii recalculeze aia salariul, ca tot pe tine, bietul contribuabil cinstit din domeniul privat te va pune taticul sa ii platesti diferentele pe urma
) ....
in alta ordine de idei, un invatator cu liceul pedagogic de 5 ani (cinci, da?) si cu facultate la zi de 4 ani + 5 ani vechime, grad def primeste fix 808 ron, baiete! deci nu vorbi fara sa stii! iar pentru astia 808 lei, daca vrei, iti pot spune si care ii este programul zilnic (asta pt ca tot vad ca esti paralel cu realitatea, dar cu "gura mare")
dragospas
5th October 2008, 17:53
QUOTE (bog4u @ Oct 5 2008, 17:29)

Cei care sunt intradevar buni au gradele didactice maxime:gradul I, doctorat....si nu au salarii deloc mici(exista si salariul de merit). Criterii riguroase de ierarhizare ar fi trebuit adoptate de mult timp, dar crezi ca vor fi obiective in Romanica. Crezi ca nu se vor infiltra si incompetentii printre cei buni? Personal ma indoiesc !
Categoric ca vor fi si profitori de situatie dar nu se va mai putea mari salariul in bloc pentru toti profesorii. Sunt pe la tara profesori plafonati pe care-i confunzi cu boschetarii. Penru ce sa-i dai 20 milioane ? Ca sta 4 ore pe zi la scoala si 3 luni vacanta ?
La cat lucreaza profesorii sunt una din categoriile cele mai bine platite (ma refer la salariul orar) mult peste medici de pilda pe care-i consider de o calitate superioara profesorilor. Oricum salariile tuturor bugetarilor ar trebui erarhizate dupa anumite criterii si apoi sa ramana batute in cuie indiferent de presiunile sindicale.
Si ar mai trebui data o lege prin care sa se interzica majorari salariale cu minim 6 luni inaite de alegeri.
bog4u
5th October 2008, 18:01
QUOTE (dragospas @ Oct 5 2008, 18:53)

Categoric ca vor fi si profitori de situatie dar nu se va mai putea mari salariul in bloc pentru toti profesorii. Sunt pe la tara profesori plafonati pe care-i confunzi cu boschetarii. Penru ce sa-i dai 20 milioane ? Ca sta 4 ore pe zi la scoala si 3 luni vacanta ?
La cat lucreaza profesorii sunt una din categoriile cele mai bine platite (ma refer la salariul orar) mult peste medici de pilda pe care-i consider de o calitate superioara profesorilor. Oricum salariile tuturor bugetarilor ar trebui erarhizate dupa anumite criterii si apoi sa ramana batute in cuie indiferent de presiunile sindicale.
Si ar mai trebui data o lege prin care sa se interzica majorari salariale cu minim 6 luni inaite de alegeri.
Ai perfecta dreptate: sa treci prin scolile din mediul rural: necalificati, pensionari, profesori care predau alta specialitate decat cea de baza...mari probleme.
Referitor la lege, ar fi indicata, dar nu cred ca vom trai sa vedem asa ceva !
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.